mehran8398
07-07-2012, 21:21
یکی از بزرگترین تحولات پیش روی برودکست و سیستم انتقال داده های صوتی و تصویری ، گذر از آنالوگ به دیجیتال است .
از همین رو شرکت فراسو به عنوان تنها برند و تولید کننده ئ داخلی , سرمایه گذاری ویژه ای را در زمینه ئ دستگاه های دیجیتال انجام داده و با قدرت وارد بازار تولید دستگاه های گیرنده دیجیتال و تلویزیون ها و مانیتورهائی با گیرنده دیجیتال داخلی شده است .
تصاویری که در حال حاضر در تلویزیون مشاهده می کنیم ، آنالوگ است . در تلویزیون آنالوگ ، شبکه های تلویزیونی با فرستنده های زمینی آنالوگ به آنتن تلویزیون ما می رسد و تنها وسایل لازم برای دریافت سیگنالهای تلویزیونی آنالوگ ، آنتن مناسب و استاندارد است . در این سیستم تعداد شبکه های تلویزیونی قابل ارائه بسیار محدود و این شبکه ها کیفیت پایینی را هم دارا می باشند .
همچنین این سیستم ( سیستم آنالوگ ) مشکلات همیشگی مانند مشکل تنظیم آنتن , تاثیر آب و هوا و شرایط محیطی بر روی کیفیت تصاویر , تعداد کم کانال ها و امکاناتی که در اختیار کاربر قرار می گیرد ( عمده ترین سرویس قابل ارائه روی شبکه های آنالوگ تله تکست می باشد ) , را داشته است .
در تلویزیون دیجیتال ، سیگنالهای تلویزیونی دیجیتال شده , از طریق فرستنده های دیجیتال ارسال می گردد . با توجه به اینکه تلویزیون های ما امکان دریافت سیگنالهای آنالوگ را دارد ، لازم است یک دستگاه مبدل دیجیتال به آنالوگ ( گیرنده ئ دیجیتال ) نظیر ----- ماهواره در کنار تلویزیون اضافه شود , که سیگنالهای دیجیتال را دریافت کرده و آنها را به دستگاه تلویزیون منتقل نماید .
اصطلاحا به این دستگاه ، ست تاپ باکس ( Set-Top Box , ----T ) , گیرنده دیجیتال , گیرنده دیجیتال تلویزیون , دستگاه دیجیتال , گفته می شود .
در حال حاضر 3 مدل گیرنده ئ دیجیتال با برند فراسو به بازارعرضه شده است , که تماما تولید داخل بوده و با توجه به اینکه شرکت فراسو عضو کنسرسیوم تولیدکنندگان ----T می باشد , این محصولات هم مورد تائید وزارت صنایع و سازمان صدا و سیما هستند .
نام مدل های گیرنده های دیجیتال شرکت فراسو با حروف اختصاری FDR که مخفف Farassoo Digital Receiver و یا Farassoo Digital BroadCasting-Terrestrial می باشد , آغاز شده و در کنار یک عدد سه رقمی , مدل کامل محصول را تشکیل می دهد .
FDR-212 به عنوان اولین گیرنده دیجیتال فراسو به بازار عرضه شده است , که دارای 3 ورژن بدون کابل و آنتن ( FDR-212i ) , با کابل ( FDR-212iC ) , و با کابل و آنتن ( FDR-212 iAC ) بوده است . منظور از کابل , کابل HDMI همراه با محصول می باشد و آنتن هم یک آنتن دیجیتال رومیزی همراه دستگاه است , که در داخل پکیج گیرنده قرار می گیرد .
مدل FDR-215 دومین مدل عرضه شده توسط شرکت فراسو می باشد که در دو ورژن تولید شده است . یک مدل دارای خروجی اچ دی و کابل HDMI در داخل پکیج
( FDR-215H ) و ورژن دیگر بدون خروجی اچ دی ( FDR-215S ) .
FDR-215s تنها مدل در میان گیرنده های فراسو می باشد که بدون خروجی اچ دی عرضه شده است .
مدل 215-FDR دارای پردازنده ئ قدرتمند تر و دکمه های بیشتر بر روی دستگاه می باشد , همچنین نرم افزار آن نیز تقویت شده است .
و آخرین مدل گیرنده دیجیتال فراسو مدل FDR-217 می باشد , که در مقایسه با مدل های قبلی ارتقائ مناسبی داشته و از لحاظ ظاهری هم شکیل تر شده است و آرم شرکت فراسو بر روی آن روشن شده و نمای خوبی را دارا می باشد .
مزایای استفاده از گیرنده های دیجیتال :
• امکان ارائه تعداد شبکه های بیشتر
• کیفیت صدا و تصویر بالاتر نسبت به آنالوگ
• امکان ارائه اطلاعات اضافی کنار تصویر
• راهنمای الکترونیکی برنامه ها ( نمایش جدول پخش برنامه ها تا 7 روز )
• رادیو دیجیتال همراه با تلویزیون ( بر روی کنترل گیرنده دیجیتال دکمه ای برای سوئیچ بین شبکه های رادیو و تلویزیون وجود دارد ) . جهت استفاده از شبكههاي راديويي ذخيره شده ميتوان با استفاده از كليد Radio روي كنترل از راه دور به ليست شبكههاي راديويي وارد شد .
• ارائه خدمات ویژه نابینایان و ناشنوایان
یک دستگاه ست تاپ باکس یا گیرنده دیجیتال از لحاظ سخت افزاری شامل موارد زیر می باشد :
1) منبع تغذيه
2) تيونر
3) پردازشگر مرکزي
4) دمودلاتور
5) حافظه
6) پردازشگر تصوير
7) اتصال دهنده ها و اينترفيس ها
نحوه عملکرد گیرنده دیجیتال به این صورت است که اطلاعات دريافت شده توسط اينترفيس ها به رشته هاي ديتاي ويدئو يا مولتي مديا تبديل شده ، سپس بايد دمودله و رمز گشايي شوند . بعد از عمليات رمزگشايي رشته هاي ديتا به سمت قلب عمليات پردازش ، يعني کدگشاي صدا وتصوير MPEG-4 و سيستم پردازشگر مرکزي حرکت مي کنند . تصوير به بلوک گرافيک و درنهايت صدا وتصوير به بلوک خروجي مي روند و توسط پورت های خروجی به تلویزیون انتقال پیدا می کنند .
مواردی که باید در خرید گیرنده دیجیتال یا ست آپ باکس به آن ها توجه شود :
1) خروجي های صدا و تصوير : صدا و تصوير خروجي ، با پردازش سيگنال تلويزيوني ديجيتال استخراج ميگردد , كه بايد به ورودي صدا و تصوير A/V تلويزيون وصل گردد .
( پورت زرد برای تصویر ، سفید و قرمز برای صدا )
ممکن است تصوير شامل سيگنال تله تكست هم باشد . بنابراين مانند تلويزيونهاي آنالوگ ، دستگاه تلويزيون ميتواند , صفحات تله تكست را از سیگنال تصویر دیجیتال استخراج نمايد .
بعضي از ست تاپ باکسها علاوه بر خروجي صدا و تصوير آنالوگ ، صدا و تصوير را به فرمتهاي ديگر نظير تصوير Component ، S-Video ، HDMI يا SPDIF ( براي صدا ) خروجي ميدهند , كه در صورت پشتيباني توسط دستگاه تلويزيون ، ميتوان به جاي خروجي تصوير و صداي آنالوگ ، از اين خروجي ها استفاده نمود , كه نسبتاً كيفيت صدا و تصویر بهتری دارند .
گيرندههاي ----T بسته به مدل ، انواع كانكتورهاي خروجي براي صدا و تصوير آنالوگ ( و ديجيتال ) را دارا می باشند . بعضي از كانكتورهاي صدا و تصوير كه معمولا در گيرندهها استفاده ميشوند به شرح ذيل است :
خروجي RF ( خروجی آنتن معمولی ) : در بعضي از گیرنده های دیجیتال ، صدا و تصوير می تواند به فرمت RF و به شکل قابل دريافت توسط تلويزيون هاي آنالوگ تبديل شود . كاربرد خروجي RF وقتي است كه كاربر از دستگاه تلويزيوني استفاده ميكند كه مدل قديمي بوده و ورودي صدا و تصوير A/V نداشته باشد .
اساسا باید آنتن به ست تاپ باکس واز ست تاپ باکس به تلویزیون متصل شود . اغلب آنتن ها دارای کابل کواکسیال هستند , که باید آن را به گیرنده دیجیتال متصل نمایید . شما می توانید کابل مشابهی را برای اتصال ست تاپ باکس به ورودی RF آنتن روی تلویزیون های قدیمی متصل نمایید .
اگر تلویزیون شما دارای ورودی A/V (زرد برای ویدیو و قرمز و سفید برای صدا) باشد ، می توانید از آنها برای اتصال ست تاپ باکس به تلویزیون برای دریافت کیفیت بهتر صدا و تصویر استفاده نمایید .
سيگنال تلويزيون دیجیتال از طريق كابلي كه به آنتن روي بام يا آنتن روي تلويزيوني متصل است به ست تاپ باکس داده ميشود . كانكتور ورودي آنتن گيرنده ( پورت RF IN) معمولاً مشابه ورودي آنتن تلويزيون است و از همان كانكتور ميتوان استفاده نمود . معمولاً تيونر گيرندههاي ديجيتال يك خروجي آنتن دارند , كه ميتوان از آن برای دریافت شبکه های آنالوگ ، استفاده نمود .
كانكتور Scart : اين كانكتور صدا و تصوير آنالوگ ورودي و خروجي و همينطور تصوير خروجي بصورت جزء ( RGB يا YUV ) را روي يك كانكتور 20 پين ارائه مينمايد .
كانكتور Separated Video ) S-Video ) : اين كانكتور جهت ارائه تصوير خروجي بصورت رنگ و روشنايي ( Y/C ) جداگانه می باشد , كه به وسيله اکثر تلويزيون ها پشتيباني ميشود . اين فرمت كه عموماً جهت تصاوير SD ( نه HD ) استفاده ميشود , نسبت به تصاوير PAL كه از طريق كانكتور RCA ارائه ميشوند از كيفيت بالاتري برخوردارهستند .
كانكتور High Definition Multimedia Interface ) HDMI ) : اين پورت معمولا جهت اتصال خروجي تصوير HD و صدا بطور همزمان روي يك كانكتور استفاده ميشود و توسط تلويزيونهای جدید به خصوص تلويزيونهاي LCD پشتيباني ميگردد و نسبت به تصاوير PAL ( خروجي RCD ) و خروجی AV از كيفيت بالاتري برخوردار می باشد .
به جزئ مدل FDR-215S تمام مدل های گیرنده های دیجیتال فراسو دارای خروجی HDMI هستند , همچنین پورت RF و A/V را هم دارا می باشند .
On Screen Display ) OSD (2 ) : واسط لازم جهت ارتباط با كاربر از طريق منوهاي گرافيكي موسوم به OSD در گيرنده های دیجیتال فراهم شده است که می بایست زبان فارسی را ساپورت کرده و قابل استفاده برای عموم مردم باشد .
3) تائیدیه صدا سیما : گیرنده دیجیتالی که می خرید , حتما می بایست مورد تائید صدا و سیما باشد , تا بتواند از آپدیت های صدا و سیما و کانال های جدید که در آینده اضافه می شوند , استفاده نماید . تمام گیرنده های دیجیتال فراسو مورد تائید صدا و سیما هستند و کانال های ورزش و انیمیشن که به تازگی به کانال های صدا و سیما اضافه شده اند را ساپورت می کنند و به صورت خودکار به لیست کانال های شما اضافه می شوند .
4) گارانتی گیرنده دیجیتال : یکی از مسائل مهمی که در خرید گیرنده دیجیتال خود باید به آن توجه کنید , گارانتی آن است . در حال حاضر مدل های مختلفی از ست آپ باکس ها در بازار وجود دارند , که اکثر آن ها به صورت غیر رسمی و بدون گارانتی رسمی وارد کشور شده اند , که در صورت خرابی آن , پشتیبانی خوبی به مشتری داده نخواهد شد . گیرنده های دیجیتال فراسو دارای 12 ماه گارانتی تعویض و پشتیبانی شرکت فراسو و اسپیرو ( نماینده ئ انحصاری فروش و خدمات پس از فروش شرکت فراسو ) می باشند , که از معتبر ترین گارانتی های بازار کامپیوتر و الکترونیک در کشور هستند .
گیرنده های دیجیتال فراسو با توجه به بومی و داخلی بودن و تولید آن در کارخانه های شرکت فراسو ( واقع درشهرک صنعتی پرند ) , دارای منابع غنی از قطعات جانبی مانند کنترل و کابل های آن و همچنین قطعات داخلی گیرنده دیجیتال می باشند و از این رو مشکلی از لحاظ پشتیبانی طولانی مدت توسط گارانتی این شرکت به مشتریان وجود نخواهد داشت .
5) پشتیبانی از زبان فارسی : در هنگام خرید گیرنده دیجیتال , حتما توجه نمائید , که زبان فارسی را به طور کامل پشتیبانی نماید . تمام گیرنده های دیجیتال فراسو دارای منو های فارسی می باشند و به طور کامل زیر نویس های فارسی فیلم ها را ساپورت می کنند .
6) امکانات اضافی گیرنده دیجیتال :
ضبط دیجیتال شخصی ( Personal Video Recorder ( PVR :
امکان ضبط ویدئو و برنامه های دلخواه روی دیسک سخت یا هرگونه حافظه جانبی دیگر وجود دارد . همچنین امکان آرشیو کردن برنامه ها نیز وجود خواهد داشت .
گیرنده های دیجیتال فراسو از نسل سوم گیرنده های موجود در بازار می باشند , که قابلیت ضبط دیجیتال ( PVR) و استفاده از حافظه اکسترنال و هارد دیسک به سیستم های این نسل افزوده شده است . ( این گیرنده ها امکان ساپورت فلش و هارد اکسترنال USB2.0 تا حجم 500 گیگابایت را دارا می باشند ) .
نحوه ضبط برنامه ها در حین تماشای آنها به این صورت است , که ابتدا کابل آنتن را به ست تاپ باکس متصل نمایید . خروجی های زرد ، سفید و قرمز A/V را به رنگ های مشابه خود در ورودی VCR متصل کنید . اگر تلویزیون شما رنگ های زرد ، قرمز و سفید ندارد ، یک کابل کواکسیال از RF Out مربوط به VCR به INAntenna تلویزیون متصل کنید .
اگر می خواهید کانال های آنالوگ را مشاهده و ضبط نمایید و ست تاپ باکس شما Analog Pass Through یا Loop Through دارد ، از اتصال RF بین ست تاپ باکس و VCR و تلویزیون ( نه اتصالات A/V ) استفاده کنید . جهت نصب گيرنده ديجيتال بايد كابل آنتن را به ورودي آنتن گيرنده ----T وصل نمود و خروجي صدا و تصوير را به ورودي A/V تلويزيون وصل نمود .
پخش فایل های موزیک و عکس و فیلم :
گیرنده های دیجیتال فراسو امکان پخش فایل های رایج عکس و فیلم و موسیقی را از روی فلش و هارد اکسترنال دارا می باشند .
( فایل های موزیک مانند MP3 و فایل های عکس با فرمت JPEG و همچنین فایل های فیلم با فرمت های DivX , MKV , MP4 , H.264 , AVI )
امکانات سرچ کانال ها :
در تمام مدل ها , امکان سرچ خودکار و دستی کانال ها گنجانده شده است .
وقتی شما برای اولین بار گیرنده دیجیتال خود را روشن می کنید , منوئی به زبان فارسی نمایش داده می شود , که به راحتی می توانید با سرچ خودکار آن , تمام کانال ها را پیدا کرده و به طور مرتب و پشت سر هم داشته باشد . همچنین امکان سرچ و چینش کانال ها به صورت دستی هم در آن تعبیه شده است و شما می توانید به راحتی ترتیب کانال ها را عوض نمائید .
خروجی با کیفیت تصویر و صدا :
تمام گیرنده های دیجیتال فراسو خروجی Full HD 1080P را ساپورت می کنند , که در صورت پخش فایل های بلوری و MKV از روی فلش و هارد اکسترنال و استفاده از یک تلویزیون HD و یا Full HD , یک تصویر فوق العاده با کیفیت , با نسبت تصویر 16:9 را در تلویزیون خود مشاهده خواهید نمود .
کنترل از راه دور :
گیرنده های دیجیتال با کیفیت , دارای کنترل های با کیفیت و کارآمد نیز می باشند . به همراه گیرنده های دیجیتال فراسو , کنترل های متنوع و با کارائی بالا نیزعرضه شده است , که در صورت خراب شدن آن ها , امکان تعویضشان در خدمات پس از فروش شرکت فراسو وجود دارد .
- راه اندازی گیرنده دیجیتال :
جهت راه اندازي اوليه سيستم ، بعد از روشن كردن دستگاه از طريق كنترل از راه دور ست تاپ باکس يا صفحه كليد جلوي آن ، به منوي تنظيمات دستگاه رفته ( این کار در گیرنده های فراسو به صورت خودکار می باشد ) و گزينه Auto scan را انتخاب نمائيم . لازم به ذكر است , با توجه به تنوع ست تاپ باکس ها ، طراحي منوهاي هركدام متفاوت است و در صورت برخورد با مشكل در پيدا كردن منوي تنظيمات دستگاه ، از راهنماي دستگاه که در داخل پکیج محصول است ميتوان استفاده نمود . با انتخاب گزينه Scan خودكار ، دستگاه كل باند فركانسي تلويزيوني (UHF و VHF) را جستجو نموده و سيگنالهاي دیجیتال زمینی قابل دريافت را يافته و شبكههاي تلويزيوني و راديويي موجود در آنها را استخراج نموده و ليست مينمايد و عموماً در دو دسته شبكههاي تلويزيوني و شبكههاي راديويي ذخيره مينمايد . تغيير شبكه با استفاده از كليدهاي جهتي روي كنترل از راه دور يا كليدهاي + يا - ( بسته به مدل ) قابل انجام است . در گیرنده های دیجیتال فراسو , منوی ابتدائی به صورت خودکار نمایش داده شده و به راحتی عملیات جستجوی خودکار صورت می پذیرد , که از محاسن این گیرنده ها به شمار می رود .
- برخی از مشکلاتی که ممکن است در استفاده از گیرنده دیجیتال برای شما پیش بیاید و راه حل بر طرف کردن آن ها , به صورت زیر می باشد :
1) در گیرنده هایی مانند مدل FDR-217 که در پکیج آن آنتن رو میزی وجود دارد , در صورتی که در سرچ اول , گیرنده کانالی را پیدا نکرد , می بایست ابتدا از یک آنتن آنالوگ ( بر روی پشت بام ) برای سرچ و سیو کانال ها استفاده شود , سپس از آن آنتن کوچک رو میزی برای دیدین کانال استفاده نمائید .
کلا آنتن دهی گیرنده های دیجیتال به عواملی مانند , سیگنال های صدا و سیما و قدرت آن ها در محل استفاده ئ شما , موقیت جغرافیائی ای که شما از دستگاه گیرنده دیجیتال در آن استفاده می کنید , نیوز محیط که می تواند ناشی از کابل های برق در کنار کابل آنتن و نزدیکی به پریز برق باشد , بستگی دارد که می بایست توسط کاربر رعایت شود .
2) کابلی که برای اتصال آنتن به پشت گیرنده دیجیتال استفاده می کنید می بایست یک کابل سامل و با کیفیت باشد که بردیگی و خمیدگی در ان وجود نداشته باشد .
3) در صورتی که کانال های شما به هم ریخت و یا دستگاه گیرنده ئ شما به خوبی عمل نکرد , اولین کاری که انجام می دهید , برگرداندن به حالت پیش فرض کارخانه و یا Reset Factory است , که بلافاصله دستگاه شروع به جستجوی خودکار کانال ها می کند و مشکل شما بر طرف خواهد شد .
4) در صورتی که آنتن آنالوگ وآنتن داخل جعبه ئ گیرنده دیجیتال شما جواب گوی شما نبوده و تمام کانال ها را پیدا نمی کند , می بایست از یک آنتن رو میزی تیونر دار و تقویت کننده دار استفاده نمائید .
تمام مدل های گیرنده های دیجیتال فراسو دارای 1 سال گارانتی تعویض شرکت اسپیرو می باشند , که دارای شعبه های متعدد خدمات پس از فروش در شهرهای مختلف کشور می باشد و تمامی آن ها آماده ئ پاسخ گوئی به مشتریان عزیر هستند . برای اطلاع از آدرس مراکز خدمات پس از فروش شرکت اسپیرو می توانید به لینک زیر مراجعه نمائید :
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
همچنین برای خرید گیرنده های دیجیتال فراسو می توانید به فروشگاه های لاوان در سراسر کشور و نمایندگی های شرکت فراسو مراجعه و یا از فروشگاه اینترنتی لاوان به آدرس [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) و فروشگاه های اینترنتی طرف قرارداد شرکت فراسو , به صورت اینترنتی خریداری فرمائید .
برای اطلاع از مراکز خرید طرف قرار داد شرکت فراسو ( نمایندگی های شرکت فراسو ) به لینک زیر مراجعه نمائید :
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
از همین رو شرکت فراسو به عنوان تنها برند و تولید کننده ئ داخلی , سرمایه گذاری ویژه ای را در زمینه ئ دستگاه های دیجیتال انجام داده و با قدرت وارد بازار تولید دستگاه های گیرنده دیجیتال و تلویزیون ها و مانیتورهائی با گیرنده دیجیتال داخلی شده است .
تصاویری که در حال حاضر در تلویزیون مشاهده می کنیم ، آنالوگ است . در تلویزیون آنالوگ ، شبکه های تلویزیونی با فرستنده های زمینی آنالوگ به آنتن تلویزیون ما می رسد و تنها وسایل لازم برای دریافت سیگنالهای تلویزیونی آنالوگ ، آنتن مناسب و استاندارد است . در این سیستم تعداد شبکه های تلویزیونی قابل ارائه بسیار محدود و این شبکه ها کیفیت پایینی را هم دارا می باشند .
همچنین این سیستم ( سیستم آنالوگ ) مشکلات همیشگی مانند مشکل تنظیم آنتن , تاثیر آب و هوا و شرایط محیطی بر روی کیفیت تصاویر , تعداد کم کانال ها و امکاناتی که در اختیار کاربر قرار می گیرد ( عمده ترین سرویس قابل ارائه روی شبکه های آنالوگ تله تکست می باشد ) , را داشته است .
در تلویزیون دیجیتال ، سیگنالهای تلویزیونی دیجیتال شده , از طریق فرستنده های دیجیتال ارسال می گردد . با توجه به اینکه تلویزیون های ما امکان دریافت سیگنالهای آنالوگ را دارد ، لازم است یک دستگاه مبدل دیجیتال به آنالوگ ( گیرنده ئ دیجیتال ) نظیر ----- ماهواره در کنار تلویزیون اضافه شود , که سیگنالهای دیجیتال را دریافت کرده و آنها را به دستگاه تلویزیون منتقل نماید .
اصطلاحا به این دستگاه ، ست تاپ باکس ( Set-Top Box , ----T ) , گیرنده دیجیتال , گیرنده دیجیتال تلویزیون , دستگاه دیجیتال , گفته می شود .
در حال حاضر 3 مدل گیرنده ئ دیجیتال با برند فراسو به بازارعرضه شده است , که تماما تولید داخل بوده و با توجه به اینکه شرکت فراسو عضو کنسرسیوم تولیدکنندگان ----T می باشد , این محصولات هم مورد تائید وزارت صنایع و سازمان صدا و سیما هستند .
نام مدل های گیرنده های دیجیتال شرکت فراسو با حروف اختصاری FDR که مخفف Farassoo Digital Receiver و یا Farassoo Digital BroadCasting-Terrestrial می باشد , آغاز شده و در کنار یک عدد سه رقمی , مدل کامل محصول را تشکیل می دهد .
FDR-212 به عنوان اولین گیرنده دیجیتال فراسو به بازار عرضه شده است , که دارای 3 ورژن بدون کابل و آنتن ( FDR-212i ) , با کابل ( FDR-212iC ) , و با کابل و آنتن ( FDR-212 iAC ) بوده است . منظور از کابل , کابل HDMI همراه با محصول می باشد و آنتن هم یک آنتن دیجیتال رومیزی همراه دستگاه است , که در داخل پکیج گیرنده قرار می گیرد .
مدل FDR-215 دومین مدل عرضه شده توسط شرکت فراسو می باشد که در دو ورژن تولید شده است . یک مدل دارای خروجی اچ دی و کابل HDMI در داخل پکیج
( FDR-215H ) و ورژن دیگر بدون خروجی اچ دی ( FDR-215S ) .
FDR-215s تنها مدل در میان گیرنده های فراسو می باشد که بدون خروجی اچ دی عرضه شده است .
مدل 215-FDR دارای پردازنده ئ قدرتمند تر و دکمه های بیشتر بر روی دستگاه می باشد , همچنین نرم افزار آن نیز تقویت شده است .
و آخرین مدل گیرنده دیجیتال فراسو مدل FDR-217 می باشد , که در مقایسه با مدل های قبلی ارتقائ مناسبی داشته و از لحاظ ظاهری هم شکیل تر شده است و آرم شرکت فراسو بر روی آن روشن شده و نمای خوبی را دارا می باشد .
مزایای استفاده از گیرنده های دیجیتال :
• امکان ارائه تعداد شبکه های بیشتر
• کیفیت صدا و تصویر بالاتر نسبت به آنالوگ
• امکان ارائه اطلاعات اضافی کنار تصویر
• راهنمای الکترونیکی برنامه ها ( نمایش جدول پخش برنامه ها تا 7 روز )
• رادیو دیجیتال همراه با تلویزیون ( بر روی کنترل گیرنده دیجیتال دکمه ای برای سوئیچ بین شبکه های رادیو و تلویزیون وجود دارد ) . جهت استفاده از شبكههاي راديويي ذخيره شده ميتوان با استفاده از كليد Radio روي كنترل از راه دور به ليست شبكههاي راديويي وارد شد .
• ارائه خدمات ویژه نابینایان و ناشنوایان
یک دستگاه ست تاپ باکس یا گیرنده دیجیتال از لحاظ سخت افزاری شامل موارد زیر می باشد :
1) منبع تغذيه
2) تيونر
3) پردازشگر مرکزي
4) دمودلاتور
5) حافظه
6) پردازشگر تصوير
7) اتصال دهنده ها و اينترفيس ها
نحوه عملکرد گیرنده دیجیتال به این صورت است که اطلاعات دريافت شده توسط اينترفيس ها به رشته هاي ديتاي ويدئو يا مولتي مديا تبديل شده ، سپس بايد دمودله و رمز گشايي شوند . بعد از عمليات رمزگشايي رشته هاي ديتا به سمت قلب عمليات پردازش ، يعني کدگشاي صدا وتصوير MPEG-4 و سيستم پردازشگر مرکزي حرکت مي کنند . تصوير به بلوک گرافيک و درنهايت صدا وتصوير به بلوک خروجي مي روند و توسط پورت های خروجی به تلویزیون انتقال پیدا می کنند .
مواردی که باید در خرید گیرنده دیجیتال یا ست آپ باکس به آن ها توجه شود :
1) خروجي های صدا و تصوير : صدا و تصوير خروجي ، با پردازش سيگنال تلويزيوني ديجيتال استخراج ميگردد , كه بايد به ورودي صدا و تصوير A/V تلويزيون وصل گردد .
( پورت زرد برای تصویر ، سفید و قرمز برای صدا )
ممکن است تصوير شامل سيگنال تله تكست هم باشد . بنابراين مانند تلويزيونهاي آنالوگ ، دستگاه تلويزيون ميتواند , صفحات تله تكست را از سیگنال تصویر دیجیتال استخراج نمايد .
بعضي از ست تاپ باکسها علاوه بر خروجي صدا و تصوير آنالوگ ، صدا و تصوير را به فرمتهاي ديگر نظير تصوير Component ، S-Video ، HDMI يا SPDIF ( براي صدا ) خروجي ميدهند , كه در صورت پشتيباني توسط دستگاه تلويزيون ، ميتوان به جاي خروجي تصوير و صداي آنالوگ ، از اين خروجي ها استفاده نمود , كه نسبتاً كيفيت صدا و تصویر بهتری دارند .
گيرندههاي ----T بسته به مدل ، انواع كانكتورهاي خروجي براي صدا و تصوير آنالوگ ( و ديجيتال ) را دارا می باشند . بعضي از كانكتورهاي صدا و تصوير كه معمولا در گيرندهها استفاده ميشوند به شرح ذيل است :
خروجي RF ( خروجی آنتن معمولی ) : در بعضي از گیرنده های دیجیتال ، صدا و تصوير می تواند به فرمت RF و به شکل قابل دريافت توسط تلويزيون هاي آنالوگ تبديل شود . كاربرد خروجي RF وقتي است كه كاربر از دستگاه تلويزيوني استفاده ميكند كه مدل قديمي بوده و ورودي صدا و تصوير A/V نداشته باشد .
اساسا باید آنتن به ست تاپ باکس واز ست تاپ باکس به تلویزیون متصل شود . اغلب آنتن ها دارای کابل کواکسیال هستند , که باید آن را به گیرنده دیجیتال متصل نمایید . شما می توانید کابل مشابهی را برای اتصال ست تاپ باکس به ورودی RF آنتن روی تلویزیون های قدیمی متصل نمایید .
اگر تلویزیون شما دارای ورودی A/V (زرد برای ویدیو و قرمز و سفید برای صدا) باشد ، می توانید از آنها برای اتصال ست تاپ باکس به تلویزیون برای دریافت کیفیت بهتر صدا و تصویر استفاده نمایید .
سيگنال تلويزيون دیجیتال از طريق كابلي كه به آنتن روي بام يا آنتن روي تلويزيوني متصل است به ست تاپ باکس داده ميشود . كانكتور ورودي آنتن گيرنده ( پورت RF IN) معمولاً مشابه ورودي آنتن تلويزيون است و از همان كانكتور ميتوان استفاده نمود . معمولاً تيونر گيرندههاي ديجيتال يك خروجي آنتن دارند , كه ميتوان از آن برای دریافت شبکه های آنالوگ ، استفاده نمود .
كانكتور Scart : اين كانكتور صدا و تصوير آنالوگ ورودي و خروجي و همينطور تصوير خروجي بصورت جزء ( RGB يا YUV ) را روي يك كانكتور 20 پين ارائه مينمايد .
كانكتور Separated Video ) S-Video ) : اين كانكتور جهت ارائه تصوير خروجي بصورت رنگ و روشنايي ( Y/C ) جداگانه می باشد , كه به وسيله اکثر تلويزيون ها پشتيباني ميشود . اين فرمت كه عموماً جهت تصاوير SD ( نه HD ) استفاده ميشود , نسبت به تصاوير PAL كه از طريق كانكتور RCA ارائه ميشوند از كيفيت بالاتري برخوردارهستند .
كانكتور High Definition Multimedia Interface ) HDMI ) : اين پورت معمولا جهت اتصال خروجي تصوير HD و صدا بطور همزمان روي يك كانكتور استفاده ميشود و توسط تلويزيونهای جدید به خصوص تلويزيونهاي LCD پشتيباني ميگردد و نسبت به تصاوير PAL ( خروجي RCD ) و خروجی AV از كيفيت بالاتري برخوردار می باشد .
به جزئ مدل FDR-215S تمام مدل های گیرنده های دیجیتال فراسو دارای خروجی HDMI هستند , همچنین پورت RF و A/V را هم دارا می باشند .
On Screen Display ) OSD (2 ) : واسط لازم جهت ارتباط با كاربر از طريق منوهاي گرافيكي موسوم به OSD در گيرنده های دیجیتال فراهم شده است که می بایست زبان فارسی را ساپورت کرده و قابل استفاده برای عموم مردم باشد .
3) تائیدیه صدا سیما : گیرنده دیجیتالی که می خرید , حتما می بایست مورد تائید صدا و سیما باشد , تا بتواند از آپدیت های صدا و سیما و کانال های جدید که در آینده اضافه می شوند , استفاده نماید . تمام گیرنده های دیجیتال فراسو مورد تائید صدا و سیما هستند و کانال های ورزش و انیمیشن که به تازگی به کانال های صدا و سیما اضافه شده اند را ساپورت می کنند و به صورت خودکار به لیست کانال های شما اضافه می شوند .
4) گارانتی گیرنده دیجیتال : یکی از مسائل مهمی که در خرید گیرنده دیجیتال خود باید به آن توجه کنید , گارانتی آن است . در حال حاضر مدل های مختلفی از ست آپ باکس ها در بازار وجود دارند , که اکثر آن ها به صورت غیر رسمی و بدون گارانتی رسمی وارد کشور شده اند , که در صورت خرابی آن , پشتیبانی خوبی به مشتری داده نخواهد شد . گیرنده های دیجیتال فراسو دارای 12 ماه گارانتی تعویض و پشتیبانی شرکت فراسو و اسپیرو ( نماینده ئ انحصاری فروش و خدمات پس از فروش شرکت فراسو ) می باشند , که از معتبر ترین گارانتی های بازار کامپیوتر و الکترونیک در کشور هستند .
گیرنده های دیجیتال فراسو با توجه به بومی و داخلی بودن و تولید آن در کارخانه های شرکت فراسو ( واقع درشهرک صنعتی پرند ) , دارای منابع غنی از قطعات جانبی مانند کنترل و کابل های آن و همچنین قطعات داخلی گیرنده دیجیتال می باشند و از این رو مشکلی از لحاظ پشتیبانی طولانی مدت توسط گارانتی این شرکت به مشتریان وجود نخواهد داشت .
5) پشتیبانی از زبان فارسی : در هنگام خرید گیرنده دیجیتال , حتما توجه نمائید , که زبان فارسی را به طور کامل پشتیبانی نماید . تمام گیرنده های دیجیتال فراسو دارای منو های فارسی می باشند و به طور کامل زیر نویس های فارسی فیلم ها را ساپورت می کنند .
6) امکانات اضافی گیرنده دیجیتال :
ضبط دیجیتال شخصی ( Personal Video Recorder ( PVR :
امکان ضبط ویدئو و برنامه های دلخواه روی دیسک سخت یا هرگونه حافظه جانبی دیگر وجود دارد . همچنین امکان آرشیو کردن برنامه ها نیز وجود خواهد داشت .
گیرنده های دیجیتال فراسو از نسل سوم گیرنده های موجود در بازار می باشند , که قابلیت ضبط دیجیتال ( PVR) و استفاده از حافظه اکسترنال و هارد دیسک به سیستم های این نسل افزوده شده است . ( این گیرنده ها امکان ساپورت فلش و هارد اکسترنال USB2.0 تا حجم 500 گیگابایت را دارا می باشند ) .
نحوه ضبط برنامه ها در حین تماشای آنها به این صورت است , که ابتدا کابل آنتن را به ست تاپ باکس متصل نمایید . خروجی های زرد ، سفید و قرمز A/V را به رنگ های مشابه خود در ورودی VCR متصل کنید . اگر تلویزیون شما رنگ های زرد ، قرمز و سفید ندارد ، یک کابل کواکسیال از RF Out مربوط به VCR به INAntenna تلویزیون متصل کنید .
اگر می خواهید کانال های آنالوگ را مشاهده و ضبط نمایید و ست تاپ باکس شما Analog Pass Through یا Loop Through دارد ، از اتصال RF بین ست تاپ باکس و VCR و تلویزیون ( نه اتصالات A/V ) استفاده کنید . جهت نصب گيرنده ديجيتال بايد كابل آنتن را به ورودي آنتن گيرنده ----T وصل نمود و خروجي صدا و تصوير را به ورودي A/V تلويزيون وصل نمود .
پخش فایل های موزیک و عکس و فیلم :
گیرنده های دیجیتال فراسو امکان پخش فایل های رایج عکس و فیلم و موسیقی را از روی فلش و هارد اکسترنال دارا می باشند .
( فایل های موزیک مانند MP3 و فایل های عکس با فرمت JPEG و همچنین فایل های فیلم با فرمت های DivX , MKV , MP4 , H.264 , AVI )
امکانات سرچ کانال ها :
در تمام مدل ها , امکان سرچ خودکار و دستی کانال ها گنجانده شده است .
وقتی شما برای اولین بار گیرنده دیجیتال خود را روشن می کنید , منوئی به زبان فارسی نمایش داده می شود , که به راحتی می توانید با سرچ خودکار آن , تمام کانال ها را پیدا کرده و به طور مرتب و پشت سر هم داشته باشد . همچنین امکان سرچ و چینش کانال ها به صورت دستی هم در آن تعبیه شده است و شما می توانید به راحتی ترتیب کانال ها را عوض نمائید .
خروجی با کیفیت تصویر و صدا :
تمام گیرنده های دیجیتال فراسو خروجی Full HD 1080P را ساپورت می کنند , که در صورت پخش فایل های بلوری و MKV از روی فلش و هارد اکسترنال و استفاده از یک تلویزیون HD و یا Full HD , یک تصویر فوق العاده با کیفیت , با نسبت تصویر 16:9 را در تلویزیون خود مشاهده خواهید نمود .
کنترل از راه دور :
گیرنده های دیجیتال با کیفیت , دارای کنترل های با کیفیت و کارآمد نیز می باشند . به همراه گیرنده های دیجیتال فراسو , کنترل های متنوع و با کارائی بالا نیزعرضه شده است , که در صورت خراب شدن آن ها , امکان تعویضشان در خدمات پس از فروش شرکت فراسو وجود دارد .
- راه اندازی گیرنده دیجیتال :
جهت راه اندازي اوليه سيستم ، بعد از روشن كردن دستگاه از طريق كنترل از راه دور ست تاپ باکس يا صفحه كليد جلوي آن ، به منوي تنظيمات دستگاه رفته ( این کار در گیرنده های فراسو به صورت خودکار می باشد ) و گزينه Auto scan را انتخاب نمائيم . لازم به ذكر است , با توجه به تنوع ست تاپ باکس ها ، طراحي منوهاي هركدام متفاوت است و در صورت برخورد با مشكل در پيدا كردن منوي تنظيمات دستگاه ، از راهنماي دستگاه که در داخل پکیج محصول است ميتوان استفاده نمود . با انتخاب گزينه Scan خودكار ، دستگاه كل باند فركانسي تلويزيوني (UHF و VHF) را جستجو نموده و سيگنالهاي دیجیتال زمینی قابل دريافت را يافته و شبكههاي تلويزيوني و راديويي موجود در آنها را استخراج نموده و ليست مينمايد و عموماً در دو دسته شبكههاي تلويزيوني و شبكههاي راديويي ذخيره مينمايد . تغيير شبكه با استفاده از كليدهاي جهتي روي كنترل از راه دور يا كليدهاي + يا - ( بسته به مدل ) قابل انجام است . در گیرنده های دیجیتال فراسو , منوی ابتدائی به صورت خودکار نمایش داده شده و به راحتی عملیات جستجوی خودکار صورت می پذیرد , که از محاسن این گیرنده ها به شمار می رود .
- برخی از مشکلاتی که ممکن است در استفاده از گیرنده دیجیتال برای شما پیش بیاید و راه حل بر طرف کردن آن ها , به صورت زیر می باشد :
1) در گیرنده هایی مانند مدل FDR-217 که در پکیج آن آنتن رو میزی وجود دارد , در صورتی که در سرچ اول , گیرنده کانالی را پیدا نکرد , می بایست ابتدا از یک آنتن آنالوگ ( بر روی پشت بام ) برای سرچ و سیو کانال ها استفاده شود , سپس از آن آنتن کوچک رو میزی برای دیدین کانال استفاده نمائید .
کلا آنتن دهی گیرنده های دیجیتال به عواملی مانند , سیگنال های صدا و سیما و قدرت آن ها در محل استفاده ئ شما , موقیت جغرافیائی ای که شما از دستگاه گیرنده دیجیتال در آن استفاده می کنید , نیوز محیط که می تواند ناشی از کابل های برق در کنار کابل آنتن و نزدیکی به پریز برق باشد , بستگی دارد که می بایست توسط کاربر رعایت شود .
2) کابلی که برای اتصال آنتن به پشت گیرنده دیجیتال استفاده می کنید می بایست یک کابل سامل و با کیفیت باشد که بردیگی و خمیدگی در ان وجود نداشته باشد .
3) در صورتی که کانال های شما به هم ریخت و یا دستگاه گیرنده ئ شما به خوبی عمل نکرد , اولین کاری که انجام می دهید , برگرداندن به حالت پیش فرض کارخانه و یا Reset Factory است , که بلافاصله دستگاه شروع به جستجوی خودکار کانال ها می کند و مشکل شما بر طرف خواهد شد .
4) در صورتی که آنتن آنالوگ وآنتن داخل جعبه ئ گیرنده دیجیتال شما جواب گوی شما نبوده و تمام کانال ها را پیدا نمی کند , می بایست از یک آنتن رو میزی تیونر دار و تقویت کننده دار استفاده نمائید .
تمام مدل های گیرنده های دیجیتال فراسو دارای 1 سال گارانتی تعویض شرکت اسپیرو می باشند , که دارای شعبه های متعدد خدمات پس از فروش در شهرهای مختلف کشور می باشد و تمامی آن ها آماده ئ پاسخ گوئی به مشتریان عزیر هستند . برای اطلاع از آدرس مراکز خدمات پس از فروش شرکت اسپیرو می توانید به لینک زیر مراجعه نمائید :
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
همچنین برای خرید گیرنده های دیجیتال فراسو می توانید به فروشگاه های لاوان در سراسر کشور و نمایندگی های شرکت فراسو مراجعه و یا از فروشگاه اینترنتی لاوان به آدرس [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) و فروشگاه های اینترنتی طرف قرارداد شرکت فراسو , به صورت اینترنتی خریداری فرمائید .
برای اطلاع از مراکز خرید طرف قرار داد شرکت فراسو ( نمایندگی های شرکت فراسو ) به لینک زیر مراجعه نمائید :
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]