PDA

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : تعریف مشتق

keivanalayi
23-11-2011, 13:21
سلام.
یکی از تعاریف مشتق اینه که خط مماس بر منحنی است. من در شکل زیر یک منحنی رسم کردم مشتق همون رو هم رسم کردم (با نرم افزار متلب) میشه بفرمائید این منحنی چه ارتباطی با شیب خط و دیگر تعاریف مشتق دارد ؟

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید

keivanalayi
24-11-2011, 09:57
عکس نرسید من عکس تو PC رو چه جوری میتونم Upload کنم ؟

skyzare
24-11-2011, 13:23
سلام.
یکی از تعاریف مشتق اینه که خط مماس بر منحنی است. من در شکل زیر یک منحنی رسم کردم مشتق همون رو هم رسم کردم (با نرم افزار متلب) میشه بفرمائید این منحنی چه ارتباطی با شیب خط و دیگر تعاریف مشتق دارد ؟

با سلام ...

خوب شما مثلا یه تابع به نام F(x) رو دارید . و میخواید شبب این تابع رو داخل یه نقطه خاص مثلا x=2 به دست بیارید . خوب یه روشش این هست که تابع F(x) رو رسم کنید بعد داخل نقطه x=2 خط مماس به تابع رو رسم کنید حالا اگه شیب خط مماس رو که رسم کردید به دست بیارید میشه مشتق داخل نقطه x=2 .

خوب یه روش دیگه هم این هست که شما مشتق تابع F رو که میشه ّF رو به دست بیارید و بعد شکل تابع ّF رو رسم کنید حالا مقدار تابع ّF رو که میشه y رو داخل نقطه x=2 به دست بیارید میشه همون مشتق تابع داخل نقطه مورد نظر که با شبیب خط مماس در نقطه x=2 در تابع F با هم برابر هست .

امیدوارم درست باشه . :20:

hamed6672
24-11-2011, 15:14
سلام.

با سلام...

لطفا اول عکستونو آپلود کنید ...

keivanalayi
25-11-2011, 12:00
با سلام...

لطفا اول عکستونو آپلود کنید ...

سلام چه طوری عکس اینجا آپلود کنم چون عکسم رو کامپیوتر .

keivanalayi
25-11-2011, 12:14
با سلام ...

خوب شما مثلا یه تابع به نام F(x) رو دارید . و میخواید شبب این تابع رو داخل یه نقطه خاص مثلا x=2 به دست بیارید . خوب یه روشش این هست که تابع F(x) رو رسم کنید بعد داخل نقطه x=2 خط مماس به تابع رو رسم کنید حالا اگه شیب خط مماس رو که رسم کردید به دست بیارید میشه مشتق داخل نقطه x=2 .

خوب یه روش دیگه هم این هست که شما مشتق تابع F رو که میشه ّF رو به دست بیارید و بعد شکل تابع ّF رو رسم کنید حالا مقدار تابع ّF رو که میشه y رو داخل نقطه x=2 به دست بیارید میشه همون مشتق تابع داخل نقطه مورد نظر که با شبیب خط مماس در نقطه x=2 در تابع F با هم برابر هست .

امیدوارم درست باشه . :20:
ممنون دوست خوب ولی باید عکس و ببینی من نمی دونم چه طوری میتونم عکس رو از PC به اینجا اپلود کنم ؟
اگه نرم افزار متلب رو داری اینو امتحان کن :
EZPLOT(X^3+4*X^2+3)
HOLD ON
EZPLOT(DIFF(X^3+4*X^2+3)

اون وقت ببین شکلی که بهت می ده اصلا هیچ ربطی به این تعاریف از نظر من نداره حتما من اشتباه می کنم ولی می خوام بدونم کجای کارم اشتباه.

hamed6672
25-11-2011, 14:49
ممنون دوست خوب ولی باید عکس و ببینی من نمی دونم چه طوری میتونم عکس رو از PC به اینجا اپلود کنم ؟
اگه نرم افزار متلب رو داری اینو امتحان کن :
EZPLOT(X^3+4*X^2+3)
HOLD ON
EZPLOT(DIFF(X^3+4*X^2+3)

اون وقت ببین شکلی که بهت می ده اصلا هیچ ربطی به این تعاریف از نظر من نداره حتما من اشتباه می کنم ولی می خوام بدونم کجای کارم اشتباه.

سلام ، عکس رو در یه سایت که مخصوص آپلود هست باید آپلود کنی دیگه . مثل این:

hamed6672
25-11-2011, 14:50
سلام ...

عکست رو در سایتهای مخصوص آپلود میتونی آپلود کنی و آدرسشونو اینجا بذاری.

مثل این سایت

skyzare
25-11-2011, 17:58
با سلام ...

متاسفانه نرم افزار متلب رو به علت تعویض ویندوز روی سیستمم فعلا ندارم .

برای قرار دادن عکس هم فکر نکنم کاربرهای عادی بتونند عکس رو توی سایت آپلود کنند شما بهتره عکس رو یه جایی آپلود کنید مثلا توی این سایت

بعدش ادرسش رو داخل تگ img قرار بدید در واقع همون گزینه وارد نمودن عکس که قرار بدید .

keivanalayi
25-11-2011, 22:35
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

---------- Post added at 11:34 PM ---------- Previous post was at 11:33 PM ----------

مرسی که راهنمایی کردین.

---------- Post added at 11:35 PM ---------- Previous post was at 11:34 PM ----------

اگه میشه راهنمایی کنید و کاربرد هایی مشتق رو روی این دو منحنی برام مشخص کنید.

keivanalayi
28-11-2011, 15:45
سلام ، عکس رو در یه سایت که مخصوص آپلود هست باید آپلود کنی دیگه . مثل این:

دوست خوب آپلود کردم.

keivanalayi
29-11-2011, 10:36
با سلام ...

متاسفانه نرم افزار متلب رو به علت تعویض ویندوز روی سیستمم فعلا ندارم .

برای قرار دادن عکس هم فکر نکنم کاربرهای عادی بتونند عکس رو توی سایت آپلود کنند شما بهتره عکس رو یه جایی آپلود کنید مثلا توی این سایت

بعدش ادرسش رو داخل تگ img قرار بدید در واقع همون گزینه وارد نمودن عکس که قرار بدید .

سلام ممنون آپلود کردن.
منتظر جوابت هستم.

---------- Post added at 11:36 AM ---------- Previous post was at 11:33 AM ----------

آپلود کردن دیدین ؟

g.b
14-02-2012, 23:08

---------- Post added at 11:34 PM ---------- Previous post was at 11:33 PM ----------

مرسی که راهنمایی کردین.

---------- Post added at 11:35 PM ---------- Previous post was at 11:34 PM ----------

اگه میشه راهنمایی کنید و کاربرد هایی مشتق رو روی این دو منحنی برام مشخص کنید.

مشتق تابع درجه3 تابع درجه دو میباشد که اگر تابع درجه دو را با تابع درجه 3 مساوی قرار بدهی ،یک معادله درجه3 مساوی 3 بدست میآید که طبق قضیه اساسی جبر 3جواب دارد و بنا به نمودار در 3 نقطه برخورد داریم که صدق میکند و همچنین بنا به قضیه مقدار میانی ( f(x (معادله درجه3)در بازه باز صفر تا منفی یک دارای ریشه است که این نیز یکی از نتایج کاربرد مشتق است که از نمودار به وضوح دریافت میشود و...
همچنین دوست عزیز مشتق تابع شیب خط قاطع بین دو نقطه است نه خود خط.یعنی به وسیله مشتق شیب نمودار مشتق صعودی ،نزولی و... را میتوان بدست آورد نه خود نمودار .خط مماس لزوما" خود نمودار نیست

ali_kasper
18-02-2012, 17:07
از دوستان میشه کسی برای من نشون بده چرا n به توان 0 میشه 1 ؟

pinokiu
18-02-2012, 17:41
از دوستان میشه کسی برای من نشون بده چرا n به توان 0 میشه 1 ؟
منم نمیدونستم سرچ کردم پیدا کردم
خیلی سادست
n^0=n^m ÷ n^m = (n / n)^m = 1

hts1369
18-02-2012, 18:29
جای درستی سوالتون رو نپرسیدید (باید تو اتاق ریاضیات بپرسید)
میدونیم که خط اول و دوم برابر با یک هست پس خط سوم هم مقدارش یک هست.
البته شاید این اثبات نباشه ولی یه جورایی توجیه میکنه این مساله رو.

ali_kasper
18-02-2012, 18:40
مرسی از دوستان که پاسخ دادن!

نمیدونم اینجا جاش هست این مساله رو ادامه بدیم یا نه ولی من دنبال این اثبات نبودم،چون نمیشه با این ثابت کرد که n به توان 0 میشه 1

بذارید راهنماییتون کنم که دوستان بهتر بتونن کمکم کنند

ما در تعریف توان داریم:a به توان n میشه n تا a که عمل بینشون ضربه

حالا چجوری میشه ثابت کرد یا فهموند که صفر تا a که عمل بینشون ضربه جواب میشه 1

ممنون(بازم معذرت از درست نبودن جایگاه سوال در این تاپیک)

pinokiu
19-02-2012, 05:09
مرسی از دوستان که پاسخ دادن!

نمیدونم اینجا جاش هست این مساله رو ادامه بدیم یا نه ولی من دنبال این اثبات نبودم،چون نمیشه با این ثابت کرد که n به توان 0 میشه 1

بذارید راهنماییتون کنم که دوستان بهتر بتونن کمکم کنند

ما در تعریف توان داریم:a به توان n میشه n تا a که عمل بینشون ضربه

حالا چجوری میشه ثابت کرد یا فهموند که صفر تا a که عمل بینشون ضربه جواب میشه 1

ممنون(بازم معذرت از درست نبودن جایگاه سوال در این تاپیک)
والا من یه مقدار گشتم اما چیزی پیدا نکردم
کسی تو این زمینه تخصص نداره؟

ali_kasper
19-02-2012, 13:32
والا من یه مقدار گشتم اما چیزی پیدا نکردم
کسی تو این زمینه تخصص نداره؟
ممنون دوست عزیز!من این سوال رو در تاپیک اتاق ریاضی مطرح کردم و دوستان هم لطف کردند و جواب دادند.

لطفا این بحث رو ادامه ندید