ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : به بهانه درگذشت استيو جابز مردي كه آسمان روياهايش هيچ‌گاه ابري نمي‌شد



DΔRK
21-10-2011, 13:29
استيو جابز درگذشت. خبر، كوتاه و در عين حال تاثربرانگيز بود. صحبت از رفتن مردي است كه دنياي مدرن و مملو از فناوري‌هاي نوين امروز را دچار آنچنان تحولات فناورانه‌اي كرده است كه بيل گيتس، رقيب هميشه سرسخت وي، در توصيف او وادار به بيان اين جمله شده است: «دنيا بندرت كسي را در خود مي‌بيند كه تاثير عميقي كه استيو جابز بر جاي گذاشت، داشته باشد. اثرات كارش در تمام نسل‌ها احساس مي‌شود.»
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
جابز كه از وي به عنوان مرد روياها نام مي‌برند گرچه از هر گونه پيچيدگي در ارائه فناوري‌هاي برتر دوران خود پرهيز مي‌كرد، اما همواره ديگران را به متفاوت فكركردن تشويق مي‌كرد. در حقيقت همين نگرش بنيادين در استراتژي كلي اپل بوده است كه به خلق رايانه مكينتاش و در ادامه سيستم‌هاي همراه و دوست‌داشتني همچون آي‌پاد، آي‌فون و آي‌پد منجر شده است. جابز در حالي به دليل ابتلا به سرطان لوزالمعده از دنيا رفت كه گرچه از ماه‌ها قبل مرگ قريب‌الوقوع را پذيرفته بود، اما با حضور در برنامه‌هاي مختلف اپل و رونمايي از iCloud (آي ابر) به دنيا ثابت كرد كه آسمان روياهايش هيچ‌گاه ابري نمي‌شود!
از استيو جابز به عنوان يكي از برجسته‌ترين ابداع‌كنندگان و پيشگامان طراحي فناوري‌هاي برتر و سرگرم‌كننده در آمريكا و حتي دنيا نام مي‌برند. به همين دليل است كه تصاوير و خبرسازي‌هاي وي همواره روي جلد بسياري از نشريات علمي جهان را به خود اختصاص مي‌دادند. در حقيقت از همان زمان كه نخستين جرقه‌هاي شكل‌گيري اپل زده شد تا زماني كه با برنامه‌سازي‌هاي دوست و همكار قديمي‌اش از شركتي كه خود آن را بنا نهاده بود اخراج شد و در نهايت همزمان با اوجگيري شركت‌هاي تصويرسازي Next و Pixar، جابز تنها به روياهايي فكر مي‌كرد كه سال‌ها پيش در گاراژ كوچك خانه‌اش در آنها غرق مي‌شد، يعني پيدا كردن راه‌هاي تازه براي لذت بردن از زندگي و تحقق آرزوهايي كه شايد براي بسياري دست‌نيافتني به نظر برسد. جابز در سال 1976 به همراه استيو وزنياك كه از مدت‌ها پيش رابطه دوستانه‌اي با وي داشت شركت اپل را در گاراژ خانه‌اش تاسيس كردند، اما با گذشت حدود 9 سال و به دليل بروز يك سري اختلافات با وي شركت اپل را ترك كرد و شركت ديگري به نام NeXT را بنيان نهاد و در سال 1986 استوديو پيكسار را از جورج لوكاس معروف خريداري كرد، اما براي جابز اپل چيز ديگري بود و دقيقا به همين خاطر بود كه سرانجام در سال 1996 يعني پس از 10 سال دوري از خانه كوپرتينو با فروش شركت جديدش به اپل، به شركت قديمي خود بازگشت.
بازگشت جابز به اپل به عنوان مديرعامل اين شركت تحولي بزرگ براي اپل رو به زوال بود. پس از اين بازگشت، شركت اپل روز به روز اوج گرفت و محبوبيت زيادي در ميان مصرف‌كنندگان در سرتاسر جهان به دست آورد تا جايي كه امروز با عرضه محصولاتي چون آي‌پاد، آي‌فون و آي‌پد به غول سازنده سخت‌افزارهاي اعجاب‌انگيز در دنياي رايانه تبديل شده است.
تفكري كه استيو جابز درخصوص نوع نگاه به مشتري و برآورده‌ساختن روياهاي آنها در شركت اپل نهادينه كرده بود حتي در دوره 10 ساله‌اي كه در آن حضور نداشت بخوبي به چشم مي‌خورد. اپل كه با ارائه رايانه شخصي Apple I و Apple II در سال 1977 تحولي بزرگ در دنياي رايانه‌هاي شخصي ايجاد كرده بود و حتي رقباي سرسختي نظير Commodore را به حاشيه رانده بود در سال 1980 رايانه شخصي Apple III را ارائه كرد، اما بلافاصله مشخص شد اشكالات اساسي در سيستم‌هاي نرم‌افزاري اين رايانه وجود دارد و به همين دليل درخواست بازگردانده شدن آنها به انبوهي از مشتريان در سراسر جهان ارسال شد.
تنها با گذشت 3 سال رايانه شخصي Lisa كه به ماوس و سيستم عامل داراي واسط گرافيكي و آيكون و پنجره‌هاي مختلفي مجهز بود رونمايي شد تا همگان خاطره تلخ Apple III را از ياد ببرند. به عقيده بسياري از كارشناسان Lisa را مي‌توان يكي از نقاط عطف 3 دهه فعاليت شاخص اپل عنوان كرد. پس از آن، سيستم عامل مكينتاش ارائه شد و جالب اين كه بسياري از نرم‌‌افزارهاي مشهور كنوني مانند مايكروسافت ورد و ادوبي فتوشاپ اولين بار براي رايانه مكينتاش نوشته شدند.

نكته: جابز گرچه از ماه‌ها قبل مرگ قريب‌الوقوع را پذيرفته بود، امـا با حضور در برنامه‌هاي مختلف اپل به دنيا ثابت كرد كه آسمان روياهايش هيچ‌گاه ابري نمي‌شود!


اما با بازگشت دوباره جابز به اپل به خوبي مشخص شد كه قرار است اتفاقات تازه‌اي در اين سيب گاززده (نماد شركت اپل) روي دهد. جابز به دنبال چيز تازه‌اي بود، چيزي فراتر از يك رايانه شخصي و سيستم عامل‌هاي متنوع. او در نظر داشت سخت‌افزارهاي كوچك، اما متنوع و با كاربردهاي سرگرم‌كننده را ارائه كند. اين نگرش طي بيش از يك دهه جواب داد. به عقيده بسياري از كارشناسان اگر بيل گيتس با مايكروسافت و خلق محصولاتي چون ويندوز، آفيس و اينترنت اكسپلورر مفهوم نرم‌افزار را در ذهن بشر حك كرد، استيو جابز در مدت بيش از 30 سال فعاليت، پايه‌هاي صنعت مدرن «هاي ـ تك» را بنا نهاد. مبناي وي در ارائه اين دسته از فناوري‌هاي برتر تنها يك چيز بود: سيستم‌هاي ساده كاربردي و سرگرم‌كننده را در دست بگيريد و از بودن در كنار آنها لذت ببريد. جابز بر اين عقيده بود كه خلاقيت فقط متصل‌كردن چيزهاست. اپل محصولات را طوري عرضه مي‌كند كه نوآوري هم در خود محصول باشد و هم اين كه نوآوري محصولات ديگر را تكميل كند! اپل همچنين تلاش زيادي براي يكپارچه‌شدن اكوسيستم‌اش مي‌كند. آي‌پاد لمسي، آي‌پد و آي‌فون همگي از آيتيونز و آپ استور بهره مي‌برند و اين خود بخوبي نشان از نگرش روبه جلوي جابز داشته است. اپل در همين جا متوقف نشده و به تازگي سرويس «آي ابر» را هم براي يكپارچه‌كردن هر چه بيشتر دستگاه‌هايش با هم به كار گرفته است، ابتكار عملي كه اين بار جابز شاهد واكنش هيجان‌انگيز طرفدارانش نخواهد بود.
يكي از ويژگي‌هاي بارز جابز در توسعه اهداف اپل توجه به پيشرفت‌هاي سريع رقبا و درازكردن دست همكاري با آنها بود. اين همان تفكر عجيبي است كه سال 1997 به بار نشست. در آن سال دنيا از همكاري مايكروسافت و اپل در پروژه مك ورلد حيرت‌زده شد چون هيچ‌كس تصور نمي‌كرد اين دو غول دنياي نرم‌افزاري به همكاري با يكديگر بپردازند، اما جابز براي ادامه راه و خلاص شدن از مشكلات مالي كه ناشي از يك دهه افت مالي اپل مي‌شد چاره ديگري نداشت. جابز به سرمايه بيش از 150 ميليون دلاري بيل گيتس، مرد شماره يك مايكروسافت نياز داشت. شايد هر كس جاي او بود چنين درخواستي را مطرح نمي‌كرد، اما جابز براي باقي ماندن در كورس رقابت ناچار به گفتن اين جمله شد: اين همكاري به نفع اپل است چون در نتيجه آن، اين شركت مي‌تواند دست به مشاركت‌هاي بزرگ صنعتي بزند.
استيو جابز به عنوان يكي از مديران برتر در زمينه جذب و پرورش نيروهاي خلاق نيز شناخته مي‌شود. اپل بيش از 30 هزار كارمند در سراسر جهان دارد و جالب اين‌كه همه ساله نشستي با عنوان «يكصد كارمند برتر» در مقر اصلي آن برگزار مي‌شود. شايد اين‌گونه تصور شود كه در اين نشست مديران رده بالا و ارشد اپل حضور پيدا مي‌كنند، اما هميشه اين‌گونه نيست. در بسياري از موارد و بنا به استراتژي‌اي كه از سوي جابز در لايه‌هاي مختلف اپل تعريف شده است همواره كارمندان و نيروهاي خرد، اما خلاق اين شركت نيز در اين نشست‌ها حاضر مي‌شوند و ايده‌هاي خود را مطرح مي‌كنند. بدون شك اين ابتكار عمل را مي‌توان به عنوان يكي از رازهاي موفقيت اپل در 2 دهه گذشته دانست.
مرد هميشه خبرساز اپل چند روز پيش در سن 56 سالگي و تنها يك روز پس از رونمايي از محصول جديد اپل يعني آيفون 4 از دنيا رفت. شركت اپل كه اكنون در دست «تيم كوك» است به احترام خدمات شاياني كه جابز به دنياي امروز كرده است تصوير بزرگي از وي در صفحه اول سايت اينترنتي اين شركت گذاشته است. در اين تصوير جابز درحالي به بازديدكننده نگاه مي‌كند كه گويي از وي مي‌خواهد به آينده و امكان محقق شدن هر رويايي فكر كند!

DΔRK
21-10-2011, 13:36
تا پایان سال جاری فروش تلفن های همراه هوشمند و تبلت ها از رایانه های شخصی بیشتر مي شود .
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
پیش بینی های بانک سرمایه گذاری آمریکایی «مری لینچ» نشان می دهد که تا پایان سال 2011 برای اولین بار فروش تلفن های همراه هوشمند و تبلت ها از فروش رایانه های شخصی بیشتر خواهد شد.
آنچه را که اکنون در حال وقوع است مدت ها قبل استیو جابز پیش بینی کرده بود. امروز پدر «آیفون» و «آی پد» درگذشته است اما فروش تلفن های همراه هوشمند و تبلت ها آماده است تا از فروش رایانه های شخصی بیشتر شود.
هفته نامه انگلیسی «اکونومیست» در مقاله ای با اعلام اینکه این عبور تاریخی به معنی یک چرخش فناورانه و اجتماعی است، نوشته است: اکنون زمانی فرا رسیده است که گجت های دیجیتالی موبایل از رایانه های شخصی پیشی گیرند.
این هفته نامه خاطرنشان کرد: رایانه های شخصی درحال انقراض نیستند. به طوریکه امسال در سراسر دنیا 350 میلیون از این دستگاه ها به فروش رفته است.
باوجود این، اگر در 30 سال اخیر رایانه های شخصی در اشکال مختلف مهمترین (و در یک دوره طولانی تنها) ابزار ارتباطات دیجیتالی بودند، آینده نشان می دهد که خویشاوندان الکترونیکی کوچکتر و قابل حمل تر این دستگاه پدیدار خواهند شد.
این دستگاه ها راحتتر در دست جای می گیرند و به خاطر بی سیم بودن راحتتر حمل می شوند.
رایانه شخصی، همانطور که از نامش پیداست یک دستگاه «شخصی» بود، اما با یک تلفن همراه هوشمند و یا یک تبلت که به جای اینکه بر روی میز گذاشته شوند به راحتی در دست و یا در جیب نگه داشته می شوند یک رابطه تقریباً صمیمی را داریم و خواهیم داشت.

به اعتقاد اکونومیست، این ویژگی همراه بودن توانسته است تحولی در روش تعامل ما با این دستگاه ها ایجاد کند، تا جاییکه با گذشت زمان ما خواهیم توانست همانند یک گفتگوی رو در رو با انسان ها، از طریق این دستگاه ها با خود آنها گفتگو کنیم و بیش از همیشه به آنها وابسته خواهیم شد، همانطور که در گذشته به رادیو، تلویزیون و رایانه های شخصی وابسته بودیم.
در سال 1993 در دنیا تنها 100 میلیون رایانه شخصی وجود داشت؛ این رقم در سال 2008 به یک میلیارد رسید اما پیش بینی می شود که در سال 2020 بیش از 10 میلیارد دستگاه موبایل (تلفن های همراه هوشمند و تبلت ها) در سراسر دنیا وجود داشته باشند.
این هفته نامه انگلیسی در پایان گزارش خود نتیجه می گیرد که پیشی گرفتن تلفن های همراه هوشمند و تبلت ها از رایانه بازتاب یک تغییر بزرگ دیگر در دنیای فناوری دیجیتال است. در طول سالیان متمادی بیشترین توسعه رایانه های شخصی مرهون نیروهای مسلح و شرکت های بزرگ فناوری بود.
این دو حوزه، اختراعات و کشفیات انجام شده در این عرصه را انجام می دادند، از آنها استفاده می کردند و تنها پس از دستکاری و تغییر، آنها را برای استفاده عمومی عرضه می کردند.
این درحالی است که انتظار می رود در 10 سال آینده زمین کشت کشفیات و اختراعات بزرگ در عرصه فناوری دیجیتال، خود بازار مصرف همگانی باشد و تنها زمانی که این اختراعات از سوی عموم مردم با استقبال مواجه شدند می توانند به فضاهای پیچیده تری چون نیروهای مسلح و شرکت های بزرگ راه یابند.
به زبانی ساده، نگاه آینده نگرانه استیو جابز که بسیار جلوتر از زمان خود بود امروز در حال تبدیل شدن به واقعیت است. افسوس که دیگر نیست تا آن را هدایت کند.

DΔRK
21-10-2011, 13:42
استیو جابز نه سیاست‌مدار بود، نه رهبر جنبشی اجتماعی و نه هنرمندی معروف. با این‌حال از معدود افرادی شد که خبر مرگش تیتر یک رسانه‌ها شد و واکنش روسای کشورها و هنرمندان و مقامات را از چهارگوشه‌ جهان به دنبال داشت.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
به گزارش دويچه وله، سه روز بعد از مرگ استیو جابز، یکی از بنیان‌گذاران شرکت «اپل»، اخبار مربوط به او و واکنش‌های جهانی به مرگ او در سن 56 سالگی، بعد از مبارزه‌ای طولانی با سرطان، هنوز در صدر اخبار است.
روسای بزرگ‌ترین کمپانی‌های فن‌آوری و دیجیتال جهان، روسای جمهور و مقامات کشوری از سراسر جهان به مرگ استیو جابز، که از خلاق‌ترین و تاثیرگذارترین افراد حوزه فن‌آوری در دوران معاصر محسوب می‌شد، واکنش نشان داده‌اند.
باراک اوباما، رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا، در پیام تسلیتی که منتشر کرده است، استیو جابز را یکی از بزرگ‌ترین مبتكران تاریخ آمریکا نامیده است و از وی با عنوان مردی که «شجاعت این را داشت که به خود اطمینان کند که می‌تواند جهان را تغییر دهد» نام برده است.
رئیس‌جمهور آمریکا که خود از گوشی‌های هوشمند «بلک بری» که از رقبای اصلی «آی‌فون» است استفاده می‌کند، در پیام تسلیت خود به دیدارش با استیو جابز اشاره کرده و گفته است خود جابز به او یک «آی‌فون» هدیه داده بود.
باراک اوباما در بخشی از پیام خود گفته است: «استیو جابز همیشه می‌گفت جوری زندگی می‌کند که انگار امروز آخرین روز عمر اوست. براساس همین دیدگاه بود که مدام خلاقیت‌های تازه‌ای را روانه‌ بازار می‌کرد. او شیوه‌ نگاه ما به جهان و به فن‌آوری را تغییر داد.»
پیشتر، کمپانی «اپل» در بیانیه‌ای که به مناسبت درگذشت مدیرعامل خود منتشر کرده بود، استیو جابز را «منبع خلاقیت‌های بی‌شمار» این غول محصولات دیجیتال نامیده بود و تاکید کرده بود که خلاقیت‌ها و نو‌آوری‌های جابز، جهان را به جایی بهتر و پیشرفته‌تر تبدیل کرده است.

روسای کمپانی‌های رقیب، به احترام جابز می‌ایستند
واکنش‌های روسای کمپانی‌های بزرگ دیجیتال و فن‌آوری به استیو جابز، توام با ستایس و احترام بود. بیل گیتس، بنیان‌گذار و رئیس هیئت مدیره «مایکروسافت» که از مطرح‌ترین شرکت‌های نرم‌افزاری تاریخ فن‌آوری است، در بیانیه‌ای کار با استیو جابز را "افتخاری بزرگ" دانسته و از او با عنوان «نابغه‌ خلاق» نام برده است.
بیل گیتس گفته است: «جهان به ندرت کسی را مثل استیو خواهد دید که تا این اندازه تاثیر شگرف و ماندگار در پیشرفت زندگی انسان‌ها برجا گذارد و نسل‌های متعدد از حاصل خلاقیت این فرد بهره‌مند شوند.»
کمپانی «گوگل» در ادای احترام به استیو جابز، همه‌ نوشته‌های صفحه‌ اول موتور جست‌وجوگر خود را پربیننده‌ترین موتور جست‌وجوگر است حذف کرد و به جای آن، نام استیو جابز و سال تولد و مرگ او را نوشت. «گوگل» از رقبای اصلی کمپانی «اپل» محسوب می‌شود و این ادای احترام آن‌ها به جابز از سوی بسیاری از کارشناسان وب و فعالان سایبر تحسین شد.
مارک زاکربرگ، بنیان‌گذار «فیس‌بوک» در صفحه‌ شخصی خود در «فیس‌بوک» از جابز به عنوان «دوست و مربی‌ خوب» نام برده است و نوشته است: «متشکرم که نشان دادی آن‌چه تو خلق می‌کنی، می‌تواند دنیا را تغییر دهد. دلم برایت تنگ خواهد شد.» بیش از سیصد هزار کاربر این نوشته‌ کوتاه زاکربرگ را لایک زده‌اند.
جی‌اس چوی، رئیس هیئت‌مدیره شرکت «سامسونگ» که این روزها درگیر یک دعوای حقوقی با «اپل» است و قصد دارد از «اپل» به اتهام انحصارگرایی تبلت‌های تولیدی‌اش شکایت کند، در یادداشتی مرگ استیو جابز را تسلیت گفته و از وی با عبارت «روحی خلاق» نام برده است. چوی گفته است هوش و خلاقیت استیو جابز، مبنا و عامل انقلاب‌های فن‌آوری بسیاری شده و صنعت فن‌آوری و دیجیتال را ارتقا بخشیده است.
از سوی دیگر تیم کوک که بعد از استعفای جابز در سال جاری میلادی به سمت رئیس هیئت مدیره «اپل» منصوب شد، در یادداشتی با ستایش از جابز گفته است: «او کمپانی را به جا گذاشت که فقط او با آن همه خلاقیت می‌توانست بسازد و روح خلاقیت‌های او تا همیشه، ستون اپل خواهد بود.»

ترافیک بی‌سابقه‌ «توئیتر» بعد از مرگ جابز
شبکه‌ اجتماعی «توئیتر» بعد از اعلام مرگ استیو جابز، با آن‌چنان ترافیکی از توئیت‌های کاربران در ادای احترام و ابراز تاسف کاربران از مرگ خالق مک‌بوک، آی‌فون، آی‌پاد و آی‌پد مواجه شد که تاکنون سابقه نداشته است. روسای این شبکه‌ مایکروبلاگ اعلام کرده‌اند که تمام نیروهای آن‌ها بی‌وقفه تلاش کرده‌اند تا در اثر این حجم بی‌سابقه‌ توئیت، سرورهای سایت از دسترس خارج نشده و از فعالیت باز نمانند.
«توئیتر» می‌گوید تنها کاربران چینی این شبکه‌ اجتماعی بیش از 30 میلیون توئیت درباره مرگ استیو جابز به ثبت رسانده‌اند.
از سوی دیگر هزاران چهره‌ رسانه‌ای، هنرپیشه، هنرمند و کاربران دیگر ویدیوهای کوتاهی را در «یوتیوب» منتشر کرده‌اند که حاكي پیام‌های شخصی تسلیت و اندوه آن‌ها از مرگ استیو جابز و ادای احترام به خلاقیت و تاثیر شگرف او در دنیای دیجیتال و فن‌آوری است.
دیوید کامرون، نخست‌وزیر بریتانیا نیز در پیامی ضمن ابراز تاسف از مرگ استیو جابز، گفته است که او "نابغه‌ خلاقی بود که همه‌ جهان دلشان برای او تنگ خواهد شد."
دمیتری مدودف، رئیس‌جمهور روسیه نیز مرگ استیو جابز را ضایعه‌ای دردناک توصیف کرده و گفته است: «او مردی بود که جهان را تغییر داد.»
در دیگر واکنش‌ها به مرگ او، روپرت مرداک، رئیس غول رسانه‌ای «نیوز کورپریشن» نیز مهارت‌های مدیریتی استیو جابز را ستوده و گفته است:«او بدون شک بهترین مدیرعامل جهان بود.»
خانواده‌ استیو جابز با صدور بیانیه‌ای از همه‌ طرفداران جابز تشکر کرده و خواسته‌اند در این لحظات حساس، به حریم شخصی و خلوت آن‌ها احترام گذارند. در این بیانیه خانواده‌ جابز گفته‌اند که «در زندگی عمومی‌اش، استیو مردی بود که همه از او با عنوان نابغه‌ خلاق یاد می‌کردند. در زندگی شخصی، او انسان نازنینی بود که زندگی خانواده‌اش را معنا می‌بخشید.»
استیو جابز در سال 1991 با همسر خود ازدواج کرده و 3 فرزند داشت. او از يك رابطه دوران جواني اش نیز صاحب یک فرزند دختر بود و همیشه با اصرار و وسواس زندگی شخصی خود را از چشم رسانه‌ها و فضای عمومی دور نگه می‌داشت.

DΔRK
21-10-2011, 14:05
آی پاد، آی فون، آی پد و مک ایر، محصولات انقلابی که نامشان با نام استیو جابز گره خورده، مرگ استیو جابز هم دوستان را ناراحت کرد و هم دشمنان را.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
به گزارش راديو بين المللي فرانسه، استيو جابز که نابغه ‏تنها نامیده می‏شد، موفق گشت در کمتر از سه دهه تغییر و تحولات عمیقی در صنعت ارتباطات و جهان فن‏ آوری‏های نوین و کامپیوتر پدید آورد.
جابز 56 ساله، یکی از پیشروترین مدیران در زمینه توسعه فن آوری نوین و یکی از موفق ترین آنها در عرصه تجاری بود.
او برای بسیاری نماد نبوغ و امید بود. کسی که سالها با سرطان لوزالمعده جنگید و همزمان شرکت اپل را به موفقیت های بزرگی رساند.
آی پد 2، آخرین محصول شرکت اپل بود که توسط استیو جابز معرفی شد. محصولی که بار دیگر توجه علاقه مندان به استفاده از فن آوری های نوین را جلب کرد و هواداران را به تحسین وا داشت. او برای آخرین بار بروی صحنه رفت و گفت که دلش می خواهد این محصول را خودش معرفی کند.
هواداران استیو جابز ساعتی پس از شنیدن خبر درگذشت وی در مقابل منزلش در کالیفرنیا و نیز ساختمان شرکت اپل جمع شدند و با روشن کردن شمع و تقدیم گل، یاد و خاطره او را گرامی داشتند.
استیو جابز که در سال‏های اخیر، بار اول از سرطان پروستات نجات پیدا کرده بود، در سال ۲۰۰۹ موفق شد به لطف پیوند کلیه، بار دیگر از چنگ این بیماری جان سالم به ‏در برد. ولی این‏بار سرطان از وی قوی‏تر بود و نابغه ‏تنها را با خود برد. نابغه تنها چهارشنبه شب 5 اكتبر به وقت محلي آمريكا در سن ۵۶ سالگی درگذشت.
وی همواره در پاسخ به افرادی که از قدرت و شور و شوق زندگی وی که سبب شد سال‏ها با سرطان مبارزه کند تقدیر می‏کردند، تاکید می‏کرد: «برای این‏که از ازدست دادن چیزهایی که دارید، نهراسید، همواره به یاد داشته باشید که به ‏راحتی می‏توانید بمیرید».

استیو جابز در زمانی چشم به جهان گشود که تلفن‏ ها بزرگ بودند، با سیم کار می‏کردند و هنوز شماره‏ گیرهای آن‏ها گرد و بزرگ در میان دستگاه قرار داشت. در آن زمان، تلویزیون‏ ها شبیه یک جعبه ‏ مربع ‏شکل بزرگ بودند و موسیقی را می‏شد با صفحات بزرگ و گرامافون گوش داد. ولی اکنون که وی از میان ما رفت، همه چیز تغییر کرده است و بدون شک استیو جابز زندگی خود را صرف تغییر دادن زندگی روزمره‏ تمامی ما کرد.
البته همه چیز برای وی با سادگی آغاز نشد و گویا همین سختی‏ها و دشواری‏ها سبب شد که استیو جابز همواره بخواهد با دیگران متفاوت باشد و طور دیگری زندگی کند، مدیریت متفاوتی داشته باشد و خصوصاً فراورده ‏هایی کاملاً متفاوت نسبت به دیگر رقبای خود، به بازار عرضه کند. حتی اگر اکثریت افراد در آغاز عمل‏کرد وی را دیوانگی می‏خواندند.
در سال ۱۹۵۵ استیو جابز در حالی به ‏دنیا آمد که والدینش دو دانشجوی جوانی بودند که به دلیل نداشتن امکانات مالی کافی، وی را به پرورشگاه سپردند. پدرش عبدالفتاح جندلی، اهل سوریه و در آمریکا دانشجوی علوم سیاسی و مادرش آمریکایی و دانشجوی رشته ‏روان‏شناسی با اصلیت آلمانی و سوییسی بود.
در این‏جا دست تقدیر وارد عمل شد و طفل نوزاد به زوجی سپرده شده که در "پالوآلتو" در نزدیکی سانفرانسیسکو زندگی می‏کردند که در آن زمان مرکز تمامی کارخانه‏ ها و شرکت‏های بزرگ فن‏آوری‏های نوین به ‏حساب می‏ آمد و پدر و مادر جدیدش، پاول و کلارا جابز بودند که او را به تحصیل و پیشرفت واداشتند.
وی با این‏که همواره علاقه داشت تا پدر و مادر طبیعی خود را پیدا کند، ولی برای تقدیر از افرادی که او را تربیت کرده ‏اند، نام خانوادگی خود را تغییر نداد؛ حتی زمانی که به ‏درستی پی برد که ماجرای زندگی وی چگونه تغییر یافته است.
استیو جابز ۱۲ ساله بود که در دفتر راهنمای تلفن، شماره‏ بیل هیولت، یکی از دو بنیان‏گذار شرکت بزرگ کامپیوترسازی "هیولت پاکار" که اکنون با عنوان "اچ ‏پی" معروف است، پیدا کرد و به وی تلفن زد.
بیل هیولت که از عمل‏کرد وی خوشش آمده بود، به مدت ۲۰ دقیقه به تمامی سئوالات این کودک کنجکاو پاسخ داد و به وی قول داد که بعدها او را در شرکتش استخدام کند و سه سال بعد این کار را کرد و استیو جابز در ۱۵ سالگی، در زمان تعطیلات تابستانی‏ اش، در کارخانه تولید قطعات الکترونیکی برای کامپیوترها هیولت پاکار، آغاز به کار کرد.
سپس وی تحصیلات خود را شروع کرد، ولی بیشتر اوقات را با دوستانش در باغ سیبی می‏گذراند که متعلق به یکی از آن‏ها بود که البته به یاد این دوران، هنگامی که شرکت خود را تأسیس کرد، نام آن را "اپل" یا همان سیب گذاشت.
وی به همراه دوستانش در این باغ سیب، با فلسفه‏ های زندگی متفاوت رایج در آن دوران آشنا شد و در سن ۱۹ سالگی به هندوستان سفر کرد تا با ماهاریشی ماهاش ‏یوگی، استاد "تی‏ام" (Transcendental Meditation) یکی از شیوه‏ های تمرکز، دیدار کند.
گرچه موفق نشد ماهاریشی ماهاش‏ یوگی را ببیند، ولی در گشت و گذار و سیر و سیاحتش در رشته کوه‏های هیمالایا با عقایدی متفاوت آشنا شد و کاملاً دگرگون به امریکا بازگشت. در آن‏جا درس و تحصیل را کنار گذاشت، گیاه‏خوار شد و هر یکشنبه براي عبادت به یکی از معابد بودیسم هاره کریشنا می‏رفت.
در همان زمان، استیو جابز در چهارچوب فعالیت ‏اش در شرکت اچ‏ پی، با استیو وزنیاک آشنا شد. ملاقات این دو استیو با هم سبب شد که شرکت اپل تأسیس شود. هر دو با فروش ماشین و جمع‏ آوری تمامی دارایی مشترکشان توانستند برای راه‏ اندازی شرکتشان ۱۸۲۰ دلار جمع کنند.
سپس با این پول مقادیری چیپ کامپیوتری خریدند و در گاراژ خانه ‏خانوادگی استیو جابز، نخستین کامپیوتر اپل را به ‏وجود آوردند که کیبوردش در آن زمان از چوب ساخته شده بود و حروف روی دگمه‏ ها را با دست در چوب حکاکی می‏کردند.
سال اول ۱۵۰ کامپیوتر به فروش رفت و این موفقیت سبب شد استیو جابز بتواند از یکی از سرمایه ‏گذاران شرکت بزرگ ساخت چیپ ‏های کامپیوتری "اینتل"، ۲۵۰هزار دلار وام بگیرد. به این ترتیب، اپل راه افتاد و در کمتر از سه دهه تبدیل به غول اقتصادی و فن‏ آوری‏های پيشرفته شد.
در آغاز، وی مستقیماً به یگانه‏ غول صنعت کامپیوتر زمان، یعنی آی‏ بی‏ ام حمله کرد و با عرضه ‏ "اپل ۲" به بازار، انقلابی به ‏وجود آورد. کامپیوتر وی، برخلاف کامپیوترهای آی ‏بی‏ا م، کوچک، زیبا و ارزان بودند و نخستین تبلیغ بزرگ تلویزیونی و سینمایی وی، با کارگردانی رایدی اسکات، از کتاب "۱۹۸۴" جورج اورول الهام گرفته بود که در آن اپل می‏آمد تا جهان را از سلطه ‏ آی ‏بی‏ ام نجات دهد.
سپس چند سال فراز و نشیب و دوری استیو جابز از اپل، سبب شد که این شرکت به ورشکستگی نزدیک شود، ولی وی بار دیگر سکان هدایت اپل را به دست گرفت و در سال ۱۹۹۸ آی ‏مک، نوعی جدید از کامپیوتر را به بازار عرضه کرد و دوباره شرکت خود را رونق بخشید.
از آن زمان به بعد، فن‏ آوری‏های نوین اپل برابر بوده با انقلابی در صنعت ارتباطات و هم‏چنین در شیوه ‏استفاده‏ روزمره ‏ افراد از این ابزار. در سال ۲۰۰۱ آی‏ پاد را به بازار عرضه کرد؛ دستگاهی برای گوش دادن موسیقی. سپس عرضه ‏ آي ‏فون و بعد از آن آی ‏پد به بازار، سبب شد انقلاب‏ های دیگری پدید آید.
رقبای استیو جابز که در آغاز او را به باد انتقاد می‏گرفتند، پس از عرضه ابزاری جدیدی از سوی وی، سعی می‏کردند ابزاری شبیه به آن بسازند و آن‏ها نیز به بازار عرضه کنند.
در ارتباط با خلاقیتش، استیو جابز همواره به اظهارات یکی از بزرگان صنعت اتومبیل ‏سازی، هنری فورد اشاره می‏کرد که گفته بود: «اگر می‏خواستم به خواسته‏ های مشتریانم توجه کنم، آن‏ها فقط از من اسبی را می‏خواستند که تندتر بدود و هیچ‏گاه نمی‏توانستم اتومبيل را اختراع کنم».
به همین دلیل، استیو جابز هیچ‏گاه به خواسته‏ های مشتریانش توجه نکرد و همواره با ایمان به عقایدش و خلاقیت‏ خود، فرآورده ‏های جدیدی را به بازار عرضه داشت.
استیو جابز، روز هفتم ماه ژوئن سال جاری، برای آخرین بار به عنوان مدیر اپل، در چهارچوب معرفی یکی از فراورده‏های جدید شرکت خود ظاهر شد و سپس رسماً خود را کنار کشید.
اما استیو جابز، فردی که زندگی روزمره‏ ما را متحول ساخت، همواره متذکر می‏شد که «برای پیشرفت و موفقیت در زندگی، باید همیشه عطش داشت و کمی جنون!» و خود وی نیز تا آخرین لحظات عمرش چنین زندگی کرد.

مرگ استیو جابز چه تاثیری بر جایگاه شرکت اپل در دنیا خواهد گذاشت؟
برخی معتقدند که این جابز نبوده که برای اپل کار می کرده، بلکه در واقع اپل در خدمت جابز بوده است. اپل منهای جابز شاید معنای چندانی حداقل تاامروز نداشته است.
مارک نیومن یکی ازکارشناسان این حوزه در این مورد معتقد است :“نمی خواهم بگویم که دیگر فصل ابداعات اپل با این اتفاق به پایان رسیده، برعکس معتقدم که آنها این کار را بهتر هم ادامه خواهند داد. انسانهای بسیار توانایی در اپل جمع شده اند و در حال حاضر از سوی شرکت های دیگر بویژه سامسونگ تحت فشار قرار دارند و بنظرم در فقدان استیو جابز وضعیت برای اپل بدتر و سخت تر خواهد شد.”
برخی محصولات اپل نظیر آیفون 4S که اخیرا رونمایی شده و یا گوشی آی فون در سال 2007، آی پاد در سال 2001، آی مک در سال 1998و مک اینتاش در سال 1984 بدون شک مدیون استعداد و شم بالای تجاری استیو جابز هستند. استعدادی که ارزش هرسهم شرکت را در طی سی سال، از سه دلار و 59 سنت به 376 دلار رسانده است.
در حال حاضر شاید هیچ کس به اندازه مدیران شرکت سامسونگ از وضعیت پیش آمده خشنود نباشند. آنها بعنوان رقیب اصلی اپل در زمینه تولید گوشی های هوشمند و لوح های رایانه ای، و تسلط بر بازار ارزشمند آسیا، راه خود را برای رقابت با اپل در فقدان مغز متفکر این شرکت هموارتر خواهند دید.
در همین حال ارزش سهام سامسونگ روز پنجشنبه حدود چهاردرصد افزایش یافت. ارزش سهام رقبای دیگر اپل نظیر ال.جی الکترونیک و اچ.تی.سی تایوان هم در بازارهای آسیایی بطور نسبی بالا رفت.

DΔRK
21-10-2011, 14:13
شرکت اپل با انتشار بيانيه‌اي رسمي اعلام کرد که استيو جابز، مديرعامل سابق اين شرکت و يکي از بنيانگذاران آن که اخيرا به علت بيماري سرطان پانكراس از مديريت اين شركت کناره‌گيري کرده بود، درگذشت.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
رئيس‌جمهوري آمريکا در بيانيه‌اي نسبت به آقاي جابز که او را "يکي از بزرگترين نوآوران آمريکا" خواند، اداي احترام کرد.
کامپيوترهاي مکينتاش، "آي فون"، "آي پاد" و "آي پد" از محصولاتي است که استيو جابز در توليد و عرضه آنها به بازار نقش مهمي داشته و از طريق اين محصولات پرطرفدار، اپل را به يکي از پرسودترين شرکت‌هاي آمريکا و دنيا تبديل کرده است.
شرکت اپل طي بيانيه‌اي اعلام کرد: اپل يک نابغه مبتکر و جهان يک انسان خارق العاده را از دست داد.
جابز در سن 56 سالگي درگذشت. وي مدتها با بيماري سرطان پانكراس خود در حال مبارزه بود.
مرگ آقاي جابز يک روز پس از رونمايي نمونه جديد تلفن همراه آيفون رخ داد. استيو جابز از ماه ژانويه سال جاري در مرخصي بسر مي‌برد.
او در نامه استعفاي خود نوشته بود: همواره گفته‌ام اگر روزي فرا برسد که نتوانم به وظايف و انتظاراتي که از من به عنوان مديرعامل اپل مي‌رود عمل کنم، خودم اولين کسي خواهم بود که اين موضوع را به شما اطلاع خواهم داد. متاسفانه اين روز فرا رسيده است.
استيو جابز از بنيانگذاران اپل در سال 1976 بود، اما در سال 1985 آن‌را ترک کرد. وي در سال 1997 مجددا به اپل بازگشت و در سال 2000 بار ديگر مديريت تمام وقت آن را به عهده گرفت. تيم کوک، يکي از مديران ارشد اپل، پس از آقاي جابز مديرعامل جديد اپل شده است.
استيو جابز در اواخر ماه ژوئن سال 2009 پس از يک مرخصي درماني شش ماهه فعاليتهاي کاري خود را مجددا آغاز کرده بود.

واكنش جهان به مرگ اسطوره
اما مرگ استيو جابز، اسطوره فناوري اطلاعات جهان با واكنش بسياري از افراد مشهور جهان مواجه شده است.
باراك اوباما، رييس‌جمهوري آمريكا در واكنش به درگذشت جابز گفت: من و همسرم به شدت از بابت درگذشت استيو جابز متاثر شديم. استيو يكي از بزرگترين مردان در تاريخ اختراعات و ابتداعات آمريكا محسوب مي‌شود. شجاعت او در عرصه ابداع مثال‌زدني است. او مردي بود كه توانايي ايجاد تغيير در جهان را داشت. استعدادي كه توانايي تغيير دادن را داشت.
اوباما همچنين گفت: استيو با بنيان‌گذاري شركت اپل روح خلاقيت آمريكايي را به همه دنيا نشان داد. او وسايلي را به جهان عرضه كرد كه باعث تحول دنيا شد به نظر من دنيا مرد رويايي را از دست داد.
در همين حال بيل گيتس، ثروتمندترين مرد آمريكا و بنيا‌ن‌گذار شركت مايكروسافت نيز در واكنش به خبر درگذشت جابز عنوان كرد: من و خانواده‌ام از شنيدن اين خبر به شدت متاثر شديم و شديدا با خانواده استيو همدردي مي‌كنيم. استيو كسي بود كه زندگي بسياري را تغيير داد.
وي افزود: من و استيو نزديك به 30 سال پيش براي اولين بار با هم ملاقات كرديم. ما در آن زمان هم‌دانشگاهي، رقيب و دوست بوديم. به جرات مي‌توانم بگويم كه دنيا نظير افرادي مانند جابز را كمتر به خود ديده است.
مارك زاكربرگ، بنيان‌گذار شبكه اجتماعي فيس‌بوك نيز درباره فوت جابز گفت: از تو تشكر مي‌كنم كه دوست و مربي ما بودي. متشكرم از اين‌كه به ما نشان دادي چطور مي‌توانيم دنيا را تغيير دهيم. دلمان برايت تنگ مي‌شود.
لري پيچ، مديرعامل گوگل هم گفت: استيو جابز مردي با موفقيتهاي باورنكردني و درخشندگي شگفت‌انگيزي بود.
ديك كاستولو، مديرعامل توييتر، تيم كوك، مديرعامل اپل، اعضاي ديگر هيئت مديره شركت اپل و همچنين بسياري از سران كشورهاي جهان نيز در بيانيه‌ها و اظهاراتي جداگانه نسبت به درگذشت اسطوره فناوري اطلاعات واكنش نشان دادند.

اپل عزادار شد
در همين حال شركت اپل صفحه نخست سايت اينترنتي خود را به احترام استيو جابز كه ديروز درگذشت، تغيير داد.
در صفحه نخست شركت اپل تصوير بزرگي از استيو جابز به همراه تاريخ تولد (1955)‌ و تاريخ وفات (2011) او قرار داده شده است.
با كليك روي تصوير استيو جابز صفحه ديگري در سايت اپل باز مي‌شود كه در آن نوشته شده است: اپل يك مرد رويايي و يك نابغه خلاق و دنيا يك موجود شگفت‌انگيز را از دست داد. بسياري از ما اين شانس را داشتيم كه به اندازه كافي با استيو جابز كار كنيم و او را بشناسيم. متاسفانه ما يك دوست عزيز و يك مربي الهام بخش را از دست داديم. او ما را ترك كرد در حالي كه همه مي‌دانيم فقط او مي‌توانست شركت عظيمي مانند اپل را بنا نهد و روح او براي هميشه بنيان‌گذار و پشتيبان اپل باقي خواهد ماند.