ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : توليد برق از امواج دريا!



wichidika
18-01-2012, 11:07
توليد برق از امواج دريا!
بومي سازي تجهيزات توليد برق از جريان‌هاي دريايي در كشور
شناسايي مناطق مستعد توليد برق دريايي در آبهاي ساحلي
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
طرح تحقيقاتي توليد برق از امواج و جريان‌هاي دريايي آب‌هاي شور و بومي سازي تجهيزات مربوطه با تلاش محققان موسسه ملي اقيانوس‌شناسي در حال اجراست.
دكتر وحيد چگيني، رييس موسسه ملي اقيانوس‌شناسي با اعلام اين مطلب به خبرنگار پژوهشي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) گفت: با اجراي طرح تحقيقاتي تامين انرژي از امواج و جريان‌هاي دريايي مي‌توان ظرفيت انرژي حاصل از امواج و جريان‌هاي دريايي در هر منطقه را محاسبه كرده و با نصب دستگاه‌هاي مختلف از اين منبع انرژي تجديدپذير استفاده كرد.
وي با بيان اينكه اطلاعات و نتايج حاصل از اين طرح تا پايان سال جاري به معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري (كارفرما) تحويل داده مي‌شود، تصريح كرد: تجهيزات مورد نياز توليد برق از انرژي امواج و جريان‌هاي دريايي از خارج كشور تهيه مي‌شود كه اميدواريم در آينده با دريافت حمايت‌هاي مالي مناسب، مدل بومي آن‌ها را در داخل توليد كنيم.
چگيني ادامه داد: اين مطالعات در چابهار و تنگه خوران در دست اقدام است و درصدديم كه همانند ديگر مناطق مثل خورموسي و بندر امام (ره) كه پتانسيل گرفتن انرژي وجود دارد محاسبات را به اتمام رسانده و تحويل كارفرما دهيم.
رييس موسسه ملي اقيانوس شناسي با بيان اينكه اجراي اين طرح در قالب قراردادي 18 ماهه از سال گذشته آغاز شده است، تصريح كرد: كل اعتبار پيش‌بيني شده طرح بالغ بر 270 ميليون تومان است كه تاكنون 100 ميليون تومان آن اختصاص يافته و اميدواريم با دريافت بقيه بودجه لازم بتوانيم آن را به صورت كامل به اتمام رسانده و در مناطق مورد نظر نتايج قابل قبولي به دست آوريم.
استقبال از انتقال موسسه در صورت گسترش امكانات و ظرفيت‌هاي تحقيقاتي
چگيني در خصوص بحث انتقال موسسه ملي اقيانوس شناسي از تهران هم گفت: در حال حاضر موضوع انتقال اين موسسه به استان فارس مطرح است كه از دو جنبه قابل بحث است، يكي از نظر رشد و توسعه موسسه در آينده كه با توجه به محدوديت‌هاي فراوان در زمينه تامين زمين و شرايط ديگر با توجه به ازدحام شديد جمعيت در پايتخت امكان پذير نيست. در اين صورت اگر در شيراز زمين وسيع و مناسبي به موسسه ملي اقيانوس شناسي داده شود تا بتواند با امكانات و بودجه كافي حمايتي يك مجموعه پژوهشي كامل را ايجاد كند مثمرثمر و مفيد خواهد بود.
وي افزود: مساله انتقال موسسه به استان فارس در حالي مطرح است كه عدم تمايل بخشي از نيروها و پرسنل به انتقال به استان ديگر چالش‌ها و مشكلاتي را براي اين موسسه رقم زده و تربيت نيرو از ابتدا هم مشكلاتي را پيش روي ما قرار مي‌دهد. با توجه به شرايط و محدوديت‌هاي موجود پيشنهاد مي‌شود در اين زمينه راه حل مناسبي در پيش گرفته شود تا در عين حالي كه انتقال صورت مي‌گيرد، مشكلات به حداقل كاهش يابد.
توسعه ايستگاه‌هاي تحقيقاتي در سال‌ آينده
رئيس موسسه ملي اقيانوس شناسي با اشاره به راه‌اندازي و توسعه ايستگاه‌هاي تحقيقاتي موسسه در مناطق شمالي كشور و همچنين استفاده از ظرفيت‌هاي شركت‌هاي دانش بنيان به عنوان راهكاري مناسب براي استفاده از تمامي نيروهاي اين موسسه در خصوص ديگر طرح‌هاي موسسه ملي اقيانوس شناسي در سال‌هاي آتي تصريح كرد: راه اندازي و توسعه ايستگاه‌هاي پژوهشي اين موسسه در كشور يكي از برنامه هاي سال آينده موسسه ملي اقيانوس شناسي است به طوري كه در صدد هستيم با دريافت بودجه و حمايت‌هاي مناسب دو ايستگاه در هرمزگان و گيلان راه اندازي كرده و سه ايستگاه موجود در نوشهر،‌ چابهار و بوشهر را توسعه دهيم.
توسعه ناوگان شناورهاي تحقيقات اقيانوس شناسي
چگيني در ادامه آغاز ساخت اقيانوس پيماي تحقيقاتي را از مهمترين دستاوردهاي اين موسسه در سال جاري عنوان و تصريح كرد: طرح تكميل ناوگان تحقيقاتي به عنوان يكي ديگر از برنامه‌هاي سال آينده در دستور كار قرار دارد به صورتي كه بتوانيم كشتي‌هاي كوچكتري از طريق اجاره و يا خريد از ارگان‌هاي دريايي تحويل بگيريم و آن‌ها را در آب‌هاي ساحلي خليج فارس، درياي عمان و خزر به كار گيريم. در اين ميان مذاكرات براي استفاده از «شناور كاتاماروني» به طول 20 متر در آب‌هاي خليج فارس و تنگه هرمز انجام شده كه اميدواريم در سال آينده اجرايي شود.
پيگيري چهار طرح كلان ملي در سال‌هاي آتي
وي با اشاره به گسترش صنايع بزرگ اقيانوسي به عنوان يكي از طرح‌هاي كلان ملي اين موسسه در سال 91 كه به وزارتخانه‌هاي علوم، تحقيقات و فناوري و صنعت، معدن و تجارت ارائه شده است، تصريح كرد:‌ ايجاد پايگاه تحقيقاتي دائمي درجنوبگان كه به معاونت علمي و فناوري رييس جمهور و وزارت علوم، تحقيقات و فناوري ارائه شده است، انجام طرح آزمايشگاه ملي اقيانوس شناسي و همچنين تكميل ناوگان تحقيقاتي از طرح‌هاي كلان ملي است كه در دست پيگيري است و اميدواريم با توجه به شرايط پيش‌رو و گسترش فعاليت‌هاي تحقيقاتي بتوانيم اقيانوس‌شناسي را بيش از پيش به عنوان يكي از علوم با اهميت در كشور معرفي كنيم.
وي در خصوص ديگر طرح‌هاي اين موسسه در سال‌هاي آينده به ايسنا گفت: تلاش براي ادمه پروژه انرژي‌هاي نو و مخاطرات دريايي براي كسب نتايج مطلوب‌تر، تلاش براي برداشتن گام‌هاي عملي در جهت استقرار و تاسيس مركز ملي پيش بيني و هشدارمخاطرات دريايي كه به دليل قطعيت نيافتن محل فيزيكي آن ناچارا فعاليت خود را در تهران آغاز مي كنيم از جمله اقدامات و برنامه‌هاي سال آتي موسسه ملي اقيانوس شناسي است.
رييس موسسه ملي اقيانوس شناسي اضافه كرد: زمين مورد نظر براي راه اندازي و تاسيس ايستگاه تحقيقاتي در بندرعباس تامين شده و اميدواريم به زودي ابلاغ شود تا بتوانيم فعاليت ها و هماهنگي‌هاي لازم را براي احداث و شروع عمليات ساختماني آن آغاز كنيم.همچنين در استان گيلان نيز به دنبال دريافت زمين مورد نظر براي ايستگاه تحقيقاتي هستيم.
وي در پايان در خصوص توسعه ايستگاه‌هاي تحقيقاتي در سال‌هاي آينده اظهاركرد: در فاز سوم توسعه اين ايستگاه‌ها در صدد هستيم كه براساس برنامه توسعه‌يي 10 ساله موسسه در شهرهاي آبادان‌، جاسك و گرگان، سه ايستگاه تحقيقاتي ديگر را به ايستگاه هاي تحقيقاتي اين موسسه اضافه كنيم كه باتوجه به سرعت و روند فعلي موجود در اين طرح اميدواريم تا پنج سال آينده عمليات ساخت ايستگاه‌هاي بعدي را نيز آغاز كنيم.
انتهاي پيام