ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : در 50 سال آينده با كاهش شديد منابع آبي مواجه خواهيم شد



wichidika
16-03-2012, 23:39
كويرشناس برجسته:
در 50 سال آينده با كاهش شديد منابع آبي مواجه خواهيم شد
چهره ماندگار ايران معتقد است: در 50 سال آينده، با كاهش شديد منابع آبي مواجه خواهيم شد.

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، منطقه سمنان، پروفسور "پرويز كردواني" روز دوشنبه، 15 اسفند در مراسم روز درختكاري در سمنان افزود: با رشد تكنولوژي، مصرف آب به شدت افزايش يافته كه اين امر، مهمترين تهديد جوامع انساني در سال‌هاي آينده است.
وي افزود: مردم بايد بدانند در 50 سال آينده با كاهش شديد منابع آبي مواجه خواهيم شد و براي مقابله با آن چاره‌اي جز صرفه‌جويي در مصرف آب از هم اكنون نيست.
كردواني با اشاره به استفاده از فضولات در تامين انرژي و گاز، گفت: برخي از كشورها در اين زمينه، فعاليت‌هاي خوبي دارند و در ايران نيز به جاي استفاده از منابع زير زميني بايد به سمت استفاده از فضولات انساني و دامي براي توليد گاز و انرژي برويم.
اين پژوهشگر برجسته گفت: جنگل يكي از مواهب مهم خدادادي است و بايد در حفظ و احياي آن تلاش كنيم كه در اين زمينه، استان سمنان مي‌تواند نمونه باشد.
پروفسور كردواني همچنين در گفت‌وگو با خبرنگار ايسناي سمنان، با بيان اين‌كه بيابانزدايي و مقابله با گسترش بيابان در ايران از دهه 1340 آغاز شده است، افزود: در امر مقابله با بيابانزدايي و مقابله با حركت ماسه‌هاي روان، جنگل‌هاي عظيمي بوجود آمده و در اين زمينه بسيار موفق عمل شده است.
وي خاطرنشان كرد: در استان سمنان از لحاظ منابع طبيعي و هم از لحاظ بيابانزدايي، كارها و اقدام‌هاي خوبي صورت گرفته است اما حفر بي‌رويه چاه‌هاي عميق و نيمه عميق باعث پايين رفتن سطح آب‌هاي زير زميني استان شده است و بسياري از پوشش گياهي طبيعي در حال از بين رفتن است.
اين كويرشناس برجسته ايران خاطرنشان كرد: منابع طبيعي گياهي و حيواني در سطح استان سمنان بسيار گسترده است و از جاذبه‌هاي گردشگري اكوتوريسم استان به حساب مي‌آيد.
وي ادامه داد: منابع طبيعي جنگلي استان شامل جنگل‌ها، مراتع و دشت‌هاي استان بسيار فرح بخش هستند. انواع گياهان، جنگل‌ها، مراتع و دشت لاله واژگون از جاذبه‌هاي گردشگري اكوتوريسم استان سمنان است.
اين چهره ماندگار خاطرنشان كرد: نگاه كردن به جنگل و مرتع، به خصوص اگر زندگي عشايري هم در آن جريان داشته باشد و بتوانيم حركت عشاير در حال مهاجرت را در جنگل‌ها و دشت‌ها مشاهده كنيم، بسيار لذت بخش و زيباست. تمامي اين ويژگي‌ها را مي‌توانيم در گردشگري طبيعي و اكوتوريسم استان سمنان يك‌جا ببينيم.
انتهاي پيام