PDA

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : آیا این معما می تونه جواب داشته باشه؟

tasnim68
11-10-2012, 06:54
دوستان دیروز یه بنده خدا یه معمایی مطرح کرد که این بود:
10 تا کیسه داریم که تو هر کدوم 10 تا سکه یکسان هست با این تفاوت که یکی از سکه ها تو یکی از کیسه ها سبک تر از بقیه هستش. چطور میشه با 2 بار استفاده از ترازو کیسه سبکتر رو پیدا کرد؟

من خودم فکر می کنم منظور این بنده خدا اون سوالی بوده که میگه که 10 تا کیسه داریم که تو هر کدوم 10 تا سکه 10 گرمی هست بجز یکی که سکه هاش 9 گرمی هستن که اونم با یه بار وزن کردن حل می شد.
ولی چون خیلی مطمئن گفت این با اون فرق داره من شک کردم! به نظر شما این مساله اصلا حل داره؟

Kesel
11-10-2012, 13:58
فکر نمی کنم حل داشته باشه یا لااقل به ذهن من نمی رسه . 9 تاییشو دیده بودم که اینجوری حل می شه :
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
اما 10 تاییش رو نمی دونم.
ضمنا اون مساله هه رو چطور به یک بار وزن کردن حل کردین ؟ معمولا این مسائل با یک بار وزن کردن حل نمی شن

tasnim68
11-10-2012, 15:26
ممنون.
حل اون مسئله به این شکل بود که کیسه ها رو از 1 تا 10 شماره گذاری می کردیم و بعد به تعداد شماره هر کیسه ازش سکه بر می داشتیم (مثلا یه سکه از کیسه اول، دو سکه از کیسه دوم، سه سکه از کیسه سوم و ...) و همه این سکه ها رو یه جا وزن می کردیم. اگه همه سکه ها 10 گرمی بودن باید در آخر وزن مجموع 550 گرم میشد که چون تعدادی از سکه ها 9 گرمی بودن میشدن با محاسبه تفاضل وزن شماره کیسه سکه های 9 گرمی رو پیدا کرد.