مشاهده نسخه کامل
: کوچک شدن محصول درخت انجیر
vahid827
13-07-2012, 21:30
با سلام
ما یه درخت انجیر 10 ساله داریم که یک سالی هست محصولش کوچیک شده و قبل از رسیدن از درخت جدا میشن در
ضمن محصول پوک و سبک شده در اندازه یک فندق .البته نوع درخت به انجیر مربایی معروفه و اضافه کنم که ما فعلا در
شهر ورامین هستیم .خواستم بدونم برای رفع این مشکل باید چکار کنم ؟ :44:
استاد گرامی
این مشکل خیلی برای انجیرهای خونگی که خاک باغچه دارن و فلور باکتریایی ثابتی در اطرافشونه، پیش میاد، خیلی جالبه که ما هم یه درخت انجیر خیلی بزرگ، که تقریبا تا طبقه سوم ساختمونمون رفته، توی حیاط داریم و دقیقا این مشکل رو داشت (توی تهران).
من برای تقویت خاکش، از زمستون تقریبا 3 دوره به کل باغچه کود میکروالمنت دادم و سال بعد میوه ریزیش کاملا قطع شد و انجیرهای خیلی بزرگی داد، انقدر که حوصله نکردیم همه رو بچینیم! از نظر تئوری کاری که کردم، درست بود، ولی یه ایراد اساسی پیش اومد! میوه ی اون انجیر که از شیرینی نمیشد چندتاش رو پشت سر هم خورد، کاملا بی مزه شده!
دلیلش هم خیلی سادس، کود میکرو المنت، کمبود ریز ذرات خاک رو جبران میکنه، هورمون رشد مناسب برای تقویت ریز ریشه دهی رو هم داره، ولی اون چیزی که میوه رو خوشمزه میکنه چیز پیچیده تریه؛
ترکیب باکتری های زنده ی خاکه که در یک همزیستی پیچیده باعث جذب مواد اصلی (ترکیب های نیتروژن، ترکیب های فسفر، ترکیب های پتاسیم) و مواد فرعی یا ریز (مثل آهن، منیزیم، سلنیم و...) میشه.
حالا راه حل خیلی سادس، همون کاری که توی باغبانی سنتی انجام میشه، خاک پای درخت رو بیل بزنین! این باعث میشه هوا به خاک برسه، یه شخم اساسی، به عمق 30 سانت توصیه میشه. بعدش، کودی از ترکیب گوسفندی و گاوی به خاک اضافه کنین و شخم رو خورد کنین. این کار رو توی سال حداقل 2 بار و تا 4 بار میشه انجام داد! هرچه عمق شخم و مساحتش بیشتر باشه، موفقترین، چون انجیر مساحت خیلی بیش از سایه اندازش ریشه میده و از همه ی جاهای باغچه جذب داره.
همین!
vahid827
14-07-2012, 18:03
با سلام خدمت دوست گرامی
sepako
اول از همه از راهنمایی و توجه شما ممنونم
میخواستم بپرسم آیا هرس کردن هم تاثیری در رفع این مشکل داره یا نه ؟ اگه داره کی و چه وقت و چطور باید انجام بشه ؟ برای شخم زدن هم یه مشکل وجود داره و اون هم طول وعرض کم باغچه ایه که درخت انجیر توش کاشته شده . طول و عرض باغچه 60 *40 سانته . البته خونه ما دو تا باغچه داره که درخت انجیر اینور حیاط جدا کاشته شده . حالا به نظر شما باید مساحت باغچه حداقل چند در چند بشه؟
تا بشه این کارهایی که گفتین رو انجام بدم ؟ ممنون از توجه شما
استاد گرامی، خواهش میکنم، کاری نکردم.
راستش انجیر درخت خیلی وحشی و یه جورایی خودرویی محسوب میشه، نشنیدم توی ایران کسی روی اصلاح نژاد یا خاصیت هاش کاری کرده باشه و همیشه توی کوه سبز شده و خوراک خرس تولید کرده!
به همین دلیل کوهی و وحشی بودنش هم، گیاهی نیست که به آرایش خاصی نیاز داشته باشه، شاید بشه گفت یکی از جان سخت ترین درخت های مثمر قابل تصوره، شما هر جایش رو که قطع کنین، حتی اگه بدنه اصلیش باشه، درخت بعد از یک سال دوباره شاخه میده و به محصول دهی میرسه.
به دلیل اینکه این درخت جایی بوده که غذای خرس رو تامین میکرده، در طول سالیان، تکامل اینجوریش کرده، یعنی خرس شاخه های خیلی زیادیش رو میشکنه، ازش هم توقع نمیشه داشت با ظرافت رفتار کنه! و این درخت به سرعت دوباره رشد میکنه. حالا شما اگه شاخه های کوچک پایینش رو بزنین، مثل خیلی درخت های دیگه شاخه های بالاییش تقویت میشه و رشد هوایی (یعنی در سطح و در هوا) پیدا میکنه. ولی این خیلی هم خوب نیست! چون برداشت میوه انجیر کار سختیه و وقتی درخت خیلی بلند میشه، کشیدن بالا ازش و یا تکوندنش، عملا نشدنی میشه! برای همین به نظر من بذارین به همین حال وحشی رشد کنه، زیبایی خوبی هم داره!
توی تهران درخت انجیر خیلی کنه میزنه، من یادمه که بچه بودم، شاید هفت ساله، یکی از دوستان پدر بزرگم که مهندس کشاورزی بود اومد و کنه های درخت باغچه رو دید و گفت این رو هیچ کاری نمیشه کرد جز قطع کردن. و درخت رو قطع کردن برای چهارشنبه سوری! منم خیلی غمگین شدم، ولی غمم خیلی طول نکشید چون از بهار تا تابستان دیدم از همو جای برش، دوتا شاخه به شکل Y درست شدن و حتی میوه هم داد.
در مورد اندازه باغچه، خب این مشکل خیلی ها هست، به نظرم کاریش نمیشه کرد، همون فضای کم رو، حالا اگه حوصله دارین و توان جسمیتون اجازه میده (چون کار سختیه واقعا) به عمق بیشتر خاکش رو جابه جا کنین (هدف بیش از همه، هوا دادن خاکه) و با کود حیوانی مخلوط کنین. حالا میتونین دفعه های اضافه کردن کود در سال رو بیشتر کنین!
هیچ قانونی برای درخت توی خونه وجود نداره، من خودم معتقدم توی یه وجب خاک هم میشه یه درخت کاشت!
vahid827
15-07-2012, 09:53
ممنون از sepako به خاطر راهنماییتون
انشاالله با رهنمودهای شمامشکلم حل میشه .بازم ممنون
vBulletin , Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.