ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : تحصیل در رشته مربوط به فیزیک

apadana34
16-10-2011, 21:09
من به فیزیک علاقه دارم اما از علاقه ام می خوام زندگی ام را هم تامین کنم.
در مورد رشته هایی که مختص فیزیک است و فیزیک در ان پایه است مثل خود رشته فیزیک و گرایش هایش در ارشد. کدام رشته
از بازار کار مطمئن تری برخورداراست.

Alireza SM
16-10-2011, 21:38
دوست عزیز مهندسی ها هیچکدوم بازار کار مطمعن ندارن ( فقط برق و IT تا حدودی دارن ) صنعت برق کشور هم داره کم کم ورشکست میشه به خاطر بدهی های سنگین دولت اونوقت شما از رشته های مرتبط با فیزیک میخواین ایندتون رو تامین کنین ؟ شما برین مکانیک یا برق بخونین و در کنارش هم تا دلتون میخواد کتاب های فیزیک ( اتم و کوانتوم و هسته و ... ) بخرین بخونین
حتی میتونین مهندس بشین و کم کم درس بخونین و بعدا دکترای فیزیک هم بگیرین . ولی از فیزیک دنیال تامین آیندتون نباشین

راستی به کدوم بخش های فیزیک علاقه دارین ؟

apadana34
17-10-2011, 08:39
در دبیرستان رشته ریاضی یک کتاب به نام فیزیک مکانیک داشتیم که در ان حرکت و شتاب و قوانین نیوتن بود.
من از ان بخش خوشم می امد . کلا در فیزیک انچه قابل لمس است مثل نور و حرکت و به مباحث اتم و ذرات
که کمتر قابل لمس است کمتر علاقه دارم .
من اگه برم داخل رشته مربوطه ام قصد دارم تا دکترا ادامه بدم . یعنی با این وجود هم عملا از لحاظ اقتصادی فرقی نمی کنه ؟

The Life
18-10-2011, 12:46
دوست عزیز از من میشنوی اگه فقط خیلی علاقه داری یعنی حتما حتما تا دکترا ادامه میدی برو رشته فیزیک...فکر آینده رو هم بکن ...شاید خدای نکرده واست یه اتفاق افتاد که نتونستی ادامه تحصیل بدی اونوقت چی؟ همیشه بدترین حالت رو در نظر بگیر .تازه اگرم تا دکترا ادامه بدی فقط میشی یه دبیر یا استاد ... همونطور که دوست عزیزمون Alireza گفتن میتونی بری یه رشته مهندسی بعد در کنارش فیزیک مطالعه کنی . هیچوقت نزار احساسات برت غلبه کنه .(The Life)

apadana34
18-10-2011, 20:43
فیزیک می تونه توی رشته های مهندسی شکسته بشه . اما چه رشته هایی ؟
تازه می گن رشته های مهندسی هم نمیشه روی اشتغالش حساب کرد.

Alireza SM
18-10-2011, 20:51
فیزیک می تونه توی رشته های مهندسی شکسته بشه . اما چه رشته هایی ؟
تازه می گن رشته های مهندسی هم نمیشه روی اشتغالش حساب کرد.
رشته هایی مثل برق و آی تی و ... رو تا حدودی میشه روشون حساب کرد
ولی آیا اگه روی رشته های مهندسی نیشه حساب کرد اونوقت روی رشته فیزیک میشه ؟ :13:
فیزیک حتی اگه دکتراش رو گرفته باشی چیزی برای تامین آیندت نداره حتی اگه استاد دانشگاه شده باشی اگه تالیفات و شهرت و قدرت نداشته باشی درآمدت در حد یه مهندس لیانسه هست
بهتره رشته ای مثل برق و مکانیک رو بخونی و در کنارش فیزیک هم بخونی . الان اکثر شاگرد زرنگ های رشته های فیزیک و شیمی و ریاضی توی آزمون های ارشد و دکترای رشته های مهندسی و مدیریت شرکت میکنن و قبول شدن توی تحصیلات تکمیلی این رشته ها آسونتر شده

apadana34
19-10-2011, 08:45
اخه از بازار برق و مکانیک هم تعریفی نیست . من نمی دانم چطور می تونم جواب این سوال را که سه سال است نتونستم
پیدا کنم که اقا بازار کار فرضا برق ومکانیک چطوریه .اصلا چطوری می شه فهمید انهم واقعیت را نه حرف این و ان را

mohammad24
19-10-2011, 09:29
سلام

به شما تبریک میگم که دارید سعی می کنید با دیدی باز و کمک و مشورت دیگران درباره آینده تحصیلی و شغلی خودتون تصمیم بگیرید. راهنمایی و مشورت گرفتن از دیگران همیشه خوبه اما باید از اهلش باشه. خدای نکرده نمیخوام به دیگر دوستان که نظر دادند توهین کنم ولی خوبه هر کسی که نظر میده، توضیح کوتاهی هم در مورد سابقه تحصیلی و کاریش بده.
من کارشناس ارشد فیزیک هستم. فارغ التحصیل دانشگاه امیرکبیر و به تازگی در یک شرکت مشغول به کار شدم. حدود یک سال سابقه کار رسمی (سابقه بیمه) و سه چهار سال کار غیر رسمی دارم.
اینطور که از حرف هاتون پیداست باید دانش آموز باشید.
معمولا دانش آموزان در دبیرستان بسته به شرایط مختلفی که براشون ایجاد میشه، به یک رشته یا موضوع خاص علاقمند میشن. اما این علاقمندی معمولا واقعی نیست. نمیگم هرگز، بلکه معمولا... . مثلا این علاقمندی میتونه به استعداد شخص در دروس حفظی یا ریاضی و منطقی و درک مطلب باشه. در نتیجه نمرات خوب یا بد در دروس مختلف، شخص را از یک درس متنفر و به درس دیگه علاقمند کنه که البته این ملاک درستی در انتخاب رشته است. اما تجربه من، چه به عنوان دانش آموز، چه به عنوان معلم و چه شنیده ها و دیده هام نشان میده که نقش معلم به خصوص برای دانش آموزان دختر بسیار پررنگه. یعنی اگر معلم یک درس خیلی خوب باشه، تدرسی قوی داشته باشه و رابطه ی عاطفی با دانش آموزان برقرار کنه، دانش آموزان به آن درس علاقمند میشن و به عنوان یک رشته برای ادامه تحصیل به آن درس فکر می کنند. حالا این درس ممکنه عربی، دینی، ریاضی یا فیزیک و شیمی باشه. همچنین اطرافیان دانش آموز و موقعیت اجتماعی آنها در تصمیم گیری دانش آموز تاثیر داره. مثلا چون می بینه فلانی دکتر شده و پولداره، فکر می کنه که پزشکی خیلی خوبه یا چون فلانی تو شرکت نفته و خونه و زندگیش فلان جوره پس بهتره بره رشته مهندسی نفت بخونه و...
پس اولین توصیه من به شما اینه که ارزیابی واقعی از استعداد و علاقه تون داشته باشید. رقت کنید که برای رسیدن به دکترای فیزیک باید 10 سال درس بخوانید و دو تا کنکور مثل کنکور دانشگاه را با موفقیت پشت سر بگذارید. به این فکر کنید که اگر قراره فیزیک بخوانید، فقط قوانین نیوتن و نور به شما تدریس نمیشه و هزار و یک چیز دیگه هست که ممکنه ازشون خوشتون نیاد یا برعکس، بعدها بفهمید که اتفاقا به آن موضوعات بیشتر علاقه داشتید.
نمیخوام شما را از فیزیک خواندن و عشق به فیزیک منصرف کنم. بلکه به عنوان یک فیزیکی یا به قول بعضی ها فیزیک خوانده و فیزیک پیشه، دوست دارم مشوق شما باشم اما دوست ندارم با حرف هام آینده شما را خراب کنم. پس باز تاکید می کنم که منطقی باشید. چون خود من هم زمانی در موقعیت شما بودم و تصمیم گرفتم و هیچ وقت هم از تصمیمم پشیمان نشدم اما با عوارض و مشکلات تصمیمم هم کنار آمدم.
گفتم که تازگی مشغول به کار شدم اما حدود 2 سال بود که بیکار بودم چون به قول دوستمون برای مهندس هاش کار نیست چه برسه به فیزیک.
اما در مورد گرایش های فیزیک:
هرچند به اصطلاح گرایش های مختلفی در دوره کارشناسی فیزیک وجود داره اما عملا تفاوت چندانی بین آنها نیست و فقط در دو سه درس تخصصی هست. اما گرایش واقعی در دوره کارشناسی ارشد مشخص میشه که تعداد آنها هم کم نیست. به عنوان مثال گرانش، ذرات بنیادی، تئوری ریسمان، کیهان شناسی، نجوم، محاسبات کوانتومی، ماده چگال، ابررسانایی، لیزر، فوتونیک، اتمی مولکولی، پلاسما، هسته ای، نانوتکنولوژی و...
مسلما از بین این گرایش ها، هرکدام به کار تجربی نزدیک تر باشه، نسبت به بقیه بازار کار بهتری خواهد داشت. البته آ« هم تضمینی برای اشتغال شما نیست، فقط احتمال مشغول به کار شدن بیشتره. مطمئنا هیچ جا برای حل معادلات ریسمان یا چیزی شبیه به این به شما پول نمیده، اما شاید برای گرایش های نزدیک به صنعت کاری پیدا بشه. عامل شانس هم بی تاثیر نیست. مثلا ممکنه شانس شما بزنه، نجوم خوانده باشی و رصدخانه ملی نیرو بخواد. یا مثلا یک طرح ملی در زمینه انرژی هسته ای اجرا بشه که ذرات بنیادی یا تخصص پلاسما بخواد. خوب این احتمال خیلی ضعیفه اما شاید یکدفعه برای متخصص آن گرایش که خیلی خاصه، آینده ی خوبی داشته باشه.
در مجموع، در حال حاضر، در ایران، وضعیت خیلی مطمئنی در انتظار رشته فیزیک نیست اما هنوز هم کسانی هستند که برای ادامه تحصیل در این رشته مصصم اند.

موفق باشید

zahedy2006
19-10-2011, 09:35
سلام
فیزیک زیاد آینده روشنی نداره
شما اگه خیلی علاقه دارید که فیزیک بخونید می تونید اول لیسانس فیزیک بگیرید و در مقطع ارشد مهندسی هسته ای بخونید که باز وضعش بهتره (اونم نه خیلی) چون تو پزشکی و نیروگاه و غیره کاربرد داره
یه چند مورد استخدام لیسانس فیزیک هم از طرف صنعت نفت (اگه اشتباه نکنم) و یه جای دیگه تو دانشکده ما اعلام شد که اینهم گاه گاهی رخ می ده
البته فتونیک وضعش بهتره و صنایع دفاعی بیشتر جذب داره (البته اینهم دقیق معلوم نیست !!)

در ضمن قسمت های ملموس فیزیک خیلی زود تموم می شه و همش میرسه به یا خیلی بزرگ یا خیلی کوچک یا موج !!
مثلا اتمی کارها اکثرا لیزر و پلاسما کار می کنند جامد کارها توی کربن و نانو و خواص فیزیکی اش گیر کرده اند!! اپتیک کارها روی گسیل های مختلف از سطح فلزات مختلف و بررسی پرتوها اکثرا ایکس !!

نکته ای که هست اینه که فیزیک نیاز به های تکنولوژی داره و ابزاری که باید با اون کار بشه تا یه چیز جدیدی در بیاد گران است و اغلب تو ایران کم هستند
مثلا پمپ خلا برای ایجاد خلا در لایه نشانی نیاز هست که به گفته استاد تو دانشگاه ما مدل 25000 دلاریش هست اما وزارت نفت مدل 700000 دلاریش را داره !!

در ضمن شما اگه از فیزیک خوشت بیاد از مهندسی بدت خواهد آمد !! تو مهندسی گاها تقریب هایی می زنند که ما فیزیکی ها توی crude calculation هم نمی زنیم !!

hompoil
19-10-2011, 19:37
سلام

به شما تبریک میگم که دارید سعی می کنید با دیدی باز و کمک و مشورت دیگران درباره آینده تحصیلی و شغلی خودتون تصمیم بگیرید. راهنمایی و مشورت گرفتن از دیگران همیشه خوبه اما باید از اهلش باشه. خدای نکرده نمیخوام به دیگر دوستان که نظر دادند توهین کنم ولی خوبه هر کسی که نظر میده، توضیح کوتاهی هم در مورد سابقه تحصیلی و کاریش بده.
من کارشناس ارشد فیزیک هستم. فارغ التحصیل دانشگاه امیرکبیر و به تازگی در یک شرکت مشغول به کار شدم. حدود یک سال سابقه کار رسمی (سابقه بیمه) و سه چهار سال کار غیر رسمی دارم.
اینطور که از حرف هاتون پیداست باید دانش آموز باشید.
معمولا دانش آموزان در دبیرستان بسته به شرایط مختلفی که براشون ایجاد میشه، به یک رشته یا موضوع خاص علاقمند میشن. اما این علاقمندی معمولا واقعی نیست. نمیگم هرگز، بلکه معمولا... . مثلا این علاقمندی میتونه به استعداد شخص در دروس حفظی یا ریاضی و منطقی و درک مطلب باشه. در نتیجه نمرات خوب یا بد در دروس مختلف، شخص را از یک درس متنفر و به درس دیگه علاقمند کنه که البته این ملاک درستی در انتخاب رشته است. اما تجربه من، چه به عنوان دانش آموز، چه به عنوان معلم و چه شنیده ها و دیده هام نشان میده که نقش معلم به خصوص برای دانش آموزان دختر بسیار پررنگه. یعنی اگر معلم یک درس خیلی خوب باشه، تدرسی قوی داشته باشه و رابطه ی عاطفی با دانش آموزان برقرار کنه، دانش آموزان به آن درس علاقمند میشن و به عنوان یک رشته برای ادامه تحصیل به آن درس فکر می کنند. حالا این درس ممکنه عربی، دینی، ریاضی یا فیزیک و شیمی باشه. همچنین اطرافیان دانش آموز و موقعیت اجتماعی آنها در تصمیم گیری دانش آموز تاثیر داره. مثلا چون می بینه فلانی دکتر شده و پولداره، فکر می کنه که پزشکی خیلی خوبه یا چون فلانی تو شرکت نفته و خونه و زندگیش فلان جوره پس بهتره بره رشته مهندسی نفت بخونه و...
پس اولین توصیه من به شما اینه که ارزیابی واقعی از استعداد و علاقه تون داشته باشید. رقت کنید که برای رسیدن به دکترای فیزیک باید 10 سال درس بخوانید و دو تا کنکور مثل کنکور دانشگاه را با موفقیت پشت سر بگذارید. به این فکر کنید که اگر قراره فیزیک بخوانید، فقط قوانین نیوتن و نور به شما تدریس نمیشه و هزار و یک چیز دیگه هست که ممکنه ازشون خوشتون نیاد یا برعکس، بعدها بفهمید که اتفاقا به آن موضوعات بیشتر علاقه داشتید.
نمیخوام شما را از فیزیک خواندن و عشق به فیزیک منصرف کنم. بلکه به عنوان یک فیزیکی یا به قول بعضی ها فیزیک خوانده و فیزیک پیشه، دوست دارم مشوق شما باشم اما دوست ندارم با حرف هام آینده شما را خراب کنم. پس باز تاکید می کنم که منطقی باشید. چون خود من هم زمانی در موقعیت شما بودم و تصمیم گرفتم و هیچ وقت هم از تصمیمم پشیمان نشدم اما با عوارض و مشکلات تصمیمم هم کنار آمدم.
گفتم که تازگی مشغول به کار شدم اما حدود 2 سال بود که بیکار بودم چون به قول دوستمون برای مهندس هاش کار نیست چه برسه به فیزیک.
اما در مورد گرایش های فیزیک:
هرچند به اصطلاح گرایش های مختلفی در دوره کارشناسی فیزیک وجود داره اما عملا تفاوت چندانی بین آنها نیست و فقط در دو سه درس تخصصی هست. اما گرایش واقعی در دوره کارشناسی ارشد مشخص میشه که تعداد آنها هم کم نیست. به عنوان مثال گرانش، ذرات بنیادی، تئوری ریسمان، کیهان شناسی، نجوم، محاسبات کوانتومی، ماده چگال، ابررسانایی، لیزر، فوتونیک، اتمی مولکولی، پلاسما، هسته ای، نانوتکنولوژی و...
مسلما از بین این گرایش ها، هرکدام به کار تجربی نزدیک تر باشه، نسبت به بقیه بازار کار بهتری خواهد داشت. البته آ« هم تضمینی برای اشتغال شما نیست، فقط احتمال مشغول به کار شدن بیشتره. مطمئنا هیچ جا برای حل معادلات ریسمان یا چیزی شبیه به این به شما پول نمیده، اما شاید برای گرایش های نزدیک به صنعت کاری پیدا بشه. عامل شانس هم بی تاثیر نیست. مثلا ممکنه شانس شما بزنه، نجوم خوانده باشی و رصدخانه ملی نیرو بخواد. یا مثلا یک طرح ملی در زمینه انرژی هسته ای اجرا بشه که ذرات بنیادی یا تخصص پلاسما بخواد. خوب این احتمال خیلی ضعیفه اما شاید یکدفعه برای متخصص آن گرایش که خیلی خاصه، آینده ی خوبی داشته باشه.
در مجموع، در حال حاضر، در ایران، وضعیت خیلی مطمئنی در انتظار رشته فیزیک نیست اما هنوز هم کسانی هستند که برای ادامه تحصیل در این رشته مصصم اند.

موفق باشید
سلام شما کدوم گرایش فیزیک را خوندین و ماهی چقدر درامد دارین؟؟؟ اخه من هم دانشجوی فیزیک هستم تشکر

apadana34
19-10-2011, 20:09
خیلی ممنون و متشکر. جواب قانع کننده و منطقی بود و ان چیزی بودکه می شد با شنیدنش تصمیم گرفت . مخصوصا از کسی که این راه را رفته . من قبلا در مورد رشته کامپیوتر هم چنین جوابهایی را گرفته بودم و باعث شده بود که اگاهانه بگذارمش کنار هر چند در ان
استعداد داشتم . خوب من احتیاج دارم تا تکلیف دو رشته دیگه را با جواب های قانع کننده روشن کنم که اره یا نه . منظورم برق و مکانیک است . اما من باید چند تا تایپیک دیگر بزنم تا یکی که ارشد برق یا مکانیک است و از جوابشهاش می شه فهمید اگاه است
و بت اطلاعات لازم را منتقل می کنه را به دست بیارم.

کسی که بر خدا توکل کند مغلوب و ناامید نگردد.

hermione
20-10-2011, 00:32
فیزیک خودش n تا شاخه داره که هر کدومش به نوعی توی رشته های مهندسی استفاده میشه
اگه به فیزیک حرکت شناسی و دینامیک علاقه داری که مهندسی مکانیک
فیزیک حرارت - مکانیک سیالات
فیزیک الکترومغناطیس و ... - مهندسی برق و ...
بقیه مباحثش اطلاع ندارم ولی می دونم رشته های علوم پایه بازار کار نداره و تنها اگه تا دکترا پیش برید امکان استاد شدن هست ولی اینکه بازار کار دیگه ای نداره دلیل این نمیشه از علاقتون بگذرید .
مسئله دیگه اینکه اون دوستانی که میان میگن "خیلی هنر کنید میشید استاد دانشگاه " فکر کردن استادی دانشگاه مقام پایینیه ؟ الان خیلی از دکتراهای مهندسی مشغول کار به عنوان هیئت علمی هستن و فکر نکنید حقوق و مزایا پایینی داره ( شاید با معلمی دبیرستان اشتباه گرفتن )

mohammad24
22-10-2011, 13:32
سلام شما کدوم گرایش فیزیک را خوندین و ماهی چقدر درامد دارین؟؟؟ اخه من هم دانشجوی فیزیک هستم تشکر

سلام

من گرایش لیزر خواندم. معمولا کسی در مورد درآمدش حرف نمیزنه ولی تا جایی که من از رنج حقوق ها خبر دارم، دریافتی من در حد دریافت های کاملا معمولی قرار می گیره، نه خیلی عالی و نه خیلی هم بد. جوری که دستت به دهنت برسه اما پس انداز آنچنانی در کار نیست. البته بگم که من کرایه خانه نمیدم.
اما از بحث خارج نشیم:
این که تصور بشه آینده علوم پایه، فقط معلمی و استادی است، فکر درستی نیست. البته کسی که این طوری فکر کنه آخرش هم به همین فکر خودش می رسه، یعنی اگر این طور فکر کنی که راهی به جز استاد شدن نیست، قدرت تلاش و خلاقیت برای کسب موقعیت های دیگه را از خودت می گیری. شرایط فعلی کشور ما طوری هست که تمام افراد صاحبنظر و افرادی که به فکر اشتغال هستند، بحث کارآفرینی را مطرح می کنند. این بحث هم نباید فقط در حد شعار باشه، باید اتفاق بیفته. هرچند همه ی ما با موانع کارآفرینی و مشکلات اجتماعی و... کشور خودمون آشنا هستیم اما باز اینها دلیل نمیشه تا تلاش نکنیم. و اتفاقا قدرت رشته هایی مثل فیزیک جایی نشان داده میشه که پای نوآوری و ایده پردازی به میان بیاد چرا که خیلی اساسی و بنیادیه و همه سو نگرانه.
اگر بررسی کنید خواهید دید که چند نفر از مسئولین مملکتی یا مدیران ارشد و رده دوم که به هر حال پست و موقعیت خوبی دارند، علوم پایه خواندند. چقدر از اساتید دانشگاه هستند که مرتبط با رشته خودشان شرکت زده اند و کارخانه دارند و یا با صنعت کار می کنند.
پس ذهن خودتان را نبندید تا موفق بشید.

apadana34
23-10-2011, 21:04
هر انتخاب
باعث می شه در شرط ایده ال در 34 سالگی فارغ التحصیل بشم . من راههای زیر را دارم . رشته هایی که نام می برم دوست دارم بخوانم ضمن اینکه اشتغالم هم در ان در نظر گرفتم.
1- فراگیر کارشناسی نرم افزار را امسال شرکت کنم و ارشدبرق کنترل راامسال بخوانم اگه بتونم در دانشگاه دولتی قبول شم و همزمان با هم اینها را بخوانم
2- کلا بی خیال استخدام واینده و دنبال علاقم باشم و در پله ای بالاتر یعنی ارشد
برق کنترل امسال یا سال اینده در دانشگاه دولتی قبول بشم و بخوانم
3- کلا کارشناسی را فراموش کنم . و اگه مجوز داشته باشم . فراگیرارشد یه رشته را با ارشد برق کنترل (دولتی ) همزمان بخوانم . سخته ولی هم انگیزه دارم هم مجبورم برای عقب افتادنم بخوانم
من نمی دانم که با داشتن پایان خدمت و یک لیسانس ایا مجوز این را دارم که یک لیسانس پیام نور با ارشد دولتی را همزمان یا یک ارشد پیام نور با ارشد دولتی همزمان بخوانم و منع قانونی نداره