مشاهده نسخه کامل
: گرافیک مجتمع پردازنده چیست؟
Saeed System
15-08-2012, 11:14
دوستان سلام..خسته نباشید
یه سوالی داشتم
ببینید الان جدیدا میگن یعنی من جدیدا شنیدم...گرافیک پردازنده...درسته؟ پس چرا مثلا قدیم 10 سال پیش مادربرد گرافیک آنبرد..مگه چیپهای حافظه کارت گرافیک روی خود مادربرد نبود؟
یعنی این تکنولوژی جدیده که الان مادربردها دیگه حافظه آنبرد گرافیک ندارن و میان ا ز تکنولوژی که روی سی پی یو هست یعنی همون گرافیک مجتمع پردازنده استفاده می کنند و حافظه رو هم از رم سیستم میگیرن؟
چه طوری سی پی یو روش گرافیک داره ؟ قدیم هم داشت؟ مثلا سی پی یوهای سوکت 478 رو میگم مثل 2.4 سلرون ...اونم گرافیک مجتمع داشت؟ یا مادربردهای آنبرد اونموقع روی خودشون چیپ گرافیکی داشتن؟
با تشکر :11:
ببینید مثلا الان یه نفر میره یه کارت گرافیک گرون میخره سری 6 ..این کارت گرافیک مشتمل چند بحشه..خود gpu و چیپهای حافظه و ... که مجموع اینها میان تصویر رو به ما میدن و پرداز ش میکنن...
بعد چه طوری یه cpu کوچیک تصویر رو به تنهایی پردازش میکنه؟ قدرتش چه قدره؟
Saeed System
15-08-2012, 11:19
ببخشید یه سوال داشتم که خیلی بهتر کمک میکنه بهم...
الان یه مادبرد گرافیک آنبرد داریم. اگر روی اون مادربرد بیاییم گرونترین cpu core i7 رو بزاریم مثل 3960X بزاریم گرافیک تو بازیها بلات رمیره؟ و یه تست هم با core i 5 مثل 2400 بکنیم....اینا فرقشون تو بازیها با همون مادربرد چیشه؟
یعنی قاعدتا اگر روی اینها گرافیک باشه اون سی پی یو قوتی تر باید گرافیک بیشتری داشته باشه؟
بررسی گرافیک مجتمع روی پردازندههای اینتل و AMDهمانطور که میدانید طی تحولی بزرگ در طراحی و پیادهسازی نسل جدید پردازشگرهای این دو شرکت، تراشههای گرافیکی از مادربورد بر روی پردازندهها مجتمع شدهاند (IGP) که مزایای بیشماری همچون دمای بسیار پایینتر، ابعاد کوچکتر مادربوردها، سرعت بالاتر پردازشها و مصرف انرژی کمتر را به ارمغان آورده است.به گزارش پایگاه خبری فناوری اطلاعات برسام و به نقل از فناوران ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])، با توجه به اینکه شرکت اینتل در عرصه و تولید این نسل از پردازشگرها از رقیب سنتی خود پیشی گرفت و در تاریخ ۹ ژانویه ۲۰۱۱ نسل جدید پردازندههای خود را بر پایه سوکت LGA 1155 با فناوری ساخت ۳۲ نانومتری و با نام تجاری Sandy Bridge در مقیاس انبوه روانه بازار کرد.[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])تراشه گرافیکی از سری Intel HD 3000 برای پردازندههای رده K و تراشه ضعیفتر گرافیکی سری Intel HD 2000 برای پردازندههای معمولی مورد استفاده قرار گرفته است و علاوه بر آن مادربوردهای با تراشه H67 و H61 به این منظور تولید شدهاند.پس از مدتی کوتاهی شرکت AMD نیز در ۲۰ ژانویه سری APUهای (Accelerated Processing Unit) خود را با نام تجاری AMD FUSION با سوکت جدید FM1 و تکنولوژی ۳۲ نانومتری و تراشه قدرتمند گرافیکی ATI HD 6xxx Series به تولید و عرضه انبوه در بازار رساند. با توضیحات بالا در این نوشته سعی شده تراشه گرافیکی دو نمونه از قویترین پردازندههای این دو شرکت با یکدیگر مقایسه شود. به این منظور پردازنده Intel 2600K که از تراشه گرافیکی Intel HD3000 بهره میبرد با پردازنده AMD Llano 3850 که تراشه گرافیکی آن ATI 6550D است انتخاب و بررسی شده است.برای بررسی توان این دو پردازنده گرافیکی از دو بازی معروف Fear 2 و Resident Evil 5 بهره گرفتهایم که نتیجه به طور آشکار در جدولهای ۱ و ۲ قابل مشاهده است. (جدول ۱) از برخی تراشههای گرافیکی دیگر برای مقایسه و ارزیابی بهتر در جدولهای ۲ استفاده شده است.نتیجه گیری در آزمایشها معلوم شد که از نظر کارایی، تراشه HD3000 اینتل در حد یک کارت گرافیک ATI با تراشه RADEON 5450 است. با آنکه نسل جدید پردازندههای اینتل بسیار قویتر از AMD هستند، ولی توان پردازنده گرافیکی آنها بسیار ضعیفتر بوده و مادربورد و پردازندهای از این نسل قیمت حدود دو برابر بالاتر دارند که باعث میشود کاربران کمتری توانایی خرید آن را داشته باشند. به این ترتیب میتوان انتظار داشت که با وجود توان بالای پردازنده گرافیکی AMD که روی پردازشگرهای APU این شرکت استفاده شدهاند پاسخگوی نیاز کاربرانی که توان اقتصادی و بودجه کمی دارند و تمایل به رایانهای برای بازی و یا کارهای گرافیکی دارند، باشد رفع شده و در نتیجه بر تعداد این کاربران افزوده خواهد شد. باید منتظر ماند و دید که نسل جدیدتر پردازندههای اینتل که با نام IVY Bridge و فناوری ۲۲ نانومتری قرار است به بازار عرضه شود آیا میتواند به دگرگونی در نسل تراشههای گرافیکی بینجامد؟
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] 2%80%8C%D9%87%D8%A7/)
vBulletin , Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.