مشاهده نسخه کامل
: روش ساخت تابع
keivanalayi
09-11-2011, 21:23
بچه سلام.
کسی میتونه بگه چه طوری می شه از روی دامنه و برد تابع رو ساخت ؟ ؟ ؟ ؟ ؟
نا گفته نباشد که اگه رابطه دامنه و برد ساده باشه ساختن تابع کاری نداره ولی اصول علمی اونو برای دامنه و برد های پیچیده تر منظورم هست.
davy jones
10-11-2011, 12:03
بچه سلام.
کسی میتونه بگه چه طوری می شه از روی دامنه و برد تابع رو ساخت ؟ ؟ ؟ ؟ ؟
نا گفته نباشد که اگه رابطه دامنه و برد ساده باشه ساختن تابع کاری نداره ولی اصول علمی اونو برای دامنه و برد های پیچیده تر منظورم هست.
سلام بچه :31:
روش یکتایی نداره. بستگی داره که شما بخواین از کدوم یک از توابع پایه ی ریاضیات استفاده کنین (البته این اصطلاح توابع پایه رو از خودم در آوردم) منظورم اینه که مثلا شما میخواین رابطه ی بین دامنه و بردتون رو با توابع چند جمله ای برقرار کنین یا با توابع مثلثاتی و یا توابع نمایی و ... با هرکدوم از اینها به تنهایی میشه بین هر بازه ی دامنه با هر بازه ی بردی رو یک رابطه ای (که تابع هم باشه) برقرار کرد.
موفق باشین.
90/8/19
keivanalayi
10-11-2011, 22:23
سلام بچه :31:
روش یکتایی نداره. بستگی داره که شما بخواین از کدوم یک از توابع پایه ی ریاضیات استفاده کنین (البته این اصطلاح توابع پایه رو از خودم در آوردم) منظورم اینه که مثلا شما میخواین رابطه ی بین دامنه و بردتون رو با توابع چند جمله ای برقرار کنین یا با توابع مثلثاتی و یا توابع نمایی و ... با هرکدوم از اینها به تنهایی میشه بین هر بازه ی دامنه با هر بازه ی بردی رو یک رابطه ای (که تابع هم باشه) برقرار کرد.
موفق باشین.
90/8/19
haha منظورم بچه ها بود پسر ;).
ببین راستش زیاد مهم نسیت نمایی باشه یا . . . . فقط می خوام بدونم چه طوری میشه این کارو کرد.
ولی خوب از روی رشد Range نسبت به Domain میشه تشخیص داد نمایی هست یا مثلثاتی یا . . .
در کل اونش زیاد مهم نیست فقط می خوام بدونم چه جوری این کارو میشه انجام داد.
davy jones
17-11-2011, 18:34
haha منظورم بچه ها بود پسر ;).
ببین راستش زیاد مهم نسیت نمایی باشه یا . . . . فقط می خوام بدونم چه طوری میشه این کارو کرد.
ولی خوب از روی رشد Range نسبت به Domain میشه تشخیص داد نمایی هست یا مثلثاتی یا . . .
در کل اونش زیاد مهم نیست فقط می خوام بدونم چه جوری این کارو میشه انجام داد.
میشه برای بازه های پیوسته در دامنه و برد یک پاره خط راست رو در نظر گرفت که کل بازه ی دامنه و برد رو پوشش بده (این مثال رو بنده برای بازه ی بسته نوشم که البته این مثال برای بازه ی باز هم صادقه) مثلا اگه بازه ی دامنه [a,b] و بازه ی برد [m,n] باشه تابع [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ;&space;x%5Cin&space;[a,b] میتونه تابع مورد نظر ما باشه. برای بازه هایی از دامنه و برد که پیوسته نیستند و مثلا چند بازه ی تکه تکه و جدا از هم باشد، برای هر کدام از بازه ها هم میتوان از همین روش استفاده کرد.
موفق باشین.
90/8/26
keivanalayi
19-11-2011, 01:10
میشه برای بازه های پیوسته در دامنه و برد یک پاره خط راست رو در نظر گرفت که کل بازه ی دامنه و برد رو پوشش بده (این مثال رو بنده برای بازه ی بسته نوشم که البته این مثال برای بازه ی باز هم صادقه) مثلا اگه بازه ی دامنه [a,b] و بازه ی برد [m,n] باشه تابع [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ;&space;x%5Cin&space;[a,b] میتونه تابع مورد نظر ما باشه. برای بازه هایی از دامنه و برد که پیوسته نیستند و مثلا چند بازه ی تکه تکه و جدا از هم باشد، برای هر کدام از بازه ها هم میتوان از همین روش استفاده کرد.
موفق باشین.
90/8/26
ممنون ازت ولی یکم درست جواب نمیده.این همون فورمول معادله خط خودمون.
Exa:
x=2 , 3
y=12, 18
y=6*x-9
کا اگه بزاریم جواب نمی ده ! ! !
davy jones
19-11-2011, 18:34
ممنون ازت ولی یکم درست جواب نمیده.این همون فورمول معادله خط خودمون.
Exa:
x=2 , 3
y=12, 18
y=6*x-9
کا اگه بزاریم جواب نمی ده ! ! !
سلام.
حق با شماست. معادله ی خط رو اشتباه نوشته بودم. درستش اینه:
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
موفق باشین.
90/8/28
keivanalayi
19-11-2011, 23:27
سلام.
حق با شماست. معادله ی خط رو اشتباه نوشته بودم. درستش اینه:
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
موفق باشین.
90/8/28
آقا مرسی لطف کردی واقا ممنون اره جواب داد.
فقط 1 سوال دیگه اینکه اینو چه جوری میتونم تعمیم بدم برای بیشتر از 2نقطه مثلا برای 10 تا یا n تا X ؟
یعنی برای هر هر بازه تابع شو بنویسم بعد توابع و با هم جمع کنم ؟ بعید درست گفته باشم نه ؟
اینم راهنمایی کن لطفا.
راستی این سبک معادله فقط با X و افزایش احتمالا درجه X کار کنه من چه طوری می تونم تو این تابع برای رسین به جواب از توابع خود ریاضیات مثل Log یا Sin و . . . . به صورت ترکیبی استفاده کنم تا تابع رو بنویسم امید وارم منظورم خوب رسونده باشم.
خلاصه میخوام براش از توابع خود ریاضی هم استفاه کنم مثلا یک تابعی این جوری بشه:
y=sinx+x^2+Log4x
این مثال بود.
ممنونم ازت.
davy jones
20-11-2011, 08:37
آقا مرسی لطف کردی واقا ممنون اره جواب داد.
فقط 1 سوال دیگه اینکه اینو چه جوری میتونم تعمیم بدم برای بیشتر از 2نقطه مثلا برای 10 تا یا n تا X ؟
یعنی برای هر هر بازه تابع شو بنویسم بعد توابع و با هم جمع کنم ؟ بعید درست گفته باشم نه ؟
اینم راهنمایی کن لطفا.
راستی این سبک معادله فقط با X و افزایش احتمالا درجه X کار کنه من چه طوری می تونم تو این تابع برای رسین به جواب از توابع خود ریاضیات مثل Log یا Sin و . . . . به صورت ترکیبی استفاده کنم تا تابع رو بنویسم امید وارم منظورم خوب رسونده باشم.
خلاصه میخوام براش از توابع خود ریاضی هم استفاه کنم مثلا یک تابعی این جوری بشه:
y=sinx+x^2+Log4x
این مثال بود.
ممنونم ازت.
به ازای سه تا نقطه ای که داریم همواره نمیتونیم یک خط راست از اونها بگذرونیم. چون ممکنه این سه نقطه در یک راستا نباشند. ولی همواره از سه نقطه میشه یک سهمی (ax^2+bx+c) منحصر به فرد عبور داد. فقط کافیه که یک دستگاه سه معادله و سه مجهول رو حل کنیم تا ضرایب a و b و c به دست بیاد. به همین صورت میشه ثابت کرد که از هر n تا نقطه میشه یک چندجمله ای از درجه ی n-1 عبور داد به طوریکه منحصر به فرد و یکتا باشه.
در درس ریاضیات مهندسی در دانشگاه می آموزید که چگونه میتوان هر تابعی رو با توابع پایه ی ریاضیات (مثل چند جمله ایها ، توابع مثلثاتی ، توابع نمایی یا لگاریتمی و ...) بسط بدیم. روش بالا در حقیقت استفاده از بسط توابع چند جمله ایه که به اون بسط تیلور هم گفته میشه. اگر مایل باشیم که از توابع مثلثاتی استفاده کنیم و نمودار دلخواه خودمون رو براش یه ضابطه ی مثلثاتی پیدا کنیم، اونوقت در حقیقت ما از بسط فوریه استفاده کرده ایم.
برای مطالعه ی بیشتر در این زمینه به پیوندهای زیر مراجعه کنید:
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
موفق باشین.
90/8/29
keivanalayi
20-11-2011, 16:11
واقا ممنونم دوست خوب.
vBulletin , Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.