مشاهده نسخه کامل
: نحوه بدست اوردن مختصات نقاط بین دو نقطه
masoud_cpu
22-04-2011, 17:50
با سلام .
دوستان من دو نقطه دارم در صفحه مختصات که به وسیله یک خط به هم وصل شده اند به فرض مثال زاویه خط 35 درجه هست . حالا چطوری میشه مختصات نقاط روی خط رو بدست اورد .
به عکس توجه کنید
با تشکر[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
Dolphin 7
22-04-2011, 18:02
با سلام .
دوستان من دو نقطه دارم در صفحه مختصات که به وسیله یک خط به هم وصل شده اند به فرض مثال زاویه خط 35 درجه هست . حالا چطوری میشه مختصات نقاط روی خط رو بدست اورد .
به عکس توجه کنید
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
با تشکر
پس عکسش کو ؟ [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
masoud_cpu
22-04-2011, 22:58
با سلام
خوب من سوالم رو کمی فنی تر می پرسم .
اگر در صفحه نمایش یک خط مانند خط شکل بالا داشته باشیم و بخواهیم تعداد پیکسل ها که خود مختصات X , Y دارند رو بدست بیاریم ایا باید از تابع خاصی استفاده کرد .
منظورم از نقاط یک سری از پیکسل ها هستند که در واقع خط رو تشکیل میدن .
با تشکر
mohsen_7
23-04-2011, 06:20
سلام برای اینکه مختصات تمام نقاط رو داشته باشیم باید فرمول خط رو بعلاوه ماکسیمم و مینیمم نقاطش داشته باشیم. در این صورت مختصات تمام نقاطش رو داریم. اما اگه مختصات تعداد محدودی مورد نظرتون باشه و مثلا بخواهید طول و عرض ده نقطه روی این پاره خط با فاصله های مثلا مساوی رو بدست بیارید اونوقت باید اول فاصله بین دو نقطه انتهای خط رو به دست بیارید و بعد اونو تقسیم بر تعداد نقاطی که میخواهید بسازید بکنید و بعدشم چون زاویه رو دارید با چند تا سینوس و کسینوس گرفتن همه طول و عرض ها رو میتونید به دست بیارید.
masoud_cpu
23-04-2011, 10:46
برای اینکه مختصات تمام نقاط رو داشته باشیم باید فرمول خط رو بعلاوه ماکسیمم و مینیمم نقاطش داشته باشیم. در این صورت مختصات تمام نقاطش رو داریم. .
سلام .
با تشکر از راهنمایی
خوب من مختصات تمام نقاط رو میخوام . ماکس که میشه x1 و مین که میشه x0 تعداد نقاط رو هم از فرمول ( d = √( (x2 - x1)² + (y2 - y1)²و فرمول شیب خط هم که میشه (m = (y2 - y1) / (x2 - x1
حالا با چه فرمولی مختصات تک تک نقاط را بدست بیارم ؟
mohsen_7
23-04-2011, 11:04
تعداد نامحدودی نقطه وجود داره. وقتی فرمول خط رو داشته باشید هر ایکسی که در دامنه باشه رو به فرمول بدید y رو به دست میارید. در واقع فرمول خط همون فرمولیه که شما دنبالش میگردید. اگه فرمول رو داشته باشید میتونید مختصات هر تعداد نقطه که دلتون میخواد رو به دست بیارید. اگه سوالتون چیز دیگست بفرمایید شاید من درست متوجه سوالتون نیستم.
masoud_cpu
23-04-2011, 12:27
تعداد نامحدودی نقطه وجود داره. وقتی فرمول خط رو داشته باشید هر ایکسی که در دامنه باشه رو به فرمول بدید y رو به دست میارید. در واقع فرمول خط همون فرمولیه که شما دنبالش میگردید. اگه فرمول رو داشته باشید میتونید مختصات هر تعداد نقطه که دلتون میخواد رو به دست بیارید. اگه سوالتون چیز دیگست بفرمایید شاید من درست متوجه سوالتون نیستم.
دوست عزیز سلام.
نگاه من یه کوچولو توضیح میدم .
به عکس نگاه کنید .
اگر ما x0 , x1 را با هم جمع کنیم و تقسیم بر 2 کنیم عدد 5 بدست می آید و همچنین اگر y0,y1 رو با هم جمع کنیم و تقسیم بر 2 کنیم عدد 5 بدست می اید و در واقع یک مختصات 5,5 بدست می آید که یک نقطه بر روی خط می باشد .
من روشی رو نیاز دارم که تمام این نقاط رو بدست بیارم .
با تشکر
mohsen_7
23-04-2011, 13:20
سلام و درود به شما خب مثلا در این مثال با توجه به نقاط ابتدا و انتهای خط که داده شده شیب برابر با یک و فرمول خطش هم Y = x به دست میاد. دامنه هم از دو تا هشته. اگر برنامش رو میخوای بنویسی یک حلقه فور میذاری و یه بار به ایکس دو میدی y رو که همون دو هست به دست میاری. به بار به ایکس 3 میدی مثلا y رو که همون سه هست به دست میاری همینطور الی آخر. میتونی همشون رو درون یک آرایه ذخیره کنی. اینا میشن تعدادی از مختصات هایی که شما لازم دارید. من احساس میکنم شما مساله رو در ذهنت پیچ دادی وگرنه فوق العاده سادست. اگر توضیحاتم معلوم نبود و خواستی میتونم قطعه برنامش رو به زبان سی اینجا بنویسم. موفق باشی دوست عزیز
masoud_cpu
23-04-2011, 13:50
دوست من سلام.
من اگر منطق ریاضی شو پیدا کنم میتونم برنامشو بنویسم .
خوب حالا به این عکس نگاه کنید :
برای محاسبه این نقاط دیگه سطر و ستون با هم زیاد نشدن . مثلا 2و2 3و3 4و4 5و5 ( در عکس قبلی )
در این عکس ایا باز هم فرمول خطش Y = x است ؟
mohsen_7
23-04-2011, 14:17
نه دوست من در اینجا m = (5-2) / (7 - 2 و فرمول y = 0.6 x + 0.8 میشه و باید از این فرمول مختصاتی که لازم دارید رو به دست بیارید.
mohsen_7
23-04-2011, 14:27
سلام .
با تشکر از راهنمایی
خوب من مختصات تمام نقاط رو میخوام . ماکس که میشه x1 و مین که میشه x0 تعداد نقاط رو هم از فرمول ( d = √( (x2 - x1)² + (y2 - y1)²و فرمول شیب خط هم که میشه (m = (y2 - y1) / (x2 - x1
حالا با چه فرمولی مختصات تک تک نقاط را بدست بیارم ؟
در ضمن در فرمولی که اینجا نوشتید d اندازه فاصله بین دو نقطه رو در صفحه مختصات دو بعدی میده و نه تعداد نقاط رو. تعداد نقاط روی یک خط پاره خط نامحدوده و شما میتونید بینهایت مختصات بین دو نقطه از خط به دست بیارید.
masoud_cpu
23-04-2011, 15:01
نه دوست من در اینجا m = (5-2) / (7 - 2 و فرمول y = 0.6 x + 0.8 میشه و باید از این فرمول مختصاتی که لازم دارید رو به دست بیارید.
درود.
دوست عزیز خیلی لطف کردی وقت گذاشتید.
الان تریس کردم دیدم تونستم به جواب برسم .الان میخوام با آرایه پویا برنامشو بنویسم فقط 2 تا مساله گنگه واسم و نیاز دارم بدونم جطوری این اعداد بدست اومده .
ببینید درست میگم :
در واقع چون خط ما نه موازی محوری است، نه از مبدأ مختصات می گذرد از معادله Y=mx+n استفاده میکنیم .
خوب طبق فرمول شیب m = (5-2) / (7 - 2 میشود6.
عدد مجهول ایکس رو هم که ما می دهیم به معادله
با تشکر فراوان و آرزوی سعادت برای شما
mohsen_7
23-04-2011, 16:09
خواهش میکنم. شما هم همینطور. مراحل زیر رو دنبال کنید m = (y2 - y1) / (x2 - x1) = (5-2)/(7-2) = 3/5 = 0.6 که شیب خط شماست. برای به دست آوردن فرمول خط هم کافیه نقطه ای دلخواه از خط بعلاوه شیب خط رو داشته باشید تا فرمول کلی رو به دست بیارید. به این ترتیب: (y - 2) = 0.6 (x - 2) یا (y - 5) = 0.6 (x - 7) یا هر نقطه دیگه ای از خط که جواب همگی میشه: y = 0.6x + 0.8 موفق باشید
---------- Post added at 05:09 PM ---------- Previous post was at 05:06 PM ----------
در ضمن دوست عزیز من در پست زیر کدی رو به دوست دیگه ای معرفی کردم که شاید به درد شما هم بخوره.
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
masoud_cpu
23-04-2011, 16:31
خواهش میکنم. شما هم همینطور. مراحل زیر رو دنبال کنید m = (y2 - y1) / (x2 - x1) = (5-2)/(7-2) = 3/5 = 0.6 که شیب خط شماست. برای به دست آوردن فرمول خط هم کافیه نقطه ای دلخواه از خط بعلاوه شیب خط رو داشته باشید تا فرمول کلی رو به دست بیارید. به این ترتیب: (y - 2) = 0.6 (x - 2) یا (y - 5) = 0.6 (x - 7) یا هر نقطه دیگه ای از خط که جواب همگی میشه: y = 0.6x + 0.8 موفق باشید
---------- Post added at 05:09 PM ---------- Previous post was at 05:06 PM ----------
در ضمن دوست عزیز من در پست زیر کدی رو به دوست دیگه ای معرفی کردم که شاید به درد شما هم بخوره.
مرسی اما باز نمیدونم 8. چجوری و از کجا اومده
mohsen_7
23-04-2011, 17:20
مارو گرفتی مسعود خان؟ بابا یه فرمول درپیت و مسخرس دیگه. دو تا جمع و منها بیشتر نداره که
مرحله اول:
(y - 2) = 0.6 (x - 2)
مرحله دوم:
y - 2 = 0.6x - 1.2
مرحله سوم:
y=0.6x -1.2 + 2
مرحله چهارم:
y = 0.6x + 0.8
گاهی مسائل از فرط سادگی مغز آدم رو به بیراهه میبره. در پناه حق باشی
masoud_cpu
23-04-2011, 23:44
مارو گرفتی مسعود خان؟ بابا یه فرمول درپیت و مسخرس دیگه. دو تا جمع و منها بیشتر نداره که
مرحله اول:
(y - 2) = 0.6 (x - 2)
مرحله دوم:
y - 2 = 0.6x - 1.2
مرحله سوم:
y=0.6x -1.2 + 2
مرحله چهارم:
y = 0.6x + 0.8
گاهی مسائل از فرط سادگی مغز آدم رو به بیراهه میبره. در پناه حق باشی
مرسی داداش لطف کردی .
من میتونستم همون اول از فرمول ها استفاده کنم بدون اینکه نسبت به اونها علم داشته باشم اما خواستم یاد بگیرم و بفهمم دارم چه کار میکنم .
پیروز باشید .
mohsen_7
24-04-2011, 05:51
مرسی داداش لطف کردی .
من میتونستم همون اول از فرمول ها استفاده کنم بدون اینکه نسبت به اونها علم داشته باشم اما خواستم یاد بگیرم و بفهمم دارم چه کار میکنم .
پیروز باشید .
انشالله که همیشه موفق باشی دوست گرامی.
masoud_cpu
24-04-2011, 14:53
بازم سلام .
دوست عزیز یه سوال دیگه دارم مربوط به همین فرمول ها
من فرمول رو اینجوری که کد تبدیل کردم :
این برنامه برای خطوطی که فلش انها به سمت راست است یعنی نسبت به x رشد میکنه جواب میده و نقاط رو درست بر میگردونه اما برای خطوطی که به سمت چپ هست یعنی x انها کم میشه مانند مختصات x0y0=30,2 و x1y1=10,5 جواب نمیده اگر امکان داره راهنمایی کنید
با تشکر.
masoud_cpu
24-04-2011, 16:01
اطفا کامپایل کنید :
mohsen_7
24-04-2011, 16:05
سلام مشکل سر قدر مطلقیه که گرفتی. برش داری درست میشه
vBulletin , Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.