مشاهده نسخه کامل
: درمورد رشته معماری کمک کنید...
کاربر_P30W
30-03-2012, 14:49
باتوجه به این که معماری رشته ای مهندسی هست و البته طراحی و خلاقیت هم نقش مهمی برای این رشته داره؛ لطفاً درباره بازار کارش و اینکه آیا درکل رشته خوبی از نظر اقتصادی هست و یا اینکه از نظر داشتن امنیت شغلی درحد مطلوبی هست یا نه بگویید و کمکم کنید.
با سپاس.
منتظر هستم...
کاربر_P30W
22-04-2012, 21:16
کسی نیست که جوابم رو بده؟
الان حدود یه ماه هست که منتظرم...
huti_421
22-04-2012, 22:13
سلام
والا رشتهی معماری بر خلاف خیلی رشتههای دیگه ورود بهش مستلزم داشتن یه سری پیشنیازها مثل استعداد در ایدهپردازی، طراحی با دست، حوصله و دقته
محاسبات توی رشتهی معماری نقش اونچنان پررنگی نداره و دروس مقدمات و طرحهای ششگانه بیس و مبنای رشتهی معماری رو میسازن
بعد از فراغت از تحصیل در مقطع لیسانس، رشتهی معماری در مقطع ارشد، گرایشهای گستردهای نداره و معطوف میشه به سه چهار تا رشته ( یکی دو تا کمتر یا بیشتر )
اما تو معقولهی بازارکار، این رشته اشباع نشده و نمیشه، اما نکتهای که هست، طرز فکر غالب توی جامعه، معمار رو به عنوان ایدهپرداز قبول نمیکنه، و این مهندس عمران، یا حتی گاهاً لیسانسهی ریاضیات کاربردی از فلان دانشگاه تربیت معلم هم میاد یه ساختمون چهار طبقه رو با جواز یا بیجواز (!) یِلخی میره بالا :دی
شرکتهای زیادی هستن که هر روز آگهی میکنن و معمارها رو با حقوقی متغیر از کف 400 هزار تومن تا خیلی بیش از این، بسته به جنس شرکت و میزان تواناییهاتون، استخدام میکنن
بعد از فارغالتحصیل شدن از رشتهی معماری ( حالا یکی دو سال بعدش ) شما میتونید توی امتحان نظام مهندسی شرکت بکنین و وارد فاز دیگهای بشین، مثلاً میتونید پُست نظارت شهرداری رو به عهده بگیرین و از مزیت کار دائم و زیرمیزی (!) استفاده کنین
در آخر بگم که رشتهی معماری بدون علاقه موفقیت توش محاله ! هرچند ممکنه سرمایهی مالی خوبی داشته باشین و بعدها بتونین شغل بساز بفروشی رو تجربه کنین :دی
EngineeR EhsaN
22-04-2012, 22:14
سلام دوست عزیز! من ورودی نودم ، میتونم بگم الان اطلاعات جامع و نسبا خوبی از رشتم دارم اگه کمکی بخوای در خدمتم :10:
بیشتر معماری برمیگرده به خلاقیت ، یعنی اگه این یه موردو نداشته باشی معمار نمیشی!! دومی برمیگرده به پشتکار، چرا که ممکنه 10 تا طرح بدی ولی هیچکدوم مورد قبول واقع نشه ولی تو اینجور مواقع نباید ناامید و بشی و کارتو باید ادامه بدی! مورد دیگه هم جنبه هنریه کار ، 90 درصد معماری یعنی کشیدن طرح، حالا هر چی که میخواد باشه از طراحی میز و صندلی بگیر تا یه خونه ویلایی و... باید بتونی خوب بکشی و خوب طرحتو تعریف کنی. اینده کاریشم بسیار عالیه نمیدونم تو کدوم شهر هستی ولی حتما متوجه ساخت و سازای زیاد تو شهرتون هستی! دیگه الان مثل قدیما نیست که چندرغاز بدن یه عمرانی بیاد با یه ساعت کار یه نقشه بده الان عصر مدرنه و معماری داره خوب جا میوفته تو کشورمون ، تو اروپا خیلی وقته جا افتاده!
کاربر_P30W
23-04-2012, 19:45
ممنون بابت پاسخ ها:20:
salar_aziz
23-04-2012, 20:26
من معماری میخونم و ترم4 و الانم طرح1 رو دارم روش کار میکنم که طراحی یه مجتمع مسکونیه و همونجور که دوستمون گفت n تا طرح زدم تا الان ولی هیچ کدوم قبول نشده(البته توی معماری هم از الان بدون هیچوقت انتظار نداشته باش از استاد بشنوی،ممنون،خوب بود یا عالیه!!چون هرچی هم بزنی میگه فکر فکرکنی بهتر میشه)
معماری فازش کلا با بقیه رشته ها فرق میکنه ب قول استادمون میگفت بقیه رشته ها درس میخونن ولی شما باید خرکاری کنین.کسی از درس خوندن نمرده ولی شما اینقد خرکاری کنین که بمیرین!! و میگفت هروقت پای کار دیدین که دستتون روی کاغذ و آستین لباستون سیاه شده از مداد و خطهای روی کاغذ بدونین یه کارایی کردین!!
یا مثلا لوکوربوزیه که معمار مشهوری شده تو زندگینامه اش نوشته بود که من وقت ظراحی و پای میز طراحی اینقد خط میکشیدم و کار میکردم که روی میز قش میکردم رو میز!!
خلاصه خیلی باد زحمت بکشی و جدی و بدون شوخی میگم پیر میشی به معنای واقعی کلمه.به جرات میگم بهت که بیای استادای معماری و معمارهای خوب رو ببینی خیلی پیرتر از سنشون دیده میشن
واسه معماری و کارت خیلی شبها باید بیدار بمونی.مثلا من یادم نمیاد تو این4ترم که داره میگذره من شبهای تحویل خواب بوده باشم.خیلی از موهای سفید سرم از همین معماری اومده روی سرم و..
توی معماری زندگیت میشه معماری و شاید واسه بحث خانواده و زندگ آینده و تاهل حالا حالا ها از فکرش بیای بیرون و باز به قول یکی از استادامون توی معماری باید مسیرتو مشخص کنی که کار یا زندگی!!
بهت بگم که خیلی کارها باید بکنی و زحمت بکشی مثلا یکی از دوستام که فارغ التحصیله و مشغول کار شده و موفق شده(متوجهی؟موفق شده در سطح خودش اونم نه خیلی)انگشت شصت دست راستش قسمتی که قلم روش قرار میگیره پینه بسته و خشک شده مثل نوازنده های سازهای سیمی!!باورت میشه با مداد و روان نویس دست پینه ببنده؟واسم تعریف میکنه میگه خیلی شبها شده که وقتی طرحش پیش نمیرفته و میخوابیده توی خواب به نتیجه میرسیده و بیدار میشده نصف شب به کار کردن تا خود صبح!!خواب کارتو دیدن خیلی علاقه میخواد،نه؟!
توی معماری خیلی باید مطالعه کنی اگه بخوای خاص باشی.باید فلسفه بخونی،با آداب و رسوم گذشته تا به امروز،مردم شناسی،روانشناسی و.. بخونی جدای ازینکه کتابهای معماری و تاریخ معماری و میخونی
خیلی باید وقت بزاری و ببینی.مردم رو ببینی و دقت کنی بهشون.معماری و بافت شهری و شهرهای مختلف رو بیینی.واسه همین باید خیلی مسافرت بری به شهرهای مختلف
واسه آینده و کار باید روابط اجتماهی خوبی داشته باشی و بتونی با کارفرما خوب ارتباط برقرار کنی و همچنان بهش ایده هاتو القا کنی.مثلا الان یادم اومد بگم که واسه همین کار یاد گرفتن و مردم شناسی من از صب تا عصر که مثلا کلاس دارم بعد کلاس میرم دفتر یکی از استادامون و آخر شب میام خونه یعنی از صب تا شب فقط و فقط و فقط معماری و معماری و معماری...
پس تا اینجا فهمیدی که جز علاقه نمیشه این کار رو کرد.از الان ببین علاقه داری یا نه اگه نداری مطمئن باش وقت خودتو تلف میکنی بیای معماری بخونی و اخرشم فارغ والتحصیل بشی با فارغ التحصیل نشدنت هیچ فرقی وجود نداره
و نکته آخر اینکه این رشته خیلی خرج داره.واقعا خرج داره ها.یعنی اگه بری یه دانشگاه با شهریه،برابر یا حتی بیشتر از شهریه ات باید خرج کنی.از خرج های بزرگ بگیر که مثلا یه دانشجو کامپیوتر یه لپ تاپ 800 تومنی میگیره و کار میکنه ولی تو اگه بخوای لپ تاپ بگیری که با نرم افزارهای معماری و 3بعدی کار کنی باید2میلیون پول بدی.اگه همه میرن یه دوربین300تومنی میگیرن تو باید یه حرفه ای بالای 600 700 تومن بگیری که وقتی رفتی مثلا واسه برداشت از بناهای تاریخی عکس گرفتی و جزئیات روی دیواز زو خواستی بتونی جزویاتو زوم کنی و ببینی.وسایل کار هم کلی گرونه و مثلا ترم پیش که تحویل مقدمات طراحی2 داشتم وسایل و متریال ماکت و تحویل حدود100تومن شد!!
دیگه چیز خاصی الان یادم نمیاد بهت بگم گرچه هرچی بگی کمه و باید توی فضا باشی تا ببینی چجوریه
ببخش خیلی پرحرفی کردم.خواستم کامل روشنت کنم(اگه تونسته باشم)
موفق باشی
کاربر_P30W
23-04-2012, 21:06
خیلی ممنون Salar Aziz... من رو کاملاً روشن کردی!.
Dj_aghamajid
23-04-2012, 21:34
صحبت های دوستان بسیار جالب بود. اگه اجازه بدید منم چندتا بپرسم:
راستش من لیسانس عمران هستم و بصورت شراکتی بسازبفروش هم میکنم. البته فعلا از خود عمران درآمدی ندارم چون تازه سربازیم تموم شده و باید امتحان نظام مهندسی بدم. از معماری و کلا هنر طراحی خیلی خوشم میاد. الان فکر میکنم اگه از اول معماری یا طراحی صنعتی میرفتم موفق تر بودم.
سوالم از شما اینه : الان از چه راهی برم دنبال معماری؟ برم دانشگاه؟ لیسانس معماری بگیرم؟ ارشد؟ دوره ای چیزی وجود داره که من رو بیاره به این سمت؟ کتاب بخونم؟ بیزحمت من رو هم راهنمایی کنید.
EngineeR EhsaN
24-04-2012, 21:33
صحبت های دوستان بسیار جالب بود. اگه اجازه بدید منم چندتا بپرسم:
راستش من لیسانس عمران هستم و بصورت شراکتی بسازبفروش هم میکنم. البته فعلا از خود عمران درآمدی ندارم چون تازه سربازیم تموم شده و باید امتحان نظام مهندسی بدم. از معماری و کلا هنر طراحی خیلی خوشم میاد. الان فکر میکنم اگه از اول معماری یا طراحی صنعتی میرفتم موفق تر بودم.
سوالم از شما اینه : الان از چه راهی برم دنبال معماری؟ برم دانشگاه؟ لیسانس معماری بگیرم؟ ارشد؟ دوره ای چیزی وجود داره که من رو بیاره به این سمت؟ کتاب بخونم؟ بیزحمت من رو هم راهنمایی کنید.
یکی از دوستام که عمران میخونه میگفت که استادشون میگه اگه میخواین بعد فارغالتحصیلی کار کنین بهتره فوق لیسانسو معماری بخونین!! البته میدونین که واسه ساختن ساختمون بالای چهار طبقه باید مهندس معماری باشی تا بتونی مجوز کار داشته باشی و...
------------------
در مورد هزینه این رشته هم همینو بگم که بنده واسه تهیه یه ماکت نمازخانه ساده تو پارک حدود 50 تومن پیاده شدم :20: (البته این تحویل آخر ترم نیستا اون هزینش خیلی زیادتره)
اگه میخواین معماری بخونین یا باید دانشگاه سراسری قبول شین یا باید اونقدر پول داشته باشین که این جور هزینهها بلکم بیشتر زیاد براتون سنگین نباشه!
Dj_aghamajid
25-04-2012, 09:40
یکی از دوستام که عمران میخونه میگفت که استادشون میگه اگه میخواین بعد فارغالتحصیلی کار کنین بهتره فوق لیسانسو معماری بخونین!! البته میدونین که واسه ساختن ساختمون بالای چهار طبقه باید مهندس معماری باشی تا بتونی مجوز کار داشته باشی و...
------------------
در مورد هزینه این رشته هم همینو بگم که بنده واسه تهیه یه ماکت نمازخانه ساده تو پارک حدود 50 تومن پیاده شدم :20: (البته این تحویل آخر ترم نیستا اون هزینش خیلی زیادتره)
اگه میخواین معماری بخونین یا باید دانشگاه سراسری قبول شین یا باید اونقدر پول داشته باشین که این جور هزینهها بلکم بیشتر زیاد براتون سنگین نباشه!
ممنونم که جواب دادید.
من میخوام بدونم واسه کسی که لیسانس معماری نخونده یه دفعه بره ارشد معماری بخونه سنگین نیست؟ در مورد کار هم عمران ربطی به معماری نداره. من چون وقت زیادی برای رفتن سره پروژه ها و... ندارم و چون میخوام کاره طراحی معماری انجام بدم میخوام معماری هم یاد بگیرم. طراحی فنی و نظارت و اجرا سازه ها توسط مهندسان عمران انجام میشه. اینکه میفرمایید ساختمان بلندتر از 4 طبقه اجازه کار نداریم هم درست نیست. من در این زمینه اطلاع کامل دارم. هر مهندسی باید پایه بگیره که پایه ها شامل 3 - 2 - 1 و ارشد هست. اولی پایه 3 هست که متراژ و طبقات محدودی برای نظارت و محدودتر برای طراحی داریم. بعد از 3-4 سال از پایه 3 باید دوباره امتحان پایه 2 بدیم که اونجا کمی از محدودیت ها برداشته شده و مجوز نظارت و طراحی به متراژو طبقات بیشتری داده میشه.و همینطور به بالا.
پس مجوز طراحی مثلا اسکلت یک ساختمان 5 طبقه هرگز نمیتونه ارتباطی به یک مهندس معمار داشته باشه چون معمارها در این زمینه چیزی نخوندن.
ذوستان اگه کسی بازم نظری داره و من راهنمایی کنه ممنون میشم.
EngineeR EhsaN
25-04-2012, 10:19
ممنونم که جواب دادید.
من میخوام بدونم واسه کسی که لیسانس معماری نخونده یه دفعه بره ارشد معماری بخونه سنگین نیست؟ در مورد کار هم عمران ربطی به معماری نداره. من چون وقت زیادی برای رفتن سره پروژه ها و... ندارم و چون میخوام کاره طراحی معماری انجام بدم میخوام معماری هم یاد بگیرم. طراحی فنی و نظارت و اجرا سازه ها توسط مهندسان عمران انجام میشه. اینکه میفرمایید ساختمان بلندتر از 4 طبقه اجازه کار نداریم هم درست نیست. من در این زمینه اطلاع کامل دارم. هر مهندسی باید پایه بگیره که پایه ها شامل 3 - 2 - 1 و ارشد هست. اولی پایه 3 هست که متراژ و طبقات محدودی برای نظارت و محدودتر برای طراحی داریم. بعد از 3-4 سال از پایه 3 باید دوباره امتحان پایه 2 بدیم که اونجا کمی از محدودیت ها برداشته شده و مجوز نظارت و طراحی به متراژو طبقات بیشتری داده میشه.و همینطور به بالا.
پس مجوز طراحی مثلا اسکلت یک ساختمان 5 طبقه هرگز نمیتونه ارتباطی به یک مهندس معمار داشته باشه چون معمارها در این زمینه چیزی نخوندن.
ذوستان اگه کسی بازم نظری داره و من راهنمایی کنه ممنون میشم.
این اطلاعاتی بود که من داشتم و البته شنیده بودم! بنظر خودم ترکیب معماری و عمران واقعا عالی میشه معماری که بتونه خوب سازه ها رو بشناسه و براساس اون طراحی کنه حسابش با بقیه جداست!:31:
vBulletin , Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.