PDA

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : اقتصاد و تجارت - مدیریت کسب و کار



prinstonp
17-12-2011, 00:08
تاکتیک های متخصص برندینگ ایرانی براي برنده شدن در مذاكرات تجاري

هنر متقاعد کردن راز موفقيت انسانها و يا شرکتهاي تجاري موفق است پیمان هاشمیان صاحب نظر مشهور ایرانی در عرصه مديريت برند معتقد است ، هنر متقاعد کردن راز موفقيت انسانها و يا شرکتهاي تجاري موفق است.امروزه بسياري از شرکتها جهت برنده شدن در مناقصات و مزايده ها در عرصه تجارت ، از متخصصين زبده در امر مذاکرات تجاري بهره مي گيرند.در اينجا براي شما چند راهکار در مذاکرات تجاري را ذکر مي کنيم که حاصل تجربيات اين مشاور حرفه اي مدیریت کسب و کار مي باشد :

1- هيچگاه اولين پيشنهاد را شما ندهيد :
بسيار ساده است، اينطور نيست؟ تا آنجا که مي توانيد، در هر موقعيتي هم که براي مذاکره قرار داريد، اولين پيشنهاد را شما ندهيد. اگر طرف شما با يک پيشنهاد بزرگ جلو آمد، نشان مي دهد که ممکن است معامله انجام نشود و آنها راهشان را بکشند و بروند چون سنگ بزرگ هميشه نشانه نزدن است. با رعايت اين نکته مي توانيد از قصد و نيت طرفتان مطلع شويد.

2- هميشه دو خريدار را در کنار هم قرار دهيد
کاري که به شما خيلي قدرت عمل مي دهد اين است که هميشه براي يک جنس مشخص دو خريدار را کنار هم قرار دهيد. چه در کار باشد و چه در تجارت، اينکه دو نفر خواستار شما باشند هميشه باعث افزايش قدرت شما مي شود.

3- هميشه قيمت بالاتري بدهيد
هميشه قيمتي بالاتر از قيمت واقعي خودتان اعلام کنيد، اما نه اينقدر بالا که کسي حتي براي نگاه کردن هم جلو نيايد چون با اينکار فقط يک طمعکار جلوه خواهيد کرد.

4- هيچگاه خود را مشتاق نشان ندهيد
هر چقدر هم که به نظرتان معامله عالي باشد و کلي با آن سود کرده باشيد و بسيار خوشحال باشيد، هيچوقت چهره خود را شاد و مشتاق به طرف مقابل نشان ندهيد. چون با اينکار درونتان را به آنها نشان خواهيد داد و اين اصلاً خوب نيست. هميشه خونسرد و آرام باشيد.

5- هميشه براي ترک مذاکره آماده باشيد
اصلاً مهم نيست که چقدر دوست داريد آن معامله انجام شود، بايد هميشه خود را براي سر نگرفتن معامله هم آماده نشان دهيد. ممکن است اين سخت ترين کار در طي يک مذاکره باشد، اما گاهي بسيار به نفع شما خواهد بود. اگر مي بينيد که مذاکره اي درست نيست و ممکن است سرتان کلاه گذاشته شود، مي توانيد سريعاً کناره گيري کنيد.

6. فکر کنيد که طرف معامله به شما نياز دارد
يکي از سخت ترين قسمت هاي معامله اين است که شما فکر کنيد طرف شديداً به شما نياز دارد. اگر اينطور فکر نکنيد، اعتمد به نفستان پايين خواهد آمد. هميشه در ذهنتان مجسم کنيد که طرف معامله عميقاً خواستار کالاي شماست.

7- ياد بگيريد که ساکت بمانيد
گاهي اوقات وقتي پيشنهادي به شما ارائه مي شود، خيلي مهم است که جوابي نداده و چيزي نگوييد. براي 30 دقيقه، 90 دقيقه، يک ساعت، براي هر چقدر که شده دهانتان را باز نکنيد.

سکوتي ناراحت کننده ايجاد کنيد و طرف مقابل براي شکستن اين سکوت جزئيات بيشتري بيان خواهد کرد. شما ساکت بمانيد، کناره گيري نکنيد اما فقط به آنچه که طرف مقابل بازگو مي کند گوش فرا دهيد.

8- در مورد همه چيز تحقيق کنيد.
چه با دانستن در مورد گذشته طرف معامله تان باشد، چه اتفاقاتي که در جريان مذاکره مي افتد يا تحقيق در مورد کالاي مورد نظر باشد، هميشه بدانيد که در چه مورد مي خواهيد صحبت کنيد.

9- هيچگاه در وسط کار مذاکره را بر هم نزنيد
در معاملات هميشه تخفيف و امتياز دهي صورت مي گيرد. مهم نيست که از چقدر مي گذريد تا مذاکره را تمام کنيد، اما مهم اين است که مذاکره نبايد بر هم بخورد. هر چند که ممکن است آخر کار اصلاً رضايت زيادي از آن مذاکره نداشته باشيد.

10- هميشه مودب باشيد
مهم نيست که طرف مقابلتان با شما بد حرف مي زند يا کالايتان را تحقير مي کند، شما هيچگاه خونسردي خود را از دست ندهيد. با بدرفتاري چيزي جز شرمندگي نصيبتان نخواهد شد.


راه حل ويژه : کار را به نماينده تان بسپاريد!
ممکن است هر چند بار هم که اين مقاله را بخوانيد باز احساس کنيد که هنوز در مذاکره استاد نشده ايد. بنابراين در اينجا به آخرين توصيه اشاره مي کنم که از تمام اين نکات با ارزش تر است:

اگر شک داريد، يا حوصله اين کارها را نداريد، نماينده اي براي خود پيدا کنيد که اين کارهايتان را انجام دهد. اين نماينده هر کسي مي تواند باشد، يک وکيل حقوقي يا يکي از همکاران باتجربه، ولي به هر حال مسئله مهم اين است که اگر حوصله نداريد به هيچ وجه اين کار را خودتان انجام ندهيد.

منبع:
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید