مشاهده نسخه کامل
: مشکل بوت نشدن مادربرد MSI PT890 Neo-V
MclarenFM
28-08-2012, 15:50
سلام دوستان عزیز،
من برای تمیز کردن قطعات درون کیس، فن CPU را از روی مادربرد MSI PT890 Neo-V خودم جدا کردم و پس از تمیز کردن و اتصال مجدد، مادربرد دیگر بوت نمیشود !
من در تمیز کردن نهایت دقت را در مورد الکریسته ساکن و آسیب نزدن به قطعات رعایت کردم و مطمئن هستم اشکال از تمیز کردن نمیباشد...
من CPU و RAM و کارت گرافیک را بر روی یک مادربرد دیگر تست نمودم و بدون اشکال کار کردند...
پاور را هم بر روی یک سیستم دیگر تست نمودم و از سالم بودن آن نیز مطمئن هستم...
تقریبا مطمئن هستم مشکل از مادربرد میباشد...
من تست ماسفت ها را انجام دادم و همگی سالم هستند.
وقتی همه قطعات را وصل میکنم و مادربرد را روشن میکنم، همه فن ها روشن میشوند اما هیچ صدای بوقی برای بوت شنیده نمیشود.
هیتسینک چیپ ست مادربرد بعد از مدتی روشن بودن در همان حالتی که ذکر نمودم کمی گرم میشود ( نه خیلی داغ ) اما CPU به هیچ وجه داغ نمیشود ( حتی ذره ای هم گرم نمیشود ).
به نظر شما مشکل از چیست و آیا امکان تعمیر مادربرد وجود دارد؟
آیا امکان دارد سوکت CPU دچار اشکال شده باشد؟ البته من تک تک پین های درون سوکت را از لحاظ خمیدگی و ... چک نمودم و مشکلی در آنها ندیدم.
پیشاپیش از راهنمایی و توجه شما سپاسگزارم...
سی پی یو وقتی سرد است یعنی ولتاژی به سی پی یو نمیرسه یعنی سی پی یو دیتکت نشده و تصویر ندارین
این میتونه هم از پاور باشه شما باید با یک پاور دیگه سیستمتون رو تست کنید نه اینکه پاور خودتون رو روی یه سیستم دیگه تست کنید
بایوس علت بعدی است
با برداشتن باتری مین بایوس رو دیفالت کنید و ولتاژ باتری مین رو بگیرید
اگر هم مشکل از بایوس باشه با پروگرمر باید براش بایوس ریخته بشه
علت بعدی میتونه از کثیفی سوکت سی پی یو و یا خرابی در سوکت باشه یا لحیم سردی و قطع شدن پایه های سوکت باشه
علت بعدی میتونه از آی سی کلاک و کریستال باشه
علت بعدی مداز تغذیه مین شامل ماسفت و خازن های 6.3 ولتی و چیپ pwm کنترل ولتاژ سی پی یو
تمام چیپ هارو با دستتون روی مین موقع روشن شدن تست حرارت بگیرید اگه حرارتش نقطه ای بود و دست رو سوزوند باید از مدار خارج بشه و دوباره سیستم رو روشن کنید
علتهای دیگه ای هم داره مثل چیپ شمالی
MclarenFM
28-08-2012, 23:17
سلام EXTREME عزیز،
واقعا و بینهایت از پاسخ جامع و کامل شما ممنونم ...
من از این مواردی که فرمودید پاور را تست کردم، یعنی مادربرد را با یک پاور کاملا سالم دیگر هم تست کردم و مشکل برطرف نشد...
Clear CMOS را هم انجام دادم و جواب نگرفتم ( به همراه برداشتن باتری و ... ). ولتاژ باتری هم 3 ولت بود، درست همان چیزی که روی باتری درج شده...
کثیفی سوکت را هم دقیقا بررسی کردم و هیچ آلودگی ندارد.
ماسفت های کنار CPU را نیز کاملا بررسی نمودم و همگی سالم بودند.
باید تک تک سایر مواردی را که شما فرمودید نیز بررسی نمایم و سپس نتیجه را به شما اعلام میکنم.
اما در مورد داغ بودن چیپ ها به نکته جالبی برخوردم که بهتر است شما بدانید...
در قسمت پایین مادربرد من دو چیپ کوچک وجود دارد که یکی از آنها آرم خرچنگ RealTek را دارد و به نظرم چیپ صوتی است و چیپ دیگر فقط کد دارد و نمیدانم برای چیست...
وقتی مادربرد را روشن میکنم پس از مدت زمان کوتاهی این دو چیپ ( مخصوصا آنی که کد دارد ) به شدت داغ میشوند و باعث میشوند آن قسمت از برد مادربرد که این چیپ ها روی آن قرار دارند به شدت داغ شود ! به طوری که دست را میسوزاند... از آنجایی که من قبلا که دستگاه سالم بود این قسمت را بررسی نکرده بودم نمیدانم آیا این دمای بالا طبیعی است یا خیر...
سایر چیپ ها کاملا خنک هستند و برخی تنها مقدار بسیار اندکی گرم میشوند... CPU در تمام مدت کاملا خنک است...
باز هم از راهنمایی فوق العاده شما ممنونم...
با تشکر...
با انگشت که روش میزارید حرارتش به صورت نقطه ای است ؟
MclarenFM
31-08-2012, 10:13
سلام EXTREME عزیز،
من دقیقا منظور شما را از "حرارت نقطه ای" متوجه نشدم...
اما وقتی دستم را روی سطح IC میگذارم به شدت داغ است و انگشتم را میسوزاند.
حرارت IC به قدری زیاد میشود که سطح روی برد مادربرد را نیز تا شعاع چند سانتی متری اطراف آن گرم میکند ( نه به شدتی که روی خود IC داغ است ).
روی این IC که بسیار داغ میشود دقیقا این عبارات را نوشته است ( من دیتاشیت این IC را دیدم اما دقیقا متوجه نشدم برای چیست ):
GD75232
61K G4
A9N8
روی IC مربوط به Realtek هم این کد درج شده است که ظاهرا برای CODEC های کارت صوتی است ( البته این IC به اندازه قبلی که ذکر نمودم داغ نمیشود و از آنجایی که بسیار نزدیک به IC فوق است شاید حرارت آن باعث گرم شدن این IC میشود ):
ALC655
من در تصویر زیر این دو IC را با فلش زرد رنگ مشخص نموده ام:
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
در تصویر زیر نیز شما میتوانید نمای کلی از مادربرد من را مشاهده نمایید:
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
با تشکر فراوان از توجه شما...
اگه اونطوری که میگین حرارت خیلی بالاست باید با هیتر آی سی رو از مدا خارج کنید و بدون اون مین رو روشن کنید ببینید چی میشه
vBulletin , Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.