ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : فلسفه، منطق، آشنائی با ادیان و...

shayan_tanha
06-03-2012, 02:32
سلام

راستش دیدم تو این زمینه هیچ تاپیکی وجود نداشت
گفتم من ایجادش کنم
خودم لیسانس فلسفه اسلامی دارم. خیلی با سواد نیستم ولی عوضش کاملا متعادل و روشنفکرم:5:
حتما ایجا کسائی هستن که سوالات ساده ای داشته باشن که در سطح سواد من باشه یا اینکه حتی ممکنه کسائی اینجا پیدا بشن که اطلاعات فلسفی و دینی خوبی داشته باشن و بتونن به دیگران کمک کنن

البته طبیعیه که بخاطر قوانین سایت هیچ مطلب ضد اعتقادات مرسوم جامعه ( حتی اگر خرافات باشه ) اینجا نوشته نخواهد شد ( حتی اگر درست و حق هم باشه )

امیدورام با ایجاد این تاپیک موافقت بشه

*Dongfang Bubai*
10-03-2012, 17:22
سلام میشه لطف کنید بگید فلسفه به چه دردی میخوره

من که اخرش نفهمیدم فلسفه کاربردش کجاست

به نظرم فلسفه یعنی لقمه دور سر چرخوندن برای کشف واقعیتی که معلومه نظر شما چیه؟

shayan_tanha
10-03-2012, 17:44
سلام میشه لطف کنید بگید فلسفه به چه دردی میخوره

من که اخرش نفهمیدم فلسفه کاربردش کجاست

به نظرم فلسفه یعنی لقمه دور سر چرخوندن برای کشف واقعیتی که معلومه نظر شما چیه؟

سلام دوست عزیز
مرسی بابت توجهتون به این تاپیک
فلسفه رو از چند جهت میشه بررسی کرد
یکی اینکه مفهوما ( یا بقول خود منطقییون فلسفه به ما هو فلسفه ) اصولا هدفش چیه
یکی اینکه بگیم فلسفه ایکه الان داریم چه هدفی داره
یکی اینکه بگیم فلسفه اسلامی یا فلسفه ایکه تو غرب مطرحه
و ...

افرادیکه به مسائل فلسفی علاقه مندن یکسان نیستن. مثلا خود من به فلسفه به ما هو فلسفه یا فلسفه محض علاقه ای ندارم. من بشخصه به مباحث دین پژوهی و خداشناسی علاقه خاصی داشته و دارم. منم نسبت به بعضی موضاعتی که فلاسفه مطرح کردن ( خصوصا در فلسفه غرب ) زیاد نظر مثبتی ندارم ولی خب یه سری هم شاید عاشق اون بعد از فلسفه هستن.
فلسفه یه امر شخصیه و نباید بهش مثه یک بیزینس نگاه کنی. انسانها همه یکسان نیستن و یکسان فکر نمیکنن. بعضی آدمها مثلا وقتی جایی یه مشکلی رو میبینن ذهنشون تا مدتها درگیره تا رابطه خدا رو با اون مشکل بررسی کنن. ولی بعضی آدمها اینطور نیستن و مثلا ترجیح میدن 10 ما سال هر کاری عشقشونه بکنن بعد محرم عزاداری کنن و ماه رمضان روزه بگیرن. اصولا اناسنها همه قدرت یکسانی در فلسفیدن ندارن
فلسفه یک نوع رفع نیازه اون افردیه که توشون عطش دونستن بعضی مسائل هست. ممکنه در شما یا هر کس دیگه ای این عطش نباشه و خب برای اونها خوندن فلسفه بی فایدس
فلسفه از سنخ بعضی علوم فنی و ... نیست که ازش انتظار کار عملی داشته باشید
ضمنا همیشه ظاهرا در جهان فن هست که اداره جهان رو بعهده داره ولی اگر کسی عمیق تر نگاه کنه میفهمه که افکار و نظرات هستن که جهان رو اداره میکنن نه فنون.
بذارید صریح تر بگم:
ابزارات ساخته شده ( مثل پیچ گوشتی ) ابزار دست کارگرانند
کارگران ابزار دست فنییون هستن
و فنییون ابزار دست افکارشون
و افکار همگی ابزار دست علوم انسانی ها هستن

*Dongfang Bubai*
10-03-2012, 19:12
سلام
میشه بیشتر در مورد مغالطه وانواع و اقسامش توضیح بدین.

shayan_tanha
10-03-2012, 19:42
سلام

حتما
در اولین فرصت ( تا فردا صبح )

rezarrrr
10-03-2012, 19:55
فلسفه، منطق، آشنائی با ادیان و...
سلام دوست عزیز تایپیک جالبی زدی :10:
از تاریخ ادیان و کلا زمینه تاریخی و پیدایش و از این جور چیزها هم سر رشته داری؟

shayan_tanha
11-03-2012, 02:43
سلام دوست عزیز تایپیک جالبی زدی :10:
از تاریخ ادیان و کلا زمینه تاریخی و پیدایش و از این جور چیزها هم سر رشته داری؟

سلام دوست عزیز
مرسی بابت لطف و توجهت
بهر حال هرکسی چیزی میدونه و البته "همه چیز رو همگان دانند"
منم یه چیزهایی بلدم بالاخره
شما قابل دوسنتی سوال کن تا حد امکان و سوادم سعی میکنم جواب بدم
البته همینطوریم دشمن زیاد دارم تو انجمن و هر تاپیکی میرم پست میدم میبندنش یا میریزن سرم که چرا این حرفو زدی لذا لطفا قوانین رو تو سوالت رعایت کنید که این یکی تاپیکم رو لااقل نبندن

shayan_tanha
11-03-2012, 03:37
سلام

سلام دوست عزیز
مرسی که به این مباحث علاقه نشون میدی
اگر بخوام آکادمیک بنویسم کمی خشک میشه. نگاه کن:
مثال یک ( افلاطون - دوره ی آثار- ج 2 - رساله ی اوتیدم )
*گفتی که سگ داری؟
**آری سگ درنده ای دارم
*و او توله ای هم دارد؟
**بله و خیلی هم به او شبیه است
* و آن سگ پدر آن توله است؟
**بله حتما
*آیا میپذیری که آن سگ پدر است و مال توست؟
**بله میپذیرم
*پس آن سگ پدر تو است!!!

مثال 2: ( فرهنگ فلسفه و اعلام وابسته، علی اردبیلی، ج 5 ، ص 191 )
دیوار موش دارد
موش گوش دارد
پس دیوار گوش دارد

تعریف1: مغالطه قیاس فاسدی است که منتج به نتیجه ی صحیح نباشد و فساد آن یا از جهت ماده است یا صورت و یا هر دو ( شرح حکمه الاشراق، قطب الدین شیرازی، ص 136 )
تعریف 2: شکلی از استدلال که نتیجه ی آن تابع مقدماتش نیست ( تلخیص السفسطه، ابن رشد، ص 2-4 )

ولی دوس دارم کمی راحت تر بنویسم. ببین دوست من مغالطه از ریشه غلط به معنای هر استدلال یا چیزی شبیه استدلال که از یه جهاتی غلط باشه میشه. حالا چه گوینده یا نویسندش قصد داشته باشه یا نه . یعنی مهم نیست طرف تعمدا اشتباه بگه. حتی اگر سهوا هم اشتباه بگه بازم مغالطه است ( المنطق، علامه مظفر، ترجمه علی شیروانی ، ج 2 ص 316 ) پس الزاما کسیکه مغالطه میکنه آدم بدی نیس. ضمنا اینکه به کسی بگیم تو مغالطه کردی نگیم دقیقا تو در کجا حرف غلطی زدی هم خودش مغالطه است. کلا مغالطه انواع بسیار زیادی داره. علامه مظفر که هم بحث آیت الله بهجت بوده انواع و اقسامی رو براش معرفی کرده که شاید زیاد کامل نباشه ولی یه کتابی آقای علی اصغر خندان داره بنام "مغالطات" که ون کتاب بنسبت کاملتره حدود 100 نوع مغالطه رو نام برده.و این 100 مورد رو به 5 دسته تقسیم کرده:
*تبیین مغالطی
*ادعای بدون استدلال
*مغالطات مقام نقد
*مغالطات مقام دفاع
*که خودش سه بخشه:
**مغالطات صوری
**مغالطات ربطی
**مغالطات ناشی از یک پیش فرض نادرست

خب میدونم که این اطلاعات خیلی بدردت نمیخوره و دوس داری ملموس تر با مغالطات آشنا بشی. ولی خب حق بده که من نتونم برای همه 100 تاش مثال بیارم و توضیح بدم
فکر میکنم اگر شما سوالتون رو جزئی تر بپرسید بتونم جزئی تر جواب بدم.
البته یاد دادن مغالطه به کسی یه لطف بزرگ بهشه. اینو از این جهت گفتم که گمان نکنید یادگیری مغالطات کار راحتیه. ضمنا نیاز به استعداد وِزه خودش رو هم داره. من خودم بشخصه فکر میکنم خیلی تو مغالطه قوی باشم:5:
لطفا اگر واقعا تمایل دارید با مبحث مغالطات آشنا بشید خاستتون رو جزئی تر بیان کنید تا منم بدونم چه نوع مغالطه ای رو دوس دارید یاد بگیرید. مثلا دوس دارید کسی رو له کنید یا دوس دارید خوب از خودتون دفاع کنید. دوس دارید ملت رو اسکول کنید یا نه دوس دارید فریب نخورید. مغالطات اینا درسته خیلی اشتراکات داره ولی خب بعضی مغالطات خاص خودش رو هم داره

*Dongfang Bubai*
11-03-2012, 13:47
خوب شایان جان ببین من اسم چند نوع مغلطه میزارم اینجا لطف کن بیشتر توضیح بده تا ما بیشتر متوجه بشیم.

مغلطهٔ رد برهان :

مغلطهٔ حمله به مرد پوشالی:

مغلطهٔ سنگ :

مغلطهٔ فقرگرایی و ثروت گرایی:

مغلطهٔ پهلوان پنبه :

oumadam
12-03-2012, 04:07
مغالطه ی پهلوون پنبه برای موقعیه که ما از یک فکر نظر یا استدلالی یک قرائت خیلی دم دستی و ضعیف ارائه بدیم و بعد اونو ردش کنیم. این مغالطه از رایج ترین مغالطات عالمه. خصوصا تو بحث های سیاسی و علمی. مثلا اگر کسی بخواد نظریه داریون رو تبیین کنه و بگه داروین گفته انسان میمونه بوده بعد شده انسان میشه مغالطه پهلوون پنبه. یعنی اول نظریه رو اینقد ضعیفش کرده که دیگه خود به خود رد میشه.
اصولا یکی از راههای رد حرف دیگران همینه. اینکه اونو اول بصورت ضعیف شده مطرح کنی و بعد براحتی ردش کنی.