ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : نکات مهم در مورد port های مجازی موجود در سیتم عامل ویندوز

alirezaasemani49
16-03-2012, 16:34
سلام، در رابطه با کامپیوتر با دو نوع port مواجه هستیم ، port های سخت افزاری و port های مجازی
port های سخت افزاری همان محل هایی هستند که ما توسط وصل کردن دستگاه وسایلمان مثل فلاش USB و غیره با کامپیوتر
ارتباط برقرار میکنیم. اگر به پشت کیس کامپیوترتان نگاه کنید کلی port های سخت افزاری میبینید.

ولی port های دیگری در سیستم عامل وجود دارند که سیستم عامل بدون آن ها هیچ کاری نمیتواند بکند و ضرورت دارد تا کاربران
از این port ها حداقل آگاهی را داشته باشند و گرنه با مشکلات مختلف و لاینحلی روبرو خواهند شد. این ها را port های مجازی
نامیده و مختصری در موردشان توضیح میدهم.

ببینید دوستان فرضا" وارد ویندوز میشویم و تصمیم میگیریم توسط FireFox به اینترنت وصل شویم . برای اینکار روی شورت کات FireFox
دابل کلیک میکنیم.
حال ببینیم چه اتفاقی می افتد.همانطوریکه برای ارتباط با محتویات یک دستگاه USB ما مجبوریم این دستگاه USB را توسط فرضا"
یک کابل به کامپیوتر وصل کنیم ، در اینجا هم FireFox برای وارد شدن به یک صفحه اینترنتی ویژه باید از یک کابل مجازی استفاده
نماید که ارتباط آن را با آدرس مورد نظر برقرار کند.
این کابل ارتباطی مجازی همان است که بنده port مجازی نامیدم که در این مثال FireFox با استفاده از کابل ارتباطی مجازی بنام
پورت شماره 80 به صفحه دلخواه ما وصل میشود.
توضیحا" اضافه کنم که تمام مرور گر های معروف و مطرح برای اتصال به سایت های //:http از پورت شماره 80 استفاده میکنند.

اما ببینیم این پورت های مجازی چند تا هستند و موارد استعمالشان چیست؟
ظاهرا" یک سیستم عامل دارای 65536 عدد پورت مجازی میباشد که از پورت شماره 0 شروع و باشماره 65535 به اتمام میرسند.
هر برنامه ای برای ارتباط با اینترنت از یکی از این ها استفاده میکند که برای نمونه دیدیم مرورگر ها از پورت شماره 80 استفاده
میکنند.
برای گفتن نکته بعدی اجازه بدهید یک مثالی عرض کنم ،در باند های تلویزیونی محدوده ای برای هر کانال وجود دارد.مثلا" کانال یک
تلویزیون فقط مجاز است در محدوده فرکانسی 0 تا 20 برنامه پخش کند و کانل 2 فرضا" باید در محدوده فرکانسی 20 تا 30 باید
برنامه بسازد و پخش کند. و الی آخر. هیچکدام از این کانال ها مجاز به ورود به محدوده دیگری نیستند.و اگر هم بخواهند به محدوده
هم تجاوز کنند آنی جلوی کارشان گرفته میشود.

استفاده از پورت ها هم همینگونه هست. پورت ها در کل به سه دسته به شرح زیر تقسیم شده اند:
well-known ports
registered ports
dynamic or private ports

پورت های well-known از 0 شروع ودر 1023 به پایان میرسند.
پورت های registered از 1024شروع ودر 49151 به پایان میرسند.
پورت های dynamic or private از 49152 شروع ودر 65535 به پایان میرسند.

پورت های well-known توسط IANA تعیین شده و فقط توسط سیستم و برنامه هاییکه با اجازه کاربری administrator کارمیکنند
قابل استفاده هستند.
پورت های registered هم توسط IANA تعیین شده و تقریبا" مثل پورت های well-known مورد مصرف قرار میگیرند.
پورت های dynamic or private هم که همانطوریکه از نامش مشخص هست مورد استفاده های خصوصی و موقتی دارند.

خوب ، تا اینجا نکاتی عرض کردم تا بطور کلی با پورت ها آشنا شویم و دوستان برای داشتن اطلاعات کافی میتوانند در اینترنت با
اسامی گفته شده گشته و اطلاعات خود را تکمیل نمایند.
حال فرضا" همانطوریکه در مثال اوایل بحث دیدیم همه متوجه شدیم که بعضی از برنامه ها برای کار خود از پورت مشخصی استفاده
میکنند مثلا" دیدیم مروگر های http از پورت شماره 80 استفاده میکنند.
حال یک سری پورت ها هم هستند که تروجان ها و ویروس ها معمولا" از آن پورت ها برای ورود به سیستم قربانی استفاده میکنند
مثلا" تروجان ICQ Trojan از پورت 4590 یا Back Door از پورت 5001 و SubSeven از پورت 6713 و تروجان های Devil
Sockets des Troie, Stacheldraht از پورت 65000 استفاده میکنند.
آخرین نکات:
__ کاربر باید با پورت های مشکوک که قبلا" توسط برنامه های مخرب استفاده شده اند آشنا باشد و اگر از فایروال استفاده میکند
مطمئن شود این پورت ها توسط فایروال مسدود شده اند.
__ گاهی کاربر میبیند یک برنامه را هر چند بار کرک میکند باز به به محض اتصال به اینترنت تقلبی بودن برنامه شناسایی میشود
در اینجا کاربر اول باید پورتی را که این برنامه برای اتصال به ایترنت بکار میبرد را شناسایی و سپس در سیستمش این پورت را ببندد.

من صرفا" در این آموزش فقط اشاره کردم. مطلب زیاد است و خواهانش باید دنبال اطلاعات بیشتر باشد.

در ضمن برای سرعت بخشیدن به نوشتن این تاپیک این مطالب را از سایت:سافت 98 دریافت کردم.