ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : راهنمایی درباره نرم افزارای مفید

z.e.mec
28-01-2012, 21:06
سلام
می خواستم بدونم واسه رشته برق کلا چه نرم افزارایی لازمه؟ و از اون مهم تر این که هر کدومشون رو از چه ترمی باید شروع کرد؟ یعنی واسه یاد گرفتن هرکدومشون اون حداقل اطلاعاتی که لازمه مربوط به دروس کدوم ترم میشه؟
باتشکر از عزیزانی که علمشون رو در اختیار بقیه می ذارن

E-Masood
29-01-2012, 10:31
سلام
می خواستم بدونم واسه رشته برق کلا چه نرم افزارایی لازمه؟ و از اون مهم تر این که هر کدومشون رو از چه ترمی باید شروع کرد؟ یعنی واسه یاد گرفتن هرکدومشون اون حداقل اطلاعاتی که لازمه مربوط به دروس کدوم ترم میشه؟
باتشکر از عزیزانی که علمشون رو در اختیار بقیه می ذارن
سلام دوست عزيز
اگر منظورت براي درسهاي دانشگاه هست كه نرم افزار متلب ديگه براي همه شناخته شده است اگر گرايشت قدرت باشه براي درس آزمايشگاه بررسي سيستمهاي قدرت لازمش داري و همچنين براي درس آزمايشگاه كنترل خطي.
البته كاربردهاي اين نرم افزار بسيار گسترده هست و فقط مربوط به برق نميشه .
اما اگر بخواي نرم افزار هايي كه به بازار كار مربوط ميشن رو ياد بگيري بستگي داره در چه زمينه اي مشغول به كار بشي.مثلا براي طراحي روشنايي ديالوكس استفاده ميشه يا براي سيستمهاي قدرت ديك سايلنت و...
از من ميشنوي فعلا فقط به درسهاي دانشگاه فكر كن.
موفق باشي.

z.e.mec
29-01-2012, 18:18
سلام دوست عزيز
اگر منظورت براي درسهاي دانشگاه هست كه نرم افزار متلب ديگه براي همه شناخته شده است اگر گرايشت قدرت باشه براي درس آزمايشگاه بررسي سيستمهاي قدرت لازمش داري و همچنين براي درس آزمايشگاه كنترل خطي.
البته كاربردهاي اين نرم افزار بسيار گسترده هست و فقط مربوط به برق نميشه .
اما اگر بخواي نرم افزار هايي كه به بازار كار مربوط ميشن رو ياد بگيري بستگي داره در چه زمينه اي مشغول به كار بشي.مثلا براي طراحي روشنايي ديالوكس استفاده ميشه يا براي سيستمهاي قدرت ديك سايلنت و...
از من ميشنوي فعلا فقط به درسهاي دانشگاه فكر كن.
موفق باشي.
ممنونم
منظور من از نرم افزارا همین پروتئوس، پی اسپایس، ای وی آر، جی یو آی و ... هست.
تا جایی که من اطلاع دارم اغلب این نرم افزارا واسه هر کار علمی یا پژوهشی غیر از پاس کردن درسای دانشگاه الزامیه:20:
از همه دوستانی که اطلاعاتی تو این زمینه دارن ممنون میشم کمک کنن

aminjigar
29-01-2012, 18:58
ممنونم
منظور من از نرم افزارا همین پروتئوس، پی اسپایس، ای وی آر، جی یو آی و ... هست.
تا جایی که من اطلاع دارم اغلب این نرم افزارا واسه هر کار علمی یا پژوهشی غیر از پاس کردن درسای دانشگاه الزامیه:20:
از همه دوستانی که اطلاعاتی تو این زمینه دارن ممنون میشم کمک کنن
بله درسته... لازم هست.

اتفاقی که برای من افتاد این بود که از الکترونیک 1 با پی اسپایس شروع کردیم (نسخه Student Version) که البته رایگان

هم واسه دانلود تو سایتش هست... برای مدارات ساده یک یا دو طبقه ترانزیستوری و دیودی مفید بود، البته نسخه

کاملش برای شبیه سازی مدارات با فرکانس پایین خوب هست.

نرم افزار متلب هم همون طور که دوستمون گفتند بسیار مهم هست. تقریبا تو تمام درسای برق کاربرد داره مثلا در درس

کنترل یا آزمایشگاه برای شبیه سازی سیستم های کنترلی و نمودارهایی مثل بود و نایکوئیست و... . در درس آنتن برای رسم

الگوهای تشعشعی آنتن، در درس بررسی سیستم های قدرت برای شبیه سازی پخش بار گوس - سایدل یا نیوتن رافسون و درس های الکترونیک و مخابرات و درس های اختیاری برق مثل پردازش تصویر و رباتیک و... و کلا همه درس های برق و بعضی درس های رشته های دیگه.

مثال زدم تا عظمت رو ببینی چیه دیگه. :31:

برای درس های میکروکنترلی هم نرم افزار هایی مثل code vision یا basecome بیشتر استفاده میشه که یاد گرفتنش

برای مهندسین برق در دوره دانشجویی خالی از لطف نیست و خیلی از پروژه های کارشناسی هم به این سمت سوق پیدا می کنه.

کلا نرم افزارهای Pspice و یکی از انواع برنامه نویس های میکروکنترلر و پروتئوس و متلب رو یک مهندس برق

جدا از گرایشی که داره باید تا حدودی بلد باشه. و بقیه نرم افزارها هم بیشتر با توجه به نوع گرایش انتخاب میشه.

مثلا برای گرایش مخابرات نرم افزارهایی مثل HFSS یا ADS یا Hspice یه جورایی بسیار مفید هستن.

ترم خاصی مطرح نیست همراه با درس هات باید پیش بری (متناسب با درسی که داری اون نرم افزار اگه حدس

می زنی مفیده یاد بگیرش) در مورد حداقل اطلاعات هم هر نرم افزاری رو میشه از سطح 0 تا 100 بخش بندی کرد

که خب لازم نیست تا سطح 100 یاد بگیریش... در حد آشنایی و انجام پروژه های درسی کافی هست.)

البته بعضی نرم افزارها هم مثل HFSS بسیار سنگین هستند و اطلاعات پایه زیادی نیاز داره که مربوط به طراحی

آنتن های مخابراتی و موجبر ها و... میشه که باید وقت بذاری روش تا به همون سطح پایین هم برسی.