ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : به بهانه ی درگذشت جان مك كارتي ، پدر هوش مصنوعی



DΔRK
26-10-2011, 13:14
جان مك كارتي ، پدر هوش مصنوعی که در سال 1956 موضوعی به این نام را برای اولین بار در یکی از مقاله هایش مطرح کرده و زبان برنامه نویسی Lisp را ابداع کرده بود، در سن 84 سالگی درگذشت.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
زمانی که ابررایانه "دیپ بلو" در ماه مه 1997 موفق شد قهرمان شطرنج جهان گری کاسپاروف را شکست دهد، این پیروزی به عنوان موفقیتی بزرگ برای هوش مصنوعی توصیف شد، اما جان مک کارتی، مردی که این اصطلاح را برای اولین بار خلق کرد و در توسعه هوش مصنوعی پیشگام شد، نظری متفاوت داشت، به اعتقاد او هوش مصنوعی هنوز راه طولانی را در پیش داشت.
وی در سال 1956 نه تنها عبارتی جدید را به واژه نامه عمومی افزود، بلکه بنیانگذار عصری کاملا جدید از تحقیقات در زمینه علوم رایانه ای شد.
مك كارتي در سالهای بعدی موفق به ابداع زبان Lisp، یکی از تاثیرگذارترین زبانهای برنامه نویسی رایانه ای در جهان شد و در توسعه سیستم‌های اشتراک گذاری زمان نقشی کلیدی ایفا کرد، سیستمی که بدون آن اینترنت مدرن به وجود نمی آمد.
مک کارتی که برای چهار دهه در دانشگاه استنفورد مشغول به کار و مطالعه بود، در سل 1962 لابراتوار هوش مصنوعی استنفورد را پایه گذاری کرد.

او در سال 2003 به شرکت گوگل پیوست تا در توسعه جستجوگرهاي این شرکت مشارکت داشته باشد.
بر اساس گزارش وایرد، بسیاری از متخصصان مک کارتی را اولین فردی می دانند که چاشنی محاسبات رایانه ای را به زبان ساده برنامه نویسی افزود و با این کار و ابداع زبان برنامه نویسی Lisp تاثیر بزرگی بر روی زندگی انسانها گذاشت.

DΔRK
26-10-2011, 13:20
جان مك‌كارتي، دانشمند علوم رايانه و علوم شناختي در سن 84 سالگي درگذشت كه از سال‌ها پيش به‌دليل خدماتش به جهان علم و فناوري نوين، به عنوان پدر هوش مصنوعي معروف شده بود.



مك كارتي در واقع بنيانگذار عصري نوين از تحقيقات در زمينه علوم رايانه‌اي بود و بسياري از متخصصان اين حوزه، او را اولين فردي مي‌دانند كه چاشني محاسبات رايانه‌اي را به زبان ساده برنامه‌نويسي افزود و با ابداع زبان برنامه نويسي (Lisp (List Processing تاثير بزرگي روي زندگي انسان مدرن گذاشت.
زبان Lisp در واقع يكي از تاثيرگذارترين زبان‌هاي برنامه‌نويسي رايانه‌اي در جهان است كه سال 1958 در دانشگاه MIT توسعه داده شد و از آن پس در اشتراك‌گذاري زمان در علوم كامپيوتر نقشي كليدي ايفا كرد.
مك‌كارتي در حالي اين سيستم متفاوت را ابداع كرد كه بدون آن اينترنت مدرن به‌وجود نمي‌آمد و به مرور شكل‌هاي جديدتري از Lisp در سيستم‌هاي خبره و برنامه‌هاي پردازش زبان طبيعي(NLP) به كار گرفته شد.
البته خود مك كارتي در زمان ابداع اين سيستم معتقد بود مي‌توان كاري كرد كه ماشين نيز هوشي همانند هوش انساني داشته باشد و lisp را به عنوان زباني كه مي‌تواند اين هوش را توصيف كند، به جهانيان ارائه كرد.
مك كارتي كه براي چهار دهه در دانشگاه استنفورد مشغول به كار و مطالعه بود، سال 1962 لابراتوار هوش مصنوعي استنفورد را پايه‌گذاري كرد و چند سال بعد دستاورد او يعني ابررايانه «ديپ بلو» شگفتي آفريد.
در ماه مي ‌1997 اين ابررايانه يا ربات هوشمند موفق شد قهرمان شطرنج جهان گري كاسپاروف را شكست دهد.
در حالي كه تمام دنيا اين دستاورد را به عنوان موفقيتي بزرگ براي هوش مصنوعي مي‌دانستند و تا مدت‌ها پيروزي ماشين بر انسان به تيتر اول اخبار تبديل شده بود، مردي كه موجبات اين پيروزي را براي اولين‌بار ايجاد كرد و در توسعه هوش مصنوعي پيشگام شد، نظري متفاوت داشت؛ چرا كه با وجود اين موفقيت، به اعتقاد مك كارتي هوش مصنوعي هنوز راه طولاني را پيش‌رو داشت؛ راهي كه به نظر نمي‌رسد به اين زودي‌ها به آخر برسد، مخصوصا حالا كه يتيم شده است.