Life24
01-06-2011, 09:01
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبري فارس «توانا»، محمدرضا وفا در نشست خبري روز جهاني شير كه امروز در انستيتو تحقيقات تغذيه برگزار شد، اظهار داشت: چربي شير، چربي اشباع است و موجب بروز بيماريهاي قلبي و عروقي ميشود.
وي گفت: هر چه چربي شير كمتر باشد، دسترسي بدن به مواد مغذي ديگر بيشتر ميشود. استفاده از شير پرچرب تنها به كودكان زير 2 سال و كم وزن توصيه ميشود و مادر ميتواند در شرايط خاص و مدت معين شير كاملاً پرچرب به كودك خود بدهد.
رئيس انجمن تغذيه ايران افزود: شير بخش مهمي از هرم غذايي است. اولويت مصرف شير به درصد بالاي پروتئين با ارزش و ارزاني كه دارد، برميگردد. پروتئين حيواني شير بسيار با كيفيت و ارزان است.
وفا بيان داشت: قطع مصرف لبنيات موجب بروز سوء تغذيه در دانشآموزان ميشود؛ بر اساس تحقيقات 75 درصد از مردم كمتر از مقدار نيازشان كلسيم دريافت ميكنند.
وي بيان كرد: از 2 تا 4 سالگي، 1،5 ليوان شير، از 4 تا 10 سالگي 2 ليوان، از 10 تا 19 سالگي 3 ليوان و از 19 به بالا 2 ليوان شير كم چربي توصيه ميشود. مادران بايد توجه داشته باشند كه از آغاز زندگي تا 6 ماهگي بايد نوزاد را با شير خودشان تغذيه كنند و پس از آن شير را از برنامه غذايي كودك حذف نكنند و از مكملهاي حاوي شير نظير فرني استفاده كنند تا ذائقه كودك از بدو تولد به شير عادت كند.
رئيس انجمن تغذيه ايران اضافه كرد: در واقع شيرسويا، شيره سوياست و از نظر ظاهري شبيه شير است. شيرسويا، جانشين شير مطرح شده ولي از نظر ارزش غذايي قابل مقايسه با شير دام نيست.
وفا افزود: فيتو استروژنهاي موجود در سويا براي زنان يائسه مفيد است كه بايد اين فيتو استروژنها در يك حد استاندارد مصرف شود و اگر بيش از حد استاندارد استفاده شود، موجب بروز سرطان سينه ميشود.
وي گفت: سازمان جهاني بهداشت در سال 2005 توصيه كرد كه مصرف 30 گرم پروتئين سويا در روز مشكلي ايجاد نميكند البته در يك ليوان شير دام 300 ميليگرم كلسيم وجود دارد كه اين ميزان در شيرسويا 100 ميليگرم است.
وي گفت: هر چه چربي شير كمتر باشد، دسترسي بدن به مواد مغذي ديگر بيشتر ميشود. استفاده از شير پرچرب تنها به كودكان زير 2 سال و كم وزن توصيه ميشود و مادر ميتواند در شرايط خاص و مدت معين شير كاملاً پرچرب به كودك خود بدهد.
رئيس انجمن تغذيه ايران افزود: شير بخش مهمي از هرم غذايي است. اولويت مصرف شير به درصد بالاي پروتئين با ارزش و ارزاني كه دارد، برميگردد. پروتئين حيواني شير بسيار با كيفيت و ارزان است.
وفا بيان داشت: قطع مصرف لبنيات موجب بروز سوء تغذيه در دانشآموزان ميشود؛ بر اساس تحقيقات 75 درصد از مردم كمتر از مقدار نيازشان كلسيم دريافت ميكنند.
وي بيان كرد: از 2 تا 4 سالگي، 1،5 ليوان شير، از 4 تا 10 سالگي 2 ليوان، از 10 تا 19 سالگي 3 ليوان و از 19 به بالا 2 ليوان شير كم چربي توصيه ميشود. مادران بايد توجه داشته باشند كه از آغاز زندگي تا 6 ماهگي بايد نوزاد را با شير خودشان تغذيه كنند و پس از آن شير را از برنامه غذايي كودك حذف نكنند و از مكملهاي حاوي شير نظير فرني استفاده كنند تا ذائقه كودك از بدو تولد به شير عادت كند.
رئيس انجمن تغذيه ايران اضافه كرد: در واقع شيرسويا، شيره سوياست و از نظر ظاهري شبيه شير است. شيرسويا، جانشين شير مطرح شده ولي از نظر ارزش غذايي قابل مقايسه با شير دام نيست.
وفا افزود: فيتو استروژنهاي موجود در سويا براي زنان يائسه مفيد است كه بايد اين فيتو استروژنها در يك حد استاندارد مصرف شود و اگر بيش از حد استاندارد استفاده شود، موجب بروز سرطان سينه ميشود.
وي گفت: سازمان جهاني بهداشت در سال 2005 توصيه كرد كه مصرف 30 گرم پروتئين سويا در روز مشكلي ايجاد نميكند البته در يك ليوان شير دام 300 ميليگرم كلسيم وجود دارد كه اين ميزان در شيرسويا 100 ميليگرم است.