ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : تاپیک ویژه ی عید باستانی نوروز



Mohammad Yek110
09-03-2012, 10:37
سلام
اینجا مطالبتون در مورد عید و سال نو و نظرات و تبریکاتون رو قرار بدید:46:
ضمنا پیشاپیش سال نو رو تبریک میگم بهتون:10:
ممنون

Ezel
09-03-2012, 15:30
سلام /

فقط یک اشاره ای یکنم به اینکه پستهای حاوی صرفا تبریک اسپم محسوب میشه و حذف خواهد شد ، تبریکات بمونه ی برای تاپیک ویژه ی نوروز که در انجمن سرآغاز ایجاد خواهد شد و این تاپیک صرفا مختص مطالب مفید در باره ی نوروز باشه /

ممنون

hamid_diablo
09-03-2012, 15:45
سلام دوستان

تاپیک بسیار خوبیه.ممنونم

از دوستان میخوام که جاهای خوب رو برای سفر معرفی کنند که این 2 هفته تعطیلی رو یه حالی ببریم

شاید خودم برم استان گیلان و سری به قلعه رودخان و ماسوله بزنم.شنیدم جای بسایر زیبایی هست مخصوصا ماسوله.البته یه بار 8 سالم که بود رفته بودم ماسوله و فقط از جاده پرپیچ و خمش یه چیزایی یادمه

قلعه رودخان

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

Ezel
09-03-2012, 16:00
از دوستان میخوام که جاهای خوب رو برای سفر معرفی کنند که این 2 هفته تعطیلی رو یه حالی ببریمسلام /

برای این موارد تاپیک داریم در انجمن متفرقه :

گردش و تفریح، مناطق دیدنی ایران ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])

همونطور که اشاره کردم لطفا این تاپیک باشه برای پرداختن به این جشن ملی میهنی کهن و سنت های اون /

ممنون

Mohammad Yek110
09-03-2012, 16:13
بحر طویل عمو نوروز
رفقا خاطر خود شاد بدارید و ، ره غم مسپارید و، گل و لاله بیارید و ، به هر سو بگذارید که یک بار دگر فصل بهار آمد و ، نوروز در آمد ز در و ، کرد طبیعت هنر و ، ابر برآورد سر و ، ریخت ز باران گهر و ، سبز شد از نو شجر و ، داد نوید ثمر و ، گشت جنان جلوه گر و ، یافت جهان زیب و فر و ، لطف و صفایی دگر و ، کرد غم از دل به در و ، می دهدت باد بهاری خبر از طی شدن فصل زمستان ، که کنی ترک شبستان و تو هم چون گل خندان ، بزنی خیمه به بستان و ببینی که گلستان، ز گل و لاله و ریحان ، ز باریدن باران، شده چون روضه ی رضوان ، همه پُر لاله ی نُعمان ، همه پر نرگس فتّان ، همه پر گوهر و مرجان . غرض ای نور دل و جان، منشین زار و پریشان ، که شوی سخت پشیمان، چو دهی فرصت عیش و طرب از دست درین فصل دل انگیز و فرح زا که صفا داده به هر باغ و به هر راغ و چنان ساحت فردوس برین کرده جهان را .
همه جا زمزمه ی سال جدید و ، همه را شوق شدید و ، سخن از گردش عید است ، گل سرخ و سپید است که بر خاک پدید است ، درین عید سعید است که بس روح امید است که در جسم دمیده است ، ز هر سوی نوید است که بر خلق رسیده است، ولی من ز رخم رنگ پریده است ، که هنگام خرید است و از این فقر شدید است که قلبم ترکیده است و دلم سخت تپیده است، به یک سوی مجید است که خونم بمکیده است، به یک سوی فریده است ، همین خیر ندیده است که پیوسته پریده است به جان من مسکین که برایش بخرم کفش و کلاه و کت و جوراب ، بدان سان که ز هر باب ، فتد دل به تب و تاب ، شب از چشم پرد خواب ، ولی سال نوین با همه ی خرج تراشی که کند، مایه ی شادی است ، سرآغاز بهار است و زمانی خوش و خرم که به هر سوی و به کوی ، کنی روی و ، کشی بوی و ، ببینی رخ دلجوی و سر و صورت نیکوی و ، کنی جامه ی نو در بر و از صبح الی شام ، به صد شوق نهی گام ، درِخانه ی اقوام ، پی دیدن و بوییدن و بوسیدن و لیسیدن دست و سر و روی پدر مادر و همشیره و داداش و عمو جان و فلان دایی و هر عمه و هر خاله و هر حاجی و هر باجی و لب باز کنی در پی ورّاجی و بس نغز بگویی و بسی کام بجویی و بخندی چو ببینی همه را خرّم و ازاد ، چنان شاخه ی شمشاد ، عموم ند بسی شاد و ، ندارند ز غم داد و نیارند ز غم یاد و نباشند به فریاد . اگر بچه و گر تازه جوانند، پی عیش روانند، و گر پیر زنانند، چو گل خنده زنانند و چنینند و چنانند. به هر حال ، بود عید نشاط آور نوروز بدان سان فرح اندوز و طرب ساز و تعب سوز که روشن کند از پرتو امید دل هموطنان را.
هفت سین چیده شود باز به هر جا و ز نو سبزه در آید به بر سرکه و سیر و سمک و سیب و سماق و سمنو، دور و برش از طرفی سبزه ی سبز و طرفی سیم سپید و طرفی سنبل آبی ، طرفی ماهی سرخ است که در آب خورد تاب و زند غوطه و بر گرد چنین منظره ی نغز و فریبنده و زیبنده و پر لطف و صفا ، شربت و شیرینی و نقل و شکلات است، بسی آب نبات است که چون آب حیات است و برای تو برات است ، غذاهای گواراست ، که چون شهد مهنّاست ، به شیرینی حلواست، چو بادام منقّاست، و یا چون گز اعلاست ، غرض جان تو فرداست که روز خوشی ماست، هر آن کس که درین جا و در آن جاست، چه پیر است و چه برناست ، چه نادار و چه داراست، کند سورچرانی ز چپ و راست دگر باره برای به کف آوردن عیدی ، قمر و شمسی و هوشنگ و حسین و حسن و اکبر و مسعود بر آرند سحر زود سر از خواب و پی نیل به مقصود ، به هر کس که غنی بود بپیچند چنان دود، بسی اسکن موجود که از جیب تو مفقود شود در پی پرداختن عیدی و ، این مسئله در عید چنان رونقش افزود، که بگشود در کیسه ی خود مشدآقا محمود، که از بس که کنس بود، نمی دید کسی زو کرم و جود و برای دو سه تومان عصبی می شد و می بست به دشنام زمین را و زمان را.
عده ی نیز از آن پیش که تحویل شود سال نو افتند در اندیشه ی سیر و سفر و گردش و خیزند و گریزند ز شهر خود و رو جانب شهر دگر آرند و شتابند به قزوین و به گیلان و به نوشهر و به گرگان و به تبریز و به زنجان و به قوچان و فریمان و به سمنان و به یزد و قم و کاشان و به کرمان و صفاهان و خراسان و بروجرد و لرستان و به تبریز و به نیزیز و به ترشیز و به هر شهر و به هر قریه که یک هفته در آن جای بمانند و بسی کام برانند و بر آنند که هم خوش گذرانند و هم آخر برهانند گریبان خود از خرج پذیرایی نوروز و گرفتاری سال نو و بر دوش نگیرند چنین بار گران را .
طی سال نو و هر سال که آن راست به دنبال ، الهی که به تایید خداوند مبین خوش گذرد بر همه از کارگر و رنجبر و پیشه ور و اهل ادارات ، چه اعلی و چه ادنی ، چه رئیس و چه مدیر و چه مشار و چه مشیر و چه سفیر و چه وکیل و چه وزیر و چه نعیم و چه فقیر و چه نمدمال و چه دلال و چه حمال و چه رمال و چه باحال و چه بی حال و چه بقال و چه عطّار و چه سمسار و چه بوجار و چه نجار و چه تجار و چه بزّاز و چه خبّاز و چه رزّاز و چه لبّاف و چه طوّاف. غرض جمله ی اصناف ، که دورند ز انصاف و قرینند به اجحاف ، الهی که به زربافی زرباف و به علّافی علاف ، خداوند در ین جامعه جور همه را جور کند، غصّه ز ما دور کند ، چاره ی رنجور کند ، خرّم و مسرور کند خاطر هر پیر و جوان را .

Mohammad Yek110
09-03-2012, 20:16
تاریخچه نوروز و فلسفه هفت سین
در آثار پیشینیان آمده است که این جشن را نخست جمشید برپا کرد. گویند در این روز جمشید بـه جنگ دیوان رفت و آنان را فرمانبردار خویش ساخت. جمشید در این روز بر تختی نشست کـه دیوان آن را می بردند و با آن به یک روز راه از دماوند به بابـل رسید. مردم در تعجب شدند و آن روز را جشن گرفتند. پس از جمشید شاه سال به سال براهمیت و فراگیری نوروز افزوده شد.

در زمان هخامنشیان و ساسانیان، نوروز بعنوان سنتی فراگیر و بسیار باشکوه چه در دربار شاهان و چه در خانه های مردم عامه (نه فقط زرتشتیان) اجرا می شده است.

علت مهم دیگری که جهت گسترش نوروز و درآمدن این عید در حیطه‌ی شعایر اسلامی یاد می‌شود، تقارن نوروز است با جانشینی علی‌بن ابیطالب توسط پیغامبر اسلام محمدبن عبدلله (ص) در عید غدیرخم، در سال دهم هجری برابر با بیست و نهم حوت (اسفند) است. همچنین در چنین روزی علی‌بن ابیطالب عاقبت بعد از بیست و پنج سال گوشه‌گیری اجباری به خلافت رسید. به این ترتیب نوروز همچنان پس از اسلام اهمیت خود را حفظ کرد و احادیث و روایات بسیاری در این باب و در بهارالانوار گردآوری شده است.

طبیعت پس از گذران ِدوره ای سرد و بی محصول، با آغاز بهار زنده شده و در واقع آفریده می شود. (در اسلام و همچنین عارفان ِاسلامی موضوع خلق مدام، منطبق با این عقاید ایران باستان است) انسان نیز باید بعنوان یکی از مخلوقین ِالهی سعی کند همراه طبیعت به رستاخیز برخیزد.

ماه فروردین را ماهِ فَروَهَرها یا فَروَشی ها می نامند و آن عید اموات است. در این ماه بدلیل رستاخیز (نو شدن ِموقت دنیا) پرده ی میان زندگان و مردگان به کناری رفته و ارواح ِنیک ِدر گذشتگان به ملاقات ِزندگان می شتابند. رسم معروف قاشق زنی، نیز از همین اعتقاد نشأت می گیرد. ارواح ِنیک بصورت افرادی که رویشان پوشیده است به پشت در خانه های زنده ها آمده و زنده ها نیز به آنان به رسم یادبود و برکت هدیه ای می دهند. و نیز تمیز کردن خانه ها و روشن کردن چراغها و شمعها در زمان تحویل سال برای رضایت خاطر و هدایتِ فروهر هاست.

در روز ابتدای فروردین، که بنام ِپاک و برکت دهنده ی اهورامزدا (خدای پاک) مزین شده است، خورشید وارد برج حَمَل شده و جهان از نو آفریده می شود.

ایرانیان کهن برای استقبال از سبزی ِبهاران، 25 روز مانده به فروردین بر 12 ستون ِخشتی یا سنگی سبزه می کاشتند. (12 ستون ، اشاره به اعتقاد کهن ِقرار گرفتن ِجهان بر روی 12 ستون)

ششمین روز فروردین که بنا به نظرات بسیاری محققان و موبدان زرتشتی، سالروز تولد زرتشت اسپنتمان است، به نوروز بزرگ معروف است. (آورده اند که در بامداد ِآن روز به کوه ِبوشنج شخص ِخاموشی که دسته ای از گیاهان خوشبو در دست دارد ساعتی نمایان است، سپس پنهان می شود و تا سال ِدیگر در همین هنگام دیگر نمایان نمی گردد.

فلسفه هفت سین

ایرانیان کهن و مردم بابل عدد "هفت" را مقدس می شمردند، طبقات آسمان و زمین و سیارات هفت بوده است، ستارگان هفتگانه ((زهره، مشتری، عطارد، زحل، مریخ، زمین و خورشید)) و ایام هفته نیز هفت روز است و گرامی میداشتندش.

پارسیان در تمامی روزهای فروردین خانه های خود را چراغانی کرده و چوب های خوشبو می سوزانند و شمع ها را روشن نگاه میدارند و خوانچه ای پهن می کنند که بر آن هفت چیز که نامشان با حرف ِسین شروع شده باشد میگذارند (هفت سین) مانند:

سبزه: نمودار ِگلهای زیبا و زینتی، سرسبزی و خرمی

سرکه: نماد شادی (میوه درخت تاک در ایران، میوه شادی خوانده میشد)

سمنو: از جوانه ی گندم، نمود رویش و برکت

سیب: میوه ای بهشتی و نماد زایش

سیر : نگهبان سفره (در اکثر فرهنگ های آریائی برای سیر نقش محافظت کننده از شر قائل بودند)

سماق: نماد مزه زندگی

سنجد: بوی برگ و شکوفه ی آن محرک ِعشق و دلباختگی است.

سکه: موجب برکت و سرشاری کیسه

کتاب مقدس که در گذشته اوستا و اکنون قرآن است و بودنش بر سر سفره باعث رونق میباشد.

آینه و شمع بر سر سفره هفت سین نیز نماد ِنور و روشنایی و شفافیت است. معمولا تخم مرغ نیز بر سر سفره ی هفت سین میباشد که نماد ِنطفه و باروری و زایش است. نیز در اساطیر ِایران، جهان، تخم مرغی شکل است، آسمان چون پوسته ی تخم مرغ و زرده اش نمودگار زمین است. ماهی ِزنده نیز نماد سرزندگی و شادابی ست. و هزاران فلسفه و رسوم متفاوت که در گوشه و کنار ِایران عزیزمان پراکنده است و در بعضی از کشورهای شرق آسیا مانند چین، هند و پاکستان نیز هر ساله مراسمی شبیه به نوروز انجام می شود.


مطلب مرتبط در ادامه...

هفت از نظر مذاهب: به عقیده هندیها در آئین برهما انسان هفت بار می میرد .

عروس و داماد باید هفت قدم به اتفاق هم بردارند. هفت قدم جلو رفته و قسم می خورند ، در آئین زرتشت هفت فرشته مقرب وجود دارد. در تورات مذکور است که هفت نر و ماده را با خود برگیر تا نسلی بر جهان بماند.


هفت در آئین مسیح : هفت معجزه ، از 33 معجزه را مسیح در انجیل ذکر کرده است ، در انجیل از هفت روح پلید صحبت شده است ، به نظر فرقه کاتولیک ، هفت نوع شادی و هفت غسل تعمید وجود دارد.


هفت در اسلام: آسمان هفت طبقه دارد . فرعون در خواب هفت گاو چاق و هفت گاو لاغر را دید که گفتند هفت سال خشکسالی و هفت سال فراوانی می شود. جهنم هفت طبقه دارد . گناهان اصلی هفت عدد است . پیش از اسلام در بین اعراب ، هفت بار طواف دور کعبه مرسوم بوده و در سنت اسلامی نیز چنین است . هفت نفر قاری قرآن معروف بودند ، هفت بار شستن اشیاء ناپاک و قرار گرفتن هفت عضو بدن هنگام نماز نیز مذکور است .


هفت در تصوف : هفت وادی سلوک در تصوف معروف است 1) طلب ، 2)عشق ، 3)معرفت ، 4) استغنا ، 5)توحید ، 6) حیرت ، 7)فنا ، مولوی می گوید:


هفت شهر عشق را عطار گشت ما هنوز اندر خم یک کوچه ایم


هفت در تاریخ : همراهان داریوش با خود او هفت نفر بودند، در نقش رستم در بالای آرامگاه داریوش ، هفت نقش ملاحظه می شود . جنگهای هفت ساله در زمان لوئی 11 واقع شد. اژدهای هفت سر معروف است . هفت پسر گشتاسب به هفت راهزن تبدیل شدند و هفت خوان رستم و اسفندیار معروف است.

معابد هفت طبقه: در بابل و آشور هر معبدی هفت طبقه داشت و هر طبقه به نام یکی از سیارات و هفت رنگ بود (سرخ ، سیمین، سفید، سیاه، ارغوانی، آبی و سبز). حصار اکباتان هفت دیوار داشت و آرامگاه کورش هفت پله دارد.
منبع:
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

ok
10-03-2012, 19:42
دوستان ماهی عید نخرید که 1 هفته بعد بمیره
اگر میخوایید ماهی بخرید ماهی آکواریوم بخرید که هم بمونه هم یبایی داشته باشه

Aref_2008
11-03-2012, 19:58
دوستان ماهی عید نخرید که 1 هفته بعد بمیره
اگر میخوایید ماهی بخرید ماهی آکواریوم بخرید که هم بمونه هم یبایی داشته باشه

یکی از فامیلامون ماهی سال پیشش رو داره :46:

free28333
12-03-2012, 18:38
اگه تاپیکی هم درباره کارت تبریکهای عید و یا آثار ویدیویی تبریک عید هست معرفی کنید
ممنون

hamid_diablo
12-03-2012, 18:58
سلام دوست عزیز

فکر کنم این عکسها به دردتون بخوره

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

jesika_243
14-03-2012, 08:08
دوستان امسال سال دلفینه ؟؟؟؟؟؟؟

Jojoye Bala
15-03-2012, 08:22
دوستان امسال سال دلفینه ؟؟؟؟؟؟؟

من که اینطور شنیدم

sourena
15-03-2012, 09:13
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]



دوستان ....

این آهنگ عید نوروز یا سال تحویل هستش. :40:

نوازنده ی این موسیقی ماندگار مرحوم علي اکبر مهدی پور دهکردی میباشد.:46:

من خودم چند روزیه زنگ موبایلم اینه :31:






([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])

Mohammad Yek110
15-03-2012, 11:24
سلام
داریم به عید نزدیک تر میشیم.یه خورده بیشتر فعالیت کنید لطفا.
پیشاپیش سال نو رو به همتون تبریک میگم.
اگه پیامک تبریک قشنگ و جدیدی هم دارید بذارید
بفرمایید:
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
لینک گذاشتم چون سایزش تقریبا زیاده.البته برای دایال آپی ها.
اصلا بیاید سر سفره هفت سین دعا کنیم دایال آپ ها ای دی اس ال بشن:31:

بر چهره ی گل نسيم نوروز خوش است
بر طرف چمن روی دلفروز خوش است

از دی که گذشت هر چه بگويی خوش نيست
خوش باش ومگو ز دی که امروزخوش است
__________________________________________________ ____________________

برخیز که می‌رود زمستان
بگشای در سرای بستان

نارنج و بنفشه بر طبق نه
منقل بگذار در شبستان

وین پرده بگوی تا به یک بار
زحمت ببرد ز پیش ایوان

برخیز که باد صبح نوروز
در باغچه می‌کند گل افشان

خاموشی بلبلان مشتاق
در موسم گل ندارد امکان

آواز دهل نهان نماند
در زیر گلیم عشق پنهان

بوی گل بامداد نوروز
و آواز خوش هزاردستان

بس جامه فروختست و دستار
بس خانه که سوختست و دکان

ما را سر دوست بر کنارست
آنک سر دشمنان و سندان

چشمی که به دوست برکند دوست
بر هم ننهد ز تیرباران

سعدی چو به میوه می‌رسد دست
سهلست جفای بوستانبان
منبع:
shaereh.blogfa.vom

Переклад не
15-03-2012, 11:53
پیشاپیش عید همگی مبارکباشه
دوستان لطفا چند مورد رو به یاد داشته باشیم:

آجیل و شیرینی زیادنخورید ممکنه مسموم بشید یا حالتون خراب بشه چون هیچ گاه به طور خالص همه آجیل و شیرنیه گرون قیمت و اصل نمیخرن :21:

میوه مخصوصا کیوی زیاد نخورید که زبونتون سوزش میگیره:دی در ضمن بهتره وقتی میوه تعارف میشه خیار بردارید چون کاری نداره و سریع قطعه قطعه میشه اما وای به روزی که پرتغالی آناناسی چیزی بردارید.البته موز هم خیلی راحته پوستشو میکنی اون هسته شو دور میندازی و پوسته ی زرد رنگشو میخوریم:دی

وقتی روبوسی میکنید نبوسید بلکه لپ هارو به هم بزنید :دی اما مامان و بابا و نیز ورژن های بزرگشون رو حتما باید بوسید . درضمن نکنه با دهان پر روبوسی کنید یه وقت.چون وقتی صورتارو به هم میزنید از دهنتون محتویات به بیرون پرتاب میشن:دی

نگران لباس عید نباشید اصلا لازم نیست لباس نو و ... بپوشید همون کت و شلوارتون رو تمیز و اتوکشیده داشته باشید با کفشهای واکس شده و مرتب کافیه

وقتی عید دیدنی میرید بیش از یه ربع طولش ندید و زود تمومش کنید

دشمنیا و قهر و این بچه بازیارم کنار بذارید و باهم دوست شید و مهربون

روزهای مثلا هفتم و نهم برید شب نشینی یا دعوت کنید از فامیلی دوستی آشنایی چیزی که باهاش راحت و صمیمی هستید مثلا واسه شام (خیلی خوش میگذره)

واسه روزهای 11 و 12 و 13 ام هم برنامه ریزی کنید واسه گردش (سفر زیاد حال نمیده.اگه خواستید مسافرت برید حتما پاریس یا اگه شد کانادایی چیزی یعنی خارج مارج برید وگرنه کشور خودمون جا واسه مسافرت زیاد داره . ولی در کل سعی کنید گردش برید حال و هواتون عوض بشه بهتره نزدیک محل زندگیتون باشه مثلا بیش از 300 کیلومتر دور تر نباشه چون خستگی به بار میاره)
پ.ن: گردش رفتن یعنی بری کوهی دشتی دمنی جنگلی چیزی که بشه اونجا پیاده روی کرد و معمولا بیش از شش هفت نفر باشید خوش میگذره)

jesika_243
17-03-2012, 08:38
ساقیا ! آمدن عید مبارک بادت
وان مواعید که کردی مرواد از یادت

******************************
چند گویی که چو هنگام بهار آید
گل بیارید و بادام به بار آید

روی بستان را چون چهره ی دلبندان
از شکوفه رخ و از سبزه عذار آید

این چنین بیهوده ای نیز مگو با من
که مرا از سخن بیهوده عار آید

شصت بار آمد نوروز مرا مهمان
جز همان نیست اگر ششصد بار آید

هر که را شست ستمگر فلک آرایش
باغ آراسته او را به چه کار آید ؟

سوی من خواب و خیال است جمال او
گر به چشم تو همی نقش و نگار آید

jesika_243
17-03-2012, 08:46
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

Mohammad Yek110
17-03-2012, 15:44
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

payam178
19-03-2012, 00:09
شعری برای عید :
عيد
اي عيد شادمانه كه از راه مي‌رسي
بيهوده آمدي كه درين خانه عيد نيست
جز آنكه يك بهار ، مرا پيرتر كني
ديگر براي آمدن تو اميد نيست

اين بار هم رسيدي و زين نكته غافلي
كاينجا كسي براي تو چشم‌انتظار نيست
چل سال بگذرد كه بگويم بهار من
آمد ولي دوباره ببينم بهار نيست

هر سال تُنگ و ماهي قرمز خريده‌ايم
هر بار قبل آمدنت سبزه كاشتيم
غافل از اينكه شرط حضور تو هر بهار
شادي‌ست اي دريغ ! كه ما هم نداشتيم

امّا حقيقتي‌ست كه اي عيد جاودان
همواره گرچه شاد نبوديم و نيستيم :
تنها براي ديدن هرساله‌ي شما
مانديم و انتظار كشيديم و زيستيم !
منبع : [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

payam178
19-03-2012, 00:23
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

sara_program
19-03-2012, 00:40
سلام اولا امسال سال دلفین نیست. چون ما اصلا سال دلفین نداریم! امسال سال نهنگه
ثانیاً من هر چی اس ام اس نوروزی برام اومده اینجا می ذارم. ایشالا به دردتون بخوره:

چه تلخ محاکمه میشوند پاییز و زمستان که برای جان دادن به درخت جان می دهند و چه نا عادلانه کمی آن طرف تر همه چیز به اسم بهار تمام می شود..... جاودان باد سایه دوستانی که شادی را علتند نه شریک؛ و غم را شریکند نه دلیل...


زندگی همهمه ی مبهمی از رد شدن خاطره هاست. هر کجا خندیدیم زندگی هم آنجاست. سال نو مبارک.


خدایا تمامی آنچه برای سال جدید از تو می خواهم یک حساب بانکی چاق است و یک هیکل باریک! لطفاً این دو را مثل سال قبل با هم اشتباه نگیر، آمین!


آسمانت بی غبار، سهم چشمانت بهار، قلبت از هر غصه دور، بزم عشقت پر سرور، بخت و تقدیرت قشنگ، عمر شیرینت بلند..... پیشاپیش نوروز مبارک


خدایا در آستانه سال نو، حکمت قدم هایی را که برایم بر میداری بر من آشکار کن تا درهایی را که به سویم می گشایی ندانسته نبندم و درهایی را که به سویم می بندی به اصرار نگشایم.... سال نو مبارک. اولین تبریک سال نو رو دشت کن.


دو قدم مانده به خندیدن برگ، یک نفس مانده به ذوق گل سرخ، چشم در چشم بهاری دیگر..... تحفه ای یافت نکردم که کنم هدیه به تو. یک سبد عاطفه دارم همه ارزانی تو

payam178
20-03-2012, 00:28
شعری دیگر برای عید :




غمگين‌تر از هر چه پاييز



اينجا كسي منتظر نيست اي هر كه نامت بهار است



باور نداري عيان كن او را كه در انتظار است



غمگين‌تر از هر چه پاييز در پوستين بهاري



آري كه ننگ دروغت ديري‌ست تا آشكار است



جز ياس و ناز و شكوفه در دست‌هايت چه داري



يعني بجز آنچه هر سو بر شاخ و بر شاخسار است



عمري‌ست با خود بگويم اين‌با ر ديگر بيايي



امّا دوباره ببينم تكرار پيرار و پار است



بنگر به باغم كه عريان سر در گريبان فشرده



درد و دريغا كه چندي‌ست بازيچه‌ي روزگار است



زودا كه دنيا ببيند حتّي اگر من نباشم



مي‌جوشد از شاخه‌هايش هر قدر هر جا بهار است

منبع :[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] blogfa.com)


عیدتون مبارک !

payam178
21-03-2012, 00:02
لباس عيد

تنديس هاي پوچي ، انگاره ي تباهي
جنس دروغ و پستي ، كالاي روسياهي
مردان پاكدامن ، در عصر دود و آهن
اين گونه بي تناسب ، اين گونه اشتباهي
بر سفره هاي هف سين ، آيينه هاي چركين
عيد بدون شادي ، تنگ بدون ماهي
امسال هم خريدم ، بهر لباس عيدم
تن جامه ي اسارت ، تن پوش بي پناهي
نقّاشي بهارم ، اين بار هم خراب است
اين رنگ هاي تيره ، اين برگ هاي كاهي
رفت آن همه بهاران ، كي مي رسم به باران
اي آسمان تاريك ، اي ابر شامگاهي

منبع :[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] blogfa.com)
عیدتون مبارک !

Mohammad Yek110
28-03-2012, 16:57
سیزده‌به‌در

سیزده‌به‌در سیزدهمین روز فروردین ماه و از جشن های نوروزی است. در تقویم‌های رسمی ایران این روز روز طبیعت نامگذاری شده‌است و از تعطیلات رسمی است. برخی بر این باورند در این روز باید برای راندن نحسی از خانه بیرون روند و نحسی را در طبیعت به در کنند. اما برای اثبات اینکه ایرانیان قدیم هم این دیدگاه را داشتند هیچ روایت تاریخی و قابل استنادی وجود ندارد .

بعد از سیزده به در، جشن های نوروزی پایان می پذیرد.
عقاید مردم

چند نسل پیشین ایرانیان، شاید از آنجایی که در مورد این روز آگاهی کمتری داشتند این روز را بدشگون می‌دانستند و بسیاری از آنان معتقد بودند که باید برای بیرون کردن بدشگونها از خانه و کاشانه خود کنار جویبارها و سبزه ها بروند و به شادی بپردازند.

این دیدگاه هنوز هم در بین عده‌ای از مردم ایران وجود دارد . اما امروزه بیشتر مردم، با رفتن به دامان طبیعت در جشن سیزده به در، جشن‌های نوروزی را به طور رسمی پایان می‌دهند .
فلسفه سیزده به در

به طور کلی در میان جشن های به جا مانده از دوره ی باستان جشن سیزده به در کمی مبهم است، زیرا مبنا و اساس دیگر جشن ها را ندارد.[۱] در کتاب‌های تاریخی اشاره‌ی مستقیمی به وجود چنین مراسمی نشده‌است اما در منابع کهن اشاره هایی به روز سیزدهم فروردین داریم.

گفته می شود ایرانیان باستان در آغاز سال نو پس از دوازده روز جشن گرفتن و شادی کردن که به یاد دوازده ماه سال است، روز سیزدهم نوروز را که روز فرخنده ایست به باغ و صحرا می رفتند و شادی می کردند و در حقیقت با این ترتیب رسمی بودن دورهً نوروز را به پایان میرسانیدند.[۲] می توان گفت معقول ترین موردی که درباره ی سیزده به در گفته می شود همین است .

اما اگر در کتاب های تاریخی و ادبی گذشته اشاره ای به سیزده به در و هفت سین نمی یابیم آیا این رسم ها را باید پدیده ای جدید دانست و یا این که، رسمی کهن است، و به علت عام و عامیانه بودن در خور توجه نبوده و با معیارهای مورخان زمان ارزش و اعتبار ثبت و ضبط نداشته است؟ سیزده به در رسم و آیینی که بدین گونه در همه شهرها و روستاهای ایران همگانی است و در بین همهً قشرهای اجتماعی عمومیت دارد، نمی تواند عمری در حد دو نسل و سه نسل داشته باشد. علاوه بر این می دانیم کتابهای تاریخی و شعرهای شاعران، رویدادها و جشن های رسمی را که در حضور شاهان و خاصان دستگاه حکومتی بود، بیان و توصیف می کرد. ولی سیزده به در، رسمی خانوادگی و عام و به بیانی دیگر پیش پا افتاده و همه پسند (و نه شاه پسند) بود. از طرف دیگر، نوشتن رویدادهای روزی که رفتارها و گفتارهای خنده دار و غیر جدی، برای خود جایی باز کرده، توجه مورخ و شاعر را به خود جلب نمی کرد و شاید «نحس» بودن هم عاملی برای بیان نکردن بود و ...[۳]
تیر روز

در گاهشماری ایرانی، هر روز ماه، نام ویژه ای دارد.[۴] به عنوان مثال، روز نخست هر ماه، اورمزد روز و روز سیزدهم هر ماه تیر روز نامیده می شود و متعلق به ایزد تیر است. تیر در زبان اوستایی تیشتَریَه خوانده می شود، و هم نام تیشتر، ایزد باران می باشد .[۵] با توجه به اطلاق گرفتن نام ایزد باران، می توان گفت که تیر در نزد ایرانیان باستان نمادی از رحمت الهی بوده است [۶]

تیر در کیش مزدیسنی مقام بلند و داستان شیرین و دلکشی دارد و جشن بزرگ تیر روز از تیر ماه نیز که جشن تیرگان است به نام او می باشد .[۷]
نظریه‌هایی پیرامون نحوست سیزده
تا کنون هیچ دانشمندی ذکر نکرده که سیزده نوروز نحس است بلکه قریب به اتفاق روز سیزده نوروز را بسیار سعد و فرخنده دانسته اند.[۸] برای مثال در آثار الباقیه ابوریحان بیرونی، جدولی برای سعد و نحس بودن روز ها قرار دارد که در آن برای سیزدهم نوروز که تیر روز نام دارد، کلمهٔ سعد به معنی نیک و فرخنده آمده‌است.[۹] بعد از اسلام چون سیزدهم تمام ماه‌ها را نحس می‌دانند، به اشتباه سیزدهم عید نوروز نحس شمرده شد.[۱۰]
ارتباط با مسیحیت
برخی از محققان عقیده دارند که عقیده به نحوست عدد سیزده اثری است که از ارتباط و مجاورت با عالم مسیحیت به زرتشتیان و بعد از آنان مسلمانان انتقال یافته‌است. اصل این عقیده به این صورت است که یهودای اسخر یوطی یکی از دوازده حواری مسیح نقشه کشید تا وی را تسلیم مخالفانش کند و قرار گذاشت تا وقتی وارد محفل مسیح شود، او را ببوسد تا دشمنان او بتوانند تشخیص دهند که کدامیک از افراد حاضر در محفل مسیح است. بدین ترتیب مسیح دستگیر شد و چون یهودای اسخر یوطی سیزدهمین فردی بود که به جرگه مسیح و یازده شاگرد دیگرش در آمد و شمارهٔ آنان به سیزده رسید مسیح گرفتار و محاکمه و به دار آویخته شد. عیسویان بدین علت عدد سیزده را شوم می‌دانند.[۱۱]
واژه «سیزده به در»

مشهور است که واژه ی سیزده به در به معنای « در کردن نحسی سیزده» است . اما وقتی به معانی واژه ها نگاه کنیم برداشت دیگری از این واژه می توان داشت. «در» به جای «دره و دشت» می تواند جایگزین شود .به عنوان مثال علامه دهخدا، واژه «در و دشت» را مخفف «دره و دشت» می داند. [۱۲]
چو هر دو سپاه اند آمد ز جای تو گفتی که دارد در و دشت پای[۱۳]

یکی از معانی واژه «به» ، « طرف و سوی » می باشد . [۱۴] مانند اینکه می گوییم «به فروشگاه» .

پس با نگاهی کلی می توان گفت واژه «سیزده به در» به معنای « سیزدهم به سوی در و دشت شدن» می باشد که همان معنی بیرون رفتن و در دامان طبیعت سر کردن را می دهد.
پیشینه
در کتاب‌های تاریخی پیش از قاجار اشاره‌ی مستقیم و دقیقی به وجود چنین مراسمی نشده‌است اما مهرداد بهار در کتاب «از اسطوره تا تاریخ» خود اشاره‌ای کوتاه به جشن و پایکوبی مردم در اماکن عمومی و حتی بی‌روپوش و روبنده در خیابان آمدن زنان در دوران صفوی می‌کند[۱۵] که این موضوع نزدیک به آیین های سیزده به در می باشد.
دورهٔ قاجار

عبدالله مستوفی در کتاب شرح زندگانی من چگونگی انجام این مراسم در دورهٔ قاجار را با جزئیات شرح داده‌است.[۱۶] ادوارد یاکوب پولاک هم درباره مراسم سیزده‌به‌در چنین می‌نویسد:

سرانجام روز سیزدهم، یعنی آخرین روز عید فرا می‌رسد. مطابق با یک رسم کهن گویا تمام خانه‌ها در چنین روزی معروض خطر ویرانی هستند. به همین دلیل همه از دروازهٔ شهر خارج می‌شوند و به باغ‌ها روی می‌آورند.[۱۷]

آیین‌های سیزده‌به در

این رویداد دارای آیین‌های ویژه‌ای است که در درازای تاریخ پدید آمده و اندک اندک چهره سنت به خود گرفته است. از آن جمله می‌توان آیین‌های زیر را برشمرد.

گره زدن سبزه
سبزه به رود سپردن
خوردن کاهو و سکنجبین
پختن غذاهای متنوع به ویژه آش رشته

سبزه گره زدن
یکی از آیین های این روز سبزه گره زدن است که معمولا جوانان در این روز این کار را انجام می دهند .
فلسفه سبزه گره زدن
افسانه ی آفرینش در ایران و مسأله ی نخستین بشر و نخستین شاه و دانستن روایاتی درباره ی کیومرث حائز اهمیت زیادی است . در اوستا چندین بار از کیومرث سخن به میان آمده و او را اولین پادشاه و نیز نخستین بشر نامیده است . گفته های حمزه اصفهانی در کتاب سنی ملوک الارض و الانبیا صفحات 29 -23 و گفته های آثار الباقیه بر پایه ی همان آگاهی است که در منابع پهلوی وجود دارد . مشیه و مشیانه که دختر و پسر دوقلوی کیومرث بودند، روز سیزدهم فروردین برای اولین بار در جهان با هم ازدواج نمودند . در آن زمان چون عقد و نکاهی شناخته شده نبود آن دو به وسیله ی گره زدن دو شاخه ی مورد، پایه ی ازدواج خود را بنا نهادند و چون ایرانیان باستان از این راز بخوبی آگاهی داشتند، آن مراسم را - بویژه دختران و پسران دم بخت - انجام می دادند و امروز هم دختران و پسران برای بستن پیمان زناشویی نیت می کنند و علف گره می زنند .[۱۸]

منبع:ویکیپدیا

M . Sayid
28-03-2012, 23:45
خداییش اینقدر نگید امسال سال چه حیوونیه !
1- این مطلب بعد از حمله مغولان وارد ایران شده یعنی مربوط به فرهنگ مغول میشه نه ایرانی !

2- بنظرتون امکان داره وقایع یه سالو به خلق و خوی یه حیوون مرتبط بدونیم ؟؟

Переклад не
29-03-2012, 09:04
بیایید تو این سال اگه اجناس چینی مفد هم بود نخریم و تحریمشون کنیم.این چینی ها و تاجران خائن ما واقعا زحمتات و سرمایه هامونو به باد میدن
چین همه چیمونو کپی میکنه تاجرام نوع درجه 5 اونو میخرن میارن به خوردمون میدن .گلدان چینی کفش چینی بخاری چینی مداد پاککن خطکش پرگار لباسشویی یخچال جاروبرقی کولر فرش چای لباس چینی غذای چینی تسبیح چینی مهر چینی قران چینی هفت سین چینی ای که این چینو سیل ببره که پدرمونو درآوورده