ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : چرا باید از گنو/لینوکس استفاده کنیم؟

zxo004
04-04-2011, 22:16
با سلام و خسته نباشد.
من این تاپیک را زدم که دلایلی که ما را برای استفاده از گنو/لینوکس تشویق و یا حتی دلایلی که ما را از گنو/لینوکس دور میکند بررسی کنیم.
به عبارت دیگر چرا ما از گنو/لینوکس استفاده میکنیم.اگه نرم افزاراش رایگانه که خوب برای نرم افزارهای ویندوزی هم ما پول نمیدیم!!!!
و دلایل دیگر که برای کسی که میخواد به لینوکس مهاجرت کنه دلایل محکمی نیست.
پس دوستان عزیز هر کسی دلایل خود را بنویسه تا به نتایجی برسیم.

imanpod
04-04-2011, 22:54
با سلام و خسته نباشد.
من این تاپیک را زدم که دلایلی که ما را برای استفاده از گنو/لینوکس تشویق و یا حتی دلایلی که ما را از گنو/لینوکس دور میکند بررسی کنیم.
به عبارت دیگر چرا ما از گنو/لینوکس استفاده میکنیم.اگه نرم افزاراش رایگانه که خوب برای نرم افزارهای ویندوزی هم ما پول نمیدیم!!!!
و دلایل دیگر که برای کسی که میخواد به لینوکس مهاجرت کنه دلایل محکمی نیست.
پس دوستان عزیز هر کسی دلایل خود را بنویسه تا به نتایجی برسیم.
البته من اطلاعاتم در حد دوستان دیگه نیست ولی به این موارد میتونم اشاره کنم ( در ضمن این موارد کلی هست و فقط به گنو/لینوکس مربوط نمیشه ، اگر اشتباهی هم بود امیدوارم دوستان تصحیحش کنن ) :
1- برای ارائه ی پروژه های دانشجویی و ... در خارج از ایران باید از نرم افزارهای رجیستر شده و یا اگر امکانش نیست از نرم افزارها و سیستم عاملهای رایگان استفاده کرد . بنابراین با توجه به قیمت بالای نرم افزار برای دانشجوها و اقشار کم درآمد ، استفاده از نرم افزارهای freeware و opensource راهکار مناسبیه .
2 - انعطاف پذیری بالای سیستم عامل ونرم افزارهای opensource ، مثلا همین نگارش های متعدد لینوکس که هر کدومشون به درد یه قشر خاص کاربران میخوره .
3 - به اشتراک گذاری و همکاری عمومی در ساخت پروژه های اپن سورس . یعنی هر کس که چیزی بلد باشه میتونه به توسعه ی نرم افزار کمک کنه و یا حتی نرم افزار رو به دلخواه خودش تغییر بده .
4 - کمتر بودن بدافزارها روی گنو/لینوکس نسبت به ویندوز .
5 - استفاده از لینوکس در کنار ویندوز (یا مکینتاش و ...) برای پاکسازی ویروس ها و پشتیبان گیری از اطلاعات در صورت خرابی در ویندوز .
6 - شکوفا شدن استعدادهای برنامه نویسان در کمک به توسعه ی نرم افزارهای متن باز .
7 - استفاده از لینوکس برای امنیت سرورها و شبکه سازی راحت تر .

mohsen_7
09-04-2011, 09:19
درسته که ما برای نرم افزار های ویندوز پول نمیدیم ولی غالبا مجبوریم برای استفادشون سرشون بلاهای عجیب غریب بیاریم و خدا میدونه با این حجم از نرم افزارهای کرک شده سیستم هایی که استفاده میکنیم چقد آسیب پذیر هستن.

thelastblack
14-04-2011, 14:35
به نظر من کار کردن با لینوکس راحت تره.....
مثلا شما اگه بخوای یه تغییری که توی تنظیمات سیستم نیست رو عوض کنی باید از رجیستری استفاده کنی که واسه کاربرای تازه نه امن هست نه جالب.. ولی تو لینوکس یه کاربر میره میگرده یا میپرسه بعد بهش میگن فلان دستورو بزن اون کپی پیست میکنه همین! تازه بعد از یه مدت خودبه خود با ترمینال هم آشنا میشه... ولی ویندوز...

zxo004
19-04-2011, 21:44
بله کاملا درسته.
یکی دیگه از خوبی های لینوکس اینه که نصب نرم افزار خیلی آسونه.
کافیه فقط اسم نرم افزار رو تو شل یا synaptic و یا برنامه های دیگه وارد کنی و خودش دانلود و تنظیماتش رو انجام میده.

K1lou
20-04-2011, 06:20
بله کاملا درسته.
یکی دیگه از خوبی های لینوکس اینه که نصب نرم افزار خیلی آسونه.
کافیه فقط اسم نرم افزار رو تو شل یا synaptic و یا برنامه های دیگه وارد کنی و خودش دانلود و تنظیماتش رو انجام میده.

با سلام
خوب بیام تصور کنیم روی سیستم اینترنت نداریم در این صورت باز نصب نرم افزار ها از ویندوز سخت تر میشه . مشکلی که الان من باهاش مواجه هستم

خوب حالا بیاد بحث کنیم که چرا کاربران لینوکش نسبت به ویندوز اینقدر کمه . اینجا رو در نظر نگیریم جایی که کپی رایت رعایت میشه و افراد باید برای خرید ویندوز پول بدن و برای افیسش هم که جدا . خوب این میشه یک سیستم اداری متوسط که در دو مرحله جدای از سخت افزارها براش هزینه شد
خوب با توجه به این مسائل و خوبی هایی که لینوکس نسبت به ویندوز داره چرا تعداد کاربرانش کمتره ؟ یعنی انور دنیا یه نفر حاضره پول بده به ویندوز و افیس ولی از محصول مجانی مثل اوبونتو و اوپن افیس استفاده نکنه که اگر بهتر ا ز ویندوز نباشه حداقل بدتر و کمتر نیست
از دوستانی که تخصص دارن تقاضا میشه در این بحث شرکت کنن
با تشکر

mohsen_7
20-04-2011, 08:19
با سلام
خوب بیام تصور کنیم روی سیستم اینترنت نداریم در این صورت باز نصب نرم افزار ها از ویندوز سخت تر میشه . مشکلی که الان من باهاش مواجه هستم

خوب حالا بیاد بحث کنیم که چرا کاربران لینوکش نسبت به ویندوز اینقدر کمه . اینجا رو در نظر نگیریم جایی که کپی رایت رعایت میشه و افراد باید برای خرید ویندوز پول بدن و برای افیسش هم که جدا . خوب این میشه یک سیستم اداری متوسط که در دو مرحله جدای از سخت افزارها براش هزینه شد
خوب با توجه به این مسائل و خوبی هایی که لینوکس نسبت به ویندوز داره چرا تعداد کاربرانش کمتره ؟ یعنی انور دنیا یه نفر حاضره پول بده به ویندوز و افیس ولی از محصول مجانی مثل اوبونتو و اوپن افیس استفاده نکنه که اگر بهتر ا ز ویندوز نباشه حداقل بدتر و کمتر نیست
با تشکر

لینوکس اوبنتو ابزاری داره به اسم aptoncd که میتونید به راحتی نرم افزاراتون رو بدون نیاز به اینترنت از سیستمی به سیستم دیگه منتقل کنید و اتوماتیک نصبشون کنید. من نمونش رو در ویندوز ندیدم. در مورد اینکه چرا کاربرانش کمتره در کنار همه خوبی هایی که لینوکس داره باید توجه کنیم که حجم ابزار های پیشرفته ای که برای ویندوز ساخته شده و پشتیبانی هایی که از اونها میشه با لینوکس قابل مقایسه نیست. مثلا نرم افزار های شرکت adobe که کاربران خیلی زیادی داره نمیتونن از لینوکس استفاده کنن. یا همین اوپن آفیس با تمام خوبیهاش به نظرم اصلا قابل مقایسه با آفیس ماکروسافت نیست. یا بازی های کامپیوتری بزرگ فقط برای پلتفرم های پولی ساخته میشن. هیچ خوبی مطلق نیست. لینوکس در کنار تمام خوبیهاش در خیلی جهات هنوز قابل مقایسه با ویندوز نیست. البته امیدوارم به زودیه زود در تمام زمینه ها از ویندوز پیشی بگیره.

taia
20-04-2011, 08:25
با سلام

با تشکر

فکر نمی کنم که مسئله ی پیچیده ای باشه، این بر می گرده به سیاست های لینوکس در آغاز کار، لینوکس هنگامی که شروع به کار کرد عملا فقط متخصصان کامپیوتر رو هدف گرفت، در حالی که ویندوز از ابتدا کاربران عادی را هدف گرفت.
بعد از گذشت 10 سال، هنگامی که تنها گزینه ی انتخابی کاربران ویندوز بود، سیستم عامل های دیگه هم به این کاربران علاقه پیدا کردند، مانند مک و لینوکس، ولی دو مسئله اینجا هست، اول اینکه کاربران تا درصد بالایی (مانند 95 درصد) از ویندوز استفاده می کردند و خیلی ها از نسخه های پایین شروع به کار کرده بودند و به قولی کار با سیستم عامل برایشان راحت و آسان بود، دوم اکثریت شرکت های نرم افزاری که کاربران عادی را هدف قرار می دهند برنامه های خود را برای ویندوز طراحی می کردند.

بنابراین هر سیستم عاملی که بخواهد وارد بازار رقابت شود باید با دو مسئله مبارزه کند، اول اعتیاد اکثریت کاربران به ویندوز، و دوم قشر وسیعی از تولید کنندگان نرم افزار که برای ویندوز برنامه تهیه می کنند.

درست هست که ویندوز پولی هست، ولی واقعا فکر می کنید مثلا 200 دلار پول زیادی هست؟!! یا امروزه که اکثر لپ تاپ ها و حتی اگر سیستم دسکتاپ پک شده بخرید هم روی خودشون ویندوز نصب شده دارند، و برنامه هایی که یک کاربر عادی ممکن هست نیاز داشته باشه هم خریدشون از 100 دلار بیشتر نخواهد شد (شما نهایتا یک مدیا پلیر نیاز دارید که تازه ابزاری مانند VLC هم هست، و آفیس، که برنامه ی آفیس رو هم می تونید خیلی راحت با قیمت مناسب فقط برای بسته ی ورد و پاور پوینتش خریداری کنید). خلاصه ی کلام اینکه پرداخت 400 دلار آنقدر سخت نیست، که کاربری که مثلا 10 سال هست با ویندوز کار کرده، خود را از امکانات وسیع نرم افزاری (شما فکر کن در لینوکس ما هنوز مشکل یاهو مسنجر داریم!) محروم کرده و با مشکلات خاص لینوکس گریبانگیر شود.

یک مثال ساده می زنم و صحبتم رو تموم می کنم، نوکیا شرکتی هست که امروزه گوشی هاش در مقابل گوشی های رقیب هیچ صحبتی برای گفتن ندارند، شرکتهایی مانند اپل، HTC و حتی موتورولا و ال جی، با ارائه ی مدل های بسیار عالی و با رابط گرافیکی بسیار زیبا کاملا از نوکیا جلو هستند، ولی نوکیا همچنان پیشتاز در فروش و پیشتاز در سهم بازار هست، چرا؟
دو علت داره، اول چون شما در سال 1995 اگر می خواستید یک گوشی بخرید باید نوکیا می خریدید، و فکر کنید کسی که از سال 95 همواره نوکیا داشته قطعا کار با این گوشی برایش راحت تر و جالب تر هست، حتی اگر دیگر گوشی ها امکانات بیشتر با قیمت بهتری ارائه کنند!
دوم، نوکیا هنوز گوشی هایی با قیمت 20 دلار تولید می کنه!!! یعنی هنوز اعتقاد داره کاربرانی هستند در جهان که از گوشی همراه فقط و فقط زنگ زدن رو نیاز دارند و نه امکانات عجیب و غریب! سیاستی که شاید شرکت های دیگر به آن اعتقادی ندارند!

zxo004
20-04-2011, 17:30
من هم با نظر taia موافقم.
1-لینوکس برای کاربران حرفه ای و اهداف خاصی طراحی شده.
2-عدم حمایت شرکت های نرم افزاری از نوشتن برنامه ها برای لینوکس.
3-تبلیغات.چقدر تو کشور ما یا جاهای دیگه به لینوکس بها میدن؟
اگه صدا و سیما بیاد و چند برنامه ی معرفی و آموزشی لینوکس بزاره چی میشه؟اینهمه تو شبکه آموزش داره ویندوز و مکینتاش رو آموزش میدن!
4-دید افراد از لینوکس.
هنوز خیلی ها فکر میکنند که یونیکس و لینوکس با محیط شل دارن کار میکنند و همه چیز دستوریه و محیط گرافیکی نیست!!!!!
بابا گنوم-کی دی ای - ال ایکس دی ای - ایکس اف سی ای .کجا ویندوز اینهمه محیط کاری داره!!!!!!!!!
به نظر من به جای این که موسسات آموزش ICDL بزارن بیان آموزش لینوکس بزارن.
خیلی از آدمها فقط با سیستم عامل فیلم یا موزیک گوش میکنند.
بعضی ها تایپیست هستند.
بعضی ها گرافیست کار
و بعضی ها هم حتی نمی دونن این سیستم عاملی که باهاش کار میکنند لینوکسه یا ویندوز!
لینوکس همه اینا رو جواب میده.مگه ما با آفیس میخواهیم چه کار کنیم .چه کسی تا حالا از همه امکانات آفیس مایکروسافت استفاده کرده یا چه کسی از همه امکانات فتوشاپ استفاده کرده و هزار برنامه دیگه.
آیا openoffice or gimp و یا برنامه های دیگه ناتوان هستند؟
نه.
این شرکت ها فقط امکانات الکی به برنامه اضافه میکنند و نرم افزارشون رو میفروشند.
kmplayer چی از برنامه های مشابه کم داره؟
اصلا آیا چیزی کم داره؟
خیلی ها اصلا اسم لینوکس رو نشنیدن!!!
نشان به اون نشانی که جلوی نوع سیستم عامل در لپ تاپ فروشی ها میزنن : نوع ویندوز : لینوکس!!!!!!!!!!!!!!
فکر میکنند سیستم عامل یعنی ویندوز و بقیه همه زیر مجموعه ویندوز هستند.
ای کاش مردم لا اقل اسم لینوکس رو میشنیدند تا بقیه مراحل ...
چرا کاربران مکینتاش از لینوکس بیشتره؟
مگه مکینتاش هم به نوعی از یونیکس نیست؟

rootnt
22-04-2011, 18:16
خیلی جالبه
اول اینکه آیا مثلا یک طراح حرفه‌ای فتوشاپ کاربر حرفه‌ای به حساب نمی‌آد؟
بگذریم اگر کلی در نظر بگیریم از حرف‌های شما دوستان می‌شه اینطوری نتیجه گیری کرد:
کاربران حرفه‌ای وقتی پشت کامپیوترشون می‌شینن کاملا آزاد هستند و هر کاری که دلشون می خواد می تونن انجام بدن و پولی هم خرج نمی‌کنند در حالی که کاربران عادی باید پول (۴۰۰ دلار) خرج کنند و مجبورند در انحصار باشند و تولید کننده نرم‌افزارهایی که ازش استفاده می‌کنن تعیین می کنن که چه کاری می‌تونن انجام بدن و چی نه
خوب بنظرم حق هم همینه خوب کاربر حرفه‌ای زحمت بیشتری کشیده

این که می گید شرکت‌های نرم‌افزاری از گنو/لینوکس حمایت نمی‌کنند رو قبول ندارم و جای بحث داره

نتیجه دیگه‌ای که از صحبت‌های شما می گیرم اینه که کاربران عادی (کاربران ویندوز و مکینتاش) آدم‌هایی ظاهر بین و راحت طلب و مقاوم در برابر تغییرات هستن اما کاربران حرفه‌ای (کاربران گنو/لینوکس) برعکس هستن و انسان‌هایی هستن که به حق و حقوق دیگران کاملا احترام می‌ذارن

شما چی فکر می کنید؟

zxo004
22-04-2011, 22:35
من هدفم از زدن این تاپیک این بود که ما چطوری و با چه دلایلی میتونیم حتی مردم عادی رو هم تشویق به استفاده از لینوکس بکنیم.
چه کار کنیم که کاربران ویندوز تشویق به استفاده از لینوکس بشن.
چطور مردم عادی را با لینوکس آشنا کنیم و از این قبیل چیزها.
به نظر من هر کسی با خوندن این نظرات دلایل محکمتری برای استفاده از لینوکس پیدا میکنه. و به طبع دلایل محکمتری برای ارایه به ویندوز کارها.
اگه امکان داره این تاپیک رو بالاتر از همه ی تاپیک ها قرار دهید تا هرکسی لااقل یه نگاهی به این نظرات داشته باشه.
با تشکر.

taia
23-04-2011, 08:06
خیلی جالبه
اول اینکه آیا مثلا یک طراح حرفه‌ای فتوشاپ کاربر حرفه‌ای به حساب نمی‌آد؟
بگذریم اگر کلی در نظر بگیریم از حرف‌های شما دوستان می‌شه اینطوری نتیجه گیری کرد:
کاربران حرفه‌ای وقتی پشت کامپیوترشون می‌شینن کاملا آزاد هستند و هر کاری که دلشون می خواد می تونن انجام بدن و پولی هم خرج نمی‌کنند در حالی که کاربران عادی باید پول (۴۰۰ دلار) خرج کنند و مجبورند در انحصار باشند و تولید کننده نرم‌افزارهایی که ازش استفاده می‌کنن تعیین می کنن که چه کاری می‌تونن انجام بدن و چی نه
خوب بنظرم حق هم همینه خوب کاربر حرفه‌ای زحمت بیشتری کشیده

این که می گید شرکت‌های نرم‌افزاری از گنو/لینوکس حمایت نمی‌کنند رو قبول ندارم و جای بحث داره

نتیجه دیگه‌ای که از صحبت‌های شما می گیرم اینه که کاربران عادی (کاربران ویندوز و مکینتاش) آدم‌هایی ظاهر بین و راحت طلب و مقاوم در برابر تغییرات هستن اما کاربران حرفه‌ای (کاربران گنو/لینوکس) برعکس هستن و انسان‌هایی هستن که به حق و حقوق دیگران کاملا احترام می‌ذارن

شما چی فکر می کنید؟

اونجاهایی که مربوط به حرف من هست رو توضیح می دم،
اینکه گفتم ویندوز کاربران عادی رو در هدف گرفته، کاربر عادی در زمینه ی علوم کامپیوتر منظورم بود، یعنی خوب قطعا یک حرفه ای فوتوشاپ کار، یا یک فیلم ساز حرفه ای، یک ادیتور صدای حرفه ای، یک مهندس معماری و مکانیک و ... همه حرفه ای هستند، ولی نه در علوم کامپیوتر، منظور به این بود که یک طراح حرفه ای شاید زیاد خوشش نمی آمد که در اون سالها برای نصب یک سیستم عامل درگیر نصب بسته و کامپایل سورس کد و ... بشه.
مثال می زنم، من ممکن هست معروفترین نقاش دنیا باشم، ولی وقتی می خوام ماشین بخرم، دوست ندارم ماشینم همه چیزش توسط من تنظیم بشه، دوست دارم وقتی روشن میشه همه تنظیمات انجام شده باشه.

اما در مورد پول، گفتم اون 400 دلار، پایه کار اکثریت کاربران هست، من آدمی رو میشناسم که در روز 14-15 ساعت توی اینترنت هست، هفته ای 40000 دلار درآمد داره، لپ تاپش قویترین سخت افزار رو داره، ولی فقط و فقط، فقط و فقط از اینترنت اکسپلورر استفاده می کنه و jet audio !
حالا کاربران حرفه ای فوتوشاپ، اولا یک مسئله رو بگم حرفه ای یعنی professional و این لغت به کسی که مثلا همه چیز فوتوشاپ رو بلد هست اختصاص نمی گیره، بلکه به کسی اختصاص می گیره که از این راه پول در میاره یعنی به قولی profession اون شخص کار با فوتوشاپ هست، بنابراین هر کسی که بلد هست با فوتوشاپ کار کنه (حتی در حد بسیار عالی) ولی حرفه اش فوتوشاپ نیست، حرفه ای محسوب نمیشه، و کسی که حرفه ای فوتوشاپ هست یعنی داره از این نرم افزار پول در میاره، خوب مشخص هست حاضر هست پول این بسته را بپردازه حتی اگر 2000 دلار باشه! چون شما اگر راننده تاکسی هم بخوای بشی باید اول بری یک ماشین بخری! حالا کارهای حرفه ای مانند اینجور کارها خوب قطعا هزینه ی اولی داره.

ولی اینکه چرا کاربران عادی (در زمینه ی کامپیوتر) بیشتر به سمت وبندوز می روند،هنوز بر دلایل خودم هستم، که مثال نوکیا فکر کنم واضح توضیح می ده.
و البته این رو هم بگم، از سال 2006 یا شایدم کمی عقب تر، اون نگاه بسته ی گنو/لینوکس باز شد، توزیع هایی مانند اوبونتو نشان دادند که میشه با ویندوز مبارزه کرد، ولی خوب کمی زمان می خواد، و کمی حمایت.

اما در مورد اون سوال که کاربران ویندوز و لینوکس چه فرق هایی می کنند، به نظرم کاربران لینوکس اولین مشخصه ای که دارند، ادمهای سخت کوشی هستند، در ویندوز همه چیز ساده هست، سخت افزارها با درایور مشخص بیرون می آیند، نصب برنامه راحت هست، در حالی که لینوکس بعضا با مشکلات سخت افزاری همراه میشه که برای حلش صبر و تحمل نیاز هست.
اما در مورد احترام به دیگران، فکر نمی کنم این صحیح باشه، کاربران مک و ویندوز هم این احترام را دارند ( حالا شاید اقلیتی هم باشند که از کرک و ... استفاده می کنند، که متاسفانه اون اقلیت در واقع اکثریت جهان سومی ها هستند) ولی نمیشه اینطور نتیجه گیری کرد.

به نظر من :31:

من هدفم از زدن این تاپیک این بود که ما چطوری و با چه دلایلی میتونیم حتی مردم عادی رو هم تشویق به استفاده از لینوکس بکنیم.
چه کار کنیم که کاربران ویندوز تشویق به استفاده از لینوکس بشن.
چطور مردم عادی را با لینوکس آشنا کنیم و از این قبیل چیزها.
به نظر من هر کسی با خوندن این نظرات دلایل محکمتری برای استفاده از لینوکس پیدا میکنه. و به طبع دلایل محکمتری برای ارایه به ویندوز کارها.
اگه امکان داره این تاپیک رو بالاتر از همه ی تاپیک ها قرار دهید تا هرکسی لااقل یه نگاهی به این نظرات داشته باشه.
با تشکر.

اگر منظورتون مهم شدن تاپیک هست، از این دست تاپیک ها 10 - 20 تایی داریم، یعنی این تاپیک اولی نیست! آخری هم نخواهد بود، بنابراین مهم شدن منتفی هست ولی خوب مادامی که بحث در تاپیک باشه، تاپیک بالا خواهد بود.

Open-Source
23-04-2011, 12:16
شرکت AutoDesk اکثر نرم افزار هاش رو برای ویندوز ارائه میده (حتی نرم افزار هایی مانند تری دی مکس رو برای مک هم ارائه نمیده[که میشه مک رو بهشت گرافیست ها خوند]). نرم افزار های رایگان مشابه هم توانایی رقابت با این محصولات رو ندارند ، به ناچار شرکت های بزرگ که غالبا هم پولدار هستند از این نمر افزار ها روی ویندوز و یا مک استفاده میکنند. یا شرکت Adobe فقط برای مک و ویندوز ، نرم افزار ارائه میده. همین دو تا شرکت بزرگ باعث شدن که گرافیک فقط روی ویندوز و گاها مک متمرکز بشه.

یا شرکت های سخت افزاری ، درایور فقط برای ویندوز ارائه میدن و اگر هم یه درایور دست و پا شکسته برای سیستم عامل های غیر ویندوزی ارائه بدن ، همه کاربران نمیتونن به راحتی ازش استفاده کنن.(این حرفم در مورد شرکت های معتبر و بزرگ بود - حالا بماند که شرکت های کوچیک و غیر معتبر [که غالبا هم چینی هستند :31:] که سهم عمده ای از بازار رو دارند ، فقط و فقط برای ویندوز سخت افزار ساخته و درایور ارائه میکنند).

جمع بندی:
به نظر من مهمترین علت اینکه تعداد کاربران لینوکس اینقدر از کاربران ویندوز کمتره ، بر میگرده به سیاست های شرکت های نرم افزاری و سخت افزاری ، خصوصا سخت افزاری ، چون کاربران کامپیوتر که غالب اون ها رو هم افراد معمولی تشکیل میدن دوست دارند حداقل بتونند خیلی راحت از سخت افزارشون استفاده کنند.(من خودم خیلی ها رو در اطرافم میشناسم ، با اینکه دم از حرفه ای گری میزنن ولی از لینوکس استفاده نمیکنن چون نمیتونن از 100 ظرفیت سخت افزارشون استفاده کنند).

برای تایید صحت نظرم میتونم سیستم عامل اندروید رو مثال بزنم. این سیستم عامل که از کرنل لینوکس استفاده میکنه با حمایت و لطف شرکت نرم افزاری بزرگی مثل گوگل توسعه داده شد .شرکت های تولید سخت افزار موبایل هم همکاری خوبی کردن ، میبینیم که الان داره حرف اول توی بازار تلفن همراه میزنه.

شرمنده اگر دست و پا شکسته بود (با موبایل این پست رو دادم:31:).

Honradez
29-04-2011, 10:29
به نظر من هم شايد يکي از بزرگترين دلاليل اينکه کمتر کسي سراغ لينوکس ميره، همين حمايت کمه باشه.

بهرحال وقتي صحبت از يک سيستم عامل رايگان ميکنيد، بايد انتظار کارايي کمترش رو هم داشته باشيد. چون شرکتي که پشتشه يا بايد اونقدر بزرگ باشه (مثل گوگل) که بتونه حمايتش کنه، يا بايد از خود سيستم عامل پول دراره، که اين درمورد لينوکس صحيح نيست.

ولي در کل خيلي دوست داشتم ميتونست در حد و اندازه‌هاي ويندوز باشه چون واقعا پايه محکمي براي يک سيستم عامل هست.

Alyssa
03-05-2011, 10:53
به نظر بازم حمایت نمی تونه نقش اساسی در توسعه یک نرم افزار و یا حتی سیستم عامل داشته باشه....

ببینید د رحال حاضر تبلیغات موثرترین راه برای اینکه شما بتونید کالا تون رو گسترش بدید. فرض کنید شما یک نرم افزار را تهیه و آماده کرده اید تا وفتی که کسی از اون خبر نداشته باشه (هر چند حمایت بشه) کسی دنبالش نمی ره.

مورد بعدی اینکه متاسفانه وقتی براحتی و با آسانی یک ویندوز تهیه می کنید و از آن استفاده می کنید(بدون اینکه پول واقعی آن را بپردازید) و برای این کار هیچ جریمه ای نمی شود دلیل خوبی است . اگر شما مثلا در کشوری باشید که حقوق کپی رایت رعایت میشه و جریمه های سنگین در انتظارش هست. بسته به بودجه مالی سیستم عامل خودش رو تهیه می کنه.

این رو هم قبول دارم که در کشور هایی که کپی رایت رو رعایت می کنند شاید عده ای هم باشند که طور دیگری رفتار کنند.

نکته ی دیگه اینست که احترام به قانون کپی رایت باید جزیی از شخصیت و دیدگاه یک فرد باید بشه(هر چند محصول دارای هزینه باشه).

مورد بعدی اینکه شما باید تنوع کاربران رو هم در نظر بگیرید. هر کاربر برای خودش یک عقیده و یک سری ویژگی ها مدنظر داره.

همین ویژگی ها یاعث میشه که انتخاب ها تغییر کنند.

مثلا من بازی رو مثال میزنم. لینوکس واقعا در زمینه بازی ضعیف عمل کرده و عمل میکنه. با وجود این همه بازی های کامپیوتری و جذاب آیا نسخه ای از آن برای لینوکس هم منتشر می شود؟
جوابش واضحه....

اگر هم بخوان نسخه client رو در لینوکس ئیاده سازی کنند باید کاربران از شرکت سازنده این درخواست رو داشته باشند که عموما زمان بر هستند و شاید کاربران توانایی صبر کردن رو نداشته باشند!!!!!.

سخن آخر اینکه دید فرد در لینوکس باید متفاوت از دیدگاهی باشه که از ویندوز داره. باید سطح انتظارات خودش رو بسنجه.

انتخاب سیستم عامل زوری نیست بلکه باید با علاقه باشه تا بتونه اون رو برای همیشه نگه داره. این علاقه رو هیچ شخصی نمی تونه در شخص دیگری ایجاد کنه مگر اینکه انتظارات معقولانه ای داشته باشه و قابلیت های کلیدیش رو در نظر بگیره و اون رو انتخاب کنه.

مهرسا1
03-05-2011, 11:02
به نظر من تو ایران 99 درصد از ویندوز استفاده میکنن چون خیلی راحت تر و بهتره از لینوکس
لینوکس سیستمش یه حالت خشک و دیکتاتوری داره

taia
03-05-2011, 20:19
به نظر من تو ایران 99 درصد از ویندوز استفاده میکنن چون خیلی راحت تر و بهتره از لینوکس
لینوکس سیستمش یه حالت خشک و دیکتاتوری داره

اگر قبول کنم که ویندوز راحت تر از لینوکس هست (که نیست)، اگر قبول کنم که لینوکس خشک هست (که نیست)، مورد آخر رو باید یک سوال از شما بپرسم، آیا واقعا شما معنای دیکتاتوری رو می دونید؟ یک برداشت ساده از دیکتاتوری این هست که آنچه به شما دیکته میشه رو باید انجام بدید، به نظر شما ویندوز به شما دیکته شده یا سیستم عاملی که می تونید از خط اولش رو برای خودتون تغییر بدید به دلخواه؟!!

لطف کنید بدون منطق و بی دلیل و صرف شرکت در یک بحث، کلمات و یا جملات غیرمعقول به کار نبرید.
سپاس.

zxo004
03-05-2011, 22:16
اولا به نظر من ۷۰ درصد اصلا با کامپیوتر کار نمیکنند!!!!!!!!!!!
دوما به نظر من از ۳۰ درصد باقیمانده ۲۵ درصد تعریف سیستم عامل رو نمیدونند و از کامپیوتر موس و کیبورد و مانیتور و دکمه روشن کردن کامپیوتر رو میشناسند.
سوما راحت تر از نظر شما چی باشه؟
چهارما بهتر رو چی تعریف کنید؟
پنجما سیستمش یعنی چی؟ محیط کاری گنوم خشکه؟ خوب از کی دی ای استفاده کن .اونم خشکه ؟ xfce یا lxde یا lubuntu‌یا ubuntu netbook یا بقیه رو نمیگم دیگه!!!!
یا شاید منظورتون از نظر شبکه کردن است؟
اینا رو مشخص کنید.
راستی این کلمه دیکتاتوری چیه دیگه؟
موقع نصب ویندوز از شما نمیپرسه که مایکرسافت میتونه به اطلاعات شما دسترسی داشته باشه اگه موافقیت f8 در غیر اینصورت اجازه ادامه نصب رو ندارید!!!!!!!!!!!!!!
این بعنی چی؟

vegas
04-05-2011, 12:26
اگر قبول کنم که ویندوز راحت تر از لینوکس هست (که نیست)، اگر قبول کنم که لینوکس خشک هست (که نیست)، مورد آخر رو باید یک سوال از شما بپرسم، آیا واقعا شما معنای دیکتاتوری رو می دونید؟ یک برداشت ساده از دیکتاتوری این هست که آنچه به شما دیکته میشه رو باید انجام بدید، به نظر شما ویندوز به شما دیکته شده یا سیستم عاملی که می تونید از خط اولش رو برای خودتون تغییر بدید به دلخواه؟!!

لطف کنید بدون منطق و بی دلیل و صرف شرکت در یک بحث، کلمات و یا جملات غیرمعقول به کار نبرید.
سپاس.
همون تغییر دادن خط اولش نیاز به اطلاعات بالای لینوکسی داره تازه همون افرادی که که 2 یا 3 سال با لینوکس کار کردن هم بعضی وقتا به مشکل برمیخورن یه برنامه رو بخوای کمپایل کنی N تا Dependency و ... داره بعد از نصب این پکیج ها هم میبینی زدی یه برنامه دیگه رو خراب کردی و کار نمیکنه ....:31:
شرکت های سخت افزاری هم اون طور که از ویندوز پشتیبانی میکنند به هیچ وجه از لینوکس پشتیبانی نمیکنند و درایورشون برای لینوکس ساده وابتدایی هست ...
کلا شرکت های سخت افزاری سخت افزار و درایورشون را برای ویندوز طراحی میکنند ....
برای مثال من یه فیلم 1080P رو وقتی با ویندوز و VLC میبینم فقط 20 درصد از CPU رو استفاده میکنه ولی با Ubuntu از 100 درصد CPU استفاده میکنه و درست فیلم رو اجرا نمیکنه !

مهرسا1
04-05-2011, 13:01
همون تغییر دادن خط اولش نیاز به اطلاعات بالای لینوکسی داره تازه همون افرادی که که 2 یا 3 سال با لینوکس کار کردن هم بعضی وقتا به مشکل برمیخورن یه برنامه رو بخوای کمپایل کنی N تا Dependency و ... داره بعد از نصب این پکیج ها هم میبینی زدی یه برنامه دیگه رو خراب کردی و کار نمیکنه ....
شرکت های سخت افزاری هم اون طور که از ویندوز پشتیبانی میکنند به هیچ وجه از لینوکس پشتیبانی نمیکنند و درایورشون برای لینوکس ساده وابتدایی هست ...
کلا شرکت های سخت افزاری سخت افزار و درایورشون را برای ویندوز طراحی میکنند ....
برای مثال من یه فیلم 1080P رو وقتی با ویندوز و VLC میبینم فقط 20 درصد از CPU رو استفاده میکنه ولی با Ubuntu از 100 درصد CPU استفاده میکنه و درست فیلم رو اجرا نمیکنه !

من یه تار موی ویندوز رو به 1000 تا از این گنو نمیدم
واسه این میگم لینوکس دیکتاتوریه چون کشورهای دیکتاتور مثل کوبا و کره شمالی به شدت ازش استفاده مکنین
در ضمن به قول دوستمون 99 درصد سخت افزار و نرم افزار ها برای ویندوز طراحی میشن
در ضمن اگه ویندوز نبود کامپیوتر انقدر تو دنیا رواج پیدا نمیکرد
ویندوز انقدر ساده و روان هست که یه بچه 5 ساله با چند ساعت آموزش میتونه راحت باهاش کار کنه اما این لینوکس باید سالها باهاش ور بری تا بتونی یه مودم رو بهش بشناسی
پس لطفا از روی تعصب بحث نکنین

shabe.saket
04-05-2011, 14:06
لینوکس یه پروژه شکست خورده است.
چون تجاری نیست.

rootnt
04-05-2011, 15:18
طبق معمول نظرات بدون مطالعه و اطلاعات

لینوکس یه پروژه شکست خورده است.
چون تجاری نیست.
با درک اینکه منظور شما از لینوکس چیه پس آیا آندروید و گوگل که می‌شه گفت یه شرکت طرفدار لیسانس‌های متن باز از جمله gpl هست و بیشتر محصولاتشو به صورت متن باز عرضه می کنه شکست خورده هست؟
چیز دیگه‌ای جز "طرفدار لیسانس‌های متن باز" به ذهنم نرسید :دی

zxo004
04-05-2011, 17:33
وای وای وای !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
چه نظرات و انتقاداتی از لینوکس!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
در جواب vegas مربوط به dependency اولا ویندوز همه dependency های مورد نیاز برای نصب برنامه رو داخل setup برنامه قرار میده و لینوکس دلیلی نمیبینه.مثلا برای نصب nero برنامه vicual c رو قرار داده و برنامه دیگه که به طبع حجم برنامه بالا میره.که ممکن است بعضی از dependency ها رو سیستم نصب باشه.
ثانیا لینوکس دیگه فکر میکنه همه جا اینترنت زغالی جمع شده نمیدونه که تو ایران ما هنوز از اینترنت زغالی استفاده میکنیم.اگه adsl داشتی میگفتی آفرین به لینوکس.میتونی از شاتل که ماهی 3500 است adsl بگیری و شبها که رایگان است کلی برنامه نصب کنی .
از نظر پشتیبانی سخت افزار قبول دارم افتضا است.چی بگم آخه؟
مشکل vlc رو من نداشتم اگه کند است از mplayer یا umplayer یا xen یا totem استفاده کن.totem و mplayer عالیه.
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
جواب مهرسا:
یعنی میگی خود مایکروسافت از لینوکس استفاده میکنه ! همون آمریکا میشه دیگه دیکتاتور است؟
ساده و روان بودن ویندوز به نظر من لینوکس ساده تر است چون اگه این همه موسسه که ویندوز آموزش میدن میومدن لینوکس آموزش میدادند همه میگفتند لینوکس راحت تر از ویندوز است. این تو ایران جا افتاده که ویندوز راحت تر است.
به نظر من اگه لینوکس راحت تر نباشه زیاد هم سخت تر از ویندوز نیست.
در مورد شناسایی مودم گفتم که شرکت های سخت افزاری حمایت نمی کنند قبول دارم.
در مورد ورزشگاه و موتور و ... در حال حاضر با این جو کشور به نظر من بهتره که اینجوری باشه به نفع خانم هاست.البته نمیخوام بگم که این کار درسته یا دفاع کنم از کسی ولی هر کاری رو هر زمانی نمیشه انجام داد!
////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
جواب shabe.saket
این رو که گفتید لینوکس یه پروژه شکست خورده است تنهایی گفتید یا؟
لینوکس سیستم عامل قرن 21 است. دیگه بیشتر نمیگم تو گوگل سرچ کن و ببین .
//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
این خیلی خوبه که میاین اینجا نظرتون رو مینویسید شاید من یا خیلی ها اشتباهاتی در مورد لینوکس داریم که شاید با این نظراتتون متوجه میشیم.
اینجا غیر از انتقاد هم میتونید بنویسید که چطوری میشه شرکت های سخت افزاری به لینوکس رو بیارند یا چطوری لینوکس تو ایران بیشتر کاربر داشته باشه و ...

shabe.saket
04-05-2011, 17:41
نه دوست عزیز.
منظور من این نیست که پروژه های متن باز شکست خورده هستند.
خود من الان دارم با فایرفاکس ایم متن و مینیویسم.
من به شما میگم که لینوکس هرگز نخواهد تونست ویندوز رو کنار بزنه.
روزی نمیاد که لینوکس همه گیر جهانی بشه و ویندوز به انزوا کشیده بشه.
شما معتقدید میشه؟

rootnt
04-05-2011, 18:01
نمی‌خوام بحث و جدل بی‌مورد کنم
خوب آندروید یه لینوکسه به تمام معنا و اگر همه گیر شدنو پیروزی بدونیم با اینکه لینوکس هیچ حرفی برای گفتن نداشت الان پیروز شده
به هر حال من پیشگو نیستم
بعلاوه من گنو/لینوکس رو بیشتر یه اجتماع و یک فرهنگ می‌دونم تا یک سیستم عامل

shabe.saket
04-05-2011, 20:33
نمی‌خوام بحث و جدل بی‌مورد کنم
خوب آندروید یه لینوکسه به تمام معنا و اگر همه گیر شدنو پیروزی بدونیم با اینکه لینوکس هیچ حرفی برای گفتن نداشت الان پیروز شده
به هر حال من پیشگو نیستم
بعلاوه من گنو/لینوکس رو بیشتر یه اجتماع و یک فرهنگ می‌دونم تا یک سیستم عامل
عجب؟
من به خاطر اظهار نظر سطحی که کردم معذرت میخوام.
من اصلا نمیدونستم آندروید بر پاییه لینوکس ه. الا با حرف شما یه کم مطالعه کردم فهمیدم.
به هر حال من اشتباه میکردم.

pooriya_hp
04-05-2011, 20:41
دوستان بحث ms windows ، apple Macintosh و Linux کاملا متفاوت هستند !!

windows سیستم عاملی هست که اکثر کاربران جهان دارن ازش استفاده می کنن ...

دلیلش هم :

- سادگی ( از زمان IBM PC ها و دوران DOS )
- انحصاری بودن بعضی از نرم افزارها
- ساپورت سخت افزاری خوب
- فراگیر شدن بین کاربران
- و....

Linux هم یه سیستم عامل خیلی خوب هست ... !

که :

- امنیت مناسبی داره
- نیاز به سخت افزار بالا نداره
- و ....

کاربرد Linux رو ما در جاهای مثل : Android می بینیم که در دنیای موبایل و تبلت وجود حیاتی پیدا کرد
بطوری که الان اکثر تبلت ها از android استفاده می کنند !!

یا اصلا همین سیستم عامل ms Xbox360 بر مبنای Linux نوشته شده !!

یا .....

---------
من الان :

windows xp sp3
windows 7 sp1
Linux Ubuntu 10.10

رو دارم !! و نمی تونم بگم که windows خوبه ولی Linux بدرد نمیخوره !

در نهایت این بحث هیچ سودی نداره بلکه هر کاربری بسته به نیازش میره سیستم عامل مناسب نیازش رو انتخاب میکنه !!

Alyssa
04-05-2011, 20:50
دوستایی که میگن از نظر سخت افزاری لینوکس مشکل داره بفرمایند از چه منظقی استفاده می کنند؟

بارها گفتم کرنل لینوکس غنی ترین منبع درایور های سخت افزاری است و اگر یک سخت افزار با لینوکس کار نمیکنه دلیل بر مشکل شناساندن سخت افزار به لینوکس نیست بلکه مشکل مربوط به شرکت سازنده است که در تولید به اصطلاح درایور کوتاهی می کنه.

لطفا بی دلیل صحبت نکنید و لطف کنید از روی مطالعه مطالبتون رو بنویسید.

استفاده یک کشور از سیستم عامل لینوکس دلیل بر دیکتاتور بودن آن نیست اون هم یک کشور خیلی خاص! به علاوه اینکه لینوکس به کشور و یا قومیت خاصی تعلق نداره که بتونید مطالبی غیر مرتبط رو با اون بچسبونید.

لینوکس بهترین استفاده رو از سخت افزار کامپیوتر میکنه. نمونش همین کامپایل برنامه ها و پوسته ها با فلگ های بهینه است ولی ویندوز چطور؟!! ویندوز یک سورس کد رو به چند متد خاص کامپایل میکنه و از اون انواع ویندوز HOME و یا Ultimate میده بیرون اون هم در نسخه های 32 و 64. هنر خاصی رو انجام نمی ده!

اصلا هم قرار نیست که لینوکس ویندوز رو کنار بزنه . چون این کاربران هستند که با انتخاب درست و از روی علاقه محبوبیت لینوکس رو افزایش می دند.

مهم اینکه هیچ وقت در لینوکس BLUE SCREEN معنی نداره! مهم اینکه در لینوکس VIRUS جایگاهی نداره! مهم اینکه MULTIMEDIA & Graphic در لینوکس حرف اول رو می زنه! مهم اینکه لینوکس COMPATIBILITY رو برای تمامی برنامه هاش داره!
روی هر نسخه با هر پوسته.

zxo004
04-05-2011, 21:50
من این جمله رو که بالا نوشتم ( از نظر پشتیبانی سخت افزار قبول دارم افتضا است.چی بگم آخه؟) اشتباه نوشتم یه چیز دیگه ای تو ذهنم بود نمیدونم چرا این رو نوشتن؟؟؟؟!!!!!!!!!
من هم با Alyssa موافقم از نظر سخت افزاری واقعا قویتره.
یه چیزه دیگه که میخواستم بگم این بود که دیدم به کم از بحث اصلی داریم دور میشیم.
یواش یواش بحث داره میره سمت دعوای همیشگی بین ویندوز و لینوکس که کدوم بهتره یا کدوم ...
هدف این تاپیک این بود که بررسی کنیم دلایلی که فردی رو به استفاده از لینوکس تشویق یا دلایلی که از لینوکس دور میکنه و همچنین کارهایی که باعث فراگیر شدن لینوکس میشه بررسی بشه.

zxo004
08-05-2011, 19:37
بابا چی شد؟
چرا هیچکی نظری - انتقادی - پیشنهادی یا هر چی که به ذهنتون میرسه نمیده؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!!!!

thelastblack
09-05-2011, 08:43
من کلا میگم باید کاربرای ایرانی و خارجی رو جدا بررسی کرد...
میتونی به یه خارجی بگی دیگه لازم نیست واسه سیستم عامل و نرم افزاراش پول بدی. بیا ubuntu ,mint نصب کن جواب همه ی کارات رو میده. با احتمال خوبی اون هم قبول میکنه و مشتاق میشه...
تو ایران چی؟ بری بگی بیا لینوکس نصب کن که چی شه؟ وقتی طرف برا ویندوز پول نمیده مگه کرمش داره بیاد لینوکس نصب کنه؟ تازه با ویندوز راحت تر هم هست... من واقعا نمیدونم بهش چی بگم که بیاد سمت لینوکس و ویندوز رو ول کنه...
تازه بیشتر کاربرا حرفه ای نیستن. یعنی کار خاصی نمیکنن حوصله هم ندارن با کامپیوترشون ور برن و چیز جدید تجربه کنن..

من خودم از arch استفاده میکنم و ازش راضیم. ولی واقعا چجوری یکی رو راضی کنم که بیا arch نصب کن بعد خودت همه چی رو نصب کن و تنظیم کن؟ من خودم رو حرفه ای نمیدونم ولی با این کارا حال میکنم و اومدم سمت لینوکس. ولی یه کاربر عادی چی؟

zxo004
09-05-2011, 11:44
آخه بدبختی اینجاست که تو کشورهای خارجی هم اون جور باید و شاید استفاده نمی کنند!!!!!!!!!!!!!!!
و بدبختی دیگه اینه که یا لینوکس رو نمیشناسند اصلا چیه!خوردنیه؟تو جیب جا میشه؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!و یا اگه هم می شناسند یک تصور وحشتناک.مثلا همه چیزش خط فرمانی است و محیط گرافیکی نداره!
در کل ایرانی ها و خارجی ها رو هم نمیشه جدا کرد.چون در کشورهای دیگه هم اینجوریه.

Honradez
02-08-2011, 00:50
هم يه کم دير دارم نظر ميدم و هم بيش از حد تازه‌کارم در زمينه لينوکس. ولي اجازه ميخوام که نکته‌اي رو بگم.

خيلي بحث رايگان بودن مطرح نيست. اکثر لپ‌تاپها روي خودشون ويندوز دارن و ظاهرا توي خارج حتي PCها هم همراه با ويندوز بصورت پکيج ارائه ميشن. پس غالب افرادي که کاربر ويندوزند - چه در ايران و چه در خارج - مسئله پرداخت هزينه اون رو ندارن.

چيزي که بنظرم باعث تعداد کم کاربراي لينوکس ميشه اينه که اصولا کوچ کردن از ويندوز به لينوکس نيازمند اينه که شما يک وقتي رو بگذاريد و يه سري چيزها (يعني چيزهايي که در ويندوز به يک شکلي هستند و در لينوکس به شکل ديگه) رو ياد بگيريد. مگر ملت روزي چند ساعت وقت دارند که بخوان بشينند نحوه کار با مثلا لينوکس اوبنتو رو ياد بگيرن؟

مگر اينکه لينوکس بخواد يه چيز جديدي به کاربراش ارائه بده که ويندوز نميده، يعني به بياني ضعفي رو نداشته باشه که ويندوز داره. خب شايد بشه اينو توي سرعت بهترش و امنيتش و (اونطور که من شنيده‌ام) هنگ‌کردنهاي کمترش جستجو کرد. اما خب در ازاي چه؟ لينوکس چه جايگزيني براي نرم‌افزارهاي Adobe داره؟ چه جايگزيني براي نرم‌افزارهايي داره که ابزار کار دانشجوها هستند؟ (مثلا متلب يا اتوکد) فراموش نکنيم که اوپن سورس بودن اگر شما برنامه‌نويس نباشيد به هيچ دردتون نميخوره. (در جواب اين جمله که "اگر لينوکس عيب داره، چون اوپن سورسه، ميتونيد خودتون برطرفش کنيد.") اگر مي‌بينيد مکينتاش اپل کم کم داره حداقل بين کساييکه حاضرن پول بيشتر بدن جا پيدا ميکنه، بخاطر اينه که در ازاي سرعت و امنيت و پايداري، چيزي رو از شما نميگيره.

بعد اگر اينها مرتفع شد آنوقت ميشود رفت روي بحث آشنا نبودن مردم و تصورات غلط. همون جايگاهي که الان اوپن‌آفيس داره که بنظرم چيزي نمونده که بتونه کاملا هم‌سطح آفيس مايکروسافت قراره بگيره.

taia
02-08-2011, 09:08
هم يه کم دير دارم نظر ميدم و هم بيش از حد تازه‌کارم در زمينه لينوکس. ولي اجازه ميخوام که نکته‌اي رو بگم.

خيلي بحث رايگان بودن مطرح نيست. اکثر لپ‌تاپها روي خودشون ويندوز دارن و ظاهرا توي خارج حتي PCها هم همراه با ويندوز بصورت پکيج ارائه ميشن. پس غالب افرادي که کاربر ويندوزند - چه در ايران و چه در خارج - مسئله پرداخت هزينه اون رو ندارن.

چيزي که بنظرم باعث تعداد کم کاربراي لينوکس ميشه اينه که اصولا کوچ کردن از ويندوز به لينوکس نيازمند اينه که شما يک وقتي رو بگذاريد و يه سري چيزها (يعني چيزهايي که در ويندوز به يک شکلي هستند و در لينوکس به شکل ديگه) رو ياد بگيريد. مگر ملت روزي چند ساعت وقت دارند که بخوان بشينند نحوه کار با مثلا لينوکس اوبنتو رو ياد بگيرن؟

مگر اينکه لينوکس بخواد يه چيز جديدي به کاربراش ارائه بده که ويندوز نميده، يعني به بياني ضعفي رو نداشته باشه که ويندوز داره. خب شايد بشه اينو توي سرعت بهترش و امنيتش و (اونطور که من شنيده‌ام) هنگ‌کردنهاي کمترش جستجو کرد. اما خب در ازاي چه؟ لينوکس چه جايگزيني براي نرم‌افزارهاي Adobe داره؟ چه جايگزيني براي نرم‌افزارهايي داره که ابزار کار دانشجوها هستند؟ (مثلا متلب يا اتوکد) فراموش نکنيم که اوپن سورس بودن اگر شما برنامه‌نويس نباشيد به هيچ دردتون نميخوره. (در جواب اين جمله که "اگر لينوکس عيب داره، چون اوپن سورسه، ميتونيد خودتون برطرفش کنيد.") اگر مي‌بينيد مکينتاش اپل کم کم داره حداقل بين کساييکه حاضرن پول بيشتر بدن جا پيدا ميکنه، بخاطر اينه که در ازاي سرعت و امنيت و پايداري، چيزي رو از شما نميگيره.

بعد اگر اينها مرتفع شد آنوقت ميشود رفت روي بحث آشنا نبودن مردم و تصورات غلط. همون جايگاهي که الان اوپن‌آفيس داره که بنظرم چيزي نمونده که بتونه کاملا هم‌سطح آفيس مايکروسافت قراره بگيره.

می دونید حرفهای شما کاملا درسته، در مورد نبود نرم افزارهای جایگزین مناسب در برخی زمینه ها و یا به قول شما کمبود وقت برای یادگیری یک سیستم عامل جدید و ... کاملا صحیح هست.
اما یک مورد رو من یادآوری می کنم، شاید به نظر خیلی ایده آل گرایانه باشه ولی ببینید من خودم حداقل 1 سالی هست برنامه نویسی نکرده ام و خوب به طبع دنبال دیدن فایلهای سروس برنامه ها هم نبوده ام، بنابراین بحث اپن سورس بودن برای من به شخصه فایده ای نداشته، این صحیح، اما در پشت کلمه ی اپن سورس و همچنین نرم افزار رایگان، یک فلسفه خوابیده و اون آزادی هست.
آزادی در نرم افزار از چند بحث متفاوت تشکیل شده.

اولین بحثش رو فکر کنم بدونید! لینوس تروالدز هنگامی که کرنل لینوکس رو نوشت اون رو با کپی رایت عرضه کرد، شاید در حدود 1 سال (یا بیشتر و کمتر)، زمانی کرنل لینوکس به شهرت رسید که تروالذز اون رو کد باز کرد و بعد در پروژه ی GNU به کار گرفته شد، لینوس تروالدز، لینوس تروالدز شد چرا که یک برنامه ی ساده رو به نام خودش ولی آزاد ارائه داد و الان به یکی از کاملترین کرنل های دنیا تبدیل شده که شاید واقعا خود تروالدز نقش چندانی در اون نداشته باشه! پس بر خلاف اونچه که همیشه گفته میشه ما برنامه بنویسیم و کد باز بدیم بیرون که چی بشه،کافی هست سیر تکاملی برنامه های موفق کد باز رو مرور کنید! افرادی که شاید الان از بزرگان شرکت هایی چون IBM باشند و تمام شهرتشون به خاطر 100 خط برنامه باشه که کد باز بیرون دادند و الان تبدیل شده به یکی از قویترین ویرایشگرهای فیلم!

بحث دوم آزادی، ببین شما گفتی adobe و چندتا دیگه، تا زمانی که شما نخواهی حرفه ای از این برنامه ها استفاده کنی واقعا به نظرت ارزش داره که بری و هزینه ی نسبتا سنگین خرید رو تقبل کنی؟ قیمت پایه ی US $699.00 به نظرتون منطقی هست اگر شما یک کاربر خانگی باشید؟
استفاده از کرک هم که بارها گفتیم، دزدی دزدی هست! اگر می خواهید خودتون رو گول بزنید کاری نداریم! ولی استفاده از کرک با بالا رفتن از دیوار یک شرکت و باز کردن گاو صندوق اون و دزدی هیچ فرقی نداره! شما با نصب کرک فوتوشاپ در واقع حداقل 600 دلار از این شرکت دزدی کرده اید!
حالا خود کاربر می دونه، که می خواد لقب دزد رو داشته باشه یا شرافتمندانه زندگی کنه! :31:
شما در دنیای کد باز و نرم افزارهای رایگان یک چیز رو خوب می دونید، دارید کاملا قانونی و بدور از هر گونه عملی که دزدی نام بگیره از یک برنامه استفاده می کنید، و این یعنی آزادی از نگاه دوم.

بحث سوم، آزادی در تغییر هست، درسته به قول شما همه که برنامه نویس نیستند، اما خیلی ها هستند! :46: برای مثال می گم، ببینید توزیع ردهت یک توزیع تجاری هست که باید براش پول پرداخت بشه بسیاری از شرکت های بزرگ برای سرور خودشون این توزیع رو انتخاب می کنند، اما تکلیف شرکت های کوچک و یا کاربران خانگی که می خواهند تجربه ی کار با توزیعی قوی در زمینه ی سرور داشته باشند چیه؟
ردهت تجاری هست ولی همچنان کد باز! اینجاست که گروهی از برنامه نویسان جمع میشوند و کدهای ردهت رو بررسی می کنند و تغییر می دهند و توزیعی مانند centos بیرون می آید با قدرت ردهت ولی رایگان! و البته کمی تغییرات.

بحث چهارم، آزادی در یادگیری هست، که مربوط نمیشه زیاد.

خلاصه خیلی بحث های دیگه هم هست، ولی کلا مطلب این هست که اپن سورس یک کلمه هست ولی یک فلسفه پشتش خوابیده که اگر شما اون فلسفه رو درک کنید باور کنید با وجود مشکلاتی که هست رو میارید به سمتش و خوب گنو/لینوکس هم یکی از اونهاست.
به جرات می گم همونطور که 4 سال پیش هم گفته شد و دیدیم که شد، نرم افزارهای جایگزین مطمئن باشید کامل خواهند شد، باور کنید روزی همین GIMP که امروز کلی نقد بهش هست از فوتوشاپ قویتر خواهد بود ولی خوب یک مشکل در اپن سورس کندی حرکت هست که همین باعث شده کمی کارها زمان ببره.

Honradez
02-08-2011, 12:50
می دونید حرفهای شما کاملا درسته، در مورد نبود نرم افزارهای جایگزین مناسب در برخی زمینه ها و یا به قول شما کمبود وقت برای یادگیری یک سیستم عامل جدید و ... کاملا صحیح هست.
اما یک مورد رو من یادآوری می کنم، شاید به نظر خیلی ایده آل گرایانه باشه ولی ببینید من خودم حداقل 1 سالی هست برنامه نویسی نکرده ام و خوب به طبع دنبال دیدن فایلهای سروس برنامه ها هم نبوده ام، بنابراین بحث اپن سورس بودن برای من به شخصه فایده ای نداشته، این صحیح، اما در پشت کلمه ی اپن سورس و همچنین نرم افزار رایگان، یک فلسفه خوابیده و اون آزادی هست.
آزادی در نرم افزار از چند بحث متفاوت تشکیل شده.

اولین بحثش رو فکر کنم بدونید! لینوس تروالدز هنگامی که کرنل لینوکس رو نوشت اون رو با کپی رایت عرضه کرد، شاید در حدود 1 سال (یا بیشتر و کمتر)، زمانی کرنل لینوکس به شهرت رسید که تروالذز اون رو کد باز کرد و بعد در پروژه ی GNU به کار گرفته شد، لینوس تروالدز، لینوس تروالدز شد چرا که یک برنامه ی ساده رو به نام خودش ولی آزاد ارائه داد و الان به یکی از کاملترین کرنل های دنیا تبدیل شده که شاید واقعا خود تروالدز نقش چندانی در اون نداشته باشه! پس بر خلاف اونچه که همیشه گفته میشه ما برنامه بنویسیم و کد باز بدیم بیرون که چی بشه،کافی هست سیر تکاملی برنامه های موفق کد باز رو مرور کنید! افرادی که شاید الان از بزرگان شرکت هایی چون IBM باشند و تمام شهرتشون به خاطر 100 خط برنامه باشه که کد باز بیرون دادند و الان تبدیل شده به یکی از قویترین ویرایشگرهای فیلم!

بحث دوم آزادی، ببین شما گفتی adobe و چندتا دیگه، تا زمانی که شما نخواهی حرفه ای از این برنامه ها استفاده کنی واقعا به نظرت ارزش داره که بری و هزینه ی نسبتا سنگین خرید رو تقبل کنی؟ قیمت پایه ی US $699.00 به نظرتون منطقی هست اگر شما یک کاربر خانگی باشید؟
استفاده از کرک هم که بارها گفتیم، دزدی دزدی هست! اگر می خواهید خودتون رو گول بزنید کاری نداریم! ولی استفاده از کرک با بالا رفتن از دیوار یک شرکت و باز کردن گاو صندوق اون و دزدی هیچ فرقی نداره! شما با نصب کرک فوتوشاپ در واقع حداقل 600 دلار از این شرکت دزدی کرده اید!
حالا خود کاربر می دونه، که می خواد لقب دزد رو داشته باشه یا شرافتمندانه زندگی کنه! :31:
شما در دنیای کد باز و نرم افزارهای رایگان یک چیز رو خوب می دونید، دارید کاملا قانونی و بدور از هر گونه عملی که دزدی نام بگیره از یک برنامه استفاده می کنید، و این یعنی آزادی از نگاه دوم.

بحث سوم، آزادی در تغییر هست، درسته به قول شما همه که برنامه نویس نیستند، اما خیلی ها هستند! :46: برای مثال می گم، ببینید توزیع ردهت یک توزیع تجاری هست که باید براش پول پرداخت بشه بسیاری از شرکت های بزرگ برای سرور خودشون این توزیع رو انتخاب می کنند، اما تکلیف شرکت های کوچک و یا کاربران خانگی که می خواهند تجربه ی کار با توزیعی قوی در زمینه ی سرور داشته باشند چیه؟
ردهت تجاری هست ولی همچنان کد باز! اینجاست که گروهی از برنامه نویسان جمع میشوند و کدهای ردهت رو بررسی می کنند و تغییر می دهند و توزیعی مانند centos بیرون می آید با قدرت ردهت ولی رایگان! و البته کمی تغییرات.

بحث چهارم، آزادی در یادگیری هست، که مربوط نمیشه زیاد.

خلاصه خیلی بحث های دیگه هم هست، ولی کلا مطلب این هست که اپن سورس یک کلمه هست ولی یک فلسفه پشتش خوابیده که اگر شما اون فلسفه رو درک کنید باور کنید با وجود مشکلاتی که هست رو میارید به سمتش و خوب گنو/لینوکس هم یکی از اونهاست.
به جرات می گم همونطور که 4 سال پیش هم گفته شد و دیدیم که شد، نرم افزارهای جایگزین مطمئن باشید کامل خواهند شد، باور کنید روزی همین GIMP که امروز کلی نقد بهش هست از فوتوشاپ قویتر خواهد بود ولی خوب یک مشکل در اپن سورس کندی حرکت هست که همین باعث شده کمی کارها زمان ببره.
بنظرم خيلي خوب بود اگر لينوکس ساپورت اون برنامه‌ها رو داشت و ميتونست جايگزين ويندوز بشه براي همه. من با يکي دو تا توزيعش کار کردم (جدي نگيريد منظورم اوبنتو و اوپن سوزه هست!!) خيلي سبکتر و راحتتر از ويندوز بودن.

درمورد بحث دزدي و 600 دلار و اينها هم انصافا همه که از اين راه استفاده نمي‌کنن. اين مشکل خيلي از دانشجوهاست. فرض کنيد يک مبحثي کلا براساس نرم‌افزار متلب باشه. خب تا عين اين نرم‌افزار براي لينوکس نباشه که نميشه کاري کرد. اصلا بحث پول مطرح نيست: اي بسا دانشگاه هزينه تهيه نرم‌افزار رو تامين کنه. و ميدونيم تعداد زيادي از اين نرم‌افزارها هستند که ابزار کار افراد حرفه‌اي اند. گذشته از اون، خيلي از ابزارهاي کاربران عادي هم معادل لينوکسي ندارن. مثلا دوستي داشتم که از نبودن ooVoo (ابزار چت تصويري) براي لينوکس گله مي‌کرد.

خيلي خوبه اگر ما شاهد معادلهاي اوپن‌سورس نرم‌افزارهاي مطرح باشيم. کما اينکه اوپن‌آفيس انصافا خيلي خوب نشون داده. ولي تا زمانيکه همه نرم‌افزارهاي ريز و درشت مورد استفاده براي لينوکس هم منتشر بشن (يا معادل درخوري براشون پيدا بشه) شکي نيست که اين عدم پشتيباني يکي از عوامل اصلي کاربران کم لينوکس در جهانه.

مشکلي که بنظرم شايد نياز باشه سراغ راههايي اقتصادي و تجارتي براش رفت (همونطور که مثلا فايرفاکس امروزه از طريق نوارابزار گوگل و اينها کسب درآمد ميکنه و مرورگرشو گسترش ميده) يا اينکه بسمت ترکيبي از ابزارهاي اوپن سورس و رايگان (مثل همينها که هستند) و ابزارهاي پولي (مثل همانها که نيستند: Adobe و متلب و...) رفت.

شايد خود سيستمي که لينوکس و کار گسترش اون رو ميچرخونه که برآمده از همون تفکر اوپن سورس است، مانعيه براي حرکت لينوکس به سمتي که نيازهاي کاربران بيشتري در سطح جهان رو برآورده کنه. سيستمي که - البته به نظر من - انگار چيزي نداره که در ازاي توليد نرم‌افزار سازگار باهاش توسط مثلا Adobe، بپردازه.

:46:

zxo004
02-08-2011, 14:26
من خودم کاری ندارم که لینوکس بهتره یا ویندوز.(البته نه کلا) ولی یکی از دلایلی که من از لینوکس و نرم افزارهای اپن سورس استفاده میکنم اینه که میبینم نرم افزار چقدر از سخت افزار عقب افتاده . طی چند سال مثلا هارد از 40 گیگ رسید به 2000 گیگ یا خیلی چیزهای دیگه اما نرم افزار چی؟ کاری که شرکتها میکنند اینه که یه تغییر جزئی تو نرم افزار میدن و میشه یه نسخه جدید از یک نرم افزار.
ما چقدر با سیستم عامل ها مشکل داریم!همیشه پیغام خطا ، همیشه باگ ، همیشه دیر بالا اومدن سیستم عامل ، کار با نرم افزارها و هزاران چیز دیگه.
اگه اینجوری پیش بره فاتحه نرم افزار خونده است.یعنی اگه این شرکت های close source باشند همینه.نرم افزار پیشرفت نمیکنه.
ریچارد استالمن این رو 28 سال پیش فهمید.

Honradez
02-08-2011, 15:12
من خودم کاری ندارم که لینوکس بهتره یا ویندوز.(البته نه کلا) ولی یکی از دلایلی که من از لینوکس و نرم افزارهای اپن سورس استفاده میکنم اینه که میبینم نرم افزار چقدر از سخت افزار عقب افتاده . طی چند سال مثلا هارد از 40 گیگ رسید به 2000 گیگ یا خیلی چیزهای دیگه اما نرم افزار چی؟ کاری که شرکتها میکنند اینه که یه تغییر جزئی تو نرم افزار میدن و میشه یه نسخه جدید از یک نرم افزار.
ما چقدر با سیستم عامل ها مشکل داریم!همیشه پیغام خطا ، همیشه باگ ، همیشه دیر بالا اومدن سیستم عامل ، کار با نرم افزارها و هزاران چیز دیگه.
اگه اینجوری پیش بره فاتحه نرم افزار خونده است.یعنی اگه این شرکت های close source باشند همینه.نرم افزار پیشرفت نمیکنه.
ریچارد استالمن این رو 28 سال پیش فهمید.
آره ولي خب خيليها حاضرن از پيغامهاي خطا و باگها و Don't Sendهاي وسط کار و... بگذرن بخاطر اينکه به امکانات نرم‌افزارهاي Closed Source دسترسي پيدا کنن.

ويرايش (در جواب پست پايين آقا فرهاد، جهت اينکه بيخودي تعداد پستهام زياد نشه): من هم دقيقا همينو ميگم. خوبه که يه کم رويکردشون تجارتي و اقتصادي بشه.

farhad_realmadrid
02-08-2011, 20:29
گنو لینوکس آینده خیلی روشن دارد اگر سیر و پیشرفت در ۴ سال گذشته رو نگاه کنیم خیلی پیشرفت خوبی داشته و زنگ خطر برای شرکتهای انحصاری هست.

یه بدی که نرم افزارهای اوپن سورس داره اینه که خیلی کند پیشرفت میکنن و با این شرایطی که دارن اصلا به هیچ وج نمیتونن جایگزین نرم افزارهای قدرتمند پولی شن مگر اینکه ساپورت مالی به کمکشون بیاد.

taia
02-08-2011, 21:27
بنظرم خيلي خوب بود اگر لينوکس ساپورت اون برنامه‌ها رو داشت و ميتونست جايگزين ويندوز بشه براي همه. من با يکي دو تا توزيعش کار کردم (جدي نگيريد منظورم اوبنتو و اوپن سوزه هست!!) خيلي سبکتر و راحتتر از ويندوز بودن.

درمورد بحث دزدي و 600 دلار و اينها هم انصافا همه که از اين راه استفاده نمي‌کنن. اين مشکل خيلي از دانشجوهاست. فرض کنيد يک مبحثي کلا براساس نرم‌افزار متلب باشه. خب تا عين اين نرم‌افزار براي لينوکس نباشه که نميشه کاري کرد. اصلا بحث پول مطرح نيست: اي بسا دانشگاه هزينه تهيه نرم‌افزار رو تامين کنه. و ميدونيم تعداد زيادي از اين نرم‌افزارها هستند که ابزار کار افراد حرفه‌اي اند. گذشته از اون، خيلي از ابزارهاي کاربران عادي هم معادل لينوکسي ندارن. مثلا دوستي داشتم که از نبودن ooVoo (ابزار چت تصويري) براي لينوکس گله مي‌کرد.

خيلي خوبه اگر ما شاهد معادلهاي اوپن‌سورس نرم‌افزارهاي مطرح باشيم. کما اينکه اوپن‌آفيس انصافا خيلي خوب نشون داده. ولي تا زمانيکه همه نرم‌افزارهاي ريز و درشت مورد استفاده براي لينوکس هم منتشر بشن (يا معادل درخوري براشون پيدا بشه) شکي نيست که اين عدم پشتيباني يکي از عوامل اصلي کاربران کم لينوکس در جهانه.

مشکلي که بنظرم شايد نياز باشه سراغ راههايي اقتصادي و تجارتي براش رفت (همونطور که مثلا فايرفاکس امروزه از طريق نوارابزار گوگل و اينها کسب درآمد ميکنه و مرورگرشو گسترش ميده) يا اينکه بسمت ترکيبي از ابزارهاي اوپن سورس و رايگان (مثل همينها که هستند) و ابزارهاي پولي (مثل همانها که نيستند: Adobe و متلب و...) رفت.

شايد خود سيستمي که لينوکس و کار گسترش اون رو ميچرخونه که برآمده از همون تفکر اوپن سورس است، مانعيه براي حرکت لينوکس به سمتي که نيازهاي کاربران بيشتري در سطح جهان رو برآورده کنه. سيستمي که - البته به نظر من - انگار چيزي نداره که در ازاي توليد نرم‌افزار سازگار باهاش توسط مثلا Adobe، بپردازه.

:46:

درسته دقیقا، حرفتون درسته.

در مورد دزدی هم، 100% من به خودم جرات چنین توهینی رو به کسی نمی دم، ولی متاسفانه خیلی ها (قطعا نه همه!) از نرم افزارهای کرک شده استفاده می کنند! الان نمی دونم چی هست تو بازار ایران، قبلا سری کینگ بود که 7-8 تا دی وی دی رو می خریدیم 14 هزار تومان و از شیر مرغ تا جون آدمیزاد توش بود! به جرات میشه گفت اگر تمام اون برنامه ها رو با هم جمع می بستیم باور کنید از 100 میلیون تومان ارزششون می گذشت! و اون موقع همه داشتند! من خودم سیستمم رو یکبار سال 83 آپگرید کردم طرف بهم رایگان یکی از همون ها رو داد البته اون موقع چندتا سی دی بود، خوب از نرم افزارهای مثلا اسکرین سیور های 3-4 دلاری تا برنامه های گرافیکی مانند 3D max و غیره توش بود.
و خوب قبول کنید اگر ایران 100 تا کاربر کامپیوتر داره حداقل 80 تاشون از اینجور سی دی و دی وی دی ها استفاده می کنند، واقعا جز همون سیستم های پک شده مثل لپ تاپ ها و یا دسکتاپ های پک شده، کدام کاربر ایرانی هست که ویندوز اصل داشته باشه و بابتش پول داده باشه؟ بحث کاربر ایرانی هم فقط نیست، یکبار دیگه هم گفتم درجایی خیلی از این سایت های فایل شرینگ و فروم های بزرگ از آلمان و آمریکا سرور دارند، و خیلی ها از اروپا و آمریکا دانلود می کنند! ما فکر می کنیم در خارج از ایران همه دنبال کپی رایت هستند، در حالی که کاملا برعکس! در تمام دنیا این نگاه هست، که چرا من برای یک سیستم 400 دلاری باید 100 دلار پول سیستم عامل، 200 - 300 دلار پول نرم افزارهای جانبی مانند آفیس و ... بدم؟!
کافی هست از google trends استفاده کنید و واژه ی مثلا Photoshop crack رو انتخاب کنید، می بینید که از هر کشوری این واژه جستجو شده حالا در کشورهای در حال توسعه بیشتر و در توسعه یافته ها کمتر، ولی همه جای دنیای این عبارت رو جستجو کرده اند.
یعنی میشه یک نتیجه گرفت که در ذهن کاربر کامپیوتر استفاده از کرک دزدی نیست!
ولی همونطور که شما گفتید 100% خیلی ها هم هستند که به حقوق منتشر کننده ها احترام می گزارند و قانونی می خرند، من منکر این امر نیستم.
صرفا گفتم در نیای اپن سورس و برنامه های رایگان همه و همه به حقوق منتشر کننده احترام می گزارند :20: به قول یکی در یک وبلاگی اگر برنامه نویس هستید سهمتون از استفاده از یک برنامه ی اپن سورس تست و بر طرف کردن باگ هاست و توسعه بیشتر، اگر برنامه نویس نیستید سهمتون استفاده ی بیشتر و کمک به مشهور شدن اون هست. مانند مثال فایرفاکس که زدید، همین که فایرفاکس نصب بشه و همین که عنوان محبوبترین مرورگر رو بگیره کافی هست تا این شرکت مثلا با پیش فرض کردن موتور جستجوی گوگل به اندازه ی فروش تک تک نسخه های IE درآمد زایی کنه.

سرعت پایین هست اما، و کار کند پیش می ره، اگر شرکت های نرم افزاری به جامعه ی کد باز بپیوندند مطمئن باشید تا 3-4 سال آینده وضع تغییر می کنه، ولی تا زمانی که شرکت های نرم افزاری به قولی مونوپولی بازی کنند و دنبال قطب شدن باشند خوب سد ها را باید یکی یکی از پیش رو برداشت و این زمان بر هست! :20:

Nocturne
11-08-2011, 17:04
سلام. مدتیست میخوام سیستم عامل جدیدی رو تجربه کنم.
میخواستم از شما که لینوکس کار هستید بپرسم چرا لینوکس رو انتخاب کردید؟
:11:

nightmare
12-08-2011, 11:13
سلام. مدتیست میخوام سیستم عامل جدیدی رو تجربه کنم.
میخواستم از شما که لینوکس کار هستید بپرسم چرا لینوکس رو انتخاب کردید؟
:11:

به این دلایل :

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید

Nocturne
12-08-2011, 12:53
سه صفحه ای از این تاپیک رو خوندم ، دلایل خوبی برای استفاده از لینوکس دستگیرم نشد.
حالا یا تاپیک از موضوع منحرف شده یا اصلا استفاده از لینوکس دلایل قانع کننده ای نداره! (بنظر من هردوش)
برای همین بحث در نظرم ملال آور اومد و بیش از سه صفحه نخوندم. فقط در پست دوم ، مورد اولی که ذکر شده برام مفید بود:

1- برای ارائه ی پروژه های دانشجویی و ... در خارج از ایران باید از نرم افزارهای رجیستر شده و یا اگر امکانش نیست از نرم افزارها و سیستم عاملهای رایگان استفاده کرد . بنابراین با توجه به قیمت بالای نرم افزار برای دانشجوها و اقشار کم درآمد ، استفاده از نرم افزارهای freeware و opensource راهکار مناسبیه .
که البته دلیل بالا در حال حاضر شامل من نمیشه. دلیل دیگری هم که خودم با توجه به شنیده هام میدونم اینست که لینوکس به لحاظ امنیتی بهتره.

و دیگه هیچ دلیلی برای استفاده از لینوکس بجای ویندوز نمی بینم (نگفتم لینوکس هیچ حسن دیگه ای نداره)
مگر برای برخی برنامه نویس هایی که علاقه مند به این مسائل هستند یا اشخاصی که صرفا میخوان محیط جدیدی رو ببینند. (مثلا من خودم یه زمانی محیط اوبونتو رو امتحان کردم صرفا برای دیدن)
بقیه تاپیک هم معطوف جدلهای تعصبی شده و بعضاً حقیر شمردن استفاده کنندگان ویندوز. مثل این پست:

اولا به نظر من ۷۰ درصد اصلا با کامپیوتر کار نمیکنند!!!!!!!!!!!
دوما به نظر من از ۳۰ درصد باقیمانده ۲۵ درصد تعریف سیستم عامل رو نمیدونند و از کامپیوتر موس و کیبورد و مانیتور و دکمه روشن کردن کامپیوتر رو میشناسند

که نه تنها پذیرفته نیست بلکه به موضوع تاپیک هم بی ربطه.

Honradez
12-08-2011, 20:43
سه صفحه ای از این تاپیک رو خوندم ، دلایل خوبی برای استفاده از لینوکس دستگیرم نشد.
حالا یا تاپیک از موضوع منحرف شده یا اصلا استفاده از لینوکس دلایل قانع کننده ای نداره! (بنظر من هردوش)
برای همین بحث در نظرم ملال آور اومد و بیش از سه صفحه نخوندم. فقط در پست دوم ، مورد اولی که ذکر شده برام مفید بود:

که البته دلیل بالا در حال حاضر شامل من نمیشه. دلیل دیگری هم که خودم با توجه به شنیده هام میدونم اینست که لینوکس به لحاظ امنیتی بهتره.

و دیگه هیچ دلیلی برای استفاده از لینوکس بجای ویندوز نمی بینم (نگفتم لینوکس هیچ حسن دیگه ای نداره)
مگر برای برخی برنامه نویس هایی که علاقه مند به این مسائل هستند یا اشخاصی که صرفا میخوان محیط جدیدی رو ببینند. (مثلا من خودم یه زمانی محیط اوبونتو رو امتحان کردم صرفا برای دیدن)
بقیه تاپیک هم معطوف جدلهای تعصبی شده و بعضاً حقیر شمردن استفاده کنندگان ویندوز. مثل این پست:

که نه تنها پذیرفته نیست بلکه به موضوع تاپیک هم بی ربطه.
نه اينکه دليل قانع کننده‌اي نباشه. کلا بحث يک سري مزايا و معايب هست.

مزاياش براي کاربر عادي تا اونجايي که من ميدونم اينه که ويروس نميگيره، سريعتره و کمتر هنگ ميکنه.

معايبش هم اينه که شما بايد يک وقتي رو بگذاريد تا نحوه کار با خود لينوکس و نرم‌افزارهاش (من جمله اوپن آفيس) رو ياد بگيريد. امکان استفاده از نرم‌افزارهايي مثل فتوشاپ و تري دي مکس و عمده‌ي نرم‌افزارهاي حرفه‌اي ديگه هم نيست.

Stream
12-08-2011, 23:19
کلا برای یک یوزر ساده (غیر حرفه ای Computer Science / مثلا یه گرافیست حرفه ای یا مهندس یوزر ساده تصور شده) چیزهایی رو که از دست میده با مهاجرت به لینوکس بسیار بیشتر از چیزهایی است که به دست میاره. البته تقصیر لینوکس نیست، خیلی از برنامه ها و سرویس های جانبی از بقیه شرکت ها در لیونکس پشتیبانی نمیشن، ولی برای یه یوزر ساده مشکل ساز میشه.

Nocturne
12-08-2011, 23:47
خیلی از برنامه ها و سرویس های جانبی از بقیه شرکت ها در لیونکس پشتیبانی نمیشن، ولی برای یه یوزر ساده مشکل ساز میشه.مثلا برای یک یوزر حرفه ای (از همون لحاظ Computer Science) عدم امکان استفاده از تری دی مکس مشکل ساز نمیشه اگه دلش بخواد داشته باشه ؟!

ويروس نميگيره
یعنی آنتی ویروس نمیخواد؟

taia
13-08-2011, 11:39
مثلا برای یک یوزر حرفه ای (از همون لحاظ Computer Science) عدم امکان استفاده از تری دی مکس مشکل ساز نمیشه اگه دلش بخواد داشته باشه ؟!

یعنی آنتی ویروس نمیخواد؟

ببین شما ممکن هست یک ماشین خیلی لوکس داشته باشی که امکانات بسیار عالی هم داره، ولی وقتی می خوای بری داخل شهر برای خرید و کار و ... سوار یک ماتیز بشی! وقتی می خوای برای یک قرار کاری بری توی یک جاده ی خاکی سوار یک وانت نیسان بشی.
امیدوارم منظورم رو فهمیده باشی، هیچ نرم افزاری در دنیا نیست که بتونه به تنهایی نیازهای شما رو برطرف کنه، یک گرافیست واقعی برای کارش همزمان از چندین نرم افزار استفاده می کنه، همینطور کسی که در زمینه ی موسیقی کار می کنه، در زمینه ی فیلم، در زمینه ی مهندسی و ...
سیستم عامل هم یک نوع نرم افزار هست، و هیچ سیستم عاملی نیست که بشه گفت به تنهایی می تونه تمام نیازهای یک کاربر رو برطرف کنه، مثلا ویندوز با اینکه خیلی پیشرفت کرده ولی اگر شما یک سیستم قدیمی داشته باشید جوابگو نیست، اگر شما در کارهای امنیتی باشید جوابگو نیست، اگر شما بخواهید سیستم رو سفارشی کنید جوابگو نیست، اگر شما بخواهید محیط رو عوض کنید جوابگو نیست و ...
البته ممکن هست در مواردی نرم افزارهای جانبی به کمک شما بیایند، ولی این کمک عملا مانند نرم افزار wine هست در گنو/لینوکس.

در صفحه ی قبل این تاپیک کامل صحبت کردم، مراجعه کنید و بخونید.
ضمنا یک موضوع رو یادتون باشه، برای هر کاری شما نیاید دلیل داشته باشید! خود من بیشتر به خاطر یک اتفاق به این سیستم عامل رو آوردم، خیلی اتفاقی و بعد از چند وقت کار معتادش بودم، تا حدود 3 سال پیش تنها سیستم عاملم گنو/لینوکس بود، شاید باورتون نشه ولی برای نصب پرینترم حدود یک هفته وقت گذاشتم! برای اینکه بتونم فایل های ppt رو به صورت چند اسلایدی در یک صفحه پرینت بگیرم! ولی تمام کارهام رو در اوبونتو انجام می دادم، 3 سال پیش بخاطر یک سری مشکلات مجبور شدم به دو سیستم عاملی تبدیل شم، ویندوز و گنو/لینوکس در کنار هم.

Nocturne
13-08-2011, 11:47
آنتی ویروس میخواد؟

--
فکر کنم برای کار با سیستم عاملی جدید به سمت مک برم بهتر باشه...

zxo004
13-08-2011, 16:11
شما بگید برای چی میخواید یه سیستم عامل جدید داشته باشید؟

Nocturne
13-08-2011, 19:12
شما بگید برای چی میخواید یه سیستم عامل جدید داشته باشید؟

علاقه دارم با سیستم عامل دیگری کار کنم

danial_848
14-08-2011, 14:44
آنتی ویروس میخواد؟
وقتی میگیم ویروس نداره طبعاً نمیخواد دیگه:31: البته چندتا آنتی ویروس قابل نصب روی لینوکس وجود داره که اونم برای شناسایی بدافزارهای ویندوزه.

Ahmad24
14-08-2011, 17:06

من خودم خیلی علاقه دارم با سیستم عاملهای دیگه کار کنم چه جدید و چه قدیمی.مثلا خیلی دوست دارم با Solaris
کار کنم اما روی PC نصب نمیشه.من نمیتونم Mac رو نصب کنم چون مادربرد سیستم من Asus هست که تا اونجایی که میدونم نمیشه نصب کرد.من تعداد زیادی فایل و برنامه های Dos دارم که نمیشه تو خط فرمان ویندوز اونا رو اجرا کرد.

مطلب دیگه اینه که من کاربر ویندوز و معتاد به این سیستم عامل به شدت User Friendly هستم.پس چه راه حلی میمونه؟

جواب این سوال برای من ماشینهای مجازی و شبیه سازها بودند.به عنوان مثال من در ویندوز گهگاهی با خط فرمان کار میکنم و علاقه
دارم به صورت Full Screen از آن استفاده کنم.در محیط XP به راحتی با زدن کلیدهای ALT+ENTER میتوان خط فرمان را
تمام صفحه کرد.اما در ویندوز 7 امکان اینکار وجود ندارد.پس از تحقیق به شبیه ساز DOSBOX رسیدم.این شبیه سازمحیط سیستم عامل DOS ورژن 5 را شبیه سازی میکند یعنی برنامه های قدیمی DOS را میتوان اجرا کرد.(و یا بازیهای قدیمی)

من به Bash لینوکس نیز علاقه دارم.من از VirtualBox به عنوان ماشین مجازی استفاده میکنم.البته ظاهرا VMWare جامعتر است و منعطفترین این نرم افزارها QEMU میباشد.هنگامی که راجع به بوت تحقیق میکردم در ماشین مجازی به طور همزمان 3 لینوکس و Freebsd را
نصب و تست کردم.

لینوکس اوبونتو میخواهد در دنیای لینوکسها جای ویندوز را بگیرد.لینوکس فدورا نیز کاملا حرفه ای و بی نقص است.
اما من از لینوکس Parsix خیلی خوشم آمد.Debian هم که بیشتر لینوکسهای مطرح از کرنل آن استفاده میکنند
مختص حرفه ایها و هکرها میباشد.

حرف من اینست که در ابتدا در داخل ویندوز با این سیستمهای عامل و نحوه نصب،پیکربندی و بوت آنها آشنا شوید.
و نرم افزارهای معادل ویندوزی خود را در این محیطهای جدید پیدا و با آنها کار کنید.پس از آن در می یابید که به چه سیستمی علاقمندید وآیا اصلا میتوانید با سیستم عامل جدید کنار بیایید و خودتان میتوانید تصمصیم بگیرید.

------

بسیاری از کشورها به این نتیجه رسیدند که منافع ملی آنها ایجاب میکند که یک سیستم عامل ملی را طراحی کنند و در کشورهایشان آن را ترویج دهند.
معمولا به جهت آنکه کرنل لینوکس متن باز است(و مزایای بسیاری دارد) اکثرا از کرنل لینوکس اصلی استفاده و سیستم عامل ملی خود را
بر پایه آن طرح ریزی و ترویج میدهند.یه جایی خوندم اسپانیا این کار رو کرده.چین هم لینوکس Red Flag رو طراحی کرده و ...

اگر در کشور ما هم افراد دلسوزی بودند مطمئن باشید ما با لینوکس راحتتر بودیم تا ویندوز.فعلا استاندارهای علمی و
تکنیکی یانکیها در کشور ما حرف اول رو میزنه و طبیعتا ویندوز سروری میکنه.

taia
15-08-2011, 11:52
آنتی ویروس میخواد؟

--
فکر کنم برای کار با سیستم عاملی جدید به سمت مک برم بهتر باشه...

مک سیستمی هست که کاملا یکپارچه طراحی میشه، یکی از عللی که باعث پایداری و سرعت مک میشه انطباق کامل سخت افزار و سیستم عامل هست، یعنی طراحان سخت افزار را مشخص می کنند و برای اون سیستم عامل طراحی می کنند. این باعث 2 اتفاق میشه، اول خود سیستم های اپل دارای کارایی خاصی می شوند، دوم وابستگی سیستم عامل مک به سخت افزار خودش باعث میشه روی سخت افزارهای دیگه عملا کارایی نداشته باشه ضمن اینکه نشخه های کرک شده ی این سیستم عامل خودشون منبع باگ ها و مشکلات هستند.

قیمت بالا و بی دلیل سیستم های اپل هم دلیلی میشه تا تجربه ی این سیستم عامل کار سختی بشه!

اگر فقط بحث علاقه هست، شروع کنید با گنو/لینوکس، یک توزیع انتخاب کنید و کار کنید.

Honradez
15-08-2011, 19:29
مک سیستمی هست که کاملا یکپارچه طراحی میشه، یکی از عللی که باعث پایداری و سرعت مک میشه انطباق کامل سخت افزار و سیستم عامل هست، یعنی طراحان سخت افزار را مشخص می کنند و برای اون سیستم عامل طراحی می کنند. این باعث 2 اتفاق میشه، اول خود سیستم های اپل دارای کارایی خاصی می شوند، دوم وابستگی سیستم عامل مک به سخت افزار خودش باعث میشه روی سخت افزارهای دیگه عملا کارایی نداشته باشه ضمن اینکه نشخه های کرک شده ی این سیستم عامل خودشون منبع باگ ها و مشکلات هستند.

قیمت بالا و بی دلیل سیستم های اپل هم دلیلی میشه تا تجربه ی این سیستم عامل کار سختی بشه!

اگر فقط بحث علاقه هست، شروع کنید با گنو/لینوکس، یک توزیع انتخاب کنید و کار کنید.
ولي خدايي مک يه چيز ديگست.

---
من به دوستمون پيشنهاد ميکنم که Live CD يکي از توزيعهاي لينوکس رو امتحان کنن. فکر کنم کمک بزرگي بکنه. بهرحال ممکنه از سيستم عامل جديدي که ميگيد خوشتون نياد؛ پس بهتره که وقتي اين وسط تلف نشه. (اگه خوشتون نمياد حالا بفهميد)

Nocturne
15-08-2011, 21:48

بله علاقه هست اما نه فقط علاقه به محیط سیستم عامل.
(برای مثال همون بحث کار با نرم افزارها رو هم شامل میشه)

---------- Post added at 10:48 PM ---------- Previous post was at 10:47 PM ----------

من به دوستمون پيشنهاد ميکنم که Live CD يکي از توزيعهاي لينوکس رو امتحان کنن. فکر کنم کمک بزرگي بکنه. بهرحال ممکنه از سيستم عامل جديدي که ميگيد خوشتون نياد؛ پس بهتره که وقتي اين وسط تلف نشه. (اگه خوشتون نمياد حالا بفهميد)

من یک بار یک اوبونتو داشتم که بدون نصب اجرا میشد (با بوت شدن کامپیوتر از روی سی دی) منظور از live cd همون هست؟

Honradez
15-08-2011, 23:38
بله علاقه هست اما نه فقط علاقه به محیط سیستم عامل.
(برای مثال همون بحث کار با نرم افزارها رو هم شامل میشه)

---------- Post added at 10:48 PM ---------- Previous post was at 10:47 PM ----------

من یک بار یک اوبونتو داشتم که بدون نصب اجرا میشد (با بوت شدن کامپیوتر از روی سی دی) منظور از live cd همون هست؟
بله. اگر خوشتون اومده که خيلي خوبه.

البته يه چيزي بگم خيلي هم کليه و نميدونم شما رو شامل بشه يا نه، ولي اگر دنبال يک تجربه جديد بطور کلي تو زمينه کامپيوتر هستيد پيشنهاد ميکنم - البته اگر تابحال نکرديد - شروع کنيد به برنامه نويسي. کم نيستن افرادي که به چشم يک لذت بهش نگاه ميکنن و خب البته منبع درآمد هم ميتونه باشه.

milad_gta
22-09-2011, 17:53
سلام دوستان و خسته نباشید .

یه سری مطالبی رو به نظرم باید بگم هرچند که تایپیک یه مدتیه پست نداشته ، این پستم برای پاسخ به دوستان! برای کسی که تایپیک رو میخونه و ابهاماتی براش پیش میاد ، طولانیه ولی خوندنش خالی از لطف نیست ، خصوصا از اواسط :

من نه طرفدارم گنو/لینوکسم ، نه ویندوز ! هر کدوم رو به جای خودش استفاده میکنم و ازشون لذت میبرم .

اما گنو/لینوکس رو دوست دارم ! چون فقط سیستم عامل نیست ، همونطور که دوستان گفتن یک اجتماع و فرهنگ هست . اساس و پایه open source هست ، چیزی که خیلی ها مفهموش رو در رایگان بودن میبینند که اینطور نیست و مفهموم والایی داره که هر کس توانایی درک اون رو نداره مگر اینکه با اون هم سرشت بشه . چیزی که نشانه آزادی هست ، نشانه امنیت ، پایداری ، دوستی و ... که باید خودتون درک کنید .

اینقدر به گنو/لینوکس اتهام زدن تو این تایپیک که نمیشه همه رو توضیح داد فقط یکسری رو ... خیلی خلاصه میگم .

os ای حالت دیکتاتوری داره که به شما چیزی رو تحمیل کنه ، گنو/لینوکس اینکار رو نمیکنه ! اینکه کسی توانایی ایجاد تغییرات در سیستم عامل رو نداره به خودش ارتباط داره ، گنو/لینوکس این اجازه رو به شما میده هرجور میخواید برای خودتون ویرایشش کنید اگر شما بار علمی اینکار رو ندارید مشکل شماست و اگر ویندوز هم این امکان رو به شما میداد نمیتونستید اینکار رو کنید .

ارتباط دادن دیکتاتوری بودن محصول به مصرف کننده هم از پایین بودن سطح آگاهی هست دلیل دیگه ای نمیبینم . چون قاتل با چاقو میکشه چاقو آلت قتاله هست و زمانی نجات دادن جان افراد با چاقو توسط پزشک هم تاثیری در تغییر طرز تفکر نداره که سطح آگاهی پایین باشه ... اصلا این موضوع نیازی به توضیح نداره ، عذر میخوام ولی هرکس که کمی قدرت درک داشته باشه خودش این موضوع رو متوجه میشه .

( خودمونی بگم ! آخه استفاده کردن یک کشور خاص از یه سیستم عامل چه ربطی به دیکتاتوری بودن سیستم عامل داره ، نه! واقعا اصلا فکر کردید ؟ )

پشتیبانی از قطعات سخت افزاری وظیفه سیستم عامل نیست ، این سازنده هست که باید قطعه خودش رو به سیستم عامل معرفی کنه تا سیستم عامل بتونه به بهترین روش اون رو به کار بگیره ! ولی با این حال درصد بالایی از سخت افزار ها توسط گنو/لینوکس پشتیبانی میشند و هر روز به تعداد اونها اضافه میشه ، به طوری که حتی آپدیت اونها هم در دستور کار قرار میگیره ، کدوم سیستم عامل اینکار رو انجام میده ؟

همینطور این توضیحات خالی از لطف نیستند :

مهم اینکه هیچ وقت در لینوکس BLUE SCREEN معنی نداره! مهم اینکه در لینوکس VIRUS جایگاهی نداره! مهم اینکه MULTIMEDIA & Graphic در لینوکس حرف اول رو می زنه! مهم اینکه لینوکس COMPATIBILITY رو برای تمامی برنامه هاش داره!

در زیر چند مورد رو ذکر میکنم که چرا از لینوکس استفاده کنیم ؟

1 . آزادی ! مفهوم بزرگی در دنیای open source داره که خودتون باید بهش برسید .
2 . همه چیز در دستان شما ، هیچ چیز بدون اجازه شما رخ نخواهد داد .
3 . پایداری بالا ، ماه ها سیستموت رو خاموش نکنید .
4 . نیازی به گشتن به دنبال نرم افزار ها نیست ، با چند کلیک بهترین گزینه رو انتخاب و نصب کنید .
5 . چرا نرم افزار رایگان ، پایدار و امن رو به نسخه کپی شده ترجیح بدیم ؟ چرا امنیت و اخلاقیات خودمون رو زیر سوال ببریم ؟
6 .درایور ها رو ندارید ؟ ، درایورتان گم شده !؟ نیازی به روزها جستجو نیست لینوکس اون رو میشناسه ، اون رو آماده برای نصب داره ...
7 . بهترین و پایدارترین برنامه ها رو بدون نیاز به نصب در اختیار داشته باشید . نیازی به نصب pdf خوان ، آفیس و ... ندارید . اگر کاربر عادی باشید برای شما ایده آل خواهد بود
8 . همیشه امن و پایدار بمونید ، تنها با چند کلیک تمام بخش های سیستم عامل و نرم افزارهاتون رو آپدیت کنید ، حفره ها رو ببنید و ... نیازی نیست که نگران باشید به شما آپدیت تعلق نخواهد گرفت .
9 . نیازی به انتظار برای رفع باگ نیست اگر برنامه نویس هستید دست به کار بشید ، اگر نه با یک ریپورت در کمترین زمان مشکل شما حل خواهد شد و در آپدیت ها قرار خواهد گرفت ، نیازی نیست منتظر پروسه طولانی مدت شرکت هال Close source باشید جامعه قدرتمند گنو/لینوکس آماده رفع باگ هستند .
10 . قدرت انتخاب رو به خودتون بدید ، خودتون محیط سیستم عاملتون رو انتخاب کنید .
11 . از سیستم های قدیمی خود رایانه ای قدرتمند بسازید
12 . آیا دوست دارید به جای یک میز کار چند تا داشته باشید ؟ درست مثل اینکه چند سیستم روشن در کنار هم دارید ! هر کدوم از کار ها رو در یک میزکار انجام بدید .
13 . همیشه قدرتمند و پر سرعت بمونید .
و ...

و اما چرا از لینوکس استفاده نکنیم ؟

اینکه یک فرد از ویندوز استفاده میکنه دلیل نمیشه که سطح دانش پایینی داشته باشه و استفاده از سیستم عامل کاملا به هدف افراد بستگی داره !

- اگر شما یک گرافیست حرفه ای هستید ، اگر به برنامه های Adobe یا شرکت های مشابه نیاز دارید به طوری که برنامه های مشابه در گنو/لینوکس نمیتونند نیازتون رو برطرف کنند ، میتونید از Wine استفاده کنید ! یا در ویندوز در آسودگی به سر ببرید و از این سیستم عامل لذت ببرید .

- اگر یک بازیخور هستید ویندوز برای شما بهتره شما به امکاناتی که ویندوز به شما میده بیشتر از لینوکس احتیاج دارید .

- اگر دوست دارین آخرین نسخه از برنامه مورد علاقتون رو داشته باشید و هر وقت خواستید فقط اون رو نصب کنید ویندوز برای شما بهتره .

- اگر از سیستم برای مصرف خانگی ، فیلم و موسیقی استفاده میکنید و تمایل دارید با سیستمی که رابط ساده تری داره کار کنید ، ویندوز پیشنهاد من هست ، ( اگر کمی به تغییرات تمایل داشته باشید لینوکس در این باره هم گزینه بهتریه دلیلش هم پایداری بالاتر هست ) .

انشاالله در این باره دلایل بیشتری رو تهیه و منتشر میکنم .

و اما اینکه Adobe و شرکت های مشابه برنامه خودشون رو برا گنو/لینوکس تولید نمیکنند بستگی به سیاست های خودشون داره به نظر شما هدفشون چیه ؟

مطالب بسیار زیاد هستند ، امیدوارم تا اینجاش مفید واقع شده باشه .

موفق باشید .

reza3600
28-09-2011, 00:32
سلام
منم نظرات خودم رو میگم.
1- اصولن اگه نرم افزاری خوب باشه اون نرم افزار باید برای سه تا سیستم عامل رایج مثل لینوکس و مک و ویندوز موجود باشه.
2- در ضمن برنامه هایی مثل متلب و متمتیکا و میپل برای لینوکس هم وجود دارند. حداقل میپل و متمتیکا رو مطمئن هستم.
با اینکه محیط ویندوز سون برام حذابه اما از ابونتو هم خوشم میاد و در کل از رایگان بودن ابونتو لذت فراوانی میبرم گرچه ممکنه برای خیلیها مهم نباشه.
3- نمیشه کسی رو که برنامه کرک شده استفاده میکنه رو در ردیف دزدی قرار داد که از دیوار مردم بالا میره. اگه شما یه برنامه 600 دلاری داشتید و صاحب امتیاز اون بودید دوست داشتید دزد 600 دلار رو از جیبتون بزنه یا از برنامه ی کرک شدتون استفاده کنه:31:
4- دوستان ! هر کسی که نمیتونه پول این نرم افزار ها رو بده. شما بگید من از کجا بیارم که نسخه ی دانشجویی متیمتیکا رو که حدود 150 هزار تومن هست رو بخرم. از کجا پول بیارم تا پول کتابهای تخصصی ای رو که دانلود میکنم رو بدم. پول پرینتش به زور جور میشه وای به حال خودش. تخم مرغ شده 245 تومن !:31:
از کجا پول بیارم تا برنامه های مربوط به ازمون تافل و جی ار ای رو بخرم.
5- به نظر من مشکل لینوکس اینه که به راحتی ویندوز نمیشه توش برنامه نصب کرد یعنی کار ادم با دو تا کلیک راه نمی افته. بسته های دبیان هم برای هم برنامه ای موجود نیست.
6- وقتی قرار باشه به عنوان اولین سیستم عامل از ویندوز استفاده کنیم خب بهش عادت میکنیم و تغییر سیستم عامل خیلی سخته.
7- از لینوکس پشتیبانی خوبی نمیشه. مثلن دانشگاه شریف یه سایتی برای خواندن و دانلود کتاب های الکترونیکی برای دانشجو ها فراهم کرده ولی این سایت برنامه ی خواندن کتاب ها رو فقط برای مک و ویندوز داره. البته از طریق مرورگر میشه با لینوکس کتابها رو خوند ولی برای پرینت کیفیت پایینتری نسبت به برنامه ی خود سایت داره

milad_gta
28-09-2011, 10:25
reza3600 @

3 - کاملا مخالفم ، من اگه یه برنامه ام رو نال کنند دقیقا مثل این میمونه که از جیبم دزدیدن ، فرقی توش نمیبینم ! البته بیشتر شبیه کلاهبرداری هست ، مثل این میمونه شما برای یکنفر کار کنید یا بهش خدمات بدید ولی اون دستمزد شما رو نده ... خیلی بده نه ؟

4 - میشه از نسخه های مشابه رایگان یا ارزان تر استفاده کرد ، البته بیشتر محل زندگیمونه که اوضاع رو خراب کرده تا حد بالایی حق با شماست ...

7 - اون دیگه به پشتیبانی لینوکس ربط نداره ( البته فکر کنم منظورتون این بود که سایر ارائه دهنده های خدمات از لینوکس پشتیبانی نمیکنند ) اونم به خاطر سطح دید پایینشونه :دی

بقیه رو هم که موافقم تا حدودی ...

reza3600
28-09-2011, 12:12
سلام
در مورد نسخه های ارزان تر باید بگم که هیچ کدومشون به قدرت برنامه های تخصصی نیست. حداقل اینو در مورد برنامه های مربوط به رشته ی ریاضی و فیزیک میگم.
بله وگرنه مثلن برنامه ای مثل scilab هست که مثل متلب هست و رایگانه ولی این کجا و متمتیکا کجا!
در کل من فکر میکنم این وضع اقتصادی مردم هست که مردم رو مجبور میکنه کپی رایت رو در نظر نگیرن. اگه بخاییم به کپی رایت احترام بزاریم باید خیلی کارها بکنیم مثلن و از همه مهمتر و خییییییییییییلی حیاتی تر
1- دانلود نکردن کتابهای تخصصی هست. من خودم توانایی پرداخت پول این همه کتاب رو ندارم و اصولن معتقدم علم باید رایگان باشه چون این علم از طرف دانشمندان بزرگ به رایگان به بشر داده شده.
2- دانلود نکردن فیلمها و سریالها و مستند ها هست چه ایرانی چه خارجی. من به دیدن مستند بسیار علاقه دارم ولی در توانایی من نیست که بخام پول همه ی اونها رو بدم. شاید بتونم پول یکیشون رو بدم.
3- استفاده نکردن از برنامه های پولی به شیوه ی کرک شده.

من خودم دارم کم کم از برنامه های ر ایگان استفاده میکنم توی ویندوز گرچه خود ویندوز کرک شده هست. و در حال کوچ به ابونتو هستم. و دارم کم کم قانون کپی رایت برنامه ها رو تا جایی که میتونم رعایت میکنم ولی موردهای اول و دوم رو حالا حالا ها نمیتونم رعایت کنم شاید ده سال دیگه وضع فرق کنه و بتونم !

مسئله اینه که وضع اقتصادی مردن اجازه ی همچین کاری رو نمیده.

البته فکر نمیکنم بحث در مورد قانون کپی رایت باشه ولی چون حرفش زده شد منم یه اشاره ای کردم.
در کل با اینکه یه بنده ی خدایی رو که پول استفاده از برنامه های پولی رو نداره و از کرک شده ی اونها استفاده میکنه رو دزد خطاب کنیم مخالفم. احتمالن خیلی از مردم ندونن کپی رایت چی هست. خیلی هاشون هم برنامه های جایگزینی سراغ ندارن.
من خودم تا یه سال اولی که کامپیوتر داشتم فکر میکردم اینترنت اکسپلورر تنها مرورگر اینترنت دنیا هست !

milad_gta
28-09-2011, 13:07
حالا اینجا بحث کپی رایت نیست اما اصولش این هست کسایی که میدونند و میتونند ، بهتره کپی رایت رو رعایت کنند در نتیجه کسی که میدونه بهتره بره سمت برنامه های منبع باز یا رایگان که لینوکس یکی از مزیت هاش همین هست ، وقتی ما میگیم آزادی منظور فرا تر از رایگان بودنه ... :

اما گنو/لینوکس رو دوست دارم ! چون فقط سیستم عامل نیست ، همونطور که دوستان گفتن یک اجتماع و فرهنگ هست . اساس و پایه open source هست ، چیزی که خیلی ها مفهموش رو در رایگان بودن میبینند که اینطور نیست و مفهموم والایی داره که هر کس توانایی درک اون رو نداره مگر اینکه با اون هم سرشت بشه . چیزی که نشانه آزادی هست ، نشانه امنیت ، پایداری ، دوستی و ... که باید خودتون درک کنید .

اینه مزیت لینوکس ...

mojtaba-design
28-09-2011, 22:55
سلام ، منم دو کلوم حرف بزنم با برو بچ :
من ویندوز رو تا خرخره تجربه کردم ولینوکس رو تا حدودی _(ابونتو ، کوبونتو،مینت ، فدورا و آرچ ) نکاتی هست که می خوام صادقانه و بدون هیچ تعصبی بگم :

چه کسانی اصلا به لینوکس فکر نکنند :
1- گیمر هایی که فقط کارشون گیمه !
2-گرافیست ها حرفه ای و مخصوصا میکس و مونتاژ فیلم (قوی ترین برنامه موجود تو لینوکس در حد Movie Maker ویندوزه)
3- کسایی که دایل آپی هستن یا به هر حال اینترنت با سرعت پایین دارن (البته با گذشتن از هفت خان رستم میشه یکارایش کرد ولی نمی ارزه !)

چه کسایی برن تو لینوکس ضرر نکردن :
1- افراد عادی با نیازهای عادی (آفیس ، موزیک و ویدیو پلیر ، وب ، چت و ... البته منهای بازی ! )
2- کسایی که می خوان دستکتاپ خفنی داشته باشن !! (خود دستکتاپ لینوکس فوق العاده است مثلا تو ابونتو کامبیزم نصب کنی کفتون می بره ! )

چه کسایی حتما لینوکس رو تجربه کنن ! :
1- برنامه نویس هایی که هدفشون نوشتن هر نوع برنامه ای هست به غیر حسابداری !
2- برو بچی که می خوان امنیت و -- یاد بگیرن خیلی لازمه
3- خره های کامپیوتر که ور رفتن با کامپیوتر واسشون عقده شده !

در کل لینوکس واسه همه خوب نیست اما واسه اون عده ای که خوبه ، خیلی خوبه ! (فکر کنم نگرفتید :13: )

danial_848
28-09-2011, 23:06
2- کسایی که می خوان دستکتاپ خفنی داشته باشن !! (خود دستکتاپ لینوکس فوق العاده است مثلا تو ابونتو کامبیزم نصب کنی کفتون می بره ! )

پس شما گنوم ۳ رو ندیدی :27: (احتمالا)

V i r u s e r
28-09-2011, 23:51
سلام
منم نظر خودم رو میگم

قبل از کوچ کردن به لینوکس چند تا نکته رو در نظر بگیرید خیلی خوبه:

۱. تحمل مشکلات رو باید داشته باشید. ممکنه خیلی چیزها روی لینوکس نباشه یا درست کار نکنه
۲. ممکنه خیلی از \یش افتاده ترین چیز ها براتون کار نکنه: صدا و V*N و حتی کاراکتر پ (که این اخری رو هنوز نتونتستم خودم درست کنم)
۳. با تحقیق نصب کنید. مثل ویندوز نیست که یه شبه عادت کنید
۴. یه اینترنت با محدودیت نامحدود یا سرعت بالا داشته باشید (در ساعت های رایگان) تا بتونید نرم افزار و خیلی چیز های دیگه رو دانلود کنید (حتی وسط نصب سیستم عامل اگه به اینترنت متصل باشید براتون دانلود میکنه!!)
۵. باید به محیط Terminal (شبیه داس) عادت کنید و ۵۰٪ کارهاتون رو با اون پیش ببرید
۶. توجه کنید که یوزر root با administrator تو ویندوز به هیچوجه قابل مقایسه نیست
برای بیشتر کار ها به یوزر روت احتیاج دارید ولی با یه اشتباه ساده سیستم عاملتون به گند کشیده میشه (نمونه ی بارزش همین امروز داشتم با Terminal کار می کردم و بعد از وارد کردن یه دستور ساده صفحه سیاه شد!! و چقدر بدبختی که درستش کنم (شانس اوردم بکاپ داشتم)
۷. خیلی از سایتها متاسفانه فقط از IE \شتیبانی می کنن که تو لینوکس نیستش

حالا که نقاط ضعفش رو گفتم نقاط قوت رو هم میگم:

۱. با توجه به Open source بودن اکثر مشکلات با یه سرچ ساده قابل حله (چون هرکی میتونه بفهمه مشکل از کجاست)
۲. تقریبا تمام نرم افزار های کد باز برای لینوکس هم (علاوه بر ویندوز)‌کامپایل میشن. یا خودتون میتونید اونارو کاپایل کنید
۳. سرعت بسیار بالایی داره و هرگز ویروسی نمیشه
۴. Open source بودن باعث شده تا علاوه بر رایگان بودن برای هر کسی یا شخصیتی نسخه ی مناسبی وجود داشته باشه
۵. مثل ویندوز خز نشده :)‌:)‌:)
۶. نصب اکثر برنامه ها توش راحته (چون اکثر برنامه ها کد باز هستند)‌ و با یه دستور ساده میشه اتوماتیک نصبشون کرد
۷. برخلاف ویندوز براش چندین نوع دسکتاپ یا همون محیط کار وجود داره که با هر سلیقه ای سازگاره

اما یه سری پیشنهادات برای دوستانی که می خوان لینوکسی شن:
۱. اول سیستم عامل مورد نظر رو در محیط مجازی نصب کنید تا باهاش اشنا شید
۲. سایت های اینگلیسی زیادی در رابطه با لینوکس و مشکلات احتمالی وجود داره. اونهارو مطالعه کنید بد نیست
۳. با Ubuntu یا Fedora شروع کنید
۴. حتما KDE رو امتحان کنید واقعا از Gnome قشنگ تره

همین دیگه :) بقیش یادم رفت :(

mojtaba-design
01-10-2011, 13:13
پس شما گنوم ۳ رو ندیدی [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] (احتمالا)
سلام . مثل اینکه نگرفتی گفتم کسایی که طالب دستکتاپ هستن برن سراغش .
اما من گنوم ۳ رو ندیدم خدا قسمت کنه کی با ابونتو بیرون میاد ؟
من ابونتو Natty رو دارم.

. ممکنه خیلی از \یش افتاده ترین چیز ها براتون کار نکنه: صدا و V*N و حتی کاراکتر پ (که این اخری رو هنوز نتونتستم خودم درست کنم)
هر چه جلوتر میریم احتمالش ضعیفتره ودرایور ها نوشته میشه بدترین نوع سخت افزار که به شدت با مشکل بر می خوره آدم مودم ها دایل آپ هست کارت صدا که خیلی خوبه !
در ضمن نمیدونم شاید منظورتون اینه که کلید پ کار نمیکنه اگه منظورتون اینه باید بگم که تو لینوکس حرف پ در واقع با زدن کلید M نوشته میشه.
راستی استانداردش اینها اگه می بینید کیبورد ماکروسافت یه چیز دیگست واسه اینه که این بزرگواران صفحه کلیدشون روکه تو ویندوز تعریف کردن از صد سال پیش تا حالا تغییر ندادن و مطابق استاندارد نکردن .

یک نکته ای رو هم بگم تمامی محدودیت های لینوکس به خاطر اون نیست به خاطر شرکت های دیگه است. مثلا وظیفه شرکت هست که درایور سخت افزارش رو واسه لینوکسم بنویسه . اما با وجود این بی مراعاتی ها خود برو بکس واسش درایور می نویسن.
در مورد بازی هم همینطور
در مورد نرم افزار هایی مثل فتوشاپ و افتر افکت و کلا ادوبی هم همینطور (بیشتر شبیه یک توانی بین ماکروسافت و ادوبی می مونه واقعا قضیه بوداره که چرا تو لینوکس محصولاتشون رو پرت نمی کنن !

فعلا

V i r u s e r
01-10-2011, 16:23
سلام . مثل اینکه نگرفتی گفتم کسایی که طالب دستکتاپ هستن برن سراغش .
من ابونتو Natty رو دارم.

هر چه جلوتر میریم احتمالش ضعیفتره ودرایور ها نوشته میشه بدترین نوع سخت افزار که به شدت با مشکل بر می خوره آدم مودم ها دایل آپ هست کارت صدا که خیلی خوبه !
در ضمن نمیدونم شاید منظورتون اینه که کلید پ کار نمیکنه اگه منظورتون اینه باید بگم که تو لینوکس حرف پ در واقع با زدن کلید M نوشته میشه.
راستی استانداردش اینها اگه می بینید کیبورد ماکروسافت یه چیز دیگست واسه اینه که این بزرگواران صفحه کلیدشون روکه تو ویندوز تعریف کردن از صد سال پیش تا حالا تغییر ندادن و مطابق استاندارد نکردن .

یک نکته ای رو هم بگم تمامی محدودیت های لینوکس به خاطر اون نیست به خاطر شرکت های دیگه است. مثلا وظیفه شرکت هست که درایور سخت افزارش رو واسه لینوکسم بنویسه . اما با وجود این بی مراعاتی ها خود برو بکس واسش درایور می نویسن.
در مورد بازی هم همینطور
در مورد نرم افزار هایی مثل فتوشاپ و افتر افکت و کلا ادوبی هم همینطور (بیشتر شبیه یک توانی بین ماکروسافت و ادوبی می مونه واقعا قضیه بوداره که چرا تو لینوکس محصولاتشون رو پرت نمی کنن !

فعلا
سلام
البته مشکل نشناختن نبود
با دسکتاپ که دانلود کردم (KDE) تو پکیجاش gstreamer نبود! بخاطر همین صدا هم پخش نمیشد

گنوم ۳ هم فعلا فکر نمی کنم به صورت رسمی ریلیز شده باشه وگرنه جای ۲ رو می گرفت
پ رو هم می دونستم منظورم عوض کاردن جاش با \ بود
کلا ما به خیلی چیز ها عادت داشتیم تو ویندوز و دوست داریم اونارو اونجوری ببینیم نه اینکه عوض بشن

محدودیت های لینوکس هم تا حدی درست گفتید
این که شرکت ها نمیان برای لینوکس برنامه بدن چند تا دلیل داره:

استفاده کنندگان لینوکس شاید کمی بیشتر از ۱٪‌ کل باشن پس واسه یه کمپانی بزرگ مثل ادوبی صرف نمی کنه بخاطر این ۱٪ بیاد واسه لینوکس هم کلی برنامه نویس و ... استخدام کنه. بالاخره پورت کردن به این راحتی که نیست
کلی از توابع ویندوز استفاده شده که باید با توابع لینوکس عوض کنن و باگ گیری و ... که جای خود داره

اما برای سرور چون لینوکس حدود ۷۰٪ کل سرور هارو اداره می کنه بخاطر همین کمپانی ها بیشتر به نسخه های لینوکس نرم افزارشون (که مربوط به سرور هست)‌اهمیت میدن تا ویندوز
یه نمونش هم vmware هست و چه بسا نرم افزارشون رو واسه ویندوز پورت نکنن مثل cPanel

تعداد کم یوزر های لینوکس هم بخاطر ساپورت نرم افزاری ضعیفش هست
یکی که میاد لینوکس نصب میکنه میبینه فوتوشاپ نداره بازی نداره‌ و برای یه کار ساده باید کلی با ترمینال ور بره (چون اول کار که بلد نیست)‌ از لینوکس خوشش نمیاد
دقیقا این اتفاق برای من افتاد
هر کاری می خواستم بکنم باید میرفتم می گشتم دستورشو پیدا می کردم بخاطر همین خیلی زود ازش زده شدم
ولی کم کم وقتی با تحقیق رفتم جلو فهمیدم چه چیزی رو داشتم از دست میدادم :8:
ولی متاسفانه تو ایران کسی اینجوری نیست و همه این لینوکس که با وجود عدم ساپورت نرم افزاری رو پای خودش واستاده رو یه چیز بی مصرف میبینن:19:

بابای:10:

Honradez
01-10-2011, 16:40
سلام
البته مشکل نشناختن نبود
با دسکتاپ که دانلود کردم (KDE) تو پکیجاش gstreamer نبود! بخاطر همین صدا هم پخش نمیشد

گنوم ۳ هم فعلا فکر نمی کنم به صورت رسمی ریلیز شده باشه وگرنه جای ۲ رو می گرفت
پ رو هم می دونستم منظورم عوض کاردن جاش با \ بود
کلا ما به خیلی چیز ها عادت داشتیم تو ویندوز و دوست داریم اونارو اونجوری ببینیم نه اینکه عوض بشن

محدودیت های لینوکس هم تا حدی درست گفتید
این که شرکت ها نمیان برای لینوکس برنامه بدن چند تا دلیل داره:

استفاده کنندگان لینوکس شاید کمی بیشتر از ۱٪‌ کل باشن پس واسه یه کمپانی بزرگ مثل ادوبی صرف نمی کنه بخاطر این ۱٪ بیاد واسه لینوکس هم کلی برنامه نویس و ... استخدام کنه. بالاخره پورت کردن به این راحتی که نیست
کلی از توابع ویندوز استفاده شده که باید با توابع لینوکس عوض کنن و باگ گیری و ... که جای خود داره

اما برای سرور چون لینوکس حدود ۷۰٪ کل سرور هارو اداره می کنه بخاطر همین کمپانی ها بیشتر به نسخه های لینوکس نرم افزارشون (که مربوط به سرور هست)‌اهمیت میدن تا ویندوز
یه نمونش هم vmware هست و چه بسا نرم افزارشون رو واسه ویندوز پورت نکنن مثل cPanel

تعداد کم یوزر های لینوکس هم بخاطر ساپورت نرم افزاری ضعیفش هست
یکی که میاد لینوکس نصب میکنه میبینه فوتوشاپ نداره بازی نداره‌ و برای یه کار ساده باید کلی با ترمینال ور بره (چون اول کار که بلد نیست)‌ از لینوکس خوشش نمیاد
دقیقا این اتفاق برای من افتاد
هر کاری می خواستم بکنم باید میرفتم می گشتم دستورشو پیدا می کردم بخاطر همین خیلی زود ازش زده شدم
ولی کم کم وقتی با تحقیق رفتم جلو فهمیدم چه چیزی رو داشتم از دست میدادم :8:
ولی متاسفانه تو ایران کسی اینجوری نیست و همه این لینوکس که با وجود عدم ساپورت نرم افزاری رو پای خودش واستاده رو یه چیز بی مصرف میبینن:19:

بابای:10:
به نظر من لينوکس نياز داره به يک سرمايه گذار که پول خرج کنه با اين هدف که سيستم عامل، user friendly تر بشه. يعني محيطش براي کاربراي مبتدي راحتتر بشه و نيازي به دونستن ترمينال و اينها هم نباشه.

يک ايراد بزرگي که ميشه به mac os و ويندوز گرفت قيمت بالاشونه. لينوکس ميتونه بعنوان يک سيستم عامل ارزوني که تا حد بسيار خوبي کارهاي عادي (نه فتوشاپ و اينها، بلکه اينترنت، آفيس و...) رو انجام ميده خودشو عرضه بکنه. منظورم اينه که ايرادها بايد کمتر بشن و سادگيش براي کاربران مبتدي بيشتر.

فکر کنم راهي که اندرويد رفت هم تقريبا همين بود. يعني اومد حق نصب سيستم عاملش رو با فقط يک دلار به شرکتهايي مثل htc داد. و خب موفقيت خوبي کسب کرده.

نتيجتا صرف open source بودن يک سيستم عامل اگرچه براي برنامه نويسها خيلي خوبه اما نميتونه منجر به استفاده از اون توسط کاربران عادي بشه. بهرصورت بايد پذيرفت که داشتن مديريت و سازماندهي، چيزيه که لينوکس فعلا تا حدود زيادي ازش بي بهره هست و درنتيجه در رقابت با ويندوز و mac os - که شرکتهايي بزرگ با سازماندهي مناسب هستن - کم مياره.

danial_848
01-10-2011, 16:43
من ابونتو Natty رو دارم.

فکر کنم در اوبونتو به طور پیش فرض نصب نمبشه، اما توی فروم اوبونتو همه شکایت داشتن ازش مخصوصا از سرعتش که میگفتن سیستم کلاً اسلوموشن شده :31: در حال حاضر بهترین جا برای تجربه گنوم ۳ فدورا هست که میزکار پیشفرضش گنوم ۳ هست (اپن سوزه هم هست که نصب گنوم ۳ گزینه اختیاری هست)
اینجا رو ببین:

H A M A S
01-10-2011, 16:44
چه کسایی حتما لینوکس رو تجربه کنن ! :[/B]
1- برنامه نویس هایی که هدفشون نوشتن هر نوع برنامه ای هست به غیر حسابداری !
23: )
البته بیشتر برنامه نویس های ما مایکروسافتی هستن.مایکروسافت هم با اراپه امکانات زیاد توی ویژوال استودیو بشدت برنامه نویس ها رو تنبل کرده.برای همین رغبت چندانی ندارن برای ورود به لینوکس
.اما حقیقت امر کسایی که میخوان با جوملا یا php یا جاوا کار کنن.محیط لینوکس محیط مناسبی هست.و فرق چندانی با ویندوز نداره

V i r u s e r
01-10-2011, 17:16
البته بیشتر برنامه نویس های ما مایکروسافتی هستن.مایکروسافت هم با اراپه امکانات زیاد توی ویژوال استودیو بشدت برنامه نویس ها رو تنبل کرده.برای همین رغبت چندانی ندارن برای ورود به لینوکس
.اما حقیقت امر کسایی که میخوان با جوملا یا php یا جاوا کار کنن.محیط لینوکس محیط مناسبی هست.و فرق چندانی با ویندوز نداره

سلام
خوب این Visual studio به نظر من خیلی چیز چرتی هست (نظر ۱۰۰٪‌ شخصی) :31: علاوه بر این که برنامه نویس هارو تنبل کرده بلکه یه جورایی مثل بچه بازی شده!! :31::41:

فکر کنم راهي که اندرويد رفت هم تقريبا همين بود. يعني اومد حق نصب سيستم عاملش رو با فقط يک دلار به شرکتهايي مثل htc داد. و خب موفقيت خوبي کسب کرده.

اندورید (با اینکه از کرنل لینوکس استفاده کرد) یه پروژه ی تجاری هست.
روش کلی پول خرج شده که کلی در بیاره
ولی دبیان فدورا اوبونتو و دهها توزیع دیگه ی لینوکس که تجاری نیستن و کسیو ندارن براش پول خرج کنه نمی تونن با سرعت پیشرفت کنن
مثلا یه سیستم عامل تجاری بیاد کلی پول بده به کمپانی ها که مثلا برنامه های تخصصیشونو فقط واسه همون سیستم عامل بدن بیرون ۱۰۰٪‌ موفق خواهد بود. مخصوصا اگه مثل لینوکس کد باز و رایگان باشه!!‌ در اون صورت جای لینوکس و ویندوز عوض میشد
(فکرشو بکن یه سیستم عامل ۱۰۰٪‌ رایگان بهت بدن که هر کاری که بخوای توش امکان پذیره (مثل لینوکس الان) و اینکه کلی نرم افزار و بازی براش باشه (چه پولی چه رایگان)‌و مشکلی از این بابت نباشه یا یه ویندوز ۳۰۰ دلاری که تازه خیلی چیز هاش رو نمی تونی عوض کنی (حتی تم!!! اکثر تم های موجود ویندوز ۷ همون Windows aero هستن که بهش والپیپر اضافه شده با اهنگ و اینکه رنگشو یکم عوض کردن) با همون برنامه ها و بازی ها
خوب هر عقل سالمی اون اولی رو انتخاب می کنه:10:)

از خیال پردازی که بگذریم :31: در حال حاضر لینوکس با سرعت خوبی داره گسترش پیدا می کنه و در خیلی از امور تخصصی از ویندوز و بقیه جلو تر هست (برنامه نویسی . سرور و حتی Terminal مناسب که از windows power shell خیلی جلو تره) فقط چون کاربرای عادی این وسط زیادن که دوست ندارن چیزای جدیدو امتحان کنن یکم امار استفاده پایینی داره

H A M A S
01-10-2011, 17:42
سلام
خوب این Visual studio به نظر من خیلی چیز چرتی هست (نظر ۱۰۰٪‌ شخصی) :31: علاوه بر این که برنامه نویس هارو تنبل کرده بلکه یه جورایی مثل بچه بازی شده!! :31::41:

نه خود vs چیزی چرتی نیست.بلکه خیلی نرم افزار کاربردی و خوبی هست.به شرطی که ازش درست استفاده کنیم و پول خریدش رو بدیم
اما ما ایرانی ها عادت داریم از همه چیز بد استفاده کنیم.
اگر قانون کپی رایت داشتیم -هرکی هرکی نمیتونست بره dvd برنامه vs رو بخره و بشه برنامه نویس
اونوقت کارها تخصصی تر میشد. و اصلا شاید همین کار روی بحث اشتغال هم تاثیر میذاشت.

V i r u s e r
01-10-2011, 18:02
نه خود vs چیزی چرتی نیست.بلکه خیلی نرم افزار کاربردی و خوبی هست.به شرطی که ازش درست استفاده کنیم و پول خریدش رو بدیم
اما ما ایرانی ها عادت داریم از همه چیز بد استفاده کنیم.
اگر قانون کپی رایت داشتیم -هرکی هرکی نمیتونست بره dvd برنامه vs رو بخره و بشه برنامه نویس
اونوقت کارها تخصصی تر میشد. و اصلا شاید همین کار روی بحث اشتغال هم تاثیر میذاشت.

سلام
بله درسته خودش چیز خوبیه
ولی همونطور که گفتید ازش درست استفاده نمیشه
الان به دانش اموزای راهنمایی Visual basic یاد میدن!!! :41:
صرفه نظر از بچه بازی بودن و این حرف ها حداقل سراغ چیز های جدید نمیرن یکم اپدیت کنن خودشونو یا مثلا از نرم افزار هایی استفاده میشه که فقط و فقط رو ویندوز xp کار می کنه (تو نظام اموزشی منظورمه)
به استادمون میگم من که ویندوز ندارم چی کنم؟ میگه هر کسی باید خودشو با شرایط جامعه (!)‌ وقف بده:2::2:

H A M A S
01-10-2011, 18:45
سلام
بله درسته خودش چیز خوبیه
ولی همونطور که گفتید ازش درست استفاده نمیشه
الان به دانش اموزای راهنمایی Visual basic یاد میدن!!! :41:
صرفه نظر از بچه بازی بودن و این حرف ها حداقل سراغ چیز های جدید نمیرن یکم اپدیت کنن خودشونو یا مثلا از نرم افزار هایی استفاده میشه که فقط و فقط رو ویندوز xp کار می کنه (تو نظام اموزشی منظورمه)
به استادمون میگم من که ویندوز ندارم چی کنم؟ میگه هر کسی باید خودشو با شرایط جامعه (!)‌ وقف بده:2::2:

بله مشکل اصلی نظام اموزشی هست که فقط مایکروسافت رو میبینه!!
البته دم مایکروسافت گرم.تمام ایرانی ها رو رایگان(!) صاحب دانش کامپیوتر کرد.اما کاشکی از همون روز اولی که کامپیوتر اومد توی ایران-فرهنگ و قانون کپی رایت محصولات نرم افزاریش هم میومد.
الان یه مهندس برنامه نویس که با vs کار میکنه-یه طراح و معمار که با اتوکد و یا تری دی مکس کار میکنه-یه گرافیست که با فتوشاپ و کورل دراو کار میکنه-اگر از طریق این برنامه های کرک شده پولی دربیاره-این پول از راه دزدی بدست اومده!!
واقعا کپی رایت به نفع خود کابران و جامعه ایران هست
ما الان بازی ساز هایی داشتیم که محصولشون توی جهان اسم دراورده(مثل سیاره میترا) اما از ترس کپی رایت تا اونجایی که من میدونم توی ایران توضیع نکردن!!

milad_gta
01-10-2011, 20:01
اگر ما در ایران آزاد بودیم ؛ اگر اینترنت پر سرعت جزوی از حقوق ما بود ، اگر حقوق دیگران رو رعایت میکردیم ( که قطعا اگر آزادی داشتیم رعایت میکردیم ) ، اگر تحریم نبودیم و هزاران اگر دیگه اون موقع بود که استفاده از لینوکس لذت بخش میشد .

درباره خرج کردن برا یک پروژه هم ابونتو ... ! فلسفه منبع باز چیزی بزرگتر از هزینه کردن هست .

به نظر من تنها مشکلی که ممکنه یک کاربر لینوکس داشته باشه ! عدم وجود نرم افزار های خاص برا لینوکس هست که تو پست قبلیم کلی روضه خوندم و آخرش نتیجه هم گرفتم که نبود فتوشاپ و امثالش برای لینوکس دلایل بزرگتری داره ...

نمیخوام چیزایی که تو پست قبل گفتم رو دوباره بگم اما لینوکس خیلی از کاربر ها رو راه میندازه مخصوصا برنامه نویس های منبع باز رو ، کسی که از رایانه برا مصارف شخصی استفاده میکنه مثل وبگردی ، کار با اینترنت ، دیدن فیلم و موارد مشابه 100% لینوکس براش بهتره !

Honradez
01-10-2011, 20:39
اگر ما در ایران آزاد بودیم ؛ اگر اینترنت پر سرعت جزوی از حقوق ما بود ، اگر حقوق دیگران رو رعایت میکردیم ( که قطعا اگر آزادی داشتیم رعایت میکردیم ) ، اگر تحریم نبودیم و هزاران اگر دیگه اون موقع بود که استفاده از لینوکس لذت بخش میشد .
من موافق نيستم چون اولا بحث اينترنت کم سرعت تنها عيب لينوکس نيست، دوما رواج کم لينوکس در بين کاربران يک مسئله جهانيه و مختص ايران نيست.

درباره خرج کردن برا یک پروژه هم ابونتو ... ! فلسفه منبع باز چیزی بزرگتر از هزینه کردن هست .
ميشه بيشتر توضيح بدين؟ من هم عرض کردم که درمورد ارزش اوپن سورس براي برنامه نويسها شکي نيست. وجود لينوکس هم براي برنامه نويسها بسيار خوب و مفيده، اما ما داريم درمورد کاربران عادي بحث ميکنيم.

درواقع اتفاقي که الان افتاده اينه که لينوکس تونسته رواج بسيار خوبي بين برنامه نويسها پيدا بکنه. صحبت من هم اين هستش که اگر قراره بين کاربراي عادي رايج بشه، به چيزي بيشتر از اوپن سورس بودن نياز هست: پول و سازماندهي.

به نظر من تنها مشکلی که ممکنه یک کاربر لینوکس داشته باشه ! عدم وجود نرم افزار های خاص برا لینوکس هست که تو پست قبلیم کلی روضه خوندم و آخرش نتیجه هم گرفتم که نبود فتوشاپ و امثالش برای لینوکس دلایل بزرگتری داره ...
بهرحال اينکه ادوبي و اينها بيان براي لينوکس برنامه بزنن چيزي نيستش که يه شبه اتفاق بيفته. بايد برنامه ريزي بشه (پس سازماندهي لازمه). بايد ابتدا لينوکس يک رواج نسبي پيدا کنه بعد احتمالا با گذاشتن کمي پول و قرارداد بستن و اينها بشه ادوبي و امثالش رو جذب کرد.

اگر منظورتون از دلايل بزرگتر، اينه که مثلا ادوبي با مايکروسافت و اپل دست به يکي کرده‌اند که راستش من اينطور فکر نميکنم. بحث پوله و طبيعي هم هست که باشه. اينها شرکتهاي تجاري هستن.

حتي شايد لازم باشه که آفيس هم براي لينوکس بياد. فراموش نکنيم الان خيلي از شرکتها و دانشگاهها برپايه آفيس هستند و يک دانشجو اگر اوپن آفيس داشته باشه به مشکل ميخوره.

نمیخوام چیزایی که تو پست قبل گفتم رو دوباره بگم اما لینوکس خیلی از کاربر ها رو راه میندازه مخصوصا برنامه نویس های منبع باز رو ، کسی که از رایانه برا مصارف شخصی استفاده میکنه مثل وبگردی ، کار با اینترنت ، دیدن فیلم و موارد مشابه 100% لینوکس براش بهتره !
همونطور که عرض کردم لينوکس براي برنامه نويسها خيلي مفيده.
وبگردي و ديدن فيلم و اينها تنها کارهايي نيستند که يک کاربر نياز داره انجام بده با کامپيوترش.

danial_848
01-10-2011, 21:28
حتي شايد لازم باشه که آفيس هم براي لينوکس بياد. فراموش نکنيم الان خيلي از شرکتها و دانشگاهها برپايه آفيس هستند و يک دانشجو اگر اوپن آفيس داشته باشه به مشکل ميخوره.
لیبره آفیس (LibreOffice) که مدتیه جای اپن آفیس رو در توزیعها گرفته با مایکروسافت آفیس سازگاری داره

Honradez
01-10-2011, 22:01
لیبره آفیس (LibreOffice) که مدتیه جای اپن آفیس رو در توزیعها گرفته با مایکروسافت آفیس سازگاری داره
بله منتها دو مسئله هست:

1. منوهاي آفيس و ليبره آفيس يکي نيستند پس اگر به شما آموزش داده بشه که کار خاصي رو مثلا با اکسل بکنيد، نميتونيد به طريق مشابه همون کار رو با Calc انجام دهيد، چون منوها متفاوت هستند.

2. وقتي شما يک فايل در فرمت ماکروسافت آفيس رو بگيريد و بخوايد تبديلش کنيد به ليبره آفيس يا اوپن آفيس، فايل کاملا تبديل نميشه و بعضي جاها ارورهايي ديده ميشه.

milad_gta
01-10-2011, 22:42
من موافق نيستم چون اولا بحث اينترنت کم سرعت تنها عيب لينوکس نيست، دوما رواج کم لينوکس در بين کاربران يک مسئله جهانيه و مختص ايران نيست.

بستگی داره از نظر شما عیب چی باشه ! به نظر من یکی از مشکلات کاربرا ( تو ایران ) عدم دسترسی به نرم افزار هاست که با اینترنت پرسرعت حل میشه ... اون قسمت از صحبتم درباره ایران بود .

ميشه بيشتر توضيح بدين؟ من هم عرض کردم که درمورد ارزش اوپن سورس براي برنامه نويسها شکي نيست. وجود لينوکس هم براي برنامه نويسها بسيار خوب و مفيده، اما ما داريم درمورد کاربران عادي بحث ميکنيم.

درواقع اتفاقي که الان افتاده اينه که لينوکس تونسته رواج بسيار خوبي بين برنامه نويسها پيدا بکنه. صحبت من هم اين هستش که اگر قراره بين کاربراي عادي رايج بشه، به چيزي بيشتر از اوپن سورس بودن نياز هست: پول و سازماندهي.

ubuntu رو مثال زدم ، به عنوان یک توزیع که توسط شرکت canonical پشتیبانی میشه و به صورت سازماندهی شده متشر میشه و تمام هزینه هاش به عهده این شرکت هست نشده .

اگر منظورتون از دلايل بزرگتر، اينه که مثلا ادوبي با مايکروسافت و اپل دست به يکي کرده‌اند که راستش من اينطور فکر نميکنم. بحث پوله و طبيعي هم هست که باشه. اينها شرکتهاي تجاري هستن.

منظور پول هست و سایر اهداف ...

همونطور که عرض کردم لينوکس براي برنامه نويسها خيلي مفيده.
وبگردي و ديدن فيلم و اينها تنها کارهايي نيستند که يک کاربر نياز داره انجام بده با کامپيوترش.

شما بگید یک کاربر عادی با سیستمش چیکار میکنه تا بحث رو گسترش بدیم ...

به نظر من

موسیقی ، فیلم ، کار با اینترنت ( اشتراک گذاری ، ارتباط مستقیم ، وبگردی ، رادیو اینترنتی و ... ) ، آرشیو کردن فایل ها ( تصاویر ، فیلم و ... ) ، انتقال فایل های دیجیتال ( از موبایل ، دوربین عکاسی ، فیلم برداری و ... ) و اینطور موارد هست ! که لینوکس کاملا پشتیبانی میکنه و این گزینه ها تقریبا براش سرگرمیه ...

قبلا هم گفتم بستگی داره فرد بخواد چه استفاده ای کنه ! باید تیم های گسترش دهنده نوع استفاده کاربرایی که مد نظرشون هست رو ببینند و امکانات مورد نظرشون رو تهیه کنند .

لینوکس از ابتدا قرار نبود که یک سیستم عامل جامع بشه اما با توجه به کرنل قدرتمندش این اتفاق افتاد و هر روز گستره بیشتری رو در بر میگیره ، من اصلا بر این اعتقاد ندارم که گنو/لینوکس سیستم عامل کاملی هست ، به نظر من در حال حاضر برای خیلی از فعالیت ها گزینه بهتری هست .

اینکه یک سیستم عامل از محیط گرافیکی خوبی بهره مند باشه عالیه ! ولی Terminal هم لذت خودش رو داره ، هرچند که در توزیع های کنونی رابط کاربر به حدی پیشرفت کرده که میشه تقریبا 99% کار ها رو با رابط و بدون زدن حتی یک خط کد انجام داد .

اگر از روز اول با گنو/لینوکس کار میکردیم به نظرمون رابط ویندوز زیاد جالب و user friendly نبود ! اگر دقت کنید ویندوز کم کم داره امکانات میزکار Gnome رو به محیط خودش اضافه میکنه ...

Honradez
01-10-2011, 22:58
بستگی داره از نظر شما عیب چی باشه ! به نظر من یکی از مشکلات کاربرا ( تو ایران ) عدم دسترسی به نرم افزار هاست که با اینترنت پرسرعت حل میشه ... اون قسمت از صحبتم درباره ایران بود .

ubuntu رو مثال زدم ، به عنوان یک توزیع که توسط شرکت canonical پشتیبانی میشه و به صورت سازماندهی شده متشر میشه و تمام هزینه هاش به عهده این شرکت هست نشده .

منظور پول هست و سایر اهداف ...

به نظر من

موسیقی ، فیلم ، کار با اینترنت ( اشتراک گذاری ، ارتباط مستقیم ، وبگردی ، رادیو اینترنتی و ... ) ، آرشیو کردن فایل ها ( تصاویر ، فیلم و ... ) ، انتقال فایل های دیجیتال ( از موبایل ، دوربین عکاسی ، فیلم برداری و ... ) و اینطور موارد هست ! که لینوکس کاملا پشتیبانی میکنه و این گزینه ها تقریبا براش سرگرمیه ...

قبلا هم گفتم بستگی داره فرد بخواد چه استفاده ای کنه ! باید تیم های گسترش دهنده نوع استفاده کاربرایی که مد نظرشون هست رو ببینند و امکانات مورد نظرشون رو تهیه کنند .

لینوکس از ابتدا قرار نبود که یک سیستم عامل جامع بشه اما با توجه به کرنل قدرتمندش این اتفاق افتاد و هر روز گستره بیشتری رو در بر میگیره ، من اصلا بر این اعتقاد ندارم که گنو/لینوکس سیستم عامل کاملی هست ، به نظر من در حال حاضر برای خیلی از فعالیت ها گزینه بهتری هست .

اینکه یک سیستم عامل از محیط گرافیکی خوبی بهره مند باشه عالیه ! ولی Terminal هم لذت خودش رو داره ، هرچند که در توزیع های کنونی رابط کاربر به حدی پیشرفت کرده که میشه تقریبا 99% کار ها رو با رابط و بدون زدن حتی یک خط کد انجام داد .

اگر از روز اول با گنو/لینوکس کار میکردیم به نظرمون رابط ویندوز زیاد جالب و user friendly نبود ! اگر دقت کنید ویندوز کم کم داره امکانات میزکار Gnome رو به محیط خودش اضافه میکنه ...
من هم قبول دارم. موسيقي و اينها رو ميشه انجام داد. ولي مثلا موقعي که اون کاربر بخواد ديکشنري نصب بکنه يا پرينترش رو به مشکل ميخوره. ضمن اينکه شما نگاه کنيد نصب کردن توزيعهاي لينوکس و پاريتشن بنديش يه دردسره. سازگاريش با همه سيستمها يه مسئله ديگه ست.

محيط ترمينال هم تقريبا مشابهش در داس وجود داشت ولي ملت ترجيح دادن از ويندوز 95 و اينها استفاده کنن. پس ويندوز user friendly تر بود.

البته جداي اين حرفها بايد يک چيزي رو هم يادآور شد. بازار سيستم عامل قبضه شده هست. الان که فکرش رو ميکنم ميبينم شما نميتونيد از يک کاربر بخوايد که لينوکس رو انتخاب کنه و حتي ماکروسافت آفيس رو روش نداشته باشه. بقيه برنامه ها که هيچ. به عبارت ديگه يه جورايي غير ممکنه که کسي بخواد به يک رقيب براي ويندوز و mac os تبديل بشه.

danial_848
02-10-2011, 06:30
البته جداي اين حرفها بايد يک چيزي رو هم يادآور شد. بازار سيستم عامل قبضه شده هست. الان که فکرش رو ميکنم ميبينم شما نميتونيد از يک کاربر بخوايد که لينوکس رو انتخاب کنه و حتي ماکروسافت آفيس رو روش نداشته باشه. بقيه برنامه ها که هيچ. به عبارت ديگه يه جورايي غير ممکنه که کسي بخواد به يک رقيب براي ويندوز و mac os تبديل بشه.
درباره قبضه شدن بازار این نکته ظریفی بود. بله درواقع مایکروسافت جایگاهی رو داره که اصلا لیاقتش رو نداره! ولی فقط به این خاطر که زودتر به دست آورده دیگه نمیشه از چنگش درآورد :13: منتها ۶-۷ سال پیش یک مدلسازی اقتصادی انجام شد و نتیجه این بود که در شرایطی لینوکس میتونه بازار رو از دست مایروسافت دربیاره و خلاصه این حرکت خیلی هم ناممکن نیست
این لینک بررسی نتایج این مدلسازیه:
Microsoft vs. Open Source: Who Will Win?

Stream
02-10-2011, 23:56

به نظر من

دوست عزیز با اجازه بقیه من این تکه رو باز می کنم. هدفم این نیست که چیز بدی رو بگم ولی برای یک سری از همین کارهای ساده که شما بهش می گید سرگرمی لینوکس کم میاره، نه برای کارهای حرفه ای که یوزر حرفه ای دنبالش میره.

موسیقی
بزرگ ترین فروشگاه موسیقی دنیا (iTunes) که بیشتر از 70 درصد فروش دیجیتال موسیقی دنیا رو در بر داره نسخه ای برای لینوکس نداره.
بزرگترین شرکت های کرایه موسیقی مثل Spotify و Rdio و ... نسخه لینوکس ندارن یا اگه هم دارن خیلی خیلی بیش از حد پیش پا افتاده (و پر از محدودیت) است در مقایسه با نسخه های ویندوز و مک.
حالا تکلیف اون شخصی که می خواد آهنگ دیجیتال بخره چیه؟ بره از رپیدشر دانلود کنه؟

از اون سمت iPod ها بیشتر از 80 درصد MP3 Player های بازار هستن و شدیدا فراگیر هست، و خب با لینوکس حتی نمی تونن روی iPod ها آهنگ بریزن یا حتی فعالشون کنن. اصلا iPod نخرن؟

فیلم
فیلم های دیجیتال (یا Blueray یا دانلود های دیجیتال) که این ویدیو ها همگی DRM دارن. و سال هاست جدال پشتیبانی این ویدیو ها در لینوکس به هیچ نتیجه ای نرسیده. فروشگاه های فروش (مثل iTunes) و کرایه فیلم های آنلاین هم که بزرگترینشون Netflix هست (در ساعات خاص بیش از نصف پهنای باند کل آمریکا صرف مشاهده فیلم ها از Netflix میشه) از لینوکس پشتیبانی نمی کنن. تکلیف چیه؟ بریم فیلم ها رو هم از رپیدشر دانلود کنیم؟

کار با اینترنت
اگه موسیقی و فیلم رو کار با اینترنت حساب نکنیم (که باید بکنیم)، اینجا لینوکس کمبودی نداره، ولی چیز خاصی هم نداره نسبت به بقیه به جز اینکه یه سری امکانات هست که در ویندوز داریم و در لینوکس نداریم (مثل بازیهای آنلاین، سرویس های موسیقی و فیلم و ...)
یه بحث امنیت هست که سال هاست همه سر زبون میارن که خب صحیح هم هست ولی مک هم همون وضع رو داره.

آرشیو کردن فایل ها
برتری ای در لینوکس هست؟ به جز اینکه چیزهایی رو که شما آرشیو می کنید فقط با کامپیوتر های عادی دسترسی نیستن؟

انتقال فایل های دیجیتال ( از موبایل ، دوربین عکاسی ، فیلم برداری و ... )
مثلا از آیفون ؟
تکلیف این 200 میلیون نفری که دستگاه های iOS دارن چیه؟ هیچ کاری با لینوکس نمی تونن انجام بدن.
حالا چرا پرینتر وایرلس من با لینوکس کار نمی کنه؟ چرا هدست من دکمه های روش در لینوکس قابل شخصی سازی نیست؟

من نظر قبلیمو دوباره میگم:

کلا برای یک یوزر ساده (غیر حرفه ای Computer Science / مثلا یه گرافیست حرفه ای یا مهندس یوزر ساده تصور شده) چیزهایی رو که از دست میده با مهاجرت به لینوکس بسیار بیشتر از چیزهایی است که به دست میاره. البته تقصیر لینوکس نیست، خیلی از برنامه ها و سرویس های جانبی از بقیه شرکت ها در لیونکس پشتیبانی نمیشن، ولی برای یه یوزر ساده مشکل ساز میشه.

به نظر من دلیل عدم موفقیت لینوکس در بین یوزرهای عادی همین چیزهای ساده است، نه مثلا نبودن نرم افزارهای تخصصی امثال فتوشاپ یا اتوکد و ... (که حالا با اون قیمتشون هیچ یوزر ساده ای هیچ وقت نمی خره).

دوستمون Honradez حرف خیلی خیلی درستی زد، نبود سازماندهی باعث این مشکلات شده. اگه یکی بود که این اکوسیستم رو کاملا سازماندهی و رهبری می کرد، خیلی راحت می تونست iTunes و Netflix و سرویس های مشابه رو به لینوکس بیاره، با شرکت های استاندارد و پابلیشرهای موسیقی و فیلم برای محتوا های DRM دار قرارهایی ببنده، شرکت های سخت افزاری رو مجاب کنه (و تحت فشار قرار بده) درایورها و نرم افزارها و امکانات کامل برای لینوکس داشته باشن و ... ، همچین کاری هم از پس امثال Canonical بر نمیاد و نیاز به یکی در حد و اندازه های مثلا گوگل داره، که البته همچین کاری نه با سیاست های گوگل همخونی داره نه اصلا برای هیچ شرکت بزرگی توجیه اقتصادی و بیزینس داره.

milad_gta
05-10-2011, 02:17
اکثر مطالبی که فرمودید پشتیبانی ازشون وظیفه گنو/لینوکس نیست ، این سرویس دهنده هست که باید امکاناتش رو برای اون سیستم عامل تهیه کنه که متاسفانه ... البته بعضی موارد هم حق با شماست ، من قبلا هم گفتم گنو/لینوکس سیستم عامل کاملی نیست اما تو خیلی موارد برتر هست ، همونطور که ویندوز تو خیلی موارد گزینه مناسب تری هست .

کلا بستگی به اهداف افراد و استفادشون داره ... من خودم چند وقت پیش داشتم یک لیست آماده میکردم که چرا ویندوز بهتره ! کلا تعصبی برخورد نمیکنم تو پست اولم تو این تایپیک هم گفتم از هر سیستم عامل به جای خودش !

تنها مشکلی که من فعلا با گنو / لینوکس دارم نبود برنامه های مورد علاقم برا این os هست که به زودی قصد دارم با این موضوع هم کنار بیام ! هر چند برای مثال Gimp نمیتونه جای PS رو بگیره ( البته فعلا ) ...

Honradez
05-10-2011, 14:38
پشتيباني ازشون وظيفه گنو/لينوکس نيست ولي ما با واقعيت سروکار داريم. اونها پشتيباني نميکنن و دودش تو چشم لينوکس ميره. پس لينوکسه که بايد کاري بکنه. ضمن اينکه خب بالاخره هدف تجاري‌اي نميتونه داشته باشه اين پشتيبانيها - هزينه کنن برنامه براي لينوکس توليد کنن که يه سري آدم بجاي اينکه برنامه‌هاي ويندوز يا مکيناششون رو بخرن، برنامه لينوکسشون رو بخرن؟ (منظورم اينه که با اينکار فقط از فروش يک کالاشون کم کردن و به فروش ديگري افزوده ان. درنتيجه: عدم تغيير در سود نهايي.)

بعد هم لينوکس بيشتر يک کالاي درجه دو هستش. يعني رابطه عکس با درآمد داره. به محض اينکه کسي بتونه پول ويندوز رو بده، ميده. به عبارت ديگه، رايگان بودن لينوکس در بهترين حالت مشتريهايي که پولشون به ويندوز و مکينتاش نميرسه و جذب خواهد کرد. به همون دلايلي که بحث کرديم (فتوشاپ، آفيس، iTunes، ...)

milad_gta
05-10-2011, 15:49
اونها پشتيباني نميکنن و دودش تو چشم لينوکس ميرهبا این قسمت موافقم ! اما بچه های Open Source همیشه در تلاش بودن که جایگزین اونها رو تهیه کنند و تا حدودی موفق بودند ، درسته Gimp به قدرت فتوشاپ نیست ، اما روز به روز داره گسترش پیدا میکنه افزونه هایی داره که میشه باهاش تقریبا هر کاری با ps میشه رو انجام داد و از طرفی open source و رایگان هست ، خودتون حساب کنید مقایسه کردن یک نرم افزار رایگان که یک تیم توسعه دهنده داره با یک نرم افزار که توسط یک شرکت قدرتمند پشتیبانی میشه درست نیست اما قابل ستایش هست .

این open source بودن برا من خیلی مهمه اما کسی که قدرت براش مهمه خوب قطعا باید فتوشاپ رو انتخاب کنه ... اما به زودی Gimp و نرم افزار های مشابه کاملا قدرتمند تر خواهند شد همونطور که روز به روز به کاربر های open source اضافه میشه .

به نظر من لینوکس فعلا برای افراد خاص مثل برنامه نویس ها یا افرادی که لینوکس توانایی برطرف سازی نیاز هاشون رو داره مفیده ، شما باید فلسفه ایجاد لینوکس رو هم در نظر بگیرید ، لینوکس با درآمد زایی مشکلی نداره نمونه اش Red Hat یا suse !

rootnt
05-10-2011, 17:42
بعضی موقع‌ها بهتره با دید دیگه‌ای به مسائل نگاه کنیم
نمی‌خوام سخنرانی کنم
بعضی جاهای دنیا برای بدست آوردن آزادی حاضرن خون بدن و دارن می‌دن (مطمئن باشید به هم ربط داره)
من حاضرم برای داشتن آزادی و وجدان راحت از خیر آی پد و آی پاد و فتوشاپ و غیره و غیره بگذرم

Honradez
05-10-2011, 21:15
با این قسمت موافقم ! اما بچه های Open Source همیشه در تلاش بودن که جایگزین اونها رو تهیه کنند و تا حدودی موفق بودند ، درسته Gimp به قدرت فتوشاپ نیست ، اما روز به روز داره گسترش پیدا میکنه افزونه هایی داره که میشه باهاش تقریبا هر کاری با ps میشه رو انجام داد و از طرفی open source و رایگان هست ، خودتون حساب کنید مقایسه کردن یک نرم افزار رایگان که یک تیم توسعه دهنده داره با یک نرم افزار که توسط یک شرکت قدرتمند پشتیبانی میشه درست نیست اما قابل ستایش هست .

این open source بودن برا من خیلی مهمه اما کسی که قدرت براش مهمه خوب قطعا باید فتوشاپ رو انتخاب کنه ... اما به زودی Gimp و نرم افزار های مشابه کاملا قدرتمند تر خواهند شد همونطور که روز به روز به کاربر های open source اضافه میشه .

به نظر من لینوکس فعلا برای افراد خاص مثل برنامه نویس ها یا افرادی که لینوکس توانایی برطرف سازی نیاز هاشون رو داره مفیده ، شما باید فلسفه ایجاد لینوکس رو هم در نظر بگیرید ، لینوکس با درآمد زایی مشکلی نداره نمونه اش Red Hat یا suse !
من هم ميخواستم همينو بگم. درواقع فلسلفه لينوکس نبايد فراموشمون بشه. هدف اينه که به برنامه نويسها آزادي داده بشه تا بتونن بهتر پيشرفت کنن. اي بسا اين پيشرفت تاثيري غير مستقيم روي کل صنعت برنامه نويسي داشته باشه.

پس اصولا ايرد به اين سوال وارده که "چرا لينوکس پرطرفدار نيست". چون درواقع هدف از لينوکس جذب کاربر بيشتر نبوده.

Stream
05-10-2011, 21:32
دوستان این قضیه اینکه پشتیبانی وظیفه بقیه است فقط یه بهوونه است.
اینطور نیست که یکی سیستم عامل رو طراحی کنه و به حال خودش بگذاره تا بقیه براش برنامه بنویسن و ... و اگه ننوشتن بگه تقصیر بقیه است نه من. این یه ارتباط دو طرفه است. اگه می بینیم این همه نرم افزار و سرویس در اختیار ویندوز و مک هست به دو دلیله: یکی تعداد زیاد کاربر (که بازار قوی تری رو تشکیل میده و بالطبع برنامه نویس ها و شرکت های نرم افزاری رو به سمت خودش می کشونه) و یکی تلاش و نفوذ مایکروسافت و اپل برای بدست آوردن و پشتیبانی از این سرویس ها. به هر کدوم از استانداردهای مولتی مدیا و کپی رایت و ... که نگاه کنیم همیشه یه پاشون مایکروسافت و اپل بوده، و همیشه قراردادهای بیشماری با شرکت های نرم افزاری و سخت افزاری دارن و اونها رو موظف می کنن همه امکاناتشون رو در اختیار سیستم عاملشون قرار بدن. نبود سازماندهی و یک رهبر قوی یکپارچه استراتژیک برای گنو/لینوکس باعث میشه هیچ کدوم این کارها رو نتونن انجام بدن و نتیجه اش اینی میشه که توضیح دادم. در نهایت برای مصرف کننده نهایی این چیزا هیچ فرقی نمی کنه (همون قضیه تقصیر لینوکس نیست ولی دودش تو چشمش میره)، مهم اینه که وقتی یکی از اون 300 میلیون صاحب iPod یا یکی از اون 700 هزار کاربر Netflix وقتی اسم لینوکس میاد سرش رو برمی گردونه، چون با مهاجرت یکی از بزرگ ترین سرگرمی هاش رو از دست میده و همین کافیه که لینوکس عمده ترین کاربرهایی که ممکنه به سمتش بیان رو از دست بده، چون اکثرا به یه چیزی وابسته هستن که در لینوکس وجود نداره.

بعضی موقع‌ها بهتره با دید دیگه‌ای به مسائل نگاه کنیم
نمی‌خوام سخنرانی کنم
بعضی جاهای دنیا برای بدست آوردن آزادی حاضرن خون بدن و دارن می‌دن (مطمئن باشید به هم ربط داره)
من حاضرم برای داشتن آزادی و وجدان راحت از خیر آی پد و آی پاد و فتوشاپ و غیره و غیره بگذرم

رامین جان این داشتن آزادی و وجدان راحت رو باز می کنی؟
+
من هنوز راه ساده (و قانونی) ای پیدا نکردم در لینوکس فیلم های دیجیتال رو با وجدان راحت بخرم یا کرایه کنم و نگاه کنم. :20:
+

این دقیقا همون چیزیه که من میگم، اگه لینوکس قراره خودش رو بین یوزرهای عادی جا باز کنه لازمه این روند فعلی عوض بشه. این اشتباهه که به کاربرها بگیم به خاطر لینوکس از خیر بقیه چیزهاتون بگذرین، بهترین ام پی تری پلیر و تبلت دنیا رو نخرین، از بهترین فروشگاه و سرویس های موسیقی خرید یا کرایه نکنین، فیلم اصلا نگاه نکنین چون لینوکس با HDCP و DRM نمی تونه کنار بیاد، از تمام امکانات لوازم جانبیتون استفاده نکنین، به تلویزیونتون فیلم وایرلس استریم نکنین، نرم افزار محبوبتون که سالها وقت گذاشتین تا در اون حرفه ای بشین رو بی خیال بشین و با این معادل مجانی ای که ما می گیم و احتمالا ضعیف تر هم هست کار کنین، موسیقی رو وایرلس با سیستم صوتیتون پخش نکنین، وایرلس پرینت و اسکن نکنین، آهنگ های روی ضبط ماشینتون رو وایرلس از داخل خونه سینک نکنین و ... .

تا وقتی وضع اینطوریه عمده کاربرهای لینوکس همون کاربردهای تخصصی باقی می مونن و بین مصرف کننده های عادی محبوب نمیشه. باید همه این امکانات در لینوکس هم باشه تا کاربرهای ویندوز و مک رو بکشونه سمت خودش.

من هم ميخواستم همينو بگم. درواقع فلسلفه لينوکس نبايد فراموشمون بشه. هدف اينه که به برنامه نويسها آزادي داده بشه تا بتونن بهتر پيشرفت کنن. اي بسا اين پيشرفت تاثيري غير مستقيم روي کل صنعت برنامه نويسي داشته باشه.

پس اصولا ايرد به اين سوال وارده که "چرا لينوکس پرطرفدار نيست". چون درواقع هدف از لينوکس جذب کاربر بيشتر نبوده.

پس اینطور میشه نتیجه گرفت که "چرا باید از گنو/لینوکس استفاده کرد"، و پاسخش هم اینه که اصلا نباید استفاده کرد! حداقل برای کسی که قصد استفاده تخصصی ازش رو نداره.

Honradez
05-10-2011, 22:52
پس اینطور میشه نتیجه گرفت که "چرا باید از گنو/لینوکس استفاده کرد"، و پاسخش هم اینه که اصلا نباید استفاده کرد! حداقل برای کسی که قصد استفاده تخصصی ازش رو نداره.
يه چيزي به ذهنم رسيد که اگه اجازه باشه اضافه کنم. البته بيشتر يک ايده خامه و واقعا سبک سنگينش نکردم قبل از گفتن.

اوپن سورس بودن لينوکس ممکنه براي کاربراي عادي تفاوقي نکنه، ولي براي توليدکننده‌هايي که براي همون کاربراي عادي توليد ميکنن چرا. به عبارت ديگه شايد بشه گفت، شايد، که اين اوپن سورس بودن کار توليد کننده رو راحتتر ميکنه.

درنتيجه احتمالش هست که يه روز يه آدم باهوشي پيدا بشه و از اين "اوپن سورس بودن" استفاده کنه و مثلا نسل جديدي از نرم‌افزارها رو اختراع کنه. مثلا ميتونن اين نسل جديد، تلفيقي از اوپن سورس و closed source باشن.

(ببخشيد اگر بيش از حد تخليي بود.)

Stream
06-10-2011, 01:06
يه چيزي به ذهنم رسيد که اگه اجازه باشه اضافه کنم. البته بيشتر يک ايده خامه و واقعا سبک سنگينش نکردم قبل از گفتن.

اوپن سورس بودن لينوکس ممکنه براي کاربراي عادي تفاوقي نکنه، ولي براي توليدکننده‌هايي که براي همون کاربراي عادي توليد ميکنن چرا. به عبارت ديگه شايد بشه گفت، شايد، که اين اوپن سورس بودن کار توليد کننده رو راحتتر ميکنه.

اتفاقا اصلا ایده خامی نیست و همین الان وجود داره!

به طور مثال اندروید اپن سورس هست (گرچه اندروید اصلا مثال خوبی برای جامعه اپن سورس نیست)، یعنی به طور اپن سورس در اختیار تولید کننده ها و اپراتور های موبایل قرار می گیره. بعد از اون اپراتورها و تولید کننده ها هر تغییری که بخوان رو در اندروید میدن و روش یه قفل می گذارن و به بازار عرضه می کنن. یعنی با اینکه اندروید سیستم عامل اپن سورسیه وقتی یه گوشی اندروید می خریم اون کدی که روی این گوشی خاص داره ران میشه Closed Source هست (به جز گوشیهای Nexus خود گوگل). یکی از دلایلی که جامعه اپن سورس با اندروید مشکل داره همینه، اونها اعتقاد دارن اپن سورس بودن اندروید فقط به تولید کننده ها و اپراتورها این امکان رو می ده که هر نوع محدودیتی رو به مشتری نهایی اعمال کنن. کما اینکه Verizon (بزرگ ترین اپراتور اندروید در دنیا) سرچ انجین بینگ رو به مشتری های تحمیل می کنه و حتی اجازه عوض کردنش رو هم به کاربر نمیده.

در کل صد درصد اپن سورس بودن کار تولید کننده رو راحت می کنه، ولی آیا این راحت بودن کار تولید کننده به نفع مشتریه؟ مسلما نه همیشه! آیا به نفع توسعه دهنده سیستم عامله؟ مسلما بله چون تولید کننده ها رو راضی نگه می داره!

درنتيجه احتمالش هست که يه روز يه آدم باهوشي پيدا بشه و از اين "اوپن سورس بودن" استفاده کنه و مثلا نسل جديدي از نرم‌افزارها رو اختراع کنه. مثلا ميتونن اين نسل جديد، تلفيقي از اوپن سورس و closed source باشن.

(ببخشيد اگر بيش از حد تخليي بود.)

این هم تخیلی نیست!

الان اپل این کار رو می کنه. Mac OS X با اینکه هسته Closed Source داره ولی خیلی از Component های سیستم عامل اپن سورس هستن. Webkit هسته مرورگر سافاری بود که اپن سورس شد، و الان در Chrome و Safari استفاده میشه (برای همین این دو بیش از حد شبیه هم رفتار می کنن!) در حالی که مثلا خود Safari اپن سورس نیست. این تلفیق الان وجود داره.

rootnt
06-10-2011, 19:44
رامین جان این داشتن آزادی و وجدان راحت رو باز می کنی؟
+
من هنوز راه ساده (و قانونی) ای پیدا نکردم در لینوکس فیلم های دیجیتال رو با وجدان راحت بخرم یا کرایه کنم و نگاه کنم.

به نظرم احتیاج به باز کردن نداره و اگر یه مقدار دقت کنیم کاملا ملموسه
یه مثال کوچیک در همین زمینه کاری خودمون مثلا وقتی شما یه دستگاه الکترونیکی یا نرم افزار می ‌خری مالکش هستی و حق داری بدون jailbread و کرک و غیره هر جور که می‌خوای ازش استفاده کنی ، تغییرش بدی، خرابش کنی یا هر چیز دیگه و تا وقتی که برای کسی مزاحمت ایجاد نکنی به هیچ کس مربوط نیست

از لحاظ قانونی خرید نرم افزارهای کد بسته و انحصاری هیچ ایرادی نداره
ما برای خیلی از اونها برنامه های جایگزین خوبی توی گنو/لینوکس داریم ولی اگرم نبود می‌شه از همونا با نرم افزارهای شبیه ساز استفاده کرد
مثلا اگر خیلی واجبه همون itunes رو میشه با wine اجرا کرد

اما
Stallman: I started the Free Software Movement so that everyone could have this freedom. As yet, not everyone has it, but those of us who are willing to make a certain amount of sacrifice can get it

Honradez
06-10-2011, 20:45
به نظرم احتیاج به باز کردن نداره و اگر یه مقدار دقت کنیم کاملا ملموسه
یه مثال کوچیک در همین زمینه کاری خودمون مثلا وقتی شما یه دستگاه الکترونیکی یا نرم افزار می ‌خری مالکش هستی و حق داری بدون jailbread و کرک و غیره هر جور که می‌خوای ازش استفاده کنی ، تغییرش بدی، خرابش کنی یا هر چیز دیگه و تا وقتی که برای کسی مزاحمت ایجاد نکنی به هیچ کس مربوط نیست

از لحاظ قانونی خرید نرم افزارهای کد بسته و انحصاری هیچ ایرادی نداره
ما برای خیلی از اونها برنامه های جایگزین خوبی توی گنو/لینوکس داریم ولی اگرم نبود می‌شه از همونا با نرم افزارهای شبیه ساز استفاده کرد
مثلا اگر خیلی واجبه همون itunes رو میشه با wine اجرا کرد

اما
Stallman: I started the Free Software Movement so that everyone could have this freedom. As yet, not everyone has it, but those of us who are willing to make a certain amount of sacrifice can get it
منظور از sacrifice چيه؟ بخاطر چي؟