PDA

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : تعریف چند تا اصطلاح



artist5
24-07-2012, 18:38
سلام.خدمت همه دوستان عزیز..شب و روز همه بخیر..تعریف چند تا اصطلاح را میخواستم.ممنون میشم کمکم کنید.

internet,,,,intranet,,,,extranet

در ضمن من شنیدم که کلمه اینترنت که با حرف بزرگ نوشته شود((Internet )) با اینترنت حروف کوچک فرق دارد((internet ))
ممنون از دوستان

M E S S I
24-07-2012, 18:44
Entranet چیست؟
شبکه های اینترانتی، شبکه های اختصاصی می باشند که کلیه پروتکل ها و Application ها و استانداردهای Internet در آنها رعایت شده و مرتبط با سازمانها و ارگانها می باشند. این نوع شبکه هیچ گونه ارتباط مستقیمی به شبکه Internet ندارند. با استفاده از Exteranet ها، ارتباط بین Intranet ها مهیا می شود. نمونه شبکه های اینترانتی مثل: شبکه های علمی کشور، دانشگاه ها، موزه ها، سینماها، سازمان بنادر و ...به تعداد سازما نها و ارگانها، می توان شبکه اینترانت خاص خودشان را ایجاد نمود.

تعریف دوم: اینترانت شبکه ای رایانه ای است که از زبان مشترک ارتباطی شبکه جهانی اینترنت برای تبادل داده ها استفاده می کند و تمام خدمات اینترنت از جمله: پست الکترونیکی، تار جهان گستر، انتقال فایل(FTP)، گروه های خبری و تله کنفرانس را در شبکه ای اختصاصی برای استفاده کنندگان مشخص آن شبکه ارائه می دهد و لزوماً به اینترنت متصل نیست. تفاوت اساسی میان شبکه اینترانت و سایر شبکه ها در آن است که این شبکه بر اساس پروتکل های اینترنت نظیر TCP/IP و HTTP شکل می گیرد.هدف اصلی از نصب اینترانت ها تسهیل ارتباطات و به اشتراک گذاشتن منابع اعم از سخت افزاری است که به اشتراک گذاشتن منابع اطلاعاتی نقش عمده ای در این نظام دارد.

تعریف سوم: به زبان ساده، اینترانت اصطلاحی توصیفی است که به شبکه داخلی سازمان هایی اطلاق می شود که از خدمات اینترنت از قبیل شبکه جهان گستر وب، پروتکل انتقال فایل، گوفر، صندوق پست الکترونیکی، گروههای خبری، گفتگوی اینترنتی و کنفرانس های صوتی و تصویری بهره می گیرند اما با حد و مرزهای فیزیکی و فرآیندهای داخلی و ویژه سازمان منطبق شده اند، به طوری که اطلاعات قابل اعتماد و سودمندی را فقط برای کارکنان آن سازمان و نه برای جامعه اینترنت فراهم می آورند.

به عبارت دیگر در یک جمله ساده می توان گفت که اینترانت یک اینترنت خصوصی است.

تعریف چهارم: اینترانت یکشبکه اطلاع رسانی داخلی، مربوط به یک سازمان(درون سازمانی) یا مجموعه خاص که به صورت منطقی یا فیزیکی از اینترنت جدا می باشد. این شبکه ها معمولاً ترکیبی از شبکه های LAN و WAN هستند(مبتنی بر بستر شبکه محلی و پر سرعت می باشد). اینترانت ها ممکن است در نقاطی به اینترنت متصل باشند یا هیچ نقطه اتصالی به آنها نداشته باشند.

تعریف پنجم: اینترانت به شبکه ای گفته می شود که پروتکل های شبکه اینترنت را پشتیبانی می کند اما به صورت محلی کار می کند. یک اینترانت می تواند در سطح یک اداره یا یک کشور کار کند. برای مثال دفاتر فروش بلیط های قطار در ایران از اینترانت استفاده می کنند.

Extranet چیست؟Extranet ها به شبکه هائی گفته می شود که نقطه یا مرکز برقراری ارتباطات بین شبکه های اختصاصی گسترده Intranet ها می باشد. Extranet ها حداقل از یک مسیر یاب اصلی که بعنوان Core Router شناخته می شود تشکیل می گردد.

تعریف دوم: اکسترانت یک شبکه ی شخصی است که از پروتکل اینترنت و اتصالات شبکه استفاده می کند و امکان استفاده از سیستم ارتباط از دور جمعی برای محفوظ نگهداشتن اطلاعات مبادله شده سازمان ها یا ادارات به وسیله کارپردازان و فروشندگان و شرکا و مشتریان یا دیگر تجار را فراهم می کند.

تعریف سوم: اکسترانت می تواند به عنوان بخشی از اینترانت یک کمپانی تعریف شود که برای کاربران خارجی کمپانی تمدید گردیده است. همچنین اکسترانت به این صورت نیز تعریف شده است که: روشی است اینترنتی برای انجام تجارت با سایر کمپانی ها که کیفیت آن به خوبی فروش محصولات به مشتریان می باشد.

به طور مختصر می توان از یک اکسترانت به عنوان یک " اینترنت شخصی سطح بالاتر از اینترنت " برداشت شود.

--------------------------------------------
تعریف دیگر:
اکسترانت ( Extranet ) :
به لایه های ارتباطی و نقاط اتصال Intranet و Internet گفته می شود .اکسترانت ها از بعد امنیتی برای شبکه ها بسیار حیاتی می باشند . زیرا محلی هستند برای نفوذ به شبکه و ورود ویروسها . معمولا اطلاعات عمومی مربوط به اینترانت ها یا سازمانها در این قسمت ها قرار می گیرند.

M E S S I
24-07-2012, 18:48
تعریف اینترانت (Intranet ) :
شبکه های مربوط به یک سازمان یا مجموعه خاص که به صورت منطقی یا فیزیکی از اینترنت جدا می باشد.این شبکه ها معمولا ترکیبی از شبکه های LAN و WAN هستند.اینترانت ها ممکن است در نقاطی به اینترنت متصل باشند یا هیچ نقطه اتصالی به آنها نداشته باشند.

M E S S I
24-07-2012, 18:49
تعریف اینترنت (Internet ) :
مجموعه ای از شبکه های مستقل و مرتبط بهم می باشد که با هم تبادل اطلاعات می کنند و گستره آن تمام دنیا می باشد ، به عبارت دیگر Internet مجموعه ای از Internet ها (Internal network ) و یا مجموعه ای از Interanet ها و Extranet ها می باشد ، و بزرگترین WAN موجود در جهان می باشد .

----------------------------------------
تعریف اینترنت

اینترنت، سیستمی جهانی از شبکه هایی از کامپیوترهای به هم پیوسته است که از پروتکل اینترنتی استانداردی (TCP/IP) برای خدمت رسانی به میلیاردها کاربر در سراسر جهان استفاده می کند. اینترنت، شبکه ای است که از میلیون ها شبکه محلی یا سراسری مخفی، عمومی، دانشگاهی، تجاری، و دولتی تشکیل شده است که توسط تکنولوژی های الکترونیکی، بی سیمی، و نوری به یکدیگر،متصل شده اند. اینترنت، محدوده وسیعی از منابع اطلاعاتی و سرویس ها نظیر صفحات به هم گره خورده اینترنتی در شبکه جهانی وب (World Wide Web یا WWW) و یا ایمیل های الکترونیکی را در خود جای داده است.

اکثر رسانه های قدیمی نظیر تلفن، موزیک، فیلم و تلویزیون، با ظهور و پیشرفت اینترنت، دچار دگرگونی شده اند. یکی از این دگرگونی ها، ظهور و تولد سرویس های ارسال صوت از طریق پروتکل های اینترنتی (VoIP) و IPTV است.

روزنامه ها، کتاب ها، و انتشاراتی ها نیز، خود را با تکنولوژی وب سایت تطبیق داده اند. اینترنت، شکلی جدیدی از محاورات میان مردم از طریق ارسال پیام آنلاین، انجمن های اینترنتی، و شبکه های اجتماعی، بوجود آورده است و یا به آن سرعت داده است. خرید آنلاین نیز نام و تکنولوژی جدیدی می باشد که ثمره ای از ظهور و پیشرفت اینترنت در میان مردم را نشان می دهد.

منشاء اینترنت، به تحقیقات سالهای 1960 میلادی بر می گردد. دولت ایالات متحده، در تلاش برای ساخت شبکه ای مستحکم و بی عیب از کامپیوترها برای اهداف تجاری مخفی بود. در سال 1980 میلادی، همزمان با بنیان گذاری هیات علمی جهانی در ایالات متحده، و همچنین با راهیابی موسسات و نهادهای خصوصی در این هیات، باعث شد تا از همه جهان، کامپیوترهایی به این شبکه به هم پیوسته بپیوندند و از تکنولوژی آن استفاده کنند. خصوصی سازی این پروژه در سالهای 1990، باعث شد تا شبکه بین المللی حاصله عمومی شود بطوریکه کلیه جنبه های زندگی مدرن انسانها را تحت تاثیر قرار داد. در سال 2009، طبق تخمینی که زده می شد، یک چهارم مردم سراسر دنیا، از اینترنت استفاده می کردند.

اینترنت، هیچگونه مرکزیتی برای مدیریت ندارد، چه در تکنولوژی بکار رفته در آن و چه در سیاست هایی که برای دسترسی و استفاده از آن در جهان وضع می شود. هر شبکه ای که به اینترنت متصل می شود، می تواند برای خود، قوانین و مقرارات خاصی را داشته باشد. تنها چیزی که توسط نهادها و ارگانها در دنیا نظارت می شود، تعاریفی از دسترسی برای دو اصل اساسی به نام "فضای نام ها" می باشد که شامل: فضای آدرس پروتکل اینترنتی و سیستم نام دامنه است که مسقیما توسط سازمانی به نام اتحادیه اینترنتی برای تخصیص نام ها و شماره ها (ICANN)، نگهداری می شوند. زیربنای فنی و استاندارد سازی هسته اصلی پروتکل ها (IPv4 و IPv6)، یا IETF، سازمانی غیر در آمدزا می باشد که فعالیت آن توسط داوطلبانی از سراسر دنیا صورت می گیرد و هرکسی می تواند با داشتن مهارتهای فنی خاصی، در آن شرکت نماید.

----------------------------------------

به لینک زیرم میتونی مراجعه کنی:

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

senaps
24-07-2012, 18:52
اینترنت با ای بزرگ، میشه شبکه‌ی جهانی اینترنت....... اینترنت با ای کوچیک، میشه شبکه‌ی کویچک‌تر از اینترنت.............اینترانت، نوعی MAN هستش که برای دولت الکترونیک استفاده میشه! یعنی تمامی ارگان ها و سیستم های دولتی و (مثل اموزش، بهداشت و درمان، اقتصاد و ....!!) میان روی این شبکه... تاز از خارج کشور بهش دسترسی نباشه و ....!!!!