ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : کمک در انتخاب رشته مناسب من

apadana34
14-09-2011, 19:30
سلام
من رشته ام در دبیرستان ریاضی فیزیک بود و به ریاضی فیزیک علاقه داشتم و دارم و درکل به تجزیه وتحلیل و طر احی و خلاقیت و حل مسئله ایجاد سیستم (سیستم در معنی کل)
علاقه دارم . متاسفانه دران سالها نتونستم در یک رشته فنی و مهندسی که پیداست علاقه ام را باید دراین گروه
جستجو کنم قبول بشم و در رشته مدیریت قبول شدم (هرچند که درخدمت سربازی خواندم وقبول شدم ودیگه مشکل سربازی ندارم)بااینکه رشته مدیریت یک
رشته خوبی است و به نظر من بعد از رشته فنی دومین رشته است اما خوب بحث علاقه است ذیگه. الان دیگه ترم اخر مدیریت را می گذرونم و دوست دارم
که ادامه بدم اما در گروه فنی مهندسی . ولی خوب یکسری مسایل است که درزیر می گم ودر پایان می خوام ان کسایی که به هرحال درشرایط من بودن یا گذراندن
بنده را راهنمایی کنم .
1-من می خوام بدونم که چطور در رشته فنی مهندسی ادامه بدم و به قولی چه رشته ای را بخوانم ؟
2- در چه سطحی در ارشد یا کارشناسی ؟(اینطور که پیداس معقول است که من در ارشد ادامه بدم ولی ازطرفی هم ادامه دادن و پریدن از کارشناسی مدیریت
به رشته ای در ارشد فنی خودش قابل بحث است)
درکل اگه شما جای من بودید چه می کردید. چون من از تمام رشته های فنی وعاقبت ان و گذراندن ان اطلاعی ندارم از شما راهنمایی می خوام
کمی از خودم بگم که بتونید خودتون را جای من بگذارید و راهنمایی ام کنید
- مجرد - پایان خدمت -28 سال سن
- هرچند که علاقه ام هم مهم است ولی اگه رشته ای را بخوام ادامه بدم باید جنبه اقتصادی و اینکه بتونم از ان درامدی داشته باشم راباید در نظر گرفت(کار
دولتی یا مطمئن باشه و مداوم ب)
- وضعیت من طوری است که اگه رشته ای در فنی مهندسی بهم معرفی بشه و بفهمم ان گمشده ام است حتی حاضرم ان را درکارشناسی ادامه بدم
باتشکر

gomnam23
16-09-2011, 18:22
با توجه به علاقتون باید برید صنایع (تحلیل سیستمها)

اما در مورد اینکه ارشد می تونید قبول شید یا نه باید بگم که صنایع دروس مدیریت زیاد داره ولی در کل دروس مشترکشون خیلی کمه وسخت میشه قبول شد

apadana34
17-09-2011, 20:28
درسته خودم هم می دانم .ولی دنبال به قولی رشته گمشدم هستم . چطوری میشه با رشته ها و واقعیت هاشون
اشنا شد . مطالبی که توی اینترنت دیدم بیشتر تکراری و کلی هست .

bida
17-09-2011, 21:47
دوست عزیز ، راستش به نظر من اینجا هیچ کس نمی تونه شما رو به درستی راهنمایی کنه ، جز این که یه سری اطلاعات خیلی خیلی کلی در مورد رشته ها و بازار کار شون بهتون بده که مطمئنا خودتون به خوبی از اونها اطلاع دارید. راستش شرایط شما با یه جوون 18-19 ساله که برای بار اول یا دوم داره کنکور میده خیلی خیلی متفاوته. شما 28 سالتون هست و در آستانه ورود به دهه چهارم زندگی خودتون هستید. اگه خودتون تا حالا نتونستید که دقیقا علایق خودتون رو تا حدودی تشخیص بدید پس برای ما که هیچ شناختی نسبت به روحیات و علایق شما نداریم و از همه مهمتر شرایط زندگی شما رو نمی دونیم واقعا سخته که یه پیشنهاد عقلانی بدیم. برای شما پارامتر های بسیار زیادی وجود داره که روی تصمیم گیری تون اثر می گذاره که برای یه داوطلب 18-19 ساله اهمیتی چندانی نداره.

فرض کنید که بخواید از ابتدا و برای کار شناسی یه رشته فنی اقدام کنید.

گفتید که به دنبال کار دولتی مطمئن هستید ولی دقت داشته باشید که سن شما در حال افزایش هست و اگه امسال هم قبول بشید در بهترین حالت در سن 31-32 فارق التحصیل می شید که همین امر باعث میشه که شما برای استخدام توی برخی از ارگان ها شرط سنی لازم رو رو نداشته باشید.

مخارج زندگی شما از چه راهی تامین میشه ؟، آیا از نظر مالی تامین هستید ؟، با توجه به اینکه آمار بیکاری در میان فارق التحصیلان بالا هست شما اگه بخواید 4 سال دیگه تازه برید دنبال کار ، بدون داشتن هیچ گونه سابقه کاری مرتبط ، ممکنه 1 یا 2 سال بیکار باشید تا بتونید خودتون رو تثبیت کنید ، می تونید از نظر مالی این مدت خودتون رو تامین کنید.؟

اگه لیسانس مدیریت رو تو دانشگاه سراسری و دوره روزانه خونده باشید ، دیگه نمی تونید از امکان تحصیل رایگان استفاده کنید و بایستی هزینه ها ی تحصیل را پرداخت کنید. به این نکته هم باید توجه داشته باشید.

اگه برای ارشد اقدام کنید اونوقت بایستی خیلی از دروس را خودتون مطالعه کنید که نیاز به مطالعه و تلاش بسیاری داره . انگیزه کافی برای تحمل سختی ها رو دارید ؟ برای برخی رشته ها داشتن مدرک کارشناسی برای اشتغال از مدرک ارشد اون رشته مهم تر هست . این هم ممکنه بعدا براتون تو پیدا کردن کار مشکل ساز بشه.

میزان فارغ التحصیلان ارشد هم داره به صورت نمایی رشد می کنه و هیچ تضمینی نیست که تا چند سال دیگه مدرک ارشد هم مثل لیسانس خز نشه. پس خیلی نمیشه امید داشت که صرف داشتن مدرک ارشد معادل یافتن کار مناسب باشه.

شاید این مواردی که من نوشتم برای یه آدم 19 - 20 ساله خیلی مهم نباشه ولی قطعا تو تصمیم گیری شما اثر گذار هست. شما باید تک تک این جوانب و پارامتر های دیگه رو در نظر بگیری و بعد تصمیم خودتو بگیری.

ممکنه هم شما از نظر مالی کاملا تامین باشی وواقعا صرف علاقه هست که می خوای ادامه تحصیل بدی که اینجا عامل علاقه و روحیات شخصی و استعداد شما حرف اول رو می زنه که باز هم با اطلاعات مختصری که شما اینجا قرار دادی نمیشه کمک خاصی کرد.

apadana34
18-09-2011, 20:52
من الان شاغل هستم البته در یک شرکت خصوصی . خودم هم به این نتیجه رسیدم که کارشناسی را اگه بخوام برای استخدام بخوانم بدردم نمی خوره و از انجایی که برام استخدام مهم است فکر کنم باید ان را بگذارم کنار. بنابراین باید سراغ ارشد برم .
در ارشد هم اگه عامل علاقه نبود می دانستم یکی از گرایشهای مدیریت را قبول بشم . ولی خوب چه کار کنم دروس خواندنی را از اول
دوست نداشتم و علت قبولی درهمین مدیریت هم زدن شصت درصد فیزیک رشته ریاضی بود . بنابراین من یا باید قید علاقه ام را بزنم
و فقط به پول فکر کنم و رشته خودم راادامه بدم یا نه بیام سراغ علاقه ام با بهترین انتخاب . بله تمام این چیزای که گفتید را من بش
رسیدم و بخاطر همین است که نتونستم انتخاب کنم . من اگه ارشدهم بخوانم فرض مکانیک یا برق یا .. باید مراقب سن 31و 33 سالم باشم تازه مراقب این هم باشم که برای استخدامی لیسانس و پایه را هم در نظر می گیرند. می شه گفت انتخاب سختی
است و نزدیک به ماجراجویی . انهم وقتی که به این فکر می کنی که در مورد رشته ها یکسری واقعیت ها است و من چه انتخابی
بکنم که سه الی چهار ساله اینده پشیمان نشم .
من از خودم بگم که راحتر بتونید راهنمایی کنید.
من شاغل هستم ولی نه به این معنا که انقدر از لحاظ مالی تامین باشم که فقط به علاقه ام فکر کنم.
خدمتم را رفتم . مجردم. به این جمله عقیده دارم که افسوس که در جوانی نمی دانیم و درپیری سخت می توانیم . اما به خودم
می گم الان هم نسبت به اینده جوان هستم و ممکن است در اینده افسوس الان را هم بخورم.
باز منتظر صحبتها یا راهنماییاتون هستم.