مشاهده نسخه کامل
: فرق brightness و luminosity تو adjustment چیه؟
graphic pix
17-04-2011, 15:51
سلام بر همه یک سوال دارم در مورد گزینه های adjustment دارم
فرق پارامتر brightness و lightness با luminosity چیست ؟ اگه یکی هستند پس چرا به سه نام آورده شدن؟ ممنون
graphic pix
18-04-2011, 21:58
اگه میدونید دوستان دریغ نکنید :41:
santamove
20-04-2011, 21:06
lightness و برایتنس جز ابزارهای گروه ادجاستمنت هستند،که کارشان متفاوت هست و وظیفه هر دو تنظیم و دستکاری سطح نور در دامنه 0 تا 255 بسته به mode عکس در کانال هایشان در یک عکس 8بیتی دارند،
luminosity هم جز blending modes بوده و وظیفه آمیختن لایه ها رو بر عهده داره،
graphic pix
22-04-2011, 15:18
نه! توی match color و color balance هم گزینه هایی به نام luminosity وجود داره منظورم اوناست
yaghoob1
22-04-2011, 16:18
سلام.
اونی که دوستمون اشاره کردند ، از لحاظ کارکرد اون گزینه ها در فتوشاپ کاملا درست هست ،
من در ادامه یک توضیح مختصری میدهم :
از لحاظ مفهومی اساساً هر سه عبارت در حول وهوش یک عبارت هستند منتها Lightness و Brightness یک تفاوت جزئی با Luminosity از لحاظ توصیف روشنایی رنگ یک تصویر دارد.یعنی معادل فارسی برای Lightness و Brightness روشنایی و برای Luminosity درخشندگی صحیحتر هست. یعنیLuminosity برای یک رنگ چگالی یا بعد بیشتری از لحاظ روشن بودن نسبت به Lightness و Brightness در ذهن تداعی میکند.چنانچه Brightness یک تنظیم خطی روی تصویر اعمال میکند یعنی اندازه روشنایی یک تصویر را به صورت مساوی افزایش می دهد بنابرین استفاده از Brightness برای استفاده بر روی عکس پیشنهاد نمی شود.و بعوض اون از Curves و Levels برای عکس پیشنهاد می شود که به صورت غیر خطی عمل می کنند ( یعنی افزایش میزان روشنایی را به تنها به حالت Brightness اعمال نمی کنند.) و از Lightness و Brightness برای افزایش روشنایی Clip Art ، متن ، و تصاویر غیر عکس استفاده می شود.و در تنظیمات Color Balance و Match Color اگر ملاحظه کرده باشید هنگام کار با گزینه های مربوط Luminosity تفاوت میزان غیر خطی روشنایی رنگ با حالت اعمال Brightness در Brightness\Contrast محسوس هست.
در مورد غیر خطی بودن افزایش روشنایی به حالت Luminosity به صورت دقیقتر، من دو تا مورد را میدونم : عده ای ازافراد درگیر با فتوشاپ Luminosity را به عنوان Luma ی یک عنصر تصویری با مقدار Luma (Y’) = 0.299 R’ + 0.587 G’ + 0.114 B’ می دانند ( یک ضریب نسبی RGB برای تصاویر ). عده ای نیز Luminosity را به عنوان L در فضای رنگی HSL می دانند که برای چنین موردی L = 1/2 ( MAX + MIN ) که MIN و MAX به ترتیب کمترین و بیشترین مقدار در رنگ R,G,B هست که بایستی تبدیل به فضای رنگ HSL شود.
البته در فتوشاپ و سایر بحث های مریوط یه کار دیجیتالی با تصاویر این مفاهیم کاملا نزدیک به هم هستند ولی در سایر علوم مانند اپتیک و ستاره شناسی بحثهای عمیق تر و علمی تر در مورد تفاوتهای Brightness و Luminosity وجود دارد.
graphic pix
22-04-2011, 21:46
ممنون ولی[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
yaghoob1
23-04-2011, 08:43
با سلام.
یک مورد دیگر که یادم رفت اشاره کنم این که در فتوشاپ در مورد Luminosity علاوه بر موردهای Adjudtments و Blendings Options که کاربرد زیادتری دارد فعال کردن ماسک Luminosity هست که برای بهینه کردن روشنایی بر مبنای Luminosity هست. یک مثال برای یک تصویر RGB به این صورت هست:
تصویر را باز کرده و به پالت Channels میرویم ، کلید Ctrl را نگه داشته و روی یکی از کانالها یا روی کانال RGB کلیک می کنیم . ملاحظه می کنیم که تصویر بر مبنای مقادیر Luminosity شان انتخاب گردیده هست.بعد از اون میتونیم تمام کارهای مربوط به ناحیه های انتخاب شده را انجام دهیم.
**** البته این عبارت << فعال کردن ماسک Luminosity >> در این مورد یک اصطلاح رایج گشته در ویرایشهای فتوشاپ می باشد ولی صحیح << انتخاب بر مبنای مقادیر Luminosity >> می باشد. ****
vBulletin , Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.