ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : نقد تیزرهای تبلیغاتی که از صدا و سیما پخش میشوند توسط حامد صلاحی

Mr.World.Wide
18-12-2011, 20:01
در این مطلب میخوام کمی به تیزرهای ساخت ایران پردازم . در این مطلب نگاهی به پیش تولید , دوربین و تجهیزات های مورد استفاده , تدوین و دارم که شاید مطلب خوبی باشه برای دوستان و همکارانی که میخواهند به سمت ساخت تیزر و تبلیغات بروند . همنجور که قبلا هم گفتم فجیع ترین و ضعیف ترین نوع تیزرها و تبلیغات ساخت ایران و افغانستان هستند که واقعا نمیشه حتی در موردشون صحبت کنم . تیزرها و تبلیغات ساخته شده توسط ۲ تا ۴ گروه در ایران انجام میشه که به صورت انحصاری تولید این تیزرها دست این گروه ها میباشد که از نظر فنی و غیره در سطح ۱- قرار دارند همنجور که در بالا گفتم تیزرهای ایران یکی از فجیع ترین و ضعیف ترین نوع تیزرها و تبلیغات هستش که نه از نظر مفهومی , کیفیت ساخت , مدل ها و بازیگران , دوربین و تجهیزات , حرکات اصولی و استاندارد , تصحیح رنگ , تدوین ودر سطح فوق پائین به سر میبره و هر روز داریم شاهد ساخت تیزرهای منهای ماورایی از این ۲ الی ۴ گروه ایرانی هستیم . مثال چند وقت پیش یه تیزر تبلیغاتی دیدم تو شبکه ۳ سیما که داخل یک ماشین یه نفر با کت و شلوار سفید نشسته و یه مگس دور سرش میچره و شروع میکنه به بیرون کشدن اسلحه و شکلیک میکنه و در یک زمان که میرسه به دره میزنه رو ترمز و مگس میخوره مه شیشه و میمیره وقتی این تیزر رو دیدم فشارم نزدیک بود بره پائین تر از ۹ شانس آوردم که دوستم کانال رو عوض کرد . من نمیدونم این تیزر با اون فیملنامه و محتوا , کیفیت تصویر , دوربین لرزش , تدوین , مدل و چه جوری راه پیدا کرده که از شبکه پخش بشه واقعا یکی از فاجعه بارترین روزی بود که داشتم یه تیزر به اون مزخرفی رو نگاه میکردم
فیلمنامه و محتوا
خوب این دیگه باید گفت شاهکاری هستش که تو هیچ جای دنیا نمیشه دید به جز ایران که یکی از بدترین , افتضاح ترین , مذخرف ترین محتوا و فیلمنامه رو در ساخت تیزرها و تبلیغات میبینم . این محتوا و فیلمنامه میشه گفت اصلا ربطی به تیزر ساخته شده نداره و حتی اگر ۵ نفر استاد بشینن سر یک تیزر تبلیغاتی ایران و بخوان تحلیل داشته باشن کم میارن .کسی که فیملنامه یک تیزر رو مینویسه باید حداقل در رشته سینما لیسانس مربوطه رو داشته باشه و چندین سال تجربه فیلم کوتاه و مستند و زمینه ای مختلف داشته باشه تا بتونه همراه با چند کارشناس فیلمنامه یک تیزر تبلیغاتی رو بنویسه . امروز شاهد این هستیم که گروه هایی که تیزرها و تبلیغات ایران رو به صورت انحصاری دست خودشون گرفتند برای نوشتن فیلم نامه و محتوا فکر کنم میدن به بچه خانواده که تا دوم راهنمایی تحصیل کرده بنویسه و برای تولید آماده بشه . این محتوایی که من از تیزرهای ساخته شده میبینم انگار یک آدم مبتلا به بیماری روانگسیختگی، اسکیزوفرنی یا شیزوفرنی هستن که این محتوا و فیلمنامه رو مینویسن و بدتر از اونها میرن برای تولید تیزر
تصویر
دوربین مورد استفاده ساخت تیزر در چند سال پیش sony pd170 بود که بعد از معرفی دوربین های مختلف فیلم برداری و عکاسی کمی تغییر توشون دیده شد و به سمت دوربین های عکاسی رفتند و الان از هر ۱۰ تیزر تبلیغاتی ۱۱ تیزر توسط دوربین های Canon 7d - Canon 5d انجام میگیره . لرزش های تصویر , خمیدگی بسیار وحشتناک در تیزرها و تبلیغات , نداشتن سواد و تجربه در فیلم نامه نویسی , تصحیح و اصلاح رنگ, استفاده از کرین های ۱ میلیون تومانی ساخت ایران و مسائل دیگر که باعث شده این تیزرها و تبلیغات به این صورت در بیاد
تجهیزات
بعضی ها میگن که تجهیزات در ایران نیست و ما نمیتوانیم تیزرهای تبلیغاتی قوی بسازیم این جمله کاملا دروغ هستش و برای اینکه خودشون رو به زحمت نندازند این حرفها رو میزن . در ایران الان بهترین دوربین ها از جمله Redone . f23 . arri 435 . epic . si2k . arri 235 . f900 و دوربین های حرفه ای دیگه و تجهیزات حرکتی Steadicam pilot . jr . zephyr . archer و کرین هایی نظیر Phoenix . Panther . Sky و موارد اینچنینی که شاهد اون هستیم ولی این گروه ها به خاطر اینکه به خودشون سختی ندن میرن دنبال دوربین هایی مثل 5d یا 7dو تجهیزات عروسی و در کمتر از ۱ روز یک تیزر تبلیغاتی رو تولید میکنن و برای پخش اماده میشه و جالب اینجاست که بدون هیچگونه مشکلی پخش میشه

مدل و بازیگران
در این چند سال در تیزرهای تبلیغاتی که من دیدم تا ۳ سال پیش ۲ بازیگر یه یکیشون شامپوی صحت (که لاغر اندام بود) و اون یکی تبلیغ پاک یادت نره (که چاق بود) که هر دوتاشون هم از نظر چهره و هم از نظر بازی بدتر از دلقک های سیرک آفتاب روسیه بود حدودا چندین سال در تمام تبلیغات و تیزرهای ساخت ایران حضور داشتند و دارند و در این ۲ سال و تا به امروز که یه پسر جونی که الان که در تمام تیزرها و تبلیغات حضور داره و بیشتر برای تبلیغات همراه اول و بانک ها ایفای نقش میکنه که بازیگری و چهره در سطح فرا پاینی برخودار هستش که نمیدونم چرا به این شکل هستش هر روز در یک تبلیغ بازی میکنه . آیا تو ایران چهره های زیبا وجود نداره ؟ آیا تو ایران استعداد وجود نداره ؟ شاید هم از طریق رابطه دوستی و پارتی هستش که در تمام تبلیغات و تیزرها این شخص هستش و من در اینجا میگم که هزینه تمام تیزرهایی که میخواد بازی کنه تا ۵ سال آینده رو در وجه نقد بهش پرداخت میکنم تا دیگه تو تیزرهای تبلیغاتی ایران حضور نداشته باشه و از مدلهای دیگه استفاده کنند
گویندگان وصدا
به جای اینکه تیزرها و تبلیغات حرفه ای ساخته بشه برمیدارن یه سرود بسیار مسخره که وقتی پخش میشه بچه ها کانال تلویزیونی رو عوض میکنن میزارن رو تیزرهاشون که واقعا جای تاسف داره . انگار برنامه کودک هستش انگار یکسری دلقک جمع شدن و یه سروده افتضاح رو میخونن و میزارن رو کلیپ و هیچ معنا و مفهومی نداره . از گویندگان هم باید بگم که از ۱۰ سال پیش حدودا ۵۰% تیزرهای تبلیغاتی رو گویندگی کرده و وقتی صداش رو ادم میشنوه میخواد همونجا کانال رو عوض کنه . در ایران گویندگان بسیار عالی و نامی داریم که ازشون در این راستا استفاده نمیشه و در رادیو و در قصه شب باید این صدا ها رو شنید
تدوین
با اینکه امروزه شاهد ۱۰۰ عنوان آموزش های مختلف تحت پکیج های مختلف در اینترنت هستیم که برای آموزش های نرم فزارهایی مثل پریمیر , افترافکت , فاینال کات و غیره موجود هستش و سایت های آنلاین آموزشی مثل videocopilot به صورت رایگان آموش ها رو در اختیار دوستداران قرار میدن هنوز شاهد پیشرفت چشمگیری در این زمینه نبودیم . حداقل در زمینه های دیگه که در حد بسیار پائین هستش تدوین در جای خوبی قرار گرفته و امیدوارم که دوستان بیشتر در این زمینه تلاش داشته باشند.
سخن آخر
از این ناراحت هستم که بسیاری از دوستانی که در سایت باهاشون آشنا شدم چون پارتی و پول ندارن ولی استعدادهای بی نظیر دارند و بسیار افراد دیگر که در زمینه های مختلف حرفه ای هستند نمیتوانند وارد این حرفه بشوند . امیدوارم که افراد بی تجربه رو که با پارتی وارد شدن جای خودشون رو روزی با افرادی که عاشق این حرفه هستند عوض کنند (میدونم که میشه مثل عملیات غیر ممکن).
من هم تا جایی که تا الان تونستم دوستان و افرادی که عاشق این حرفه هستن رو با هم آشنا کردم و سایت dpfilm.com رو احداث کردم برای آشنایی دوستانی که میخواهند یک گروه برای خودشون تشکیل بدهند و با هم همکاری کنن و مانند یک سایت استخدام و کاریابی شده که امیدوارم دوستان استفاده کنند
شاید نقدها کمی تند بود ولی دوستان ببخشند و امیدوارم که ناراحت نشن و کمی خودشون رو اصلاح کنن در این زمینه.

حامد صلاحی ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])