PDA

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : آيا تونل زمان وجود دارد؟



Hamid Reza
28-07-2011, 17:29
سلام
چند وقت پيش يه مقاله تو يه مجله اي خوندم در مورد تونل زمان
اينكه تسلا همراه يكي ديگه يه كارايي كرده بودن و تونسته بودن چند نفر رو بفرستن به 20سال جلوتر
بعد اون چند نفر رفتن پيش همكار تسلا كه حالا پيشر شده بود و اون بهشون گفت كه ما 20 ساله كه منتظرتون بوديم
ميخواستم ببينم اين چيزا واقعي هست؟
و آيا تونل زمان و جهش به سالهاي آينده يا گذشته وجود داره؟
اگه داره چطور ممكنه؟
مثلا چطور ميشه برگشت به عقب؟
مثلا اگه كسي 100سال بره به عقب حتي مادر و پدرشم به دنيا نيمده بودن كه اون رو بوجود بيارن بعد چطوري ميشه كه يه نفر 100سال ميره عقب؟
ذهنم نميتونه اينو درك كنه اصلا:31:

Haj_Amoo
28-07-2011, 18:01
سلام
چند وقت پيش يه مقاله تو يه مجله اي خوندم در مورد تونل زمان
اينكه تسلا همراه يكي ديگه يه كارايي كرده بودن و تونسته بودن چند نفر رو بفرستن به 20سال جلوتر
بعد اون چند نفر رفتن پيش همكار تسلا كه حالا پيشر شده بود و اون بهشون گفت كه ما 20 ساله كه منتظرتون بوديم
ميخواستم ببينم اين چيزا واقعي هست؟
شایعه است ... !

dashhosein38
28-07-2011, 18:41
از نظر تئوری تو فیزیک میشه ولی در عمل تا حالا نتونستن کار خیلی سختی هزینه هم زیاد داره با دانش امروز نمیشه
شاید در اینده بشه

Babak
28-07-2011, 20:19
از نظر تئوری تو فیزیک میشه ولی در عمل تا حالا نتونستن کار خیلی سختی هزینه هم زیاد داره با دانش امروز نمیشه
شاید در اینده بشه

من منبع رو یادم رفته. اما طی آخرین تحقیق بر مبنای تئوری های امروز سفر در زمان ممکن نیست. ( مرور مجدد تووری های موجود)

dashhosein38
05-08-2011, 13:22
ای لینک مطالب جالبی در این زمینه داره
How Time Travel Works


برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنیدتو بخشی از ش اومده که زمان و مکان بدون هم نمی تونن وجود داشته باشن
من چند سال پیشا یه مقاله خوندم که سفر به زمان محال نیست ولی اینکه دخل و تصرفی تو گذشته انجام بدیم محال
یه ویدئو از دیسکاوری هم در این زمینه هست خودم ندیدمش هنوز ولی

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید

dashhosein38
05-08-2011, 13:33
نظریه استفن هاوکینگ برای سفر در زمان
استفان هاوکينگ فيزيک دان مشهور انگليسي به تازگي در اظهار نظري جنجال آميز اعلام کرد که در آينده نزديک امکان سفر در زمان براي انسان به وجود خواهد آمد.

هاوکينگ فيزيک دان مشهوري که از ابتلا به بيماري اختلال نوروني رنج مي برد و تنها از طريق مجموعه اي از سيستم هاي فوق پيشرفته رايانه اي قادر به تعامل با اطرافيان است، اعلام کرد که روزي خواهد رسيد که نظريه نسبيت زمان اينشتين کاملا منسوخ خواهد شد و در بخشي از تاريخ، يک روز سفر در فضاپيمايي با سرعت ۶۵۰ ميليون مايل در ساعت با يک سال زميني برابر خواهد بود.
وي طي مقاله اي ۳ نظريه جالب توجه و واقع گرايانه را براي سفر در زمان ارائه کرده است که به اعتقاد وي به طور قطع يکي از اين نظريه ها عملي خواهد بود.استفان هاوکينگ به تازگي در نشريه ها و برنامه هاي تلويزيوني درباره عجايب علم فيزيک و سفر در زمان اظهار نظرهاي قابل توجهي ارائه کرده است و در اين راستا طي مقاله اي به بررسي شيوه هاي ممکن براي سفر در زمان پرداخته که بسيار جالب توجه و خواندني است.
بعد چهارم
نظريه اول هاوکينگ بر اين اساس مطرح شده است که بايد زمان را در قالب يک بعد، مانند طول، عرض و يا ارتفاع در نظر گرفت. وي در مثالي مي گويد: در هنگام رانندگي به سوي جلو حرکت مي کنيد، اين يک جهت است، به سمت راست يا چپ دور مي زنيد، اين جهتي ديگر است، جهت سوم زماني است که روي يک جاده کوهستاني حرکت مي کنيد و بعد چهارم در چنين سفري زمان است.هاوکينگ مي گويد: فيلم هايي با مضمون سفر در زمان اغلب ماشين هاي عظيم و پرمصرفي را نشان مي دهد که مسيري را در ميان بعد چهارم مي گشايد و تونلي را در دل زمان باز مي کند. مسافر زمان نيز خود را براي تجربه اي ناشناخته آماده مي کند و وارد اين تونل مي شود و آن گاه در ناکجاآبادي ظاهر مي شود. شايد مفهوم کلي چنين شيوه اي کاملا بعيد و متفاوت از واقعيت به نظر آيد اما ايده کلي آن چندان غير عقلاني نيست.در واقع قوانين فيزيک با ايده سفر در زمان از طريق درگاه هايي به نام «کرم چاله» انطباق دارد. اين درگاه ها در اطراف ما پراکنده است اما تنها به دليل کوچک بودن امکان مشاهده آن ها وجود ندارد. اين حفره ها در گوشه هاي پنهان فضا و زمان خود را نمايان مي کنند. هيچ چيز مسطح و جامد نيست، در صورتي که از فاصله اي بسيار نزديک به هر جسمي نگاه کنيد حفره ها و چين خوردگي هايي را مي توان در آن مشاهده کرد. اين يکي از اصول بنيادين فيزيک است که شامل حال زمان هم مي شود.

فوم کوانتومي و حفره هاي «کرم چاله»
در بخشي از اين مقاله آمده است: در کوچک ترين مقياس ممکن، حتي در ابعادي کوچک تر از مولکول ها و اتم ها، به موقعيتي دست خواهيم يافت که فوم کوانتومي نام دارد. اين جايي است که «کرم چاله » ها در آن قرار دارد. تونل هاي ريزي در ميان زمان و فضا به صورت دائم در حال شکل گرفتن، ناپديد شدن و تغيير شکل دادن در اين جهان کوانتومي است. حفره هايي که در واقع ۲ موقعيت و زمان جدا از هم را به يکديگر اتصال مي دهند.متاسفانه اين حفره ها به اندازه اي کوچک است که امکان عبور انسان از ميان آن ها وجود ندارد اما برخي از دانشمندان معتقدند شايد امکان دستيابي به يک کرم چاله و راهي براي بزرگ کردن آن به اندازه اي که براي عبور انسان ها يا فضاپيماها کافي باشد، وجود داشته باشد.از نظر تئوري تونل زمان يا يک کرم چاله به جز کمک به سفر به ديگر سياره ها مي تواند فوايد ديگري نيز دربر داشته باشد. در صورتي که ۲ سر اين تونل در جايي يکسان قرار داشت که ميان آن ها زمان و نه فاصله فيزيکي جدايي ايجاده کرده بود، يک فضاپيما مي توانست در گذشته و در فاصله اي نزديک به زمين در آن رفت و آمد داشته باشد. در اين صورت شايد دايناسورها مي توانستند شاهد فرود اين فضاپيما در جايي از زمان باشند.در نهايت شايد دانشمندان تنها سفر به آينده را پديده اي عملي بيابند زيرا قوانين طبيعت سفر به گذشته را ناممکن ساخته است. از اين رو است که رابطه علت و معلولي پا برجاست. براي مثال اگر مي توانستيد در زمان سفر کنيد و به گذشته بازگرديد و با انجام کاري از تولد خود در گذشته جلوگيري کنيد، چگونه مي توانستيد در آينده حضور داشته باشيد و در زمان سفر کنيد؟

رودي جاري به نام زمان
هاوکينگ بر اين باور است که بازخورد تابشي مي تواند هر کرم چاله اي را که دانشمندان تلاش مي کنند براي قابل استفاده شدن بزرگ تر سازند، نابود و آن ها را براي سفر واقعي بي مصرف کند. راه ديگر پيشنهادي وي از اين قرار است:زمان مانند يک رود در جريان است و اين گونه به نظر مي رسد که هر کدام از ما در ميان اين جريان در حرکت هستيم. اما از ديدگاهي ديگر مي توان گفت: زمان در مکان هاي مختلف سرعت جريان متفاوتي دارد و اين کليد اصلي سفر به آينده است. اينشتين براي اولين بار اين ايده را که مکان هايي وجود دارد که در آن ها سرعت زمان کاهش يا افزايش پيدا مي کند، حدود ۱۰۰ سال پيش مطرح کرد، وي کاملا درست فکر مي کرده است. اثبات آن نيز در سيستم رديابي ماهواره اي زمين يا GPS است که آشکار مي کند زمان در فضا از سرعت بالاتري برخوردار است و مي توان از اين اصل براي سفر به آينده استفاده کرد.

سياه چاله ها و سفر با سرعت نور
هاوکينگ کليد اصلي سفر در زمان را سياه چاله ها مي داند. اجرامي به شدت جرمگين که حتي نور نيز نمي تواند از دام گرانشي آن ها بگريزد. وي مي گويد: سياه چاله تاثير قابل توجهي روي زمان دارد و مي تواند سرعت آن را بيشتر از هرچيز ديگري در کهکشان کاهش دهد. اين همان ويژگي است که سياه چاله ها را به ماشين هاي واقعي زمان تبديل مي کند. بر اين اساس مي توان تصور کرد که فضاپيمايي در مرکز کهکشان راه شيري در اطراف سياه چاله اي بزرگ در فاصله اي برابر ۲۶ هزار سال نوري در گردش باشد. از زمين اين فضاپيما درهر ۱۶ دقيقه يک دور را کامل خواهد کرد. اما براي سرنشينان اين فضاپيما زمان به کندي در حرکت است و براي هر ۱۶ دقيقه اي که روي زمين سپري مي شود، اين افراد تنها ۸ دقيقه از زندگي خود را پشت سر مي گذارند. به اين شکل ۱۰ سال زميني سفر در اين فضاپيما براي آن ها در واقع 5 سال خواهد بود.اين سناريو با اصل سفر در ميان کرم چاله ها در تناقض نيست اما ايده اي کاملا غير عملي است. اما از نظر هاوکينگ احتمالات عملي ديگري نيز وجود دارد: سفر با سرعت بسياربالا. وي مي گويد: اين امکان به يکي ديگر از حقايق جهان هستي بستگي دارد. محدوديت سرعت کيهاني که برابر ۲۹۹ هزار و ۳۳۷ کيلومتر برثانيه است يعني سرعت نور. هيچ چيز توانايي شکستن اين رکورد را ندارد و اين محدوديت يکي از بهترين اصول به اثبات رسيده علمي است. اما چه باور داشته باشيد چه نداشته باشيد، سفر در سرعتي نزديک به سرعت نور مي تواند شما را به آينده ببرد. زيرا سفر در اين سرعت به معني ۷ بار چرخش کامل مدار زمين در ثانيه است. در اين لحظه است که واقعه اي غيرعادي رخ مي دهد و سرعت زمان براي مسافران اين سفر سريع السير نسبت به زمان بقيه جهان به شدت کاهش پيدا مي کند و در واقع همه چيز براي اين مسافران به کندي سپري خواهد شد.


مقابله با سرعت نور
به گفته هاوکينگ اين رويداد بايد به منظور محافظت از محدوديت سرعت کيهاني رخ دهد. تصور کنيد کودکي در حال دويدن روي فضاپيمايي است که با سرعتي نزديک به سرعت نور در حرکت است آيا اين کودک با حرکت رو به جلوي خود به سادگي در حال شکستن محدوديت سرعت کيهاني نيست؟ پاسخ اين سوال «نه» است زيرا قوانين طبيعت با آرام کردن سرعت مسافران اين سفر از شکسته شدن قانون محدوديت سرعت جلوگيري خواهد کرد و به اين شکل اين کودک قادر نخواهد بود به اندازه اي سريع بدود تا بتواند محدوديت سرعت کيهاني را بشکند. زمان هميشه براي محافظت از محدوديت سرعت، سرعت خود را کاهش خواهد داد.هاوکينگ مي گويد: اين ماهيت چگونگي ممکن بودن سفر به آينده است. تصور کنيد فضاپيما ايستگاه خود را در اول ژانويه ۲۰۵۰ ميلادي ترک کند و به مدت ۱۰ سال در مدار زمين به حرکت سريع خود ادامه دهد و سرانجام در اول ژانويه سال ۲۱۵۰ متوقف شود. در اين مدت زماني مسافران اين فضاپيما تنها يک هفته سفر کرده اند زيرا زمان درون فضاپيما به کندي سپري شده است و تصور کنيد زمان بازگشت به زمين با چه جهان متفاوتي مواجه خواهند شد، در واقع در عرض يک هفته اين افراد به ۱۰۰ سال بعد سفر کرده اند.در حال حاضر سريع ترين جنبش ها در تونل بزرگ شتاب دهنده ذره اي سرن صورت مي گيرد. زماني که اين شتاب دهنده آغاز به کار مي کند شتاب در کسري از ثانيه ازصفر به ۹۶ هزار و۵۶۰ کيلومتر بر ساعت مي رسد و با افزايش نيرو سرعت ذرات نيز افزايش پيدا خواهد کرد تا زماني که ذرات ۱۱ هزار بار در ثانيه مسير تونل را طي مي کنند و باز مي گردند، سرعتي که نزديک به سرعت نور است. در واقع اين ذرات مي توانند به ۹۹/۹۹ درصد از سرعت نور دست پيدا کنند که در اين صورت سفر در زمان را آغاز خواهند کرد. ما اين واقعيت را با کمک ذرات عجيبي به نام «پيمسون ها» دريافته ايم زيرا طول عمر اين ذرات به شدت کوتاه و در حدود ۲۵ بيليونيوم از ثانيه است اما زماني که شتاب و سرعت آن ها به اين حد دست پيدا مي کند، طول عمر آن ها نيز ۳۰ بار بيشتر مي شود.براي اعمال چنين شتاب و سرعتي براي انسان بايد در فضا بود. اين در حالي است که سريع ترين سفر فضايي انسان ها سفر آپولو۱۰ با سرعت ۴۰ هزار و ۲۳۳ کيلومتر بر ساعت بوده است. براي سفر به زمان بايد با سرعتي ۱۰ برابر اين سرعت در فضا حرکت کرد و براي عملي شدن آن به فضاپيمايي بسيار بزرگ تر نياز خواهد بود تا بتوان با کمک آن مقادير زيادي سوخت براي تامين انرژي مورد نياز چنين سرعتي حمل شود و در پايان اين که ما در تئوري تنها مي توانيم در طول عمر خود يک بار به سفري بسيار دور دست برويم، چرا که سفري کوتاه به مرز کهکشان راه شيري به تنهايي به ۸۰ سال زمان نياز خواهد داشت.

dashhosein38
05-08-2011, 14:07
سفر به زمان گذشته ممکن نیست
اجماع نظر فیزیکدانان برجسته جهان نشان می دهد /
سفر به زمان گذشته ممکن نیست

دانشمندان اعلام کردند نظریه های بازگشت به گذشته مردود بوده و عملا نمی توان به گذشته سفر کرد.
برایان گرین مولف کتاب پرفروش « دنیای زیبا » و از فیزیکدانان برجسته در دانشگاه کلمبیا گفت: سناریوهای متعددی وجود دارد که نظریه هایی نظیر چگونگی بازگشت شخص به گذشته را مطرح می کند. اما اگر با دقت به آنها نگاه شود تقریبا تمامی این نظریه ها در حاشیه فیزیکی که از آن درک روشنی داریم مطرح شده اند. اکثر ما فیزیکدانان فکر می کنیم که می توان این نظریه ها را رد کرد.


در فیزیک، زمان همچون بعدی شبیه طول، عرض و ارتفاع با مسیری در فضا توصیف می شود. هنگامی که شخص از خانه به فروشگاهی حرکت می کند، در حقیقت در مسیری در فضا در حال حرکت است و در کل در تمامی ابعاد فضایی حرکت می کند. اما نباید فراموش کرد که در بعد چهارم یعنی زمان نیز در حال حرکت هستیم.

چالز لویی از متخصصان فیزیک نجومی در دانشگاه سیتی نیویورک می گوید: فضا و زمان در یکدیگر و در قالب تشکیل بعدی به نام بعد فضا - زمان گرفتار شده اند.

بر اساس گزارش لایو ساینس، برای سفر به زمان پیشنهادات عجیبی مطرح شده است. پیشرفته ترین این پیشنهادات تونل زمان است که دو بخش از دنیا را به یکدیگر متصل می کند.

برخی نظریه ها گویای آن است که ماده می تواند از طریق این تونل به بخش های دیگری از زمان سفر کند.

میچییو کاکو از فیزیکدانان برجسته دانشگاه سیتی در نیویورک گفت: تونل های زمان مربوط به آینده و گذشته می شوند. اما باید مراقب باشیم. سوختی که نیاز است تا انرژی مورد نیاز برای فعال شدن یک ماشین زمان را فراهم کند بسیار فراتر از آن چیزی است که با فناوری های فعلی بتوانیم آن را تامین کنیم.

dashhosein38
05-08-2011, 14:13
ظهارات جدید استفان هاوکینگ درباره سفر در زمان / شاید به فضا بروم استفان هاوکینگ کیهان شناس مشهور انگلیسی در مصاحبه ای جدید در کنار اظهار نظرهایی درباره سفر در زمان از زندگی خانوادگی و تلاشش برای آموزش دادن افراد عادی سخن گفته است. به گزارش خبرگزاری مهر، "انسان باید به جستجوها و اکتشافات فضایی خود ادامه دهد، حتی اگر تنها به خاطر عشق و اشتیاق به آن باشد و سفر در زمان امکان پذیر است اما مهندسان باید راهی را برای تغییر دادن فضا-زمان بیابند". این جملات اظهارات جدید یکی از بزرگترین فیزیکدانان و کیهانشناسان جهان است که در مصاحبه ای با مجله PARADE اظهار کرده است.
استفان هاوکینگ در این مصاحبه از تداوم پیدا کردن اکتشافات فضایی توسط انسانها پشتیبانی کرده است. به گفته وی روباتها می توانند برای جمع آوری اطلاعات در فضا گزینه های مناسبی باشند اما نباید آنها را به طور کامل جایگزین انسانها کرد. زیرا دیدن فضانوردانی که در سیاهی بیکران فضا معلق هستند بسیار ترغیب کننده و امیدوار کننده است و انسانها به امید و تشویق نیاز دارند.
به گفته هاوکینگ دانش تنها شاگرد و مرید عقل نیست، بلکه به عشق و احساسات نیز پایبند است. همچنین وی معتقد است سفر در زمان بر اساس نظریه نسبیت عمومی آلبرت انیشتین که به اندازه ای توان تغییر دادن فضا-زمان را ممکن می بیند که یک فضانورد در آن می تواند زمین را با کمک یک راکت ترک کرده و قبل از پرتاب شدن راکتش به زمین بازگردد، باید امکان پذیر باشد. البته این به آن معنی است که باید توانایی ایجاد تغییر در فضا-زمان وجود داشته باشد که به تنهایی امری بسیار دشوار و پیچیده است.
وی در عین حال به نیاز به تغییر دادن برخی از دیدگاه های کیهانی اشاره کرده است. وی دیدگاه انسان نسبت به جهان هستی را به دیدگاه یک ماهی قرمز درون تنگ ماهی تشبیه کرده و می گوید در این شرایط هرگز نمی توان از درست بودن آنچه دیده می شود اطمینان حاصل کرد. به گفته وی انسان باید درون یک تنگ بلوری بزرگ باشد و از این رو هیچ تصویر واحد و قطعی از واقعیت را شاهد نخواهد بود.
در این مصاحبه به موضوعاتی دیگر از جمله زندگی خانوادگی هاوکینگ، امیدواری های علمی او برای متحول کردن قاره بحران زده آفریقا و تلاشهای او برای درک واقعیتهای بنیادین توسط افراد عادی اشاره شده است.
وی می گوید: بیشتر مردم این فرصت را ندارند که جزئیات ریاضیاتی نظریه های فیزیکی را بیاموزند اما من باور دارم هرکسی می تواند این کار را انجام دهد و باید تصویری از چگونگی عملکرد جهان هستی و جایی که در آن زندگی می کنیم در ذهن به وجود آورد، این همان چیزی است که من تلاش کرده ام آنها را از طریق کتابهایم انتقال دهم.
هاوکینگ که اکنون به دلیل ابتلا به بیماری اختلال موتورهای نورونی به طور کامل فلج شده است، با حرکت دادن یک ماهیچه بر روی گونه راستش پاسخ مصاحبه کننده را می داد، با این کار وی پرتو فروسرخی را به رایانه اش فرستاده و رایانه نیز این حرکتهای ماهیچه ای را به واژه ها تبدیل می کند.
وی با وجود این ناتوانی کامل معتقد است زندگی کامل و پرباری را پشت سر گذاشته است. او خانواده ای کامل دارد و به تمام جهان سفر کرده و از همه مهمتر شناور شدن در بی وزنی فضا را تجربه کرده است.
بر اساس گزارش فاکس نیوز، با این حال وی می گوید هیچ قصدی برای کم کردن فعالیتهایش ندارد و شاید روزی برسد که به فضا سفر کند.



برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید

R Д M ß Ô
06-08-2011, 16:48
من منبع رو یادم رفته. اما طی آخرین تحقیق بر مبنای تئوری های امروز سفر در زمان ممکن نیست. ( مرور مجدد تووری های موجود)
بابك جون منبع يادت نيومد؟؟؟
ميشه لينك بدي ماهم آخرين تحقيقا بخونيم اگه انگليسيه ترجمعشم بكني ديگه رسما شرمندم كرديا
دمت گرم اگرم نشد به همون زبان اصليش قانعيم دست گلتون درد نكنه:11:

saiiddz
25-08-2011, 13:40
من منبع رو یادم رفته. اما طی آخرین تحقیق بر مبنای تئوری های امروز سفر در زمان ممکن نیست. ( مرور مجدد تووری های موجود)
منم تا اونجا که میدونم طبق جدیدترین نظریه ها سفر در زمان امکان پذیر نیست اما خب قبلا حتی اثبات شده بود که سفر در زمان امکان پذیره!
برای پیدا کردن منبع جمله ی "زمان جاده ای یکطرفه" رو سرچ کنید البته تا اونجا که یادم میاد

erfana1
15-09-2011, 03:45
سفر به زمان گذشته ممکن اگر بتوانیم در فضا-زمان انحنا ای را باز کنیم.
انحنا باز کردن هم تقریبا سخت است ولی اجرام سنگین طبق قانون نسبیت عام فضا-زمان را خمیده می کنند.
مثلا شما در طبقه ی بالا ی یک ساختمان زندگی می کنید با دوستتان مسابقه می گذارید که زودتر به پایین برسید اگر شما بتوانید یک سوراخ در سقف طبقه ی پایین ایجاد کنید حتما زودتر با پایین می رسید.
کرمچاله هم به همین شکل عمل می کند و برای ایجاد آن بایستی انحنا در فضا-زمان ایجاد کرد که کار سختی است ولی غیر ممکن نیست.
برای کسب اطلاعات بیشتر به وبلاگ زیر بروید :

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید

maria501
13-12-2011, 19:21
تسلا واقعا يك نابغه بوده كه در حقش خيلي ظلم شده درست مثل گالواي رياضي دان
اما در مورد سفر در زمان شايد قصد انجامش رو داشته اما شك دارم تونسته باشه كلا از اين داتان هاي شگفت انگيز در مورد تسلا زياد هست