ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : نحوه عملکرد ADSL / ضرورت استفاده از اسپلیتر و نحوه قرارگیری آن در شبکه؟؟

a6l3i
16-06-2011, 19:35
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]سلام دوستان

در مورد Splitter و کاربرد اون زیاد سوال میشد و دیدم بهتره یه دیدگاه کلی از نحوه عملکرد ADSL و دلیل استفاده از اسپلیتر رو بررسی کنیم.

نکته مهم: توضیحات رو بصورت شماتیک و فرضی عنوان کردم که دوستان بتونن در ذهنشون موضوع رو مجسم کنن [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

اگه روزی عکسا حذف شد ، لطفا یه پیام خصوصی بهم بزنین :20:

ADSL:

سطح مقطع سیم تلفن رو به شکل زیر درنظر میگیریم (این فقط برای ملموس شدن موضوع هستش و در واقعیت نمیشه سیم رو نصف کرد!)

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

سیگنال های مریوط به صدا در تلفن ، اطلاعات در فکس و اینترنت Dial-Up همگی از قسمت پایینی سیم برای جابجایی استفاده میکنن. (که داری فرکانس های پایین بین 0 تا 80 KHz هستن)

به همین دلیله که وقتی با Dialup به اینترنت وصل هستین و یا فکس ارسال میکنید ، اون صدای گوش خراش رو از گوشی تلفن میشنوین و دیگه نمیتونید با جایی تماس بگیرین!

در این حالت همونطور که میبینید ، قسمت بالایی سیم (فرکانس های بالا) بدون استفاده رها شده!! [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]چون تلفن های معمولی قابلیت ارسال و دریافت سیگنال های بالا رو ندارن.

--------------

اما مودم های ADSL
میتونن اطلاعات رو در فرکانس های بالا ارسال و دریافت و یه راحتی از قسمت آزاد سیم استفاده کنن (فرکانس های بین 125 KHz تا 2.2 MHz ) .
واسه همینه که با ADSL به راحتی میشه هم به اینترنت وصل بود و هم با تلفن تماس داشت یا فکس ارسال کرد [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

ضمناً خود فرکانس های مربوط به ADSL هم به دو بخش تقسیم میشه:

1- Upstream ( جریانِ بالا) : که مودم از این کانال برای ارسال (آپلود) اطلااعات به سرور استفادهمیکنه
2- Downstream ( جریانِ پائین): که اطلاعات از سرور از طریق این کانال به مودم ارسال (دانلود) میشه

POTS= Plain Old Telephony System

Splitter

اگه بخاطر مشکلات مخابرات یا سیم کشی خونه یا ..... سیگنال های فرکانس بالا و پایین در مرز بین شون دعواشون بشه ،نویز بوجود میآد که همون صدای خش خش در تلفنه [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
اینه که عموما بعد از رانژه شدن خط از طرف مخابرات برای ADSL ، روی تلفن نویز میافته.

کار Splitter اینه که فقط سر راه نلفن قرار بگیره و با حذف کردن فرکانس های بالا ، تنها فرکانس های پایین که حامل صدا هستن رو به سمت تقلن هدایت کنه. (تو الکترونیک به چنین مدارهایی ف|یلتر پائین گذر گفته میشه.)
( قابل توجه دوستان الکترونیک ؛ الکترونیک 3 - تحلیل فرکانس بالا و ف|یلتر های بالاگذر و پایین گذر ) [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

یا به عبارتی :

این هم مدار داخلی بخش ف|یلتر در Splitter :

روش های نصب Splitter در شبکه [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

1- یک تلفن نزدیک مودم باشه و فقط یه سوکت تلفن داشته باشیم:

2- میشه Splitter رو ابتدای مسیر تلفن ها قرار داد: (به شرط این که تلفن ها با مودم سیم مشترک نداشته باشن)

3- در حالت بالا ، اگه سوکت (پریز) خط تلفن دیگه ای هم در دسترس باشه یا کلا مودم در اتاق دیگه ای باشه ، میشه مودم رو مستیم وصل کرد: ( چون همون طور که گفتیم ، Splitter فقط برای تلفن هستش)

4- اگه همه ی تلفن ها و مودم از هم جدا باشن و نشه مثل حالت های قبل تلفن ها رو روی یه مسیر جدا از مودم رار داد، مجبوریم برای هر نلفنی یک Splitter بذاریم:

5- اگر خط تلفن بین دو طبقه مشترک باشه ، میشه از ساختار زیر استفاده کرد : (من خودم از همین ساختار در منزل استفاده کردم)

**** مهم اینه که هیچ وقت چنین حالتی رخ نده:
در این حالت نلفن های سمت راست نویز ندارن ، ولی سمت چپی که با مودم سیم مشترک داره ، ممکنه نویز داشته باشه.

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]امیدوارم مفید بوده باشه. [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

منابع:

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید

mjzaret
17-06-2011, 10:12
چه دلايلي باعث ميشه كه چراغ ADSL چشمك بزنه و ثابت نشه؟

شاد باشيد:40:

nedarazini
12-09-2012, 23:22
سلام مهندس عزیز
"من مودمو به یه پریز(اسمشو بذاریم پریز A) و تلفنو هم به یه پریز دیگه(اسمشو بذاریم پریز B) وصل کردم
اسپلیترو هم فقط سر راه تلفن گذاشتم یعنی بین پریز B و تلفن
حالا فرض کنیم مودم روشنه و یه دفعه تلفن زنگ میخوره
ببینیم چه اتفاقاتی می افته:
اول پریز B
دیتا و ویس همزمان از طریق سیم ، وارد اسپلیتر میشن ، اسپلیترم که یه فیلتر پایین گذره جلوی ورود امواج فرکانس بالای دیتا رو میگیره و فقط سیگنالای فرکانس پایینِ ویس وارد تلفن میشن و تا اینجا هیچ مشکلی نیست ...

اما پریز A
اینبار دیتا و ویس همزمان وارد مودم میشن و درنتیجه به خاطر تداخلی که دارن باید اینترنت برای لحظاتی قطع بشه

پس چرا اینترنت من تو همچین وضعیتی قطع نمیشه؟ "

nedarazini
12-09-2012, 23:25
راستی عکسای این تاپیکتم از بین رفته مجددا بذار
ممنون

aminrm
05-10-2012, 13:57
سلام مهندس عزیز
"من مودمو به یه پریز(اسمشو بذاریم پریز A) و تلفنو هم به یه پریز دیگه(اسمشو بذاریم پریز B) وصل کردم
اسپلیترو هم فقط سر راه تلفن گذاشتم یعنی بین پریز B و تلفن
حالا فرض کنیم مودم روشنه و یه دفعه تلفن زنگ میخوره
ببینیم چه اتفاقاتی می افته:
اول پریز B
دیتا و ویس همزمان از طریق سیم ، وارد اسپلیتر میشن ، اسپلیترم که یه فیلتر پایین گذره جلوی ورود امواج فرکانس بالای دیتا رو میگیره و فقط سیگنالای فرکانس پایینِ ویس وارد تلفن میشن و تا اینجا هیچ مشکلی نیست ...

اما پریز A
اینبار دیتا و ویس همزمان وارد مودم میشن و درنتیجه به خاطر تداخلی که دارن باید اینترنت برای لحظاتی قطع بشه

"
با سلام منم همینجور میشه چراغ اینترنتم همیشه چشمک میزنه و روشن ثابت نمیمونه باید چکار کنم تا ثابت بمونه؟مرســـــــــــی

eli_mhr
05-03-2017, 19:49
عکسا باز نمیشن....