ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : مجموعه سئوالات جامع در مورد آمار بازديد يك وب سايت

Pejvak61
21-08-2012, 15:50
ميدونم اين سئوال خيلي كليه و ممكنه جوابش سخت باشه ولي به عرض تون برسونم كه :

من قراره يك وب سايت شخصي براي خودم بسازم و قصد دارم آمار بازديدش را هم براي تحليل خودم در بخش مديريت وب سايت قرار بدم. مواردي كه مورد نيازمه عبارتند از :
1- شمارش تعداد بازديد هر صفحه
2- شمارش تعداد دفعات بازديد اون صفحه توسط يك كامپيوتر خاص
3- نشانگر تعداد كاربران مهمان يا عضو آنلاين براي هر صفحه يا كل وب سايت
4- امكان ذخيره كردن پهناي باند مصرفي توسط يك كامپيوتر خاص در پايگاه داده (به منظور كنترل ترافيك پهناي باند و جلوگيري از مصرف بيش از حد پهناي باند خريداري شده)
5- تشخيص مكان جغرافيايي بازديد كنندگان (در حد كشور) و ارائه آمار مربوط به آن

براي داشتن اين امكانات در PHP چه ابزارهايي وجود داره؟

من انتظار ندارم دوستان جوابمو تمام و كمال بدن ولي به هر حال اگر بتونن حتي در صورت اشراف نداشتن به موضوعات فوق لينكي را از مكانهايي كه ميتونه به رسيدن به راه حل استاندارد مرسوم جهاني كمك كنه، قرار بدن خيلي خيلي ممنون ميشم.

m.m.m5651
21-08-2012, 17:38
منظور رو نمیفهمم! برای ساخت آمارگیر کافیه تنظیم کنید که به یک مقداری، با هر بار لود شدن یکی اضافه بشه. ابزار خاصی هم نداره و خیلی هم سادست.
اما واسه سیستم های آنلاین یکم فرق داره و بعضیا از کوکی و سشن استفاده می کنن و بعضیا هم برای هر کاربر مثلا 5 دیقه رو در نظر میگیرن. البته تا جایی که من میدونم! درباره ی این یکی زیاد اطلاعاتی ندارم و نتونستم هم گیر بیارم.
اما برای بدست اوردن موقعیت جغرافیایی و کشور باید از دیتابیس های آی پی ها استفاده کنید.

Pejvak61
22-08-2012, 09:38
بيشتر سئوال من مربوط ميشه به تشخيص كامپيوترهاي بازديد كننده از وب سايت.
شايد اولين جواب شما IP Address اون كامپيوتر باشه ولي همونطور كه ميدونيد بسياري از مشتركين اينترنت IP Dynamic دارن و با هر بار ورود به شبكه IP شون تغيير ميكنه، پس نميشه به IP بعنوان تنها مؤلفه شناسايي كامپيوترهاي بازديد كننده از وب سايت تكيه كرد. تنها چيزي كه ميشه در حدود 95 درصد بهش در مورد يونيك بودن مشخصه تكيه كرد MAC Address كارت شبكه يا مودم اون كامپيوتر هستش كه با بررسيهاي بعمل اومده بدون استفاده از نرم افزارهاي Third Party نصب شده در سيستم كلاينت قابل دسترسي نيست.

استفاده از cookieها هم بعنوان راهي مناسب در نظر گرفته شده بود در گذشته بسيار مرسوم بود و خيلي راحت ميشد ازش استفاد كرد ولي معايبش اونو از يك عامل پايدار براي تشخيص هاي اينچنيني دور كرد.

معايب استفاده از Cookie :
- هر cookie به ازاي هر مرورگر روي يك كامپيوتر متفاوت عمل ميكنه و مثلاً اگر از اون webpage در مرورگري مثل firefox بازديد بشه cookie مربوط به خودشو داره و اگر در مرورگر ديگري مثل Google Chrome يا IE استفاده بشه اون هم cookie مخصوص به خودشو داره پس اينجا نميشه بهش بعنوان تنها ابزار اتكا كرد.
- ممكنه بسياري از كاربرها استفاده از اين ابزار را به دليل سوءاستفاده ها و شكاف امنيتي موجود در اون غير فعال كنن و حتي بعضي از كاربران پا را فراتر نهاده و Javascript‌ را نيز غير فعال كرده اند كه در اينصورت استفاده از cookie باز هم ميسر و جوابگو نيست.
- استفاده از cookie در اختيار كاربره و در صورتي كه كاربر بخواد كوكي هاي سيستمشو يكجا پاك كنه ديگه اين ابزار غير قابل استفاده است.

پس ما بايد دنبال راهي باشيم تا بتونيم به راه حلي پايدار براي تشخيص كامپيوترهاي بازديد كننده از وب سايت برسيم.

احتمال ميدم راه مناسب استفاده تركيبي از اطلاعاتي است كه هر كاربر در مرور خودش در وب به جا ميذاره و بطور قانوني ميشه ازش استفاده كرد. ولي چيزي كه مد نظرمه مثل وب سايت هاي دانلود هستش كه تشخيص ميدن شما در چند دقيقه گذشته به اون وب سايت دسترسي داشتين و دانلود هم كردين. حالا بخش دانلودش مد نظرم نيست ولي اينكه تشخيص ميده كه كاربر مورد نظر در وب سايت فعاليت داشته يا نه خيلي برام جالبه. البته در اين بين به مقاله جالبي برخورد كردم كه جالبه بخونينش در مورد يكتايي مرورگر در وب هستش ولي من هنوز فرصت پيدا نكردم خوب بخونمش.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

Pejvak61
22-08-2012, 10:11
ببينين تو رو خدا چه شركت هايي از اين معضل دارن درآمد ميليوني كسب ميكنن. نمونه : [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

اين مشكل همه است و به راحتي هم قابل حل نيست و البته اونهايي هم كه به نتيجه رسيدن تحت عنوان يك شركت به عنوان خدمات به ديگران ميفروشن و كپي رايت دارن و ...

فكر كنم اگر كسي بخواد براي اين معضل راه حلي پيدا كنه در ايران درآمدش خيلي خوب باشه. اين مسأله به Device Identification معروفه و با اين تاپيك و امثال اين نميشه به جواب قطعي رسيد.

عطايش را به لقايش بخشيدم ولي باب مذاكره همچنان بازه. من خودم اگر به راه حلي رسيدم اينجا به اشتراك ميذارم.