PDA

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : گیتار کلاسیک

m.diadem
21-08-2011, 00:21
سلام به همه

تو این تاپیک سعی داریم تمام موارد راجع به گیتار کلاسیک رو شرح بدیم،از جمله:

معرفی سبک،
قطعه ها،
کتاب های آموزشی،
اساتید،
تاریخچه،
تکنیک ها،
.
.
.

امیدوارم تاپیک مفیدی باشه.

(یه تاپیک دیگه مخصوص در خواست Guitar Pro ایجاد می کنم تا هرکس Guitar Pro آهنگ خاصی رو خواست اونجا بذاریم)

m.diadem
22-08-2011, 00:38
در نگاهی اجمالی به سبک کلاسیک مسیح عطاریان می گوید:

اصطلاح کلاسیک معانی گوناگونی دارد ، و به همین سبب می تواند شبهه انگیز باشد
این اصطلاح گاه به دوران باستانی یونان و روم اشاره دارد ، یا ممکن است برای هر اثری که از جذابیت پایدار و همیشگی برخوردار است به کار رود
بسیاری از مردم اصطلاح موسیقی کلاسیک را برای هرگونه موسیقی که راک ، جاز ، عامیانه یا فولکلوریک ، و یا پاپ نباشد به کار می برند

تاریخ نویسان موسیقی اصطلاح کلاسیک را از حوضه ای در تاریخ هنر که معنای ویژه تری دارد وام گرفته اند : نقاشی ، پیکره سازی و معماری پایان سده هجدهم و اوایل سده نوزدهم اغلب تاثیر پذیرفته از سر مشق های یونانی و رومی بوده اند . اما موسیقی این دوران چندانارتباطی با موسیقی عصر باستان ندارد

این سبک از حدود سال های 1750 تا 1820 شکوفا بود
و پس از آن دوران رومانتیک و ...

بزرگترین آهنگسازان دوره کلاسیک میتوان از یوزف هایدن ، ولفگانگ آمادئوس موتسارت و لود ویگ وان بتهوون نام برد و از آهنگسازانی که برای گیتار در دوره ذکر شده بوده اند و قدمی بزرگ و موثر در راه اعتلای این ساز برداشته اند میتوان از
Dionisio Aguado Ygacia دیونیزو آگوادو Francisco Tarrega تارگا
نام برد Fernando Macari Sor و فرناندو سور
شاید این سوال پیش بیاید که تفاوت سبک کلاسیک با دیگر سبک ها در چیست...

در پاسخ باید گفت اولا شبیه ترین سبک به کلاسیک سبک فلامنکو (فلامنکو به معنای آتش است.آتشی که از درون انسان شعله می گیرد و دلهای دیگران را نیز آتش می زند) می باشد...اما تفاوت این دو سبک در این است که:

کلاسیک یک سبک منحصرا گیتاری نیست...کلاسیک یک سبک کلی در تمام موسیقی است و گیتار یکی از ابزار های اجرای این سبک است...همانطور که در بالا خواندیم پیانو هم مانند گیتار از ساز های تاثیر گذار در سبک کلاسیک است...

اما فلامنکو منحصرا گیتار را هدف قرار می دهد...فلامنکو از شهر آندلس شهری در جنوب اسپانیا متولد شد...نوعی موسیقی محلی عبری ها و مسلمانان آن منطقه...

برای اجرای تمام عیار فلامنکو شما به سه چیز نیاز دارید:
رقص
آواز
گیتار

پس فلامنکو با اینکه سبکی بسیار زیباست اما همه آن را نمی پسندند و افراد خاصی به این سبک علاقه دارند.بر خلاف کلاسیک که هرکسی را به سمت خود جذب می کند.

m.diadem
22-08-2011, 01:05
یکی از زیباترین تکنیک هایی که در اجرای یک قطعه در موسیقی وجود دارد تکنیک ایجاد نت های همزمان می باشد...یعنی شما به صورت همزمان دو نت مختلف را اجرا کنید...

اما چه ساز هایی توانایی انجام این کار دارند؟

در تمام دنیای موسیقی فقط سه ساز ساخته شده که این کار را می توانند انجام دهند:

پیانو،گیتار،هارپ (چنگ)

همه اجرای یک پیانیست را به چشم دیده ایم...پیانیست از دو دست خود استفاده می کند که این برای اجرای همین تکنیک است...

یک گیتاریست از سه انگشت خود و انگشت شست استفاده می کند که باز برای همین تکنیک است.( فقط در سبک های کلاسیک و فلامنکو)

و یک چنگ نواز از دو دست و تمام انگشتان استفاده می کند که باز برای خلق همین نوع صداست.

دلیل این که در پست قبل حرفی از سبک های پاپ و جاز نزدیم این بود که در این دو سبک به سبب استفاده از پیک این نوع اجرا محدود شده و در واقع اصلا نمی توان با پیک نت های همزمان را به خوبی اجرا کرد...بسیاری از گیتاریست ها این دو سبک را به رسمیت نمی شناسند چرا که این دو سبک گیتار را محدود می کنند و از زیبایی آن می کاهند.

m.diadem
28-08-2011, 23:06
یعنی خداوکیل تو این چند هزار تا عضو p30ورلد(!) یه گیتاریست پیدا نمی شه؟؟؟؟!!!!

آرش-19
29-08-2011, 12:43
سلام دوست عزیز
اولا اینکه ممنون بخاطر تایپیکی که زدی
ثانیا من خودم گیتار ساز اصلیمه و بعد پیانو و کمی هم ویولن سر در میارم.
من کارمو با پاپ شروع کردم, یادش بخیر کتاب تارپینیان, که اون موقع نسخه چاپیش اینجا پیدا نمیشد رو
دست به دست میگرفتیم و کپی می کردیم. و بعد کمی به فلامنکو خوان مارتین نزدیک شدم و بعد از سر از کارولی درآوردم.
الانم بیشتر وقتم رو دارم با گیتار الکتریکم سر میکنم تا کمی با دنیای راک آشنا شم.
خیلی کم وقت میکنم که سر به سایت بزنم ولی اگه فرصتی بشه حتما تو رشد تایپیک کمکت میکنم.
گیتاریست مورد علاقت کیه؟

m.diadem
29-08-2011, 13:12
سلام دوست عزیز
اولا اینکه ممنون بخاطر تایپیکی که زدی
ثانیا من خودم گیتار ساز اصلیمه و بعد پیانو و کمی هم ویولن سر در میارم.
من کارمو با پاپ شروع کردم, یادش بخیر کتاب تارپینیان, که اون موقع نسخه چاپیش اینجا پیدا نمیشد رو
دست به دست میگرفتیم و کپی می کردیم. و بعد کمی به فلامنکو خوان مارتین نزدیک شدم و بعد از سر از کارولی درآوردم.
الانم بیشتر وقتم رو دارم با گیتار الکتریکم سر میکنم تا کمی با دنیای راک آشنا شم.
خیلی کم وقت میکنم که سر به سایت بزنم ولی اگه فرصتی بشه حتما تو رشد تایپیک کمکت میکنم.
گیتاریست مورد علاقت کیه؟

والو خدا خیرت بده!
گیتاریست مورد علاقم بین ایرانیا لیلی افشار و بین خارجیا توی سبک فلامنکو خوان مارتین و پاکو دلوچیا و توی سبک کلاسیک جان ویلیامز...

منم حدودا 4 ساله گیتار می زنم...البته با وقفه های خیلی خیلی زیاد (بخاطر دانشگاه و اینا)...اول جاز می زدم (مل بی) بعد فهمیدم اصلا خوشم نمیاد!

رفتم کلاسیک بعد فهمیدم خیلی خوشم میاد!

تو این همه ساز و سبک عوض کردی سختت نیس؟! به نظر من آدم باید تو یه چیز بهترین باشه تا توی چند تا چیز متوسط...
موافقی؟!(می دونم نیسی!)