مشاهده نسخه کامل
: حرفه ایهای فیلمبردای بیان داخل:فرق محسوس بین 1080/60p با 1080/30p و نیز با 1080/60i چیه؟
سلام دوستان.من توی فرومهای خارجکی هر چی بیشتر غور کردم!! کمتر به جوابم رسیدم! کلاً توی این زمینه عکس و مقایسه ی قابل فهمی برای افراد عوامی مثل من! وجود نداره! همه جا یکی می بینی پیدا شده فقط گفته i یعنی inerlaced و p یعنی progressive و اینا.باید خیلی شفافتر و قابل فهمتر توضیح داد که مثل اینکه بنده خداها خودشونم بلد نبودن.
خلاصه.میخوام دوستان حرفه ای تر توضیحات لازم رو بدن و در وهله ی بعد میزان اهمیت این پارامترها موقع خرید دوربین عکاسی رو بگن چقدره؟
پس شد دو سوال!
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
چشم انسان براي اينكه فريب بخوره وتصاوير ثابت رو متحرك ببينه بايد حداقل در يك ثانيه 24 فريم پخش بشه تا ما اين تصاويرو متحرك ببينيم براي همينه كه بعضي موبايلها كه 15 فريم فيلم ميگيره چشم كاملا تشخيص ميده حالا هر چي اين تعداداز 24 بيشتر بشه تصاوير شفافتره و واقعيتر ولي كمتر 24 فريم يا 24fps
رو چشم تشخيص ميده
60p يعني 60فريم بر ثانيه
50p يعني 50فريم بر ثانيه
30pيعني 60فريم بر ثانيه
25pيعني 25فريم بر ثانيه
24pيعني 24فريم بر ثانيه
24 و 25 و50 فريم براي سيستم پال استفاده ميشه 30و 60 فريم معمولا براي سيستم ntsc
به عنوان مثال1080 60p يعني در يك ثانيه 60 فريم [60 عكس واقعي ] پخش ميشود 1080 هم يعني 2 مگا پيكسل يا فول hd
حالا 60i
تا جايي كه من ميدونم البته اگه اشتباه نكنم
دو شركت سوني وپاناسونيك براي صرفه جويي در هزينه در ابتدا براي اينكه هزينه توليد يك دوربين interlace تقريبا 70درصد يك دوربين progressive بوداين سيستم رو براي توليد تصاوير ساختند در فرمت avchd و فقط 60i فول اچ دي و30p اچ دي و60 p نداشت كه در حال حاضر داره
interlace
معني زير رو ميده
بهم پیچیدندر هم امیختن
مشبک کردن
در هم بافتن
تقاطع کردن
از هم گذراندن
اگه تو عكس نگاه كنيد دوربين به جاي اينكه 30 تا عكس 2 مگا پيكسل بگيره 30 تا عكس با كيفيت كمتر ميگره ولي اونو به صورت عكس به ابعاد 2 مگا پيكسل در مياره كه يك خط در ميان يا پيكسل زوج رو ندار ه يا فرد و وقتي يك عكس رو نشون ميده با پيكسل زوج عكس بعد مياد با پيكسل فرد اونو كامل ميكنه و وقتي شما 60 فريم در ثانيه عكس interlace داشته باشيد كه در يك ثانيه پخش ميشه و در هم اميختن انجام ميشه ديگه چشم تشخيص نميده كه هر عكس از 60عكس كامل نيست و وهرعكس يكي در ميان پيكسل نداره
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] 20image%20data%20is%20reproduced%20in%20each%20pic ture.%20%20Progressive%20Scanning%20%20Reproduces% 20all%20of%20image%20data%20in%20a%20single%20pict ure.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] 20image%20data%20is%20reproduced%20in%20each%20pic ture.%20%20Progressive%20Scanning%20%20Reproduces% 20all%20of%20image%20data%20in%20a%20single%20pict ure.
عکس اول دیده شد دومی نه.ولی توضیحات کاملتر میخوام وگرنه خودم توی گوگل از این عکسا زیاد دیدم.مثلاً این تصاویر زیر فرق 1080/60i 60p رو بهتر نشون میده:
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
یک مقاله که قبلاً ذخیره کردم هنوز دقیق نخوندم در صفحه ی زیر کاملترین اطلاعات رو در جستجوهام داشت:
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
به طور کلی فرمت HD به دو گروه اساسی تقسیم بندی میشود:
1-فرمت i: این حرف که از ابتدای کلمه interlace گرفته شده نشان دهنده این موضوع است که در این فرمت تمام پیکسل ها و خطوط در یک زمان پرداازش نمیشوند بلکه در ابتدا تعدادی از پیکسل ها پردازش می شود و در مدت زمان اندکی بقیه پیکسلهای باقی مانده پردازش میشود. به عنوان مثال 6 پیکسل را تصور کنید که هر کدام یک عدد مشخص از 1 تا 6 دارند. حال میخواهیم این 6 پیکسل را در حالت interlace پردازش کنیم. پس در این روش ابتدا پیکسلهای زوج را پردازش میکنیم، یعنی 2، 4 و 6. بعد از این موضوع دقیقا پیکسل های فرد 1، 3 و 5 مورد پردازش قرار میگیرند. با این روش تمام پیکسل ها با اختلاف زمان کمتری نسبت به یکدیگر پردازش میشوند. البته این روش یک مشکل دارد و آن هم ایجاد لرزش تصویر یا Flicker در هنگام افزایش اندازه تصویر وسرعت تعویض فریم ها است.
2-فرمت p: این فرمت نوع توسعه یافته فرمت i است در بیان ساده می توان بزرگترین تفاوت فرمت p با i را در نحوه پردازش پیکسل ها و خطوط دانست. به طور کلی در فرمت progressive تمام خطوط و پیکسل ها در یک زمان پردازش می شود. پس به همین علت تصاویری که براساس این فرمت ساخته میشود فاقد هرگونه لرزش یا Flicker خواهد بود.
خلاصه کیفیت 1080p از 1080i بیشتر هست و معمولا قیمت دوربین هایی که با کیفیت 1080p فیلم برداری می کنند از نمونه های 1080i بیشتر هست
بسیار خب.با تشکر دوباره از دوستانی که نظر دادند.
حالا لطف کنید تفاوتهای تکنیکی 24p و 60p رو هم بگین.خودم فکر نکنم اونطور که در پست شماره 3 گفته شده ربطی به 60fps و 24fps داشته باشه.اگه اونطوری میوبد دیگه چرا بهش بگن p میگفتن fps
تعداد فریم تولید شده در ثانیه هستش و مخفف (frame per secound) هر چه قدر fps بالاتر باشه بهتره.
چون معمولا مانیتورها با فرکانس ۶۰ کار (فکر کنم مگا هرتز) میکنن توی یک ثانیه نمی تونن بیتشر از ۶۰ بار تصویر رو نوسازی کنن پس رسم فریم بیشتر یه عمل بیخود به شمار میره که تنها میتونه به درد تست سرعت بخوره و اگر هم fps بیشتر از ۶۰ داشته باشیم امکان به وجود آمدگی شکست تصویر بالا میره که یه مورد نامطلوب حساب میشه.
خلاصه اینکه 60fps بهتر از 24fps است ، البته فکر نکنم چشم انسان بتونه تفاوت محسوسی بین این دو تا فریم ریت رو متوجه بشه
پس نتیجه می گیریم 1080/60p بهترین کیفیت ممکن رو تولید می کنه
تعداد فریم تولید شده در ثانیه هستش و مخفف (frame per secound) هر چه قدر fps بالاتر باشه بهتره.
چون معمولا مانیتورها با فرکانس ۶۰ کار (فکر کنم مگا هرتز) میکنن توی یک ثانیه نمی تونن بیتشر از ۶۰ بار تصویر رو نوسازی کنن پس رسم فریم بیشتر یه عمل بیخود به شمار میره که تنها میتونه به درد تست سرعت بخوره و اگر هم fps بیشتر از ۶۰ داشته باشیم امکان به وجود آمدگی شکست تصویر بالا میره که یه مورد نامطلوب حساب میشه.
خلاصه اینکه 60fps بهتر از 24fps است ، البته فکر نکنم چشم انسان بتونه تفاوت محسوسی بین این دو تا فریم ریت رو متوجه بشه
پس نتیجه می گیریم 1080/60p بهترین کیفیت ممکن رو تولید می کنه
چند تا مسأله:
1-
مخفف (frame per secound) هر چه قدر fps بالاتر باشه بهتره.
فکر کنم fps چیه رو این روزا دیگه یه بچه ی اول راهنمایی هم بتونه برای ما معنا کنه و بحث روی معنی این نیست!
قبلاً گفتم اگه تعبیر P همون FPS میشد که دیگه چرا بگن 60p؟ یه راست میگفتن 60fps.
2-
معمولا مانیتورها با فرکانس ۶۰ کار (فکر کنم مگا هرتز) میکنن توی یک ثانیه نمی تونن بیتشر از ۶۰ بار تصویر رو نوسازی کنن
یکای فرکانس Hz یعنی هرتز هستش و فرکانس نوسازی نمایشگر هیچوقت مگاهرتز MHz نیست!!! اون برای سنجش فرکانس امواج بکار میره.ضمناً نمایشگرهای فعلی تا 200Hz رو هم میتونن پشتیبانی کنن بد نیست به تنظیمات یه پنل LCD پیشرفته یه سری بزنین.البته گرافیکتونم باید قوی باشه تا بتونه روی این فرکانس تصویردهی کنه.
البته فکر نکنم چشم انسان بتونه تفاوت محسوسی بین این دو تا فریم ریت رو متوجه بشه
بطور معمول با چشم بعله.ولی اگه قرار بود در یک بازی هم حداکثر fps به 24 محدود شه اونوقت در صحنه های پرتحرک یا انفجار و.... حالت slow motion ایجاد میشد.پس تفاوت از یه بعد قابل درکه.
حالا برگردیم سر سوالی که در پست قبل پرسیدم و بی جواب موند!
فکر کنم fps چیه رو این روزا دیگه یه بچه ی اول راهنمایی هم بتونه برای ما معنا کنه و بحث روی معنی این نیست!
قبلاً گفتم اگه تعبیر P همون FPS میشد که دیگه چرا بگن 60p؟ یه راست میگفتن 60fps.
خوش به حال شما که بلدید ، اینو برای بچه های زیر اول راهنمایی گذاشتم!
دوست عزیز منظور از 1080/60p یعنی 1080p/60fps که به صورت خلاصه می نویسن 1080/60p
یعنی فیلم Full HD با فرمت progressive و فریم ریت 60
MasoudiT
28-09-2011, 23:11
سلام
توضیحات خیلی خوب بود با تشکر از CHAPTER و n822 . :11:
یه سوال چرا همیشه برای کیفیت تصویر فقط تعداد پیکسل عرض تصویر مطرحه؟
سلام
توضیحات خیلی خوب بود با تشکر از CHAPTER و n822 . :11:
یه سوال چرا همیشه برای کیفیت تصویر فقط تعداد پیکسل عرض تصویر مطرحه؟
اولاً تشکر از من رو یادت رفت!
دوماً تعداد پیکسل فقط یکی از پارامترهای کیفیته.
عمق رنگ(Bit depth) که مقدارش برای مثال در یک تصویر 8 بیتی رایج از 0 تا 255 میتونه باشه نقش بسیار مهمی در کیفیت داره.نقش عمق رنگ یر روی کیفیت رو با یک مثال ملموس توضیح میدم:
شما یک عکس با کیفیت که توی نمایشگر کامپیوترت میتونی تمام صفحه میشه نمایشش بدی رو با فوتوشاپ باز کن و تنها این تغییر رو در اون بده:با پایینترین کیفیت ممکن ذخیره کن.حالا چیزی که داری تصویریه با همون تعداد پیکسل عکس قبلی ولی بسیار بی کیفیت تر از اون.پس تعداد پیکسل در اینجا فرقی نکرد ولی عمق رنگ افت کرد.این قضیه در فیلمهایی که فشرده سازی ناشیانه ای رویشون انجام شده باشه هم اتفاق میفته خواه رزولوشن 720p یا 1080p هم داشته باشند.
تاپیکهای زیر رو با دقت ببین به موضوع سوالت و بحثهای این تاپیک ربط داره:
کاهش حجم فایل های تصویری تا این حد؟
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنیدفرق رزولوشن های مختلف 1080p چیه؟؟
من شخصا فیلمبرداری با کیفیت 720p رو به 1080i ترجیح می دم . به خصوص اگه نمایشگر full HD نباشه تصاویر 720p خیلی روون تر و بهتر از 1080i دیده می شن
بسیار خب.با تشکر دوباره از دوستانی که نظر دادند.
حالا لطف کنید تفاوتهای تکنیکی 24p و 60p رو هم بگین.خودم فکر نکنم اونطور که در پست شماره 3 گفته شده ربطی به 60fps و 24fps داشته باشه.اگه اونطوری میوبد دیگه چرا بهش بگن p میگفتن fps
الان خیلی از واحد fps استفاده نمی شه . حرف بعد از تعداد فریم برای نشون دادن همون فرمت interlace یا progressive . عبارت 24p یعنی 24 فریم در ثانیه با تکنیک پردازش progressive
من یه دوربین جدید با فیلمبرداری 1080/60p گرفتم اونجور که قبلاً تصور میکردم کیفیتش تفاوت برجسته ای نسبت به فیلمبرداری 720/30p دوربین سابقم نداره.البته نمایشگرم Full HD هست.خلاصه اینکه خیلی دنبال تفاوت بین 24fps و 60fps یا 720p و 1080p در فیلمبرداری دوربینهای دیجیتال نباید بود.
MasoudiT
31-10-2011, 01:28
سلام
اولا مرسی Hektor جان :31:
دوما شما احتمالا sony hx100v خریدید یا hx9v درسته؟ کدوم خریدی ازش راضی؟ چون منم میخواهم بخرم :46:
با تشکر
MasoudiT
24-11-2011, 01:09
جواب..................... :13:
سلام
اولا مرسی Hektor جان :31:
دوما شما احتمالا sony hx100v خریدید یا hx9v درسته؟ کدوم خریدی ازش راضی؟ چون منم میخواهم بخرم :46:
با تشکر
سلام عزیزم.دیر به دیر میام..
hx9v گرفتم.از لحاظ ارگونومی نمیره ی 12 از 20 بهش میدم.سونی گند زده بنظرم.با قیمت 520 البته من 515 گرفتم شما میتونی 370 بدی و Canon sx230 رو بگیری خیلی عاقلانه تر اقدام کردی.اینو به رفقام که مردد بودن هم گفتم.من خودم یه Review معتبر که مقایسه ی دقیقیه بین برترین کامپکتهای 2011 هستش ترجمه کردم ببین:
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنیددر آخرش نتایج آزمایشهای خودمم نوشتم.در یک کلام فریب تبلیغات رو نخور و برو سراغ کنون.همین الان ناراحتم که چرا باید کلی از نمایندگیها رو زیر رو کنم و بگردم تا حدود 200 تومن دیگه هم بدم تا یه شارژر بهتر(شارژر استاندارد خودش نصف روز طول میده تا شارژ کنه!!!!!!) و کابل چند کاره که خروجی کمپوزیت میده رو هم بگیرم در حالیکه کنونsx230 و پاناسونیک zs10 بطور استاندارد همه ی اینا داخل جعبشونه!
vBulletin , Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.