ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : درخواست معرفی کتاب: نسبیت (و ریاضیات لازمه اش)

/.,mnb
27-06-2012, 20:45
سلام.

بنده می خوام در مورد نسبیت بیشتر بدونم. اگه ممکنه چند کتاب در این رابطه به من معرفی کنید (اگه کتاب دانشگاهی هم باشه اشکالی نداره).
من قبلا حدود 70% کتاب "آشنایی با نسبیت خاص" از نشر دانشگاهی رو خوندم.

معلومات من در ریاضی در حد پیش دانشگاهی تجربی هست و اون 30% مونده از کتاب آشنایی با نسبیت خاص هم به همین دلیل هست; و چون شنیدم نسبیت عام از نظر ریاضی معلومات بیشتری می خواد، در این مورد (ریاضی مورد نیاز) هم یا کتاب معرفی بفرمایید یا سرفصل مباحث مورد نیازش رو بگید.

تشـــکر فراوان.

farhad1122
28-06-2012, 13:48
سلام
حقیقتش نسبیت عام ریاضیاتی که نیاز داره ریاضیات پیشرفته هست و ناقلیدسی و ... و سطحش از دوره لیسانس هم فراتره. و در دوره لیسانس فیزیک هم بیشتر در حد مفاهیم یا فرمولهای ساده ی اون بیان میشه... و به صورت کامل در مقاطع بالاتر از لیسانس تدریس میشه... :8:
تو لیسانس فیزیک معمولا اول کتابهای فیزیک نوین( مثل فیزیک نوین کنت اس.کرین) رو میخونن و بعد فیزیک کوانتوم (مثل کتاب فیزیک کوانتوم گاسیووریچ) و در اواخر دوره لیسانس کتاب نسبیت خاص و عام و کیهانشناختی (نوشته ولفگانگ ریندلر) رو میخونن. (البته اینا که گفتم در دانشگاه ما یعنی صنعتی اصفهان اینارو میخونن)
برا ریاضی هم خود رشته های فیزیک باید ریاضی یک و دو و معادلات دیفرانسیل رو بگذرونن و فکر کنم محاسبات عددی و احتمال هم دارن ولی مطمئن نیستم. ولی برای اینکه اون حد ریاضی که لازم دارید رو بدونید کتاب حساب دیفرانسیل و انتگرال به همراه هندسه تحلیلی نوشته ریچارد سیلورمن رو تهیه کنید 3 جلد هست و 3 جلد هم حل المسائل و راهنماشه. این کتاب شامل ریاضی دو و ریاضی یک که در دانشگاه میخونن هست به اضافه ی پیش نیازهایی که معمولا رشته های ریاضی در دبیرستان میخون و در انتهای کتابش هم مقداری از معادلات دیفرانسیل رو اورده در حد رفع نیاز. تو صنعتی اصفهان هم به غیر از جزوه هایی که برا ریاضی میدادن سیلورمن مرجع هست چون کتاب خوبی هست...
3 تا کتاب هم از استیون هاوکینگ خوندم به اسم تاریخچه زمان و جهان در پوست گردو و طرح بزرگ. که در این سه تا هم مفاهیم کیهان شناسی و فیزیک جدید از جمله نسبیت و ... به زبان نسبتا ساده توضیح داده شده و برای عام هست. اگه نخوندین بخونید براتون جالب هست...:6:
نسبیت خاص ساده هست البته درک همون مفاهیم ساده هم کمی دشواره از نظر عقلی مثل کند شدن زمان و ... که از ثابت بودن سرعت نور نتیجه گیری میشه...
ولی نسبیت عام به صورت کامل بخواید بخونید از سطح لیسانس فراتر هست...
و این قدر فرمول و مباحث پیچیده داره که ممکنه مثل نسبیت خاص براتون جذاب نباشه. ولی همون کتابی که بهتون گفتم و در اواخر دوره لیسانس میخونن کمی در مورد نسبیت عام هم توضیح داده. ولی باید برای درک همون هم ریاضی خودتون رو قوی کنید و بتونید مشتق های جزئی و مشتق سوئی و ... رو درک خوبی داشته باشید (به خصوص مشتق های جزئی که ساده هم هست...)و هندسه تحیلی تون قوی بشه. همین طور انتگرال گیری شما هم باید خوب بشه چون هر جا مشتق داریم به طبع اون انتگرال هم داریم...! پس اول ریاضی خودتون رو قوی کنید که اگه علاقه داشته باشید با خوندن همون کتابهای سیلور من قوی میشید و بعدش کتابهای فیزیک نوین رو بخونید بیشتر و راحت تر درک میکنید فرمولهاش رو. با سطح ریاضی در حد دبیرستان چیزی از نسبیت عام نمیتونید متوجه بشید. در رشته فیزیک هم اول ریاضیاتی که گفتم رو میخونن و بعدش میتونن درسهای فیزیک کوانتوم و نوین و نسبیت و ... بردارن. البته ریاضی دانشگاه هم خیلی سخت نیست اگه با علاقه بخونید و تمرین کنید ولی کمی فکری تر هست و محاسبات بیشتری داره نسبت به ریاضی دبیرستان. وگرنه چیز خیلی عجیب غریبی نیست و بخونید متوجه میشید...ولی به شرطی که زیاد تمرین کنید.:46: به هر حال سیلور من کتاب خیلی خوب و معتبری برای ریاضی هست ولی مراجع دیگه هم هست میتونید بخونید ولی در حد ریاضی یک و دو و معادلات شما نیاز دارید که بدونید برای درک خوندن فیزیک نوین و به خصوص نسبیت که در سیلور من خوب توضیح داده شده. :8: ولی فراموش نکنید که برای درک خوب ریاضی باید خیلی تمرین حل کنید و سوالهای زیادی حل کنید تا مسلط بشید.:6:بعدش بپردازید به فیزیک نوین و بحث نسبیت که از بخشهای خیلی قشنگ فیزیک نوین هست...:40:
امیدوارم موفق باشید.:11:

m6788
28-06-2012, 15:49
یه کتاب هست به اسم چگونه مفاهیم نسبیت رو درک کنیم نوینده اش رو یادم نمیاد ولی به بهترین نحو نسبیت رو بدون فرمول های ریاضی توضیح میده نه اینکه فقط بیاد نتایجش رو توضیح بده نه دلایل ایجاد این مفاهیم رو هم توضیح میده.کتاب قدیمیه باید تو کتابخونه ها دنبالش بگردی.ولی اگه بخوای حرفه ای بخونیش باید با معادلات مکسول و الکترومغناطیس هم آشنا باشی و مباحث مربوط به سرعتهای نسبی.که فیزیک هالیدی جلد دوم بدردت میخوره توی سیلورمن هم یه ارجاع های به فیزیک میده به خصوص تو فصل یکی به اخرش در جلد سوم.
آهان یه چیزم ته دلم مونده اینجا بگم امیدوارم از این اینشتین زده ها نشی که میگن اونا اینشتین دارن ما پینشتن!خدا خیری به لورنس بده قبل از اینکه نسبیت مطرح بشه بدبخت تمام فرمول ها رو در آورده بود!طرف تا پنج سالگی حرف نمیزده ها بعد میگن آی کیوش 200 ته.