ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : بحث و گفتگو درباره سریالهای ماهواره ای و تاثیر آن در فرهنگ و جامعه ایرانی

hamid_diablo
13-01-2012, 14:15
سلام دوستان

خوب از تیتر تاپیک همه چیز مشخص و میتونیم درباره این موضوع بحث کنیم.
من تاکیدم بیشتر روی تاثیرات مخرب این سریال ها بر خانواده و به شکل وسیعتر جامعه ماست

خیلی دوست دارم بحثهایی پخته و ریشه دار داشته باشیم و تاپیک رو با اسپم و حرفهای توهین آمیز به بی راهه نکشیم.از مدیران و ناظران هم میخوام که همکاری کنند و در این راه ما و شما رو تنها نذارن

این بحث بسیار کلیدی و حساس هستش که نباید به راحتی ازش گذشت.چند سال آینده تاثرات منفی این سریالها و برنامه ها در جامعه مشخص میشه

mali.sh
13-01-2012, 17:40
باتشکر از حمید عزیز
من فکر میکنم هر چیزی که استفاده های مفید داره میتونه مخرب هم باشه تماشای سریال های ماهواره هم میتونه یه عامل مخرب برای جامعه باشه و هم برای بعضی ازاقشارجامعه تاثیر مستقیم و غیر مستقیم نداره و تنها میتونه جنبه سرگرمی داشته باشه.
همه کانال ها ماهواره ای برنامه ها و سیاستهای فرهنگی یکسانی نداره و این نگاه نباید به همه یکسان باشه.
جای بحث زیادی داره که از مجال این پست بر نمیاد امیدوارم دوستان مشارکت داشته باشن.

narotu
13-01-2012, 18:53
هر چیزی هم میتونه تاثیر خوب داشته باشه هم بد
این بستگی به خود ما داره که تاثیر خوب بزاری یا بد
خیلی از مردم دنیا این سریالها رو نگاه میکنن و تاثیر بدی هم روشون نداشته و همینطور رو بعضیها داشته
اما نمیشه از یه چیز که همه دارن یه عده رو محروم کرد که بگی ممکنه تاثیر بدی بزاره

Aless
13-01-2012, 19:18
خیلی موضوع خوب و کلی هست
ببینید کلا هنر و سینما خواه و ناخواه تاثیر روی زندگی انسان ها داره و اخیرا سیاست های کشور های بزرگ در همین راستا هستش

امیدوارم که خودمون تاثیرات را طبقه بندی کنیم و بد و خوب را انتخاب کنیم.

osmaan
13-01-2012, 20:34
فیلم و سریال رو میشه از چند جهت دید مثلا سرگرمی، الگو برداری، یا آنالیز فیلم که مثلا رفتا افراد چطوره با مسایل تو اون جامعه چطور برخورد میکنن و در کل وظعیت جامعه ای که اونا دارن چه طوره من به شخصه بین کسانی که می شناسم دقت که میکنم تاثیر فیلم و سریال رو می بینم البته نه به طور زننده (مثل یعضی ها که میگن سریال ها باعث جدایی خانواده میشه من تا حالا ندیدم) ولی در کل یه مقدار خیلی کمی روشون تاثیر گذاشته
به نظر من اینجا فقط باید الگو برداری رو حذف کرد و بعضی وقتا باید از دید سرگرمی نگاه کرد و بعضی وقت ها آنالیز کرد
به نظرم فیلم و سریال سرگرمی خیلی خوبیه و هم میتونی خیلی چیزها رو یاد بگیری

hamid_diablo
13-01-2012, 21:00
من فکر میکنم هر چیزی که استفاده های مفید داره میتونه مخرب هم باشه تماشای سریال های ماهواره هم میتونه یه عامل مخرب برای جامعه باشه و هم برای بعضی ازاقشارجامعه تاثیر مستقیم و غیر مستقیم نداره و تنها میتونه جنبه سرگرمی داشته باشه.
کاملا موفقم که هر چیزی تاثیر مثبت و منفی رو توام داره.اما سیاستهای کلانی که پشت برنامه ریزی این نوع شبکه ها(فارسی زبان)قرار داره جنبه مثبتش نیست بلکه همون جنبه منفی این سریالهاست که با فرهنگ ما در تضاده

خیلی از مردم دنیا این سریالها رو نگاه میکنن و تاثیر بدی هم روشون نداشته و همینطور رو بعضیها داشته
اما نمیشه از یه چیز که همه دارن یه عده رو محروم کرد که بگی ممکنه تاثیر بدی بزاره
درسته که خیلی از مردم دنیا این سریالها رو مشاهده میکنند و اتفاقا طرفدارن بی شماری هم ارند.اما این سریالها مخصوص همون فرهنگها و جامعه هاست.ما نمیتونیم فرهنگ اونا رو که شاید در برابر و مخالف فرهنگ اجتماعی و دینی ماست رو قبول کنیم

ببینید کلا هنر و سینما خواه و ناخواه تاثیر روی زندگی انسان ها داره و اخیرا سیاست های کشور های بزرگ در همین راستا هستش

ممنونم به موضوع خوبی اشاره کردید.مخصوصا رسانه های ماهواره ای که تاثرات بیشتری داره

ولی در کل یه مقدار خیلی کمی روشون تاثیر گذاشته
به نظر من اینجا فقط باید الگو برداری رو حذف کرد
ممنونم از اظهار نظر شما و بقیه دوستان.درسته منم این تاثرات رو هر چند کم دیدم اما این رو هم در نظر بگیرید که با گذشت زمان و تکرار این دست موضوعها در سریالها میتونه افکار و عقاید جامعه رو به شدت تحت تاثیر قرار بده.چیزهایی که تو جامعه ما چه از لحاظ شرعی و چه از لحاظ عرفی قابل قبول نیست میتونه با تکرا قبحش ریخته بشه و برای افراد جامعه به رفتاری عادی و حتی طبیعی تبدیل بشه

از دوستان میخوام که در این بحث بیشتر شرکت کنند و فقط روی بحث این تاپیک سریالهای ماهواره ای هست

دوست دارم اگه نکته مثبت داره مثالی زده بشه و همچنین برای نکات منفی

AMIR-AIRGUNNER
13-01-2012, 21:36
میتونم بپرسم که یکی از تاثیرات منفیش رو نام ببرید ؟!
هر خانواده و کسی که از لحاظ شرعی ودینی و این مسائل با این سریال ها مشکل داره که خوب بهتره از اول به دیدن اون سریال نشینه
و اینو نمیشه به حساب تاثیر منفی گذاشت و این مسائل یک چیز های طبیعی و قبول شده تو اکثر جوامع هستن و بعید میدونم سریالی باشه که از این لحاظ استثنا باشه و در ضمن با گروه بندی مناسب از لحاظ محتوا و سنی که در اکثر کشور ها انجام میشه دیگه هیچ مشکلی باقی نمیمونه
و اگر احیانا موردی پیش اومد اون تقصیر والدین هست که نظارت کافی بر روی فرزندان خودشون نداشتن

اما در مورد ایجاد مشکلات خانوادگی و جدایی نظری ندارم
ولی خوب ایا پیوند خانوادگی اینقدر سسته که با دیدن سریال و ماهواره از هم شکسته بشه ؟!
به نظر من که عوامل بسیار مهمتری تو این امر تاثیر دارن طوری که اصلا نقش این سریال ها در مورد تاثیر عوامل دیگه به حساب نمیاد !

bad_guy
13-01-2012, 21:44
من با اجازه اول یه جوابی به این قسمت بدم:

درسته که خیلی از مردم دنیا این سریالها رو مشاهده میکنند و اتفاقا طرفدارن بی شماری هم ارند.اما این سریالها مخصوص همون فرهنگها و جامعه هاست.ما نمیتونیم فرهنگ اونا رو که شاید در برابر و مخالف فرهنگ اجتماعی و دینی ماست رو قبول کنیم

به نظر من دیگه دوره خط کشی هایی مثل فرهنگ ما و فرهنگ اونا گذشته.
فرهنگ حال حاضر هیچ ملتی رو فقط خود اون ملت به تنهایی نساخته و بخش های زیادیش رو از جوامع دیگه گرفته.
مثلا تو ایران ما بالاخره از فرهنگ عرب و مغول و هند و ... هم وارد شده همونجور بلعکس یا از مشروطه به این طرف خیلی از فرهنگ غرب تاثیر گرفتیم.
به نظر من در حالت کلی بیشتر چیزهای خوب از فرهنگ ها بهم میرسه مثلا فرهنگ شرق بیشتر حول عرفان و رسیدن به تعالی هست فرهنگ غرب بیشتر حول انسان و آزادی های انسانی این به این معنی نیست که یکی خوبه یکی بد هر دو کامل کننده هم هستند.
نباید به فرهنگ بیگانه به چشم دشمن و به اصطلاح تهاجم فرهنگی نگاه کرد.باید به چشم یه واقعیت موجود نگاه کرد و چیزهای خوبی که داره رو هم ازش برداشت کرد همونجور اجازه داد دیگران از خوبی های فرهنگ ما استفاده کنند.

ببخشید یکم مقدمه طولانی شد.
حالا سوال تاپیک من فکر نمیکنم سریال های تلویزیونی اونقدر تاثیر داشته باشه بنظرم بیشتر همون جنبه سرگرمی هستش.اکثر دنیا هم همینجور خرده فرهنگ پاپ در حد تفریح و اوقات فراغات بهش نگاه میشه.
ولی یه سری برنامه دیگه مثل برنامه اپرا وینفری خیلی هم تاثیر مثبت داره.یا مستندهایی که پخش میشه.

poonel
13-01-2012, 22:08
کاملا موفقم که هر چیزی تاثیر مثبت و منفی رو توام داره.اما سیاستهای کلانی که پشت برنامه ریزی این نوع شبکه ها(فارسی زبان)قرار داره جنبه مثبتش نیست بلکه همون جنبه منفی این سریالهاست که با فرهنگ ما در تضاده

ممنونم به موضوع خوبی اشاره کردید.مخصوصا رسانه های ماهواره ای که تاثرات بیشتری داره

ممنونم از اظهار نظر شما و بقیه دوستان.درسته منم این تاثرات رو هر چند کم دیدم اما این رو هم در نظر بگیرید که با گذشت زمان و تکرار این دست موضوعها در سریالها میتونه افکار و عقاید جامعه رو به شدت تحت تاثیر قرار بده.چیزهایی که تو جامعه ما چه از لحاظ شرعی و چه از لحاظ عرفی قابل قبول نیست میتونه با تکرا قبحش ریخته بشه و برای افراد جامعه به رفتاری عادی و حتی طبیعی تبدیل بشه

از دوستان میخوام که در این بحث بیشتر شرکت کنند و فقط روی بحث این تاپیک سریالهای ماهواره ای هست

دوست دارم اگه نکته مثبت داره مثالی زده بشه و همچنین برای نکات منفی

دیدم کلمه تشکر واستون کافی نیست گفتم اینجا عرض تشکر و ارادت کنم.:11:
تایپیک خوبی راه انداختیدها.
خدا خیرتون بده که عده انگشت شماری از این جوون های بی مغز رو روشن می کنید.

AMIR-AIRGUNNER
13-01-2012, 22:38

چطور به خودتون اجازه میدید که یه عده ای رو بی مغز خطاب کنید ؟!
خواستم پاسخ منطقی واسه تون بنویسم که با توجه به سوابق شما تو این بخش سریال ها منصرف شدم :13:
بهتره به عقاید هم دیگه احترام قائل بشیم و صرفا به خاطر خودمون بقیه رو جاهل و نادان و کافر و غیره خطاب نکنیم

bad_guy
13-01-2012, 22:49

واقعا طرز بیانت نشون دهنده تربیتی هست که داشتی.
فیلم و سریال هر جور تاثیری داشته باشه هزار برابر تاثیرش بهتره تا فرهنگی که یکی مثل شما رو باهاش بزرگ کردند.

خواستم پاسخ منطقی واسه تون بنویسم که با توجه به سوابق شما تو این بخش سریال ها منصرف شدم :13:
بهتره به عقاید هم دیگه احترام قائل بشیم و صرفا به خاطر خودمون بقیه رو جاهل و نادان و کافر و غیره خطاب نکنیم

متاسفانه اینجوری میشه چون الان که نگاه میکنم خودم هم از پستی که نوشتم پشیمون شدم.
چون یه پیشفرض رو اول تاپیک ملاک قرار دادند اون هم تاثیر مخرب سریال! بعدش مشخصه که در نتیجه اش امثال این آقا میان اینجوری برخورد میکنن.
تاپیک های اینجوری بسته بشند خیلی بهتره.

Aless
13-01-2012, 23:04
ایشون گفتند انگشت شمار
چرا به خودتون میگیرید

تاپیک خیلی خوبیه
لا اقل تجربیاتی ما از برخی فیلم ها گرفتیم که شاید اینجا بیان کنیم خوب باشه

hamid_diablo
13-01-2012, 23:16
سلام دوستان

خیلی خیلی خوشحالم که نظراتتون رو اعلام میکنید.همه نظرات ارزشمنده و این تاپیک هم به خاطر همین زده شده

یه خواهش برادرانه داشتم.از توهین و تمسخر همیدیگه یه شدت خودداری کنید.فقط نظر خودتون رو بگید و نظر دیگران رو نقد نکنید.با این کار تاپیک به بی راهه میره و چیزی هم نصیب کسی نمیشه.چرا ما ایرانی ها نمیتونیم همدیگر رو با نظرات و عقایدی که برای خودمون ارزشمنده قبول کنیم

یه بار دیگه این موضوع رو متزکر بشم که کسی با اصل ماهواره مشکلی نداره از جمله خود من که همونطور که دوستان اشاره کردند برنامه های ورزشی و مستند خیلی هم عالیه و خود من به شدت علاقه مندم.بحث این تاپیک درباره تاثیرات سریالهایی هست که از شبکه های مختلف فارسی زبان در حال پخشه

میتونم بپرسم که یکی از تاثیرات منفیش رو نام ببرید ؟!
سلام ممنونم که سئوال کردید.خوب تاثیرات مثبت و منفی فراوانی داره.یکی از تاثیرات منفیش به نظر من ترویج مصرف گرایی میتونه باشه. همون طور که تو این سرایلها نشون داده میشه معمولا خانومها از انواع و اقسام لباسهای گران قیمت و رنگین استفاده میکنند.البته به نظر من این چیز بدی نیست و یه خانوم همیشه باید شیک باشه.اما تا این حد دامن زدن به این موضوع نشون میده که این سرایلها دنبال الگ سازی برای بازارهای هدف و ترویج مصرف گرایی هستند

poonel
13-01-2012, 23:21
خواستم پاسخ منطقی واسه تون بنویسم که با توجه به سوابق شما تو این بخش سریال ها منصرف شدم [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

واقعا طرز بیانت نشون دهنده تربیتی هست که داشتی.
فیلم و سریال هر جور تاثیری داشته باشه هزار برابر تاثیرش بهتره تا فرهنگی که یکی مثل شما رو باهاش بزرگ کردند.

:31:
بابا چقدر بی جنبه اید.
حالا اگه خیلی ناراحت شدید پس Excuse Me

---------- Post added at 11:21 PM ---------- Previous post was at 11:17 PM ----------

سلام ممنونم که سئوال کردید.خوب تاثیرات مثبت و منفی فراوانی داره.یکی از تاثیرات منفیش به نظر من ترویج مصرف گرایی میتونه باشه. همون طور که تو این سرایلها نشون داده میشه معمولا خانومها از انواع و اقسام لباسهای گران قیمت و رنگین استفاده میکنند.البته به نظر من این چیز بدی نیست و یه خانوم همیشه باید شیک باشه.اما تا این حد دامن زدن به این موضوع نشون میده که این سرایلها دنبال الگ سازی برای بازارهای هدف و ترویج مصرف گرایی هستند

حال می کنم نظراتت رو می خونم.
ماشالا خیلی روشنی.
آفرین.

iMosi
13-01-2012, 23:22
من خودم یه تاثیر ماهواره واز جمله سریال هاشو تو خانواده خودمون دیدم
دایی ام از زن دایی ام طلاق گًرفت

hamid_diablo
13-01-2012, 23:23
هر خانواده و کسی که از لحاظ شرعی ودینی و این مسائل با این سریال ها مشکل داره که خوب بهتره از اول به دیدن اون سریال نشین
البته به نظر من مسائلی همچون خیانت تو اکثر جوامع کار ناشایستی هست و میبینیم تو ممالکی که لائیک هستند هم این امر نهی شده.تو جامعه ما هم تا دلتون بخواد افرادی زندگی میکنند که دین رو به کلی از زندگیشون گذاشتند کنار .اما انسانیت حیا و مسئولیت و وفاداری رو که نباید رد کرد

نباید به فرهنگ بیگانه به چشم دشمن و به اصطلاح تهاجم فرهنگی نگاه کرد.باید به چشم یه واقعیت موجود نگاه کرد و چیزهای خوبی که داره رو هم ازش برداشت کرد همونجور اجازه داد دیگران از خوبی های فرهنگ ما استفاده کنند

حرف خیلی قشنگی زدید.ممنون منم به این حرف اعتقاد دارم.اما چیزی هست که ما باید بهش توجه کنیم.آیا سرایلهای ماهواره ای هدفشون اینکه اون قسمت از فرهنگشون که مثبت و قابل قبوله رو به خورد مخاطبشون بدن؟

حالا سوال تاپیک من فکر نمیکنم سریال های تلویزیونی اونقدر تاثیر داشته باشه بنظرم بیشتر همون جنبه سرگرمی هستش.اکثر دنیا هم همینجور خرده فرهنگ پاپ در حد تفریح و اوقات فراغات بهش نگاه میشه.

منم این سئوال برام پیش اومده.اما چرا برای سرگرمس از موضوعاتی استفاده میکنند که در فرهنگ و اعتقادات ما به شدت نهی شده و زننده هست

فقط دوستان یک بار دیگه خواهش میکنم که به نظرات همیدیگه احترام بزارید تا بحث به بیرههه کشیده نشه .ممنون

Farhad
14-01-2012, 00:11
به نظر من اگه تاپیک کلوز بشه بهتره :)

hamid_diablo
14-01-2012, 00:21
به نظر من اگه تاپیک کلوز بشه بهتره

سلام فرهاد جان.این بحث بحث خوبی میتونه باشه و دیدگاه ما رو نسیت به بعضی از مسائل روشن کنه.اصلا با این حرفتون موافق نیستم.از دوستان محرتم میخوام که اگه نظری تدارند اسپم ارسال نکنند

SuperSt@r
14-01-2012, 00:22
به نظر من اگه تاپیک کلوز بشه بهتره :)

نظر شما محترمه ولي داريم از اين جا استفاده ميكنيم چرا بسته بشه به هرحال بحث بدي نيس