مشاهده نسخه کامل
: راهنمای انتقال سند و پلاک خودرو
mohamad skystar
24-09-2012, 16:11
راهنمای انتقال سند خودرو
از آنجایی که در طی دوران فعالیتم در انجمن اتومبیل کاربران زیادی چگونگی نقل و انتقال سند خودرو را مطرح کردن تصمیم گرفتم این مقاله را که در
مجله ماشین نوشته شده بود برای کاربران عزیز در این تاپیک بازنویسی کنم. امیدوارم این مطالب کمک شایانی به کاربران عزیز انجمن بکنه.
اگر تمایل به خرید و فروش خودرو دارید لازم است با اگاهی لازم نسبت به این کار مهم اقدام کنید.
ابتدا بهتر است با اصطلاحاتی که در این رابطه زیاد شنیده میشود آشنا شوید.
بنچاق
به زبان ساده اوراق مخصوصی است که از طرف قوه قضاییه در اختیار دفاتر اسناد رسمی قرار میگیرد
که دارای شماره مسلسل بوده و نیز رمزگذاری شده است.اسناد تنظیمی از سوی دفاتر اسناد رسمی ابتدا
روی بنچاق چاپ شدهسپس در دفتر مخصوص نگاشته شده و به امضاء خریدار و فروشنده میرسد.
لذا بنچاق است که به عنوان سند مالکیت خودرو به خریدار محترم تسلیم میگردد.
اما سند کمپانی یا سند شرکتی یا برگ سبز گمرگ ( ویژه اتومبیل های وارداتی ) برگه ای است بعضا با نشان هولوگرام که
از سوی کارخانه سازنده و یا گمرگ به شخص ماکل اول وسیله نقلیه در ایران داده میشود.
مندرجات این برگ شامل مشخصات کامل وسیله نقلیه اعم از نوع/سیستم/شماره شاسی و غیره به علاوه مشخصات کامل مالک اولیه خودرو است.
ارزش سندی بنچاق و برگه کمپانی به لحاظ حقوقی یکسان است و هردو دال بر مالکیت قطعی است اما شناسنامه
مالکیت یا اصطلاحا برگ سبزخودرو سند مالکیت نیست.
شناسنامه خودرو ورقه ای چاپی سبز رنگی است که بعد از اقدام به تعویض پلاک خودرو در مراکز تعویض پلاک از سوی اداره راهنمایی و رانندگی
به خریدار تسلیم میشود و فاقد ارزش سندی ( به لحاظ مالکیت ) است
خریدار بعد از انجام تشریفات تعویض پلاک در مراکز مربوطه به دریافت شناسنامه مالکیت و برگ تاییدیه نقل و انتقال می بایست به همراه فروشنده
در دفترخانه رسمی حاضر شده و سپس مبادرات به انتقال قطعی خودرو کنند. نکته قابل تامل این است که تاییدیه نقا و انتقال و نیز شناسنامه مالکیت
هیچکدام سند رسمی مالکیت نیست.
تاییدیه نقل و انتقال خودرو چیست ؟
برگه ای است در ابعاد A4 دارای مشخصات کامل خودرو , مشخصات کامل خریدار و فروشنده با قید مهلت دوماهه در ان به لحاظ اعتبار مدت تاییدیه
و ارائه اصل آن به دفاتر اسناد رسمی که برای نگهداری در پرونده تشکیل شده الزامی است.
مدارک مورد نیاز جهت تنظبم سند قطعی
- به همراه داشتس اصل شناسنامه و کارت ملی اشخاص برای احراز هویت و جلوگیری از فروش مال غیر.( در حال حاضر ارائه کارت پایان خدمت سربازی برای انجام معاملات الزامی نیست )
- ارائه شناسنامه مالکیت خودرو ( برگ سبز )
-ارائه اصل سند شرکتی ( کمپانی) یا برگ سبز گمرکی ( ویژه خودروهای وارداتی )
- ارائه بنچاق یا بنچاق های فبلی خودرو
- ارائه مفصا حساب عوارض سالیانه پرداختی در دفاتر خدمات الکترونیکی شهر
- ارائه بیمه شخص ثالث خودرو و با اعتبار تاریخ ان
- ارائه اصل تاییدیه نقل و انتقال صادره از مراکز تعویض پلاک
نکته قابل تامل اینکه دریافت مفاصای مالیات بر مشاغل در حیطه وظایف دفاتر اسناد رسمی نیست و صرفا دفاتر مکلف به تذکر هستند لذا
در هنگام خرید خودروهای وانت بار و یا با کاربری مشابه خریدار محترم حتما باید از فروشنده تسویه حساب کامل مالیات بر مشاغل رو مطالبه کند و به علاوه دریافت خلافی و ارائه ان به دفترخانه محمل
قانونی ندارد و دفاتر اسناد رسمی هم اکنون تکلیفی بر دریافت ان ندارند.اگرچه فروشنده و خریدار در تعویض پلاک نیازمند آن هستند.
هرینه های مربوط به تنظیم سند خودرو
- مالیلت بر نقل و انتقال واریزی به حساب دولتی ( حدود 50% از هزینه سند )
- حق الثبت ( واریزی به حساب قوه قضاییه )
- حق التحریر ( پرداختی به حساب دفترخانه )
به عنوان مثال :
هزینه سند خودروی سواری پژو 206 تیپ 2 مدل 1391 به قرار ذیل است :
مالیات نقل و انتقال : 145 هزار تومان
حق الثبت : 72 هزار و 500 تومان
حق التحریر : 76 هزار تومان
اصولا پرداخت هزینه مربوط به انتقال سند در دفاتر اسناد رسمی بر عهده فروشنده است.
وکالت فروش خودرو چیست ؟
سند وکالت خودرو سندی است که طی آن وکیل ( گاهی همان خریدار وسیله نقلیه ) به نیابت و نمایندگی از شخص موکل ( فروشنده )
با اختیارات انجام امور کاری و اداری ( تعویض پلاک و غیره ) خواهد توانت خودروی موضوع سند وکالت فروش را به مالکیت خودرو یا هر شخصی حقیقی یا حقوقی
بسته به اختیارات وکالت ) انتقال دهد.
این سند به صورت مدت دار یا تراضی ( رضایت ) طرفیت تنظیم شده و یا به صورت بلاعزل از ناحیه موکل تنظیم میگردد.
منظور از بلاعزل این است که موکل هیچگاه قادر نخواهد بود وکیل رو از سمت وکالت سند عزل کند مگر به استعفای وکیل
به لحاظ حقوقی , عقد وکالت عقدی جایز است و خصیصه این عقود این است که با فوت یا حجر ( جنون , سفاهت ) طرفین عقد از بین میرود ولو به صورت بلاعزل تنظیم شده باشد.
هزینه تنظیم سند وکالت خودرو متفاوت از سایر وکالت هاستو شامل مالیات نقل و انتقال و حق الثبت میگرددلیکن حق التحریر دریافتی همان حق التحریر مقرر در قانون برای تنظیم سند و کالت است.
مثال :
شخص ( الف ) از شخص دیگری ( ب ) دارای وکالت فروش وسیله نقلیه استو در هنگام تعویض پلاک خودرو اقدام به تعویض پلاک جدید به نام ( ج ) میکند.
آیا هنگام انتقال سند قطعی در دفترخانه شخص ( ج ) میباست هزینه جدیدی در دفترخانه پرداخت کند با اینکه هزینه ها طبق سند وکالت فروش ( الف ) و ( ب ) پرداخت شده است ؟؟
در اینجا نکته ای را باید خاطر نشان کنیم و آن اینکه چنانچه شخص ( ب ) اتومبیل را به نام خود تعویض پلاک کرده و در دفترخانه نیز اتومبیل را به نام خود انتقال قطعی میداد نیازی به
پراخت هزینه نبود لیکن چون اتومبیل را به نام ( ج ) تعویض پلاک کرده و قصد انتقال به ( ج 9 را هم دارد الزاما میبایست هزینه نقل و انتقال و نیز حق الثبت خودرو را مجددا پرداخت کند.
تائیدیه نقل و انتقال بیشتر از 2 ماه اعتبار ندارد.کلیه مدارک لازم برای تنظیم سند قطعی جهت تنظیم سند وکالت فروش نیز لازم است.کارت سوخت اتومبیل نیز جزء مدارک لازم برای تنظیم سند قطعی
یا وکالت فروش خودرو است.
کلیه هزینه ها عرفا به عهده فروشنده بوده قانونا نیمی از حق التحریر به عهده خریدار و بقیه به عهده فروشنده است. ولی در نهایت هر آنچه بین طرفین فروشنده و خریدار توافق شده باشد.
بهای اوراق مصرفی نیز مبلغ ناچیزی است که در تنظیم سند به حسال واریز خواهد شد.
اما در مورد وکالت فروش , چند مورد نیاز به تصریح دارد : بحث مدت برای وکالت فروش فقط مربوط به مهلت تعویض پلاک خودرو است و برای تنظیم سند قطعی بعد از تحویل پلاک نیست.
برابر با قانون جدید هزینه وکالت فروش عینا برابر با سند قطعی است و وکیل ( خریدار ) اگر اتومبیل را به نام خود تعویض پلاک کند , بعد از تعویض پلاک باید 5 هزار ریال حق الثبت , تمامی حق التحریر
وبهای اوراق را مجدادا پرداخت کند و در واقع مالیات نقل و انتقال چون در زمان تنظیم سند وکالت فروش پرداخت شده استکلا معاف است که به اشتباه گفته شده بود : خریدار نباید هزینه ای بپردازد.
به عنوان مثال در مورد 206 تیپ 2 مدل 1391 هزینه تنظیم سند قطعی بعد از تحویل پلاک حدود 802 هزار ریال خواهد بود .
در این موارد وکیل با اطلاع از هزینه هایتنظیم سند قطعی بعد از تعویض پلاک هزینه مربوطه را از فروشنده مطالبه مبکند.
ولی اگر وکیل خودرو را به نام شخص دیگری تعویض پلاک کند باید تمامی هزینه سند قطعی شامل حق الثبت و حق التحریر و بهای اوراق مصرفی و مالیات نقل و انتقال را مجددا پرداخت کند.
در پایان توصیه میشود در هنگام خرید خودرو جهت جلوگیری از ترفندهای شیادان و کلاهبرداران حتما با افراد خبره و یا کارشناس اسناد مشورت کنید تا شما را از صحت و سقم
اسناد ارائه شده از ناحیه فروشنده مطلع کند.
به نقل از مجله ماشین چاپ مهرماه 1391
بازنویسی توسط mohamad skystar
91/7/3
lovelykid
21-01-2013, 07:54
ممنون دوست عزيز اما يه سئوال! اگه يه خودرو رو فروش فوري بخري و حواله بهت بدن بعد صبر كني تا دعوتنامه بياد حالا بخاي دعوتنامه رو بفروشي مراحل چطوريه؟
در ضمن خودرو تيبا هستش
مرسي
mohamad skystar
21-01-2013, 11:50
ممنون دوست عزيز اما يه سئوال! اگه يه خودرو رو فروش فوري بخري و حواله بهت بدن بعد صبر كني تا دعوتنامه بياد حالا بخاي دعوتنامه رو بفروشي مراحل چطوريه؟
در ضمن خودرو تيبا هستش
مرسي
تو تاپیک خودش مطرح کنید دوست من
شرایط فروش و مباحث مربوط به محصولات سایپا ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
aso.pas.86
22-01-2013, 18:51
سلام. لطفا کمکم کنید.
ببینین من میخوام یه ماشین کارکرده بگیرم و اینو میدونم که اول باید برم راهنمایی برا فک پلاک و بعد محضر.
حالا سوال من اینه که بعد از به نام من شدن ماشین چقدر طول میکشه تا تمام مدارک ماشین (مثل کارت ماشین,بیمه,سند و...)به نام خودم صادر بشه؟؟؟؟
یا به صورت دیگه من چه مدت بعد از به نام شدن ماشین به نام خودم میتونم به یکی دیگه بفروشم؟؟؟
واقعا ممنون میشم کمکم کنین.:n02:
با تشکر.:n16:
mohamad skystar
06-02-2013, 14:23
مالکیت خودرو با سند تنظیم شده در دفاتر اسناد رسمی محقق می شود
معاون امور اسناد سازمان ثبت اسناد و املاک کشور تاکید کرد که احراز مالکیت خودرو در مراجع قضایی بر اساس تنظیم سند رسمی در دفاتر اسناد رسمی صورت میگیرد.محمد مهدی انجم شعاع گفت: مالکیت خودرو با سند تنظیم شده در دفاتر اسناد رسمی محقق میشود و اگر
در مالکیت خودرو اختلافی پیش آید، صرف تعویض پلاک به هیچ وجه در مراجع قضایی به عنوان سند مالکیت محسوب نمیشود و اعلام راهنمایی و رانندگی به عنوان مالکیت خودرو، قابل پذیرش نیست.
وی با بیان اینکه «راهنمایی و رانندگی و دفاتر اسناد رسمی وظایفی برعهده دارند که هیچ یک نمیتوانند عهدهدار وظیفه دیگری باشند» ادامه داد: این دو نهاد به هم مرتبط هستند اما جایگزین یکدیگر نیستند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه «شناسنامه مالکیت خودرو که توسط نیروی انتظامی صادر میشود، حکم سند رسمی انتقال را ندارد و مالکیت خودرو تنها با سند رسمی تنظیم شده در دفاتر اسناد رسمی ثابت میشود» ادامه داد: راهنمایی و رانندگی و دفاتر اسناد رسمی وظایفی برعهده دارند که هیچیک نمیتوانند عهدهدار وظیفه دیگری باشند.
معاون امور اسناد سازمان ثبت اسناد و املاک تاکید کرد که این دو نهاد به هم مرتبط هستند اما جایگزین یکدیگر نیستند.
وی با اشاره به ماده 29 قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی، افزود: در این قانون تصریح شده که نقل و انتقال خودرو به موجب سند رسمی انتقال امکانپذیر است.
وی با نادرست خواندن توجیهات مسوولین نیروی انتظامی مبنی بر آنکه سند صادره آنها سند رسمی است، اظهار کرد: از منظر سند مدنی، اسناد تمام ادارات در محدوده قانونی خود سند رسمی محسوب میشود اما این اسناد، سند رسمی انتقال محسوب نمیشوند.
انجم شعاع، کارت شناسایی مالکیت خودرو را مشابه کارت ملی که از سوی سازمان ثبت احوال یا پروانه ساختمانی که توسط شهرداری صادر میشود، دانست و گفت: آنچه راهنمایی و رانندگی صادر میکند، شناسنامه مالکیت خودرو است که در مقام ایفای وظیفه خود آن را صادر کرده اما سند رسمی انتقال نیست.
وی در توصیف سند رسمی انتقال، گفت: سند رسمی انتقال آن چیزی است که در دفاتر اسناد رسمی تنظیم میشود و در آن علاوه بر مشخص بودن فروشنده، خریدار، مورد و مبلغ معامله، شروط معامله، حق فسخ یا خیارات مربوط به آن درج میشود که ممکن است با وکالت دیگری یا اصالت شخص باشد.
وی صدور سند رسمی انتقال مالکیت را در صلاحیت دفاتر اسناد رسمی دانست و تصریح کرد: در ماده 29 قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی نیز آمده که دفاتر اسناد رسمی قبل از تعویض پلاک خودرو حق تنظیم سند انتقال خودرو را ندارند و این به معنی واگذاری تنظیم سند رسمی انتقال به دفاتر اسناد رسمی است.
انجم شعاع، تعویض پلاک قبل از تنظیم سند رسمی انتقال را اشکال این ماده قانونی بیان کرد و گفت: اینکه از مردم خواسته شود قبل از تنظیم سند رسمی به مراکز تعویض پلاک مراجعه کنند، ایراد قانونی است؛ چراکه چگونه هنوز فردی که مالک خودرو نشده، پلاک خود را روی خودرو نصب میکند و شناسنامه مالک هم به نام او صادر میشود.
وی با تاکید بر لزوم اصلاح این ماده قانونی، ادامه داد: باید در تنظیم آییننامه جدید این ماده، به شکلی سازوکار پیشبینی شود که بعد از انتقال مالکیت خودرو با تنظیم سند رسمی انتقال، شناسنامه مالکیت خودرو و تعویض پلاک صادر شود.
وی به مردم هشدار داد که مراجعه به راهنمایی رانندگی، تعویض پلاک خودرو و صدور برگ سبز و کارت شناسنامه خودرو به معنی مالکیت آنها بر خودرو نیست.
معاون امور اسناد سازمان ثبت اسناد و املاک ادامه داد: آنچه در راهنمایی و رانندگی صادر میشود، سند انتقال خودرو نیست، بلکه شناسنامه مالکیت خودرو است.
وی با اشاره به ایجاداختلاف بر مالکیت خودرو بعد از تعویض پلاک به عنوان یکی از نتایج انتقال خودرو بدون تنظیم سند رسمی، گفت: در این صورت مراجع قضایی دارنده سند رسمی انتقال، برگ فروش کارخانه یا برگ واردکننده خودرو را ملاک مالکیت قلمداد کرده و حکم به دارنده این اسناد خواهند داد.
وی اجرای احکام در توقیف اموال را دیگر مورد مشکلساز انتقال خودرو بدون تنظیم سند رسمی دانست و افزود: اگر انتقال خودرو در دفاتر اسناد رسمی ثبت نشود، اجرای احکام مالک اولیه را به عنوان مالک اصلی خواهد شناخت و در توقیف یا شناسایی اموال دچار مشکل خواهد شد.
انجم شعاع با بیان آنکه «احصای ماترک متوفی از دیگر گلوگاه های مشکل ساز انتقال خودرو بدون تنظیم سند رسمی انتقال است»، گفت: در زمان فوت متوفی اگر سند نقل و انتقال خودرو در دفاتر سند رسمی تنظیم نشده باشد، مراجع قضایی آن را از اموال متوفی ندانسته و به عنوان ماترک به حساب نمیآورند.
وی بار دیگر توجیهات ارایه شده توسط نیروی انتظامی را فاقد جنبه قانونی دانست و از رسانهها خواست با اطلاعرسانی دقیق از وقوع مشکلات عدیده حقوقی برای شهروندان جلوگیری کنند.
منبع : مجله ماشین 91/11/18
aria_electric_fars
06-02-2013, 21:55
سلام دوستان
يه سوال داشتم كه ذهنم رو مشغول كرده
فرض كنيد من مي رم يه شهر ديگه و يه خودرو رو مي خوام خريداري كنم بالفرض من شيرازم و مي رم اصفهان يه خودرو رو بخرم و آيا من مي تونم همون اصفهان پلاكش رو عوض كنم يا بايد بيام شيراز پلاكش رو عوض كنم؟؟؟
اگر نشه تو اصفهان پلاكش رو تعويض كنم از كجا معلوم خودرو رو بيارم شيراز و مشكل پيدا نكنه؟؟؟!!!( ماشين قديمي هست و پلاك قديم هست )
با تشكر
mohamad skystar
06-02-2013, 23:17
سلام دوستان
يه سوال داشتم كه ذهنم رو مشغول كرده
فرض كنيد من مي رم يه شهر ديگه و يه خودرو رو مي خوام خريداري كنم بالفرض من شيرازم و مي رم اصفهان يه خودرو رو بخرم و آيا من مي تونم همون اصفهان پلاكش رو عوض كنم يا بايد بيام شيراز پلاكش رو عوض كنم؟؟؟
اگر نشه تو اصفهان پلاكش رو تعويض كنم از كجا معلوم خودرو رو بيارم شيراز و مشكل پيدا نكنه؟؟؟!!!( ماشين قديمي هست و پلاك قديم هست )
با تشكر
سعی کنید پلاک های قدیمی رو تو شهر خودتون تعویض کنید
اگرچه اصفهان هم باشه مشکلی نداره
شما اگر اومدین اصفهان مرکز شماره گذاریش تو جاده شیراز( پل راه آهن ) هست یعنی سر راهتونه میتونی
چند دقیقه توقف کنی و بپرسی
aria_electric_fars
07-02-2013, 00:07
سعی کنید پلاک های قدیمی رو تو شهر خودتون تعویض کنید
اگرچه اصفهان هم باشه مشکلی نداره
شما اگر اومدین اصفهان مرکز شماره گذاریش تو جاده شیراز( پل راه آهن ) هست یعنی سر راهتونه میتونی
چند دقیقه توقف کنی و بپرسی
دوست عزیز
ببینید من ساکن شیراز هستم و می خوام یه ماشین با پلاک اصفهان از یه نفر تو اصفهان بخرم حالا برای به نام زدن و تعویض پلاک آیا می شه تو اصفهان پلاک شیراز گرفت یعنی آدرس شیراز داد یا نه؟؟؟!!! فرض کنید پلاک طرف هم پلاک جدید باشه نه قدیم
اگر باید وکالتنامه بده که تو شیراز ببرم تعویض پلاک اومدیم ماشین رو بردم تعویض پلاک ایراد گرفتن که سریالش فلان مشکل داره و ایراد داره حالا من پول ماشین هم پرداخت کردم چه باید بکنم؟؟!!!
با تشکر
mohamad skystar
07-02-2013, 11:29
دوست عزیز
ببینید من ساکن شیراز هستم و می خوام یه ماشین با پلاک اصفهان از یه نفر تو اصفهان بخرم حالا برای به نام زدن و تعویض پلاک آیا می شه تو اصفهان پلاک شیراز گرفت یعنی آدرس شیراز داد یا نه؟؟؟!!! فرض کنید پلاک طرف هم پلاک جدید باشه نه قدیم
اگر باید وکالتنامه بده که تو شیراز ببرم تعویض پلاک اومدیم ماشین رو بردم تعویض پلاک ایراد گرفتن که سریالش فلان مشکل داره و ایراد داره حالا من پول ماشین هم پرداخت کردم چه باید بکنم؟؟!!!
با تشکر
برات پرسیدم
گفتن مشکلی نداره شما اومدی اصفهان ماشین خریدی همین جا میتونی کارای فک پلاک و انتقال سند رو انجام بدی پلاک شیراز رو هم بهت میدن طبق آدرسی که شما میدی.
در ضمن کمی از پول ماشین رو باید نگهداری و بعد از فک پلاک پرداخت کنی تا خیالت راحت باشه
aria_electric_fars
09-02-2013, 21:02
سلام محمد جان
دستت درد نكنه
فقط يه سوال كه توي تعويض پلاك اصفهان پلاك نمره شيراز كه 63 باشه ندارن يعني مي گيد نامه مي دن كه برم تعويض پلاك شيراز پلاك بگيرم؟؟
با تشكر
mohamad skystar
10-02-2013, 13:39
سلام محمد جان
دستت درد نكنه
فقط يه سوال كه توي تعويض پلاك اصفهان پلاك نمره شيراز كه 63 باشه ندارن يعني مي گيد نامه مي دن كه برم تعويض پلاك شيراز پلاك بگيرم؟؟
با تشكر
من تا حالا نشنیدم پلاک برای فلان شهر رو نداشته باشن
شیراز که خودش کلان شهر حساب میشه پلاکش هست
اگر هم نبود بله نامه بگیرید ببرید اونجا راحت عوض کنید
یه سوال از دوستان دارم در مورد فروش خودرو،موقع فروش خودرو حتما باید این کار توسط یک نمایشگاه اتومبیل انجام بشه و بعد بریم دفتر خانه اسناد رسمی؟یا بدون رفتن به نمایشگاه میشه مستقیما به همراه خریدار رفت دفتر خونه و اونجا سند رو به نام خریدار زد؟
mohamad skystar
06-03-2013, 18:31
یه سوال از دوستان دارم در مورد فروش خودرو،موقع فروش خودرو حتما باید این کار توسط یک نمایشگاه اتومبیل انجام بشه و بعد بریم دفتر خانه اسناد رسمی؟یا بدون رفتن به نمایشگاه میشه مستقیما به همراه خریدار رفت دفتر خونه و اونجا سند رو به نام خریدار زد؟
به هر حال بین خریدار و فروشنده باید قولنامه تنظیم بشه
این کار یا تو نمایشگاه انجام میشه یا به صورت دستی بین طرفین انجام میشه.
اونی که تو نمایشگاه انجام میشه قانونی تره و یه مبلغی هم باید به نمایشگاه پرداخت بشه
سلام اقا 1سوال کارت پایان خدمت برا سند قطعی الانم هسش؟
mohamad skystar
09-04-2013, 13:27
سلام اقا 1سوال کارت پایان خدمت برا سند قطعی الانم هسش؟
همونطور که تو پست اول هم نوشتم
نه فعلا نیازی نیست
دوستان من یه ماشینی داشتم بدون اینکه قولنامه بنویسیم یا اینکه بریم محضر رفتیم تعویض پلاک اونجا پلاک رو تعویض و سند رو به نام کردن موردی یا مشکلی که ندارد یا پیش نمی اید
در ضمن طرف بچه اخوند بود که ماشین رو خرید
mohamad skystar
25-04-2013, 11:47
دوستان من یه ماشینی داشتم بدون اینکه قولنامه بنویسیم یا اینکه بریم محضر رفتیم تعویض پلاک اونجا پلاک رو تعویض و سند رو به نام کردن موردی یا مشکلی که ندارد یا پیش نمی اید
در ضمن طرف بچه اخوند بود که ماشین رو خرید
من تا الان این مورد رو ندیدم
اما خوب اگر سند و مدارک خودرو و پلاک خودرو انتقال داده شده به طور قانونی فکر نکنم مشکلی پیش بیاد
شما هم که پولتون رو کامل گرفتین و ماشین رو فروختین و سندش رو هم که به نام زدن تمام شده.
pershiran
01-05-2013, 07:12
دوستان من یه ماشینی داشتم بدون اینکه قولنامه بنویسیم یا اینکه بریم محضر رفتیم تعویض پلاک اونجا پلاک رو تعویض و سند رو به نام کردن موردی یا مشکلی که ندارد یا پیش نمی اید
در ضمن طرف بچه اخوند بود که ماشین رو خرید
سلام دوستان
جدیدا (البته من تو تهران فقط دیدم) اینطوری ماشین معامله میشه و دیگه دفترخونه نمیرن
من هم ماشینی که گرفتم البته فروشنده آشنا بود دیگه نرفتیم دفترخونه و فقط تعویض پلاک رفتیم. تازه همونجا تو باجه های مختلفش عوارض و مالیات و ... رو پرداخت کرد و ماشین رو به نام زد.
مسئول اطلاعاتش می گفت قانون عوض شده. چند تا مرکز دیگه بعدا برای اطمینان رفتم گفتند آره دیگه نیازی به ثبت دفترخونه نیست. البته اگه دوست داری میتونی بری و اونجا یه پولی هم به دفتر خونه بدی فقط همین.
اصلا می تونی تو خیابون هم به مردم پول بدی!!! ولی هیچ فرقی نمیکنه مهم اینه که ماشین الان مال شماست. :thumbsup:
دقیقا همین جمله رو گفت.
میخواستم بدونم این مشکلی پیش نمیاره. دوستان عزیز غیر تهرانی هم اگه بگن تو شهرهای اونا چطوریه ممنون میشم.
سلام دوستان
جدیدا (البته من تو تهران فقط دیدم) اینطوری ماشین معامله میشه و دیگه دفترخونه نمیرن
من هم ماشینی که گرفتم البته فروشنده آشنا بود دیگه نرفتیم دفترخونه و فقط تعویض پلاک رفتیم. تازه همونجا تو باجه های مختلفش عوارض و مالیات و ... رو پرداخت کرد و ماشین رو به نام زد.
مسئول اطلاعاتش می گفت قانون عوض شده. چند تا مرکز دیگه بعدا برای اطمینان رفتم گفتند آره دیگه نیازی به ثبت دفترخونه نیست. البته اگه دوست داری میتونی بری و اونجا یه پولی هم به دفتر خونه بدی فقط همین.
اصلا می تونی تو خیابون هم به مردم پول بدی!!! ولی هیچ فرقی نمیکنه مهم اینه که ماشین الان مال شماست. :thumbsup:
دقیقا همین جمله رو گفت.
میخواستم بدونم این مشکلی پیش نمیاره. دوستان عزیز غیر تهرانی هم اگه بگن تو شهرهای اونا چطوریه ممنون میشم.
من تو کرمان این کار رو انجام دادم به نظرم محضر فقط فرمالیته !! پول هدر دادن
pershiran
01-05-2013, 16:29
البته باید این نکته رو هم اضافه کنم که هر کسی زیر بار این روش انتقال خودرو نمیره و انگار بعضی ها دوست دارن پولشونو دور بریزن.
تازه تا همین الان کم مونده به من فحش بدن که چقدر احمقم و شبیه حیوانی گوش دراز که اسمشو ذکر نمیکنم:n13: و دیگه هیچکس ماشینو از من نمیخره!!!!:n04:
ولی منطقاً باید این طور باشه و نیازی به دفترخونه نباشه.
فقط سوالی که پیش میاد اینه که اگه نیاز نیست پس دفترخونه ها دارند چیکار میکنن و آیا این پولی که میگیرن حلاله؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! چطور کسی جلوی اونا رو نمیگیره.
و اگه نیاز هست چطور ماشینو بدون طی این مراحل تعویض پلاک میکنن و به نام میزنن؟ تکلیف مردم مشخص نیست.
و از همه مهمتر چون با این قانون درآمد دفاتر اسناد کاهش پیدا میکنه و اینکه این دفاتر به دولت درصدی رو پپرداخت میکنن و در نهایت درآمد دولت کاهش پیدا میکنه:n13:
آیا فردا با فشار وارده از بعضی سازمانها قانون دوباره عوض نمیشه و پدر همه اونایی که نرفتن دفترخونه در نمیاد؟:n28:
:n30::n29::n28:
نه دوست عزیز مساله ای نیست دفتر خونه برای قبل از سند بنام کردن وقتی که شما سند به نامت میشه دیگه تا اخر عمر و هر مرجعی به نامت هست و می تونی راحت بفروشی !!
دفترخونه ها هم هزار تا درامد دیگه دارن از جمله املاک و ....
نه دوست عزیز مساله ای نیست دفتر خونه برای قبل از سند بنام کردن وقتی که شما سند به نامت میشه دیگه تا اخر عمر و هر مرجعی به نامت هست و می تونی راحت بفروشی !!
دفترخونه ها هم هزار تا درامد دیگه دارن از جمله املاک و ....
دوستام میشه یکم بیشتر در مورد این نحوه سند زدن بیشتر توضیح بدید.
من الان در شُرف فروش یک 206 تیپ 5 هستم. طبیعتا بنظر این روش ساده تر و کم هزینه تر
از سند زدن تو دفتر خونست.
چه هزینه هایی رو تو تعویض پلاک میگیرن؟
دوستام میشه یکم بیشتر در مورد این نحوه سند زدن بیشتر توضیح بدید.
من الان در شُرف فروش یک 206 تیپ 5 هستم. طبیعتا بنظر این روش ساده تر و کم هزینه تر
از سند زدن تو دفتر خونست.
چه هزینه هایی رو تو تعویض پلاک میگیرن؟
فقط خلافی ماشین و هزینه انتقال سند که 35 تومان
pershiran
04-05-2013, 07:12
همونطور که دوستمون فرمودند 35 تومنه که شامل «هزینه فک پلاک قبلی و تولدی پلاک جدید و نصب آن (که با توجه به جنس پلاک و مراحل تولیدش به نظر معقول میاد) هزینه پست (جهت ارسال کارت ماشین به منزل خریدار) و یک سری هزینه های اجرایی» که جمعا مبلغ فوق (35تومن) میشه.
خلافی هم که دیگه باید ببینی چطور رانندگی کردید دیگه :n02:
خیلی هم راحته و شما و فروشنده البته با مدارکتون وارد تعویض پلاک میشین که بقیشم خودتون میدونید. 500 تومن هزینه ورودی میدین اول ماشینو بازرسی میکنن و شماره بدنشو و شماره موتورو و رنگ ماشینو با سند چک میکنن.
اتفاقی که واه ماشین من افتاد این بود که فروشنده ارتفاع زده بود و مسئولی که باید چک میکرد ماشینو گیر داد که یکم چرب زبونی حلش کرد.
بعدشم داخل باچه ها بعد از چند تا امضا و احراز هویت فوشنده، شما(فروشنده) میرید خونتون و نیازی به حضور شما نیست و خریدار بایک کارای تحویل پلاکشو انجام بده.
موفق باشید.
دوستان سلام
من یه ماشین تو روزنامه دیدم با فروشنده تماس گرفتم و ماشینو هم دیدم حالا می خوام بخرمش
ایا نیازی هست برم محضر یا باید برم تعویض شماره؟
در ضمن قبل از اینکه بریم محضر یا تعویض شماره ایا به فروشنده پول بدم ؟
ایا نیاز به نوشتن قولنامه هست؟ اگر هست این قولنامه رو چطوری می نویسند ؟
Pourya-pc
10-05-2013, 23:54
دوستان سلام
من یه ماشین تو روزنامه دیدم با فروشنده تماس گرفتم و ماشینو هم دیدم حالا می خوام بخرمش
ایا نیازی هست برم محضر یا باید برم تعویض شماره؟
در ضمن قبل از اینکه بریم محضر یا تعویض شماره ایا به فروشنده پول بدم ؟
ایا نیاز به نوشتن قولنامه هست؟ اگر هست این قولنامه رو چطوری می نویسند ؟
دوست عزیز درود بر شما
در ابتدا عرض کنم برای خرید خودرو حتما به یک بنگاه مجرب مراجعه کنید و در همان محل پس از چک کردن مدارک قولنامه را بنویسید در غیر این صورت هر اتفاقی برای سند خودرو افتاده باشد یا بیافتد مسولیتش گردن کسی جز شما نیست و دستتون به هیچ جا بند نمیشه
بعد از رویت مدارک و تحویل به بنگاه پول خودرو را کامل پرداخت کنید البته میتونید مبلغی رو برای سند زدن نگه دارید
شما به همراه صاحب سند باید کپی و اصل کارت ملی و شناسنامتون رو با سند خودرو ببرید شماره گذاری و تعویض پلاک رو انجام بدید
برای سند زدن قطعی هم نیازی به شما نیست ، کپی کارت ملی و شناسنامه رو به صاحب سند بدید تا بره براتون سند بزنه
موفق باشید
Firebirds
06-06-2013, 17:18
سلام بر دوستان عزیز،
فرض کنید یک شخصی خودرویی را از طریق سایت فروش ایران خودرو پیش خرید ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) نموده و هنوز ماشین را تحویل نگرفته است. ( قطعا برای ثبت نام نیاز بود این شخص مدارک کارت ملی و... خود را در سایت وارد کند،)
ولی سوال اینجاست که امکان دارد سند ماشین را از همان ابتدا به نام شخص دیگری زده شود ؟
به بیان ساده تر کاری کنیم که سند برای شخص ثبت نام کنند صادر نشود که شخص ثبت نام کنند مجبور به سند زدن دوباره برای شخص دیگری شود.
:n16:
Firebirds
06-06-2013, 20:41
آپ........
...............
سلام بر دوستان عزیز،
فرض کنید یک شخصی خودرویی را از طریق سایت فروش ایران خودرو پیش خرید ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) نموده و هنوز ماشین را تحویل نگرفته است. ( قطعا برای ثبت نام نیاز بود این شخص مدارک کارت ملی و... خود را در سایت وارد کند،)
ولی سوال اینجاست که امکان دارد سند ماشین را از همان ابتدا به نام شخص دیگری زده شود ؟
به بیان ساده تر کاری کنیم که سند برای شخص ثبت نام کنند صادر نشود که شخص ثبت نام کنند مجبور به سند زدن دوباره برای شخص دیگری شود.
:n16:
شما اگر همون روز اول به نام هر کی چه خودتون چه شخص دیگری ثبت نام کنید به نام همون میشود
خیر امکان پذیر نیست یعنی ایران خودرو سند بدون مشخصات یا همان سفید به شما نمی دهد !!!!
khatshekan133
06-08-2013, 16:26
سلام
دوستان چجوری میشه از روی بیمه نامه یه ماشین فهمید چند سال تخفیف بیمه داره ؟؟؟ روی بیمه نامه را که خوندم میزان مبلغ تخفیف را نوشته(200 هزار تومن) اما حرفی از تعداد سالی که تخفیف خورده نیست!!! لطفا راهنمایی کنین. :n03:
یاعلی.
سلام
دوستان چجوری میشه از روی بیمه نامه یه ماشین فهمید چند سال تخفیف بیمه داره ؟؟؟ روی بیمه نامه را که خوندم میزان مبلغ تخفیف را نوشته(200 هزار تومن) اما حرفی از تعداد سالی که تخفیف خورده نیست!!! لطفا راهنمایی کنین. :n03:
یاعلی. ســلام....
فکر کنم با دقت نگاه نکردید..روش مینویسه...روی کوپن ها...بعد از شماره بیمه نامه و تاریخ بیمه..
و روی بیمه مثلا نوشته 20% تخفیف بابت عدم خسارت انقدر سال //
=====
اگر بازم سوالی درباره بیمه داشتی اینجا مطرح کن..
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
aaaammmm87
17-08-2013, 20:37
سلام
بعد از اینکه سند بنام خودم زدم رفتم بنزین بزنم کارتم کد خطا 25 میده آیا باید کارتم به اسم خودم درخواست بدم ؟
shadows_funeral
17-08-2013, 20:42
سلام
بعد از اینکه سند بنام خودم زدم رفتم بنزین بزنم کارتم کد خطا 25 میده آیا باید کارتم به اسم خودم درخواست بدم ؟
بله باید برید کارت هم به اسم خودتون بگیرید
سلام
یه ماشینی از ایرانخودرو 2 سال پیش خریدم که 4-5 تا قسط داشت هر چند ماه
اردیبهشت امسال قسط آخرشو دادم و از اون موقع تا حالا هرچی با نمایندگی تماس می گیرم می گن یکسال طول می کشه تا سند بیاد !!! ( سند فک رهن شده . سند معمولیش دستمه )
از اونجایی که ماشینو فروختم به یکی از آشناها صورت خوشی نداره انقدر گرفتن سندو و انتقال اون به خریدار رو به تعویق بندازم
کسی می دونه من از چه طریقی می تونم سندم رو مستقیما از خود ایران خودرو بگیرم و به نمایندگی کار نداشته باشم
آدرسی . تلفنی . چیزی .
ممنون میشم راهنماییم کنید دوستان
با سلام خدمت دوستان
براي ثبت نام خودرو نمايندگي الزاما چك خريدار رو مي خواست. بدليل نداشتن چك مجبور شدم از چك برادرم استفاده كنم. باتوجه به قيمت 60 ميليوني ماشين و اينكه چند ماهي تا تحويل خودرو زمان باقيه مي خواستم بدونم ارزونترين راه برا انتقال سند چيه؟ چو ن پرسيدم و اگه بعد از تحويل خودرو بخوام سند بزنم حدود 3/1 ميليون خرج داره و واقعا اجحافه كه براي ماشين خودت اينقدر پول بدي.
ممنون ميشم راهنماييم كنين
Pourya-pc
06-10-2013, 14:44
با سلام خدمت دوستان
براي ثبت نام خودرو نمايندگي الزاما چك خريدار رو مي خواست. بدليل نداشتن چك مجبور شدم از چك برادرم استفاده كنم. باتوجه به قيمت 60 ميليوني ماشين و اينكه چند ماهي تا تحويل خودرو زمان باقيه مي خواستم بدونم ارزونترين راه برا انتقال سند چيه؟ چو ن پرسيدم و اگه بعد از تحويل خودرو بخوام سند بزنم حدود 3/1 ميليون خرج داره و واقعا اجحافه كه براي ماشين خودت اينقدر پول بدي.
ممنون ميشم راهنماييم كنين
شما بهتره برید برای دسته چک اقدام کنید و تا فرصت هست چک خودتون رو با چک برادرتون تعویض کنید ، اگر سند به نام ایشون بخوره ( سند قطعی ) هیچ راهی برای شما نیست جز انتقال سند .
یک سوال !
چرا حتما چک خریدار ؟ چک چکه دیگه چه فرقی میکنه چک کی هست ؟
Lady parisa
06-10-2013, 15:00
دوستان سلام
با اجازه از محضر اساتید
چک به نام هر کسی باشه سند به نام همون شخص صادر میشه
Pourya-pc
06-10-2013, 19:32
دوستان سلام
با اجازه از محضر اساتید
چک به نام هر کسی باشه سند به نام همون شخص صادر میشه
بله این رو که خودشون گفتن ، من گفتم چه لزومی داره که حتما چک برای خریدار باشه ؟
سوال اینجاست .
با سلام و تشكر از راهنمايي دوستان.
لزوم تعلق چك به خريدار رو منم نفهميدم.هرچي هم اصرار كردم كه شركتهاي خودرو ساز ديگه حتي ماشين و تحويل ميدن چك شخص ديگه رو قبول ميكنن، به خرجشون نرفت. درمورد دسته چك هم اتفاقا يكهفته بعد، دسته چك جديد خودم حاضر شد ولي ميگن چون چكها به بانك فرستاده شده و پرونده تشكيل شده، امكان تغيير نيست. منم موندم.
امكان صلح يا نوشتن فروشنامه دستي با امضاي چند شاهد، يا هرچيز ديگه كه نياز به دادن اين پول نباشه ولي مالكيت منو بر ماشين ثابت كنه نيست؟
Pourya-pc
07-10-2013, 12:12
با سلام و تشكر از راهنمايي دوستان.
لزوم تعلق چك به خريدار رو منم نفهميدم.هرچي هم اصرار كردم كه شركتهاي خودرو ساز ديگه حتي ماشين و تحويل ميدن چك شخص ديگه رو قبول ميكنن، به خرجشون نرفت. درمورد دسته چك هم اتفاقا يكهفته بعد، دسته چك جديد خودم حاضر شد ولي ميگن چون چكها به بانك فرستاده شده و پرونده تشكيل شده، امكان تغيير نيست. منم موندم.
امكان صلح يا نوشتن فروشنامه دستي با امضاي چند شاهد، يا هرچيز ديگه كه نياز به دادن اين پول نباشه ولي مالكيت منو بر ماشين ثابت كنه نيست؟
ظاهرا با این پافشاری ها نمیتونید کاری از پیش ببرید ، اگر قصدتون واقعا تغییر سند است ، انصراف بدید ، سود انصراف رو بگیرید و مجددا به نام خودتون ثبت نام کنید .
سلام
من تازه یک ماشین رو با یکی از آشنایان خیلی دور معامله کردم(من میخرمش) (در دفترخونه هم ثبت کردیم)
حالا میخوام برای شماره گزاری برم (وکالت فروش هم دارم)
دقیقا چه مدارکی لازمه؟
پایان خدمت که نمیخوان؟
پیشنهادی که مهم باشه دارین برام؟
Pourya-pc
10-10-2013, 11:47
سلام
من تازه یک ماشین رو با یکی از آشنایان خیلی دور معامله کردم(من میخرمش) (در دفترخونه هم ثبت کردیم)
حالا میخوام برای شماره گزاری برم (وکالت فروش هم دارم)
دقیقا چه مدارکی لازمه؟
پایان خدمت که نمیخوان؟
پیشنهادی که مهم باشه دارین برام؟
اصل و کپی کارت ملی + شناسنامه
از مدارک ماشین چیا لازمه؟
به نداشتن پایان خدمت گیر نمیدن که؟
Sent from my Galaxy S II using Tapatalk 2
Pourya-pc
11-10-2013, 23:28
از مدارک ماشین چیا لازمه؟
به نداشتن پایان خدمت گیر نمیدن که؟
Sent from my Galaxy S II using Tapatalk 2
خیر کاری به پایان خدمت وظیفه ندارند .
sobhan-hn
01-11-2013, 04:16
داداش یه سوال داشتم
من 19 سالمه بعد کارت ملیمو گم کردم بعد رفتم گفتم برا المثنی هنوز نیومده.
الان یه ماشین پا داده میخوام بگیرم میشه بدون کارت ملی
با شناسنامه میشه همه ی اون مشخصات توش هست دیگه میشه داداش:n03:
Pourya-pc
01-11-2013, 12:49
داداش یه سوال داشتم
من 19 سالمه بعد کارت ملیمو گم کردم بعد رفتم گفتم برا المثنی هنوز نیومده.
الان یه ماشین پا داده میخوام بگیرم میشه بدون کارت ملی
با شناسنامه میشه همه ی اون مشخصات توش هست دیگه میشه داداش:n03:
تا زمان صدور مجدد کارت ملی ، یک برگه از ثبت احوال به شما تحویل داده شده ، میتوانید از آن + شناسنامه استفاده کنید .
سلام
من میخوام یه ماشین مدل 90 بخرم که قسطی بوده و سندش هنوز نیومده،
طرف میگه تا یه ماه دیگه میاد(هر 4تا قسطش رو هم داده)
کل پولش رو هم نقد میخواد بگیره با توجه به اینکه خرج سند رو من خودم قبول کردم آیا نیاز هست که باز هم مبلغی رو نگه دارم واسه سند؟
یا مشکلی پیش نمیاد؟
سلام
سوالم اینه که هنوزم میشه بدون رفتن به دفتر خونه با فروشنده بریم برای فک پلاک و بنام زدن خودرو در مراکز شماره گذاری ؟
arian-sr599
02-01-2014, 16:19
سلام
من میخوام یه ماشین مدل 90 بخرم که قسطی بوده و سندش هنوز نیومده،
طرف میگه تا یه ماه دیگه میاد(هر 4تا قسطش رو هم داده)
کل پولش رو هم نقد میخواد بگیره با توجه به اینکه خرج سند رو من خودم قبول کردم آیا نیاز هست که باز هم مبلغی رو نگه دارم واسه سند؟
یا مشکلی پیش نمیاد؟
دوست عزيز تا سند به اسمت نشده قطعا اشتباه هست همه پول رو بدي بره چون مالك نشدي هنوز
arian-sr599
04-01-2014, 10:48
رییس قوه قضاییه:
تنظیم اسناد نقل و انتقال خودرو در صلاحیت دفاتر اسناد رسمی است
» سرویس: معارف و حقوق - حقوقي و قضايي
کد خبر: 92101406880
شنبه ۱۴ دی ۱۳۹۲ - ۱۰:۳۶
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
رییس قوه قضاییه بر صلاحیت دفاتر اسناد رسمی در تنظیم اسناد نقل و انتقال خودرو تاکید کرد.
به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، آیتالله آملیلاریجانی در دیدار هیات مدیره کانون سردفتران و دفتریاران با تاکید بر اهمیت جایگاه اسناد رسمی در کشور، گفت: بحث توجه به تنظیم اسناد رسمی در جامعه به جهت جلوگیری از منازعات مردم و کاهش پروندهها در محاکم قضایی از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی افزود: هرگونه که مصلحت را در نظر بگیریم بسیار شایسته است که نقل و انتقال اموال و املاک و تنظیم قراردادها در دفاتر اسناد رسمی صورت پذیرد و در این راه نظم و قانون استقرار یابد.
رییس قوه قضاییه با اشاره به اهمیت فعالیت دفاتر اسناد رسمی به عنوان واحدی تحت نظارت دستگاه قضایی کشور تاکید کرد: کارهای مردم در دفاتر اسناد رسمی باید سریع و متقن صورت پذیرد، ضمن این که دفاتر اسناد رسمی فضای مناسبی برای برون سپاری بخشی از وظایف دستگاه قضایی است.
آملیلاریجانی با اشاره به ظرفیتهای مغفول مانده در دفاتر اسناد رسمی تاکید کرد: این موضوع، درست است و باید از طریق مراجع قانونی به صلاحیت دفاتر اسناد رسمی توجه ویژهای داشت.
رییس قوه قضاییه با اشاره به تصویب قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی تاکید کرد: تنظیم اسناد نقل و انتقال خودرو صرفا در صلاحیت دفاتر اسناد رسمی است و دستگاه دیگری حق ورود به این حوزه را ندارد. برنامه ریزی ها باید به سمتی باشد که تخلفات در دفاتر اسناد رسمی به حداقل ممکن برسد و تخلفات موجود در برخی دفاتر موجب صدمه زدن به اعتبار دفاتر اسناد رسمی نشود.
سلام
ماشین اگر سند فروش کمپانیش گم شده باشه، گرفتنش چقدر هزینه داره؟
آقا ما بالاخره نفهمیدیم نیازی به دفترخونه هم هست یا همون تعویض پلاک کفایت میکنه؟
سلام
کسی میدونه که توی عید هم شماره گذاری میشه؟
greenmidi
23-03-2014, 10:54
سلام
سال نو مبارک
من یه پلاک آزاد دارم آیا می تونم با پلاک این ماشینم تعویضش کنم؟
"سند اوراقی و غیر قابل شماره گذاری" یعنی چی ؟
Afshin1365
09-04-2014, 21:52
محاسبه آنلاین هزینه نقل و انتقال سند خودرو در دفاتر اسناد رسمی
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
با سلام
من یه خودرو از نمایندگی خریداری کردم. که کارت ماشینش برام پست شده و نمایندگی هم زنگ زده که برای تحویل خودرو برم.
حالا با توجه به اینکه فقط کارت مکاشین برام پست شده و برگ سبز و سوخت خودرو به دستم نرسیده چطور می تونم خودرو رو بفروشم؟
در واقع الان خریدار داره و می خوام به اتفاق خریدار برم خودرو رو تحویل بگیرم.
با درود
یکی از دوستام رفته تعویض پلاک بهش گفتن که باید جواز کسب یا اجاره نامه یا فیش اب و برق بیاری میخواستم بپرسم چرا بهش گفتن و ایا به همه اینو میگن؟
aliiiiiii
14-08-2014, 13:48
با سلام
در هنگام فروش ماشین با وکالت تعویض پلاک ممکنه چه مشکلاتی بعدن برای فروشنده بوجود بیاد؟ حتما لازمه وکالت تام محضری که خرجشم زیاد میشه نسبت به وکالت تعویض پلاک به خریدار داده بشه.
amirmahdijv
20-08-2014, 11:23
پژو 206 تبپ 5 کلا چه قدر هزینه می بره؟
mohamad skystar
20-08-2014, 23:36
پژو 206 تبپ 5 کلا چه قدر هزینه می بره؟
بستگی به مدل ماشین داره دوست من
اگر مدل بالا باشه حدود 400 تا 500 هزینه داره
قیمت تو دفترخانه مشخص میشه
هزینه سند نویسی به عهده خریدار هست یا فروشنده؟
آیا قول نامه بنگاه اعتبار داره؟ اگر طرف پول رو گرفت و نیومد سند بنویسه این قولنامه به درد میخوره؟
Pourya-pc
31-08-2014, 19:27
هزینه سند نویسی به عهده خریدار هست یا فروشنده؟
آیا قول نامه بنگاه اعتبار داره؟ اگر طرف پول رو گرفت و نیومد سند بنویسه این قولنامه به درد میخوره؟
به عهده فروشنده هست ، قولنامه با هر شرایطی فاقد اعتبار هست و فقط توافق بین طرفین هست ، تنها قولنامه ی محضری دارای اعتبار میباشد . این قولنامه ها که دربنگاه ها هست رو از هرجایی میتوانید تهیه کنید .
خود قولنامه ارزشی نداره و مهر و امضا و کد شناسایی کسبه مهم هست که پای قولنامه میزنند .
jamshidjap
30-09-2014, 07:52
سلام
آقا ما بالاخره نفهمیدیم بعد از تعویض پلاک و گرفتن اصل سند مالکیت خودرو از مراکز تعویض پلاک ، لازمه به محضر مراجعه کرد و چند صد هزار تومن هزینه کرد ؟
بعضیا میگن لازم نیست و پول الکیه و بعضیا میگن اگه دفتر خونه نری برا فروش در آینده مشکل پیش میاد ...
دوستان نظراتشون رو بگن ...
ArashMiniStar
30-09-2014, 08:35
سلام
آقا ما بالاخره نفهمیدیم بعد از تعویض پلاک و گرفتن اصل سند مالکیت خودرو از مراکز تعویض پلاک ، لازمه به محضر مراجعه کرد و چند صد هزار تومن هزینه کرد ؟
بعضیا میگن لازم نیست و پول الکیه و بعضیا میگن اگه دفتر خونه نری برا فروش در آینده مشکل پیش میاد ...
دوستان نظراتشون رو بگن ...
معلومه اره
Sent from my C6903 using Tapatalk
Pourya-pc
01-10-2014, 19:51
سلام
آقا ما بالاخره نفهمیدیم بعد از تعویض پلاک و گرفتن اصل سند مالکیت خودرو از مراکز تعویض پلاک ، لازمه به محضر مراجعه کرد و چند صد هزار تومن هزینه کرد ؟
بعضیا میگن لازم نیست و پول الکیه و بعضیا میگن اگه دفتر خونه نری برا فروش در آینده مشکل پیش میاد ...
دوستان نظراتشون رو بگن ...
باید برید دفترخانه و سند قطعی رو به نام بزنید وگرنه مالک خودروی شما صاحب دیگریست .
MaLaS_shz
08-10-2014, 11:31
من یه ماشین خریدم ، الان توی قولنامه نوشته هزینه انتقال سند به عهده طرفین
میخواستم ببینم شهر به شهر فرق داره ؟ یعنی مثلا توی شیراز این احتمال هست که هزینه
رو طرفین بدن یا ایشون میخواد کلاه سرم بذاره ؟
jamshidjap
08-10-2014, 12:02
من یه ماشین خریدم ، الان توی قولنامه نوشته هزینه انتقال سند به عهده طرفین
میخواستم ببینم شهر به شهر فرق داره ؟ یعنی مثلا توی شیراز این احتمال هست که هزینه
رو طرفین بدن یا ایشون میخواد کلاه سرم بذاره ؟
اولا وقتی نوشته به عهده طرفین هست این خودش توش ابهام داره ، یعنی طرفین هر کدوم یه سهمی دارن که باید قید بشه مثلا 70 به 30 ... که ب ندرت اینکارو می کنن چون بصورت پیش فرض به عهده فروشنده هستش ...
دوما شما وقتی قولنامه رو امضا میکردی مگه نخوندیش ...؟
ولی حواست باشه پیش فرض به عهده فروشنده هستش مگر اینکه فروشنده یه پولی از قیمت ماشین رو بصورت تواقفی کم کنه و هزینه سند بعهده خریدار میشه ...
اگه قولنامه رو امضا کردی یه خورده کارت سخت میشه ...
MaLaS_shz
08-10-2014, 12:45
اولا وقتی نوشته به عهده طرفین هست این خودش توش ابهام داره ، یعنی طرفین هر کدوم یه سهمی دارن که باید قید بشه مثلا 70 به 30 ... که ب ندرت اینکارو می کنن چون بصورت پیش فرض به عهده فروشنده هستش ...
دوما شما وقتی قولنامه رو امضا میکردی مگه نخوندیش ...؟
ولی حواست باشه پیش فرض به عهده فروشنده هستش مگر اینکه فروشنده یه پولی از قیمت ماشین رو بصورت تواقفی کم کنه و هزینه سند بعهده خریدار میشه ...
اگه قولنامه رو امضا کردی یه خورده کارت سخت میشه ...
خیلی ممنون بخاطر توضیحتون
خوندم ولی اون موقع نمیدونستم به عهده فروشنده هست نه کامل
سلام بر همه
من یک ماشین خریدم و یک قولنامه نوشتیم ولی الان برای تعویض پلاک طرف مقابل حاضر نمیشه و میگه که وکالت میدم اونم تو تعویض پلاک و نه تو محضر. یعنی همه پولو تو تعویض پلاک میگیرم و محضر خودت برو.
منم میگم که وکالت نمیخوام، بیا تعویض پلاکو انجام بده بریم تو محضر من سندمو میگیرم تو هم مابقی پولتو ولی اون قبول نمیکنه
الانم رفته دادگاه شکایت کرده و دنباله توقیف ماشینه
دوستان نظر بدن حق با کیه
ممنون از همه
سلام بر همه
من یک ماشین خریدم و یک قولنامه نوشتیم ولی الان برای تعویض پلاک طرف مقابل حاضر نمیشه و میگه که وکالت میدم اونم تو تعویض پلاک و نه تو محضر. یعنی همه پولو تو تعویض پلاک میگیرم و محضر خودت برو.
منم میگم که وکالت نمیخوام، بیا تعویض پلاکو انجام بده بریم تو محضر من سندمو میگیرم تو هم مابقی پولتو ولی اون قبول نمیکنه
الانم رفته دادگاه شکایت کرده و دنباله توقیف ماشینه
دوستان نظر بدن حق با کیه
ممنون از همه
سلام
دوست عزیز مساله ی ساده ایه ، چرا دادگاه و توقیف ؟ شما باید همون اول توی قولنامه ذکر میکردین جزئیات رو اما حالا هم مساله ی مهمی نیست و شخص فروشنده هم نگفته که نمیام سند بزنم ! گفته میام وکالت میدم شما خودت برو که دیگه وقت من هدر نره توی تعویض پلاک و محضر ؛ کاری که خیلی ها انجام میدن و البته این نکته رو بگم که با وکالت راحت تر کاراتون انجام میشه چون توی تعویض پلاک فقط شخص شما رو نیاز دارن اما دو نفری که برید یه سری مشخصا ایشون باید پر کنه یک سری شما یک سری ورق ایشون باید امضا بزنه و اثر انگشت بزنه یک سری هم شما ولی وکالت داشته باشید فقط خودتون همه ی کارا رو انجام میدین
البته برای وکالت دادن باید تشریف بیارن محضر ، چون توی تعویض پلاک وکالت نمیدن که !
شما با ایشون قرار محضر بزار ، به محضر دار هم بگو یه وکالت فروش بده به شما از طرف ایشون که هم بتونی تعویض پلاک کنی و هم سند قطعی رو به نام خودت بزنی بدون حضور ایشون ، و در واقع با این وکالت کل پول رو بدون هیچ مانعی به طرف مقابل پرداخت کنید .
هزینه ی وکالت هم پای ایشون هست البته
فقط به محضر دار تاکید کنید که وکالت فروش میخواید که خودتون بدون نیاز به حضور ایشون بتونید سند قطعی رو هم بزنید ، چون به بعضی ها فقط وکالت تعویض پلاک میدن و اون موقع سر انتقال سند قطعی به مشکل برمیخورن
در مورد وکالت هم به تاریخش دقت کنید ، چون معمولا وکالت تعویض پلاک و فروش رو برای مدت محدود میزنن اعتبارش رو ، مثلا یک هفته یا سه روز یا ده روز و حواستون باشه که قبل از تاریخ انقضای وکالتنامه نسبت به تعویض پلاک و نیز زدن سند قطعی اقدام کنید .
یه نکته ی دیگه : اگر وکالتتون صرفا تعویض پلاک باشه ، توی مرکز تعویض پلاک وکالتتون رو میگیرن برای خودشون ، اما اگر وکالت فروش باشه اونجا یک کپی میگیرن و اصل وکالتنامه رو به شما برمیگردونن تا بتونید برید محضر و سند قطعی بزنید ، پس اگر یادشون رفت که اصل وکالت رو به شما بدن حتماهمونجا ازشون بخواید و یادآوری کنید بهشون .
نکته ی دیگه اینکه در موقع زدن وکالت فروش ، شخص فروشنده باید هم هزینه ی وکالت رو بده و هم هزینه ی سند قطعی رو و هر دو رو به محضر دار در حضور شما پرداخت کنه .
سلام مجدد
از لطف شما در پاسخگویی خیلی ممنون
مساله اینه که اون طرف اصلا اینجوری نیست که گرفتار باشه یا وقت نکنه بیاد. من به رفتارشون خیلی مشکوکم. فکر میکنم انتفال سند ماشین مشکلی داره که اینقدر اصرار به گرفتن پول در تعویض پلاک داره. میگه فقط پولو تو تعویض پلاک میگیرم . تمام دعوای ما سر اینه که اون تمام پولو در تعویض پلاک میخواد که کن نمیدونم چرا اینکارو میکنه.؟ بهقول شما تو تعویض پلاک که وکالت نمیدن ولی میگه من وکالت آماده دارم تو فقط پولو به من بده و جای وکیل را امضا کن. خلاصه نمیدونم چه ریگی به کفششونه!:n17:
سلام مجدد
از لطف شما در پاسخگویی خیلی ممنون
مساله اینه که اون طرف اصلا اینجوری نیست که گرفتار باشه یا وقت نکنه بیاد. من به رفتارشون خیلی مشکوکم. فکر میکنم انتفال سند ماشین مشکلی داره که اینقدر اصرار به گرفتن پول در تعویض پلاک داره. میگه فقط پولو تو تعویض پلاک میگیرم . تمام دعوای ما سر اینه که اون تمام پولو در تعویض پلاک میخواد که کن نمیدونم چرا اینکارو میکنه.؟ بهقول شما تو تعویض پلاک که وکالت نمیدن ولی میگه من وکالت آماده دارم تو فقط پولو به من بده و جای وکیل را امضا کن. خلاصه نمیدونم چه ریگی به کفششونه!:n17:
اوه
به احتمال 99% ایشون دلال هستن ( کاسب )
اینها وقتی ماشینی میخرند ، امضای سند قطعی رو از فروشنده میگیرن در محضر و سند رو باز میگذارن تا به نفر بعدی که فروختن ، دیگه دو بار سند زده نشه و هزینه محضر داده نشده ( یعنی از فروشنده به اسم دلال و از دلال به اسم شما ) ، و در واقع همون وکالتی که دارن رو تفویض میکنن به شما .
بازم جای نگرانی نیست ، باهاشون تماس بگیرید و بگید اول بریم محضری که سند رو باز گذاشتی من از محضر دار بپرسم و مطمئن بشم بابت سند ، بعد هم با هم بریم تعویض پلاک و شما پولتو بگیر و ما هم تعویض پلاک کنیم و سند رو بزنیم ، ببین چی میگه در جواب .
با سلام
من پرایدمو از کسی خریدم
نفر قبلی قسطی خریده بود و 2 تا از چک ها رو من باید سر موعد پرداخت می کردم
چک ها پرداخت شدن و من الان می خوام ماشین رو بفروشم
میگن باید فک سند بکنی
یه همچین چیزی
من یاسوجم و اون نمایندگی که پرایدو ازش خریدن اصفهانه
باید برم اصفهان؟
یکی می گفت ایران خودرو هزینه پیک می گیره و نیازی نیست خود فرد بره شهر دیگه
سایپا هم این کارو میکنه؟
چقدر زمان می بره؟
چقدر هزینشه؟
----پیام دوبار ارسال شد!-----
Alireza SM
29-11-2014, 20:00
یه سمند مدل 84 رو بخوایم انتقال قطعی کنیم و سند به نام خودم باشه کل هزینه هاش چقدر میشه ؟
ronin_2607
07-01-2015, 13:32
سلام. میشه لطفا راهنمایی کنید. من قصد دارم پراید مدل 91 خودمو بفروشم. اما به مراحلش آشنا نیستم. ماشینم از صفر خودم از کمپانی خریدم. الان دقیقا چیکار باید انجام بدم؟؟ نخندین خب بلد نیستم. یعنی تا اینجا بلدم که ماشینو باید آگهی کنم. بعدش نفر تماس می گیره و اگه سر قیمت توافق کنیم بعدش چی میشه؟؟ یعنی مثلا اگه طرف بخواد ماشینو به کسی یا جایی نشون بده باید باهاش برم؟ یا مثلا درخواست کنه پشت ماشین بشینه رانندگی کنه باید اجازه بدم؟ فرض کنید من اجازه دادم و این طرف با ماشین زد یه تصادفی چیزی کرد ، اون موقع تکلیف چیه؟ یا برعکسش من اجازه ندم و بعد از سند خوردن طرف بگه دندش چرا فلانه داشبوردش چرا اونطوره و خلاصه یه ایرادی بگیره بگه تو نذاشتی من سوار شم.خلاصه من آماتورم. خیلی هم حساسم. آنقدرم از این ور و اون ور بدی شنیدیم میترسیم کلا. راهنمایی کنید. که نه من ضرر کنم نه اون بنده خدا.
ronin_2607
07-01-2015, 13:40
سلام. دو بار پست کردم. تکراریه. نشد پاک کنم.
اسپندیار
19-01-2015, 21:18
سلام.
من ی خودرو خریدم و تمام امضاهای فروشنده رو در دفتر خانه گرفتم اما سند رو صادر نکردم فقد وکالت تعویض پلاک گرفتم پلاک ماشین رو عوض کردم.
حالا میخوام ماشین رو بفروشم آیامیشه سند رو یه راست از نفر قبلی انتقال داد به نفرجدید؟؟؟؟ یا اول باید بخوره بنام خودم بعد انتقال بدم ب نفر بعد؟؟
مرسی از جوابتون فقد جواب فورررررررررری نیاز دارم .لطف میکنید جواب بدید
ArashMiniStar
20-01-2015, 01:55
سلام. میشه لطفا راهنمایی کنید. من قصد دارم پراید مدل 91 خودمو بفروشم. اما به مراحلش آشنا نیستم. ماشینم از صفر خودم از کمپانی خریدم. الان دقیقا چیکار باید انجام بدم؟؟ نخندین خب بلد نیستم. یعنی تا اینجا بلدم که ماشینو باید آگهی کنم. بعدش نفر تماس می گیره و اگه سر قیمت توافق کنیم بعدش چی میشه؟؟ یعنی مثلا اگه طرف بخواد ماشینو به کسی یا جایی نشون بده باید باهاش برم؟ یا مثلا درخواست کنه پشت ماشین بشینه رانندگی کنه باید اجازه بدم؟ فرض کنید من اجازه دادم و این طرف با ماشین زد یه تصادفی چیزی کرد ، اون موقع تکلیف چیه؟ یا برعکسش من اجازه ندم و بعد از سند خوردن طرف بگه دندش چرا فلانه داشبوردش چرا اونطوره و خلاصه یه ایرادی بگیره بگه تو نذاشتی من سوار شم.خلاصه من آماتورم. خیلی هم حساسم. آنقدرم از این ور و اون ور بدی شنیدیم میترسیم کلا. راهنمایی کنید. که نه من ضرر کنم نه اون بنده خدا.
ایشون اگه خریدارن واقعا شما میشینی سمت شاگرد خریدار هم رانندگی میکنه
چیز عرفی هست
تعمیر گاهم اینا هم با خودش میرید چرا مشکلی پیش بیاد
فقط طی کنید ماشینو دقیق چک کنه فردا نگه فلان جاش اینطوریه
Sent from my Xperia Z1 - THE BEST OF SONY
سلام دوستان
من مدتی بود که میخواستم ماشینمو بفروشم و الان یک مشتری پیدا شده و سر قیمت هم هنوز حرفی نزده یعنی تقریبا موافقه با قیمتی که من گفتم (19 تومن ، ریو 86 ، مقداری رنگ هم داره)
حالا مساله ای که هست اینه که گفته 15 تومنش نقده و بقیه اش رو برای 11 اسفند میتونه چک بده ...
من نمیدونم چه کار کنم ؟! بنظرتون باید بهش اعتماد کرد یا نه؟!
اولا از کجا معلوم که چکش پاس بشه و دوما اگه اومد و بعد یه هفته گفت ماشینو نمیخوام چی ؟ و اینکه اگر موافقت کنم سند باید بعد وصول چک سند منتقل بشه یا همون اول ؟! واقعا نمیدونم چیکار کنم... راهنمایی کنید منو لطفا ...
ضمنا یه شب قبلش گفته بودم نه و قبول نکردم یعنی گفتم باید همه پول نقدی باشه ... اما باز یه شب بعد تماس گرفت ... میبینم خیلی مایله و از طرفی هم من حوصله ندارم باز دنبال مشتری دیگه بگردم (آگهی کنم و نمایشگاه ببرم و...) حالا چیکار کنم؟!
ess_1362
03-02-2015, 19:40
سلام دوستان
من مدتی بود که میخواستم ماشینمو بفروشم و الان یک مشتری پیدا شده و سر قیمت هم هنوز حرفی نزده یعنی تقریبا موافقه با قیمتی که من گفتم (19 تومن ، ریو 86 ، مقداری رنگ هم داره)
حالا مساله ای که هست اینه که گفته 15 تومنش نقده و بقیه اش رو برای 11 اسفند میتونه چک بده ...
من نمیدونم چه کار کنم ؟! بنظرتون باید بهش اعتماد کرد یا نه؟!
اولا از کجا معلوم که چکش پاس بشه و دوما اگه اومد و بعد یه هفته گفت ماشینو نمیخوام چی ؟ و اینکه اگر موافقت کنم سند باید بعد وصول چک سند منتقل بشه یا همون اول ؟! واقعا نمیدونم چیکار کنم... راهنمایی کنید منو لطفا ...
ضمنا یه شب قبلش گفته بودم نه و قبول نکردم یعنی گفتم باید همه پول نقدی باشه ... اما باز یه شب بعد تماس گرفت ... میبینم خیلی مایله و از طرفی هم من حوصله ندارم باز دنبال مشتری دیگه بگردم (آگهی کنم و نمایشگاه ببرم و...) حالا چیکار کنم؟!
این شکل معامله اصلا عرف نیست مگر اینکه شما شرخر باشید و در صورت پاس نشدن چکش خودش را پول کنید(با این پستی که زدی بعید می دونم چنین خلقیاتی داشته باشی)
و اما توصیه من :
دوست عزیز برای خودت شر درست نکن
بهش می گی 18800000 را نقد می گیری و یک وکالت برای تعویض پلاک به مدت یک هفته حداکثر بهش میدی
زمان انتقال سند قطعی هم مابقی پول را در محضر زمان امضا کردن نقد ازش میگیری
در مورد 18800000 هم اگر چک میده چک را اول میبرید بانک واریز می کنی به حسابت و بعد ماشین را همون درب بانک بهش تحویل میدی و در قول نامه هم تاریخ و ساعت تحویل را می نویسی و خودت ، خودش و شاهد هم امضا می کنید بعد تشریف میبرید محضر برای وکالت تعویض پلاک
تا اینجا 99 درصد کار انجام شده و اون یک درصد هم به عهده خریدار هست و می تونید مطمئن باشید که اگر طرف آدم عاقلی باشه یا بعد از طی یک هفته در قید حیات باشه 100% میاد دنبال شما برای قطعی کردن سند
قبل از همه اینها هم بهش بگید ماشین را به همراه خودتون(راننده حتما خود شما باشید) ماشین را برای نشون دادن به مکانیک یا کارشناس رنگ ببره و در قولنامه حتما ذکر شود به رویت کامل خریدار در امده
والسلام ختم کلام
این شکل معامله اصلا عرف نیست مگر اینکه شما شرخر باشید و در صورت پاس نشدن چکش خودش را پول کنید(با این پستی که زدی بعید می دونم چنین خلقیاتی داشته باشی)
و اما توصیه من :
دوست عزیز برای خودت شر درست نکن
بهش می گی 18800000 را نقد می گیری و یک وکالت برای تعویض پلاک به مدت یک هفته حداکثر بهش میدی
زمان انتقال سند قطعی هم مابقی پول را در محضر زمان امضا کردن نقد ازش میگیری
در مورد 18800000 هم اگر چک میده چک را اول میبرید بانک واریز می کنی به حسابت و بعد ماشین را همون درب بانک بهش تحویل میدی و در قول نامه هم تاریخ و ساعت تحویل را می نویسی و خودت ، خودش و شاهد هم امضا می کنید بعد تشریف میبرید محضر برای وکالت تعویض پلاک
تا اینجا 99 درصد کار انجام شده و اون یک درصد هم به عهده خریدار هست و می تونید مطمئن باشید که اگر طرف آدم عاقلی باشه یا بعد از طی یک هفته در قید حیات باشه 100% میاد دنبال شما برای قطعی کردن سند
قبل از همه اینها هم بهش بگید ماشین را به همراه خودتون(راننده حتما خود شما باشید) ماشین را برای نشون دادن به مکانیک یا کارشناس رنگ ببره و در قولنامه حتما ذکر شود به رویت کامل خریدار در امده
والسلام ختم کلام
سلام دوست خوب.
ممنون .
والا من بعدظهر بهش زنگ زدم و گفتم فقط نقدی قبول میکنم
تا الانشم فقط چون جوون مودب و با شخصیتی بود بهش گفته بودم اجازه بده تصمیم بگیرم اما ترجیح دادم این ریسک رو نکنم ....
نه بابا شرخر هم نیستم گردن ما از مو نازک تره. :n02:
ArashMiniStar
05-02-2015, 14:19
عزیز دردسر درست نکن نمونه دیدم کلاهبرداری بوده
Sent from my Xperia Z1 - THE BEST OF SONY
سلام دوستان
خواستم بدونم آیا امکان این وجود داره که پلاک یک شخص رو به نام شخص دیگه بزنیم؟
مثلا من پلاک شخصی خودم رو بنام پسرم بزنم؟
ess_1362
07-02-2015, 19:53
سلام دوستان
خواستم بدونم آیا امکان این وجود داره که پلاک یک شخص رو به نام شخص دیگه بزنیم؟
مثلا من پلاک شخصی خودم رو بنام پسرم بزنم؟
خیر
پلاک هر شخص به نام خودش هست و با تعویض مالکیت خودرو پلاک هم حتما باید عوض بشه مگر اینکه مالکیت عوض نشه
ArashMiniStar
09-02-2015, 15:10
خیر
پلاک هر شخص به نام خودش هست و با تعویض مالکیت خودرو پلاک هم حتما باید عوض بشه مگر اینکه مالکیت عوض نشه
پس یه سوال
مگه قبل از سند زدن نمیریم پلاک یا همون کارت ماشین رو بنام کنیم؟ پس چرا نشه!؟
Sent from my Xperia Z1 - THE BEST OF SONY
ess_1362
09-02-2015, 19:29
اینی که شما میگی وکالت تعویض پلاک هست
ربطی به سند خودرو نداره و فقط جهت تعویض پلاک هست
سند هنوز قطعی نشده یعنی مالک ماشین هنوز یک نفر دیگه هست و بعبارتی دو طرف یک توافق انجام دادند
طرف معامله می تونه این توافق را یکطرفه فسخ کنه و ماشین را از شما پس بگیره و با مجوز دادگاه پلاک را هم فک کنه(بعبارتی بزنه زیر همه چیز)
ArashMiniStar
10-02-2015, 12:36
اینی که شما میگی وکالت تعویض پلاک هست
ربطی به سند خودرو نداره و فقط جهت تعویض پلاک هست
سند هنوز قطعی نشده یعنی مالک ماشین هنوز یک نفر دیگه هست و بعبارتی دو طرف یک توافق انجام دادند
طرف معامله می تونه این توافق را یکطرفه فسخ کنه و ماشین را از شما پس بگیره و با مجوز دادگاه پلاک را هم فک کنه(بعبارتی بزنه زیر همه چیز)
ایشون گفتن برای پسرم
Sent from my Xperia Z1 - THE BEST OF SONY
ممنون از همه دوستان
مثل اینکه شدنی نیست
سلام دوستان عزیز...
هفته پیش ماشین خریدیم و فردا میخوام برم برای تعویض پلاک... فروشنده، وکالت رو به نام مادرم (که قراره سند به نام ایشون باشه) داده .
من برگ وکالت+کارت ملی/شناسنامه ی مادرم رو ببرم کفایت میکنه یا باید خود مادرم هم حضور داشته باشه ؟!
Pourya-pc
06-03-2015, 19:11
سلام دوستان عزیز...
هفته پیش ماشین خریدیم و فردا میخوام برم برای تعویض پلاک... فروشنده، وکالت رو به نام مادرم (که قراره سند به نام ایشون باشه) داده .
من برگ وکالت+کارت ملی/شناسنامه ی مادرم رو ببرم کفایت میکنه یا باید خود مادرم هم حضور داشته باشه ؟!
حتما باید مادر محترمتون هم حضور داشته باشن .
دوستان مبلغی که بنگاه برا قولنامه میگیره چند درصد قیمت خودرو هست؟
سلام من ماشین صفر ثبت نام کردم ولی متاسفانه میخوام بفروشم هزینه انتقال سند چقدره؟
یک سوال
یک چراید صفر پارسال به یک بنگاه خودرو فروختم و وکالت دادم.
بعد از یک سال زنگ زده میگه بیا یک وکالت دیگه بده ما هنوز پلاک نزدیم و به مشکل خوردیم.
ماشین تو این یک سال یک بار دزدیده شده.
الان من چکار کنم؟
وکالت بدم؟
حضوری پلاک را انتقال بدم؟
روی پلاکم شکایت بذارم؟
جایی هست که بتونم استعلام بگیرم آیا خلافی روی پلاک من انجام شده یا نه؟
من تو این یک سال چون ماشین نخریده بودم متوجه نبودم که هنوز پلاکم روی اون ماشین نصبه.
ممنون از همه.
ess_1362
06-07-2015, 19:16
یک سوال
یک چراید صفر پارسال به یک بنگاه خودرو فروختم و وکالت دادم.
بعد از یک سال زنگ زده میگه بیا یک وکالت دیگه بده ما هنوز پلاک نزدیم و به مشکل خوردیم.
ماشین تو این یک سال یک بار دزدیده شده.
الان من چکار کنم؟
وکالت بدم؟
حضوری پلاک را انتقال بدم؟
روی پلاکم شکایت بذارم؟
جایی هست که بتونم استعلام بگیرم آیا خلافی روی پلاک من انجام شده یا نه؟
من تو این یک سال چون ماشین نخریده بودم متوجه نبودم که هنوز پلاکم روی اون ماشین نصبه.
ممنون از همه.
دیگه بهش وکالت نده
احتمالا یک مقداری هم از ته پولت مونده
بهش بگو خلافی و استعلام هاش را بگیر میام محضر قطعی سند میزنم به نامت و تمام
البته محضرش را هم حتما خودت انتخاب کن
فقط برای تعویض پلاک بیشتر از دو هفته توی وکالت وقت بهش نده
اگر بهش وکالت بدی پلاکت باز هم بین زمین و آسمون می مونه
mohsenmas
06-07-2015, 19:32
سلام
رفتن به محضر ضروری هست؟
یا همون تعویض پلاک و گرفتن برگ سبز کفایت میکنه؟
Immunology
27-07-2015, 19:24
دوستان من امروز متوجه شدم ماشینی که خریدم برگ سبزش گم شده.صاحب اصلی یه وکالت داده که گم شده.آیا مشکلی هست یا مجددا صادر میکنن؟و آیا هزینش چقدر هست که از باقیمانده پول کسر کنم.
ممنون
یه سوال
من ماشین بگیرم به اسم مادرم ، بعدش خودم میتونم دنبال کارای پلاکش باشم ؟
mohamad skystar
24-09-2015, 23:52
یه سوال
من ماشین بگیرم به اسم مادرم ، بعدش خودم میتونم دنبال کارای پلاکش باشم ؟
باید از مادرتون وکالت بگیرید
با خودشون حضور داشته باشن
- - - Updated - - -
یه سوال
من ماشین بگیرم به اسم مادرم ، بعدش خودم میتونم دنبال کارای پلاکش باشم ؟
باید از مادرتون وکالت بگیرید
با خودشون حضور داشته باشن
وکالت بگیرم دیگه کار مادرم نیازی نیس ؟
الان یه ماشین کارکرده بگیرم باید پلاک عوض شه درسته ؟ چقدر کلا هزینه داره سند زدن و هر چی که نیازه ؟ وارد نیستم
mohamad skystar
26-09-2015, 22:25
وکالت بگیرم دیگه کار مادرم نیازی نیس ؟
الان یه ماشین کارکرده بگیرم باید پلاک عوض شه درسته ؟ چقدر کلا هزینه داره سند زدن و هر چی که نیازه ؟ وارد نیستم
ماشین کارکرده بله باید تعویض پلاک کنید
مادرتون وکالت بده مشکلی نیست
و همه هزینه ها در دفتر اسناد رسمی مشخص میشه.
- - - Updated - - -
وکالت بگیرم دیگه کار مادرم نیازی نیس ؟
الان یه ماشین کارکرده بگیرم باید پلاک عوض شه درسته ؟ چقدر کلا هزینه داره سند زدن و هر چی که نیازه ؟ وارد نیستم
ماشین کارکرده بله باید تعویض پلاک کنید
مادرتون وکالت بده مشکلی نیست
و همه هزینه ها در دفتر اسناد رسمی مشخص میشه.
wichidika
13-11-2015, 20:55
پلاک خودرو پس از فروش قفل میشود؛ تغییر شیوه معامله خودرو ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) مدیر سامانه اطلاعات معاملات خودروی کشور گفت: تا پایان سال سامانه اطلاعات معاملات خودروی کشور را به منظور جلوگیری از کلاهبرداری در واحدهای صنفی بدون پروانه در سطح کشور راه اندازی خواهیم کرد.
مدیر سامانه اطلاعات معاملات خودروی کشور گفت: تا پایان سال سامانه اطلاعات معاملات خودروی کشور را به منظور جلوگیری از کلاهبرداری در واحدهای صنفی بدون پروانه در سطح کشور راه اندازی خواهیم کرد.
به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از تسنیم، ابوالفضل قادری افزود: با اجرای این طرح و فعال سازی این سامانه واحدهای صنفی بدون پروانه دیگر قادر به فعالیت نیستند و اطلاعات واقعی صنفی فروشندگان خودرو در سطح کشور یکپارچه می شود.
وی ادامه داد: روش تنظیم قرارداد فروش خودرو در کشور نیز یکسان می شود و ضریب امنیت معاملات به ویژه در زمان تنظیم قرارداد افزایش خواهد یافت.
قادری با اشاره به اینکه یکی از قابلیت های این سامانه در زمان تنظیم قرارداد این است که می توانیم با درج اطلاعات مانند کدملی و مشخصات اصلی خودرو اطلاعات کامل را از خودرو داشته باشیم، گفت: لازمه کسب این اطلاعات همکاری دستگاه های مختلف ذینفع مانند سازمان های بیمه ای ، شهرداری، پلیس و ثبت احوال را می طلبد.
وی افزود: در بخش اطلاعات هویتی اشخاص هماهنگی های لازم را با سازمان اسناد کشور انجام دادیم و موافقات اولیه انجام شده است تا در زمان تنظیم اسناد با درج کدملی افراد ، اطلاعات مالک را صحت سنجی کنیم.
مدیر سامانه اطلاعات معاملات خودرو کشور گفت: درباره مشخصات خودرو هم قرار بر این است که با درج مشخصات اصلی خودرو اطلاعات مالکان و خودرو را از پایگاه داده های ناجا به دست بیاوریم.
قادری ادامه داد: هماهنگی های لازم با پلیس ناجا انجام شده و قرار است کمیته ای در آنجا برای بررسی این موضوع تشکیل شود تا در استعلام ها مشکلی نداشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه درحال حاضر تنظیم قراردادها به عنوان یک الزام صنفی لحاظ شده است ، گفت: اتاق اصناف بخشنامه ای برای کل کشور ابلاغ کرده است تا اطلاعات واحدهای صنفی دارای پروانه کسب ثبت شود.
قادری افزود: درحال حاضر ۸ هزار و ۶۰۰ واحد صنفی شناخته شده داریم که مشخصات آنها در سامانه ثبت شده و با دسترسی هایی که به آنها داده شده است می توانند قراردادهای خود را در آن ثبت کنند.
وی گفت: متاسفانه نداشتن ارتباط با پایگاه اطلاع رسانی پلیس دلسردی هایی را در واحدهای صنفی بوجود آورده و انتظارات آنها را برای صحت سنجی اطلاعات خودرو در زمان تنظیم قرارداد برآورده نکره است.
قادری افزود: در صورت موافقت و همراهی پلیس می توانیم زمینه را برای افزایش ضریب امنیت معاملات خودرو بوجود بیاوریم اما هدف اصلی ما این است که در زمان انجام معامله بخصوص زمانی که ماشین چند دست می چرخد ، بتوانیم پلاک اتومبیل را بعد از فروش قفل کنیم و مسئولیت و مخاطرات بعد از انجام معامله را از مالک اصلی سلب کنیم.
وی با بیان اینکه بعد از فروش خودرو تمام مسئولیت ها به عهده خریدار است ، گفت: بعد از انجام قرارداد در صورتی که خودرو با مشکلی مواجه شود تمام مسئولیت آن با قفل شدن پلاک خودرو بر عهده فرد خریدار است.
مدیر سامانه اطلاعات معاملات خودروی کشور افزود: انتظار داریم با اطلاع رسانی عمومی مسئولان و متولیان ؛ خریداران و فروشندگان به اصناف دارای پروانه کسب مراجعه کنند تا تبعات بعدی آن مثل کلاهبرداری هایی که در این زمینه انجام می شود مشکلی برای آنها بوجود نیاورد.
قادری از همه خریداران خواست در زمان تنظیم قرارداد به واحدهای صنفی دارای پروانه کسب مراجعه کنند تا هیچ حقی از آنها از بین نرود.
([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
hamiiid_no
15-12-2015, 22:58
سلام و تشکر از اطلاعات بسیار مفیدی که ارائه دادید.من از یه شهر خوزستان قصدخرید یه خودرو از اصفهان رو دارم که از طریق آگهی پیدا کردم.میخواستم مراحلی رو که باید طی کنم رو بدونم.بعد از دیدن خودرو و قولنامه چکار باید کنم.؟آیابلافاصله میتونم خودرو رو بنام کنم و پلاکش رو عوض کنم و برگردم به شهرم؟ممنون میشم اگه جواب بگیرم
سلام و تشکر از اطلاعات بسیار مفیدی که ارائه دادید.من از یه شهر خوزستان قصدخرید یه خودرو از اصفهان رو دارم که از طریق آگهی پیدا کردم.میخواستم مراحلی رو که باید طی کنم رو بدونم.بعد از دیدن خودرو و قولنامه چکار باید کنم.؟آیابلافاصله میتونم خودرو رو بنام کنم و پلاکش رو عوض کنم و برگردم به شهرم؟ممنون میشم اگه جواب بگیرم
دوست گرامی شما میری اصفهان و قبل معامله و نوشتن قول نامه ابتدا سند رو رویت میکنی و میبینی که سند به نام چه کسی هست و یا اگه وکالت فروش داشت یا تفویض وکالت فروش اونها رو هم چک میکنی و مطمئن میشی و در مورد تفویض وکالت هم یه نکته بگم که اگه این وکالت (وکالت سوم) بود یعنی قبل این فرد دو بار هم از این نوع وکالت نوشته بودن الان این نفر اخر نمیتونه خودرو رو به نام شما تعویض پلاک کنه و نیاز به نفر دوم یا اول هست یعنی راهنمایی و رانندگی و همون دفتر نقل و انتقال ناجا قبول نمیکنه ولی برا ثبت سند این نفر سوم مشکلی ندارن و میتونن بیان و سند رو به نام شما بزنن . و حالا بعد مشخص کردن هزینه ثبت سند و هزینه عوارض شهرداری و اظهارنامه مالیاتی و پرداخت مالیات بردرآمد خودروهای عمومی (مخصوص خودروهای عمومی و وانت بارها ) میتونی با خیال راحت قول نامه رو بنویسی ولی تمام پول رو کامل نده و مقداری مثلا 2 میلیون تومان برای ثبت سند در مدت زمان مشخص شده در قول نامه نگه دار تا فردا دچار مشکل در ثبت سند نشی . اگه طرف فروشنده هم خواست وکالت بده و خود شما وکیل ایشون باشی و برا ی حضور فروشنده نیازی نباشه باز هم همون پول رو نگه دار و وکالت رو بگیر و بعدا پول رو تصفیه کن هزینه وکالت هم عرفا بر عهده خریدار میباشد . البته بسته به هر شهر و استان فرق داره .
سلام و تشکر از اطلاعات بسیار مفیدی که ارائه دادید.من از یه شهر خوزستان قصدخرید یه خودرو از اصفهان رو دارم که از طریق آگهی پیدا کردم.میخواستم مراحلی رو که باید طی کنم رو بدونم.بعد از دیدن خودرو و قولنامه چکار باید کنم.؟آیابلافاصله میتونم خودرو رو بنام کنم و پلاکش رو عوض کنم و برگردم به شهرم؟ممنون میشم اگه جواب بگیرم
یه نکته مهم هم یادم رفت بگم که اینجا متذکر میشم :
برا ثبت سند یا گرفتن وکالت نامه داخل قرار داد قولنامه طبق عرف 10 روز تا 1 ماه مهلت به خریدار میدن که اگه تو اون مدت ذکر شده مراجعه نکنی بعد اون هیچ مسئولیتی رو بنگاه و شخص فروشنده قبول نمیکنه برا همین شما حتما بعد معامله تو اون مدت ذکر شده مراجعه کن و پیگیر باش تا بعدا ضرر نکنی و دنبال سند پله های دادگستری رو بالا پایین نری . راه بهتر هم اینکه تو همون قولنامه موقع عقد قرارداد بگو نویسنده ذکر کنه که تو این مدت اگه فروشنده نتونه سند رو به نام خریدار بزنه و یا نتونه وکالت بده بی چون و چرا ماشین رو پس بگیره و کلیه هزینه ها و ضرر و زیان بنگاه و خریدار رو بده .
برا خود بنده یه سوال پیش اومده چون تا به حال بهش برخورد نکرده بودم اگه از دوستان کسی تجربه داره راهنمایی کنه :
طبق قانون سال 1391 هزینه سند وکالت فروش و سند قطعی یعنی همون مالیات نقل و انتقال خودرو یکی هست و وکیل بعد از گرفتن این نوع وکالت و پرداخت هزینه اگه ماشین رو به نام خودش پلاک کنه با وکالتی که داره و بعد بره برا ثبت سند قطعی به نام خودش (چون میخواد ماشین رو نگه داره و قصد فروش و یا زدن به نام دیگری نداره ) دیگه هزینه مالیات نقل و انتقال رو نمیده چون تو همون وکالت فروش داده و فقط دوباره هزینه حق التحریر و ثبت رو میده . آیا الان هم قانون همینطوری هستش یانه ؟ یعنی دوباره مشمول پرداخت هزینه نقل و انتقال میشه ؟
Pourya-pc
25-01-2016, 07:26
برا خود بنده یه سوال پیش اومده چون تا به حال بهش برخورد نکرده بودم اگه از دوستان کسی تجربه داره راهنمایی کنه :
طبق قانون سال 1391 هزینه سند وکالت فروش و سند قطعی یعنی همون مالیات نقل و انتقال خودرو یکی هست و وکیل بعد از گرفتن این نوع وکالت و پرداخت هزینه اگه ماشین رو به نام خودش پلاک کنه با وکالتی که داره و بعد بره برا ثبت سند قطعی به نام خودش (چون میخواد ماشین رو نگه داره و قصد فروش و یا زدن به نام دیگری نداره ) دیگه هزینه مالیات نقل و انتقال رو نمیده چون تو همون وکالت فروش داده و فقط دوباره هزینه حق التحریر و ثبت رو میده . آیا الان هم قانون همینطوری هستش یانه ؟ یعنی دوباره مشمول پرداخت هزینه نقل و انتقال میشه ؟
اگر منظور شما اینه که فک پلاک انجام بشه ولی سند به نام پلاکدار نشه ٬ بعدا میشه پلاکدار وکالت فک پلاک خودش رو بده و سند قطعی رو صاحب اصلی به صاحب بعدی انتقال بده .
سلام
بدلیل جابجایی از یه استان به استان دیگه میخوام پلاک ماشینمو عوض کنم ولی مشکلم اینه که اینجا سند یا قلنامه منزل بنام خودم یا همسر یا پدرم ندارم،میشه پلاکو بنام همسرم که منزل پدریش همینجا هست بگیرم ولی سند بنام خودم باقی بمونه؟
درکل میشه سند خودرو بنام کسی ولی پلاک بنام شخص دیگه ای باشه؟
سلام
بدلیل جابجایی از یه استان به استان دیگه میخوام پلاک ماشینمو عوض کنم ولی مشکلم اینه که اینجا سند یا قلنامه منزل بنام خودم یا همسر یا پدرم ندارم،میشه پلاکو بنام همسرم که منزل پدریش همینجا هست بگیرم ولی سند بنام خودم باقی بمونه؟
درکل میشه سند خودرو بنام کسی ولی پلاک بنام شخص دیگه ای باشه؟
بله میشه همسرتون رو به عنوان خریدار معرفی کنید و باهم برید تعویض پلاک و ماشین رو به نام ایشون پلاک کنید و وقتی تاییده نقل انتقال گرفتید به نام همسرتون. دیگه الباقی ماجرا که زدن سند قطعی به نام همسرتون هست رو انجام ندیدن . اینطوری پلاک و برگ سبز و کارت ماشین به نام همسرتون میشه و کلا همسرتون همه کاره و صاحب واقعی ماشین هستن . ولی اگه این کار رو انجام بدین فردا موقع فروش ماشین به یک شخص دیگر متحمل دو هزینه سند میشید یعنی اول باید سند به نام همسرتون بشه و بعد از همسرتون به شخص ثالث انتقال پیدا کنه . شما بهتره بری مرکز تعویض پلاک و نقل انتقال و با کارشناس حقوقی مرکز مسئله رو در میان بزاری و ببینی راهی داره که به نام خودتون پلاک عوض بشه یا نه . حالا به هر حال یه مدرکی چیزی به شما میگه بیار که دال بر ساکن بودن شما در این شهر هست . مثلا کسی دانشجو هست از دانشگاه نامه میاره و میگه در این شهر دانشجو هستم و قصد تعویض پلاک به این شهرستان رو دارم .
بله میشه همسرتون رو به عنوان خریدار معرفی کنید و باهم برید تعویض پلاک و ماشین رو به نام ایشون پلاک کنید و وقتی تاییده نقل انتقال گرفتید به نام همسرتون. دیگه الباقی ماجرا که زدن سند قطعی به نام همسرتون هست رو انجام ندیدن . اینطوری پلاک و برگ سبز و کارت ماشین به نام همسرتون میشه و کلا همسرتون همه کاره و صاحب واقعی ماشین هستن . ولی اگه این کار رو انجام بدین فردا موقع فروش ماشین به یک شخص دیگر متحمل دو هزینه سند میشید یعنی اول باید سند به نام همسرتون بشه و بعد از همسرتون به شخص ثالث انتقال پیدا کنه . شما بهتره بری مرکز تعویض پلاک و نقل انتقال و با کارشناس حقوقی مرکز مسئله رو در میان بزاری و ببینی راهی داره که به نام خودتون پلاک عوض بشه یا نه . حالا به هر حال یه مدرکی چیزی به شما میگه بیار که دال بر ساکن بودن شما در این شهر هست . مثلا کسی دانشجو هست از دانشگاه نامه میاره و میگه در این شهر دانشجو هستم و قصد تعویض پلاک به این شهرستان رو دارم .
ممنون
دوبار متحمل شدن هرینه سند که اصلا جالب نیست!
تنها چیزی که دال بر ساکن بودن من تو این شهر خواستن سند یا قلنامه بنام خودم پدر یا مادر یا همسر بوده.
Netw0rks
08-06-2016, 10:51
سلام
یه خودرو الان دارم با پلاک شهرستان ، ساکن شهرستان هستم و محل تولد و صدور شناسنامه هم شهرستانه
میخوام یه خودروی دیگه از ایرانخودرو یا سایپا ثبت نام کنم اما میخوام پلاکش تهران باشه .
برای پلاک تهران دقیقا باید چیکار کنم و اگر قبل از ثبت نام خودروی قبلی رو بفروشم و تعویض پلاک بشه دوباره همون قبلی برام صادر میشه ؟
سلام
یه خودرو الان دارم با پلاک شهرستان ، ساکن شهرستان هستم و محل تولد و صدور شناسنامه هم شهرستانه
میخوام یه خودروی دیگه از ایرانخودرو یا سایپا ثبت نام کنم اما میخوام پلاکش تهران باشه .
برای پلاک تهران دقیقا باید چیکار کنم و اگر قبل از ثبت نام خودروی قبلی رو بفروشم و تعویض پلاک بشه دوباره همون قبلی برام صادر میشه ؟
سلام
شما میتونی همزمان چندتا خودرو با پلاک های مختلف داشته باشی
واسه پلاک تهران حتما اید یکی از موارد زیر رو داشته باشی:
1- سند منزل بنام خودت یا پدرو یا مادر یا همسر
2- قولنامه منزل بنام شخص خودت
3- دفترچه بیمه تامین اجتماعی از تهران
4- و تیر آخر اینکه یه گواهی اشتغال از اداره یا شرکت دولتی
Netw0rks
09-06-2016, 20:53
سلام
شما میتونی همزمان چندتا خودرو با پلاک های مختلف داشته باشی
واسه پلاک تهران حتما اید یکی از موارد زیر رو داشته باشی:
1- سند منزل بنام خودت یا پدرو یا مادر یا همسر
2- قولنامه منزل بنام شخص خودت
3- دفترچه بیمه تامین اجتماعی از تهران
4- و تیر آخر اینکه یه گواهی اشتغال از اداره یا شرکت دولتی
با اجاره نامه نمیشه ؟
با اجاره نامه نمیشه ؟
چرا داداش میشه
تو قسمت دوم نوشتم که قولنامه،منظورم همون اجاره نامه هستش.
ولی فکر کنم باید 4برگی با کد رهگیری باشه،فکر نکنم دستی رو قبول کنن
Netw0rks
09-06-2016, 21:54
چرا داداش میشه
تو قسمت دوم نوشتم که قولنامه،منظورم همون اجاره نامه هستش.
ولی فکر کنم باید 4برگی با کد رهگیری باشه،فکر نکنم دستی رو قبول کنن
در رابطه با پلاک آزاد چی ؟
من اگر خودروی فعلیم رو بفروشم و پلاکم آزاد بشه ، با وجود اعلام آدرس تهران ، همین پلاک فعلی رو بهم نمیدن ؟
در رابطه با پلاک آزاد چی ؟
من اگر خودروی فعلیم رو بفروشم و پلاکم آزاد بشه ، با وجود اعلام آدرس تهران ، همین پلاک فعلی رو بهم نمیدن ؟
الان شما میخوای پلاک فغلیتو دوباره بگیری یا اینکه این پلاکتو کلا کنسل کنی و پلاک تهران بگیری؟
Netw0rks
10-06-2016, 11:14
الان شما میخوای پلاک فغلیتو دوباره بگیری یا اینکه این پلاکتو کلا کنسل کنی و پلاک تهران بگیری؟
میخوام این پلاکی که دارم رو کنسل کنم و پلاک تهران بگیرم
میشه همچین چیزی ؟
میخوام این پلاکی که دارم رو کنسل کنم و پلاک تهران بگیرم
میشه همچین چیزی ؟
بله داداش با در دست داشتن یکی از مواردی که بالا گفتم میتونی بری بگیری
alone one
21-07-2016, 12:08
سلام
من یه پراید داشتم به روش وکالت فروش به شخصی تو شهرستان فروختم،توافقمون برای فک پلاک 45 روزه بود،بعد این مدت طرف زنگ زد گفت هنوز نفروخته و بمن اطلاع داد و گفت تو سندمونم مهلت خاصی ذکر نشده،حالا از کجا بفهمم واقعا مهلت ذکر نشده؟چون دفتر دار ازم پرسید ولی چون ماشین بنام مادرم بود من موقع امضا دیگه ندیدم
حالا اگر ذکر نشده باشه طرفم حالا حالاها نخواد بفروشه من برای فک پلاک چیکار میتونم بکنم؟
تجربه فروش نداشتم و اولین معامله ماشینم بود
erfangholami
24-07-2016, 13:05
سلام دوستان . من یه سوال داشتم .
من میخوام یه ماشین کارکرده بگیرم و الآن سند خونه رو دادم برای تک برگی کردن و سند خونه دستم نیست . قبض برق و تلفن هم به نام من نیست و فقط قبض شهرداری به نام من هست . میتونم از بنچاق یا قول نامه که کد رهگیری داره استفاده کنم ؟ میتونم از سند ملک پدر یا مادرم استفاده کنم ؟
mashindodixx
30-07-2016, 19:19
سلام دوستان من قصد خرید سمند EF7 دوگانه رودارم خواستم نظر تونو درمورد این ماشین بدونم البته مدل ۹۰ تا ۹۲ ممنون..
Pourya-pc
06-08-2016, 18:27
سلام دوستان . من یه سوال داشتم .
من میخوام یه ماشین کارکرده بگیرم و الآن سند خونه رو دادم برای تک برگی کردن و سند خونه دستم نیست . قبض برق و تلفن هم به نام من نیست و فقط قبض شهرداری به نام من هست . میتونم از بنچاق یا قول نامه که کد رهگیری داره استفاده کنم ؟ میتونم از سند ملک پدر یا مادرم استفاده کنم ؟
بله میتونید با یک قولنامه کارتون رو انجام بدید .
Pourya-pc
06-08-2016, 18:31
سلام دوستان من قصد خرید سمند EF7 دوگانه رودارم خواستم نظر تونو درمورد این ماشین بدونم البته مدل ۹۰ تا ۹۲ ممنون..
دوست عزیز در تاپیک مربوطه سوال بپرسید .
مشاوره خرید خودرو ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
من یه پراید دارم که میخوام بفروشم
الان با اطلاعیه ای که راهنمایی و رانندگی داده مبنی بر اینکه نقل و انتقال از طریق مراکز تعویض پلاک انجام میشه و نیازی به ثبت در محضر نیست، من چیکار کنم؟
زیر بار محضر برم یا نرم؟
alone one
16-10-2016, 21:46
سلام
من یه پراید داشتم به روش وکالت فروش به شخصی تو شهرستان فروختم،توافقمون برای فک پلاک 45 روزه بود،بعد این مدت طرف زنگ زد گفت هنوز نفروخته و بمن اطلاع داد و گفت تو سندمونم مهلت خاصی ذکر نشده،حالا از کجا بفهمم واقعا مهلت ذکر نشده؟چون دفتر دار ازم پرسید ولی چون ماشین بنام مادرم بود من موقع امضا دیگه ندیدم
حالا اگر ذکر نشده باشه طرفم حالا حالاها نخواد بفروشه من برای فک پلاک چیکار میتونم بکنم؟
تجربه فروش نداشتم و اولین معامله ماشینم بود
اساتید یه کمکی برسونین
دوستان بالاخره تکلیف سند زدن خودرو تو مراکز تعویض پلاک یا محضر مشخص شد.هنوز همه سردر گم ان
یکی از دوستام دیروز ماشینشو فروخت رفت تعویض پلاک بدون کوچکترین هزینه ای فقط70تومن از خریدار اونم بابت پلاک ازش گرفتن اگه میرفت محضر حداقل 500تومن پیاده میشد. ولی هنوز همه اینکارو نمیکنن خیلی ها میترسن بعدا دردرسر ساز شه ولی من میگم وقتی تو هردو هم مراکز تعویض پلاک هم محضر هردوشون برگه سبز فقط متغیره و اونه که جابه جا میشه دیگه چه کاریه تازهبااین تفاوت که برگه سبزی که محضر دارها میگیرن غیر اینکه که دوباره باید بدن به نیروی انتظامی تا بنام مالک جدید بخوره ؟؟
سلام
یه سوال ساده...
ماشینی که پلاک قرمز دولتی داشته باشه در صورتیکه از طرف سازمانی که مالک ماشین هست به من وکالت داده بشه یا وکیل صاحب ماشین بلند بشه بیاد تعویض پلاک میتونه ماشین رو به نام من بزنه و پلاک معمولی بگیرم...؟؟
ممنونم
دوستان بالاخره تکلیف سند زدن خودرو تو مراکز تعویض پلاک یا محضر مشخص شد.هنوز همه سردر گم ان
یکی از دوستام دیروز ماشینشو فروخت رفت تعویض پلاک بدون کوچکترین هزینه ای فقط70تومن از خریدار اونم بابت پلاک ازش گرفتن اگه میرفت محضر حداقل 500تومن پیاده میشد. ولی هنوز همه اینکارو نمیکنن خیلی ها میترسن بعدا دردرسر ساز شه ولی من میگم وقتی تو هردو هم مراکز تعویض پلاک هم محضر هردوشون برگه سبز فقط متغیره و اونه که جابه جا میشه دیگه چه کاریه تازهبااین تفاوت که برگه سبزی که محضر دارها میگیرن غیر اینکه که دوباره باید بدن به نیروی انتظامی تا بنام مالک جدید بخوره ؟؟
کسی نمیدونه؟
mohamad skystar
22-12-2016, 01:17
هنگام خرید خودرو دست دوم به این نکات حقوقی توجه کنید
در هنگام خرید خودروی دست دوم نکات بسیار مهمی وجود دارد که به صورت خلاصه به 12 مورد از مهم ترین آنها اشاره می کنیم:- بررسی کنید که خودرو مشکل سند نداشته باشد و سند به نام فروشنده باشد و تمام اسناد مالکیت خودرو را به کمک فردی متخصص بررسی کنید.- قولنامه خرید به صورت بنگاهی تنظیم شود و در غیر اینصورت، سه نفر شاهد قولنامه را امضاء نمایند.- در قولنامه صراحتا مشخص کنید که عوارض و مالیاتها را فروشنده پرداخت خواهد نمود.- پرداخت تمامی جرائم و خلافیهای خودرو توسط فروشنده و دریافت برگ عدم خلافی در قولنامه آورده شود.- در قولنامه ذکر کنید که فروشنده خودرو را به نام خریدار خواهد کرد.- کارت و بیمه نامه خودرو را از فروشنده تحویل بگیرید.- دقت کنید که پلاک خودرو از نوع جدید باشد و از انواع پلاک قدیمی نباشد.- از خرید خودرو در شب و زیر نور چراغ خودداری نمائید. خودرو را حتما در روز روشن ببینید.- دقت کنید لوازم جانبی خودرو مانند جک و آچار چرخ و زاپاس در خودرو موجود باشد.- در مورد ضبط صوت و لوازم الحاقی جانبی با فروشنده توافق کرده و تمام توافقات را در قولنامه وارد کنید.- دقت کنید کارت سوخت دریافتی مربوط به خودروی مورد معامله باشد و کارت دیگری را تحویل نگیرید.- حداقل یک میلیون تومان از مبلغ خرید خودرو را در زمان به نام کردن خودرو پرداخت نمائید.
منبع : عصر خودرو
دوستان اخبار کذب اینجا از خودتون انتشار ندید برای ثبت سند قطعی و به نام حتما و حتما باید تشریف ببرید دفترخانه اسناد رسمی و کلیه مراحل رو از سیر گرفته تا پیاز با حضور مالک و خریدار انجام بدین و کلیه هزینه ها رو هم پرداخت کنید . از ما گفتن بود فردا براتون مشکل پیش اومد با خودتونه . برگ سبز و تاییدیه نقل و انتقال برای همین ثبت سند رسمی و قطعی منقول صادر میشود در واقع شما با قیچی پلاک قدیم و زدن پلاک به نام خودتون و گرفتن برگ سبز و تاییدیه نقل و انتقال به نام خودتون اجازه زدن سند قطعی رو دریافت میکنید و این دو مورد و مرحله هر کدام جدا از هم ولی در آخر مکمل و تکمیل کننده عمل نقل انتقال خودرو هستن و تا به امروز چیزی عوض نشده .
alone one
23-12-2016, 13:24
دوستان من یه وکالت فروش به شخصی دادم که اون با زرنگ بازی با دفترخونه مهلتی که توافق کرده بودیمو نزده و زمان نذاشته،حالا من چیکار میتونم بکنم پلاکمو بگیرم؟
دوستان اخبار کذب اینجا از خودتون انتشار ندید برای ثبت سند قطعی و به نام حتما و حتما باید تشریف ببرید دفترخانه اسناد رسمی و کلیه مراحل رو از سیر گرفته تا پیاز با حضور مالک و خریدار انجام بدین و کلیه هزینه ها رو هم پرداخت کنید . از ما گفتن بود فردا براتون مشکل پیش اومد با خودتونه . برگ سبز و تاییدیه نقل و انتقال برای همین ثبت سند رسمی و قطعی منقول صادر میشود در واقع شما با قیچی پلاک قدیم و زدن پلاک به نام خودتون و گرفتن برگ سبز و تاییدیه نقل و انتقال به نام خودتون اجازه زدن سند قطعی رو دریافت میکنید و این دو مورد و مرحله هر کدام جدا از هم ولی در آخر مکمل و تکمیل کننده عمل نقل انتقال خودرو هستن و تا به امروز چیزی عوض نشده .
طبق گفته پلیس راهور و راهنمایی و رانندگی تعویض پلاک و دریافت کارت شناسایی خوردرو و برگ سبز به نشانه مالکیت وسیله نقلیه است و موارد دفترخانه و دیگر زور گیری ها، رانت خواری است.
تا به حا دانشش را نداشتیم. حال که دانشش را پیدا کردیم بهتر است از امروز به شکل صحیحش اقدام کنیم
دوستان من یه وکالت فروش به شخصی دادم که اون با زرنگ بازی با دفترخونه مهلتی که توافق کرده بودیمو نزده و زمان نذاشته،حالا من چیکار میتونم بکنم پلاکمو بگیرم؟
شما همون اولین روز میرفتی تعویض پلاک و پلاکتو ور میداشتی بدون هیچ دردسری. حالا اون طرف یا به نام خودش سند محضری میزنه یا نمیزنه. به خودش مربوطه. شما فروش نامه داری و از تاریخ فروش نامه دیگه هیچ مسئولیتی با شما نبود.
حالا هم مجبوی منت طرف رو بکشی که بیاد تعویض پلاک که پلاک شمارو تحویل بده و تا نیاد همین آش و همین کاسه هستش. مجبوری دادگستری شکایت کنی و پس از کلی کش و قوس طرف میره پلاک رو تحویل میده. معلوم هم نیست چند ماه طول بکشه تا به نتیجه برسی
دوستان من یه وکالت فروش به شخصی دادم که اون با زرنگ بازی با دفترخونه مهلتی که توافق کرده بودیمو نزده و زمان نذاشته،حالا من چیکار میتونم بکنم پلاکمو بگیرم؟
اگر پلاک شما روی خودرو فروخته شده نصب هست و خریدار داره با پلاک شما میچرخه ، اگر اتفاقی بیوفته به نام شما تموم میشه فکر میکنم
تا اونجایی که اطلاع دارم میتونید شکایت کنید خودرو رو متوقف میکنن
alone one
24-12-2016, 16:30
شما همون اولین روز میرفتی تعویض پلاک و پلاکتو ور میداشتی بدون هیچ دردسری. حالا اون طرف یا به نام خودش سند محضری میزنه یا نمیزنه. به خودش مربوطه. شما فروش نامه داری و از تاریخ فروش نامه دیگه هیچ مسئولیتی با شما نبود.
حالا هم مجبوی منت طرف رو بکشی که بیاد تعویض پلاک که پلاک شمارو تحویل بده و تا نیاد...
اشتباه من و نامردی دفتر خونه باعث شد اینجوری بشه
یعنی اگه طرف حال نکرد 20سال دیگه ام بره پلاک تغییر بده همینه آش و همین کاسه؟مهلت زمانی نداره؟نمیشه فسخش کرد؟
alone one
24-12-2016, 17:05
اینم اضافه کنم خریدار میگه به یکی فروختم نمیاد با من تصویه کنه بریم تعویض پلاک،تو شکایت کن ماشینو بخوابونن
اگه من این کارو کنم فسخ معامله حساب نمیشه؟چون بهش وکالت فروش دادم اونم بدون تاریخ!!(تو مبایعه نامه قید شده فسخ معامله 2میلیون خسارت داره)
کلا بعد اینکه ماشینو گرفتن چه اتفاقی میفته؟طرف نشون داد که وکالت فروش داره از من چی میشه؟واسه من مشگلی پیش نمیاد؟
اینارو واسه این میگم که مطمئن شم طرف نقشه ای نداشته باشه تا بخواد از قانون بر علیه من سواستفاده کنه
اینم اضافه کنم خریدار میگه به یکی فروختم نمیاد با من تصویه کنه بریم تعویض پلاک،تو شکایت کن ماشینو بخوابونن
اگه من این کارو کنم فسخ معامله حساب نمیشه؟چون بهش وکالت فروش دادم اونم بدون تاریخ!!(تو مبایعه نامه قید شده فسخ معامله 2میلیون خسارت داره)
کلا بعد اینکه ماشینو گرفتن چه اتفاقی میفته؟طرف نشون داد که وکالت فروش داره از من چی میشه؟واسه من مشگلی پیش نمیاد؟
اینارو واسه این میگم که مطمئن شم طرف نقشه ای نداشته باشه تا بخواد از قانون بر علیه من سواستفاده کنه
فسخ معامله که نمیکنی. میری همه چیو میگی و میگی که با پلاک من داره تو شهر دور میزنه و پلاک رو تعویض نمیکنه.
جبران خسارتهای وارده از طرفماشینت که به نام شما ثبت میشه خیلی سخت و هزینه بره. بر فرض طرف با ماشین تصادف کنه و فرار کنه. راهنمایی رانندگی آدرس و تلفن شمارو میده و اخطاریه به در خونه شما میاد. حالا شمایید و هر روز دادگاه بری که بگی من نبودم، اونام میگن هرکی بود بگیر بیارش. :n41:
شاید طرف راست میگه و واقعا ماشین رو فروخته. نه ماشینی دستشه و نه عواقب قضایی دنبالشه. خیلی هم راحت به شما گفت برو شکایت کن. اون خریدار دومیه هم حتما فهمیده ماشین واسه این نبوده و پولشو نمیده. خریدار اول هم که دستش به جایی بند نیست. شمارو انداخته جلو که به پولش برسه.
کارت زار شد...!
من به شما پیشنهاد میکنم خودت رو درگیر جزئیات نکنی.
شما از خریدار اول که خریدار طرف حساب خودته شکایت میکنی که پلاک ماشین رو تحویلت نمیده. از وقتی هم که شکایتت مطرح شد دیگه مسئولیت قضایی از شما ساقط میشه. و دیگه هم دنبالش لازم نیست بری. از این به بعد هر اتفاقی بیافته میافته گردن خریدار شما. (خریدار اول)
وگرنه پیدا کردن خریدار دومیه و خوابوندن ماشین کار حضرت فیله. اینجا امریکا و سوئد نیست که بیافتن دنبالش. حکم میدن دست شما که بیافتی تو کوچه پس کوچه ها دنبال ماشینت. که آخرشم کلی خرج میافته گردن شما.
هیچ مهلت زمانیی هم نداره و همین آش و همین کاسه. تا وقتی که مدعی پیدا شه. حتی با اون فروش نامه ای که دستشه، هر وقت بصورت اتفاقی یا تخلف رانندگی بره پارکینگ، با فروش نامه میتونه ماشین رو از پارکینگ درآره.
mohamad skystar
24-12-2016, 23:39
اینم اضافه کنم خریدار میگه به یکی فروختم نمیاد با من تصویه کنه بریم تعویض پلاک،تو شکایت کن ماشینو بخوابونن
اگه من این کارو کنم فسخ معامله حساب نمیشه؟چون بهش وکالت فروش دادم اونم بدون تاریخ!!(تو مبایعه نامه قید شده فسخ معامله 2میلیون خسارت داره)
کلا بعد اینکه ماشینو گرفتن چه اتفاقی میفته؟طرف نشون داد که وکالت فروش داره از من چی میشه؟واسه من مشگلی پیش نمیاد؟
اینارو واسه این میگم که مطمئن شم طرف نقشه ای نداشته باشه تا بخواد از قانون بر علیه من سواستفاده کنه
شما تشریف ببرید راهور
اول برید سراغ کسی که اطلاعاتش کامله و داستان رو کامل نقل کنید
ببینید جواب چی میدن طبق قانون همون کار رو انجام بدین تا ماشین رو بخوابونن و کارای تعویض پلاک انجام بشه
alone one
25-12-2016, 13:16
فسخ معامله که نمیکنی. میری همه چیو میگی و میگی که با پلاک من داره تو شهر دور میزنه و پلاک رو تعویض نمیکنه.
جبران خسارتهای وارده از طرفماشینت که به نام شما ثبت میشه خیلی سخت و هزینه بره. بر فرض طرف با ماشین تصادف کنه و فرار کنه. راهنمایی رانندگی آدرس و تلفن شمارو میده و اخطاریه به در خونه شما میاد. حالا شمایید و هر روز دادگاه بری که بگی من نبودم، اونام میگن هرکی بود بگیر بیارش. :n41:
شاید طرف راست میگه و واقعا ماشین رو فروخته. نه ماشینی دستشه و نه عواقب قضایی دنبالشه. خیلی هم راحت به شما گفت برو شکایت کن. اون خریدار دومیه هم حتما فهمیده ماشین واسه این نبوده و پولشو نمیده. خریدار اول هم که دستش به جایی بند نیست. شمارو انداخته جلو که به پولش برسه.
کارت زار شد...!
من به شما پیشنهاد میکنم خودت رو درگیر جزئیات نکنی.
شما از خریدار اول که خریدار طرف حساب خودته شکایت میکنی که پلاک ماشین رو تحویلت نمیده. از وقتی هم که شکایتت مطرح شد دیگه مسئولیت قضایی از شما ساقط میشه. و دیگه هم دنبالش لازم نیست بری. از این به بعد هر اتفاقی بیافته میافته گردن خریدار شما. (خریدار اول)
وگرنه پیدا کردن خریدار دومیه و خوابوندن ماشین کار حضرت فیله. اینجا امریکا و سوئد نیست که بیافتن دنبالش. حکم میدن دست شما که بیافتی تو کوچه پس کوچه ها دنبال ماشینت. که آخرشم کلی خرج میافته گردن شما.
هیچ مهلت زمانیی هم نداره و همین آش و همین کاسه. تا وقتی که مدعی پیدا شه. حتی با اون فروش نامه ای که دستشه، هر وقت بصورت اتفاقی یا تخلف رانندگی بره پارکینگ، با فروش نامه میتونه ماشین رو از پارکینگ درآره.
شما تشریف ببرید راهور
اول برید سراغ کسی که اطلاعاتش کامله و داستان رو کامل نقل کنید
ببینید جواب چی میدن طبق قانون همون کار رو انجام بدین تا ماشین رو بخوابونن و کارای تعویض پلاک انجام بشه
lمنون عزیزان که وقت گذاشتین و منو راهنمایی کردین
نتیجه رو اطلاع میدم که دوستان دیگه این اشتباه نکنن یا راهنمایی بشه واسشون
یاحق
طبق گفته پلیس راهور و راهنمایی و رانندگی تعویض پلاک و دریافت کارت شناسایی خوردرو و برگ سبز به نشانه مالکیت وسیله نقلیه است و موارد دفترخانه و دیگر زور گیری ها، رانت خواری است.
تا به حا دانشش را نداشتیم. حال که دانشش را پیدا کردیم بهتر است از امروز به شکل صحیحش اقدام کنیم
شما همون اولین روز میرفتی تعویض پلاک و پلاکتو ور میداشتی بدون هیچ دردسری. حالا اون طرف یا به نام خودش سند محضری میزنه یا نمیزنه. به خودش مربوطه. شما فروش نامه داری و از تاریخ فروش نامه دیگه هیچ مسئولیتی با شما نبود.
حالا هم مجبوی منت طرف رو بکشی که بیاد تعویض پلاک که پلاک شمارو تحویل بده و تا نیاد...
اصلا چنین چیزی نیست گفتم که از خودتون اخبار کذب اینجا انتشار ندید و مردم بیچاره نا آگاه رو گمراه نفرمایید . تعویض پلاک و برگ سبز با سند قطعی منقول خیلی تفاوت داره و تو قانون به صراحتا گفته شده و خریدار و فروشنده رو ملزم به انجام مراحل سند قطعی در دفترخانه و ثبت آن کرده . حالا از ما گفتن بود فردا دوستان مشکل پیدا کردن نگن ما نگفتیم . در این مورد حتی اگه یادتون باشه در گفتگوی ویژه خبری با نماینده اسناد کشور و نماینده پلیس راهنمایی این بحث به چالش کشیده شد و هیچ یک از طرفین قانع نشده و در آخر استناد کردن به قانون و گفتن هر چی قانون گفته باید اجرا بشه و هیچکوم نتونستن ثابت کنن که کدوم سند به عنوان سند رسمی به حساب میاد و دیگه نیاز به سند دیگه ای نیست . تا به امروز هم اگه معامله کرده باشید باز هم باید تشریف ببرید دفترخانه و سند تنظیم کنید .
دوستان من یه وکالت فروش به شخصی دادم که اون با زرنگ بازی با دفترخونه مهلتی که توافق کرده بودیمو نزده و زمان نذاشته،حالا من چیکار میتونم بکنم پلاکمو بگیرم؟
شما باید زمان مشخص می کردید خب باز هم مشکلی نداره برید راهنمایی و رانندگی و اونجا درخواست توقیف خودرو و قیچی کردن پلاک ها رو بدید و شکایتی هم در این مورد تنظیم کنید . حتما مشکل شما حل خواهد شد .
lمنون عزیزان که وقت گذاشتین و منو راهنمایی کردین
نتیجه رو اطلاع میدم که دوستان دیگه این اشتباه نکنن یا راهنمایی بشه واسشون
یاحق
شما نگران نباش حق باشماست . اصلا طرف ماشین رو به صد نفر دیگه فروخته شما فقط به نفر اول وکالت بدون زمانی دادی حالا هم پلاکتو میخوای چرا ؟ میخوای ماشین بخری و از این پلاک استفاده کنی و باید این پلاک قیچی بشه تا شما بتونی دوباره درخواست این پلاک رو بدی . خب تمام شد برو همینطوری شکایت کن و حکم توفیق خودرو بگیر .
کسی نمیدونه؟
خیر عزیز ایشون فکر کردن زرنگی کردن یا طرفی که ماشینو خریده کوتاهی کرده فردا هم همه هزینه ها میفته پای خریدار نا آگاه . در دفترخانه سند قطعی جدیدی صدور میشه مثل برگ سبز و پلاک که تعویض میشه و در اسناد کشور به نام خریدار جدید ثبت میشه . اگر با برگ سبز و تعویض پلاک همه چی تمومه پس چرا همون جا بعد تعویض پلاک و برگ سبز بهتون گواهی نقل و انتقال خودرو رو میدن ؟ به چه دردی میخوره ؟ میدن که ببری دفترخانه و سند بزنی و اون گواهی توسط دفترخانه از شما گرفته و نگهداری میشود و بدون اون شما اصلا نمیتونی سند تنظیم کنی . لا اقل ماشین میخری خب سند قطعی نزن ولی هزینه این کار رو همون جا مشخص و از فروشنده دریافت کن و بعد برو تعویض پلاک و پلاک جدید و برگ سبز جدید بگیر . که فردا فروشنده نگه عجب ادم بی عقلی بود سرش کلاه گذاشتم و از زیر هزینه سند در رفم .
ثبت در دفترخانه اجباری نیست !
سرهنگ محمد ترحمی ،رئیس اداره حقوقی پلیس راهور ناجا میگوید: بر اساس متن مذاکرات مجلس شورای اسلامی در مورخه 8 اسفندماه سال 89 در ماده 29 قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی هم نماینده دولت و هم نمایندگان موافق و مخالف مجلس اذعان داشتهاند که ثبت اسناد خودرو در دفترخانههای کشور الزامی نیست.
بر اساس استناد به همین مذاکرات مردم اختیار دارند که پس از ثبت اسناد در ناجا به دفترخانهها نیز بروند و اجباری در این زمینه نیست.
اگر افرادی اختلاف رأی با ناجا دارند باید به متن مذاکرات مجلس در زمان تصویب این قانون مراجعه کنند.
رئیس اداره حقوقی پلیس راهور ناجا در ادامه با اشاره به اینکه رأی دیوان عدالت اداری درباره نحوه اجرای ناجا در این زمینه کاملاً قانونی است؛ البته این رأی دوبار صادر شده و افرادی که استناد به غیر قانونی بودن عملکرد ناجا دارند به رأی سال 89 استناد میکنند اما دیوان در سال 92 نیز رأی داد و این آخرین رأی نافذ است.
چهارشنبه / ۲۸ مهر ۱۳۹۵ / ۱۱:۳۳
مراجعه مردم به دفترخانهها برای نقل و انتقال سند خودرو الزامی نیست
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
عضو کمیسیون قضایی مجلس تاکید کرد که بر اساس قانون سندی که پلیس برای نقل و انتقال خودرو صادر میکند، سند مالکیت است.
به گزارش ایسنا، محمد علی پورمختار درباره اختلافات پیش آمده میان پلیس و کانون سردفترداران در مورد نقل و انتقال خودروها اظهارکرد: براساس مقررات موجود، مراجعه شهروندان برای نقل و انتقال سند خودرو به دفترخانهها الزامی نیست .
منبع : ایسنا
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
ثبت در دفترخانه اجباری نیست !
سرهنگ محمد ترحمی ،رئیس اداره حقوقی پلیس راهور ناجا میگوید: بر اساس متن مذاکرات مجلس شورای اسلامی در مورخه 8 اسفندماه سال 89 در ماده 29 قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی هم نماینده دولت و هم نمایندگان موافق و مخالف مجلس اذعان داشتهاند که ثبت اسناد خودرو در دفترخانههای کشور الزامی نیست.
بر اساس استناد به همین مذاکرات مردم اختیار دارند که پس از ثبت اسناد در ناجا به دفترخانهها نیز بروند و اجباری در این زمینه نیست.
اگر افرادی اختلاف رأی با ناجا دارند باید به متن مذاکرات مجلس در زمان تصویب این قانون مراجعه کنند.
رئیس اداره حقوقی پلیس راهور ناجا در ادامه با اشاره به اینکه رأی دیوان عدالت اداری درباره نحوه اجرای ناجا در این زمینه کاملاً قانونی است؛ البته این رأی دوبار صادر شده و افرادی که استناد به غیر قانونی بودن عملکرد ناجا دارند به رأی سال 89 استناد میکنند اما دیوان در سال 92 نیز رأی داد و این آخرین رأی نافذ است.
چهارشنبه / ۲۸ مهر ۱۳۹۵ / ۱۱:۳۳
مراجعه مردم به دفترخانهها برای نقل و انتقال سند خودرو الزامی نیست
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
عضو کمیسیون قضایی مجلس تاکید کرد که بر اساس قانون سندی که پلیس برای نقل و انتقال خودرو صادر میکند، سند مالکیت است.
به گزارش ایسنا، محمد علی پورمختار درباره اختلافات پیش آمده میان پلیس و کانون سردفترداران در مورد نقل و انتقال خودروها اظهارکرد: براساس مقررات موجود، مراجعه شهروندان برای نقل و انتقال سند خودرو به دفترخانهها الزامی نیست .
منبع : ایسنا
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
سند خودرو فقط در دفاتر اسناد رسمی ثبت شود ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
۱۳۹۵/۰۶/۲۱ - ۱۲:۴۷
کد خبر145177
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] jy71wojm-8zhhq5JOL3SrKMjS-LGkMiFO3TcGtnH4VthAFN-1uUrvnjqFmAokRJrxgDYjej/%D9%85%D8%AD%D9%85%D8%AF%D8%B1%D8%B6%D8%A7+%D8%AF% D8%B4%D8%AA%DB%8C+%D8%A7%D8%B1%D8%AF%DA%A9%D8%A7%D 9%86%DB%8C.jpg
رئیس کانون سردفتران و دفتریاران گفت: ثبت سند خودرو فقط براساس قانون و ماده 29 جرائم رانندگی باید در دفاتر اسناد رسمی انجام شود.
محمدرضا دشتی اردکانی این مطلب را روز یکشنبه در نشست خبری که به منظور شفاف سازی و خارج کردن مردم از سردرگمی برای ثبت سند خودرو در دفاتر اسناد رسمی و همچنین اختلاف نظر پیش آمده با ناجا، عنوان کرد.
به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایرنا، دشتی اردکانی افزود: اظهارات وزیر کشور در خصوص ثبت سند خودرو که در رسانه ها به آن پرداخته شد، نشان می دهد که مشاوره درستی به وزیر کشور داده نشده است.
وی ادامه داد:وزیر کشور بیان کرده است که مردم اختیار دارند برای نقل و انتقال سند خودرو به دفاتر اسناد رسمی یا پلیس راهور مراجعه کنند که تصور براین است در این خصوص به وزیر مشاوره درست ارائه نشده است. رئیس کانون سردفتران ادامه داد: وزیر کشور یک جانبه اظهارات نیروی انتظامی را در تلویزیون منعکس کرد ولی ماده 29 قانون جرایم راهنمایی و رانندگی در این باره واضح است و حقوقدانان نیز بارها گفته اند، ثبت انتقالات خودرو،اختیاری نیست و باید مردم به دفاتر اسناد رسمی مراجعه کنند.
وی خاطر نشان کرد: من ، فردای روز مصاحبه وزیر کشور به استان کردستان رفته بودم و از مردم سئوال کردم که اظهارات وزیر کشور را شنیدید؟ گفتند تا ما سند را در دفترخانه انتقال ندهیم، خیالمان راحت نمی شود.
دشتی اردکانی درباره سخنان وزیر کشور که گفته بود مردم می توانند برای انتقالات خودرو به پلیس راهور مراجعه کنند، گفت: مجلس ، مرجع قانون گذاری است و کسی جزء مجلس نمی تواند قانون وضع کند. قانونگذار طبق قانون، هزینه هایی را به عهده دفاتر اسناد رسمی گذاشته است و درصدی از هزینه هایی که توسط دفاتر اسناد رسمی دریافت می شود، اکثرا مالیات است.
وی ادامه داد : به عنوان مثال ،انتقال یک تویوتا کمری در دفتر اسناد رسمی، سه میلیون و 550 هزار تومان هزینه دارد که یک میلیون و 800 هزار تومان بابت نقل و انتقالات ، 850 هزار تومان بابت حق الثبت، 220 هزار تومان بابت 10 درصد کانون، 41 هزار تومان بابت مالیات بر ارزش افزوده و پنج هزار تومان بابت ثبت الکترونیک است و حق دفتردار، تنها 7.5 درصد می شود.
وی با ذکر مثال هزینه انتقالات خودروی ارزان قیمت دیگر مانند پراید گفت: مثلا در انتقالات پراید باید در مجموع 324 هزار تومان پرداخت شود که 130 هزار تومان مالیات، 65 هزار تومان حق الثبت، ثبت کانون 57 هزار تومان، مالیات ارزش افزوده 10 هزار تومان و 57هزار تومان حق سردفتر است.
رئیس کانون سردفتران از صدا و سیما خواست تا یک طرفه به مسائل نپردازد؛ چرا که قانون باید توسط مراجع قانونی و مسئولان ذیربط توضیح و تفسیر شود.
دشتی اردکانی همچنین از رسانه ها خواست که طوری عمل کنند که روابط اجتماعی مردم به روابط قانون مداری تبدیل شود.
رئیس کانون سردفتران و دفتر یاران خاطرنشان کرد: آیت الله آملی لاریجانی رئیس قوه قضائیه، همچنین سخنگوی این قوه و رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور هم به صراحت اعلام کرده اند که هرگونه نقل و انتقال خودرو و تنظیم سند خودرو فقط باید در دفاتر اسناد رسمی انجام شود وکار پلیس فقط ، پلاک خودرو است.
وی تاکید کرد: هرگونه سند تنظیمی در دفاتر یاد شده، سند رسمی به شمار می آید که به هیچ عنوان قابل انکار نیست.
دشتی اردکانی تصریح کرد: حاکمیت براساس قانون افراد ممنوع المعامله را به دفاتر اسناد رسمی اعلام می کند؛ آیا نیروی انتظامی هم به بانک افراد ممنوع المعامله دسترسی دارد و آیا اسامی این افراد در اختیار پلیس قرار گرفته است؟
وی اضافه کرد: دفاتر اسناد رسمی برای تنظیم سند علاوه بر دسترسی به بانک اطلاعات افراد ممنوع المعامله، افراد را از طریق ثبت احوال احراز هویت می کنند تا یک معامله صحیح انجام شود بنابراین برگ سبز خودرو که پلیس ادعا می کند سند است نمی تواند افراد ممنوع المعامله و افراد محجور را شناسایی کند.
رئیس کانون سردفتران و دفتر یاران تصریح کرد: ما اصلا از خودمان دفاع نمی کنیم بلکه از قانون دفاع می کنیم و آنچه در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده است باید در جامعه جاری باشد و مرجع تفسیر قانون هم مشخص است .
رئیس کانون سردفتران به سئوال خبرنگاری درباره چرایی اخذ دوباره وجوه از مردم برای انتقال سند خودرو به بهانه اینکه قبلا در دوره ثبت دستی وجوه پرداخت شده است و الان در دوره ثبت آنی باید هزینه دوباره پرداخت شود هم توضیحاتی ارائه کرد.
وی گفت: اصلا اینطور نیست و دوبار هزینه گرفته نمی شود؛ اگر برای کسی این اتفاق افتاد، می تواند در مراکز استان ها به کانون های سردفتران یا در شهرستان ها به بازرسی ادارات ثبت مراجعه کند، این بازرسان در سراسر کشور فعالند و پاسخگوی مراجعان خواهند بود.
**اعلام آمادگی برای برگزاری جلسه با ناجا
وی درباره افزایش معامله در دفاتر اسناد رسمی گفت: در پنج ماهه ابتدای امسال نسبت به مدت مشابه سال 94، رشد هفت درصدی تنظیم اسناد رسمی را در دفاتر داشته ایم که این موضوع نشان دهنده این مطلب است که مردم برای معامله قطعی اموال منقول خود مانند خودرو به دفترخانه ها مراجعه کرده اند.
وی تاکید کرد: ما بارها اعلام کرده ایم آماده ایم با مسئولان نیروی انتظامی جلسه داشته باشیم و مردم را از سردرگمی نجات دهیم، هر چند ما درباره قانون شکی نداریم و کسانی که به نقش خود، شک دارند مدام در رادیو و تلویزیون درباره مرجع انتقالات خودرو صحبت می کنند.
دشتی اردکانی درباره نقل و انتقالات خودروهای نیروی انتظامی و مدیران ارشد این سازمان هم اظهارکرد: سرداران نیروی انتظامی و کسانی که در نیروی انتظامی خودرو می خرند به دفاتر اسناد رسمی مراجعه می کنند و سند رسمی برایشان مهم تر از برگه سبز است و سند عادی قابل انکار و تردید است، ولی سند رسمی قابل انکار و تردید نیست.
دشتی اردکانی در پاسخ به این سئوال که دربرگ سبز واژه سند مالکیت خودرو نوشته شده است و شاید این امر مردم را به سردرگمی می اندازد ،گفت : این که در برگ سبز خودرو بنویسند سند مالکیت، اشتباه است و برگ سبز خودرو سند رسمی نیست.
وی اعلام کرد: این را بارها تذکر داده ایم ولی توجه نکرده اند، سند رسمی مالکیت در دفاتر اسناد رسمی تنظیم می شود، ماموران پلیس صلاحیت تنظیم اسناد رسمی مالکیت خودرو را ندارندو باید صدور وتنظیم سند در حدود صلاحیت باشد که در حدود صلاحیت نیروی انتظامی نیست .
رئیس کانون سردفتران در ادامه سخنانش گفت: چناچه مشکلی در خصوص پلاک خودرو پیش آیداستعلام ها از نیروی انتظامی گرفته می شود ،اما مشکلات در خصوص مالکیت خودور از سازمان ثبت گرفته می شود و گاهی حتی نیروی انتظامی هم در این خصوص از سازمان ثبت اسعتلام های لازم را می گیرد.
ثبت "سند خودرو" در دفترخانه، اختیار یا اجبار
شناسه خبر: 1179441
۱۶ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۰:۲۸
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
قانونگذار فقط به نیروی انتظامی اجازه داده تا حق تعویض پلاک خودرو را داشته باشد و هیچ حقی برای سند نقل و انتقال ندارد.
به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])، سرهنگ ترحمی می گوید اینکه خودرویی معامله شود و یکبار در دفتر نیروی انتظامی وقت مردم گرفته شود و یک بار دیگر با کلی هزینه دفاتر اسناد، ثبت سند کنند فقط بوروکراسی اداری بوده و وقت و هزینههای مردم را تلف میکند.قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی هر چند پس از 40 سال به روز شد و از اردیبهشت سال 1390، پلیس راهنمایی و رانندگی آن را به اجرا گذاشت، اما تفسیر ماده 29 این قانون همچنان محل اختلاف پلیس راهنمایی و رانندگی و سازمان ثبت اسناد و املاک کشور است. بر اساس این ماده «نقل و انتقال خودرو به موجب سند رسمی انجام میشود، دارندگان وسایل نقلیه مکلفند قبل از هرگونه نقل و انتقال وسایل مذکوردر دفاتر اسناد رسمی، ابتدا به ادارات راهنمایی و رانندگی یا مراکز تعیینشده از سوی راهنمایی و رانندگی برای بررسی اصالت وسیله نقلیه، هویت مالک، پرداخت جریمهها و دیون معوق و تعویض پلاک به نام مالک جدید مراجعه کنند.»پلیس معتقداست برگ سبزی که با اتکا به اطلاعات و استعلامات انجام شده در مراکز فک و تعویض پلاک و شمارهگذاری خودرو صادر میشود حکم سند رسمی دارد و شهروندان نیازی نیست با صرف وقت و هزینههای مضاعف، این روند را در جای دیگر و در سند دیگری به ثبت برسانند. اما سازمان ثبت اسناد با اتکا به همین قانون معتقد است، وظیفه نیروی انتظامی شمارهگذاری و تعویض پلاک است و این دفترخانههای ثبت هستند که صلاحیت ثبت رسمی معاملات و نقل و انتقالات خودرو را بر عهده دارند.اکنون الزامی بودن یا نبودن ثبت سند خودرو در دفترخانهها جزو مسائل حقوقی شهروندانی است که در کلاف سردرگم اختلافات نیروی انتظامی و سازمان ثبت اسناد گیر کردهاند. اگر تفسیر پلیس از این قانون مورد استناد باشد، بنابراین هیچ نیازی نیست که شهروندان در نقل و انتقالات خودرو سالانه میلیاردها تومان پول و وقت خود را هزینه کنند.
سردار سعید منتظرالمهدی سخنگوی ناجا هفته گذشته درباره فرآیند شمارهگذاری و نقل و انتقال خودرو از سوی پلیس گفت: انجام مأموریتهای پلیس بر مدار قانون است و لاجرم هیچ اصراری بر اقدام های فراتر از قانون نداریم. متأسفانه این روزها شبهاتی در مورد شمارهگذاری خودروها برای مردم ایجاده شده که البته این موضوع از سالیان پیش مطرح است و به عبارتی این قصه سر دراز دارد.
وی با بیان اینکه در کشور ما قانونگذار بر اساس ماده 29 قانون مصوب 1389 همانند بسیاری دیگر از کشورهای جهان شرط لازم برای فروش و انتقال خودرو به دیگری را احراز اصالت خودرو و هویت خریدار و فروشنده دانسته است، ادامه داد: تشخیص و تأیید این سه موضوع برعهده پلیس گذاشته شده و پلیس نیز با تأیید موارد فوق سند رسمی خودرو را صادر میکند.
سخنگوی ناجا با تأکید بر اینکه همه وجوهات دریافتی در این حوزه نیز مستقیماً به حساب خزانه دولت واریز میشود، افزود: در این اقدام هیچ منفعت شخصی برای کسی وجود ندارد و به تبع ماده 1287 قانون مدنی سند مالکیت صادره توسط پلیس، سند رسمی محسوب میشود.
منتظرالمهدی درباره اینکه آیا نیاز است سند رسمی دیگری توسط عوامل دفاتر ثبت اسناد رسمی صادر شود یا خیر، تصریح کرد: این موضوع به عهده قانونگذار است و یقیناً برای پلیس توفیری نخواهد داشت.
به گفته وی، پلیس به منظور صرفه و مدیریت در وقت و زمان و همچنین ترددنکردن غیرضروری شهروندان اعلام کرده که طبق ماده قانونی فوق الذکر این سند رسمیت دارد و کفایت میکند اما در کل پلیس آنچه را قانونگذار تکلیف کرده لازم الاجرا میداند و ملاک عمل پلیس قانون است.
ثبت در دفترخانه اختیار است نه اجبار
سرهنگ محمد ترحمی ،رئیس اداره حقوقی پلیس راهور ناجا میگوید: بر اساس متن مذاکرات مجلس شورای اسلامی در مورخه 8 اسفندماه سال 89 در ماده 29 قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی هم نماینده دولت و هم نمایندگان موافق و مخالف مجلس اذعان داشتهاند که ثبت اسناد خودرو در دفترخانههای کشور الزامی نیست.
بر اساس استناد به همین مذاکرات مردم اختیار دارند که پس از ثبت اسناد در ناجا به دفترخانهها نیز بروند و اجباری در این زمینه نیست.
اگر افرادی اختلاف رأی با ناجا دارند باید به متن مذاکرات مجلس در زمان تصویب این قانون مراجعه کنند.
رئیس اداره حقوقی پلیس راهور ناجا در ادامه با اشاره به اینکه رأی دیوان عدالت اداری درباره نحوه اجرای ناجا در این زمینه کاملاً قانونی است؛ البته این رأی دوبار صادر شده و افرادی که استناد به غیر قانونی بودن عملکرد ناجا دارند به رأی سال 89 استناد میکنند اما دیوان در سال 92 نیز رأی داد و این آخرین رأی نافذ است.
بر اساس رأی سال 92 هیأت عمومی دیوان عدالت اداری اقدام های پلیس غیرقانونی تلقی نشده است.
قانون در این زمینه شفاف و صریح است اما اگر برخی افراد در متن قانون مناقشهای دارند باید در ابتدا رجوع به متن مذاکرات مجلس بکنند.
ناجا دقیقاً بر اساس قانون عمل میکند و بر همین اساس در مراحل تعویض پلاک پلیس اسناد را از طرفین معامله میخواهد.
این مقام انتظامی همچنین تأکید دارد که در سند ناجا هیچ گاه تردید و انکاری نمیتواند بروز کند اما ممکن است افرادی سندهای جعلی برای دیگر ارگانها ایجاد کنند.
وی میافزاید: سند ناجا رسمی است و مردم برای گرفتن سند رسمی مشکلی نخواهند داشت و توصیه میکنیم شهروندان برای نقل و انتقال در مراکز تعویض پلاک حتماً حضور یابند چرا که ناجا برای وسیله نقلیه احراز مالکیت میکند و اگر این کار صورت نگیرد مالکیت افراد مخدوش میشود.
سرهنگ ترحمی به ماده قانون دیگری اشاره میکند که بر اساس آن و بر مبنای احترام به حقوق شهروند نباید شهروندان را اجبار به تنظیم سند در دفترخانهها کرد: «بر اساس بند 10 اصل سوم قانون اساسی باید تشریفات زائد از مسیر شهروندان برداشته شود و همچنین طبق قاعده فقهی و حقوقی لاضرر و لااکراه پیامبر اکرم(ص) هیچ راهی در اسلام نباید باشد که مردم به ضرر برسند.
اینکه خودرویی معامله شود و یکبار در دفتر نیروی انتظامی وقت مردم گرفته شود و یک بار دیگر با کلی هزینه دفاتر اسناد، ثبت سند کنند فقط بوروکراسی اداری بوده و وقت و هزینههای مردم را تلف میکند.
اینکه ثبت سند خودرو در دفاتر اسناد رسمی باشد؛ فقط یک کار موازی بوده و مردم و شهروندان را به دردسر میاندازد.
خدمت بدین معناست که باید سعی کنیم مسیر مردم را سادهسازی و شفاف کنیم اما اگر خلاف این کار صورت بگیرد به معنای حرکت درجهت منافع خویش است.»
وی با تکرار گفتههای سخنگوی ناجا میگوید: پلیس هیچ منفعت شخصی در این موضوع ندارد و فقط در راستای خدمت به شهروندان ایران اسلامی گام برمی دارد.
مراجعه به دفاتر اسناد رسمی در انتقال مالکیت خودرو اختیاری است، بر این اساس برای پلیس فرقی نمیکند که مردم به این دفاتر مراجعه کنند یا نه زیرا انتقال مالکیت افراد در سیستم ناجا ثبت میشود و از آن برای تعویض پلاک نیز استفاده میکنیم.
وی میافزاید: «پلیس در انجام مراحل انتقال مالکیت خودروو تعویض پلاک، مدارک دفاتر اسناد رسمی را نمیخواهد و چنانچه خودرویی سرقتی باشد در مراکز تعویض پلاک مشخص و در سیستم ما ثبت میشود.
حتی مراجع قضایی نسبت به سرقتی بودن خودروها از ناجا استعلام میکنند؛ پلیس با توجه به اینکه اختیار قانونی دارد، تعویض پلاک و انتقال مالکیت را انجام میدهد.
بر همین اساس مراجعه به دفاتر ثبت اسناد رسمی دور باطل است زیرا شهروندان با مراجعه به مراکز تعویض پلاک تمام اقدام های قانونی اعم از اخذ خلافی، مالیات، عوارض یا سرقتی بودن خودرو را در حدود دو ساعت انجام میدهند.
به گفته سرهنگ ترحمی اسناد صادره توسط نیروی انتظامی با توجه به حدود صلاحیت در شمارهگذاری و انتقال مالکیت وسیله نقلیه سند رسمی است از سوی دیگر به موجب ماده واحده قانون اصلاح ماده 22 قانون حمل و نقل و عبور کالا از قلمرو جمهوری اسلامی ایران 17 شهریور ماه 1388 مجلس شورای اسلامی، مسئولیت صدور گواهینامه رانندگی، اسناد مالکیت و پلاک خودرو در قلمرو جمهوری اسلامی ایران به عهده نیروی انتظامی است.
بر این اساس صلاحیت مأموران رسمی که در ماده 1287 قانون مدنی به آن اشاره شده، محرز است و تمام اسنادی که در فرآیند شمارهگذاری وسایل نقلیه اعم از نوشماره(صفر کیلومتر) و دسته دوم به بعد صادر میشود به موجب قوانین موضوعه رسمی بوده و مؤید مالکیت افراد بر این گونه وسایل است، ضمن اینکه اسناد مذکور در موارد مختلف مورد استناد مراجع قضایی، امنیتی، انتظامی و حتی دفاتر اسناد رسمی و در تمام مراجع مذکور سوابق مالکیت وسایل نقلیه و تغییرات مالکیت افراد را از نیروی انتظامی استعلام میکند.
وی میافزاید: متن ماده 29 قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی، اشاره به تعویض پلاک به نام مالک جدید دارد، بنابراین راهنمایی و رانندگی وقتی میتواند پلاک جدید به وسیله نقلیه اختصاص دهد که مالکیت مالک جدید را احراز کرده باشد.
به معنای دیگر، تثبیت و احراز مالکیت خریدار جدید که همان نقل و انتقال مالکیت است مقدمه تعویض پلاک محسوب میشود و وقتی نقل و انتقال مالکیت و تعویض پلاک صورت گرفت، اسناد مربوطه نیز صادر شده و نام و مشخصات مالک جدید نیز در سامانه اطلاعاتی ناجا و اسناد صادره ثبت میشود که شامل کارت مشخصات و شناسنامه مالکیت وسیله نقلیه است و به عنوان سند رسمی مبین مالکیت خریدار جدید بر وسیله نقلیه است.
همزمان با اعلام نظر چند باره نیروی انتظامی درباره ثبت سند خودرودر هفتهای که گذشت، رئیس سازمان ثبت اسناد نیز ، بر ضرورت تنظیم سند خودرو و نقل و انتقالات آن در دفتر خانهها تأکید کرد.احمد تویسرکانی درباره مشکلات ثبت معاملات خودرو گفت: آنچه توصیه میکنیم توسعه ثبت رسمی در کشور است هر چه میزان سیاستهای ما در این راستا افزایش یابد نزاعها کمتر خواهد شد و مراجعه به دادگاهها کاهش خواهد یافت.
وی خاطرنشان کرد: درباره معاملات خودرو قانون به صراحت اعلام کرده است که ثبت در دفاتر اسناد رسمی انجام شود.
به گفته تویسرکانی اگر در دفاتر ثبت اسناد رسمی معاملهای انجام شد و پس از آن دعوایی به وقوع پیوست، طرفین دعوا ملزم به رعایت سند هستند و سند رسمی که در دفاتر ثبتی ثبت شده در حکم دادنامه دادگاه است.
رئیس سازمان ثبت اسناد واملاک کشور اظهار کرد: آنچه قانونگذار برای نیروی انتظامی تکلیف کرده بحث پلاکگذاری خودرو است و هیچ گاه قانونگذار ثبت معاملات را به نیروی انتظامی واگذار نکرده است و این کار نیروی انتظامی موجب بینظمی در ثبت اسناد رسمی خواهد شد، اگر اسناد دردفاتر ثبت شود آن سند لازم الاجرا خواهد بود.
لغو صلاحیت نیروی انتظامی برای نقل و انتقال سند
محمد عظیمیان، نایب رئیس کانون سردفتران و دفتریاران در همین زمینه میگوید: ماده 29 قانون رسیدگی به تخفات رانندگی به صراحت تکلیف همگان را روشن کرده و بر همین اساس نباید هیچ تردیدی برای هیچ مرجعی در این زمینه بماند.
معتقدم که فرازی از ماده 29 قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی به موضوع نقل و انتقال و بخشی به تعویض پلاک میپردازد.
وی میافزاید: موضوع نقل و انتقال خودرو در صلاحیت دفاتر اسناد رسمی کشور بوده و قانونگذار این دفاتر را برای ثبت تمامی اسناد رسمی در کشور ایجاد کرده است.
قانونگذار فقط به نیروی انتظامی اجازه داده تا حق تعویض پلاک خودرو را داشته باشد و هیچ حقی برای سند نقل و انتقال ندارد.
مباحثی که گاهی از جانب برخی افراد در این زمینه گفته میشود؛ به نوعی خلط مبحث بوده و قانونی نیست؛ به طور نمونه قانون مجوز ثبت اسناد رسمی را به دفترخانهها داده است اما ما نمیتوانیم شناسنامه برای شهروندان صادر کنیم چرا که به مرجع دیگری مربوط میشود.
به گفته نایب رئیس کانون سردفتران و دفتریاران سند تعویض پلاک خودرو از جانب نیروی انتظامی رسمی است اما اقدام برای ارائه سند تعویض نقل و انتقال غیر رسمی است.
بر اساس قانون تنظیم سند نقل و انتقال خودرو در دفاتر اسناد رسمی الزامی است و تا زمانی که قانون جدیدی در این زمینه ارائه نشده باید بر اساس آن عمل شود.
کانون سردفتران و دفتریاران هدفش درآمدزایی نیست و دولت میتواند با حذف قوانین مالیات، عوارضی و غیره هزینههای شهروندان را تا حدود زیادی کاهش دهد.
هدف اصلی کانون رفاه و آسایش خاطر مردم در خرید و فروش خودروهایشان است؛ چرا که ما هماکنون 7 هزار و 300 پایگاه دفاتر در بخشها و شهرستانهای کشور داریم و دسترسی شهروندان به این مراکز آسانتر است و این در حالی است که مراکز تعویض پلاک ناجا در کل کشور فقط 240 عدد است.
اینکه دیوان عدالت اداری رأی به اعتبار و قانونی بودن برگ سبز مراکز شمارهگذاری داده است؛ صحت ندارد و بر اساس رأی شماره 185، 186 و 187 صلاحیت ناجا برای نقل و انتقال لغو شده است.
دفاتر اسناد رسمی به قانون تمکین دارند و تا زمانی که ماده 28 تغییر نیابد باید همگان الزام به رعایت آن داشته باشند.
عظیمیان تأکید میکند: افرادی که در این بین اقدام به خلط مبحث میکنند نیز باید بدانند که کانون سردفتران و دفتریاران نامه ای به دادستان تهران نوشته و خواستار رسیدگی به این موضوع و محاکمه آنان شده است.
خوشبختانه شهروندان سال گذشته بر اساس قانون عمل کردند و بیش از 3 میلیون سند نقل و انتقال در دفاتر کشور به ثبت رسیده است.
اگر سند نقل و انتقال خودرو در دفاتر به ثبت نرسد در هیچ یک از مراجع قضایی اعتبار قانونی نخواهد داشت و قانون الزاماً تکلیف کرده و باید همگان مطیع آن باشند.
بدون شک به هر کسی به فراخور مأموریتی که دارد امکانات میدهند؛ مأموریت پلیس نیز مشخص است.
تنظیم سند خودرو امری تخصصی است که نیاز به سواد خاصی دارد چون به شاخههای مختلفی تقسیم میشود که نیاز به تخصص دارد.
همان گونه که یک سر دفتر نمیتواند کار یک مأمور راهنمایی و رانندگی را انجام دهد؛ پس خوب است که هر کسی کاری که قانون به او محول کرده بدرستی انجام دهد و با سرپیچی از قانون برای مردم گرفتاری ایجاد نکند.
منبع: ایران
انتهای پیام
خلاصه این دو خبر : اولا هیچ حکمی دیوان عدالت اداری نداده که کار دفترخانه ها غیر قانونی هست و دیگه لازم به ثبت سند در دفاتر نیست. و دوما هر ارگان و سازمانی باید طبق قانون وظایف و کار خودشو انجام بده و شایعه پراکنی و یا دخالت در کار دیگر از طریق راههای غیر قانونی نکنه . سوما کار راهنمایی و دفترخانه ها هر دو جزء قانون نقل انتقال خودرو میباشد و هر یک برای خود مراحل به خصوص را دارد و تکمیل کننده همدیگر هستند .
اصل کار راهنمایی اینه نه کمتر نه بیشتر و ربطی به ثبت سند نداره :
اما تفسیر ماده 29 این قانون همچنان محل اختلاف پلیس راهنمایی و رانندگی و سازمان ثبت اسناد و املاک کشور است. بر اساس این ماده «نقل و انتقال خودرو به موجب سند رسمی انجام میشود، دارندگان وسایل نقلیه مکلفند قبل از هرگونه نقل و انتقال وسایل مذکوردر دفاتر اسناد رسمی، ابتدا به ادارات راهنمایی و رانندگی یا مراکز تعیینشده از سوی راهنمایی و رانندگی برای بررسی اصالت وسیله نقلیه، هویت مالک، پرداخت جریمهها و دیون معوق و تعویض پلاک به نام مالک جدید مراجعه کنند.
کسی نگفته کار دفترخانه های غیر قانونی هست
گفته شده اگر کسی دوست داشت هزینه اضافه کنه میتونه برای انتقال خودرو سند دفترخانه ای هم بزنه!
وگرنه الزام و اجباری برای سند زدن مجدد در دفترخانه وجود نداره و سند پلیس معتبر هست و اگر کسی سند دفترخانه ای نزنه مشکلی نیست
بطبع همه ما اختیار داریم برای لپ تاپ ، موبایل ، و هر شی دیگری که خرید میکنید سند دفترخانه ای بگیریم ، دفتر خونه که از پول بدش نمیاد !؟ :n01: بدش میاد ؟
نکته بعد هم اینه که " رئیس کانون سردفتران و دفتریاران " که مرجع قانونگذار نیست ! ایشون هم طبیعیه باید حرفی بزنه که به نفع دفترخانه دارا باشه و درامدشون رو تضمین کنه
کسی نگفته کار دفترخانه های غیر قانونی هست
گفته شده اگر کسی دوست داشت هزینه اضافه کنه میتونه برای انتقال خودرو سند دفترخانه ای هم بزنه!
وگرنه الزام و اجباری برای سند زدن مجدد در دفترخانه وجود نداره و سند پلیس معتبر هست و اگر کسی سند دفترخانه ای نزنه مشکلی نیست
بطبع همه ما اختیار داریم برای لپ تاپ ، موبایل ، و هر شی دیگری که خرید میکنید سند دفترخانه ای بگیریم ، دفتر خونه که از پول بدش نمیاد !؟ :n01: بدش میاد ؟
نکته بعد هم اینه که " رئیس کانون سردفتران و دفتریاران " که مرجع قانونگذار نیست ! ایشون هم طبیعیه باید حرفی بزنه که به نفع دفترخانه دارا باشه و درامدشون رو تضمین کنه
گفته شده اگر کسی دوست داشت هزینه اضافه کنه میتونه برای انتقال خودرو سند دفترخانه ای هم بزنه!
وگرنه الزام و اجباری برای سند زدن مجدد در دفترخانه وجود نداره و سند پلیس معتبر هست و اگر کسی سند دفترخانه ای نزنه مشکلی نیست
دقیقا همین جای صحبت باعث شده این طرز فکر اشتباه و غیر قانونی و این شایعات مبنی بر اینکه اختیاری هست و اجاری نیست و حالت تشریفاتی داره به وجود بیاد و بعدا مشکلات حقوقی و مالی زیادی برای فروشنده و خریدار به وجود بیاره . اموال و املاک منقول چیزی نیست که راهنمایی و رانندگی در مورد اون سند صادر کنه یا تصمیم بگیره و این مورد در حوزه ثبت اسناد میباشد . وظیفه راهنمایی و رانندگی بررسی و معاینه خودرو و برطرف کردن و رسیدگی و نظارت به پرداخت دیون وسیله نقلیه و صحت نقل و انتقال و باطل کردن پلاک و صدور پلاک جدید میباشد .
نکته بعد هم اینه که " رئیس کانون سردفتران و دفتریاران " که مرجع قانونگذار نیست ! ایشون هم طبیعیه باید حرفی بزنه که به نفع دفترخانه دارا باشه و درامدشون رو تضمین کنه
بله نیست راهنمایی و رانندگی هم نیست ولی خود قانون گذار این قانون رو وضع کرده و باید خودش تغییر بده و یا لغو کنه نه راهنمایی و رانندگی که پا میزاره تو کفش اسناد و همه چی رو به نفع خودش تمام میکنه و مطمئن باشید حکم به نفع راهنمایی داده بشه و ثبت اسناد حذف بشه هزینه ها هم تغییر پیدا خواهد کرد و همون 70 تومن الان باقی نخواهد ماند . در ضمن ثبت اسناد مگر وظایف و ماهیت راهنمایی رو زیر سوال برده و داره تو وظایف قانونی اون دخالت میکنه یا داره چیزی از اون کم میکنه نه خیر داره بهش گوش زد میکنه تو کاره خودتو انجام بده منم کاره خودمو طبق تعریف قانون گذار نه کمتر و نه بیشتر .
شما وقتی سیمکارتتون رو به نام دیگری میزنید ( از طریق دفاتر همراه اول یا ایرانسل یا ... ) تشریف میبرید دفترخانه ؟! یا سندی که همراه اول یا ایرانسل صادر میکنن رو کافی میدونید ؟!
اتومبیل هم چه وارداتی باشه و چه ساخت داخل کشور باشه دارای اوراق فروش هست و در همون مرحله اول هم کسی ماشین رو نمیبره دفترخانه سند بزنه و مستقیم پلیس براش سند برگ سبز صادر میکنه
چطور اون سند اولیه رو قبول دارید بعد سند انتقال مالکیتش غیر قانونیه ؟!!
الان هم پلیس کار ملت رو راحت کرده گفته برای انتقال مالکیت خودرو تشریف بیارید مراکز تعویض پلاک
همون سند و برگ سبز اولیه ای که برای ماشین نو صادر شده رو مجددا برای مالک جدید صادر میکنیم و اینکار طبق قوانین کشور داره انجام میشه
الان شما ناراحتید چرا کار ملت راحتتر و سریعتر انجام شده ؟ یا نگران دفاتر اسناد رسمی هستید ؟
هزینه انتقال سند هم اگر در آینده توسط پلیس افزایش پیدا کنه بهتر از سرگردان شدن خریدار و فروشنده در دفاتر اسناد رسمی هست
چطور شد دیدید منم مثل شما از راه بند و ماده و قانون وارد شدم بحث رو عوض کردین و ربط دادین به مسائل دیگه و نمونه و مثال اوردن از جاهای دیگه که از لحاظ قانونی اصلا قابل قیاس و بحث نیستن با این مورد خودرو ؟ منم فقط اکتفا میکنم به قانون و قانون گذار و بس و در آخر هم مطمئن باشید زیر پایه شما خودرو 80 یا 100 میلیونی باشه و یا بخواهید بخرید هیچ گاه فقط و فقط به برگ سبز و کارت ماشین اکتفا نمیکنید و حتما حتما میرید سند به نام میزنید هر چقدر هم هزینه و دردسر داشته باشه .
البته کور از خدا چی میخواد دو چا چشم بینا . منم مثل همه میخوام دردسر و هزینه کم باشه و همه کارها در یه نهاد انجام بپذیره و مردم از سردرگمی و متحمل شدن هزینه های اضافی خلاصی پیدا کنن . ولی متاسفانه این خود قانون و قانون گذار هستن که چوب میزارن لای چرخ خودشون البته به نفع اونها تمام میشه چون دو تا هزینه و دو تا کاغذ بازی برا مردم به وجود میارن .
چطور شد دیدید منم مثل شما از راه بند و ماده و قانون وارد شدم بحث رو عوض کردین و ربط دادین به مسائل دیگه و نمونه و مثال اوردن از جاهای دیگه که از لحاظ قانونی اصلا قابل قیاس و بحث نیستن با این مورد خودرو ؟ منم فقط اکتفا میکنم به قانون و قانون گذار و بس و در آخر هم مطمئن باشید زیر پایه شما خودرو 80 یا 100 میلیونی باشه و یا بخواهید بخرید هیچ گاه فقط و فقط به برگ سبز و کارت ماشین اکتفا نمیکنید و حتما حتما میرید سند به نام میزنید هر چقدر هم هزینه و دردسر داشته باشه .
البته کور از خدا چی میخواد دو چا چشم بینا . منم مثل همه میخوام دردسر و هزینه کم باشه و همه کارها در یه نهاد انجام بپذیره و مردم از سردرگمی و متحمل شدن هزینه های اضافی خلاصی پیدا کنن . ولی متاسفانه این خود قانون و قانون گذار هستن که چوب میزارن لای چرخ خودشون البته به نفع اونها تمام میشه چون دو تا هزینه و دو تا کاغذ بازی برا مردم به وجود میارن .
اتفاقا من اصلا بحث رو عوض نکردم
شما پست من رو مجددا مطالعه بفرمایید ( بخصوص بخشی که در پایین مشخص کردم ) و چنانچه از نظر بند و ماده قانونی نظری دارید که چرا اینطوری هست خوشحال میشم نظرتون رو بشنوم :
اتومبیل چه وارداتی باشه و چه ساخت داخل کشور باشه دارای اوراق فروش هست و در همون مرحله اول هم کسی ماشین رو نمیبره دفترخانه سند بزنه و مستقیم پلیس براش سند برگ سبز صادر میکنه
چطور اون سند اولیه پلیس مورد قبول هست بعد سند انتقال مالکیتش غیر قانونیه ؟!!
الان هم پلیس کار ملت رو راحت کرده گفته برای انتقال مالکیت خودرو تشریف بیارید مراکز تعویض پلاک
همون سند و برگ سبز اولیه ای که برای ماشین نو صادر شده رو مجددا برای مالک جدید صادر میکنیم و اینکار طبق قوانین کشور داره انجام میشه
گفته شده اگر کسی دوست داشت هزینه اضافه کنه میتونه برای انتقال خودرو سند دفترخانه ای هم بزنه!
وگرنه الزام و اجباری برای سند زدن مجدد در دفترخانه وجود نداره و سند پلیس معتبر هست و اگر کسی سند دفترخانه ای نزنه مشکلی نیست
دقیقا همین جای صحبت باعث شده این طرز فکر اشتباه و غیر قانونی و این شایعات مبنی بر اینکه اختیاری هست و اجاری نیست و حالت تشریفاتی داره به وجود بیاد و بعدا مشکلات حقوقی و مالی زیادی برای فروشنده و خریدار به وجود بیاره . اموال و املاک منقول چیزی نیست که راهنمایی و رانندگی در مورد اون سند صادر کنه یا تصمیم بگیره....
شما وقتی سیمکارتتون رو به نام دیگری میزنید ( از طریق دفاتر همراه اول یا ایرانسل یا ... ) تشریف میبرید دفترخانه ؟! یا سندی که همراه اول یا ایرانسل صادر میکنن رو کافی میدونید ؟!
اتومبیل هم چه وارداتی باشه و چه ساخت داخل کشور باشه دارای اوراق فروش هست و در همون مرحله اول هم کسی ماشین رو نمیبره دفترخانه سند بزنه و مستقیم پلیس براش سند برگ سبز صادر میکنه....
بحث درگیری بین راهنمایی و دفتر ثبت اسناد برمیگرده به معتبر ندونستن اسناد همدیگس. ثبت اسناد راهنمایی رو به این مسئله امر کرده که تا زمانی که مردم به دفتر رسمی مراجع نکردن و سند رسمی نزدن ماشینشون رو پلاک نکنین و شناسنامه صادر نکنین. که راهنمایی زیربار این امر نرفته و ناحقی رو به ملت اعمال نکرد. و میبینی که کارشم داره انجام میده و هیچ کی هم بهش نگفت بالا چشت ابرو هستش.
اموال و املاک منقول چیزی نیست که راهنمایی و رانندگی در مورد اون سند صادر کنه یا تصمیم بگیره و این مورد در حوزه ثبت اسناد میباشد .
مثلا چی؟ یک مثال غیر از موتور و ماشین و تراکتور و اینجور چیزها که نیاز به پلاک و شناسنامه راهنمایی هستن بیار...
ماده 47 - در نقاطی که اداره ثبت اسناد و املاک و دفاتر اسناد رسمی موجود بوده و
وزارت عدلیه مقتضی بداند ثبت اسناد ذیل اجباری است:
1) کلیه عقود و معاملات راجعه به عین یا منافع اموال غیر منقوله که در دفتر املاک
ثبت نشده.
2) صلحنامه و هبهنامه و شرکتنامه.
ماده 1287 - اسنادي كه در اداره ثبت اسناد و املاك و يا دفاتر اسناد رسمي يا در نزد ساير مامورين رسمي در حدود صلاحيت آنها و برطبق مقررات قانوني تنظيم شده باشند رسمي است .
سخنگوی ناجا با تأکید بر اینکه همه وجوهات دریافتی در این حوزه نیز مستقیماً به حساب خزانه دولت واریز میشود، افزود: در این اقدام هیچ منفعت شخصی برای کسی وجود ندارد و به تبع ماده 1287 قانون مدنی سند مالکیت صادره توسط پلیس، سند رسمی محسوب میشود.
دقیقا همین جای صحبت باعث شده این طرز فکر اشتباه و غیر قانونی و این شایعات مبنی بر اینکه اختیاری هست و اجاری نیست و حالت تشریفاتی داره به وجود بیاد و بعدا مشکلات حقوقی و مالی زیادی برای فروشنده و خریدار به وجود بیاره
دقیقا شما داری شایعه پراکنی میکنی و نمیدونم منفعتی از این مسئله میبری یا اینکه فکر میکنی حرفت درسته...! که در مورد دومی باید گفت که هیچ افکاری 100% درست نیست و همیشه جای اشکال وجود داره و در مورد اولی هیچ چیزی نمیتوان گفت!
در این صفحه نکاتی رو در مورد ادعای جعل و اظهار انکار صحبت میکنه و عنوان میکنه که این اسناد صادره چه درجه و اعتباری دارن:
ماده ۱۲۸۶ قانون مدنی سند را به دو دسته عادی و رسمی تقسیم میکند و حسب موضوع این اسناد از اعتبار متفاوت برخوردار است. (نوشته هر علامت یا خطی است که بر روی صفحه نمایان باشد.)
طبق ماده ۱۲۸۷ قانون مدنی، سند رسمی توسط مامور رسمی در حدود صلاحیت در تنظیم سند و با رعایت مقررات قانونی تنظیم میشود که با حصول رعایت این ۳ شرط که از ارکان متشکله سند رسمی است قانونگذار اعتبار خاصی برای آن قایل شده و انکار یا تردید را علیه آن مسموع ندانسته و اصل صحت را بر آن لازم اتباع میداند.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
بحث درگیری بین راهنمایی و دفتر ثبت اسناد برمیگرده به معتبر ندونستن اسناد همدیگس. ثبت اسناد راهنمایی رو به این مسئله امر کرده که تا زمانی که مردم به دفتر رسمی مراجع نکردن و سند رسمی نزدن ماشینشون رو پلاک نکنین و شناسنامه صادر نکنین. که راهنمایی زیربار این امر نرفته و ناحقی رو به ملت اعمال نکرد. و میبینی که کارشم داره انجام میده و هیچ کی هم بهش نگفت بالا چشت ابرو هستش.
مثلا چی؟ یک مثال غیر از موتور و ماشین و تراکتور و اینجور چیزها که نیاز به پلاک و شناسنامه راهنمایی هستن بیار...
سخنگوی ناجا با تأکید بر اینکه همه وجوهات دریافتی در این حوزه نیز مستقیماً به حساب خزانه دولت واریز میشود، افزود: در این اقدام هیچ منفعت شخصی برای کسی وجود ندارد و به تبع ماده 1287 قانون مدنی سند مالکیت صادره توسط پلیس، سند رسمی محسوب میشود.
دقیقا شما داری شایعه پراکنی میکنی و نمیدونم منفعتی از این مسئله میبری یا اینکه فکر میکنی حرفت درسته...! که در مورد دومی باید گفت که هیچ افکاری 100% درست نیست و همیشه جای اشکال وجود داره و در مورد اولی هیچ چیزی نمیتوان گفت!
این همه پاسخ و دلیل و موارد رو ذکر کردید الان با قانون و نظر دیوان عدالت و یا قانون جدیدی که احتما فقط شما از تصویب اون خبر دارید و حتی خود قانون و دولت هم خبر نداره ! مشخص کنید که زدن سند ( ثبت سند در دفاتر اسناد رسمی ) برای خودرو دیگه لازم نیست و هیچ مشکلی برای خریدار و فروشنده ایجاد نمیکنه و از این به بعد لازم نیست کسی این کارو رو انجام بده . خیر برادر من 100 بار گفتم اینم میشه بار 101 که میگم جدیدا و یا قبلا هیچ قانون جدیدی و یا حکم جدیدی در این مورد نه ثبت شده و نه تغییر داده شده روال هم همون روال قدیم هست و تا زمانی که قانون گذار یا دیوان عدالت حکم نداده تا اطلاع ثانونی شایعه پراکنی نکنید چون دودش میره تو چشم خریدار بدبخت . این بحث ها و جنجال ها هم از اول وجود داشته و داره و اگه راهنمایی استناد میکنه به ماده و قانون اینم در نظر بگیره همون ماده و قانون کار اسناد رو قانونی و لازم میدونه . این همه معامله کردم و میکنم از تهران هم ماشین برا فروش آوردم و میارم ولی چنین چیزی ندیدم . و همیشه هم هزینه سند رو تو معامله مشخص کردم با فروشنده و وکالت برا سند و پلاک هم گرفتم . طرف های ما 2 دنگ پای فروشنده و 1 دنگ پای خریداره و این هزینه از مبلغ معامله توسط بنگاه از فروشنده دریافت و تحویل خریدار میشه . تهران هم هزینه سند پای فروشنده هست . بنده نه تو بازار نه تو بنگاه و نه در هیچ جای دیگه ندیدم فقط با تعویض پلاک معامله کنن !
اصلا من ماه آینده میام تهران برا چند تا معامله و خرید ماشین خواهشا شما با هزینه من تشریف بیاورید اونجا و بازاری به اون بزرگی رو مورد عنایت خودتون قرار بدید و به فروشنده ها و خریدارها اعلام کنید نیازی به ثبت سند نیست ! مرد مومن اگه سند قطعی نداشته باشی و یا به نام خودت نزده باشی خدای ناکرده برای شما اتفاقی افتاد و مالک قبلی ماشین ادعایی داشت شما و یا نزدیکان شما رو با اون برگ سبز و کارت ماشین که به نام خودتون هست اصلا از درب وروردی دادگاه راه نمیدن تا مونده به مشکل شما رسیدگی کنن . قوه قضاییه برگ سبز رو اصلا تایید نمیکنه در چنین اموری و فقط به سند دفترخانه ای اکتفا میکنه . با برگ سبز مثل این میمونه دستت چک بی محل چند میلیونی داده باشن . هر اوراق و اسنادی جای خود دارد .
اتفاقا من اصلا بحث رو عوض نکردم
شما پست من رو مجددا مطالعه بفرمایید ( بخصوص بخشی که در پایین مشخص کردم ) و چنانچه از نظر بند و ماده قانونی نظری دارید که چرا اینطوری هست خوشحال میشم نظرتون رو بشنوم :
خب حق با شما . حالا این قسمت رو سند انتقال مالکیتش غیر قانونیه با قانون و دلیل و هر چیزی که هست و ما خبر نداریم ثابت کنید ! خوب نمیتونید حتی اگر در قانون اشتباهی صورت گرفته باشه ولی باز هم قانون هست و تا قانون گذار کاری نکنه چیزی نمیشه کرد درسته ؟ همون اندازه که به نفع راهنمایی اختیارتی در قانون داده شده به همون اندازه هم برای اسناد داده شده و گفتم فعلا این دو نهاد باید با هم مدارا کنن تا قانون عوض بشه و حکم به نفع یکی داده بشه تا خود دولت و قانونگذار نخواد کاری بکنه همینه که هست و از دست من و شما کاری بر نمیاد سند نزنیم خیالمون راحت نمیشه و میترسیم فردا مشکلی پیش اومد و کارمون کشید به مقامات و نهادهای قضایی برامون دردسر درست بشه و اونجا حالا بیا ثابت کن که خود راهنمایی چنین چیزی گفته . اونجا هم فرق داره به این راحتی که من و شما داریم قانون رو زیر سوال میبریم اونجا حتی نمیتونیم در این مورد اظهار نظری بکنیم . اصلا در این مورد شما با یه وکیل و یا مشاور حقوقی کار بلد مشورتی داشته باشید اونها هم حرف منو تایید میکنم . من همین پارسال خودم موردی داشتم که نیاز به مشاوره پیدا کردم و اصلا طرف نمیخواست سند به نام من بزنه کار برگ سبز و پلاک تموم شده بود ولی پول میخواست تا سند رو به نامم کنه اونم زورکی . وکیل همون جا میتونست به من بگه اصلا لازم به زدن سند نیست و دنبالش نرو ! پس چرا نگفت ؟ فقط به من مشاوره داد و گفت چون پلاک زدی و برگ سبز گرفتی و کل مبلغ معامله رو طبق قول نامه و بنگاه کامل پرداخت کردی و سند کارخانه و سند قطعی قبلی هم الان دست شما هستش شاهد هم داری نگران نباش کارت بیوفته دادگاه رای به نفع شما داده میشه ولی حداقل سه ماه الافی و هزینه داره سعی کن باهاش راه بیای و چیزی از پول کم کن و بده بهش و سند رو به نامت بزن .
الان هم پلیس کار ملت رو راحت کرده گفته برای انتقال مالکیت خودرو تشریف بیارید مراکز تعویض پلاک
همون سند و برگ سبز اولیه ای که برای ماشین نو صادر شده رو مجددا برای مالک جدید صادر میکنیم و اینکار طبق قوانین کشور داره انجام میشه
بله درسته طبق قوانین انجام میشه ولی کار اسناد هم طبق همون قوانین انجام میشه در این که جای شک نیست . کار هر دو قانونی هست و اینجا فقط خود قانونه که ایراد داره نه طرفین و خود قانون باعث این شک و شبهات و مشکلات شده .
قانون بیشتر کشور های جهان مشکل داره . کشور ما ایران هم مبرا از این نیست . یا مغاییراتی در اون وجود داره یا طوری تعریف شده که باعث ایجاد شک و شبهه در وظایف و عملکرد نهادها و سازمان میشه . الان شما توجه کنید بازم خوبه اینجا برای راهنمایی و رانندگی و اسناد اجرا میشه و فقط اختلاف نظر و واختلاف وظایف وجود داره و اونم اگه قانونگذار بخواد به سادگی حل میشه . یک مثال میزنم مثلا اصل 15 قانون اساسی . این مورد اصلا اجرا نمیشه تا بخواد اختلاف نظر و یا شک و شبهه ای به وجود بیاره . این مثال رو زدم بگم طبیعی هست در قانون مشکلات یا مغاییراتی وجود داشته باشه که اونم باید در مجلس به چالش گرفته بشه و در نهایت توسط قانونگذار رفع ایراد و یا تغییر داده بشه .
این همه پاسخ و دلیل و موارد رو ذکر کردید الان با قانون و نظر دیوان عدالت و یا قانون جدیدی که احتما فقط شما از تصویب اون خبر دارید و حتی خود قانون و دولت هم خبر نداره ! مشخص کنید که زدن سند ( ثبت سند در دفاتر اسناد رسمی ) برای خودرو دیگه لازم نیست و هیچ مشکلی برای خریدار و فروشنده ایجاد نمیکنه و از این به بعد لازم نیست کسی این کارو رو انجام بده . خیر برادر من 100 بار گفتم اینم میشه بار 101 که میگم جدیدا و یا قبلا هیچ قانون جدیدی و یا حکم جدیدی در این مورد نه ثبت شده و نه تغییر داده شده روال هم همون روال قدیم هست و تا زمانی که قانون گذار یا دیوان عدالت حکم نداده تا اطلاع ثانونی شایعه پراکنی نکنید چون دودش میره تو چشم خریدار بدبخت . این بحث ها و جنجال ها هم از اول وجود داشته و داره و اگه راهنمایی استناد میکنه به ماده و قانون اینم در نظر بگیره همون ماده و قانون کار اسناد رو قانونی و لازم میدونه . این همه معامله کردم و میکنم از تهران هم ماشین برا فروش آوردم و میارم ولی چنین چیزی ندیدم . و همیشه هم هزینه سند رو تو معامله مشخص کردم با فروشنده و وکالت برا سند و پلاک هم گرفتم . طرف های ما 2 دنگ پای فروشنده و 1 دنگ پای خریداره و این هزینه از مبلغ معامله توسط بنگاه از فروشنده دریافت و تحویل خریدار میشه . تهران هم هزینه سند پای فروشنده هست . بنده نه تو بازار نه تو بنگاه و نه در هیچ جای دیگه ندیدم فقط با تعویض پلاک معامله کنن !
منکه نتونستم همه پیامهاتو بخونم. واقعا اسپم کردی.
ظاهرا اون مورد مثلا چی به چشمتون نیومد و شاید هم اومد و ترجیح دادی نادیده بگیری...:n29:
هیچ قانونی بر سند زدن خودرو از ابتدا هم وجود نداشت و این کلاهی بود که بر سر مردم گذاشته شده بود و تغییر این وضعیت چیزی نیست که با بحث یکی دو روزه صورت بگیره.
ترس از مخمصه افتادن دلیل بر اجبار نیست. و یک ترس هیچ وقت مطلبی رو اجبار نمیکنه. شما میترسی، ما نمیترسیم. شما دوست داری اینکار رو بکنی، بکن. شما اصلا برو کیف و کتاب و کت و شلوار و موبایل و ساعت و دستبند و همه رو سند بزن. فکر کردی اداره ثبت اینکار رو برای شما نمیکنه؟ فکر میکنی اداره ثبت از پول گرفتن بدش میاد؟
پدر من سمپاش کشاورزی رو رفته اداره ثبت سند زده چونکه اون موقع دچار عوام فریبی شده بود و فکر میکرد بایست اینکار رو کنه. میدونم باور نمیکنی. ولی سندش در حال حاضر موجوده. :n29:
اتفاقا قبلا در این مورد با یک وکیل هم صحبت کردم و اون ماده و قانونهارو که از نظر شما مردود هست رو نشون دادم و اون آقا گفت که مطالب درسته ولی محض احتیاط سند رسمی زده بشه. محض احتیاط کجا و اجبار کجا... (هرچند درب مغلطه بر روی اینطور مطالب بازه و شما به راحتی میتونی بگی که نه... این حرفهارو از خودم در میارم)
با یک برگ فروشنامه دست نوشته شده با زبان عامیانه و وجود شاهد قادرید اونرو به عنوان یک سند در دادگاه ارائه کنید. اونوقت چطور یک قولنامه بنگاهی با دو شاهد پای آن و پول انتقال یافته بین دو طرف معامله و سند انتقال داده راهنمایی رانندگی که مرجعیت رسمی است، در دادگاه بی اعتباره؟!
ما باید تن به این اطلاعات احساسی بدهیم؟!
شما هر کاری دوست دارید و فکر میکنید درسته بکنید. هر قراردادی با مشتریات میبندی ببند، هر پولی خواستی بگیر...
اگه تمام بازار تهران بیان بگن که 3+2 میشه 4 ، من باز هم جلوی مساوی مینویسم 5.
چون بازار تهران از همه پول سند رو حساب میکنه یعنی اینکار درسته؟! چه منطق قابل قبولی!:n29:
شما به جای عقاید و احساسات شخصی خودتون بهتر بود در مورد نوشته های من دفاع میکردی.
شما 101 بار فرمودید و هر 101 باری که فرمودید اشتباه بود.
اینجا یک محیط آموزشی هست و اطلاعات رد و بدل شده از روی دانش و محاسبات هست و نه احساسات. و تنها، مسائلی که ناشی از تجربیات ارائه میشه در حد یک نظر هست و سعی و خطا محسوب شده، نه قطعیت.
شما نظرتان را دادید و ما هم توجه کردیم و با دلایل و استدلال به شما پاسخ دادیم. و تا به اینجا دلایل اشخاصی که با نظر شما مخالف بودند محکمتر از احساسات و عواطف شما بود. چرا که شما هیچ دلیلی جز رفتارهای شخصی و عقاید شخصی ارائه ندادید. و از شما خواهش دارم از ارائه اطلاعات کذب خودداری کنید.
شما مسلما یک کاربر با تجربه در زمینه معاملات هستید ولی علم چیزی فراتر از یک تجربه را مورد بررسی قرار میدهد. و گاها میتواند بنیان یک تجربه و عقاید را باطل بداند.
منکه نتونستم همه پیامهاتو بخونم. واقعا اسپم کردی.
ظاهرا اون مورد مثلا چی به چشمتون نیومد و شاید هم اومد و ترجیح دادی نادیده بگیری...:n29:
هیچ قانونی بر سند زدن خودرو از ابتدا هم وجود نداشت و این کلاهی بود که بر سر مردم گذاشته شده بود و تغییر این وضعیت چیزی نیست که با بحث یکی دو روزه صورت بگیره.
ترس از مخمصه افتادن دلیل بر اجبار نیست. و یک ترس هیچ وقت مطلبی رو اجبار نمیکنه. شما میترسی، ما نمیترسیم. شما دوست داری اینکار رو بکنی، بکن. شما اصلا برو کیف و کتاب و کت و شلوار و موبایل و ساعت و دستبند و همه رو سند بزن. فکر کردی اداره ثبت اینکار رو برای شما نمیکنه؟ فکر میکنی اداره ثبت از پول گرفتن بدش میاد؟
پدر من سمپاش کشاورزی رو رفته اداره ثبت سند زده چونکه اون موقع دچار عوام فریبی شده بود و فکر میکرد بایست اینکار رو کنه. میدونم باور نمیکنی. ولی سندش در حال حاضر موجوده. :n29:
اتفاقا قبلا در این مورد با یک وکیل هم صحبت کردم و اون ماده و قانونهارو که از نظر شما مردود هست رو نشون دادم و اون آقا گفت که مطالب درسته ولی محض احتیاط سند رسمی زده بشه. محض احتیاط کجا و اجبار کجا... (هرچند درب مغلطه بر روی اینطور مطالب بازه و شما به راحتی میتونی بگی که نه... این حرفهارو از خودم در میارم)
با یک برگ فروشنامه دست نوشته شده با زبان عامیانه و وجود شاهد قادرید اونرو به عنوان یک سند در دادگاه ارائه کنید. اونوقت چطور یک قولنامه بنگاهی با دو شاهد پای آن و پول انتقال یافته بین دو طرف معامله و سند انتقال داده راهنمایی رانندگی که مرجعیت رسمی است، در دادگاه بی اعتباره؟!
ما باید تن به این اطلاعات احساسی بدهیم؟!
شما هر کاری دوست دارید و فکر میکنید درسته بکنید. هر قراردادی با مشتریات میبندی ببند، هر پولی خواستی بگیر...
اگه تمام بازار تهران بیان بگن که 3+2 میشه 4 ، من باز هم جلوی مساوی مینویسم 5.
چون بازار تهران از همه پول سند رو حساب میکنه یعنی اینکار درسته؟! چه منطق قابل قبولی!:n29:
شما به جای عقاید و احساسات شخصی خودتون بهتر بود در مورد نوشته های من دفاع میکردی.
شما 101 بار فرمودید و هر 101 باری که فرمودید اشتباه بود.
اینجا یک محیط آموزشی هست و اطلاعات رد و بدل شده از روی دانش و محاسبات هست و نه احساسات. و تنها، مسائلی که ناشی از تجربیات ارائه میشه در حد یک نظر هست و سعی و خطا محسوب شده، نه قطعیت.
شما نظرتان را دادید و ما هم توجه کردیم و با دلایل و استدلال به شما پاسخ دادیم. و تا به اینجا دلایل اشخاصی که با نظر شما مخالف بودند محکمتر از احساسات و عواطف شما بود. چرا که شما هیچ دلیلی جز رفتارهای شخصی و عقاید شخصی ارائه ندادید. و از شما خواهش دارم از ارائه اطلاعات کذب خودداری کنید.
شما مسلما یک کاربر با تجربه در زمینه معاملات هستید ولی علم چیزی فراتر از یک تجربه را مورد بررسی قرار میدهد. و گاها میتواند بنیان یک تجربه و عقاید را باطل بداند.
پاسخ :
هیچ قانونی بر سند زدن خودرو از ابتدا هم وجود نداشت : ماده 29 قانون جرایم راهنمایی و رانندگی در این باره واضح است و حقوقدانان نیز بارها گفته اند، ثبت انتقالات خودرو،اختیاری نیست و باید مردم به دفاتر اسناد رسمی مراجعه کنند.
گفت که مطالب درسته ولی محض احتیاط سند رسمی زده بشه. محض احتیاط کجا و اجبار کجا... : بنده اجباری نکردم و فقط اکتفا کردم به : ماده 29 قانون جرایم رانندگی و بس . هرگونه سند تنظیمی در دفاتر یاد شده، سند رسمی به شمار می آید که به هیچ عنوان قابل انکار نیست. آیت الله آملی لاریجانی رئیس قوه قضائیه، همچنین سخنگوی این قوه و رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور هم به صراحت اعلام کرده اند که هرگونه نقل و انتقال خودرو و تنظیم سند خودرو فقط باید در دفاتر اسناد رسمی انجام شود وکار پلیس فقط ، پلاک خودرو است.
سند انتقال داده راهنمایی رانندگی که مرجعیت رسمی است، در دادگاه بی اعتباره؟! بله بدون سند قطعی بی اعتبار میباشد برفرض من یه ماشین خریدم و فقط تعویض پلاک انجام دادم و فرداش زد فروشنده که سند قطعی به نام ایشون هست فوت کرد الان من چه خاکی بر روی سرم بریزم اگه خانواده اون فرد متوفی ادعایی داشته باشن و بخوان منو تلکه کنن ؟ در مورد ماشین صفر کیلومتر این قضیه فرق داره چون با هیچ شخص حقیقی شما معامله نکردی و نیازی به سند قطعی نیست و همون سند کارخانه اکتفا میکنه و قبلا هم مالکی نداشته . تا ادعایی داشته باشه . به گفته تویسرکانی اگر در دفاتر ثبت اسناد رسمی معاملهای انجام شد و پس از آن دعوایی به وقوع پیوست، طرفین دعوا ملزم به رعایت سند هستند و سند رسمی که در دفاتر ثبتی ثبت شده در حکم دادنامه دادگاه است.
اگه تمام بازار تهران بیان بگن که 3+2 میشه 4 ، من باز هم جلوی مساوی مینویسم 5. : خب شما بنویس 5 یا اصلا 6 کی اهمیت میده ؟ بازار عرف داره و قاعده و قوانین خودشو اصلا همین بازاره که نمیزاره قوانین به نفع راهنمایی تغییر پیدا کنه .
شما 101 بار فرمودید و هر 101 باری که فرمودید اشتباه بود. : اصلا من ادم اشتباهی هستم هر چی شما میگی با قانون و قوانین میخوای چیکار کنی یا عرف و بازار و بنگاهی ها و دلال ها ؟
محمد عظیمیان، نایب رئیس کانون سردفتران و دفتریاران در همین زمینه میگوید: ماده 29 قانون رسیدگی به تخفات رانندگی به صراحت تکلیف همگان را روشن کرده و بر همین اساس نباید هیچ تردیدی برای هیچ مرجعی در این زمینه بماند.
معتقدم که فرازی از ماده 29 قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی به موضوع نقل و انتقال و بخشی به تعویض پلاک میپردازد.
وی میافزاید: موضوع نقل و انتقال خودرو در صلاحیت دفاتر اسناد رسمی کشور بوده و قانونگذار این دفاتر را برای ثبت تمامی اسناد رسمی در کشور ایجاد کرده است.
قانونگذار فقط به نیروی انتظامی اجازه داده تا حق تعویض پلاک خودرو را داشته باشد و هیچ حقی برای سند نقل و انتقال ندارد.
و در آخر : بر اساس قانون تنظیم سند نقل و انتقال خودرو در دفاتر اسناد رسمی الزامی است و تا زمانی که قانون جدیدی در این زمینه ارائه نشده باید بر اساس آن عمل شود.
کانون سردفتران و دفتریاران هدفش درآمدزایی نیست و دولت میتواند با حذف قوانین مالیات، عوارضی و غیره هزینههای شهروندان را تا حدود زیادی کاهش دهد.
اجرکم عندالله
به نقل از سایت پلیس راهور :
مدارک مورد نیاز تعویض پلاک ونقل وانتقال وسایل نقلیه
اصل سندفروش کارخانه سازنده(تولیدداخل)
اصل کارت شناسایی وسیله نقلیه
اصل سندمالکیت وسیله نقلیه که توسط ناجاصادرشده است
اصل شناسنامه جدیدیاکارت ملی متعاملین یانمایندگان قانونی آنها
حضورفروشنده وخریداریانماینده قانونی آنها
ارائه برگ عدم خلافی
ارائه اصل فیش پرداخت بهای پلاک براساس تعرفه
مدارک احرازسکونت خریدار
همونطور که میبینید اصلا حرفی از بنچاقی که دفترخانه صادر میکنه نیست ! و بود و نبودش اهمیتی نداره
مدارک مورد نیاز اخذسندمالکیت المثنی
ارائه یک نوبت آگهی درروزنامه کثیرالانتشارمبنی برمفقودی یاسرقت شدن سندمالکیت وگذشت بیش از 10 روزازتاریخ نشرآگهی
تکمیل فرم اطلاع ازعواقب کشف فسادوعودت آن درصورت یافت شدن
حضورمالک یانماینده قانونی وی به همراه وسیله نقلیه درمرکزتعویض پلاک
ارائه برگ عدم خلافی
ارائه اصل مدرک احرازهویت(شناسنامه جدیدیاکارت ملی)
نقل قول یک تجربه در مورد انتقال مالکیت بدون مراجعه به پلیس :
صادقی
۱۸:۴۲ - ۱۳۹۱/۱۲/۱۱
بزارید من یه موضوعی رو بهتون بگم
سال گذشته یک موتور سیکلتی خریدم، که تو دفاتر ثبت اسناد سند زدیم، ولی دیگه دنبال کارهای پلاک و این چیزهاش نرفتیم چند وقته پیش موتورو گرفتن و رفت پارکینگ خواستم سند ببرم هر چقد گشتم پیدا نکردم که نکردم، رفتم چند روزه پیش رفتم همون دفتر ثبت اسناد موضوع رو مطرح کردم، خیلی جالبه میگه باید شماره سند یا کپیش رو بیاری تا بتونیم براتون پیدا کنیم سندش رو، گفتم آقای محترم من گم کردم، گفت به من مربوطی نیست من چجوری بیام از تو این همه سند پیداش کنم، گفتم مگه تو سیستم ثبت نمی کنید، خوب نام و نام خانودگی من رو بزنید مشخص میشه، خیلی خنده داره، برگشت گفت سیستممون چند ماه پیش سوخته...
این در حالی هست که شما تو سیستم نیروی انتظامی هر جای کشور که باشی با یک دکمه همه مشخصات صاحب وسیله نقلیه مشخص میشه... اینها فقط دارن پول مفت می گیرند...
اين قبيل بحث ها به نظر من حالا اگر نگيم بي فايده حداقل نتيجه مثبتي نداره
هر دو طرف اطمينان داشته باشين كه به فكر مردم نيستن
هر دو طرف دنبال درامد و بهتر بگم چاپيدن ملتن
دفتر خانه تقريبا ٢٠ تا ٣٠ درصد از كل هزينه سند رو بر ميداره بقيش به حساب دولت و زير مجموعه ميره
راهور هم ي شركتي هست كه اعضاء شخصي و نظامي داره كه دنبال درامد هستن
اگر قرار باشه سند از دفترخانه گرفته بشه مطمئن باشين هزينه هاي جاري مثل ماليات و عوارض رو از مردم ميگيرن همنيجوري كه الان زير برگ سبز مكانش مشخص شده و به صورت چاپي عوارض و ماليات رو چاپ كرده تا اگر سند رو گرفتن بتونن مبالغ رو اونجا اضافه كنن
پس زياد به حال من و شما فرقي نميكنه كه چه كسي جيب مارو بزنه چه اين طرف چه اون طرف
اين خانه از ريشه ويران است
وقتي اين همه دزدي و اختلاس ميشه همه ريشه در طرز فكر مسئولين ما داره
با سپاس
Sent from my iPhone using Tapatalk
به نقل از سایت پلیس راهور :
مدارک مورد نیاز تعویض پلاک ونقل وانتقال وسایل نقلیه
اصل سندفروش کارخانه سازنده(تولیدداخل)
اصل کارت شناسایی وسیله نقلیه
اصل سندمالکیت وسیله نقلیه که توسط ناجاصادرشده است
اصل شناسنامه جدیدیاکارت ملی متعاملین یانمایندگان قانونی آنها
حضورفروشنده وخریداریانماینده قانونی آنها
ارائه برگ عدم خلافی
ارائه اصل فیش پرداخت بهای پلاک براساس تعرفه
مدارک احرازسکونت خریدار
همونطور که میبینید اصلا حرفی از بنچاقی که دفترخانه صادر میکنه نیست ! و بود و نبودش اهمیتی نداره
مدارک مورد نیاز اخذسندمالکیت المثنی
ارائه یک نوبت آگهی درروزنامه کثیرالانتشارمبنی برمفقودی یاسرقت شدن سندمالکیت وگذشت بیش از 10 روزازتاریخ نشرآگهی
تکمیل فرم اطلاع ازعواقب کشف فسادوعودت آن درصورت یافت شدن
حضورمالک یانماینده قانونی وی به همراه وسیله نقلیه درمرکزتعویض پلاک
ارائه برگ عدم خلافی
ارائه اصل مدرک احرازهویت(شناسنامه جدیدیاکارت ملی)
نقل قول یک تجربه در مورد انتقال مالکیت بدون مراجعه به پلیس :
مدارک مورد نیاز تعویض پلاک ونقل وانتقال وسایل نقلیه
این که چیز جدیدی نیست از وقتی مراکز نقل و انتقال خودرو راهنمایی و رانندگی راه اندازی شده این مدارک رو هم بنر کردن و زدن سر در ورودی . در ضمن اینکه چیزی رو ثابت نمیکنه یا نهی نمیکنه ! گفتم که این یه نهاد جداست و اسناد هم یه نهاد جداست و به طور مستقیم کارشون بهم ربط داره اول تعویض پلاک و تویض برگ سبز و کارت ماشین رو انجام میدید و در آخر کار راهنمایی و رانندگی براتون گواهی نقل و انتقال صادر میکنه و بدون همین گواهی اگر به ثبت اسناد مراجعه کنید اصلا نمیتونن هیچ سند قطعی براتون صدور کنن . همین گواهی هست که این دو نهاد رو به هم ربط میده . اصلا چرا راهنمایی این گواهی رو صادر و به دست خریدار میده ؟ مگر همین راهنمایی نیست که ثبت اسناد رو زیر سوال برده ؟ خب چه کاریه ؟ فکر کنم یادگاری میده دست خریدار باشه :n02: ! اصلا چرا ثبت اسناد بدون اون برگه و با استناد به برگ سبز کار رو تموم نمیکنه ؟ چرا اون برگه از خریدار در دفترخانه دریافت و نگهداری میشه ؟ خب بعد ثبت سند پسش بدن دیگه ؟ و اما اگر های دیگه که سر درازی داره ........... :n13: .
نقل قول یک تجربه در مورد انتقال مالکیت بدون مراجعه به پلیس
سال گذشته یک موتور سیکلتی خریدم، که تو دفاتر ثبت اسناد سند زدیم، ولی دیگه دنبال کارهای پلاک و این چیزهاش نرفتیم .
چطور بدون تعویض پلاک شما سند قطعی زدی برا من سواله ؟ در ضمن خب اگه بدون تعویض پلاک سند زده باشی باید انتظار دیگه ای هم نداشته باشی . شما روال کار رو برعکس انجام دادی .
برگشت گفت سیستممون چند ماه پیش سوخته...
الان سیستم این دفترخونه سوخته باید ما تمامی دفترخانه و کار اونها رو زیر سوال ببریم ؟ اصلا چنین چیزی نیست از روی همون نام و نام خانوادگی خریدار یا فروشنده راحت میتونن پیدا کنن خصوصا چند ساله کل ایران و بیشتر دفترخانه ها به یک سیستم یکپارچه متصله و آنلاین تمامی سند ها و اطلاعات ثبت میشه در ثبت اسناد و املاک کشور . ایشون راحت میتونستن مراجعه کنن به اداره ثبت اسناد و املاک و مشکل رو پیگیری کنن .
این قضیه ایشون کمی بو داره ...........
:n36:
اینها فقط دارن پول مفت می گیرند...
نه داداش شما کارتو بلد نبودی یا دفترخانه کلا غیرمجاز بوده و سر شما کلاه گذاشته و حالا داره قضیه رو ماست مالی میکنه .
اين قبيل بحث ها به نظر من حالا اگر نگيم بي فايده حداقل نتيجه مثبتي نداره
هر دو طرف اطمينان داشته باشين كه به فكر مردم نيستن
هر دو طرف دنبال درامد و بهتر بگم چاپيدن ملتن
دفتر خانه تقريبا ٢٠ تا ٣٠ درصد از كل هزينه سند رو بر ميداره بقيش به حساب دولت و زير مجموعه ميره
راهور هم ي شركتي هست كه اعضاء شخصي و نظامي داره كه دنبال درامد هستن
اگر قرار باشه سند از دفترخانه گرفته بشه مطمئن باشين هزينه هاي جاري مثل ماليات و عوارض رو از مردم ميگيرن همنيجوري كه الان زير برگ سبز مكانش مشخص شده و به صورت چاپي عوارض و ماليات رو چاپ كرده تا اگر سند رو گرفتن بتونن مبالغ رو اونجا اضافه كنن
پس زياد به حال من و شما فرقي نميكنه كه چه كسي جيب مارو بزنه چه اين طرف چه اون طرف
اين خانه از ريشه ويران است
وقتي اين همه دزدي و اختلاس ميشه همه ريشه در طرز فكر مسئولين ما داره
با سپاس
Sent from my iPhone using Tapatalk
منم حرفم همینه :
وقتي اين همه دزدي و اختلاس ميشه همه ريشه در طرز فكر مسئولين ما داره
اول بحث هم گفتم چه راهنمایی سند بزنه چه اسناد و یا هر دو باهم دودش میره چشم مردم و خریدار و فروشنده و مطمئن باشید اگر این اختیار رو از اسناد بگیرن و بدن راهنمایی همون هزینه سر جاش باقی نمیمونه و زیاد میشه . خود اسناد داره میگه باید دولت این هزینه ها رو کم کنه چون بخش اعظم اون میره خزانه نه جیب دفتردار .
پاسخ :
بلاخره ما یک صحبت سودمند و استنادی و مرتبط از شما دیدیم و این خیلی امیدوار کننده است.
هدف ما از این بحث تنها به کرسی نشاندن و یا اثبات یک مطلب نیست. بلکه هدف اشخاصی هستند که بعد این، سوالی را در ایباره مطرح میکنند و ما قرار است به آنها پاسخ دهیم. و پاسخ ما مراتب خسارت برای آنها را تعیین میکند. هدف رسیدن به یک نتیجه مناسب و منطقی است تا در آینده به جهت کمک رسانی به دیگر اشخاص سودمند واقع شویم.
خوب شما یک مورد استنادی تنها عنوان کردید و دیگر موارد عقایدی و احساسی بود.
ماده 29 قانون جرایم راهنمایی و رانندگی در این باره واضح است و حقوقدانان نیز بارها گفته اند
ما در مورد قوانین قضایی و حقوقی و ثبت اسناد صحبت میکنیم. نه قوانین راهنماییو رانندگی. قوانین راهنمایی و رانندگی یکسری قوانین شناور هستند و به طور مرتب در حال تغییر است.
ب عنوان مثال در قوانین راهنمایی اینطور بوده که خودرویی که به میدان وارد میشود حق تقدم بر خودروهای دیگر دارد. در مدت چند سال بعد این قانون تغییر کرده و گفته اند که خودرویی که دور میدان است حق تقدم دارد. و مجدد بعد از مدت کوتاهی تصمیم گرفتند که همان قانون قبلی درست است و باز هم در مدت بعد مقرر شد که خودرویی که در میدان قرار دارد حق تقدم داشته باشد.
من در هر دو شرایط ذکر شده دچار تصادف شدم و با وجود اینکه فکر میکردم حق تقدم با من است، افسر راهنمایی عنوان کرد که قوانین تغییر کرده و شما مقصر هستی. :n03:
قوانین راهنمایی در حوضه خود قابل استناد است و ما در اینجا در مورد قوانین حقوقی و قضایی صحبت میکنیم. و صحبت از ادعای مالکیت است.
حتی با وجود قانونی که شما متذکر شدی، اینطور میتوان گفت که راهنمایی ورانندگی قانون خود را هم مردود دانسته است و این ماده را نامربوط میداند. راهنمایی قوانین وصفی خودش رو باطل دونسته و قوانین ثبتی رو رکن اصلی میدونه. اونوقت شما چی داری میگی اینجا؟
آیت الله آملی لاریجانی رئیس قوه قضائیه، همچنین سخنگوی این قوه و رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور هم به صراحت اعلام کرده اند که هرگونه نقل و انتقال خودرو و تنظیم سند خودرو فقط باید در دفاتر اسناد رسمی انجام شود وکار پلیس فقط ، پلاک خودرو است.
لاریجانی یک حقوق دان نیست و در مورد مسائل فقهی دانش دارد. امیدوارم به دنبال اثبات این مطلب نباشید و فقط جنبه اطلاع رسانی دارد. این مطلب را از یک استاد دانشگاه حقوقی نقل قول میکنم.
و اما جواب به مطلب شما: صحبتهای صریح و رک جای قوانین را نمیگیرند و شما در دادگاه نمیتوانید به صحبتهای صریح اشخاص استناد کنید و بلکه بایست در حوضه قوانین بحث کنید.
بله بدون سند قطعی بی اعتبار میباشد برفرض من یه ماشین خریدم و فقط تعویض پلاک انجام دادم و فرداش زد فروشنده که سند قطعی به نام ایشون هست فوت کرد الان من چه خاکی بر روی سرم بریزم
لطفا فرضیات و احساسات را کنار بگذارید.
موتور سیکلتی را داریم که شامل این حادثه شده است. این مطلب مربوط به سالها پیش از بحث نقل انتقال در راهنمایی است.
صاحب سند موتور سیکلت فوت کرده و حتی فاقد پلاک هم بود. و ما قادر نبودیم به نام خود سند بزنیم و طی طرح شکایت در دادگاه و ارائه فروشنامه، مالکیت وسیله نقلیه به ما داده شد.
ما در مورد انسانها صحبت میکنیم. نه جانوران.
شما وقتی فروش نامه داری، 2 تا شاهد داری، اثر انگشت فروشنده رو در پای سند داری، مدرک کافی در مورد پول انتقال یافته داری، وقتی شما سند مالکیت راهنمیی رانندگی داری و این سند تنها در حضور مالک قبلی قابل نقل و انتقال است، وقتی شما این مدارک را تحویل دادگاه میدهی، آن شخصی که در پشت میز قضاوت نشسته جانور نیست، او یک انسان است. درک میکند. و کسانی که ادعای مالکیت دروغی میکنن بایستی منتظر جبران خسارت باشن.
بازار عرف داره و قاعده و قوانین خودشو اصلا همین بازاره که نمیزاره قوانین به نفع راهنمایی تغییر پیدا کنه
از کی تا حالا عرف بازار بر قوانین ارجحیت پیدا کرده؟
بازار چیکارس که بخواد مانع قوانین بشه؟ ما شما را دعوت به بحث منطقی و استنادی کردیم و نه احساسی.. !
خریداد میتونه فروشنده رو وادار به انتقال سند کنه. ولی منی که خریدار هستم و نخوام سند بزنم شما چیکار میخوای بکنی؟ چه کاری از دستت بر میاد؟! جراتشو داری بری ادعای مالکیت کنی؟ یک بار دست به همچین کاری بزن تا متوجه بشی یک من ماست چقدر کره داره.
منم حرفم همینه :
وقتي اين همه دزدي و اختلاس ميشه همه ريشه در طرز فكر مسئولين ما داره
اول بحث هم گفتم چه راهنمایی سند بزنه چه اسناد و یا هر دو باهم دودش میره چشم مردم و خریدار و فروشنده و مطمئن باشید اگر این اختیار رو از اسناد بگیرن و بدن راهنمایی همون هزینه سر جاش باقی نمیمونه و زیاد میشه . خود اسناد داره میگه باید دولت این هزینه ها رو کم کنه چون بخش اعظم اون میره خزانه نه جیب دفتردار .
شما هم حرفت همینه؟!
یکی از طرفین مخاطب SRX شما هستی. و دقیقا تنها گروهی که دنبال چاپیدن ملت هست گروه حامیان ثبت اسناده.. وگرنه چه سند در دفترخونه بزنی چه نزنی راهنمیی پول تعویض پلاکشو میگیره. پس نمیتونی راهنایی رو محکوم کنی. اما اداره ثبت داره تلاش میکنه که هرطور شده این پول رو از دست نده.
به مطالب توجه نمیکنی دوست عزیز..
حرف آخر:
من در دو پست نسبت به ادعاهای شما دفاع کردم و شما تنها به یک ماده استناد کردی و جواب مناسب رو برای اون ادعای شما را ارائه دادم و دیگر صحبتهای شما تعصبی و احساسی بود و جای بحث ندارد.
این آخرین مطلبی است که به ادعاهای شما داده میشود. به مطالب دیگر شما پاسخی نخواهم داد. لطفا نقل قول نفرمایید.
mohamad skystar
19-01-2017, 23:29
در صورت عدم فک پلاک توسط خریدار خودرو ، چکار باید کرد؟
یکی از مشکلاتی که برخی از فروشندگان خودرو با آن درگیر می شوند عدم فک پلاک به توسط خریدار جدید است . به طوریکه پس از معامله به رغم اینکه خریدار وکالت تعویض پلاک را از فروشنده دریافت می کند ولی از تعویض پلاک امتناع کرده و با پلاک قبلی خودرو تردد می کند که این موضع باعث می شود تا هرگونه تخلفات و حتی جرائمی که از سوی وی انجام می شود به پای مالک قبلی که پلاک وی هنوز روی خودرو نصب است نوشته شود.
این موضوع را با رئیس مرکز شماره گذاری پلیس راهنمایی و رانندگی مطرح کرده و راهکار را از وی جویا شدیم.
سرهنگ سعید روحی در گفت و گو با عصر ایران در پاسخ به اینکه در اینگونه موارد راهکار پلیس برای حل مشکل فروشنده چیست گفت: یکی از مواردی که پلیس تاکید دارد تا خریدار و فروشنده به صورت هم زمان برای تعویض پلاک مراجعه کنند جلوگیری از اینگونه مشکلات است و معمولا در زمان هایی که خریدار اقدام به اخذ وکالتنامه برای تعویض پلاک می کند اینگونه موارد ممکن است به وجود آید.
وی با بیان اینکه پلیس در اینگونه موارد به صرف شکایت فروشنده نمی تواند به تنهایی اقدام به ثبت توقیف پلاک در سیستم راهور کند ادامه داد: در اینگونه موارد شاکی باید به مرجع قضایی مراجعه و طرح دعوی کند . در صورتیکه مرجع قضایی حکم توقیف خودرو را صادر کند این موضوع در سیستم راهور ثبت شده و خودرو پس از توقیف جهت تعویض پلاک به این مراکز معرفی می شود.
سرهنگ روحی ادامه داد: مواردی داشته ایم که افراد با مراجعه به مرجع قضایی احکام توقف در زمینه پلاک را اخذ کردند و پلیش نیز نسبت به توقیف خودرو اقدام و خودروی فوق را به مراکز تعویض پلاک معرفی کرده است.
رئیس مرکز شماره گذاری پلیس راهور ناجا در پایان به فروشندگان خودرو توصیه کرد تا برای جلوگیری از اینگونه مشکلات در زمان نقل و انتقال به همراه خریدار به مراکز تعویض پلاک مراجعه کرده و پلاک خودرو را فک کنند.
منبع:ایران جیب
Reza31001
25-01-2017, 17:02
پستهای صفحات قبل رو خوندم
حالا سوالم اینه که ماشینی که برای اولید بار فروش میره چه داستانی داره
ماشین داخلی از خودروساز خریداری شده و فقط یه برگه سبز و یه فاکتور فروش داره (سند محضری خبری نیست) بعد میریم مرکز تعویض پلاک و و برگه سبز مربوطه رو میگیرن و برگه سبز جدید میدن (همچنان خبری از سند دفترخونه ای نیست)
اینجا حقی برای مالک اول باقی مونده؟
پستهای صفحات قبل رو خوندم
حالا سوالم اینه که ماشینی که برای اولید بار فروش میره چه داستانی داره
ماشین داخلی از خودروساز خریداری شده و فقط یه برگه سبز و یه فاکتور فروش داره (سند محضری خبری نیست) بعد میریم مرکز تعویض پلاک و و برگه سبز مربوطه رو میگیرن و برگه سبز جدید میدن (همچنان خبری از سند دفترخونه ای نیست)
اینجا حقی برای مالک اول باقی مونده؟
دقیقا نکته بحث این موضوع همین جاست.
ماشینی که از کمپانی تحویل خریدار میشه خبری از سند محضری نیست. در واقع یک خودروی سند باز هست. و در هنگام فروش، خریدار دوم ساده لوح، ماشین رو داخل چاه میندازه و سند دار میکنه. واسه همینه که از این معامله به بعد مشکلات اسناد به وجود میاد. اینجاس که میگن اگه کسی که سند محضری به نامش خورده بمیره، وارسین واسه خریدار دردسر درست میکنه. اگه از همون اول هیچ کس نمیرفت دنبال این دفتر خونه ها، هیچ دردسری برای هیچ کدوم از طرفین نبود و سالانه تیلیاردها تومن به حساب این موجودات نمیرفت.
وقتی خودرویی وارد کشور میشه هم هیچ سند محضری هم نداره و حتی ممکنه دو یا 3 دست فروش رفته باشه بین دلالها. ولی بدون هیچ سند محضری در ایران معامله میشه و باز هم خریدار از همه جا بیخبر ساده لوح میره دفتر خونه و با طناب پوسیده اونها میره تو چاه و به عنوان اولین ثبت کننده سند به نام خودش ثبت میکنه و از اون به بعد میلیونها تومن پول مفت بایس به ازای هر معامله به اونها بده.
به هیچ وجه سعی نکنید خودروی بدون سند محضری رو سند دار کنید. چونکه به نظر میاد راهیه برگشت ناپذیر.
شما به راحتی میتونید در هنگام فروش به خریدار بگی هزینه سند پای خودته و این ماشین هم هیچ سند محضری نداره و میتونی به عنوان اولین ثبت کننده به نام خودت سند بزنی. . اون طرف هم به مغز و عقل خودش که میخواد این پول رو بده و یا نده.
مالک اول هم هیچ سندی غیر از برگ سبز نداره و اون برگه رو هم در تعویض پلاک به نام خریدار کرده. و شاهدها هم پای فروش نامه و قولنامه رو امضا کردن و پول واریزی به حساب این فرد هم قابل استعلام گیریه.
شما جای این شخص بودی جرات ادعای مالکیت داشتی؟!
اگر نگران سند زدن و نزدن در دفتر خونه هستید، برید به دفتر خونه و از فروشنده وکالت نامه محضری بگیرید، هزینه ی کمتری میدید. پس از اینکه همه به این سبک معامله عادت کردن دیگه کم کم ثبت سند در دفتر خونه به صورت عرف از بین میره و کسی اینکار رو نمیکنه.
همین الانشم خیلیها حتی وکالت نامه انتقال سند هم نمیگیرن. فقط میرن تعویض پلاک. در بنگاهها گاها دیده میشه که ماشینی هست با قیمت حدودا 500 هزار تا 1 میلیون تومن ارزونتر از هم مدلهای خودش معامله میشه و فروشنده ادعا میکنه که برای خریدار انتقال سند انجام نمیده. چونکه سند به نامش نیست و چندین دست به همین سبک این خودرو معامله شده.
درواقع این ارزونتر بودن ماشین معادل همون پولیه که قرار نیست به دفتر خونه داده بشه. نه اینکه ماشین بی ارزش شده باشه. و از فردی که سند به نامشه یک قولنامه فروش و کپی از چک پرداختی از طرف گرفته شده و تحویل آخرین خریدار داده میشه.
Netw0rks
26-01-2017, 10:48
و از فردی که سند به نامشه یک قولنامه فروش و کپی از چک پرداختی از طرف گرفته شده و تحویل آخرین خریدار داده میشه.
کپی از چک پرداختی ؟
منظورتون چیه دقیقا ؟
و اینکه لطف می کنید بفرمائید که روال خرید و فروش خودرو به چه صورته ؟
در خرید و فروش ، پول چه زمانی رد و بدل میشه ؟
کپی از چک پرداختی ؟
منظورتون چیه دقیقا ؟
و اینکه لطف می کنید بفرمائید که روال خرید و فروش خودرو به چه صورته ؟
در خرید و فروش ، پول چه زمانی رد و بدل میشه ؟
کپی چک پراختی همون چکی هست که مالک از خریدار دریافت کرده. و چکی که صاحب سند محضری میره نقد میکنه اهمیت داره. اهمیتش برای اینه که اگر احیانا کسی قصد ادعای مالکیت کرد، با استعلام گیری از این چک مستند میکنند که این فردی که سند محضری به نامش هست ماشین رو فروخته و پولش رو طبق چک پرداختی دریافت کرده.
در ماشینهایی که سند مالکیت نداره و انتقال نمیدن این چک و فروش نامه همرا آن به همراه اسناد دیگر خودرو بوده و به تمام خریداران پس از این تحویل داده میشه. این مورد برای خودروهایی هست که در دفتر خونه سند خورده بودن و خریداران بعدی اقدام به انتقال سند نکردن.
پول قبل اینکه سوئیچ تحویل خریدار بشه گرفته میشه. چونکه از وقتیکه فروشنده سوئیچ رو به خریدار تحویل میده در واقع اذن استفاده از خودرو رو به فرد داده، حتی اگر پول رو دریافت نکرده باشه و طبعات قانونی خاصی متوجه خریدار نیست. و گاها فروشند برای دریافت پولش توی دردسر میافته.
طرفین پس از کنار آمدن بر سر قیمت معامله، یک فروش نامه همانند فروش نامه بنگاهها تنظیم میکنن. (این فروش نامه میتونه دستی هم نوشته بشه و لزومی نداره حتما در بنگاه انجام بشه. بین طرفین معامله هم میتونه تنظیم بشه). و پس از پرداخت پول و یا چک که بایستی طریقه پرداخت اون در فروش نامه هم درج بشه ، دو تا شاهد هم حتما بایست پای این فروش نامه رو امضا کنن و از کل فرآیند معامله با خبر باشن. بعد اکر چک بود به بانک میرن تا پول رو دریافت کنن و پس از وصول پول به تعویض پلاک مراجعه کرده انتقال سند میدن. در تعویض پلاک قبل از ینکه انتقال سندی صورت بگیره، تمامی جریمه ها و عواض رو از فروشنده دریافت میکنن و بعد انتقال سند میدن. و شمار و به خیر و فروشنده رو به سلامت.
اکر از نوع معانله نگران هستید میتونید به بنگاه مراجعه کنید و فروش نامه رو اونجا تنظیم کنید. اما اصل عملیات هیچ تغییری نخواهد کرد.
در مواردی هم که به انتقال سند محضری نگران هستید میتوانید از دفتر خانه وکالت نامه محضری دریافت کنید و شما با این وکالت نامه حتی میتوانید برای خریدار بعدی هم سند محضری بزنید. برای وکالتنامه مبلغ کمتری پرداخت میکنید.
فقط به این نکته توجه کنید که بدون تعویض پلاک تحت هیچ شرایطی خودرو رو حتی برای یک روز هم تحویل خریدار ندید. حتی اگه پولش رو پرداخت کرده باشه. حتما و حتما بایستی پلاک خود را ضبط کنید و خریدار برای خود پلاک جدید دریافت کند.
Netw0rks
26-01-2017, 17:25
فقط به این نکته توجه کنید که بدون تعویض پلاک تحت هیچ شرایطی خودرو رو حتی برای یک روز هم تحویل خریدار ندید. حتی اگه پولش رو پرداخت کرده باشه. حتما و حتما بایستی پلاک خود را ضبط کنید و خریدار برای خود پلاک جدید دریافت کند.
این مورد آخر به چه علته ؟
من الان میخوام موقتا یه ماشین بخرم واسه یکی دو ماه ، بعدش یه ماشین خوب بخرم ؛
و نمیخوام تعویض پلاک کنم که بعدا لازم بشه هزینه دفترخانه هم پرداخت بشه .
این مورد آخر به چه علته ؟
من الان میخوام موقتا یه ماشین بخرم واسه یکی دو ماه ، بعدش یه ماشین خوب بخرم ؛
و نمیخوام تعویض پلاک کنم که بعدا لازم بشه هزینه دفترخانه هم پرداخت بشه .
در موقع خرید به فروشنده بگید که هزینه دفتر خونه با خودم و قیمت ماشین رو کمتر کنید. که تا 500 تومن میتونید این هزینه رو کاهش بدید. (بسته به نوع ماشین و هزینه ای که قراره دفتر خونه مطالبه کنه) البته اگر قیمت تمام شده با هزینه دفترخونه باشه. اگر به پای خریدار بود که نمیتونید قیمت رو کم کنید.
فروشنده هم حاضر نمیشه که ماشین رو با پلاک به شما تحویل بده. اگر هم حاضر به اینکار شد به نفع خریداره و فروشنده میتونه تو دردسر بیافته.
علتش در این پست هست. مطالعه کنید که چه اتفاقی برای صاحب پلاک افتاده....
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
عضو کمیسیون اصل ۹۰ در گفتوگو با فارس:
مشکل بین سردفتران و ناجا تمام شد/ قانون الزام به حضور در دفتر اسناد رسمی را برای نقل و انتقال خودرو اعلام کرده است
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
فرهاد تجری عضو کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار قضایی فارس، درباره جلسه کمیسیون اصل 90 درباره موضوع نقل و انتقال خودرو گفت: امروز جلسه با حضور همه اعضای ثابت و غیرثابت تشکیل شد و گزارش کمیته تخصصی قرائت شد.
وی افزود: بعد از آن نظرات نمایندگان ناجا و کانون سردفتران شنیده شد و پس از تبادلنظر نمایندگان مجلس ماده 29 را با توجه به پیشینه تصویب و نظر قانونگذار مورد بررسی قرار دادند.
عضو کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی گفت: ما سه فرضیه داشتیم، فرضیه اول این بود که قانون در خصوص الزام به مراجعه به دفاتر اسناد رسمی و عدم الزام، شفافیت ندارد و باید به صحن علنی مجلس برود تا در آنجا تفسیر شود. فرضیه دوم این بود که قانون شفافیت دارد و این شفافیت به معنای الزام به حضور در دفاتر اسناد رسمی است که در اینصورت باید ناجا اظهارات خود را پس میگرفت و دیگر درباره الزامی بودن یا نبودن سخنی نمیگفت و فرضیه سوم شفافیت قانون با این قید بود که رفتن به دفاتر اسناد رسمی الزامی ندارد که به این ترتیب دیگر دفاتر اسناد رسمی نباید نسبت به این موضوع ادعایی داشته باشند.
تجری گفت: سرانجام اکثریت اعضاء همرأی شدند مبنی بر اینکه قانون شفافیت دارد و شفافیت آن هم این است که باید نقل و انتقال خودرو در دفاتر اسناد رسمی صورت بگیرد و سند رسمی از سوی دفاتر اسناد رسمی صادر خواهد شد و این موضوع در ماده 29 قید شده است.
وی اضافه کرد: بر این اساس از این پس ناجا صرفاً مسئولیت بررسی اصالت خودرو و همچنین صدور کارت مالکیت و فک پلاک یا ثبت آن را دارد، اما از آنجا که نقل و انتقال خودرو موضوعی حقوقی است و بر آن تبعات حقوقی متصور هستیم یعنی یک سری از حقوق دولتی مثل مالیات در حین صدور از طرفین اخذ می شود باید در دفاتر اسناد رسمی انجام گیرد.
عضو کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی گفت: به این ترتیب اعضای کمیسیون شکایت کانون سردفتران را وارد دانستند و ناجا از این پس نباید اسناد خودش را که همان برگ سبز است بهعنوان سند نقل وانتقال معرفی کند. بلکه سندی که از سوی دفاتر اسناد رسمی در دفترخانه صادر میشود سند رسمی محسوب میشود.
انتهای پیام/
۹۵/۱۱/۱۰ :: ۱۹:۲۷
دوستان برای مدارک احراز فقط دفترچه بیمه کافیه؟
mohamad skystar
31-01-2017, 00:13
دوستان برای مدارک احراز فقط دفترچه بیمه کافیه؟
میشه بیشتر توضیح بدین؟ احراز چی ؟ دفترچه بیمه چی ؟
- - - Updated - - -
ثبت سند خودرو در دفاتر اسناد رسمی اجباری شد
سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس ضمن تشریح مباحث مطرح شده در نشست بعد از ظهر امروز این کمیسیون، گفت: بنابر نظر کمیسیون اصل نود مقرر شد اولاً مراجعه به دفاتر ثبت اسناد رسمی الزام شود، ثانیاً نقل و انتقال در این دفاتر ثبت و از این طریق انجام شود.
بهرام پارسایی در گفتوگو با ایلنا، با اشاره به بررسی موضوع اختلافنظر نیروی انتظامی و سردفتران ثبت اسناد در نشست بعدازظهر امروز کمیسیون اصل نود، اعلام کرد: در ارتباط با اختلافنظری که میان نیروی انتظامی و سردفتران درباره ثبت نقل و انتقال خودرو در دفترخانه یا نیروی انتظامی وجود داشت، مباحث با حضور نمایندگان هر دو طرف مطرح شد.
او با اشاره به اینکه این موضوع در جلسات قبلی هم مطرح شده بود، خاطرنشان کرد: در این جلسه کسانی که به نمایندگی از نیروی انتظانی و سردفتران در جلسه حاضر شده بودند و همچنین نمایندگان مجلس موافق و مخالف این بحث صحبت کردند و نهایتاً نظر تفسیری کمیسیون اصل نود اعلام شد.
سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس در تشریح نظر این کمیسیون در این رابطه اعلام کرد: بنابر نظر کمیسیون اصل نود مقرر شد اولاً مراجعه به دفاتر ثبت اسناد رسمی الزامی شود، ثانیاً نقل و انتقال در این دفاتر ثبت و از این طریق انجام شود.
نماینده اصلاحطلب مردم شیراز در مجلس دهم یادآور شد: دغدغهای که مردم داشتند و نیروی انتظامی هم بر آن تاکید داشت این بود که انجام نقل و انتقال در دفاتر با هزینههای کمتر انجام میشود و این درحالی است که این مهم چه در دفاتر و چه در محل نیروی انتظامی انجام شود، باید مالیات آن پرداخت شود.
پارسایی در پایان تصریح کرد: این تصمیم کمیسیون به معنای افزایش هزینه نقل و انتقال نیست و اگر این هزینه زیاد است نیاز به اصلاح قانون مالیات دارد و باید قانون اصلاح شود.
منبع:ایران جیب
احراز محل، اجاره نامه دارم ولی رسمی نیست جایی خوندم دفترچه بیمه تامین اجتماعی هم قبول میکنن
mohamad skystar
31-01-2017, 21:25
احراز محل، اجاره نامه دارم ولی رسمی نیست جایی خوندم دفترچه بیمه تامین اجتماعی هم قبول میکنن
باید حضوری تشریف ببرید بپرسید
اجاره نامه رو میشه رسمیش کرد مشکلی نداره فقط یه هزینه ای داره
باید حضوری تشریف ببرید بپرسید
اجاره نامه رو میشه رسمیش کرد مشکلی نداره فقط یه هزینه ای داره
حضوری که باید برم گفتم اگر دوستان اطلاع دارن قبلش برای اجاره نامه اقدام کنم
mohamad skystar
31-01-2017, 21:53
حضوری که باید برم گفتم اگر دوستان اطلاع دارن قبلش برای اجاره نامه اقدام کنم
بله اگر اجاره نامه داشته باشید خیلی بهتر و راحت تر ثبت نام رو انجام میدین
mohamad skystar
06-02-2017, 23:22
هزینه های عوارض و سند زدن یک خودرو چقدر است؟
اگر شما می خواهید یک ماشین کارکرده بخرید، باید قبل از هرگونه نقل و انتقال، دو چیز را از فروشنده بخواهید: نخست، برگه تسویه خلافی. باید حواستان جمع باشد که قبل از تعویض پلاک، فروشنده پول جریمه ها را بپردازد، وگرنه ممکن است با پرداخت رقمی سنگین برای خلافی سورپرایز شوید! مالک خودرو می تواند با مراجعه به مراکز پلیس +10 و یا از طریق سایت اینترنتی راهور، آخرین مبلغ جریمه ها را درآورد. اگر این رقم بیش از یک میلیون تومان باشد، مالک عزیز باید حضوری به مراکز راهنمایی و رانندگی برود. تعرفه «اجرائیات» 3 هزار و 800 تومان معین شده و اگر لیست خلافی متقاضی بیشتر از 3 برگ باشد، به ازای هر برگ اضافه، 300 تومان دریافت میشود.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])مورد دوم، برگه تسویه عوارض شهرداری. همه کسانی که ماشین دارند باید سالانه مبلغی را با نام «عوارض» به شهرداری بپردازند. این رقم معادل یک هزارم قیمت خودرو صفر، در همان سال است؛ مثلا اگر امسال، نرخ پراید 111 سفید در بازار 21 میلیون تومان باشد، عوارض آن 21 هزار تومان می شود. شاید به نظر رقم بزرگی نباشد، ولی این مبلغ از سال تولید خودرو تا زمان فروش محاسبه می شود، و چنانچه فروشنده محترم آن را نپردازد مشمول جریمه نیز میگردد. اگر عوارض سالیانه پس از موعد مقرر پرداخت شود، به ازای هر ماه تأخیر 2 درصد جریمه به آن تعلق می گیرد. پس خریداران به هوش و به گوش باشند که آنچه بر گردن فروشنده است، روی دست آنها نماند.سند سبز خودروبرای تغییر مالکیت خودرو، لازم است پلاک آن تعویض و سند جدیدی به نام خریدار صادر شود. پس، خریدار همراه خودرو و مالکش به مرکز تعویض پلاک شهر می رود. بر همگان واجب است که انواع مدارک و مستندات مربوطه را با خود بیاورند. اگر یک مرحله از کارتان لنگ بماند، امید چندانی برای صدور سند نیست و باید روز بعد هم از زندگی ساقط شوید تا «برگ سبز» را بگیرید. برای تنظیم سند جدید ضروری است مالک را به مسئول مربوطه نشان بدهید و اگر او نتوانست با شما بیاید، بایستی یک وکالتنامه محضری از سوی او ارائه کنید. اغلب اوقات هزینه وکالتنامه بر عهده فروشنده است و مطابق با آخرین تغییرات قیمت، تعرفه آن 65 هزار تومان تعیین شده است.
هزینه تعویض پلاک و صدور سند برای همه انواع خودرو 75 هزار تومان است که 7 هزار تومان آن بابت قبض پست دریافت می شود. این هزینه گاهی نقدی و گاهی فقط با کارت بانک قابل پرداخت است. پس بهتراست همراه خود، هم پول نقد داشته باشید و هم عابر بانک، تا بتوانید به هر صورتی که امر فرمودند مبلغ را بپردازید.پارسال، هزینه صدور برگ سبز رقم 100 هزار تومان برای خودروهای بالای 50 میلیون تومان، محاسبه می شد و برای خودروهای زیر این قیمت، 50 هزار تومان در می آمد. با طرح یکسان سازی نرخ های صدور سند، خریداران ماشین های گران قیمت 25 هزار تومان کمتر هزینه می دهند. درحالی که تعرفه برای خریداران خودروهای ارزانتر 25 هزار تومان گرانتر شده است.انتقال رسمی، سند محضریخیلی اوقات، دو طرف معامله شرط می کنند که نیمی از مبلغ خودرو هنگام «امضا در محضر» پرداخت شود. عرف است که هزینه سند رسمی را فروشنده بپردازد (البته این مورد در شهرهای مختلف تفاوت دارد) . اما از آنجا که این هزینه ها کمی تا قسمتی سنگین می نماید، گاهی خریدار نیز بخشی از آن را عهده دار می شود. رقم تعرفه، بسته به نوع ماشین سواری که خارجی باشد یا داخلی، مدل و سال تولید آن متفاوت است. بندهای مختلف آن شامل مالیات نقل و انتقال، حق ثبت، حق تحریر، مالیات ارزش افزوده و هزینه صدور سند الکترونیک میشود. هر چه ماشین قدیمی تر باشد یا قیمت خودرو ارزان تر، مبلغ تعرفه کمتر خواهد بود.با این حال مدتی است بحث داغی در باب نقل و انتقال خودرو بالا گرفته. عده ای معتقدند برگه سبز رنگی که نیروی انتظامی صادر میکند یک سند رسمی است و ثبت محضری آن همانا اتلاف وقت باشد و پول. از دید آنان، هزینه کردن برای ثبت سندی که فقط با 75 هزار تومان تنظیم میشود، کار عاقلانه ای نیست. این باور به پشتوانه سخنان رییس پلیس راهور ناجا قوت گرفته است.
شهریور ماه امسال، سردار تقی مهری طی یک مصاحبه خبری به صراحت گفت که شهروندان مجبور نیستند «مالکیت وسایل نقلیه را مجددا در دفاتر اسناد رسمی ثبت» کنند. او همچنین برای صحت گفته های خود قوانین مربوطه را تبیین کرد و گریزی هم به اختلاف میان پلیس و دفترخانه ها زد. البته این سخنان، واکنش رییس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و کانون دفتر خانه های رسمی را به دنبال داشت. بر اساس نظر آنان، سندی که ثبت محضری نشود وجاهت حقوقی نیز ندارد. شاید تجربه های مردم در گیر و دار مسائل قضایی گواه این مطلب باشد. مثلا در بحث اموال وراثتی، رسیدگی به جرائم خرید و فروش یا پرداخت بیمه برای خسارت های جانی (نقص عضو یافوت) سند محضری مورد استناد است. هر چند طی روزهای اخیر، کمیسیون اصل 90 مجلس، مقرر کرد که ثبت سند باید در دفترخانه های اسناد رسمی صورت گیرد. البته این تصمیم برای نهایی شدن باید در صحن علنی مجلس هم مصوب شود.با این حساب، اگر خریدار محترم دل گنده باشد، به برگ سبزی تحفه پلیس بسنده میکند و دیگر نیازی به حضور در محضر نیست. اما چنانچه دست و دلش بلرزد و مصلحت را در محکم کاری ببیند، باید سر کیسه را شل کند.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])فروشنده، طرف شکستخورده معاملهآقای نیکنام، کارپرداز یک شرکت است و از تجربه خود برای فروش ماشین به ما میگوید: «وقتی ماشین را برای فروش در بنگاه میگذاری باید حق کمیسیون بدهی که رقم آن هیچ وقت خدا ضابطه ندارد. به قیافه ات نگاه می کنند، هرچه زورشان رسید می گیرند. اگر روی سایت ها، آگهی بدهید سر و کله زدن با خریدار بیچاره تان میکند. به خصوص اگر یک به اصطلاح کارشناس هم با خودش بیاورد که مثلا سرش کلاه نرود. »سند محضری و نقش نیروی انتظامیآقای جلیلی و خانمش کنار یک پژو 206 منتظر کسی ایستادهاند. از آنها درباره سند ماشین و ثبت محضری آن می پرسم. آقا معتقد است که داشتن یک سند رسمی بهتر از « تکه کاغذی است» که پلیس می دهد: «بسیاری از این هایی که می گویند سند را پلیس صادر کند، دلال ماشین هستند و می خواهند از این رهگذر پول کمتری به دارایی و ثبت داده و سود بیشتری ببرند، واقعا نمی دانند نیروی نظامی صلاحیت تنظیم سند را ندارد». همسرش ادامه می دهد: «با صدور برگه سبز فقط پلیس ترافیک مطلع می شود که ما یک معامله انجام داده ایم، یعنی پلیس فقط نقش اخباری دارد».خریدارِ از همه جا بی خبرخانم خسروی کارمند یک شرکت طراحی داخلی است و چند سال پیش یک دستگاه پراید از همکارش خریده. او مجبور شده هزینه هایی را بپردازد که به عهده خریدار نبوده و به نظر میرسد هنوز هم «بد جنسی» خانم همکار را فراموش نکرده است: « اول کار من یک وکالت تام از همکارم گرفتم و بعد پول ماشین را دادم. فکر میکردم اینطوری تمام جوانب احتیاط را رعایت کردم. ولی زمان تعویض پلاک فهمیدم حدود 600 هزار تومان خلافی دارد. من هم از همه جا بی خبر، پول ماشین را کامل پرداخته بودم و دیگر دستم به جایی بند نبود. بدجنسیاش را به رویش آوردم و خواستم که هزینه را تقبل کند ولی زیر بار نرفت که نرفت...». - پس با احتیاط کردن و در نظر گرفتن برخی جوانب ذکر شده، کاری انجام دهیم تا در خرید خودروی دست دوم پشیمانی به بار نیاوریم.
منبع:خراسان
هزینه های عوارض و سند زدن یک خودرو چقدر است؟
«بسیاری از این هایی که می گویند سند را پلیس صادر کند، دلال ماشین هستند و می خواهند از این رهگذر پول کمتری به دارایی و ثبت داده و سود بیشتری ببرند، واقعا نمی دانند نیروی نظامی صلاحیت تنظیم سند را ندارد». همسرش ادامه می دهد: «با صدور برگه سبز فقط پلیس ترافیک مطلع می شود که ما یک معامله انجام داده ایم، یعنی پلیس فقط نقش اخباری دارد».خریدارِ از همه جا بی خبر
خانم خسروی کارمند یک شرکت طراحی داخلی است و چند سال پیش یک دستگاه پراید از همکارش خریده. او مجبور شده هزینه هایی را بپردازد که به عهده خریدار نبوده و به نظر میرسد هنوز هم «بد جنسی» خانم همکار را فراموش نکرده است: « اول کار من یک وکالت تام از همکارم گرفتم و بعد پول ماشین را دادم. فکر میکردم اینطوری تمام جوانب احتیاط را رعایت کردم. ولی زمان تعویض پلاک فهمیدم حدود 600 هزار تومان خلافی دارد. من هم از همه جا بی خبر، پول ماشین را کامل پرداخته بودم و دیگر دستم به جایی بند نبود. بدجنسیاش را به رویش آوردم و خواستم که هزینه را تقبل کند ولی زیر بار نرفت که نرفت...». - پس با احتیاط کردن و در نظر گرفتن برخی جوانب ذکر شده، کاری انجام دهیم تا در خرید خودروی دست دوم پشیمانی به بار نیاوریم.
منبع:خراسان
خوب با قطعی شدن این مورد ثبت سند در دفترخانه ما با دست خودمان روزی شیادان رو فراهم کردیم. هیج عقل سلیمی این پول زور را نمپذیرد. تا زمانی که صلاحیتمان در دستان یکسری شیاد است ناچاریم تن به این رذالتها بدهیم. خودمان این شیادان را برسر کار گذاشتیم و خودمان مستحق این بدبختی ها که تعدادشان کم هم نیست هستیم. مثل اسید پاشی، تورم، گرانی، تحریم، بیکاری، پلاسکو، سینما رکس و و و و ...
وقتی به دفترخانه مراجعه میکنید، آن فرد پیامبر نیست و معجزه نمیکند. در برگه ای که فقط برای شیره مالیدن بر سر ما تحویلمان میدد چیز عجیبی نوشته نشده است که در قولنامه ذکر نشده باشد. اگر راهنمایی اشتباه میکند، آن فرد دفتردار هم میتواند اشتباه کند. اگر راهنمایی ممکن است یک فرد متقلب باشد، آن دفتردار هم میتواند متقلب باشد. هیچ مرجعی استعلام مالکیت را از دفترخانه نمیگیرد. و با ترساندن یک عده مردم عوام به همین سادگی برای خودشان روزی زور آن هم با چه مبلغی، فراهم کردند و ما هم چه حکیمانه سر تعظیم فرود آوردیم.
بایستی به نتیجه این مسئله تاسف خورد. به انسانیت خود تاسف خورد که ایگونه به دیگران سواری میدهیم.
هیچ کس نگفت اگر در دفترخانه سند نزنیم چه اتفاقی میافتد که اگر بزنیم نمیافتد...
هیچ کس نگفت این معامله با دیگر معاملات چه تفاوتی دارد...
بد نیست یک نگاهی به دلایل بیاندازیم:
از این پس ناجا صرفا مسئولیت بررسی اصالت خودرو و همچنین صدور کارت مالکیت و فک پلاک یا ثبت آن را دارد، اما از آنجاکه نقل و انتقال خودرو موضوعی حقوقی است و بر آن تبعات حقوقی متصور هستیم یعنی یکسری از حقوق دولتی مثل مالیات حین صدور از طرفین اخذ میشود که باید در دفاتر اسناد رسمی انجام گیرد
پس منظورش از مسائل حقوقی منافع حقوقی خریدار نیست. بلکه شیو های خالی سازی جیب خریدار هست.
این نماینده مجلس با اشاره به اینکه این شائبه بین مردم به وجود آمده است که اگر ثبت سند خودرو در دفاتر انجام نشود، هزینه کمتری پرداخت میکنند، توضیح داد: «این موضوع اینگونه نیست زیرا مبلغ پرداختی هزینه مالیاتی و عوارضی که در قانون مشخص شده است یعنی نیمدرصد، حق ثبت و یک درصد مالیات ربطی به دفترخانه ندارد و اگر نیروی انتظامی هم به فرض این کار را انجام میداد، باید از لحاظ قانونی این مبلغ را میگرفت.»
پارسایی با اشاره به اینکه مبلغ دریافتی توسط دفترخانهها زیاد است، توضیح میدهد: «باتوجه به مقدار مبلغ دریافتی توسط دفترخانهها، کمیسیون قضایی مجلس به کمیسیون تلفیق پیشنهاد داده است که در برنامه بودجه ۹۶ مالیات و عوارض نقل و انتقال خودرو کاهش یابد. در واقع مبلغ دریافتی توسط دفترخانهها قانونی و بیشتر این مبلغ مالیات است و اگر به تصویب برسد هزینه پرداختی توسط مردم برای نقل و انتقال خودرو کاهش مییابد.»
همینو کم داشتیم که این نمانده مجلس بیاد واسه ما چرتکه بزنه که کدوم هزینه کمتره. انگار ما حالیمون نیست 70 تومن راهنمایی کمتر از 300 هزار دفترخونس. آره تو راست میگی. اونوری کمتره. کیه که باور نکنه
این همون نماینده اییه که ما نمایندش کردیم و مثلا میخواد هوای مارو داشته باشه. شما جیب مارو خالی نکن، هوای مارو نداشتی نداشتی.
یک دلیلی اولش آورد که در آخرش همون دلیل رو نادرست دونست... :n41:
واقعا کی میخواییم بزرگ بشیم؟ کی میخوایم عاقل بشیم؟ تا کی سواری بدیم؟
آیا ما انسانیم؟ این خصوصیت ما خصوصیت یک انسانه عاقله؟ :n15:
اول کار من یک وکالت تام از همکارم گرفتم و بعد پول ماشین را دادم. فکر میکردم اینطوری تمام جوانب احتیاط را رعایت کردم. ولی زمان تعویض پلاک فهمیدم حدود 600 هزار تومان خلافی دارد.
این جمله اهمیت کار راهنمایی رو نشون میده که چقدر سند دفترخونه در مقابل سند راهنمایی بی ارزشه.
روزی که رفتی راهنمایی، پلاک قدیمی رو از روی ماشن برمیدارن و پلاک جدید صادر میکنن. هرچی هم جریمه واسه پلاک قبلی بود میره بیخ ریش صاحبش. چه شاهکاری تو دفترخونه اتفاق میافته که در راهنمایی نمیافته؟!
اینکه زیربار حرف زور بری اون هم با دست خودت، خیلی حرفه. بایستی به انسانیت خودمون شک کرد.
mohamad skystar
11-02-2017, 20:20
رئیس کانون سردفتران :وظیفه پلیس ، فقط تعویض پلاک
رئیس کانون سردفتران و دفتر یاران گفت: بر اساس تایید و اعلام نظر قطعی از سوی کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی نقل و انتقال خودرو و همچنین تنظیم سند مالکیت فقط به عهده دفاتر اسناد رسمی و کار پلیس فقط تعویض پلاک است.
محمدرضا دشتی روز چهارشنبه در نشست خبری افزود:به دنبال مشکلات ایجاد شده و سردرگمی های مردم در خصوص نقل و انتقال خودرو و تنظیم سند مالکیت و اختلاف نظر دفاتر اسناد رسمی و نیروی انتظامی سرانجام کمیسیون اصل 90مجلس شورای اسلامی اعلام کرد، نقل و انتقال خودرو وهمچنین تنظیم سند مالکیت فقط به عهده دفاتر اسناد رسمی و کار پلیس فقط تعویض پلاک است.
وی ادامه داد: شکایت از نیروی انتظامی به کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی آغاز شد و همچنین فشارهایی از مرداد ماه سالجاری که از سوی شرکت 'رهگشا' که کار تعویض پلاک را انجام می دهد، آغاز شد که موجبات سردرگمی مردم و خریداران خودرو را فراهم کرده بود.
دشتی اردکانی با بیان این که شرکت رهگشا و حامیان آن مورد خطاب ما هستند، گفت:در کمیسیون اصل 90 در آبانماه سالجاری جلساتی برگزار و از طرفین و همچنین برخی از سازمانها دعوت شد و قرار شد ادله مکتوب خود را ارائه دهند و به دنبال آن نیز جلسات متعددی نیز در این کمیسیون برگزار شد.
وی با اشاره به این که به دنبال این موارد جلسات متعددی با حضور موافقان و مخالفان برگزار و آنها نظرات خود را مطرح کردند، گفت: چکیده این مطالب و برآیند آنها در کمیسیون اصل 90 مطرح شد و در جلسه دهم بهمن ماه امسال این گزارش مورد بررسی قرار گرفت .
رئیس کانون سردفتران ودفترداران تاکید کرد: سرانجام در رای گیری های انجام شده اکثر اعضای کمیسیون اصل 90 صراحتا رای بر این دادند که نقل و انتقال خودرو و تنظیم سند به عهده دفاتر اسناد رسمی است.وی اعلام کرد: به دنبال این اعلام نظر از خسارت هایی که متوجه دولت و مردم می شود، جلوگیری خواهد شد. دشتی اردکانی افزود: سالانه حدود 400 هزار پرونده در مراجع قضایی تشکیل می شود که مربوط به شکایت ها در مورد نقل و انتقال هایی است که هزینه و بار فراوانی را به دولت و مردم تحمیل می کند.
دشتی ضمن تشکر از رئیس قوه قضائیه و همچنین معاون اول این قوه و نیز رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک و همراهی رسانه ها در جهت حمایت از اجرای قانون گفت: تنظیم سند رسمی یک شاخص مهم کسب وکار در اقتصاد است.
وی با اشاره به ماده 29 قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی گفت: نظرات مطرح شده در خصوص اختلافات بین دفاتر اسناد رسمی و همچنین نیروی انتظامی در خصوص نقل و انتقال خودرو در کمیسیون اصل 90 با حضور کانون سردفتران و دفتر یاران، نیروی انتظامی مرکز پژوهش های مجلس و نمایندگان عضو کمیسیون اصل 90 مجلس و دیگر مسوولان ذیربط با ارائه مطالب مکتوب از دستگاه ها در کمیسیون اصل90 در کمیته هایی مورد بررسی قرار گرفت.
وی تاکید کرد :بنابر اعلام نظر قطعی در این کمیسیون کار شرکت رهگشا و نیروی انتظامی فقط تعویض پلاک خودرو است و به این ترتیب تمام مسایل مطرح شده در این خصوص پایان یافت.
منبع:ایران جیب
mohamad skystar
12-02-2017, 15:09
تعویض پلاک در کشورهای توسعهیافته منسوخ شده است؟
کانون سردفتران و دفترداران اعلام کرد در کشور آلمان که تعویض پلاک از کشور مذکور اقتباس شده به علت تحمیل هزینه زیاد به مردم و دولت و عدم کارآیی و نیز مشکلات امنیتی، طرح تعویض پلاک منسوخ شده است.
کانون سر دفتران و دفترداران در واکنش به اطلاعیه نیروی انتظامی در خصوص الزامی نبودن حضور مردم در دفاتر اسناد رسمی برای نقل و انتقال سند رسمی خودرو پاسخی را در اختیار خبرگزاری فارس قرار داد که به شرح زیر است:
1- همانگونه که اعلام گردید وفق اصل 73 قانون اساسی، تفسیر قوانین عادی از وظایف مجلس شورای اسلامی است لذا نیروی انتظامی یا مسئولین شرکت رهگشا حق تفسیر قانون را نداشته و ندارد. لکن متاسفانه اقدام به تفسیر قانون از جانب نیروی انتظامی و حامیان شرکت رهگشا(سهامی خاص) صورت گرفته حال آنکه طبق اعلام رای صریح کمیسیون اصل 90 و صراحت ماده 29 قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی که با توجه به اعلام نظر شورای محترم نگهبان و مشروح مذاکرات مجلس شورای اسلامی هنگام تصویب ماده 29 مذکور مورد توجه قرار گرفت جهت تنظیم سندرسمی نقل وانتقال وسایل نقلیه در دفاتر اسنادرسمی نیاز به استفساریه نبوده وقانون مذکور در خصوص الزام به تنظیم سند انتقال خودرو در دفاتراسناد رسمی صراحت دارد.
2- ادعا شده که رییس کمیسیون اصل 90 (جناب آقای محمدی) اظهار داشته که نظریه اعلام شده، نظریه مشورتی برخی اعضا کمیسیون بوده و قانون نبوده و الزامی برای مردم در مراجعه به دفاتر اسناد رسمی ایجاد نمیکند. باتوجه به اینکه جناب آقای محمدی، ریاست محترم کمیسیون اصل 90 در مصاحبه با خبرگزاری مجلس شورای اسلامی (خانه ملت) مورخ 12 بهمن ماه امسال ضمن تایید مصوبه کمیسیون و نیز طی مصاحبه با صدای جمهوری اسلامی ایران که در ساعت 14:30 همان روز پخش گردید مطالب منتشره از قول خودش را تکذیب نموده لذا اقدام سایت پلیس به درج مطالب مجعول مذکور (و بازنشر آن) فاقد وجاهت است.
3- جلسات کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی با حضور نمایندگان و فرماندهان نیروی انتظامی (معاونت حقوقی و امور مجلس ناجا(سردار اشراق)، فرمانده راهور ناجا (سردار مهری)، رییس اداره حقوقی راهنمایی و رانندگی (سرهنگ ترحمی)، مدیرکل امور مجلس ناجا(آقای رویانیان) تشکیل که مشروحا وبه تفصیل چه بصورت حضوری وچه از طریق لایحه ، ادله خود از جمله ماده 1287 قانون مدنی و ماده 22 قانون حمل و نقل و عبور کالا از قلمرو جمهوری اسلامی و غیره را تشریح و در نامه مکتوبی که نیروی انتظامی و سایر سازمانها و نهادها از جمله سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، معاونت حقوقی قوه قضاییه، معاونت حقوقی وزارت دادگستری، دفتر حقوقی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی و کانون سردفتران به کمیسیون مذکور تقدیم نمودند بابررسی کلیه ادله ، نهایتا منجر به اتخاذ رای توسط کمیسیون اصل 90 گردید. چنانچه نیروی انتظامی و حامیان شرکت رهگشا نظریه کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی را فاقد اعتبار و یا مشورتی تلقی می نمودند چرا در جلسات کمیسیون به صورت فعال شرکت کرده اند. آیا چنانچه رأی کمیسیون مذکور مبتنی بر عدم لزوم تنظیم سند در دفاتر اسنادرسمی اعلام میشد، آیا این چنین در مقابل رأی وصلاحیت کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی مقاومت به خرج میدادند؟
4- قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی باتوجه به بند 11 نظریه شماره 38929/30/9 مورخ 24 آبان ماه 89 شورای محترم نگهبان مبنی بر تعیین تکلیف الزام به ثبت رسمی معاملات خودرو ونیز تعیین تکلیف وصول مالیات نقل وانتقال ، حق الثبت وسایر حقوق دولتی به تصویب نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی رسید که طی آن الزام به تنظیم سند رسمی در دفاتر اسنادرسمی مصوب شده است لذا مجددا از مسئولین نیروی انتظامی درخواست میشود که در مقابل نص صریح قانون مقاومت ننموده و جهت جلوگیری از ورود خسارت به مردم وخریداران خودرو، از تفسیر به رأی قوانین پرهیز نمایند.
5- در اطلاعیه مذکور نیروی انتظامی به ساده سازی فرآیندها جهت آسودگی مردم اشاره شده و از کانون سردفتران به عنوان واحد خصوصی درخواست شده که مانع از آسودگی مردم نشود. در سال 1383 با تاسیس شرکت رهگشا(سهامی خاص) و در جهت منافع شرکت مذکور، امور تعویض پلاک به صورت انحصاری به شرکت فوق محول شده حال آنکه که در کشور آلمان که تعویض پلاک از کشور مذکور اقتباس شده به علت تحمیل هزینه زیاد به مردم و دولت و عدم کارایی ونیز مشکلات امنیتی ، طرح تعویض پلاک منسوخ شده است و از طرف دیگر مراکز تعویض پلاک در سراسر کشور از 205 مرکز تجاوز نمیکند و اهالی 1100 شهر جهت تعویض پلاک مجبور به دهها و بعضا صدها کیلومتر طی مسیر و مسافرت بین شهری میباشند. این در حالی است که هر سال به هزینه تحمیل شده به مردم برای تعویض پلاک افزوده شده و از 5 هزار تومان در سال 1383 به 50 هزار و 100 هزار تومان در سال 1395 افزایش یافته است. چنانچه مسئولین محترم نیروی انتظامی در فکر آسایش مردم و ساده سازی انجام امور نقل و انتقالات وسیله نقلیه باشند باتوجه به گستردگی 7300 دفتر اسنادرسمی در اقصی نقاط شهرها و بعضا روستاهاو با حذف مرحله وقت گیر تعویض و انجام معامله در دفاتر اسنادرسمی، آسایش مردم را بیشتر فراهم آورند.
خاطرنشان میسازد باتوجه به تعویض پلاک تعدادی خودرو مسروقه در مرکز تعویض پلاک شهرگرگان وصدور دادنامه قطعی علیه شرکت رهگشا ومرکز تعویض پلاک مذکور، بررسی اصالت خودرو که توسط کارکنان شرکت رهگشا صورت میگیرد کارساز نمیباشد.
در خاتمه مجددا خاطرنشان میسازد با توجه به صراحت قانون و عدم پذیرش برگ تعویض پلاک به عنوان مدرک مالکیت توسط مراجع قضایی، شرکتهای بیمه و ... ، در صورت عدم تنظیم سند نقل و انتقال رسمی خودرو در دفاتر اسنادرسمی ، چون هزینه محضر بر عهده فروشنده است به دلیل دریافت تمام مبلغ معامله ، احتمالا کلیه مالیاتها و حقوق دولتی و هزینه محضر به خریدار تحمیل خواهد شد.
منبع:ایران جیب
طی آخرین معامله انجام شده در 3 روز گذشته برای خودروی 206 و پس از تعویض پلاک، مشاهده شد که راهنمایی و رانندگی همچنان مالکان جدید را به ثبت سند محضری وادار نمیکنند. و همچنان بدون نامه دفترخانه، شناسنامه جدید را صادر میکنند.
در این مورد با یک قاضی حقوقی که از بستگان بود نیز صحبت شد که گفته مشکلات حقوقی زمانی مطرح است که خریدار هیچ ادله ایی برای اینکه این خوردو را خریده است و یا به او بخشیده شده است را نداشت باشد. ممکن است شخصی در شب خودرویی را معامله کرده باشد و پولش را پرداخت کرده باشد، فردای صبح فروشنده به دفترخانه مراجعه نکند و مستقیما در دادگاه طرح شکایت مالکیت خودروی فوق را کند، آیا صرفا به دلیل اینکه سند محضری به نام اوست، مالک خودرو است؟! ممکن است تا صبح مالک خودرو فوت کند. آیا وارثان صرفا به جهت داشتن سند محضری حق تصرف دارند؟!
گفته اند مسائل حقوقی ربطی به کش مکش بین دفترخانه و راهنمایی ندارد. هر سند محضری در دادگاه معتبر نیست و حتی یک نامه ساده هم میتواند این اعتبار را ساقط کند. (پس بیاب پرتقال فروش را :n13:)
با این توصیف تنها مشکلی که برای خریدار وجود دارد مشکل در فروش خودرو است. چراکه اگر خریدار جدید تقاضای انتقال سند محضری کند، قادر به اینکار نخواهد بود. و اگر هیچ کدام از فروشندگان و خریداران مشکلی با عدم حضور در دفترخانه را نداشته باشند میتوانند این معامله را بدون هیچ دردسری دنبال کنند.
از ایشان در مورد مال خری سوال شد که اگر خودرو مسروقه بود خریدار چطور میتوانست به این مسئله آگاه باشد؟
در جواب گفتند که اگر خودرویی به سرقت رفت میبایست به 110 گزارش شود و در سامانه راهنمایی اعلام سرقت ثبت گردد و در دادگاه طرح شکایت شود. تا زمانی که خودرویی به عنوان مسروقه در راهنمایی ثبت نگردد، خرید و فروش این خودرو مال خری نیست.
ظاهرا ما در یک بازی سرگردان قرار داریم در چپاول شدن :n35:
اونکه از رئیس قوه قضاییه و اینم از سر دفتراش.
تقریبا یک ساعت پیش در ساعت 23:20 روز 28 بهمن از شبکه 2 سیما یک مسئول انتظامی پیامی رو در خصوص اینکه نیازی به داشتن 2 تا سند در خودرها نیست پخش شد و گفته که از سر دفتران میخوایم که موجب سردرگمی مردم نشن و تلاش کنن که هزینه های مردم رو کاهش بدن.
خودم این برنامه رو دیدم و خیلی دوست داشتم که میتونسم دانلودش کنم و اینجا قرار بدم ولی بلد نیودم.
فکر کنم فقط یک انسجام مردمی و کمپین اعتصاب بر علیه سر دفتران و اتحاد مردم در سند نزدن در دفترخونه ها میتونه مانع از این رانت خواری بشه. تا رفته رفته این رفتار عامیانه در انتقال سند در دفترخونه ها برچیده بشه.
mohamad skystar
18-02-2017, 20:49
اعلام مدارک و شرایط شماره گذاری موتورسیکلت
پرشین خودرو: معاون فنی مهندسی و خدمات ترافیک پلیس راهور ناجا، گفت: شهروندانی که تصمیم به شماره گذاری موتورسیکلت دارند، می توانند با حضور در مراکز شماره گذاری پلیس راهور برای شماره گذاری اقدام کنند.
به گزارش پرشین خودرو، ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) سرهنگ سعید روحی با اعلام اینکه حضور مالک یا نماینده قانونی او به همراه مدارک و موتور سیکلت در مرکز تعریض پلاک الزامی است، افزود: ارائه سند فروش کارخانه یا برگ گمرگی ترخیص موتورسیکلت و ارائه مدرک احراز هویت( شناسنامه یا کارت ملی یا گواهینامه یا گذرنامه معتبر) هم الزامی است.
وی توضیح داد: مالک یا نماینده او همچنین باید مدرک سکونت مالک ( از قبیل فیش آب، برق یا سند منزل مسکونی یا اجاره نامه محضری، معرفی نامه از کارگزینی اداره متبوعه با قید محل سکونت و ...) ارائه دهد.
به گفته سرهنگ روحی، در عین حال برای شماره گذاری موتورسیکلت هزینه شماره گذاری هم باید پرداخت شود.
مهر
mohamad skystar
22-02-2017, 13:38
مدارک و شرایط شمارهگذاری خودروهای مزایدهای ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] 0%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%D8%AE%D9%88%D8%AF%D8%B1%D9%88%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%85%D8%B2%D8%A7%DB%8C%D8%AF%D9%87%E2%80%8C%D8%A 7%DB%8C)
معاون فنی مهندسی و خدمات ترافیک پلیس راهور ناجا مدارک و شرایط شمارهگذاری خودروهای مزایدهای را اعلام کرد.
به گزارش عصر ایران ، شهروندانی که تصمیم به شمارهگذاری خودروی مزایدهای دارند،میتوانند با حضور در مراکز شمارهگذاری پلیس راهور ناجا و ارائه مدارک مورد نیاز برای شماره گذاری اقدام کنند.
در همین راستا سرهنگ سعید روحی، معاون فنی مهندسی و خدمات ترافیک پلیس راهور ناجا در گفت و گو با سایت راهور با اعلام این که برای شمارهگذاری خودروی مزایدهای، پرداخت دیون دولتی (عوارض شهرداری، دارائی و ...) و هزینه شماره گذاری الزامی است، گفت: متقاضی باید مدرک احراز هویت( شناسنامه یا کارت ملی یا گواهینامه یا گذرنامه معتبر)، کاردکس تنظیم شده توسط مرجع مزایدهگذار و همچنین مدرک سکونت مالک ارائه دهد.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
معاون فنی مهندسی و خدمات ترافیک پلیس راهور ناجا در ادامه توضیح داد: خودرو نباید در سن فرسودگی باشد (وسیله نقلیه مزایده از سوی ستاد مبارزه با مواد مخدر، سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی در صورت دارا بودن سابقه شماره گذاری از شرط سن فرسودگی معاف هستند).
همچنین بر اساس گفته سرهنگ روحی، ارائه سند فروش کارخانه برای خودروهای تولید داخل یا اسناد گمرکی برای خودروهای وارداتی در صورت نداشتن سابقه شماره گذاری هم الزامی است.(وسایل نقلیه مزایده ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره)، ستاد مبارزه با مواد مخدر، و سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی از ارائه سند فروش کارخانه سازنده معاف هستند)
منبع : عصر ایران
mohamad skystar
25-02-2017, 13:35
نقدی حقوقی بر اختلاف در ثبت سند خودرو در دفاتر اسناد رسمی
در سالیان پیش در کشورمان پلاک خودرو متعلق به همان خودرو بود و با خریدوفروش خودرو نیز پلاک همچنان باقیمانده و تعویض نمیشد. در آن دوران پس از خرید خودروی دستدوم، خریدار و فروشنده به دفاتر اسناد رسمی مراجعه کرده و اقدام به انتقال مالکیت و ثبت سند رسمی میکردند؛ اما به دلیل مشکلاتی که این سیستم به وجود آورد و همینطور الگوبرداری از کشورهای خارجی، این رویه تغییر کرده و پلاک خودرو متعلق به مالک شد و در هر خریدوفروش پلاک خودرو تعویض میشد. پسازاین تغییر در سیستم شمارهگذاری خودروهای کشور و همینطور تصویب قانون رسیدگی به تخلفات راهنمایی و رانندگی در سال 1389، اختلاف بزرگی بر سر ثبت سند خودرو بین پلیس و دفاتر اسناد رسمی پیش آمد که تا به امروز باقی است. در این زمینه پلیس معتقد است که همان برگ سبزی که هنگام تعویض پلاک صادر میشود، سند رسمی خودرو بوده و نیازی به ثبت سند در دفاتر اسناد رسمی نیست اما در سوی دیگر کانون سردفتران ثبت سند خودرو را در دفاتر اسناد رسمی الزامی میدانند. به همین دلیل در این زمینه سالها است که اختلافی بین پلیس و کانون سردفتران وجود دارد و همواره موجب سرگردانی مردم شده است. بنابراین قصد دارم در این مطلب بهعنوان عضو کوچکی که جامعهٔ حقوقدانان کشور نقدی داشته باشم بر سر مسئلهٔ اختلاف در ثبت سند خودرو.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
همه میدانیم که قانون الزامآور است و تمامی افراد و ارگانهای یک جامعه ملزم به تبعیت از قانون آن جامعه هستند. حال با این مقدمهٔ کوتاه نگاهی داریم به مادهٔ 29 قانون رسیدگی به تخلفات راهنمایی و رانندگی مصوب 1389: «نقلوانتقال خودرو بهموجب سند رسمی انجام میشود و دارندگان وسایل نقلیه مکلفاند قبل از هرگونه نقلوانتقال وسایل مذکور در دفاتر اسناد رسمی، ابتدا به ادارات راهنمایی و رانندگی یا مراکز تعیینشده از سوی راهنمایی و رانندگی برای بررسی اصالت وسیله نقلیه، هویت مالک، پرداخت جریمهها و دیون معوق و تعویض پلاک به نام مالک جدید مراجعه نمایند».
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
این ماده صراحتاً بر لزوم ثبت سند خودرو در دفاتر اسناد رسمی تأکید دارد؛ اما پلیس رسماً از این ماده تخطی کرده و ثبت سند در دفاتر اسناد رسمی را نه الزامی که اختیاری میداند؛ بنابراین مشخص است که پلیس علناً از اجرا و تبعیت از قانون کشور سرباز میزند چراکه با توجه به این مادهٔ قانونی کاملاً واضح است که جهت نقلوانتقال خودرو لزوماً باید سند رسمی در دفاتر اسناد رسمی ثبت گردد. از سوی دیگر، مادهٔ 1287 قانون مدنی میگوید: «اسنادی که در ادارهٔ ثبتاسناد و املاک و یا دفاتر اسناد رسمی و یا در نزد سایر مأمورین رسمی در حدود صلاحیت آنها بر طبق مقررات قانونی تنظیم شده باشد رسمی است».
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
در این ماده سه شرط برای رسمی بودن سند ذکر شده است و در حالی پلیس برگ سبز را سند رسمی میداند که فاقد این شروط است زیرا این سؤال مطرح میشود که آیا صدور سند رسمی در صلاحیت پلیس است که برگ سبز را سند رسمی میداند؟ مطمئناً با توجه به مادهٔ 1278 قانون مدنی اینگونه نیست؛ بنابراین با توجه به این دلایل کاملاً مشخص است که ادعای پلیس مبنی بر کفایت برگ سبز جهت انتقال مالکیت خودرو و عدم نیاز به ثبت سند رسمی در دفاتر اسناد رسمی بیپایه است و این اقدام پلیس مصداق بارز قانونشکنی تلقی میشود؛ اما در این اختلاف، صداوسیما نیز همواره طرف پلیس را گرفته و بهمراتب عدم نیاز به ثبت سند در دفاتر اسناد رسمی را اعلام کرده است.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
بدین ترتیب به دلیل بالا گرفتن این اختلاف و سرگردانی شدید مردم در این زمینه، کانون سردفتران تقاضای رسیدگی به این اختلاف را در کمیسیون اصل 90 مجلس ارائه نمود. پس از طرح پرونده در این کمیسیون و رسیدگی به آن، کمیسیون اصل 90 نیز رأی به الزام ثبت سند در دفاتر اسناد رسمی داد درحالیکه پلیس این رأی را مشورتی دانسته و صداوسیما نیز از پخش آن امتناع میکند! با توجه به این دلایل شکی نیست که این اختلاف اساساً بیهوده بوده و ثبت سند مانند سابق در دفاتر اسناد رسمی الزامی است اما گویا پلیس قصد ندارد از موضع خود کوتاه آید و همچنان بر ادعا غلط و خلاف قانون خود پافشاری میکند.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
بااینحال شاید بسیاری از مردم و حتی مقامات کشور نیز حق را به پلیس بدهند و ثبت سند در دفاتر اسناد رسمی را کاری بیهوده تلقی کنند که زحمت مردم را زیاد کرده و هزینههای اضافی را بر آنها تحمیل میکند. در پاسخ به این ادعا ذکر چند موضوع ضروری است. در ابتدا برخی معتقدند که با توجه به اینکه برای نقلوانتقال هیچیک از اموال منقول نیازی به ثبت در دفاتر اسناد رسمی نیست، در خودرو هم باید همین رویه اجرا گردد. در جواب این ادعا باید گفت قانونگذار به دلیل ارزش اقتصادی بالای خودرو و حساسیت معاملات آن، ثبت سند آنرا در دفاتر اسناد رسمی الزامی دانسته که اقدامی حکیمانه است چراکه قراردادهای خریدوفروش خودرو به دلیل ظرافتها و جزئیاتی که دارند باید توسط حقوقدانان تنظیم شوند؛ بنابراین چگونه میتوان کاری با این جزئیات، ظرافت و حساسیت را به مأمورین بدون اطلاع مراکز تعویض پلاک سپرد؟ پس معاملات خودرو باید زیر نظر حقوقدانان دفاتر اسناد رسمی صورت گیرد تا از مشکلات بعدی جلوگیری شود.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
در سوی دیگر باز عدهای ادعا میکنند که ثبت سند خودرو در دفاتر اسناد رسمی موجب تحمیل هزینه و زحمت اضافی به مردم میشود. در جواب این ادعا نیز باید گفت که ثبت سند در دفاتر اسناد رسمی فوایدی دارد که کاملاً این هزینههای اضافی را توجیه میکند. یکی از اصلیترین فواید این کار این است که سند رسمی بدون نیاز به رأی دادگاه قابلیت اجرا دارد درحالیکه برگ سبز هرگز اینطور نیست. بهعنوانمثال اگر پس از معاملهٔ خودرو و ثبت سند رسمی در دفاتر اسناد رسمی، فروشنده از تحویل خودرو امتناع کرد، خریدار بدون نیاز به دادگاه و از طریق اجرائیه ثبت میتواند تحویل خودرو را بخواهد. این تنها یکی از فواید ثبت سند رسمی است و موارد دیگری هم در این زمینه وجود دارد که در اینجا مجال طرح آنها نیست.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
بنابراین با توجه به مواردی که ذکر آنها رفت، در این اختلاف از لحاظ حقوقی باید حق را کاملاً به کانون سردفتران داد و ثبت سند خودرو در دفاتر اسناد رسمی را الزامی دانست چراکه نص صریح قانون بر آن اذعان دارد و رأی کمیسیون اصل 90 مجلس نیز بر آن صحه میگذارد؛ اما وقتی پلیس که خود مجری قانون است از قانون الزامآور کشور تخطی کرده و از اجرای آن امتناع میورزد، چگونه میتوان از مردم انتظار رعایت قانون را داشت؟ چیزی که دراینبین مشخص است این است که در این اختلاف ضرر اصلی متوجه مردم است و باید هرچه زودتر به این قائله پایان داده شود؛ بنابراین بهعنوان یک حقوقدان پیشنهاد میکنم که پلیس از ادعای غلط خود دست کشیده تا به این اختلاف طولانی و بهواقع بیپایه و اساس پایان داده شده و مردم از این سرگردانی نجات یابند.
به نقل از آقای امیر دهقانی
کارشناس ارشد حقوق
به نظر میاد کانون سردفتران در این زمینه در حال هزینه کردن هست و با ارسال اینگونه مطالب به عنوان رپورتاژ آگهی در سایت ها ( با پرداخت مبلغ ) قصد داره افکار عمومی رو به سند زدن تشویق کنه
این چند مدت نمونه این مطلب رو که به نفع سند زدن نوشته شده خیلی میبینم در حالی زیرش همه نظر دادن و برگ سبز پلیس رو قبول دارن و مخالف مراجعه به دفترخانه هستند
خودرو صفر میخرم از نمایندکی. ثبت پلاکش توسط چه کسی انجام میشه؟ نمایندگی یا خودم؟ پلاک ماشین قبلیم رو که میفروشم چه کنم؟
هزینه نقل و انتقال و ثبت فروش چقدره و بر عهده چه کسی؟
دوستان سوال مهم
این کارکرد هایی که به کیلومتر هنگام فروش خودرو دست دوم میبینیم دستکاری شده میتونه باشه؟؟!!
مثلا کیلومتر رو از کار انداخته باشن. ماشینی رو میخوام بفروشم قیمت واقعیش رو از کجا بدونم؟
خودرو صفر میخرم از نمایندکی. ثبت پلاکش توسط چه کسی انجام میشه؟ نمایندگی یا خودم؟ پلاک ماشین قبلیم رو که میفروشم چه کنم؟
تمام کارهای پلاک و گرفتنش توسط نمایندگی انجام میشه و نیازی به مراجعه ی شما به مرکز تعویض پلاک نیست
پلاک ماشین قبلیتون رو که بفروشین میره توی انبار تعویض پلاک تا ماشین بعدی که بخرید یا ماشینهای بعدی ، اون موقع استفاده میشه
هزینه نقل و انتقال و ثبت فروش چقدره و بر عهده چه کسی؟
هزینه ی نقل و انتقال بسته به نوع ماشین و سال ساخت اون متغیره و عرفا بر عهده ی فروشنده هست مگر اینکه مثلا با خریدار توافق کنید که مثلا خرج محضر نصف نصف یا کلا بر عهده ی خریدار
دوستان سوال مهم
این کارکرد هایی که به کیلومتر هنگام فروش خودرو دست دوم میبینیم دستکاری شده میتونه باشه؟؟!!
مثلا کیلومتر رو از کار انداخته باشن. ماشینی رو میخوام بفروشم قیمت واقعیش رو از کجا بدونم؟
بله میتونه دستکاری شده باشه ، هم با از کار انداختن کیلومتر و هم از طریق نرم افزاری کارکرد کیلومتر ماشین تغییر داده میشه
قیمت خودرو هم از اگهی های مشابه خودروی خودتون در همشهری و دیوار میتونید حدودا در بیارید با توجه به مواردی مثل مدت بیمه باقی مونده و تخفیف بیمه و مدل و بی رنگ بودن یا رنگدار بودن خودرو و فنی و بدنه ی خودرو
s_dastjani
21-06-2017, 12:28
سلام دوستان
یه خودرو خریدم 2 سال پیش و تعویض پلاک انجام دادم ولی محضر نرفتم ولی برگ سبز و پلاک به نام منه
حالا خودرو رو فروختم و خریدار میخواد ماشین رو به نام خودش کنه
باید دو بار توی محضر سند بخوره یا مستقیم میشه از کسی که ماشین رو خریدم به کسی که فروختم واگذار بشه؟
سلام دوستان
یه خودرو خریدم 2 سال پیش و تعویض پلاک انجام دادم ولی محضر نرفتم ولی برگ سبز و پلاک به نام منه
حالا خودرو رو فروختم و خریدار میخواد ماشین رو به نام خودش کنه
باید دو بار توی محضر سند بخوره یا مستقیم میشه از کسی که ماشین رو خریدم به کسی که فروختم واگذار بشه؟
بهش پیشنهاد کنید اینکارو نکنه. ولی اگر اصرار داشت ، نیازی به دوبار سند زدن نیست. از فروشنده شما به خریدار شما قابل سند زدن هست.
سلام دوستان
یه خودرو خریدم 2 سال پیش و تعویض پلاک انجام دادم ولی محضر نرفتم ولی برگ سبز و پلاک به نام منه
حالا خودرو رو فروختم و خریدار میخواد ماشین رو به نام خودش کنه
باید دو بار توی محضر سند بخوره یا مستقیم میشه از کسی که ماشین رو خریدم به کسی که فروختم واگذار بشه؟
بله بايد دوبار سند تنظيم بشه
نه نميشه
from my iPhone 7 using Tapatalk by JAVAD
morteza1131
09-07-2017, 09:55
سلام دوستان.من یه سوالی دارم ممنون میشم پاسخ بدید.
من قصد فروش ماشینمو دارم اما به خاطر اینکه پلاک ماشینمو فوری نیاز داشتم رفتیم تعویض پلاک کردیم به نام خانمم که پلاک من آزاد بشه (یه ماشین دیگه ثبت نام کردم که نزدیک تحویلشه و به خاطر پارکینگ محل کار و... حتما باید همون پلاک قدیمم بیاد رو ماشین جدید)
از دفاتر اسناد رسمی که پرسیدم میگن نمیشه تو شرایطی که سند به اسم منه و برگ سبز به اسم خانمم، مالکیت ماشینو به شخص سومی منتقل کرد و خوب انتقال سند به نام خانمم هم حدود 500 تومن هزینه اضافی در بر داره.آیا راهی هست که هزینه ام کمتر بشه؟:n03:
اگه بعد از اینکه ماشین جدیدمو تحویل گرفتم دوباره برم تعویض پلاک کنم به نام خودم و یه پلاک جدید بگیرم، دفترخانه قبول میکنه ؟ (تو این حالت برگ سبز و سند هردو به اسم خودم میشه اما پلاکی که تو سند ثبت شده با پلاک برگ سبز متفاوت خواهد بود)
با تشکر
سلام دوستان.من یه سوالی دارم ممنون میشم پاسخ بدید.
من قصد فروش ماشینمو دارم اما به خاطر اینکه پلاک ماشینمو فوری نیاز داشتم رفتیم تعویض پلاک کردیم به نام خانمم که پلاک من آزاد بشه (یه ماشین دیگه ثبت نام کردم که نزدیک تحویلشه و به خاطر پارکینگ محل کار و... حتما باید همون پلاک قدیمم بیاد رو ماشین جدید)
از دفاتر اسناد رسمی که پرسیدم میگن نمیشه تو شرایطی که سند به اسم منه و برگ سبز به اسم خانمم، مالکیت ماشینو به شخص سومی منتقل کرد و خوب انتقال سند به نام خانمم هم حدود 500 تومن هزینه اضافی در بر داره.آیا راهی هست که هزینه ام کمتر بشه؟:n03:
اگه بعد از اینکه ماشین جدیدمو تحویل گرفتم دوباره برم تعویض پلاک کنم به نام خودم و یه پلاک جدید بگیرم، دفترخانه قبول میکنه ؟ (تو این حالت برگ سبز و سند هردو به اسم خودم میشه اما پلاکی که تو سند ثبت شده با پلاک برگ سبز متفاوت خواهد بود)
با تشکر
بله مشكلي نداره
اگر هم سوال كردن بگين پلاك گم شده بوده تعويض پلاك ، پلاك جديد داده
در كل موردي نداره سند و پلاك يكي باشه حل
فقط تاييده نقل و انتقال ها رو بردارين ي وقت اشتباه نكنن
from my iPhone 7 using Tapatalk by JAVAD
Netw0rks
10-07-2017, 14:40
سلام
کسی اطلاع داره تعویض پلاک بدون تغییرنام میشه یا نه ؟
فرض کنید من الان پلاک اصفهان دارم ، بعد نقل مکان می کنم به مشهد ، امکانش هست برم درخواست بدم پلاکم رو فک کنن پلاک مشهد بهم بدن ؟
به نظر میاد کانون سردفتران در این زمینه در حال هزینه کردن هست و با ارسال اینگونه مطالب به عنوان رپورتاژ آگهی در سایت ها ( با پرداخت مبلغ ) قصد داره افکار عمومی رو به سند زدن تشویق کنه
این چند مدت نمونه این مطلب رو که به نفع سند زدن نوشته شده خیلی میبینم در حالی زیرش همه نظر دادن و برگ سبز پلیس رو قبول دارن و مخالف مراجعه به دفترخانه هستند
نیروی انتظامی اصلا مرجع رسمی و یک سازمان صالح برای صدور سند نیست چه سند ماشین چه هرچیزی. مالکیت یک بحث حقوقی هست و سند مالکیت هم باید توسط قوه قضاییه صادر بشه نه پلیس. این قضیه درست مثل صدور سند برای املاک توسط شهرداری هست. دلیل اینکه نیروی انتظامی سند صادر کرده اینه که راهنمایی و رانندگی در بحث تخلفات بتونه سازمان یافته تر عمل کنه و آگاهی و ... هم در موارد لازم بتونن سریعتر صاحب وسایل نقلیه رو شناسایی کنن. وگرنه همین سند سبز هم از نظر حقوقی اضافه هست اگه نیروی انتظامی هم صدور سند رو برای کسب درآمد انجام میداد و سندسبز مثلا 300 تومن صادر میشد حتما قوه قضاییه برخورد میکرد و حتی کار به دیوان عدالت میکشید.
ریسک خیلی بزرگی هست که کسی اقدام به ثبت رسمی نکنه چون در این قضیه دست قوه قضاییه باز هست که هر حکمی برای خودروهای ثبت دفتری نشده صادر کنه. شاید دیدین یه سال دیگه اومدن گفتن بیمه کردن خودروهای بدون ثبت رسمی ممنوع هست و برای ثبت خودروتون ازتون جریمه عدم ثبت سند محضری هم گرفتن و شما هم مجبور شدین برین دنبال فروشنده بگردین که بیاد باهاتون دفترخونه سند امضا کنه
سلام
هزینه انتقال سند به یکی دیگه رو کی باید پرداخت کنه ؟ خریدار یا فرشده یا هر دو؟
بعد این سایت شیپور برا خرید و فروش خودرو ایا مورد تایید هست چون ظاهرا پول میگیره برا اینکه تبلیغ فروش رو بزاریم درسته؟
بعد این سایت شیپور برا خرید و فروش خودرو ایا مورد تایید هست چون ظاهرا پول میگیره برا اینکه تبلیغ فروش رو بزاریم درسته؟
شیپور خودش میگه اطمینان نکنید فقط حضوری خرید کنین
شیپور خیلی همه کلاهبردار داره نه شیپور کلا خرید فروش سنگین اونم غیر حضوری مشکل ساز
سلام
هزینه انتقال سند به یکی دیگه رو کی باید پرداخت کنه ؟ خریدار یا فرشده یا هر دو؟
معمولا فروشنده مگر توافق دیگه ای شده باشه
from my iPhone 7 using Tapatalk by JAVAD
شیپور خودش میگه اطمینان نکنید فقط حضوری خرید کنین
شیپور خیلی همه کلاهبردار داره نه شیپور کلا خرید فروش سنگین اونم غیر حضوری مشکل ساز
from my iPhone 7 using Tapatalk by JAVAD
بله خرید که حضوریه منظورم اگهی دادنش بود چون میخوام بفروشم نمیدونم چه کنم
بله خرید که حضوریه منظورم اگهی دادنش بود چون میخوام بفروشم نمیدونم چه کنم
آره خوبه
فقط خیلی حواست باید جمع باشه
چند روز پیش بنده خدا گوشی فروخته ٩٠٠ هزار تراول تقلبی عالی ها یعنی فقط بانک فهمیده
from my iPhone 7 using Tapatalk by JAVAD
دوستان ماشینشون رو چطور میفروشن؟ نمیخوام بزارم بنگاه چون کمیسیون میگیره
ایا سایتهای دیوار شیپور ایران پلاک و گاراژ و ... که رایگان هست میتونه مفید باشه؟ البته بعضیهاش پولی هست که ارتقا میدی تبلیغت رو در اصل
دوستان ماشینشون رو چطور میفروشن؟ نمیخوام بزارم بنگاه چون کمیسیون میگیره
ایا سایتهای دیوار شیپور ایران پلاک و گاراژ و ... که رایگان هست میتونه مفید باشه؟ البته بعضیهاش پولی هست که ارتقا میدی تبلیغت رو در اصل
شما نهایتا موقعی که قولنامه میخوای بنویسی مجبور میشی کمیسیون بدی.
تنها در شیپور شاید بتونی با قیمت بهتری بفروشی
شما نهایتا موقعی که قولنامه میخوای بنویسی مجبور میشی کمیسیون بدی.
تنها در شیپور شاید بتونی با قیمت بهتری بفروشی
خب اگر بزارم بنگاه از اول خیلی بیشتر میگیره
خب اگر بزارم بنگاه از اول خیلی بیشتر میگیره
عوضش زحمت مشتری پیدا کردنش با اوناس.
تازه میتونی گاوبندی هم کنی. بهش بگی کمیسیون بهت بیشتر میدم عوضش یه چند صد تومن گرونتر برام بفروش. البته بعد اینکه قیمت نهایی رو فهمیدی. چون قبل اون سر خودت گاوبندی میکنه .:n37:
عوضش زحمت مشتری پیدا کردنش با اوناس.
تازه میتونی گاوبندی هم کنی. بهش بگی کمیسیون بهت بیشتر میدم عوضش یه چند صد تومن گرونتر برام بفروش. البته بعد اینکه قیمت نهایی رو فهمیدی. چون قبل اون سر خودت گاوبندی میکنه .:n37:
اره دوست من، اینم حرفیه. قیمت واقعی رو واقعا نمیشه فهمید. سایتهای زیادی رو نگاه ک ردم قیمت های عجیب هم بود درش. تازه احتمال داره کارکردها دستکاری شده باشه؟ چون بعضیاش واقعا عجیب بود.
چرا بنگاه گاوبندی میکنه برام. برا اون که فرقی نداره خب گرون تر بفروشه یکمم پول از خود من میگیره نه؟
اهااان یعنی میگی پول میگیره به اسم گرون فروختن ولی ارزون میفروشه که راحت فروش بره و از شرش خلاص بشه؟
قیمت رو از کجا میشه فهمید قیمت واقعی؟
این شیپور و دیوار و ایران پلاک و گاراژ گذاشتم دیروز فعلا خبری نیست شاید قیمت بالا گذاشتم!
بعد هزینه بنگاهی رو چرا فروشنده میده مگه نصف نصف نیست؟
من خودم نه برای خرید و نه برای فروش و نه حتی برای تماشای ماشینی سمت هیچ بنگاه و نمایشگاهی نمیرم ...
برای فروش توی دیوار و سایت باما تبلیغ کنید
مشتری میاد میبینه یه قولنامه بنویسید و برید مرکز تعویض پلاک کارهاش رو انجام بدید
من چند بار اینطوری ماشین خودم و دوستان رو فروختم بدون هیچ مشکل و هزینه اضافه ای
ثبت دفترخانه ای هم طبق نظر اخیر مجلس نیاز نیست
من خودم نه برای خرید و نه برای فروش و نه حتی برای تماشای ماشینی سمت هیچ بنگاه و نمایشگاهی نمیرم ...
برای فروش توی دیوار و سایت باما تبلیغ کنید
مشتری میاد میبینه یه قولنامه بنویسید و برید مرکز تعویض پلاک کارهاش رو انجام بدید
من چند بار اینطوری ماشین خودم و دوستان رو فروختم بدون هیچ مشکل و هزینه اضافه ای
ثبت دفترخانه ای هم طبق نظر اخیر مجلس نیاز نیست
ممنون اقا سینا
واللا این مصوبه مجلس نیستا. هی دهن به دهن میشه. در این فروم هم یه تاپیک بود در موردش حرف زده بود. فکر کنم ریسکش زیاد باشه دفتری نشه. حداقل برای خریدار. من که فروشنده ام کاری ندارم.
اخه بحث قیمت هست من تبلیغ رو گذاشتم نمیدونم قیمت هم با توجه به قیمت سایر ماشین ها گذاشتم ولی فکر کنم زیاده کمی فعلا خبری نیست شاید باید صبر کنم. این بنگاهی ها هم خودشون چک میکنن دیگه درسته سایتا رو؟
شما رایگان قرار میدادید تبلیغ رو؟ اون قسمتایی که پولی هست واقعا کمک میکنه برا فروش؟
همچنین چیکار کنیم سرمان کلاه نره
من فروشنده چیکار باید بکنم؟ اگر طبق گفته دوستمان عمل کنیم کی پول واریز میکنه خریدار بعد قولنامه؟
اره دوست من، اینم حرفیه. قیمت واقعی رو واقعا نمیشه فهمید. سایتهای زیادی رو نگاه ک ردم قیمت های عجیب هم بود درش. تازه احتمال داره کارکردها دستکاری شده باشه؟ چون بعضیاش واقعا عجیب بود.
چرا بنگاه گاوبندی میکنه برام. برا اون که فرقی نداره خب گرون تر بفروشه یکمم پول از خود من میگیره نه؟
اهااان یعنی میگی پول میگیره به اسم گرون فروختن ولی ارزون میفروشه که راحت فروش بره و از شرش خلاص بشه؟
قیمت رو از کجا میشه فهمید قیمت واقعی؟
این شیپور و دیوار و ایران پلاک و گاراژ گذاشتم دیروز فعلا خبری نیست شاید قیمت بالا گذاشتم!
بعد هزینه بنگاهی رو چرا فروشنده میده مگه نصف نصف نیست؟
آر دیگه... کاری که دایی من سر ما کرد. که آخرش یه یک تومنی بهش کمیسیون ندادم.
بهت میگه واست بالا میفروشم. ولی اینکار رو نمیکنه. ازت 100 تومن بیشترکمیسیون میگیره. به خریدار هم میگه برات ارزونتر میخرمش، از اونم صد تومن بیشتر یگیره. که وسط فقط سر شما کلاه میره. این پلن، راهترین پلن برای بنگاه داران هست. برعکسش عملا نشدنیه.
اگه شناخت به روند خرید و فروش و قیمت ماشین دارید بهترین گزینه همون باما و دبوار هست. فقط بایست مراقب باشی موقعی که خواستن بیان ماشینتو ببینن، نگیرن ندزدنش.
من خودم نه برای خرید و نه برای فروش و نه حتی برای تماشای ماشینی سمت هیچ بنگاه و نمایشگاهی نمیرم ...
برای فروش توی دیوار و سایت باما تبلیغ کنید
مشتری میاد میبینه یه قولنامه بنویسید و برید مرکز تعویض پلاک کارهاش رو انجام بدید
من چند بار اینطوری ماشین خودم و دوستان رو فروختم بدون هیچ مشکل و هزینه اضافه ای
ثبت دفترخانه ای هم طبق نظر اخیر مجلس نیاز نیست
طبق نظر آخر محلس یا پلیس راهور
فکر نکنم مجلس گفته باشه..
دوستان رو ماشین جدید همون پلاک قبلی رو زدن. یکیش جدید بود یکیش هم دقیقا قبلیه بود. چرا اینطوری کردن اخه؟ میشه در خواست پلاک تازه داد؟ منظور شماره همون باشه
چرا جدید نزدن؟
منظور کلی پلاک نو هست با همان شماره
یکیش رو قبلی رو از همون ماشین قبلی برداشتن زدن به جدید یکیش هم نو هست
mohamad skystar
31-10-2017, 23:44
دوستان رو ماشین جدید همون پلاک قبلی رو زدن. یکیش جدید بود یکیش هم دقیقا قبلیه بود. چرا اینطوری کردن اخه؟ میشه در خواست پلاک تازه داد؟ منظور شماره همون باشه
چرا جدید نزدن؟
منظور کلی پلاک نو هست با همان شماره
یکیش رو قبلی رو از همون ماشین قبلی برداشتن زدن به جدید یکیش هم نو هست
به مرکز شماره گزاری مراجعه کنید تا راهنماییتون کنن
دوستان رو ماشین جدید همون پلاک قبلی رو زدن. یکیش جدید بود یکیش هم دقیقا قبلیه بود. چرا اینطوری کردن اخه؟ میشه در خواست پلاک تازه داد؟ منظور شماره همون باشه
چرا جدید نزدن؟
منظور کلی پلاک نو هست با همان شماره
یکیش رو قبلی رو از همون ماشین قبلی برداشتن زدن به جدید یکیش هم نو هست
پلاک مالک خودرو رو بهش دادن ... شما اگر قبلا ماشین داشتین و ردش کردین پلاکشو نگه میدارن مجدد ماشین گرفتین بهتون میدنش
وقتی یک ماشین فک پلاک میشه پلاک میره تو انبار و یک سال فکر کنم نگهداری میشه. تو این فاصله اگر شما ماشین جدید بگیرید همون مرکز هم باشید که فک پلاک شده و تو انبار باشه همون رو بهتون میدن. البته اگه سالم باشه.
در صورتی که پلاک بیش از یک سال دست شما نبوده باشه امحا شده و یا اگر شما شهری دیگه یا مرکز تعویض پلاکی دیگه برید یا حتا اگر پلاک موجود خیلی خراب باشه شما یک ساعت میشینی تو انبار تحویل پلاک و تو این فاصله پلاک با شماره قبلی برای شما صاد میشه و حک میشه و تحویل داده مبشه.
milonilo
12-06-2018, 11:34
سلام دوستان عزیز خواهش میکنم اگه می تونید منو راهنمایی کنید که خیلی داغونم :
من چند سال پیش یک ماشین از یکی از آشنا ها خریدم که سند قطعی بنام خودش نبود ایشون تو محضر از صاحب سند برای من یک وکالت بلاعضل گرفت و من متاسفانه چون تو شهر بزرگی زندگی میکردم و مشکل احراز سکونت داشتم موفق به تعویض پلاک نشدم بعد از چند مدتی اومدم شهر خودم اما زمانی که رفتم برا تعویض پلاک و خلافی ماشین گفتن شکایت داره و الا و بلا باید برم از دادگاه شهری که پلاک مال اونجاست . حالا سوالم اینه دوستان ماشینم یه آردی تمام رنگ و داغونه از یک طرف میبینم قیمتی نداره و از یک طرف هم این شکایته اعصابو داغون کرده و دوستان بهم میگن که اگه بخوای بری دنبال سندش شاید خیلی برات گرون تموم بشه و در ضمن ماشین الان کلان حتی راه هم نمیره به نظرتون چیکار کنم که درگیر مشکلات دادگاه و این جور چیزا نشم چون راستش خیلی ازش میترسم . تشکر اگه راهنماییم کنین خدا خیرتون بده .
milonilo
12-06-2018, 11:36
سلام دوستان عزیز خواهش میکنم اگه می تونید منو راهنمایی کنید که خیلی داغونم :
من چند سال پیش یک ماشین از یکی از آشنا ها خریدم که سند قطعی بنام خودش نبود ایشون تو محضر از صاحب سند برای من یک وکالت بلاعضل گرفت و من متاسفانه چون تو شهر بزرگی زندگی میکردم و مشکل احراز سکونت داشتم موفق به تعویض پلاک نشدم بعد از چند مدتی اومدم شهر خودم اما زمانی که رفتم برا تعویض پلاک و خلافی ماشین گفتن شکایت داره و الا و بلا باید برم از دادگاه شهری که پلاک مال اونجاست . حالا سوالم اینه دوستان ماشینم یه آردی تمام رنگ و داغونه از یک طرف میبینم قیمتی نداره و از یک طرف هم این شکایته اعصابو داغون کرده و دوستان بهم میگن که اگه بخوای بری دنبال سندش شاید خیلی برات گرون تموم بشه و در ضمن ماشین الان کلان حتی راه هم نمیره به نظرتون چیکار کنم که درگیر مشکلات دادگاه و این جور چیزا نشم چون راستش خیلی ازش میترسم . تشکر اگه راهنماییم کنین خدا خیرتون بده .
Bobby Sands
15-09-2018, 11:27
دوستان کسی میدونه پلاکی فک شده تا چه مدت تو مرکز تعویض پلاک نگهداری میشه؟
من بهمن پارسال یه ماشین گرفتم و ماشین قبلیم رو تا وقتی این جدیده پلاکش نیومد نفروختم برای همین برای ماشین جدید پلاک جدید صادر شد و بعدش قبلیه رو فروختم و رفت مرکز تعویض پلاک فک پلاک شد. حالا میخوام همون پلاک قدیمیمو روی این ماشینه بزنم. ایا این کار امکان داره؟ بنظرتون توی این مدن 8 ماه پلاک قبلیمو نگه داشتن که برم بگیرمش یا نه دیگه اون پلاک مال من نیست و به یکی دیگه دادنش؟
The Respina
15-09-2018, 12:28
دوستان کسی میدونه پلاکی فک شده تا چه مدت تو مرکز تعویض پلاک نگهداری میشه؟
من بهمن پارسال یه ماشین گرفتم و ماشین قبلیم رو تا وقتی این جدیده پلاکش نیومد نفروختم برای همین برای ماشین جدید پلاک جدید صادر شد و بعدش قبلیه رو فروختم و رفت مرکز تعویض پلاک فک پلاک شد. حالا میخوام همون پلاک قدیمیمو روی این ماشینه بزنم. ایا این کار امکان داره؟ بنظرتون توی این مدن 8 ماه پلاک قبلیمو نگه داشتن که برم بگیرمش یا نه دیگه اون پلاک مال من نیست و به یکی دیگه دادنش؟
6 مـــاه...
Bobby Sands
15-09-2018, 15:07
6 مـــاه...
یعنی پلاک قبلیم دیگه از بین رفته و مال من نیست؟! دیگه نمیتونم اونو بگیرم؟
mohamad skystar
15-09-2018, 23:15
دوستان کسی میدونه پلاکی فک شده تا چه مدت تو مرکز تعویض پلاک نگهداری میشه؟
من بهمن پارسال یه ماشین گرفتم و ماشین قبلیم رو تا وقتی این جدیده پلاکش نیومد نفروختم برای همین برای ماشین جدید پلاک جدید صادر شد و بعدش قبلیه رو فروختم و رفت مرکز تعویض پلاک فک پلاک شد. حالا میخوام همون پلاک قدیمیمو روی این ماشینه بزنم. ایا این کار امکان داره؟ بنظرتون توی این مدن 8 ماه پلاک قبلیمو نگه داشتن که برم بگیرمش یا نه دیگه اون پلاک مال من نیست و به یکی دیگه دادنش؟
سلام
چون شما دوتا پلاک به نامتون هست دلیلی نداره این پلاک رو بردارن و اون یکی رو بدن
چون در سند و کارت ماشین قید شده
اون پلاک قبلی شما تا مدت زمان زیادی احتمالا 3 سال نگهداری میشه
antifreeze
20-09-2018, 16:14
با عرض سلام
از دوستان کسی میدونه هزینه خودروی اسقاطی الان چقدر هستش؟
mohamad skystar
21-09-2018, 00:36
با عرض سلام
از دوستان کسی میدونه هزینه خودروی اسقاطی الان چقدر هستش؟
سلام
با توجه به تغییر زیادی که در قوانین اسقاطی ها انجام میشه
مستقیم باید با اداره اسقاط خودرو صحبت کنید
دوستان من یه ماشین صفر رو که تحویل گرفتم و سند و پلاک و... هم اومده رو میخوام بفروشم. تجربه و سابقه ای ندارم. مهمترین سوالم اینه: فرض کنیم قیمت این ماشین 50 میلیون باشه. بنده قبل از تحویل ماشین به خریدار چقدر از این پول رو باید بگیرم؟ کلش رو؟ یا بخشی رو؟ اگر فقط بخشی از پول چطوری اعتماد کنم به خریدار غریبه؟ کلا روال به چه صورته؟ میخوام قانونی انجام بشه. ممنونم.
دوستان من یه ماشین صفر رو که تحویل گرفتم و سند و پلاک و... هم اومده رو میخوام بفروشم. تجربه و سابقه ای ندارم. مهمترین سوالم اینه: فرض کنیم قیمت این ماشین 50 میلیون باشه. بنده قبل از تحویل ماشین به خریدار چقدر از این پول رو باید بگیرم؟ کلش رو؟ یا بخشی رو؟ اگر فقط بخشی از پول چطوری اعتماد کنم به خریدار غریبه؟ کلا روال به چه صورته؟ میخوام قانونی انجام بشه. ممنونم.
پرسش بسیار خوبیست و مفید برای همه.
در کشورهائی که از مدیریت درستی برخوردارند. در محضر ثبت اسناد یک سامانه ای وجود دارد که خریدار پول یا کارت بانکش و فروشنده مدارک و سویچ ماشین را در اختیار مسئول محضر قرار میدهند و وقتی طرفین اعلام رضایت از انجام معامله کردند, و سند را امضا نمودند مدارک هر طرف را پس میدهند و این مراحل در سامانه ی ثبت اسناد ثبت میشود و قابل بازرسی از طرف هر مسئولی مثل بازپرس و پلیس است. چنانچه از یک طرف خلافی دیده شود صورت جلسه شده و با آمدن پلیس مدارک و صورت جلسه ی امضا شده ی شهود را پس از گرفتن رسید از پلیس تحویل پلیس میدهند.دیگر کار با پلیس و دادگاه خواهد بود که البته همانروز انجام میشود و نه اینشاالله.یعنی محضر مسئول انجام معاملات است نه فقط سهم خودش را بگیرد و کاری با بقیه ماجرا نداشته باشد.
MOHAMMAD_ASEMOONI
07-01-2019, 17:14
سلام
.
هشــــــــــدار
.
طبق خبر IRINN :
بعضیها برای فروش ماشینشون مقداری از پول رو میگیرند و مبایعه نامه مینویسند و میگن بقیه مبلغ رو موقع به نام زدن در راهنمایی یا دفتر اسناد رسمی پرداخت کن
خریدار با همون مبایعه نامه میتونه بره راهنمایی و ماشین رو بزنه به نام خودش و بقیه ی پول رو هم پرداخت نکنه
.
پس مراقب باشین و موقع نوشتن مبایعه نامه , پول کامل رو بگیرین
.
===================================
صرفه جویی های میلیونی در هزینه های خودرو و زندگی
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
wichidika
18-02-2019, 23:49
مدارک لازم برای احراز محل سکونت مالک خودرو+ جزئیاترئیس مرکز شماره گذاری و تعویض پلاک پلیس راهور ناجا، مدارک لازم برای احراز محل سکونت مالکان خودروها را اعلام کرد.[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
به گزارش خبرنگار انتظامی خبرگزاری فارس، سرهنگ علی محمدی رئیس مرکز شماره گذاری و تعویض پلاک پلیس راهور ناجا، با اشاره به برخی مشکلات مراجعان به مراکز نقل و انتقال خودروها در کشور، گفت: برابر دستورالعمل صادره ارائه یکی از مدارک زیر شامل سند مالکیت منزل مسکونی به نام مالک وسیله نقلیه، سند اجاره منزل مسکونی به نام مالک وسیله نقلیه و جواز کسب معتبر به نام مالک وسیله نقلیه برای احراز محل سکونت الزامی است.رئیس مرکز شماره گذاری و تعویض پلاک پلیس راهور ناجا، تصریح کرد: آن دسته از متقاضیانی که این مدارک را ندارند، ارائه گواهی اشتغال به تحصیل فرزندان با ذکر آدرس محل سکونت والدین که به تایید آموزش و پرورش منطقه رسیده باشد، ارائه معرفینامه از محل خدمت (ویژه کارکنان دولت و نیروهای مسلح) با ذکر آدرس محل سکونت کارکنان مزبور از دیگر مدارک برای احراز محل سکونتشان است.سرهنگ علی محمدی با اشاره به این که متقاضیانی که مدعی هستند با پدر و مادر خود زندگی میکنند، ارائه سند استیجاری یا ملکی به نام پدر یا مادرشان الزامی است افزود: مالکانی که منزلشان به نام همسرشان است میتوانند باارائه این سند نسبت به احراز محل سکونت خود اقدام کنند.به گفته وی افرادی که هیچکدام از این مدارک را ندارند بر اساس محل صدور شناسنامه پلاک وسیله نقلیه دریافت میکنند.رئیس مرکز شماره گذاری و تعویض پلاک پلیس راهور ناجا در خصوص صدور پلاک وسیله نقلیه برای سازمانها، کارخانجات و شرکتها نیز گفت: این دسته از متقاضیان ارائه اساسنامه و روزنامه رسمی که حداکثر 2 سال از تاریخ ثبت آن در روزنامه گذشته باشد الزامی است و پلاک بر اساس شهرستان محل ثبت شرکت با ذکر آدرس دقیق محل فعالیت صادر میشود.سرهنگ علی محمدی تصریح کرد: برای این متقاضیان در صورتی که دارای شعبه و یا دفتر در سایر شهرها (به غیر از شهری که سازمان، کارخانه و یا شرکت در آنجا به ثبت رسیده است) باشند، بر اساس مندرجات اساسنامه و روزنامه رسمی آنها با ذکر آدرس دقیق محل شعبه پلاک مالکیت وسیله نقلیه صادر میشود.رئیس مرکز شماره گذاری و تعویض پلاک پلیس راهور ناجا با اشاره به این که دفترچه تامین اجتماعی معتبر مربوط به شهرستان محل محل اخذ کد پلاک از دیگر مدارک احراز محل سکونت یا فعالیت مالکان است افزود: در صورت عدم احراز محل سکونت باارائه مدارک فوق،ارائه مدارک تکمیلی شامل اصل فیش آب یا برق یا گاز به تاریخ روز الزامی است.وی تصریح کرد: برای ساکنین شهرها و روستاهای مرزی که در زمان جنگ تحمیلی به شهرهای دیگر نقل مکان کردهاند و دارای محل تولد و صدور شناسنامه مغایر با والدین خود میباشند،ارائه خدمات شمارهگذاری باارائه تاییدیه ممهور به مهر شورای محل یا روستا صورت میگیرد.رئیس مرکز شماره گذاری و تعویض پلاک پلیس راهور ناجا خاطرنشان کرد: در صورتارائه سایر مدارک توسط متقاضی نظیر فروشنامه منزل مسکونی مربوط به زمینهای اوقافی روستایی که به تایید شورای اسلامی محل رسیده، نامه های رسمی از ادارات عشایر و امور روستایی سازمان جهادکشاورزی (عشایر) و ...ارائه خدمات صرفا در صورت احراز محل سکونت با نظر مدیر فنی انجام میشود.انتهای پیام/
prince0fpersia
12-09-2019, 18:30
پرسش بسیار خوبیست و مفید برای همه.
در کشورهائی که از مدیریت درستی برخوردارند. در محضر ثبت اسناد یک سامانه ای وجود دارد که خریدار پول یا کارت بانکش و فروشنده مدارک و سویچ ماشین را در اختیار مسئول محضر قرار میدهند و وقتی طرفین اعلام رضایت از انجام معامله کردند, و سند را امضا نمودند مدارک هر طرف را پس میدهند و این مراحل در سامانه ی ثبت اسناد ثبت میشود و قابل بازرسی از طرف هر مسئولی مثل بازپرس و پلیس است. چنانچه از یک طرف خلافی دیده شود صورت جلسه شده و با آمدن پلیس مدارک و صورت جلسه ی امضا شده ی شهود را پس از گرفتن رسید از پلیس تحویل پلیس میدهند.دیگر کار با پلیس و دادگاه خواهد بود که البته همانروز انجام میشود و نه اینشاالله.یعنی محضر مسئول انجام معاملات است نه فقط سهم خودش را بگیرد و کاری با بقیه ماجرا نداشته باشد.
با سلام و تشکر
ولی کاش چیزی که الان عرف هست و رایج هست رو هم بگید ... از وکالت دادن واسه تعویض پلاک و محضر تا گرفتن چک تضمینی به نام فروشنده و هزینه ها و ...
omid2122
21-09-2019, 10:38
سلام.من میخوام یه تیبا صفر بخرم ولی فوری نمایندگی ها داره و قیمتش خوبه ولی سند 2 برگ میشه؟ کارتکس هم میگن برداشتن.البته شخض هم میفروشه با همین قیمت پیشنهاد شما چیه از نمایندگی بگیرم؟
miladddd
15-11-2019, 18:44
سلام. من دارم یه ماشین ثبت نامی رو از ایران خودرو تحویل میگیرم و میخوام بلافاصله بفروشمش. چه راهی رو بهم پیشنهاد میدین که مراحل سند و ... به راحتی و در امنیت کامل انجام بشه؟
antifreeze
28-12-2019, 21:35
بهترین راه همون سند راهنمایی رانندگی هستش که سند هم دست اول باشه وگرنه اگر به دفتر خانه برید سند دست دوم میشه هواستون به این نکته باشه حتما...
----------------------------------------------------------------------------------------------------
wichidika
30-01-2020, 22:55
دارندگان وسایل نقلیه بخوانند
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]دارندگان وسایل نقلیه عمومی از جمله تاکسی، مینیبوس، اتوبوس و... مشمول مالیات بر درآمد این وسایل میشوند که علاوه بر این نوع مالیات، اخیرا با بررسی لایحه مالیات بر ارزش افزوده در مجلس، مالیات نقلوانتقال خودرو، عوارض سالانه وسایل نقلیه و مالیات و عوارض سبز شمارهگذاری انواع خودرو و موتورسیکلت، از جمله مالیاتهایی هستند که برای وسایل نقلیه و خودروها تصویب شده است.
به گزارش ایسنا، یکی از مالیاتهایی که انواع خودرو را شامل میشود، مالیات بر درآمد وسایل نقلیه است که براساس آن همه دارندگان وسایل نقلیه عمومی از جمله تاکسی، مینیبوس، اتوبوس، وانتبار، کامیون و … مشمول مالیات بر درآمد وسایل نقلیه میشوند.
همچنین، در تعیین درآمد مشمول مالیات فاکتورهای مختلفی نظیر نوع و مدل اتومبیل ملاک مدنظر قرار میگیرد که با اطلاعیهای از سوی سازمان امور مالیاتی اعلام میشود.
بنابراین مؤدیان این نوع مالیات باید در خرداد ماه هر سال نسبت به ارائه اظهارنامه مالیاتی برای عملکرد سال قبل اقدام کنند. همچنین عدم تسلیم اظهارنامه در موعد مقرر معادل ۳۰ درصد مالیات قطعی شده و غیرقابل بخشودگی است که مؤدیان، مشمول جریمهای معادل ۲.۵ درصد مالیات به ازای هر ماه دیرکرد پرداخت مالیات پس از اتمام سررسید مقرر میشود.
مدارک لازم برای تشکیل پرونده مالیات بر درآمد وسایل نقلیهمدارک لازم برای تشکیل پرونده مالیات بر درآمد وسایل نقلیه شامل اصل و تصویر سند مالکیت، اصل و تصویر شناسنامه و کارت ملی (در صورت انتقال برای خریدار و فروشنده)، اصل و تصویر کارت ماشین و شناسنامه مالکیت خودرو (برگ سبز) میشود.
علاوه بر این نوع مالیات، نمایندگان مجلس اخیرا طی بررسی ماده ۳۰، ۳۱ و ۳۲ لایحه مالیات بر ارزش افزوده، مالیاتهای جدیدی همچون مالیات نقل و انتقال خودرو، عوارض سالانه وسایل نقلیه، مالیات و عوارض سبز شمارهگذاری انواع خودرو و موتورسیکلت، را برای وسایل نقلیه تصویب کردهاند که در ادامه با جزئیات بیشتر این نوع مالیاتها آشنا میشوید.
گفتنی است که طبق تصویب مجلس شورای اسلامی شمارهگذاری انواع خودروهای سبک و سنگین و موتورسیکلت، براساس رتبه انرژی آنها، که به تأیید سازمان ملی استاندارد ایران رسیده است، مشمول مالیات و عوارض سبز میشوند.
براساس ماده ۳۰ لایحه مالیات بر ارزش افزوده، وزارت صنعت، معدن و تجارت مکلف است ظرف مدت سهماه از تاریخ ابلاغ این قانون، با همکاری سازمان حفاظت محیطزیست و سازمان ملی استاندارد ایران، فهرست کلیه خودروها و موتورسیکلت های تولید داخل و وارداتی را با توجه به رتبه انرژی، که در برچسب انرژی آنها درج شده است، بهصورت برخط به سازمان اعلام نماید و برای اطلاع عموم، منتشر کند.
همچنین، اشخاص حقوقی واردکننده و تولیدکنندگان انواع وسائط نقلیه موضوع، باید اظهارنامه مربوط به مالیات و عوارض شمارهگذاری و همچنین مشخصات دقیق وسائط نقلیه فروختهشده هرماه را حداکثر تا پانزدهم ماه بعد به نحوی که سازمان امور مالیاتی اعلام میکند، به سازمان تسلیم و مالیات و عوارض متعلق به آن را پرداخت کنند.
جریمه عدم پرداخت و تاخیر مالیات و عوارض سبز شمارهگذاری انواع خودرو و موتورسیکلتعلاوه بر این، عدم پرداخت مالیات و عوارض مذکور در مهلت تعیین شده، موجب جریمه غیرقابل بخشودگی به میزان ۱۰ درصد مالیات و عوارض و در صورت تأخیر در پرداخت آن نیز، مشمول جریمههای موضوع ماده (۴۰) این قانون میشود.
عوارض سالانه وسایل نقلیهیکی دیگر از انواع مالیاتهایی که شامل انواع وسایل نقلیه با تصویبات مجلس شده این است که ماده ۳۱ لایحه مالیات بر ارزش افزوده، به بررسی عوارض سالانه کلیه وسائط نقلیه اعم از خودروهای سبک و سنگین و موتور سیکلتها میپردازد که براساس آن، وسائط نقلیه در شهرهای آلوده تا ۱۰ سال پس از تولید معادل یک بیستم نرخ های مندرج، مشمول عوارض سالانه آلایندگی وسائط نقلیه میشوند.
طبق این گزارش، وزارت کشور (سازمان شهرداریها و دهیاریها) باید با ایجاد سامانه الکترونیک متمرکز عوارض سالانه وسائط نقلیه، امکان پرداخت و صدور الکترونیکی مفاصاحساب عوارض این ماده را برای مالکان و استعلام برخط میزان عوارض پرداخت نشده مربوط به وسائط نقلیه را برای نیروی انتظامی و دفاتر اسناد رسمی فراهم کند.
لازم به ذکر است که براساس این مالیات، کلیه وسائط نقلیه که قبل یا بعد از لازم الاجراء شدن این قانون شمارهگذاری شده باشند نیز، مشمول عوارض موضوع این ماده می شوند.
جریمه عدم پرداخت عوارض سالانه وسایل نقلیهلازم به ذکر است که مشمولان این عوارض در صورت عدم پرداخت این عوارض در موعد تعین شده، مشمول جریمه غیرقابل بخشودگی معادل ۱۰ درصد عوارض سالانه و در صورت تأخیر بیش از یکماه میشوند؛ علاوه بر این مشمول جریمهای معادل ۲ درصد عوارض سالانه به ازای هر ماه نسبت به مدت تأخیر میشوند.
همچنین، در صورتی که مالک یا مالکان خودروهای سبک و سنگین و موتور سیکلت از پرداخت عوارض موضوع این ماده به مدت پنج سال از سال مالکیت، خودداری کنند و یا مبلغ عوارض و جریمه پرداختنشده از پنج درصد بیشتر شود، نیروی انتظامی موظف است براساس فهرست اعلامی وزارت کشور (سازمان شهرداریها و دهیاریها) نسبت به توقف وسائط نقلیه مزبور تا پرداخت بدهی اقدام کند.
مالیات نقل و انتقال انواع خودروبراساس این نوع مالیات، نقل و انتقال انواع خودرو و موتورسیکلت به جز ماشینهای راهسازی، کارگاهی، معدنی، کشاورزی و شناورها مشمول مالیات نقل و انتقال میشود.
طبق این مالیات، انواع خودروهای تولید داخل به میزان یک درصد و وارداتی معادل دو درصد به ماخذ مذکور برای سال تولید ماخذ محاسبه مالیات موضوع این ماده، تا ۶ سال پس از سال تولید سالانه ۱۰ درصد همان ماخذ کاهش مییابد و برای سالهای ششم به بعد ۴۰ درصد ماخذ یاد شده است.
همچنین، اولین انتقال خودرو از کارخانجات سازنده یا مونتاژکننده داخلی و یا واردکنندگان (نمایندگیهای رسمی شرکتهای خارجی) به خریداران و همچنین هرگونه انتقال به صورت صلح و هیه به نفع دولت، مشمول پرداخت مالیات نقل و انتقال میشود.
علاوه بر این، گفتنی است که نقل و انتقال انواع خودروها و موتورسیکلت با پلاک انتظامی مناطق آزاد تجاری - صنعتی مشمول مالیات نمیشود.
انتهای پیام
wichidika
05-11-2020, 13:43
صفرتا 100«شمارهگذاری اینترنتی»/ ازصرف وقت 10 دقیقهای تا رؤیت سابقه تصادف خودروی مورد معامله!آگاهی ازآخرین اطلاعات تصادف و خسارت واردشده به خودروی موردمعامله و صرف وقت 10 دقیقهای برای تعویض پلاک، بدون آنکه دراین روزهای کرونایی از ماشین پیاده شوید، مهمترین مزایای طرح «شمارهگذاری اینترنتی» خودروها است.[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
گروه انتظامی خبرگزاری فارس ـ مریم عرب انصاری: در 30 مهرماه مصادف با چهارمین روز از هفته نیروی انتظامی با حضور سردار حسین اشتری فرمانده ناجا، یکی از پروژههای هوشمندسازی پلیس راهور ناجا یعنی طرح «شماره گذاری اینترنتی» خودروها در شهرک آزمایش به طور رسمی افتتاح شد.اگرچه پیش از هفته ناجا، طرح نوبتدهی اینترنتی در برخی استانها به مرحله اجرا گذاشته شد و در هفته نیروی انتظامی به صورت کشوری توسط فرمانده ناجا به بهره برداری رسید، اما شمارهگذاری اینترنتی به عنوان تازهترین و جدیدترین دستاورد هوشمندسازی پلیس، موضوع مهم و قابل توجهی بود.همین یک خبرکافی بود تا سوالات بی شماری را در ذهن متبادر کند: برای کدام خودروها امکان شمارهگذاری اینترنتی مهیاست؟ این قابلیت برای کدام دسته از افراد حقیقی یا حقوقی امکان پذیراست؟ در چه شهرهایی این قابلیت عملیاتی شده و برای ثبت نام در این سامانه، چه مراحل و چه مدارکی مدنظر است؟
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]آگاهی از چند و چون اجرای طرح شمارهگذاری اینترنتی خودرو و جزئیات پیش رو، ما را بر آن داشت تا با سرهنگ «علی محمدی» رئیس مرکز شمارهگذاری پلیس راهور ناجا به گفتوگو بنشینیم.* ثبت مدارک هویتی و سکونتی در پلیس + 10 ؛ اولین گام** طرح شماره گذاری اینترنتی خودرو چیست؛ آیا تمام مراحل این طرح، اینترنتی است؟ابتدا باید بگویم که طرح های هوشمندسازی پلیس راهور ناجا از جمله شماره گذاری اینترنتی، تحت تدابیر فرمانده نیروی انتظامی و سردار هادیانفر رییس پلیس راهور ناجا در راستای ارائه خدمت بیشتر به شهروندان به مرحله اجرا در آمده است.در این طرح فروشنده و خریدار ابتدا مدارک هویتی و سکونتی خود را در دفاتر پلیس + ۱۰ ثبت کرده و پس از ثبت مشخصات، وارد سامانه شمارهگذاری اینترنتی شده و پس از تایید مدارک موردنیاز، بازه زمانی مد نظر خود را برای مراجعه به مراکز شماره گذاری تعیین میکنند. سپس به صورت حضوری در مرکز تعویض پلاکی که قبلا رزرو کرده اند حضور یافته و مراحل تعویض پلاک خودرو را انجام میدهند.**مراحلکار برای ورود به سامانه تعویض پلاک اینترنتی چگونه است؟برای استفاده از سامانه شماره گذاری اینترنتی ابتدا باید اشخاص متقاضی با دست داشتن اصل کارت ملی و شناسنامه به یکی از دفاتر پلیس + 10 در محل سکونت خود مراجعه کنند؛ ذکر این نکته ضروری است که در فاز اول طرح شماره گذاری اینترنتی صرفا خدمت نقل و انتقال اینترنتی برای اشخاص حقیقی ایرانی که مالکیت 6 دانگ کامل خودروی سواری را دارند، امکانپذیر است.حضور اشخاص حقیقی شامل متقاضی فروش و متقاضی خرید در تمام مراحل الزامی است و در اجرای این طرح نمیتوان به صورت وکالتی کاری را انجام داد.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]با حضور فروشنده و خریدار در دفاتر پلیس + 10 مشخصات هویتی و سکونتی فرد ثبت میشود. البته اگر بعد از ثبت آدرس، محل سکونت، محل کوچه یا پلاک متقاضیان تغییر کرد میتوانند برای اصلاح آدرس خود مراجعه کنند؛ برای این کار میتوانند به اپلیکیشن «پلیس من» وارد شده و نسبت به تصحیح آدرس اقدام کنند، اما اگر شهر محل سکونت تغییر کرده باشد، باید اصلاحات را از طریق مراجعه به دفاتر پلیس + 10 انجام دهند.* ورود به سامانه [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ؛دومین گام** بعد از ثبت مشخصات در سامانه پلیس من و دفاتر پلیس + 10، متقاضی چگونه به درگاه اینترنتی پلیس راهور متصل میشود؟در این مرحله شخص حقیقی متقاضی فروش با مراجعه به آدرس اینترنتی [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] نسبت به ثبت نام و دریافت رمز عبور یک بار مصرف اقدام میکند؛ پس از ورود به سامانه مربوطه وارد قسمت نقل و انتقالات اینترنتی شده و قوانین و مطالب درج شده را مطالعه کرده و تأیید می کند.* خودرو باید دارای بیمه نامه شخص ثالث و معاینه فنی باشد** خودرویی که برای خرید و فروش آن اقدام شده، باید چه شرایطی داشته باشد؟خودروی انتخابی باید دارای بیمه نامه شخص ثالث و معاینه فنی بوده و فاقد هر گونه دستور یا شکایت قضایی باشد.در ضمن باید دیون دولتی از جمله جریمه و خلافی آن پرداخت شده باشد. در صورتی که خودروی انتخابشده دارای تخلفات رانندگی معوق باشد، متقاضی فروش به صفحه پرداخت تخلفات رانندگی هدایت شده و با فعال کردن رمز دوم اینترنتی کارت خود امکان پرداخت آنلاین خلافی را دارد.لازم به ذکر است پس از انجام مراحل ثبت خودرو و پرداخت تخلفات رانندگی برای خریدار پیامکی با مضمون مشخصات خودرو میآید. در این مرحله خریدار پس از ثبت نام و دریافت رمز عبور یک بار مصرف وارد سامانه شده و پس از مطالعه قوانین مربوطه و تأیید آنها، درخواست نقل و انتقال ارسالی از سوی فروشنده را مشاهده میکند. خریدار در این قسمت مشخصات خودرو را مشاهده میکند و اگر خودروی مشخص شده مورد تایید خریدار باشد باید دکمه تأیید را کلیک کند و در نهایت به صفحه نوبتدهی اینترنتی هدایت میشود؛ اگر خودروی مشخص شده با خودروی درخواستی تناقض داشت خریدار باید دکمه « رد » را کلیک کند.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]*رویت سابقه تصادف و خسارت خودرو مهمترین مزیت طرح شماره گذاری اینترنتی** آیا در این سامانه، اطلاعات خودرو اعم از سابقه تصادف و خسارتهای احتمالی وارد شده بر خودرو قابل رویت است؟بله، هنگامی که مشخصات خودرو برای تأیید برای خریدار ارسال میشود، فرد مشخصات کامل خودرو اعم از آمار تصادفات و خسارات را مشاهده میکند و به این ترتیب از تعداد و میزان تصادف و خسارت هایی که متوجه خودرو شده است، آگاه شده و و این موضوع یکی از مزیت های عمده این طرح است چراکه از کلاهبرداریهای احتمالی کاسته میشود.** بعد از تأیید درخواست از سوی خریدار، چه مراحل دیگری باقی مانده است؟بعد از این که خریدار موافقت خود را با خودروی مشخصشده اعلام و دکمه تأیید را کلیک کرد، وارد صفحه نوبتدهی اینترنتی میشود. در این صفحه خریدار با هماهنگی با فروشنده، تعیین میکند که در کدام شهر، کدام مرکز تعویض پلاک و چه تاریخ و ساعتی برای مراجعه اقدام کنند.نکته مهم این است که فعلا و در حال حاضر فقط مرکز تعویض پلاک «میثم» امکان شمارهگذاری اینترنتی را داشته و لاین مخصوصی برای ورود و ارائه خدمت به متقاضیان این طرح را پیش بینی کرده است.بعد از رزرو بازه زمانی مدنظر و ثبت درخواست،باید خریدار و فروشنده به همراه خودرو در بازه زمانی رزروشده به مرکز شماره گذاری و تعویض پلاکی که مشخص کردهاند مراجعه کنند.**آیا مراحل ثبت نام را برای هر بار تعویض پلاک باید انجام داد؟ چقدر این مراحل زمانبر است؟ آیا در مراجعه به مراکز تعویض پلاک روند ویژهای برای ارائه خدمت سریعتر به متقاضیان اینترنتی در نظر گرفته شده است؟ ثبت مشخصات هویتی و سکونتی هر فرد برای استفاده از تمام خدمات اینترنتی که پلیس راهور به مرور در دستورکار داشته و اعلام میشود،مورد نیاز خواهد بود و فقط کافی است که شخص یک بار به دفتر پلیس+ 10 مراجعه کند و بعد از آنکه مشخصاتش در سامانه ثبت شد، میتواند از طریق این سامانه به امور دیگر اعم از نوبتدهی اینترنتی، تعویض گواهینامه در آینده و دیگر خدمات هوشمند وصل شود؛ اگر چه میتوان از طریق اپلیکیشن «پلیس من» نیز به این سامانه وصل شد.اما در خصوص زمان بر بودن یا نبودن این مراحل باید گفت که تمام مراحل تعویض پلاک در مرکز شماره گذاری به صورت آنلاین فقط ۱۰ دقیقه طول می کشد.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]* رعایت فاصله زمانی 24 ساعته بین ثبت نام و مراجعه حضوری برای تعویض پلاک**آیا برای ثبت نام در طرح شمارهگذاری اینترنتی باید مدت زمان خاصی را منتظر و در صف ماند یا نه؛ بلافاصله می توان به مراکز مربوطه و در نوبت زمانی رزرو شده مراجعه کرد؟دقت کنید هنگامی که خریدار در سامانه شماره گذاری اینترنتی مشغول بررسی مشخصات خود و مشاهده وضعیت خودرو می باشد پلاک های قبلی و آزاد خود را که در مراکز تعویض پلاک به نامش ثبت شده مشاهده می کند.در اجرای طرح این امکان فراهم شده که خریدار بتواند از پلاک های آزاد خود انتخاب داشته باشد؛ بر این اساس باید یک فاصله ۲۴ ساعته مابین زمان ثبت مشخصات و تقاضای تعویض پلاک با بازه زمانی جهت حضور در مراکز تعویض پلاک قائل شد تا پلاک های انتخاب شده افراد که در انبار مرکزی موجود است به باجه فک و نصب منتقل شده تا افراد معطل نشوند.**هنگامی که زمان رزرو شده برای مراجعه به مراکز تعویض پلاک فرا رسید متعاملین چه باید انجام دهند؟ در این موعد خریدار و فروشنده با ماشین به مرکز تعویض پلاک مراجعه می کنند.بدون آنکه از خودرو پیاده شوند از لاین ویژهای که برای این امر اختصاص یافته وارد مرکز میشوند. حتی نیازی نیست به سالن شمارهگذاری مراجعه کنند؛ چراکه قبلا از طریق سامانه و به صورت اینترنتی مشخصات هویتی و سکونتی خریدار، فروشنده و حتی اطلاعات خودرو ثبت شده است.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]ابتدا به باجه اصالت خودرو رفته تا وسیله نقلیه مورد بازدید و بررسی کارشناس قرار گیرد. بعد از تأیید در این مرحله، به سمت باجه مدیر فنی هدایت می شوند.در این مرحله نیز بدون اینکه نیاز باشد از خودرو پیاده شوند مدیر فنی کل فرایند را به صورت سیستمی کنترل کرده و در صورت تأیید فرایند نقل و انتقال و احراز هویت متعاملین، باید خریدار هزینه شمارهگذاری را با کارت بانکی از طریق الکترونیکی و با گوشی تلفن همراه خود بپردازد.سپس در همین باجه کارت و سند قبلی وسیله نقلیه دریافت شده و ابطال می گردد؛ در ادامه سند جدید به نام خریدار صادر شده و مقرر می شود که کارت خودرو به آدرس خریدار پست شود.بعد از اتمام مراحل مرتبط با باجه مدیر فنی، خریدار و فروشنده که در داخل خودرو مدنظر نشستهاند به قسمت فک و نصب پلاک هدایت می شوند.در این مرحله نیز چون از 24 ساعت قبل پلاک مدنظر مشخص شده و یا اگر خریدار پلاکی نداشته، پلاک جدید ساخته و آماده شده است، فرایند فک و نصب پلاک فورا انجام میشود.در کل باید گفت با حضور خریدار و فروشنده که در داخل خودرو نشستهاند بعد از مراجعه به مرکز تعویض پلاک، فقط به سه قسمت مراجعه کرده و تعویض پلاک انجام می شود 1- باجه اصالت خودرو، 2- باجه مدیر فنی و سپس قسمت فک و نصب پلاک.** کل این مراحل چقدر طول میکشد؟باید گفت تمام این فرایند کمتر از 10 دقیقه طول میکشد.*مزایای طرح شماره گذاری اینترنتیاز مزایای این طرح، انجام فرایند شمارهگذاری در مرکز تعویض پلاک در بازه زمانی کمتر از 10 دقیقه است؛ از سوی دیگر با توجه به شیوع ویروس کرونا ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) و تاکید بر رعایت فاصله اجتماعی با توجه به این که خریدار و فروشنده از خودرو پیاده نمیشوند از ازدحام افراد و انتقال زنجیروار این ویروس کاسته میشود.همچنین با توجه به آنکه سوابق تصادفات خودرو در سامانه درج شده و خریدار آن را مشاهده میکند، خریدار با آگاهی کامل نسبت به خرید خودرو اقدام میکند و از کلاهبرداری توسط افراد سودجو که اقدام به فروش خودروهای سرقتی یا تصادفی شدید و ناایمن می کنند جلوگیری میشود؛ همچنین باید گفت امکان انتخاب پلاک توسط خریدار در صورت داشتن چند پلاک آزاد مهیاست.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]** در هنگام مراجعه به مراکز تعویض پلاک متعاملین چه مدارکی باید همراه داشته باشند؟در زمان مراجعه همراه داشتن اصل کارت ملی متعاملین و اصل سند مالکیت و کارت شناسایی خودرو الزامی است.** اگر سند مالکیت یا کارت خودرو مفقود شده باشد، چگونه باید اقدام کرد؟در صورتی که سند مالکیت خودرو مفقود شده باشد، مالک خودرو باید پس از درج یک نوبت آگهی روزنامه مبنی بر مفقودی سند مالکیت و سپری شدن 10 روز از تاریخ انتشار آگهی با مراجعه حضوری به یکی از مراکز تعویض پلاک محل سکونت خود نسبت به اخذ المثنی سند مالکیت اقدام کند.در صورت مفقودی کارت شناسایی خودرو، متقاضی فروش پس از ورود به سامانه و انتخاب خودرو و درج مشخصات خریدار میتواند فرم تعهد مربوطه را تکمیل و سایر مراحل را طی کند.* داشتن تلفن همراه هوشمند و کارت بانکی با رمز دوم ضروری است ** نکته الزامی برای متقاضیان طرح شماره گذاری اینترنتی چیست؟ذکر این نکته ضروری است که برای بهرهگیری از نقل و انتقال اینترنتی باید خریدار و فروشنده دارای تلفن همراه هوشمند و کارت بانکی با رمز دوم و امکان پرداخت اینترنتی باشند.* فقط سواری ها و وانت ها با پلاک شخصی در شمول شماره گذاری اینترنتی هستند** این طرح برای کدام دسته از خودروها و در کدام مرکز اجرا میشود؟در حال حاضر شماره گذاری اینترنتی خودرو فقط شامل خودروهای شخصی سواری و وانت شده و در مرکز تعویض پلاک میثم امکان پذیر است، البته باید گفت این اقدام به زودی به سایر مراکز تعویض پلاک کشور تعمیم داده میشود.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]* * افرادی که شرایط و امکان دریافت خدمات اینترنتی را ندارند چگونه میتوانند اقدام کنند؟با توجه به این که هم اکنون تمام مراکز شماره گذاری و تعویض پلاک به صورت نوبت دهی اینترنتی خدمات ارائه میدهند، افراد میتوانند از طریق سایت نوبت دهی اینترنتی در بازه زمانی رزرو شده در مرکزی که تعیین کردهاند حضور یافته و خودروی خود را شمارهگذاری کنند.انتهای پیام/
سرهنگ محمدی ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])تعویض پلاک ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])شماره گذاری ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])پلیس راهور ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])ناجا ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])شماره گذاری اینترنتی ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) وبت دهی اینترنتی ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) رکز میثم ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])پلیس +10 ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
اخبار مرتبط
نوبتدهی اینترنتی درتماممراکزتعویض پلاک
۱۱:۰۶ ۱۳۹۹-۷-۱۱ ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] C-%D8%A7%DB%8C%D9%86%D8%AA%D8%B1%D9%86%D8%AA%DB%8C-%D8%AF%D8%B1%D8%AA%D9%85%D8%A7%D9%85%E2%80%8C%D9%8 5%D8%B1%D8%A7%DA%A9%D8%B2%D8%AA%D8%B9%D9%88%DB%8C% D8%B6-%D9%BE%D9%84%D8%A7%DA%A9)
نوبت دهی اینترنتی در ۱۷ استان دیگر
۱۹:۰۳ ۱۳۹۹-۷-۲ ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
تعویض پلاک اینترنتی در 11 استان
۱۴:۱۰ ۱۳۹۹-۶-۲۹ ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
اینترنتی شدن تعویض پلاک تهران
۱۰:۳۸ ۱۳۹۹-۶-۱۸ ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
تعویض پلاک کاملاً اینترنتی می شود
([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
مالیات نقل و انتقال چی شده
مالیات نقل و انتقال چی شده
در سامانه نوبت دهی تعویض پلاک ، کاربر رو ارجاع میدن به سامانه دیگری که مالیات رو محاسبه و بصورت آنلاین دریافت میکنه
در سامانه نوبت دهی تعویض پلاک ، کاربر رو ارجاع میدن به سامانه دیگری که مالیات رو محاسبه و بصورت آنلاین دریافت میکنه
متاسفانه میلغ ها خیلی زیاد
الان دقیقا برای مثال وانت نیسان مالیات نقل و انتقال ش شده 1500 در صورتی که اگر قرار بود در محضر سند بزنی میشه 1450
بعضی از خودرو ها مالیات از مبلغ خرج سند بیشتر شده
مردم فکر میکردن این کار به نفع انها میشه در صورتی که خیر
متاسفانه میلغ ها خیلی زیاد
الان دقیقا برای مثال وانت نیسان مالیات نقل و انتقال ش شده 1500 در صورتی که اگر قرار بود در محضر سند بزنی میشه 1450
بعضی از خودرو ها مالیات از مبلغ خرج سند بیشتر شده
مردم فکر میکردن این کار به نفع انها میشه در صورتی که خیر
از مبلغش اطمینان دارید ؟
طی این چند وقت اخیر که من در جریان انجام چند مورد معامله خودرو بودم بطور مثال مالیات برای پارس 86 مبلغ 420 هزار تومان، ساینا اس 1400 مبلغ یک میلیون و صد هزارتومن، کوئیک 98 مبلغ 950 هزار تومن شد.
هزینه محضر این سه مورد به ترتیب یک میلیون و هشتاد هزارتومان، دو میلیون و هشتصد هزار تومان و دو میلیون و پانصد هزارتومان می شد !
از مبلغش اطمینان دارید ؟
طی این چند وقت اخیر که من در جریان انجام چند مورد معامله خودرو بودم بطور مثال مالیات برای پارس 86 مبلغ 420 هزار تومان، ساینا اس 1400 مبلغ یک میلیون و صد هزارتومن، کوئیک 98 مبلغ 950 هزار تومن شد.
هزینه محضر این سه مورد به ترتیب یک میلیون و هشتاد هزارتومان، دو میلیون و هشتصد هزار تومان و دو میلیون و پانصد هزارتومان می شد !
اره
ی وکالت فروش تنظیم شد برای نیسان مدل پایین دقیقا ١۴۵٠
بعد رفتن برای مالیات نقل و انتقال گرفتند دقیقا ١۵٠٠ که پرداخت کردند
خودرو ها که مبنای قیمت گذاری مشخص نداره میگن یک درصد مالیات
حالا چطوری خدا میدونه
خودرو خارجی هم دو درصد
اره
ی وکالت فروش تنظیم شد برای نیسان مدل پایین دقیقا ١۴۵٠
بعد رفتن برای مالیات نقل و انتقال گرفتند دقیقا ١۵٠٠ که پرداخت کردند
خودرو ها که مبنای قیمت گذاری مشخص نداره میگن یک درصد مالیات
حالا چطوری خدا میدونه
خودرو خارجی هم دو درصد
خب ایراد کار مشخص شد
الان دیگه نیازی به وکالت فروش نیست، در وکالت فروش کل هزینه ی انتقال سند قطعی از شما گرفته میشه.
شما باید صرفا یه وکالت تعویض پلاک میدادین که 140 هزار تومن هزینش میشه.
خب ایراد کار مشخص شد
الان دیگه نیازی به وکالت فروش نیست، در وکالت فروش کل هزینه ی انتقال سند قطعی از شما گرفته میشه.
شما باید صرفا یه وکالت تعویض پلاک میدادین که 140 هزار تومن هزینش میشه.
ایراد که نداره
بحث مقایسه بود که متاسفانه مبلغ زیاد تر شده
هزینه سند قطعی در برخی از خودرو ها از مالیات نقل و انتقال کمتر
حالا اینکه مردم سند نمیزنن به خودشان مربوط ولی قرار بود این طرح به نفع مردم باشه که در عمل نشده
یعنی اگر مالیات با خرج سند را دفترخانه ها میگرفتند خیلی مناسب تر در میامد تا نیروی انتظامی
اره
ی وکالت فروش تنظیم شد برای نیسان مدل پایین دقیقا ١۴۵٠
بعد رفتن برای مالیات نقل و انتقال گرفتند دقیقا ١۵٠٠ که پرداخت کردند
خودرو ها که مبنای قیمت گذاری مشخص نداره میگن یک درصد مالیات
حالا چطوری خدا میدونه
خودرو خارجی هم دو درصد
فک نکنم مالیات و عوارض این قیمتی که میگین باشه. الان فقط مالیات و عوارض و هزینه تعویض پلاک هست که خیلی کمتر از هزینه انتقال سند تو دفترخونه اس
فک نکنم مالیات و عوارض این قیمتی که میگین باشه. الان فقط مالیات و عوارض و هزینه تعویض پلاک هست که خیلی کمتر از هزینه انتقال سند تو دفترخونه اس
مالیات
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
وکالت
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
alivolvo
16-05-2022, 14:23
ایراد که نداره
بحث مقایسه بود که متاسفانه مبلغ زیاد تر شده
هزینه سند قطعی در برخی از خودرو ها از مالیات نقل و انتقال کمتر
حالا اینکه مردم سند نمیزنن به خودشان مربوط ولی قرار بود این طرح به نفع مردم باشه که در عمل نشده
یعنی اگر مالیات با خرج سند را دفترخانه ها میگرفتند خیلی مناسب تر در میامد تا نیروی انتظامی
مهم این بود که در دوجا همزمان گرفته نشه از مردم. یعنی دوتا هزینه پرداخت نکنند.
حالا همینکه یکی رو پرداخت میکنند و تکلیف معلوم شده بهتره. البته به قول شما ممکنه دفتر خانه هزینه کمتری بگیره.
مهم این بود که در دوجا همزمان گرفته نشه از مردم. یعنی دوتا هزینه پرداخت نکنند.
حالا همینکه یکی رو پرداخت میکنند و تکلیف معلوم شده بهتره. البته به قول شما ممکنه دفتر خانه هزینه کمتری بگیره.
کل بحث این بود که دفترخانه دارن هزینه زیادی میگیرن بیاین همه با هم بریم تعویض پلاک که هزینه اضافه رو ندیم ولی در صورتی که تمام این ها برنامه بود که کلا هزینه ها بره سمت خودشان
ایراد که نداره
بحث مقایسه بود که متاسفانه مبلغ زیاد تر شده
هزینه سند قطعی در برخی از خودرو ها از مالیات نقل و انتقال کمتر
حالا اینکه مردم سند نمیزنن به خودشان مربوط ولی قرار بود این طرح به نفع مردم باشه که در عمل نشده
یعنی اگر مالیات با خرج سند را دفترخانه ها میگرفتند خیلی مناسب تر در میامد تا نیروی انتظامی
متاسفانه شما دارید کاملا اشتباه می کنید و هزینه ی نقل و انتقال خیلی کمتر شده.
متاسفانه شما دارید کاملا اشتباه می کنید و هزینه ی نقل و انتقال خیلی کمتر شده.
دوست عزیز از شما بعید چرا اینقدر مقاومت میکنی
خوب برو از دفترخانه بپرس
عکس وکالت فروش گذاشتم
عکس مالیات پرداختی هم
ما اشتباه میگیم شما درست میگی
تعجب تا این حد دفاع میکنید
میخوای من برم بپرسم دوباره یا عکس سند وکالت فروش و با اسم و فامیل کد ملی و نوع خودرو
یا مثلاً عکس مالیات پرداختی با کد ملی مالک و شماره پلاک وانت نیسان بذارم
الله اکبر
دوست عزیز از شما بعید چرا اینقدر مقاومت میکنی
خوب برو از دفترخانه بپرس
عکس وکالت فروش گذاشتم
عکس مالیات پرداختی هم
ما اشتباه میگیم شما درست میگی
تعجب تا این حد دفاع میکنید
میخوای من برم بپرسم دوباره یا عکس سند وکالت فروش و با اسم و فامیل کد ملی و نوع خودرو
یا مثلاً عکس مالیات پرداختی با کد ملی مالک و شماره پلاک وانت نیسان بذارم
الله اکبر
دوست عزیز اشتباه شما ناشی از وکالت فروش هست،
وقتی که دیگه الزامی به عقد سند رسمی در دفترخانه ی اسناد رسمی نیست وکالت فروش زدن هم نیازی نیست چون هزینه وکالت فروش=هزینه سند قطعی
شما وقتی مالیات نقل و انتقال رو پرداخت کردین با 140 هزارتومن هم یه وکالت تعویض پلاک میزنید و تمام/ روی برگه سبز هم قید شده سند رسمی مالکیت وسیله نقلیه.
اینکه میگید هزینه ها بیشتر شده اشتباهه، چون عملا قبلا هزینه محضر شما بود سه میلیون الان تقریبا میشه 1600-1700
حالا اینکه شما دوست دارید برید پولتونو بریزید به جیب مبارک سردفتران اسناد رسمی دلیل بر این نیست که حذف دفترخانه ها از چرخه نقل و انتقال خودرو باعث افزایش هزینه نقل و انتقال شما
حالا الان ببینید اونی که مقاومت میکنه منم یا شما اخوی:D
دوست عزیز اشتباه شما ناشی از وکالت فروش هست،
وقتی که دیگه الزامی به عقد سند رسمی در دفترخانه ی اسناد رسمی نیست وکالت فروش زدن هم نیازی نیست چون هزینه وکالت فروش=هزینه سند قطعی
شما وقتی مالیات نقل و انتقال رو پرداخت کردین با 140 هزارتومن هم یه وکالت تعویض پلاک میزنید و تمام/ روی برگه سبز هم قید شده سند رسمی مالکیت وسیله نقلیه.
اینکه میگید هزینه ها بیشتر شده اشتباهه، چون عملا قبلا هزینه محضر شما بود سه میلیون الان تقریبا میشه 1600-1700
حالا اینکه شما دوست دارید برید پولتونو بریزید به جیب مبارک سردفتران اسناد رسمی دلیل بر این نیست که حذف دفترخانه ها از چرخه نقل و انتقال خودرو باعث افزایش هزینه نقل و انتقال شما
حالا الان ببینید اونی که مقاومت میکنه منم یا شما اخوی:D
حق با شما
من اشتباه کردم
شما هزینه مالیات میدی ١۵٠٠+ خود تعویض پلاک ۵٠٠ + وکالت تعویض پلاک ١۵٠ میشه ٢١۵٠
ما هم وکالت فروش میدیم ١۴٠٠
شش ماه بعد هم ماشین رو میفروشید دوباره ٢٢٠٠ میدید خوشحال هستید که کم شده به نفع شما
ماهم ١۴٠٠ میدیم و تمام
هزینه سند قطعی و وکالت فروش هیچ موقع بیشتر از قیمت الان مالیات نبود
نمیدونم ٣ میلیون رو از کجا میگید ولی این قیمت خرج سند سال ٩٩ و ١۴٠٠ امسال هم که ١۴٠٠ شده
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
باز هم اگر اصرار دارید به نفع شما شده من دیگه حرفی ندارم
ما به لرزشی ها میگیم بدون منطق اصرار میکنن ولی متاسفانه از شما بعید بود
حق با شما
من اشتباه کردم
شما هزینه مالیات میدی ١۵٠٠+ خود تعویض پلاک ۵٠٠ + وکالت تعویض پلاک ١۵٠ میشه ٢١۵٠
ما هم وکالت فروش میدیم ١۴٠٠
شش ماه بعد هم ماشین رو میفروشید دوباره ٢٢٠٠ میدید خوشحال هستید که کم شده به نفع شما
ماهم ١۴٠٠ میدیم و تمام
هزینه سند قطعی و وکالت فروش هیچ موقع بیشتر از قیمت الان مالیات نبود
نمیدونم ٣ میلیون رو از کجا میگید ولی این قیمت خرج سند سال ٩٩ و ١۴٠٠ امسال هم که ١۴٠٠ شده
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
باز هم اگر اصرار دارید به نفع شما شده من دیگه حرفی ندارم
ما به لرزشی ها میگیم بدون منطق اصرار میکنن ولی متاسفانه از شما بعید بود
من اگه فروشنده باشم هزینه مالیات میدم به قول شما 1500، ولی خرج تعویض پلاک به من ربطی نداره و به خریدار ربط داره ضمن اینکه هزینه تعویض پلاک هم 500 تومن نیست، اگر هم خریدار باشم که هزینه مالیات به من ربطی نداره و به عهده ی فروشنده هست و من فقط هزینه تعویض پلاک رو پرداخت میکنم. اینکه شما هر موقع خرید هم موقع فروش خودتون هزینه وکالت فروش میدین دیگه مشکل شماست .
شهریور سال گذشته هزینه سند قطعی کوئیک مدل 98 شد 2500 که فروشنده پرداخت کرد، فروردین امسال که دیگه عملا دفترخونه ها حذف شدن و فقط مالیات اجباری شد هزینه مالیات کوئیک شد 1 میلیون و هزینه وکالت تعویض پلاک هم 150 تومن
پارس 86 فروردین امسال هزینه وکالت فروش و یا سند قطعی 1100، اما مالیات حدود 420 و وکالت تعویض پلاک هم 150
فروردین امسال مجددا هزینه وکالت فروش ساینا اس برابر با 2800 بود ولی مالیات خالی 1100 و هزینه وکالت تعویض پلاک هم 150 .
اینکه من میگم به نفع من شده بر این مبناست، اینکه شما میگید به ضرر شما شده هم جای بررسی داره چون عین همین مالیات توی هزینه سندقطعی و وکالت فروش بوده همیشه
ضمن اینکه یه موضوعی که هست خودروهای وانت همیشه مالیات سالانه باید پرداخت کنند و مشمول مالیات مشاغل خودرو هستن، ممکنه اون مبلغ مالیات ناشی از بدهی مالیاتی سالهای قبل شما بوده باشه چون گفتید مدل پایین هست خودرو
vBulletin , Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.