ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : اورکلاک از عمر قطعه می کاهد؟

GHAGHALEELEE
05-07-2011, 14:30
سلام.من یه سوال برام پیش اومد.اورکلاک از عمر مفید قطعه کم میکنه؟
مرسی

Romina.M
05-07-2011, 14:54
آره مخصوصاً اگه كولينگ خوبي هم نداشته باشي.

Erfan.
05-07-2011, 15:08
سلام.

اگه:
1- اصولی باشه
2- در حد مجاز باشه
3- به قطعه فشار وارد نکنه
4- دمای قطعه رو از حد مجاز بالاتر نبره

خیر.(اگر هم کم کنه قابل چشم پوشیست)

Penryn
05-07-2011, 15:38
مرسی
نه روی هر قطعه ای. اثر اورکلاک بیشتر روی بعضی عناصر نیمه هادی حساستر و یا مثلاً خازن ها هست. به همین دلیل اورکلاک CPU بیشتر روی عمر مفید مادربورد و دقیقتر بگم روی عناصر تغذیه ی CPU در روی مادربورد مثل موسفتها و یا خازنها اثر میذاره.و یا روی پاور ضعیف مشخصاً روی خازنهاش اثر میذاره. اورکلاک گرافیک هم به همین ترتیب بیشتر روی خازنهای کارت اثر میذاره. همونطور که ایشون هم گفتن اگه اورکلاک درستی انجام شه احتمال این مسآله کمتر میشه.

TREASURES
05-07-2011, 15:45
سلام
ضمن تشکر از آقا عرفان اور سیستم بستگی به کانفیکش هم داره! (اعم از سی پی یو و برد و..... بخصوص پاور سیستم)

MASTER OC 7
06-07-2011, 00:52
اصلا دوست عزیز
شما در هنگام اورکلاک باید به دما توجه داشته باشید تا دما بالا نره.این کار به این دلیل است که قطعه شما نسوزه.
خوب حالا اگه دما را چک کنید تا زیاد از حد خودش بالاتر نره چه دلیلی وجود داره که عمر قطعه کم بشه؟:13:

V i r u s e r
06-07-2011, 10:05
اصلا دوست عزیز
شما در هنگام اورکلاک باید به دما توجه داشته باشید تا دما بالا نره.این کار به این دلیل است که قطعه شما نسوزه.
خوب حالا اگه دما را چک کنید تا زیاد از حد خودش بالاتر نره چه دلیلی وجود داره که عمر قطعه کم بشه؟:13:
پاور ضعیف:46:

Erfan.
06-07-2011, 13:44
اصلا دوست عزیز
خوب حالا اگه دما را چک کنید تا زیاد از حد خودش بالاتر نره چه دلیلی وجود داره که عمر قطعه کم بشه؟

دوست خوبم دما یکی از مهم ترین عوامل موثر در آورکلاک هست. ولی تنها عامل نیست. برای مثال مدار برق رسانی نیز نقش عمده ای رو در آورکلاک داره.
یه مثال بزنم... GTX 570 رفرنس زیاد در آورکلاک مطمئن نیست و با اضافه کردن ولتاژ اون تقریبا دارید ریسک میکنید. حالا دمای اون که خیلی مناسبه... پس مشکل کجاست؟ VRM نسبتا ضعیف کارت.
پس همیشه دما مهم ترین عامل نیست...

موفق باشید.

GHAGHALEELEE
06-07-2011, 14:34
ضمن تشکر از همه دوستان.حالا من اگه نخوام خودم اینکارو انجام بدم(دل و جیگرش رو ندارم) و بدم به یه ادم وارد چیکار باید کنم؟توی مراکز معتبر کامپیوتر این کار رو انجام میدن؟چقدر هزینه فکر میکنید بگیرند؟:11:

B.J.U
06-07-2011, 14:36
توی مراکز معتبر کامپیوتر این کار رو انجام میدن؟چقدر هزینه فکر میکنید بگیرند؟
فکر نکنم این کار رو انجام بدن
شما اگه از سیستم راضی هستید نیازی به اور نیست

EXTREME
06-07-2011, 14:51
ضمن تشکر از همه دوستان.حالا من اگه نخوام خودم اینکارو انجام بدم(دل و جیگرش رو ندارم) و بدم به یه ادم وارد چیکار باید کنم؟توی مراکز معتبر کامپیوتر این کار رو انجام میدن؟چقدر هزینه فکر میکنید بگیرند؟:11:
تو مشهد تو مراکز کامپیوتری کلمه ی اورکلاک رو تو بیشرشون نشنیدن تهران رو نمیدونم

Penryn
06-07-2011, 14:56
CPU & Main شما چیه.این خیلی مهمه. باید دید مین و پردازنده کشش داره یا نه و اگه داره چقدر.
روی بعضی بردها مثلاً انواع قدیمی, اورکلاک کردن هیچ کاری نداری جز ثابت کردن فرکانس رم و افزایش فرکانس پایه ی پردازنده! به همین راحتی. توی بعضی بردها نیاز به تنظیم دیوایدر و ولتاژ و.... میشه.
ضمناً اگه نیاز ندارین دلیل هم نداره اور کنین. چون این روزا واسه بعضیها یجور تب شده و هر کی یه سیستم حتی با i7 2600K هم میخره اول بسم اله میخواد اور کنه.

NirvanaH
07-07-2011, 13:27
مرسی

خدایا با نام تو
با سلام
دوست عزیز آورکلاک عمر قطعه را کاهش میدهد.حالا
اگه:

- اصولی باشه
- در حد مجاز باشه
- به قطعه فشار وارد نکنه
- دمای قطعه رو از حد مجاز بالاتر نبره

باشه، قطعه نمیسوزه یا نیم سوز نمیشه! نه اینکه عمر قطعه کم نمیشه. در اصل عمر مفید یک سی پی یو چیزی حدود 15 الی 20 سال است.حالا شما با آورکلاک و افزایش میزان مصرف قطعه، عمر آن را به 20% عمر مفید و یا نهایتا به نصف کاهش میدهید که میشه چیزی حدود7 الی 10 سال.آیا بعد از 5سال سی پی یوی شما روی بورس استفاده هست؟!؟!؟!؟! قطعا خیر.پس از حداکثر توان قطعه استفاده کنید و بعد از چند سال که از رده خارج شد بدینش بره!
پس آورکلاک عمر قطعه رو کم میکنه.منتها به اینکه عمرش دست ما تموم بشه قد نمیده و ما فکر میکنیم که عمرش کم نمیشه!!!!

حامد:11:

Penryn
07-07-2011, 13:52
خدایا با نام تو
با سلام
دوست عزیز آورکلاک عمر قطعه را کاهش میدهد.حالا
اگه:

باشه، قطعه نمیسوزه یا نیم سوز نمیشه! نه اینکه عمر قطعه کم نمیشه. در اصل عمر مفید یک سی پی یو چیزی حدود 15 الی 20 سال است.حالا شما با آورکلاک و افزایش میزان مصرف قطعه، عمر آن را به 20% عمر مفید و یا نهایتا به نصف کاهش میدهید که میشه چیزی حدود7 الی 10 سال.آیا بعد از 5سال سی پی یوی شما روی بورس استفاده هست؟!؟!؟!؟! قطعا خیر.پس از حداکثر توان قطعه استفاده کنید و بعد از چند سال که از رده خارج شد بدینش بره!
پس آورکلاک عمر قطعه رو کم میکنه.منتها به اینکه عمرش دست ما تموم بشه قد نمیده و ما فکر میکنیم که عمرش کم نمیشه!!!!

CPUو چیپستها از صدها میلیون ترانزیستور تشکیل شده. اگه با ساختاز ترانزیستور آشنا باشی میدونی که ترانزیستور نیم سوز نمیشه! نیمسوز شدن راجع به قطعاتی کاربرد داره که معمولاً دارای سیم پیچ هستند مثل منبع تغذیه یا چوکها. شما اگه CPU حتی از دوران قلی میرزای قاجار و مثال از اون سری عتیقه های 486 یا P1 که روی مین را باشه پیدا کردی سوخته باشه من ازت 100هزار چوق میخرم! عدد و رقم های من در اوردی هم لطفاً پیش نکش عزیزم.

glaxi_x
07-07-2011, 13:53
این اور چی هست

NirvanaH
07-07-2011, 20:08
CPUو چیپستها از صدها میلیون ترانزیستور تشکیل شده. اگه با ساختاز ترانزیستور آشنا باشی میدونی که ترانزیستور نیم سوز نمیشه! نیمسوز شدن راجع به قطعاتی کاربرد داره که معمولاً دارای سیم پیچ هستند مثل منبع تغذیه یا چوکها. شما اگه CPU حتی از دوران قلی میرزای قاجار و مثال از اون سری عتیقه های 486 یا P1 که روی مین را باشه پیدا کردی سوخته باشه من ازت 100هزار چوق میخرم! عدد و رقم های من در اوردی هم لطفاً پیش نکش عزیزم.

خدایا با نام تو
با سلام
دوست عزیز، اول اینکه من حرفی از ترانزیستور نزدم! شما خودت گذاشتی داخل متنت و به نام من زدیش.من گفتم سی پی یو نیم سوز میشه نه ترانزیستور! و این بدین معنی نیست که یک عدد از ترانزیستورهای سی پی یو نی سوز شده، بلکه بدین معنی هستش که نیمی از ترانزیستورهای سی پی یو سوخته.امیدوارم قابل فهم باشه!!!
پس سی پی یو نیم سوز یعنی اینکه نیمی از ترانزیستوراهای اون سوخته، نه اینکه نصف یدونه از ترانزیستورهاش سوخته{برای تأکید بیشتر گفتم}!!!! که این امر در یک آورکلاک غیر اصولی و غیر تخصصی بوجود میاد و عملا قطعه نیم سوز(نه ترانزیستور نیم سوز) قابل مصرف نیست و اگه هم باشه بدلیل افزایش بار بعد از یه مدت بقه اون هم از بین میره!!!
در ثانی کافیه یه سری به یه تعمیرگاه بزنی میبینی یه مشت سی پی یو سالم مال 15 یا 20 سال پیش میزاره جلوت!!!
و سوم اینکه فکر نکنک شما رو پیدا کنم و سی پی یو ها رو بدم بهتون!!!
و چهارم اینکه، من نگفتم سی پی یوهای 15 یا 20 سال پیش همشون سوختن. گفتم به که شما سوختنشو نمی بینی! در ضمن اون موقع ایجور سی پی یوهارو 0/5 درصد هم نمیشد آور کرد و اصلا کسی اون موقع تونخ این جور چیزا نبود!!!

Penryn
07-07-2011, 20:49
خدایا با نام تو
با سلام
دوست عزیز، اول اینکه من حرفی از ترانزیستور نزدم! شما خودت گذاشتی داخل متنت و به نام من زدیش.من گفتم سی پی یو نیم سوز میشه نه ترانزیستور! و این بدین معنی نیست که یک عدد از ترانزیستورهای سی پی یو نی سوز شده، بلکه بدین معنی هستش که نیمی از ترانزیستورهای سی پی یو سوخته.امیدوارم قابل فهم باشه!!!
پس سی پی یو نیم سوز یعنی اینکه نیمی از ترانزیستوراهای اون سوخته، نه اینکه نصف یدونه از ترانزیستورهاش سوخته{برای تأکید بیشتر گفتم}!!!! که این امر در یک آورکلاک غیر اصولی و غیر تخصصی بوجود میاد و عملا قطعه نیم سوز(نه ترانزیستور نیم سوز) قابل مصرف نیست و اگه هم باشه بدلیل افزایش بار بعد از یه مدت بقه اون هم از بین میره!!!
در ثانی کافیه یه سری به یه تعمیرگاه بزنی میبینی یه مشت سی پی یو سالم مال 15 یا 20 سال پیش میزاره جلوت!!!
و سوم اینکه فکر نکنک شما رو پیدا کنم و سی پی یو ها رو بدم بهتون!!!
و چهارم اینکه، من نگفتم سی پی یوهای 15 یا 20 سال پیش همشون سوختن. گفتم به که شما سوختنشو نمی بینی! در ضمن اون موقع ایجور سی پی یوهارو 0/5 درصد هم نمیشد آور کرد و اصلا کسی اون موقع تونخ این جور چیزا نبود!!!

عزیزم شما مدرکی برای اثبات حرفتون داری بیار وگرنه باید دوباره تأکید کنم صحبت شما مبنای علمی نداره. من خودم قبلاً زیاد روی این مسأله مطالعه کردم و هنوز حنی یه مرجع ندیدم حرف شما رو تأیید کنه. ضمناً CPU سازوکارهای حفاظتی از خودش داره تا اسیب نبینه و در صورتیکه اور شما نرمال نباشه بایوس سیستم ریست میشه اینجور نیست که اونقدر ولتاژ بتونی بهش بدی که آناً یا بمرور بقول شما نیمسوز!! شه!
بدون مدرک صحبت کردن کاری نداره. مثلاً یه آقایی تو همین انجمن اومده بود با تعصب خاصی میگفت هر بار ویندوز نصب کنی 1 درصد از عمر CPU کم میشه!:31:

NirvanaH
07-07-2011, 21:37
عزیزم شما مدرکی برای اثبات حرفتون داری بیار وگرنه باید دوباره تأکید کنم صحبت شما مبنای علمی نداره. من خودم قبلاً زیاد روی این مسأله مطالعه کردم و هنوز حنی یه مرجع ندیدم حرف شما رو تأیید کنه. ضمناً CPU سازوکارهای حفاظتی از خودش داره تا اسیب نبینه و در صورتیکه اور شما نرمال نباشه بایوس سیستم ریست میشه اینجور نیست که اونقدر ولتاژ بتونی بهش بدی که آناً یا بمرور بقول شما نیمسوز!! شه!
بدون مدرک صحبت کردن کاری نداره. مثلاً یه آقایی تو همین انجمن اومده بود با تعصب خاصی میگفت هر بار ویندوز نصب کنی 1 درصد از عمر CPU کم میشه!:31:

خدایا با نام تو
با سلام
پس لطفا کمی خودتون رو با مسائل فیزیک آشنا کنید تا به این نتیجه برسید که اگر به قطعه ای بیشتر از حد توان خود، ولتاژ دهیم عمر آن کم میشود. ضمن من نگفتم که اگه آورکلاک کنیم قطعه همون لحظه منفجر میشه!!! در در تستهای آورکلاک فرکانس و ولتاژ رو به حدی میروسونند که قطعه تارمویی با خاکستر شدن فاصله داره. اگه این طور نبود که از هزار و یک جور خنک کننده استفاده نمی کردند. یا منتظر میشدند کامپیوتر ریسیت بشه یا واسه اینکه زیاد گرم نشه با دهن فوتش میکردند!!!
یکی از قوانین فیزیک میگه هر عملی یک عکس العمل داره؛ شما فرکانس و ولتاژ رو میبری بالا، در عوض سرعت زیاد میشه. این افزایش سرعت به نوبه خود باعث افزایش توان ترانزیستور شده و فرسودگی آنها را به جلو می اندازد. به همین سادگی!!!!!!
دقیقاً ساختاری مشابه سلولهای بدن که اگر تحت تأثیر گرمای زیاد و نور مستقیم قرار بگیرند دچار مرگ زودرس و در نتیجه پیری زود رس میشن!
یا اگر از اونها زیاد کار بکشی زود از بین میرن. نمونه بارزش روستاییان و کشاورزان هستند که پوستی چروک و ضخیم دارند!

Erfan.
08-07-2011, 00:01
من توی بحثتون وارد نمیشم و تقاضا میکنم بحث رو ادامه بدید:20: تا به نتیجه برسه...

ولی:

اگر به قطعه ای بیشتر از حد توان خود، ولتاژ دهیم عمر آن کم میشود.

معمولا قطعات امروزی کمی جای خالی برای آورکلاک دارن و میشه گفت بیش از توانشون ولتاژ دریافت نمیکنن... یعنی همین آورکلاک هم در محدوده Safe هست.(البته منظورم آورکلاک کاربردی و معمولی هست نه زیر LN2 و برای رکورد)

panther99
08-07-2011, 00:12
مرسی

دوست عزیز جواب سوال شما تنها یک کلمه است :
بــــــله ! اورکلاک تحت هرشرایطی ، البته کم و زیاد داره ، ولی از عمر قطعه میکاهد . هر قطعه ای که قابلیت اور داشته باشه !

Penryn
08-07-2011, 00:28
خدایا با نام تو
با سلام
پس لطفا کمی خودتون رو با مسائل فیزیک آشنا کنید تا به این نتیجه برسید که اگر به قطعه ای بیشتر از حد توان خود، ولتاژ دهیم عمر آن کم میشود. ضمن من نگفتم که اگه آورکلاک کنیم قطعه همون لحظه منفجر میشه!!! در در تستهای آورکلاک فرکانس و ولتاژ رو به حدی میروسونند که قطعه تارمویی با خاکستر شدن فاصله داره. اگه این طور نبود که از هزار و یک جور خنک کننده استفاده نمی کردند. یا منتظر میشدند کامپیوتر ریسیت بشه یا واسه اینکه زیاد گرم نشه با دهن فوتش میکردند!!!
یکی از قوانین فیزیک میگه هر عملی یک عکس العمل داره؛ شما فرکانس و ولتاژ رو میبری بالا، در عوض سرعت زیاد میشه. این افزایش سرعت به نوبه خود باعث افزایش توان ترانزیستور شده و فرسودگی آنها را به جلو می اندازد. به همین سادگی!!!!!!
دقیقاً ساختاری مشابه سلولهای بدن که اگر تحت تأثیر گرمای زیاد و نور مستقیم قرار بگیرند دچار مرگ زودرس و در نتیجه پیری زود رس میشن!
یا اگر از اونها زیاد کار بکشی زود از بین میرن. نمونه بارزش روستاییان و کشاورزان هستند که پوستی چروک و ضخیم دارند!

عزیزم نظرتون معتبر و مورد اعتنا نمیتونه باشه چون برای حرفتون استناد و استدلال و مدرک گفتیم بیارین که بازم نیاوردین. یه لینک از تامز هاردویر که بنچمارکهای آنچنانی روی قطعات کرده یا آناندتچ یا هر جایی قبوله.

ضمناً از اینکه گفتی یخورده فیزیک بخونم بدجور بهم برخورد! آخه خودم 17 ساله دارم فیزیک و الکترونیک و مباحث مرتبطش رو میخونم.

ess_1362
08-07-2011, 09:10
من یک مثال میزنم تا یکم بحث را به سمت یک مسیر هدایت کنیم
دو دسته پردازنده را از دو شرکت وارد بحث می کنیم :
از AMD مدلهای آتلون 240 , 250 , 255 , 260
و همینطور PHENOM II X6 های 1055 و 1075 و 1090 و 1100

خوب از اینتل هم مدلهای i5 سری 750 و 760 و از i7 مدلهای 920 و 930 و 960
حالا سوال این هست که :
1-ساختار این مدلها در هر سری یکجور هست حتی تکنولوژی ولی چرا فرکانسشون فرق می کنه؟
2-اگر ساختارشون یکی هست چرا قیمتشون تفاوت داره؟
3-چرا ولتاژ پایداری این پردازنده ها یکی هست(یا تقریبا در هر سری یکی هست)؟

یک مثال دیگه:
دو کارت گرافیک از یک شرکت سازنده
یکی 6950 و دیگری 6970
این دو کارت اساسا از نظر معماری یکی هستند فقط در مدل اولی یکسری از قابلیت ها غیر فعال شده
همین تعمیم در مورد 560 و 570 از انویدیا هم تا حدودی صادق هست

چرا این مورد اتفاق می افته؟
پاسخ به این چند سوال خیلی از مسائل را روشن می کنه

NirvanaH
08-07-2011, 10:36
من توی بحثتون وارد نمیشم و تقاضا میکنم بحث رو ادامه بدید:20: تا به نتیجه برسه...

ولی:

معمولا قطعات امروزی کمی جای خالی برای آورکلاک دارن و میشه گفت بیش از توانشون ولتاژ دریافت نمیکنن... یعنی همین آورکلاک هم در محدوده Safe هست.(البته منظورم آورکلاک کاربردی و معمولی هست نه زیر LN2 و برای رکورد)

خدایا با نام تو
با سلام
Erfan جان، برادر گل من، حرف شما کاملا درسته. ولی مختص یکسری از قطعات خاصی هستند که کلا با ماهیت آورکلاک ساخته میشن. که تعداشون هم زیاد نیست. ولی در حالت کلی این قانون همیشه حاکمه که فشار زیاد عمر قطعه رو کم میکنه! در ضمن ممنون که در بحث شرکت کردی!

NirvanaH
08-07-2011, 11:05
ضمناً از اینکه گفتی یخورده فیزیک بخونم بدجور بهم برخورد! آخه خودم 17 ساله دارم فیزیک و الکترونیک و مباحث مرتبطش رو میخونم.

خدایا با نام تو
با سلام
من از بابت این حرف رسما از شما عذر خواهی میکنم. من خودم این حرف رو نزدم.بلکه قبلا چندین بار تجربه کردم(البته در حد انفجار رسونده بودمش!!!) و بعد از چند روز که به سیستم اعمال بار متوسط کرده بودم! یک دفعه سیستم خاموش شد و دیگه روشن نشد. در این پروسه سی پی یو تحت آورکلاک رفته بود!
و اما سایت برای اثبات. من به این سایتهایی که شما دوست خوب من فرمودید، اعتماد کامل دارم.اما این سایتها برای تست کامل یک آور کلاک هست و نتایج چند سی پی یو یا هر قطعه ای رو که بشه اور کرد رو با هم مقایشه میکنند و در قالب جدول مقایسه در اختیار من و شما میگذاردند و کاری به ایکه آور کردن خوبه، بده، عمر قطعه رو زیاد میکنه، کم میکنه یا هر چیز دیگه ای ندارند. بلکه هدف فقط بهترین نتایج با ایده ال ترین کولینگ هستش. امیدوارم دانشنامه ویکیپدیا رو قبول داشته باشید. به ادرس زیر تشریف ببرید و در مورد معایب آورکلاک(Disadvantages of overclocking) مطالعه فرمایید. فقط پیشاپیش باید بگم که این سایت انگلیسی هستش و امیدوارم به زبان انگلیسی مسلط باشید.

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنیدشما از 17 سال صحبت کردی! و من باز هم به خاطر اینکه رعایت ادب فراموش کردم باز هم از شما عذر خواهی میکنم. رعایت ادب در همه موارد واجب هست.

دوست خوبمون هم که گفت:

حالا سوال این هست که :
1-ساختار این مدلها در هر سری یکجور هست حتی تکنولوژی ولی چرا فرکانسشون فرق می کنه؟

یک مثال دیگه:
یکی 6950 و دیگری 6970
این دو کارت اساسا از نظر معماری یکی هستند فقط در مدل اولی یکسری از قابلیت ها غیر فعال شده

بهتر بود مطلب رو کاملا شفاف بیان می کردید تا افرادی هم که تازه وارد بحث میشوند در کوتاهترین زمان بحث را در دست بگیرند. در ضمن اگر مقایسه ولتاژ را دریک طبقه بندی و با یک مقایسه جامع تر توضیح میدادید بهتر بود.
با سپاس.

Erfan.
08-07-2011, 15:39
Erfan جان، برادر گل من، حرف شما کاملا درسته. ولی مختص یکسری از قطعات خاصی هستند که کلا با ماهیت آورکلاک ساخته میشن. که تعداشون هم زیاد نیست. ولی در حالت کلی این قانون همیشه حاکمه که فشار زیاد عمر قطعه رو کم میکنه! در ضمن ممنون که در بحث شرکت کردی!

در کل قطعات متوسط به بالا قابلیت آور دارن... و حرف کلی من این بود که: " همیشه آورکلاک به قطعه فشار وارد نمیکنه!"همین.

حالا سوال این هست که :

یک مثال دیگه:
یکی 6950 و دیگری 6970

احسان جان این مسائل قبلا در انجمن در موردشون بحث شده بود و ای کاش خودتون مطلب رو کامل میکردید...

ولی من به طور خیلی خلاصه جواب شما رو میدم:

دلیل انجام این کار(همون کاری که احسان جان گفتن) تفاوت کیفیت قطعات تولید شده و اطمینان شرکت از استیبل بودن 100 درصد این قطعات است.

اگه اشتباه میگم تصحیح کنید.

موفق باشید.

ess_1362
08-07-2011, 20:23
تا حدودی درست گفتی
این مثال را من زدم تا مشخص بشه که سازندگان پردازنده در بعضی موارد یک مدل را با کمی اور بعنوان یک مدل جدیدتر جهت پوشش بازار می فروشند
البته معمولا مدل جدیدتر برای اینکه با همون ولتاژ در فرکانس بالاتر کار کنه در ساخت ترانزیستورهاش از مدلهای با سیلیکون با کیفیت تر استفاده میشه مثلا 920 و 930 و همینطور 750 و 760 و همینطور 1090 و 1100
این موضوع تا حدودی روشن می کنه که سازندگان پردازنده تا حدودی از همین کلک برای سودآوری و پوشش بازار استفاده می کنند

alborz_k
08-07-2011, 21:45
احسان جان ، منظورتون رو از سیلیکون با کیفیت تر نمی فهمم .
----------------------------------
تا جایی که من می دونم ، خط تولید پردازنده هایی مثل 1075-110 ، 920-930 ، 750-760 کاملأ یکی هستند . یعنی ابتدا ویفر تولید می شه ، بعدش بورش می خوره و پردازنده ها جدا می شن و در آخر بعد از تست پردازنده ها و بررسی این که در یک ولتاژ خاص تا چه محدوده ی از فرکانس می تونند کار کنند ، نامگذاری می شن .
در کل هیچ الزامی هم نیست که یک پردازنده که در فرکانس پاین تر دسته بندی می شه ، حتمأ کیفیت کمتری نیسبت به مدل سطح بالاتر داشته باشه .
و در کل اورکلاک پردازنده در سطح معقول (یعنی حالتی که ولتاژ و دما در سطح استاندارد باشن ) تأثیر خاصی روی عمر پردازنده نمی گذاره و عمده ی فشار مضاعف روی مین برد هست !!

ess_1362
09-07-2011, 19:03
تا جایی که من می دونم ، خط تولید پردازنده هایی مثل 1075-110 ، 920-930 ، 750-760 کاملأ یکی هستند . یعنی ابتدا ویفر تولید می شه ، بعدش بورش می خوره و پردازنده ها جدا می شن و در آخر بعد از تست پردازنده ها و بررسی این که در یک ولتاژ خاص تا چه محدوده ی از فرکانس می تونند کار کنند ، نامگذاری می شن .

منم دقیقا منظورم همین بود شما فنی گفتی و من هم عامیانه

Penryn
09-07-2011, 19:18
خدایا با نام تو
با سلام
من از بابت این حرف رسما از شما عذر خواهی میکنم. من خودم این حرف رو نزدم.بلکه قبلا چندین بار تجربه کردم(البته در حد انفجار رسونده بودمش!!!) و بعد از چند روز که به سیستم اعمال بار متوسط کرده بودم! یک دفعه سیستم خاموش شد و دیگه روشن نشد. در این پروسه سی پی یو تحت آورکلاک رفته بود!
و اما سایت برای اثبات. من به این سایتهایی که شما دوست خوب من فرمودید، اعتماد کامل دارم.اما این سایتها برای تست کامل یک آور کلاک هست و نتایج چند سی پی یو یا هر قطعه ای رو که بشه اور کرد رو با هم مقایشه میکنند و در قالب جدول مقایسه در اختیار من و شما میگذاردند و کاری به ایکه آور کردن خوبه، بده، عمر قطعه رو زیاد میکنه، کم میکنه یا هر چیز دیگه ای ندارند. بلکه هدف فقط بهترین نتایج با ایده ال ترین کولینگ هستش. امیدوارم دانشنامه ویکیپدیا رو قبول داشته باشید. به ادرس زیر تشریف ببرید و در مورد معایب آورکلاک(Disadvantages of overclocking) مطالعه فرمایید. فقط پیشاپیش باید بگم که این سایت انگلیسی هستش و امیدوارم به زبان انگلیسی مسلط باشید.

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنیدشما از 17 سال صحبت کردی! و من باز هم به خاطر اینکه رعایت ادب فراموش کردم باز هم از شما عذر خواهی میکنم. رعایت ادب در همه موارد واجب هست.

دوست خوبمون هم که گفت:

بهتر بود مطلب رو کاملا شفاف بیان می کردید تا افرادی هم که تازه وارد بحث میشوند در کوتاهترین زمان بحث را در دست بگیرند. در ضمن اگر مقایسه ولتاژ را دریک طبقه بندی و با یک مقایسه جامع تر توضیح میدادید بهتر بود.
با سپاس.

دوستان اگه به این ص از ویکی که دوستمون گذاشته برین چند تا cpu پکیده از سری P4 گذاشته و به کولینگ نامناسب در زمان اور نسبت داده. من چند سال قبل دیدم که طرف cpu رو از برد جدا کرده و محض تفریح اومده مستقیم بستش به ولتاژ و ترکوندش. توی یوتیوب ویدیوهاش هست ولی رو برد خیلی بعید میدونم یه همچین اتفاقی بیفته. منبع که ویکی هست و اصلاً معتبر نیست قبلاً در همین فروم دیدیم چطور اومده physics رو روی بعضی بردها غیر فعال اعلام کرده در حالیکه انویدیا فعال دونسته بود. منظورم اینه ویکی رو چون هر کسی میتونه ویرایش کنه و مطلب و مقاله بذاره و مدیرانش هم ممکنه از چندان تخصصی برخوردار نباشن خیلی راحت تأیید میکنن و نمیشه از ویکی اونم در چنین موارد مهمی بیاییم بعنوان منبع استفاده کنیم. من خودم تا حالا مطلب توی ویکی گذاشتم و مطمئنم که ویکیپدیا مرجع 100 درصد معتبری بهچوجه نیست. دوست ما هم اگه از یه سایت حرفه ای و تخصصی سخت افزار که زیاد هم هست یا فرومهای حرفه ای اورکلاک منبع بده بیشتر ممنون میشیم.

mInI_ClockEr
09-07-2011, 21:56
ای بابا بیخیال
مگه یه قطعه رو چند سال میخواید استفاده کنید نهایتاً 3-4 سال حالا میخواد بشه2-3 سال تواین مدت صد نسل از اون قطعه عوض شده

Penryn
09-07-2011, 23:11
ای بابا بیخیال
مگه یه قطعه رو چند سال میخواید استفاده کنید نهایتاً 3-4 سال حالا میخواد بشه2-3 سال تواین مدت صد نسل از اون قطعه عوض شده
بحث علمیه عزیزم. برداشت شما چی بود که یه همچین پستی دادی؟؟ فکر کردی یقه گیری و دعواست که میگی بیخیال؟؟ :31:
باید مثل افلاطون و آکادمیش, اینجا هم سر در هر تاپیکی این رو نوشت: اگر چیزی نمیدانید وارد نشوید! یا حداقل الکی پست ندهید!

NirvanaH
10-07-2011, 19:10
خدایا با نتام تو
با سلام
دوست عزیزمن، شاید نتوان منبع مناسبی برای معایب آورکلاک پیدا کرد!(البته من ویکی را تقریبا با سایر متون انجمنهای اونور آبی! مطابقت میدم و هیچ مطلبی از اون یا هر جایی دیگه رو همین جوری قبول نمیکنم. این فرمایش شما هم درسته که مطالب یه خورده قابل اطمینان نیست! و مشکلم همونیه که خودت گفتی.)چون در سالهای اخیر ،مخصوصاً این چند سال گذشته، بیش از 90 درصد قطعاتی که وادر بازار میشه همیشه یک مقدار برای آور براش باز میزارند و به قول بقیه دوستان تاپیک، اگه قطه رو آور کنی تازه میرسه به حالت Normalو از حالت معمول خودش که ما انتظار داریم در آورکلاک افزایش پیدا کنه، بیشتر نمیشه و در این بین فرکانس و ولتاژ ضافه ای بر قطعه تحمیل نمیشه که بخواد از عمر اون بکاهه. که یکی از مواردی که شما و بالاخص من، شاهد معایب متره شده در سایتهای معتبر تست و آورکلاک نیستسم، همین مطلبی بود که دوستان دیگه هم اشاره ای گذرا بهش کردند! پس میشه نتیجه گرفت که بیشتر یا شاید همشون! قطعه رو با توان واقعی وارد بازار نمیکنند و یه حد آورکلاک معقول(به گفته و راهنمایی شرکتها) براش تعیین میکنند که درواقع با آور کلاک کردن قطعه تازه میشه یه قطعه معمولی و کاربر به خاطر اینکه این قطعات تحمل آورشدن رو داردن به سراغ خرید اونها میره و غافل از اینکه شرکت چه خواب برای اون دیده! که این عامل باعث سودآوری فوق العاده زیاد شرکت میشه!!!!
پس فرمایشات شما، در این برهه زمانی کاملا متین و درست میباشد. و من به صحت این حرف شما اذعان دارم. در ضمن اگه شما به هر مهندس سخت افزاری مراجعه کنید و بگی آقا آور کلاک واسه ادوات جانبی قطعه(همون ترانزیستورها و سایر موادر!) میتونه مضر باشه؟ اولین چیزی که میگه، اینه که باید این کار علمی و اصولی انجام بشه تا قطعه نسوزه! بعدش هم عمر قطعه به مراتب کمتر میشه! ایم مطلب رو من خودم هم تجربه کردم. پس یکی از اونا خود من هستم که امر رو تست کردم(هم با آور رم . هم با ةآور سی پی یو . هم کارت گرافیک!). دوستان داخل تاپیک هم فکر میکنم این مقوله رو قبول داشته باشند. ولی اینجا یه نکته ای هست و اون اینه که این مقوله هم مثل قطعات داره قدمی میشه(به همون دلیلی که گفتم) و قدیمی شدن و خاک گرفتنش به معنی از بین رفتن اصل موضوع نیست. اگه ما بخوایم به روز تصمیم بگیریم، کلیت حرفای شما کاملا در مورد قطعات امروزی و کاملا سازگار با آورکلاک کاملا درست و علمی است اما اگر بخواهیم با دید افرادی مثل من راه برویم که کمی توی قدیم ندیما سیر میکنه! این کلیت حاکمه که عمر قطعه کم میشه. چون باید بیشتر از حدتوان قطعه بهش ولتاژ وارد کرد! قطعات قدیم هم از این گزینه که یه محدوده ای براشون تعیین بشه تا وقتی تحت بار قرار گرفتن، دچار فشار نشن، محروم بودن. پس قطعاً از عمرشون کم میشد!!!!
باز هم به این مطلب اصلی اشاره میکنم که صحت و سقم صحبتهای شما کاملا محکم و قابل قبوله.دلیلش هم پیشرفت بیار بسیار سریع بازار سخت افزار در چند سال اخیره!!!
در آخر هم باید بگم که بحث با شما بسیار برام مفید بود باعث شد که چیزای زیادی یاد بگیرم که بلد نبودم. امیدوارم این بحث مفصل شالوده دوستی من با شما رو محکم تر بکنه و بتونیم دوستای خوبی برای هم باشیم. البته اگه من رو لایق این دوستی بدونی. باز هم به خاطر صبر شما در بحث و تحمل درشتی های ناخواسته من، از شما صمیمانه سپاسگذارم.

دوستدار شما.حامد:11: