مشاهده نسخه کامل
: √ بهمن کاظمی
Maryam j0on
22-10-2011, 13:45
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
← زنـــدگی نامـــه :
بهمن كاظمي- متولد 1345
موسيقي شناس اقوام و ملل- مدرس دانشگاه
موسيقي آوازي را از دوران كودكي و موسيقي سازي را از دوران نوجواني فراگرفت. خانواده پدري اش آشنا با خط و ادبيات ، و خانواده مادري او از شيفتگان موسيقي سنتي بودند. از اين رو، وی از همان ابتدا به شنيدن آثار صوتي دوران قاجار روي آورد. در اين زمينه، ميرعلي مكرمي از دوستان و معاصران اقبال آذر گنجينه گرانبهايي از موسيقي قديم و روایت متفاوتی از ردیف آوازی را در اختيار وي قرار داد كه از دوران نوجواني چراغ راهش شد.
در حوزه ادبيات فارسي از دو اديب بزرگ خطه غرب، استاد بهزاد كرمانشاهي و استاد وفاي كرمانشاهي بهره فراوان برد. افزون بر اینها، كاظمي از استادان گمنام و بنام فراواني نیز بهره برده است و همواره خود را وامدار ايشان مي داند. از آن ميان مي توان به حسن شيري، رحمت الله مرآتي، نعمت الله معتمدي، حشمت الله مسنن، محمود تاجبخش و ابراهيم سپهري اشاره نمود. همچنين آشنايي بيست و چند ساله با استاد حاتم عسكري فراهاني باعث گرديد از تجارب رديف و مجموعه آرشيو شخصي ايشان بهره هاي فراوان ببرد. در سال 1376 آخرين استادي كه در نحوه نگرش وي به موسيقي آوازي تأثير بسزايي گذاشت، استاد صديف رامبد بود كه با سخاوتي كم نظير تجارب هنر مركب و مرصع خواني خويش را در اختيار وي نهاد. رابطه وي با این دو استاد اخير و استاد وفای کرمانشاهی فراتر از رابطه موسيقي و شعر است، به گونه ای که كاظمي آنان را جزئي از خانواده و خويشان خود مي داند.
بهمن كاظمي از سال 1375 به فعاليت هاي پژوهشي گسترده اي در زمينه موسيقي اقوام ايراني پرداخت و حجم عظيمي از سرمايه هاي مادي و معنوي اش را در این راه نهاد. حاصل اين پژوهش ها، بيش از 1000 ساعت ضبط تصویری و 40000 قطعه عکس از زندگی موسيقایی اقوام ايراني است كه در زمان حاضر معتبرترين منبع پژوهش موسيقايي كشور ايران به شمار مي آيد. افزون بر پژوهش در کشورهای آذربایجان، ترکمنستان و تاجیکستان، وی در سال هاي 1385 تا 1389 فرصتي يافت تا در كشور مالزي به مطالعه و بررسي موسيقي تمدن هاي چين و هند نيز بپردازد.
بخشی از سوابق علمي و پژوهشي بهمن کاظمی عبارت اند از:
1380 ، UPM در حکومت و سیاست از دانشگاه (PhD)دکتر
برنده مقاله برتر سازمان يونیسف در مورد حقوق كودكان، 1376
پژوهشگر نمونه سازمان صداوسيما، 1382
مدرس دانشکده هنر و معماری، واحد تهران مرکز،1382- 1378
عضو شورای پژوهش موسیقی سازمان صدا و سیما، 1380- 1378
طراح كشور هشت قوميتي ايران و نشر كتاب (هويت ملي در ترانه¬هاي اقوام ايراني ) ، 1380
نشر كتاب ( قانونمندي آواز ) ، 1375
ارائه نوار ياران همدم در سال 1373 و اجراي كنسرت هاي متعدد تا پیش از سال 1376
آهنگ سازي و خوانندگي تصانيف متعدد در حوزه موسيقي سنتي تا پیش از سال 1376
نشر کتاب (موسیقی قوم کرد)، 1389
نشر کتاب (موسیقی قوم تالش)، 1389
نشرکتاب (موسیقی ایلام)، 1389
نشر مجموعه نفیس (سلسله موی دوست، مردم شناسی موسیقی اقوام ایرانی)، 1389
نشر کتاب( گلبانگ سربلندی)، 1389
Maryam j0on
03-11-2011, 12:24
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
نام کتاب : موسیقی قوم تالش
موضوع : گونه های رایج موسیقی درقوم تالش
تاریخ انتشار: 1389
ناشر : فرهنگستان هنر
توضیحات : قوم تالش يكي از اقوام هشت گانه ايراني است. طرح كشور هشت قوميتي ايران (تالش، كرد، لر، عرب، بلوچ، آذري، فارس، تركمن) نخستين بار توسط پديد آورنده كتاب حاضر مطرح گرديد. كتاب هويت ملي در ترانه هاي اقوام ايراني 1380 كه حاصل آن پژوهش بود ويژگيهاي كلي و موسيقيايي اين اقوام را معرفي نمود. كتاب حاضر به بررسي خردتر گونه هاي موسيقي رايج در قوم تالش پرداخته است.تالش ها كه امروز در شمال ايران ساكن هستند، هويت ملي خود را در قالب گونه هاي رايج موسيقي شامل لالايي ها، موسيقي كودكان، موسيقي كار، نغمه هاي مرتبط با فصول و كوچ، موسيقي شادي، عزا، حماسي، آييني، تاريخي و ترانه هاي عاشقانه بيان مي كنند. در اين اثر نغمه هاي تالشي شرح داده شده اند، به خط نت درآمده اند و همراه كتاب نيز نمونه هايي از اين اجراها يا موارد مشابه آنها به صورت لوح تصویری آمده است.
_____________________________
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
نام کتاب : موسیقی قوم کرد
موضوع : گونه های رایج موسیقی در قوم کرد
تاریخ انتشار : 1389
ناشر : فرهنگستان هنر
توضیحات : قوم كرد يكي از اقوام هشت گانه ايراني است. طرح كشور هشت قوميتي ايران (تالش، كرد، لر، عرب، بلوچ، آذري، فارس، تركمن) نخستين بار توسط پديد آورنده كتاب حاضر مطرح گرديد. كتاب هويت ملي در ترانه هاي اقوام ايراني 1380 كه حاصل آن پژوهش بود ويژگي هاي كلي و موسيقايي اين اقوام را معرفي نمود. كتاب حاضر به بررسي خردتر گونه هاي موسيقي رايج در قوم كرد پرداخته است. كردها كه همواره بر آريايي بودن خود تأكيد دارند، مؤلفه هاي هويت ملي و ايراني خود را از طريق حفظ بخش هايي از زبان و موسيقي باستاني ايرانيان از نسلي به نسل ديگر منتقل كرده اند. اثر حاضر به معرفي گونه هاي رايج موسيقي در قوم كرد پرداخته است. اين مجموعه به گستره وسيعي از لالايي ها، نغمه هاي كودكان، موسيقي كار، نغمه هاي مرتبط با فصول و كوچ، موسيقي شادي، عزا، حماسي، آييني، تاريخي، ترانه هاي عاشقانه و مقام هاي اصلي موسيقي سازي و آوازي در هر منطقه پرداخته است. نغمه ها شرح داده شده اند، به خط نت درآمده اند و همراه كتاب نيز نمونه هايي تصويري از اين اجراها يا موارد مشابه آنها به صورت لوح تصویری آمده است.
_____________________________
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
نام کتاب : سلسله موی دوست
موضوع : مردم شناسی موسیقی اقوام ایرانی
تاریخ انتشار : 1389
ناشر : فرهنگستان هنر
موضوع : مجموعه نفیس سلسله موی دوست، موسيقي در ميان اقوام ايراني را به روايت عكس به نمايش مي گذارد. در اين باره موسيقي رايج در هفت قوم تالش، كرد، لر، بلوچ، عرب، آذري و تركمن در قالب هفت فصل به تصوير آمده اند. در ابتداي هر فصل طي مقدِمه اي كوتاه ويژگي هاي فرهنگي، زباني و آداب و رسوم هر قوم شرح داده شده است. مجموعه حاضر حاصل بيست سال پژوهش مستمر دكتر بهمن كاظمي است كه به ثبت و ضبط آثار صوتي، تصويري، مكتوب و شفاهي فرهنگ اقوام ايراني پرداخته است. اين مجموعه گردآوري شده بي نظيرترين منبعي است كه در خصوص فرهنگ شفاهي و موسيقي اقوام ايراني است كه تا كنون به انجام رسيده است.
Maryam j0on
03-11-2011, 12:32
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
نام کتاب : موسیقی ایلام
موضوع : گونه های رایج موسیقی در استان ایلام
تاریخ انتشار : 1389
ناشر : فرهنگستان هنر
موضوع : ايلام كه روزي بخشي از سرزمين باستاني عيلام بوده است، امروز يكي از استانهاي غربي كشور ايران است. مردم اين ناحيه به گونه هاي مختلف ايلي، عشايري، و شهري زندگي مي كنند. از اين رو، بخش هايي از سنت هاي باستاني را با زندگي خود همراه دارند. كتاب حاضر به معرفي گونه هاي رايج موسيقي در استان ايلام پرداخته است. اين موسيقي شامل لالايي ها، نغمه هاي شادماني، عزا، ترانه هاي عاشقانه و آواهاي باستاني نظير هوره مي باشد. مؤلف كتاب كه در حوزه ايران فرهنگي به پژوهش هاي گسترده اي در زمينه موسيقي شناسي اقوام پرداخته است، در اين پژوهش نيز با استفاده روشهاي ميداني، مشاهده و مصاحبه به ثبت، ضبط و تحليل اين نغمه ها پرداخته است. اثر حاضر نخستين پژوهشي است كه تا كنون در اين باره به انجام رسيده و بخشي از يافته هاي پژوهشي پديدآورنده اثر حاضر است، پژوهش هاي گسترده اي كه تمامي كشور پهناور ايران، كشورهاي آذربايجان، گرجستان، تاجيكستان، تركمنستان و بخش هايي از آسياب جنوب شرقي را در بر گرفته و به عنوان اصلي ترين منبع موسيقي اقوام ايراني به شمار مي آيد.
_____________________________
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
نام کتاب : گلبانگ سر بلندی
موضوع : بررسی مبانی آوازی ایران
تاریخ انتشار : 1389
ناشر : فرهنگستان هنر
توضیحات : مجموعة مطالب مندرج در اين كتاب که به همراه هشت عدد لوح فشرده صوتی منتشر شده است، به بحث پيرامون اجزاء و اجراي آواز پرداخته و به بررسي صدها اثر برجسته از آوازخواني اواخر قاجار، شامل اولین آثار صوتی ضبط شده بر روی صفحات سنگی گرامافون می پردازد. بررسی مبانی آواز ایرانی، تحلیل شیوه های آوازخوانی در طی سده گذشته، شرح تاریخی سیر ضبط موسیقی و دیسکوگرافی دوره اول ضبط صفحه، از جمله تلاش هایی است که در این مجموعه گردآوری شده است.
_____________________________
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
نام کتاب : قانون مندی آواز
موضوع : نقد موسیقی آوازی ایران
تاریخ انتشار : 1375
ناشر : نشر آروین
_____________________________
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
نام کتاب : هویت ملی در ترانه های اقوام ایرانی
موضوع : ترانه های قومی با مضامین ملی
تاریخ انتشار : 1380
ناشر : موسسه مطالعات ملی
توضیحات : طرح پژوهش قوم شناسي ايران با محوريت موسيقي و هويت ملي در ميان اقوام ايراني براي نخستين بار در سال 1374 آغاز گرديد و طي سالهاي 1380-1378 به نشر مقاله هاي هويت و همبستگي ملي در فصلنامه مطالعات ملي و كتاب هويت ملي در ترانه هاي اقوام ايراني انجاميد . پس از آن طي حضوري مستمر ، شبانه روزي و پنج ساله گونه هاي مختلف موسيقي رايج در اين قوميت ها ثبت و ضبط گرديد . طرح كشور هشت قوميتي ايران (تالش، كرد، لر، عرب، بلوچ، آذري، فارس، تركمن) نخستين بار توسط پديد آورنده كتاب حاضرمطرح گرديد که كتاب هويت ملي در ترانه هاي اقوام ايراني، ويژگي هاي كلي و موسيقايي اين اقوام را معرفي نموده و به تحلیل ملودی ترانه ها و تبیین تفاوت ها و تشابهات موسیقی این اقوام می پردازد.
Maryam j0on
03-11-2011, 12:39
طرح پژوهش قوم شناسي ايران با محوريت موسيقي و هويت ملي در ميان اقوام ايراني براي نخستين بار در سال 1374 آغاز گرديد و طي سالهاي 1380-1378 به نشر مقاله هاي هويت و همبستگي ملي در فصلنامه مطالعات ملي و كتاب هويت ملي در ترانه هاي اقوام ايراني در سال 1380، انجاميد . پس از آن طي حضوري مستمر ، شبانه روزي و پنج ساله گونه هاي مختلف موسيقي رايج در اين قوميت ها ثبت و ضبط گرديد . حاصل این پژوهش طرح كشور هشت قوميتي ايران (تالش، كرد، لر، عرب، بلوچ، آذري، فارس، تركمن) است که نخستين بار توسط بهمن کاظمی مطرح گرديد و همچنین شناسایی ويژگي موسيقايي اين اقوام و تبیین تفاوت ها و تشابهات موسیقی میان آنها که بیش از 1000 ساعت ضبط تصویری می باشد از دیگر تلاش هایی است که توسط وی صورت گرفته است.
← قوم ترکمـــن :
قوم ترکمن یکی از اقوام ایرانی است. بخش دیگری از آنها در کشور ترکمنستان به سر می برند. ترکمن ها مردمانی اند که منشاء نژاد ایرانی ندارند لیکن از دیرباز تا کنون در ایران ساکن بوده اند. زبان ترکمن ها ترکمنی است و یکی از شاخه های زبان های باستانی به شمار می آید.. قوم ترکمن در استان گلستانو بخش هایی از استان مازندران ساکن هستند. موسیقی جزء جدایی ناپذیر فرهنگ ترکمنی است. گونه های مختلف موسیقی رایج در این قوم عبارت اند از: -لالایی های مادران - ترانه ها و نغمه های کار -ترانه های عاشقانه - موسیقی و نغمه های مذهبی - موسیقی و نغمه های حماسی -موسیقی شادمانی -موسیقی سوگواری -موسیقی آیینی (مانند پرخوانی) -داستانسرایی موسیقایی و مانند اینها.
← قوم کـــرد :
کردها قوم بزرگ وکهنی هستند که امروزه در میان چند کشور زندگی می کنند. آنها مردمانی اند از نژاد آریایی که از دیرباز تا کنون در سرزمین ایران ساکن بوده اند و به زبان کردی که یکی از شاخه های زبان باستانی ایرانیان است سخن می گویند. کردهای ایران در استان های کردستان،کرمانشاه،ایلام و بخش هایی از استان های آذربایجان غربی و خراسان ساکن هستند. موسیقی جزء جدایی ناپذیر فرهنگ قوم کرد است. گونه های مختلف موسیقی رایج در این قوم عبارت اند از: -لالایی های مادران - ترانه ها و نغمه های کار -ترانه های عاشقانه - موسیقی و نغمه های مذهبی - موسیقی و نغمه های باستانی و حماسی -موسیقی شادمانی و پایکوبی -موسیقی سوگواری -موسیقی آیینی -داستانسرایی موسیقایی و مانند اینها.
← قوم آذری :
آذری ها یکی از اقوام بزرگ وکهن ایرانی هستند که امروزه در دو کشور ایران و آذربایجان زندگی می کنند. آنها مردمانی اند از نژاد آریایی که از دیرباز تا کنون در سرزمین ایران ساکن بوده اند و به زبان آذری که یکی از زبان های باستانی است سخن می گویند. آذری های ایران در استان های آذربایجان شرقی و غربی،همدان،زنجان و ًقزوین ساکن هستند. موسیقی جزء جدایی ناپذیر فرهنگ قوم آذری است. گونه های مختلف موسیقی رایج در این قوم عبارت اند از: -لالایی های مادران - ترانه ها و نغمه های کار -ترانه های عاشقانه - موسیقی و نغمه های مذهبی - موسیقی و نغمه های حماسی -موسیقی شادمانی و پایکوبی -موسیقی و مقام های عاشیقی -موسیقی آیینی -داستانسرایی موسیقایی و مانند اینها.
vBulletin , Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.