hes25
06-05-2011, 21:07
سلام خدمت دوستان.
یک آموزش شبیه سازی شیشه با مایا یه جایی خوندم گفتم بذارم بقیه هم استفاده کنن. نمی دونم قبلا هم بود یا نه اما دیدم دوستان میپرسن گفتم دم دست باشه .من خودم مبتدی هستم .
منبع:کتاب مایا 4
برای ساخت شیشه واقعی مثلا ظروف کریستال و لیوان و ... به روش زیر مرحله به مرحله عمل کنید..
1-در hypershade یک ماده Phong ایجاد کنید. (فانگ اسم یک دانشمنده که با قوانین ریاضی این ماده رو برای شبیه سازی مواد مختلفی مثل شیشه و ... که های لایت یکنواختی دارن نوشت)
2- سه گره Blend Color ایجاد کنید.این گره تابعی هست که دو رنگ رو با هم قاطی میکنه.
3-نام این گره ها را به ترتیب
color
transparent
reflect
قرار بدین این کار مهمه چون قاطی میکنین.
4- sampler infoیک گره ایجاد کنین.(این تابع ریاضی کاربرد های بسیار زیادی داره از جمله مهمترین اونها عمل نسبت تناسب هست این خصلت باعث میشه که خصوصیات ذاتی اجسام مثل رنگ،بازتاب،شفافیت و... به تبعیت بردار نرمال دوربین درآیند . در ادامه با مثال متوجه میشین.)
اینجا رو خوب دقت کنین
5- blend گره اول ( رنگ ) را به پارامتر رنگ ماده بدین=درگ کن روی اون ول کن.
6- گره دوم blend (ترانسپرنت) را به پارامتر شفافیت ماده بدین=درگ کن روی اون ول کن.
7-blend گره سوم را به پارامتر Reflectivity ماده بدین=درگ کن روی اون ول کن
نکته:در اینجا پنجره ای باز میشه که از شما میخواد پارامتر خروجی گره blend رو برای اتصال به صفت Reflectivity از ماده مذبور تعیین کنید
قسمت output رو باز کنید و صفت R را به تابع Reflectivity متصل کنید.
************************************************** **
نکته:علت این پیغام اینه که صفت بازتاب یک پارامتر برداری هست و برخلاف توابع رنگ و شفافیت نیاز به جهت و تعریف مقدار بردار دارد برای همین مایا از شما میخواد که مقدار مربوطه را تعیین کنین .
در اینجا ما از مقادیر خروجی، رنگ RED را انتخاب میکنیم چرا؟
چونکه نور به نسبت
R=56%
G=27%
B=17%
وارد چشم میشه پس رنگ قرمز ارجحیت دارد.
************************************************** *
8= تابع sampler را روی گره ها بکشید و از پنجره باز شده گزینه facing ratio (نسبت تناسب) را رو پارامتر blender (مخلوط کن) هر سه تا گره بکشید.
با این کار مایا توابع رنگ و ... را ملزم به پیروی از زاویه دید دوربین و بردار نرمال آن میکند.
مرحله بعدی تنظیم دقیق رنگهای تابع های کمکی blend
9=گره رنگ blend را انتخاب کنید:( رنگ color1= رنگ وسط و color2 رنگ لبه ها میشه در این حالت)
شیشه:
وسطش تیره هست=0.1
لبه هاش کمی تیره هست پس دارای رنگ هست=0.5=خاکستری
10=Blend دومی را انتخاب کنید
رنگ اولی رو 1 سفید در نظر میگیریم چونکه وسط شیشه کاملا شفاف هست
رنگ دومی رو 0.5 سبز مایل به آبی در نظر میگیریم چون اکثر لیوانها لبه هایی سبز رنگ دارن!
11-گره سوم Blend را انتخاب کرده و
رنگ اول 0.5 خاکستری باشه چون وسط لیوان، بازتاب زیاد نمی خواهیم.
رنگ دومی =1 سفید میدیم چون بازتاب در لبه حالت سوسو ایجاد میکنه.
خب حالا میرسیم به تنظیمات خود ماده phong :
به طور کلی برای شیشه داریم:
color-رنگ بل کل تیره باشه بهتره
Trans-شفافیت سفید یا 1 باشه حالا هر رنگ روشنی که میخواد باشه.
diffuse-پراکندگی رنگ جنس بدنه هست که ما0.1 دادیم یعنی تیره..
cosine power- اندازه های لایت هست 50 خوبه برا شیشه.
Specular color-رنگ سوسو هست _ سفید
reflectivity-بوسیله توابع کمکی کنترل میشود.
reflect index-ضریب شکست شیشه خالص هست که برابر با =1.33 میباشد.
تنظیمات رندر:
برای گرفتن یک خروجی خوب باید از منتال ری استفاده کرد
این موتور رندر کننده میتواند کیفیت بسیار خوبی تولید کنه که به یکی از روشهای زیر میتونین خروجی بگیرین
1-رندر: یک نوع نورپردازی HDRI که واقعا نتیجه رویایی هست اما فقط برای گرفتن عکس نه پویانمایی.
2- استفاده از تکنیک global illumination+Final Gather+Caustic
هست که بازم عالی هست.
این ماده شیشه بود با امکانات خود مایا
امیدوارم مفید بوده باشه.
یک آموزش شبیه سازی شیشه با مایا یه جایی خوندم گفتم بذارم بقیه هم استفاده کنن. نمی دونم قبلا هم بود یا نه اما دیدم دوستان میپرسن گفتم دم دست باشه .من خودم مبتدی هستم .
منبع:کتاب مایا 4
برای ساخت شیشه واقعی مثلا ظروف کریستال و لیوان و ... به روش زیر مرحله به مرحله عمل کنید..
1-در hypershade یک ماده Phong ایجاد کنید. (فانگ اسم یک دانشمنده که با قوانین ریاضی این ماده رو برای شبیه سازی مواد مختلفی مثل شیشه و ... که های لایت یکنواختی دارن نوشت)
2- سه گره Blend Color ایجاد کنید.این گره تابعی هست که دو رنگ رو با هم قاطی میکنه.
3-نام این گره ها را به ترتیب
color
transparent
reflect
قرار بدین این کار مهمه چون قاطی میکنین.
4- sampler infoیک گره ایجاد کنین.(این تابع ریاضی کاربرد های بسیار زیادی داره از جمله مهمترین اونها عمل نسبت تناسب هست این خصلت باعث میشه که خصوصیات ذاتی اجسام مثل رنگ،بازتاب،شفافیت و... به تبعیت بردار نرمال دوربین درآیند . در ادامه با مثال متوجه میشین.)
اینجا رو خوب دقت کنین
5- blend گره اول ( رنگ ) را به پارامتر رنگ ماده بدین=درگ کن روی اون ول کن.
6- گره دوم blend (ترانسپرنت) را به پارامتر شفافیت ماده بدین=درگ کن روی اون ول کن.
7-blend گره سوم را به پارامتر Reflectivity ماده بدین=درگ کن روی اون ول کن
نکته:در اینجا پنجره ای باز میشه که از شما میخواد پارامتر خروجی گره blend رو برای اتصال به صفت Reflectivity از ماده مذبور تعیین کنید
قسمت output رو باز کنید و صفت R را به تابع Reflectivity متصل کنید.
************************************************** **
نکته:علت این پیغام اینه که صفت بازتاب یک پارامتر برداری هست و برخلاف توابع رنگ و شفافیت نیاز به جهت و تعریف مقدار بردار دارد برای همین مایا از شما میخواد که مقدار مربوطه را تعیین کنین .
در اینجا ما از مقادیر خروجی، رنگ RED را انتخاب میکنیم چرا؟
چونکه نور به نسبت
R=56%
G=27%
B=17%
وارد چشم میشه پس رنگ قرمز ارجحیت دارد.
************************************************** *
8= تابع sampler را روی گره ها بکشید و از پنجره باز شده گزینه facing ratio (نسبت تناسب) را رو پارامتر blender (مخلوط کن) هر سه تا گره بکشید.
با این کار مایا توابع رنگ و ... را ملزم به پیروی از زاویه دید دوربین و بردار نرمال آن میکند.
مرحله بعدی تنظیم دقیق رنگهای تابع های کمکی blend
9=گره رنگ blend را انتخاب کنید:( رنگ color1= رنگ وسط و color2 رنگ لبه ها میشه در این حالت)
شیشه:
وسطش تیره هست=0.1
لبه هاش کمی تیره هست پس دارای رنگ هست=0.5=خاکستری
10=Blend دومی را انتخاب کنید
رنگ اولی رو 1 سفید در نظر میگیریم چونکه وسط شیشه کاملا شفاف هست
رنگ دومی رو 0.5 سبز مایل به آبی در نظر میگیریم چون اکثر لیوانها لبه هایی سبز رنگ دارن!
11-گره سوم Blend را انتخاب کرده و
رنگ اول 0.5 خاکستری باشه چون وسط لیوان، بازتاب زیاد نمی خواهیم.
رنگ دومی =1 سفید میدیم چون بازتاب در لبه حالت سوسو ایجاد میکنه.
خب حالا میرسیم به تنظیمات خود ماده phong :
به طور کلی برای شیشه داریم:
color-رنگ بل کل تیره باشه بهتره
Trans-شفافیت سفید یا 1 باشه حالا هر رنگ روشنی که میخواد باشه.
diffuse-پراکندگی رنگ جنس بدنه هست که ما0.1 دادیم یعنی تیره..
cosine power- اندازه های لایت هست 50 خوبه برا شیشه.
Specular color-رنگ سوسو هست _ سفید
reflectivity-بوسیله توابع کمکی کنترل میشود.
reflect index-ضریب شکست شیشه خالص هست که برابر با =1.33 میباشد.
تنظیمات رندر:
برای گرفتن یک خروجی خوب باید از منتال ری استفاده کرد
این موتور رندر کننده میتواند کیفیت بسیار خوبی تولید کنه که به یکی از روشهای زیر میتونین خروجی بگیرین
1-رندر: یک نوع نورپردازی HDRI که واقعا نتیجه رویایی هست اما فقط برای گرفتن عکس نه پویانمایی.
2- استفاده از تکنیک global illumination+Final Gather+Caustic
هست که بازم عالی هست.
این ماده شیشه بود با امکانات خود مایا
امیدوارم مفید بوده باشه.