مشاهده نسخه کامل
: انرپم رو چک کنید
Lord-Voldemort
24-01-2012, 17:46
درود
می خواستم بدونم این انرپی که انجام دادم درسته یا نه ؟(فایلش رو اپلود کردم - دانلود ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]))
یه سوال دیگه بعد از اینکه قسمت ها رو انرپ کردم باید همش رو به هم بچسبونم یا نه ؟بعضی از کار ها این کار رو کردن بعضی هاشون نه ، کجا ها باید تکه ها رو به هم چسبوند ؟
- یه سوال دیگه کجا ها باید انرپ کرد هر مدلی رو باید انرپ کرد یا نه مثلا این موبایلم ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) رو باید همش رو انرپ کنم یا فقط جاهایی که نیاز به تکسچر داره
پیشاپیش ممنون
kamron_devil
25-01-2012, 23:36
منم تو انرپ ضعیفم ولی معمولا دیدم کلش رو انرپ می کنن. حتما هم نیازی نیست بچسبونی. gnom workshop بگیر یک انرپ مشتی توش داره .
سلام.
من با Unwrap کار کردم اگه مشکلی داشتی به خودم بگو.
اما فایلتو دیدم خوب اینکه درست باز شده یا نه بستگی به بافت هم داره البته UV جسم درست باز شده یعنی جایی از جسم نیست که از بافت استفاده نکنه. تو بعضی از کارها اول بافت رو میسازن بعد UV رو تنظیم میکنن ولی بعضی موقع ها باید UV رو باز کنیم بعد بافت رو برای اون UV به طور مخصوص بسازیم که بیشتر برای بازی ها بکار میره.
اما در کل همه ی اجسام نیازی به Unwrap کردن ندارن. اونایی که بافت دارن و با UVW هم بافتشون درست تنظیم نمیشه باید از Unwrap استفاده کنید. نه همیشه.
برای شروع هم بهتره از یک UVW شروع کنید اگه با یکی جواب نگرفتید باید Poligon های جسمتونو مرحله به مرحله Select کنید بعد تو هر مرحله از یک UVW استفاده کنید بعد میتونید اگه خواستید جسمتونو convert to poly کنید و اطلاعات توش میمونه بعد وقتی Unwrap رو روش اعمال میکنی و دکمه Reset رو میزنی همونا رو نمایش میده و میتونی دستی و دقیق تر UV رو به شکل دلخواهت باز کنی. در واقع Unwrap همون کار UVW رو انجام میده ولی با امکانات و ابزار های بیشتر. تا میشه از همون UVW استفاده کنید اگه جواب نگرفتید از Unwrap. اجسامی هم که تو متریالشون Texture ندارن نیازی به باز کردن UV ندارن. برای دکمه های مدل گوشی از UVW در حالت Plane میتونی کمک بگیری اگه دیدی نشد یه Unwrap تو لیست دستورات به اون جسم دکمه اعمال کن. ولی معمولا اجسام هندسی با UVW راحت بافتشون تنظیم میشه احتباج به Unwrap نداره.
از ابزار Relax که تو منوی Tool در پنجره Unwrap هست هم در صورت نیاز استفاده کن.
البته اجسام هندسی کمتر احتیاج به Unwrap دارن بیشتر برای کاراکتر استفاده میشه.
یه نکته دیگه : اون خط های سبز که تو Viewport میبینی نشون دهنده قسمت هایی از جسم هست که Edge پیوسته دارن ولی بافت در اونجا شکسته شده و دوتا مثلثی که به هم چسبیدن از دو جای مختلف از بافت استفاده میکنن بخاطر همین اینها حساس ترین نقاط در Unwrap هستن که موقع رندر ممکنه اولا شکستگی بافت رو کاملا نشون بدن (بستگی به بافت داره) ثانیا وقتی از Blure استفاده میکنید ممکنه در نقاط شکستگی، خط های غیر همرنگ که در اطراف بافت مثلث هستن به داخل مثلث نفوذ کنن که با چسبوندن دو تا مثلث به هم و قرار دادن هر دو در جای مناسب از بافت میتونید این مشکلو حل کنید برای چسبوندن هم از Weld در منوی پنجره Unwrap استفاده کنید. در پنجره Unwrap وقتی یک نقطه رو Select میکنی نقطه معادلش که باید بهش بچسبه رو به رنگ آبی نمایش میده که کمک میکنه که شما تشخیص بدی جفتش کدوم هست. البته همیشه لازم نیست بهم بچسبن، فقط جاهایی که بافت باید رو سطح جسم پیوسته باشه بهتره به هم بچسبن یا هر دو از قسمت مشابهی بر روی بافت استفاده کنن حتی اگه جفت نقاط یا چنتاشون فقط از نظر مکانی روی هم بیفتن ولی Weld نشن هم نتیجه درستی میده ولی اگه Weld بشن بهتره و راحت تر و جمع و جور تره مثل دو تا نقطه تو Viewport که میتونن فقط نزدیک هم باشن و به هم Weld نشن این هم مثل اونه.
بازم سوالی داشتید بپرسید.
Lord-Voldemort
30-01-2012, 15:55
درود
خیلی ممنون دوست عزیز بابت توضیحات کاملتون
فایل ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
الان من این رو انرپ کردم (به روشی که گفتین ) اول uvw بعد انرپ کردم الان می خوام بدونم درسته یا نه ؟
بعد الان که من دگمه ی show edge destrotion رو می زنم همش قرمزه ، یعنی همش خرابه
متشکر.
نه خراب نیست. من تا حالا ازین گزینه استفاده نکرده بودم. ولی اگه اشتباه نکنم به معنی کجی و اعوجاج هست و به شما کمک میکنه که ببینید مثلث تو Unwrap چقدر نسبت به مثلث اصلی تو محیط Viewort تغییر حالت داده و چقدر کشیدگی پیدا کرده. معنیش این نیست که غلطه چون شاید شما این کج بودن رو بخواید و لازم داشته باشید و Unwrap برای همین اینجاست. ببین مثلا یک کره وقتی بخواد UV اش باز شه هیچ جور نمیشه اعوجاج نداشته باشه مگه اینکه مثلثاش جدا بشه یعنی فرض کن بخوای یک کره رو با کاغذ و قیچی بسازی نمیشه edge ها به هم پیوسته باشه و حالت کروی پیدا کنه پس این اعوجاج همیشه بد نیست . همون طور که عرض کردم بستگی به بافتی که استفاده میکنی داره. یعنی شاید لازم باشه برای یک جسم از چند تا بافت استفاده کنی و برای هر بافت لازم بشه که به شکل متفاوت جسمتو UnwrapUV کنی. ممکنه متریال از دو جزئ رنگ و ماسک تشکیل شده باشه و لازم بشه برای رنگ یک جور UV و برای ماسک جور دیگه UV باز بشه. به هر حال برای جسمایی مثل موبالی که داری می سازی اول بافتو مشخص کن بعد UV رو باز کن. بین اینکه UV درست باز شده یا نه جوابش بستگی پیدا میکنه به بافت (Texture) ای که استفاده می کنی. یعنی شما داری با باز کردن UV به مکس میگی که هر مثلث باید از کدوم پیکسل های بافت استفاده کنه. پس شاید اصلا لازم بشه چند تا مثلث روی هم بیفتن و از یک جا از بافت استفاده کنن مثل مثلا دست کاراکتر اگه بخواد همه ی ناخن ها از یک طرح ناخن استفاده کنن. نگران اعوجاج نباش مکس خیلی راحت اونو برات حساب میکنه ولی باید دقت کنی که چقدر از پیکسل های بافت به کدوم مثلث ها تخصیص داده میشه. یک گزینه ای هست بالای پنجره Unwrap به اسم ShowMap که ایکنش یک باکس شطرنجی هست اگه فعال باشه اونموقع با تغییر Unwrap میتونی نتیجشو به شکل زنده تو Viewport ببینی. که خیلی کمک میکنه. حتما ازش استفاده کن. مهم نیست Unwrap چه شکلی میشه چیزی به اسم غلط باز شدن Unwrap به خودی خود وجود نداره اگه نتیجه لازم تو Viewport رو ببینی و یا تو رندر نتیجه درست بگیری این کار درست انجام شده وگرنه از نظر مکس هیچ فرقی نمی کنه هر جور باشه درسته باید ببینی خودت چه نمایشی از بافتت روی مثلث ها نیاز داری همون درسته.
راستی یه لیست کرکره ای کنار ShowMap هست که حتما بافتتو قبل از Unwrap کردن از اونجا انتخاب کن البته تاثیری روی نتیجه نداره فقط کمک میکنه که ببینی چه کار داری میکنی. تقریبا Unwrap بدون بافت پس زمینه بی معنیه مگه منظور خاصی رو در نظر داشته باشی که بدون بافت راهنما هم بشه بهش رسید. پس حتما بافتتو با اون لیست کرکره ای بنداز Backgrond پنجره UnwrapUV.
موفق باشی.
vBulletin , Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.