مشاهده نسخه کامل
: اورکلاک رم و Cpu cori5
resident2011
21-06-2012, 22:08
دوستان ما قبلاً یه سیستم قدیمی داشتیم همینجوری میزدیم تست ها مختلف رو انجام میدادیدم ولی از یه سال پیش تا الان یه کوچولو اور می کردیم الان که سیستم عمری ازش گذشته می خوایم یه مقدار بترکونیم[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
اما یه مقدار بایوس مادربوردهای جدید با اون قدیمیم فرق کرده ممنون میشم کمک کنید سیستم رو نفرستیم رو هوا
یه کولر هم واسش گرفتیم که دستمون بیشتر باز بشه [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
مشخصات سیستم رو آخر پست میزارم ، میمونه راهنماییهای شما[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
خودم یه کارایی کردم
BCLK=200
SPD =8.0
cpu clock =18
QPI = x32
ولتاژها رو هم به صورت دستی گذاشتم روی حالت پیشفرض یه بار هم یه کوچولو مقدار ولتاژ هسته رو بالا بردم
اما مشکلاتی که دارم
دما از 60 درجه بعد از 15 دقیقه تجاوز نکرد تا اینکه سیستم ریست شد(تست با prime95)
دومین مشکلم با رمهای سیستمه
همونطور که می بینید فرکانس1600 و با توجه به تنظیمات باید توی نرم افزار cpu-z مقدار 800 رو نشون بده ولی مقدار 685 رو نشون میده
مادربورد که کلاً از 1600 پشتیبانی نمی کنه ولی قبلاً دوتا ماژول کرسیر 2 گیگ داشتم با این فرکانس کار می کردند.
یه سوال با توجه به مشخصات سیستم تا چه حد می تونم اور کنم؟ اینم اضافه کنم بعد از امتحانات حداقل روزی یه ساعت بزارید روی اینکه cpu توی لود کامل قرار می گیره
یه سوال دیگه میشه مقدار CL رمها رو پایین بیارم از 9 بزارم روی 8؟
CPU : Core i5 760
VGA : 250 GTs
MB: GA-P55-USB3
Memory : Patriot 2*4 1600
PSU : GREEN - GP785B
Cooler : Thermalright HR 02 Macho
یک عکس از تب اصلی نرم افزار cpu-z در زمان تحت فشار و تب مموری بزارید
در حالت دیفالت باشه این عکسا
همچنین در حالت دیفالت 20 دقیقه تست پرایم بگیرید و دما رو بگین
مین شما تا فرکانس 2200در حالت اورکلاک برای رم ساپورت میکنه
بایوس مین رو هم حتما آپدیت کنید
resident2011
22-06-2012, 10:25
توی حالت دیفالت قبل از اور یه تست انجام دادم که دما از 40 بالاتر نمیرفت.
من تنظیمات زیر رو انجام دادم ولی هنوز تست پایداری رو انجام ندادم ممنون میشم چندتا سوالم رو جواب بدید و بگید کجا ها رو اشتباه کردم
این گزینه ها کارشون چیه و روی چی تنظیم بشن خوبه ؟
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
این تنظیمات رو درست انجام دادم
توی این دو حالات سیستم کلاً بالا نمیومد و بوق ممتدد میزد و توی تایمینگ رم بعد از یه مدت همون صفحه معروف آبی میومد یا بقولی بلو اسکرین[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
دلیلش چیه فقط به خاطر 0.04 گیگا هرتز[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
الان مقدار باس رم توی cpu-z درست نشون داده میشه نمیدونم چرا ولی مقدار spd رو 10 قرار دادم و مقدار cpu clock رو افزایش دادم درست شد قبلاً روی 8 میزاشتم و مقدار cpu clock رو روی 18
تست رو چند دقیقه دیگه نتیجه اش رو میزارم
resident2011
22-06-2012, 10:38
من یه مشکل با نرم افزار prime95 دارم اینه که خودش بعضی موقع ها به صورت خودکار شروع به تست می کنه الان می خواستم برم تست بگیرم در حالت تست بود و cpu در حالت لود کامل بود فکر کنم از دیب تا حالا روی لود کامل کار کرده :18:
چطور می تونم بفهم چند ساعت کار کرده
اینم یه عکس از دما در حالت لود کامل
بایوس مادربورد اخرین نسخه اش نشخه بتاست که فکر کنم تغییراتش مربوط به رم و cpu kیست
شما این تنظیمات رو اعمال کنید
bclk:175
dram ferecance :1600 cl9
c3/c6e:disable
turbo boost :disable
cpu eist function:disbale
cpu thermal monitor :disable
c1e:enable
performance enhance :standard
timing :auto
با این تنظیمات به فرکانس 3.6 میرسین
چند نکته مهمه شما وقتی bclk رو به 175 میرسونید با ضریب رم یعنی spd فرکانس رم رو به همون حدود های 1600 برسونید timing بزارید رو حالت auto باشه که از طرف رم دیگه مشکلی پیش نیاد تا بفمیم مشکل از کجاست
تو این فرکانس باید به سی پی یو ولتاژ بدین بعید میدونم تو 3.6 با ولتاژ پیش فرض بوت بشه 50 میلی ولت به vcore ولتاژ بدین به صورت دستی
مقدار qpi رو یا اگه زیاد کردین و میبینید بلو اسکرین با کد 124 میاد یا با ضریبش به مقدار قبلیش برگردونید یا اینکه بهش ولتاژ بدین
دمای لود در 20 دقیقه تست پرایم نباید از 65 بیشتر بشه
بایوس به آخرین ورژن آپدیت بشه و از یک خمیر خوب برای سی پی یو استفاده کنید تهویه کیس و دمای محیط هم خیلی مهمه و کولر مناسب توی این فرکانس
اگه دیدید بازم بوت نشد یا بلو اسکرین اومد یا کرش میکرد یا فریز هنگ ریست و .... 20 میلی ولت دیگه به سی پی یو ولتاژ بدین
در عکس hw monitor دمای لود یک مقدار بالاست باید دما رو کنترل کنید
نرم افزار prime 95 رو اول از کنار ساعت سیستم ببنیدید و مجددا اجراش کنید و در حالت blend تست بگیرید اگه پایدار بود بعد از 20 دقیقه و دما هم خوب بود 5 دقیقه بعدش به مدت 10 دقیقه تست small ffts رو بگیرید
c1e رو بزارید فعال باشه تا حالت idle برای سی پی یو داشته باشین
اگه شراط دمایی خوب باشه میتونید ادامه بدید
resident2011
22-06-2012, 16:09
در مورد اون دما به نظرتون زیاده آخه اگه به تصویر آخر نگاه کنید نشون میده که از ساعت 1:40 دقیقه تا 11صبح cpu توی لود کامل بوده و دما از 60 تجاوز نکرده .
توی عکسی که برای ولتاژها گذاشتم اگه نگاه کنید هم ولتاژ Cpu هم رم رو افزایش دادم و از دیشب تا حالا نه از ناحیه رم نه از ناحیه cpu نا پایداری مشاهده نکردم فرکانس رم الان 1730 و cpu مقدار 3633 هستش
c1e رو بزارید فعال باشه تا حالت idle برای سی پی یو داشته باشین
منظورتون از idle چیه میشه یه توضیح در موردش بدید.
به نظرتون با این کولر تا چه فرکانس قابل استفاده ای می تونم برسم ؟
این دوتا گزینه برای چی هستند؟
Bi -Directional
load_line calibration
شما به اون ترتیبی که من گفتم عمل کنید به نتیجه میرسین به نکته ای هم که در مورد qpi گفتم توجه کنید bclk که بالا رفت با ضریب کمش کنید تا نیاز به دادن ولتاژ نباشه
اصلا نیازی به دادن ولتاژ به رم هم نیست و میتونید مشکل رو برطرف کنید فعلا به تایمینگ دست نزنید و بزارید رو auto باشه
idle یعنی در حالت بیکاری ضریب سی پی یو کم میشه و فرکانس پایین اومده و دما و مصرف سی پی یو کمتر میشه
فعلا به این دو گزینه ای هم که گفتین کاری نداشته باشین اگه در حالت بیکاری بلو اسکرین براتون اومد باید برید سراغش
resident2011
22-06-2012, 17:18
کارایی که گفته بودید تا تقریباً انجام دادم با یه کم تغییر توی فرکانس :31:
به نظرتون برای این فرکانس ولتاژها زیادن ؟
تست رو هم گذاشتم رم رو هم تقریباً توی لود کامل گذاشته بودم و مشکلی پیش نیومد.
ولی تایمینگ تو حالت اوتو خیلی بالا نرفته ؟عکسش رو گذاشتم
این cpu و رم تا چه اندازه میشه بهشون ولتاژ داد ؟
الان که فرکانس رم بالاست و سیستم بدون مشکل کار کنه ایرادی داره؟
سی پی یو های 45 نانومتری روی air بهتره از 1.4 ولتاژ بیشتر نشه ولی رو exterem, خیلی بالاتر میره
نیازی نیست فرکانس رم رو اونقدر بالا ببرید رو 1500 یا اطراف 1600 با دیوایدر ست کنید تایمینگ هم میاد پایین تر چون اون فرکانس کارایی آنچنانی براتون نداره
رو 50 میلی ولت یا 40 میلی ولت برای vcore سیستم پایدار نبود ؟
به تنظیمات تایمینگ دست زدید ؟
همونطور که گفتم qpi رو با ضریبش کم کنید که نیاز به دادن ولتاژ به qpi نباشه
sadegh-sg
22-06-2012, 23:41
سلام
فکر کنم فهمیده باشم قضیه چیه
همونتور که مهرداد جان گفت
qpi
فرکانسش خیلی بالاس منم با این مشکل مواجهم
ترجیها از مقدار مرجع بالاتر نبرش
resident2011
23-06-2012, 14:42
شما وقتی می گید ضریب QPI رو بیارم پایین همون link Speed منظورتونه که با افزایش BCLK میره بالا؟
یه مشکلی که دارم CPU Clock ration از 21 بالاتر نمی تونم بزارم وقتی میزارم روی 22 و F10 میزنم دوباره میاد روی 21 واسه همین برای فرکانس بالاتر فقط BCLK میمونه
به تایمینگ دست نزدم روی اتو قرار داره البته یکم دیگه اور کردم و تست گرفتم سیستم مشکلی نداشت
ضریب رم رو هم از 10 میزارم روی 8 فرکانس رم خیلی میاد پایین
([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
شما که نمی تونید ضریب رو تو سی پی یو بالا ببرید ضریب سی پی یو تون قفله و بیشتر نمیشه
باید با همون bclk کار کنید
فرکانس qpi از حاصلضرب ضریبش یعنی 32 در bclk بدست میاد شما bclk رو بالا ببرید qpi هم بالا میره شما با ضریبش اونو به مقدار قبل برگردونید یا اگه میخواین qpi رو زیاد کنید و با افزایشش بلو اسکرین براتون میاد یا ریست میشه یا هنگ میکنه و ... باید بهش ولتاژ بدین که اینکار استرس وارد بر مین رو بیشتر میکنه پس راه اول بهتره
چقدر میشه فرکانس رم با ضریب جدید ؟
sadegh-sg
23-06-2012, 17:55
اون ضریب فقط با توربو فعال میشه
مهرداد جان استاد اور کلاک هستن
اما لازمه بگم اون فرکانس با ضریبش زیادپایین نمیاد
بله اگر زیاد نتونن پایین بیارن و بالا باشه برای پایداری بیشتر باید ولتاژ بدن بهش
شما کدوم فرکانس منظورتون است فرکانس رم ؟
resident2011
23-06-2012, 23:32
الان فرکانس رم 179*10 که اگه ضریب رو بیارم پایین میشه 8*179
در مورد ضریب QPI هم 32 پایینترین مقدارشه وگرنه میاوردمش پایین
راهی به جز توربو وجود نداره که ضریب 22 فعال بشه ؟اگه فعال بشه خیلی راحتر میشه اور کرد.
الان اگه بخوام بیشتر اور کنم blck رو باید افزایش بدم که این خودش یعنی افزایش QPI
الان فرکانس رم 179*10 که اگه ضریب رو بیارم پایین میشه 8*179
در مورد ضریب QPI هم 32 پایینترین مقدارشه وگرنه میاوردمش پایین
راهی به جز توربو وجود نداره که ضریب 22 فعال بشه ؟اگه فعال بشه خیلی راحتر میشه اور کرد.
الان اگه بخوام بیشتر اور کنم blck رو باید افزایش بدم که این خودش یعنی افزایش QPI
بیشتر بخواین زیاد کنید و qpi رونشه پایین اورد باید بهش ولتاژ بدین تا سیستم پایدار بشه که اینم باید خودتون از روی علائم سیستم بفهمید کی باید ولتاز بدین
فرکانس رم هم فرقی نمیکنه میتونید ضریب 10 یا 8 رو بزارید
توربو هم فعال بشه ممکنه باعث ناپایداری بشه
resident2011
25-06-2012, 20:48
به نظر شما با توجه به اینکه من رندرهای طولانی مدت بالای 3 -4 ساعت می گیرم تا چه اندازه ایی اور کنم بهتره الان 3.82 رو هم با همون ولتاژهای قبلی انجام دادم و بعد از تست دما از 65 تجاوز نکرده
بله 1ghz اگه شرایط دمایی خوب باشه برای استفاده 24/7 و استفاده شما مناسب است
resident2011
27-06-2012, 21:22
روی فرکانس 3.9 بدون مشکل کار می کنه هم با نرم افزار IntelBurnTestV2 تست کردم هم با prime95 دما از 70 درجه بالاتر نرفت البته دمای اتاقم زیاده یکی از فن های کیس رو هم در اوردم که اگه اینها درست بشن دما خیلی پایینتر میاد .
حالا بعد از پایداری باید گزینه هایی که قبلاً غیر فعال کردم رو فعال کنم یا همونجوری بمونن
الان نباید برم سراغ تایمینگ ؟الان 27-10-10-4 رو Cpu-Z نشون میده
تایمینگ بزارین رو auto باشه اگر هم میخواین تایمینگ خوبی ست کنید قائده خاصی نداره با تست و خطا باید به تایمینگ خوب برسین نسبت به اون فرکانس اگر درست ست نشه سیستم تصویر نمیده و دوباره باید تست کنید
نه گزینه های توان مصرفی غیرفعال باشن
vBulletin , Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.