ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : افزايش قدرت رايانه ها با تراشه هاي كوانتومي



Ezel
27-03-2011, 19:09
به گزارش ايرنا به نقل از پايگاه بي بي سي نيوز، نتايج يكي از پيچيده ترين تلاش ها براي حركت به سوي يك رايانه كوانتومي در نشست انجمن فيزيك آمريكا در شهر دالاس به نمايش گذاشته شده است.

در اين شيوه براي انجام محاسبات از 'حالت كوانتوم' ماده استفاده مي شود به صورتي كه اگر در ابعاد وسيعتر به كار گرفته شود مي تواند رايانه هاي كنوني را جا بگذارد.



[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]



اين تراشه شش سانتي متري در شش سانتي متري حاوي 9 دستگاه كوانتوم از جمله چهار 'بيت كوانتومي' است كه محاسبات را انجام مي دهد.

گروه سازنده اين وسيله اعلام كرد كه امكان افزايش آن به 10 بيت كوانتومي در سال جاري وجود دارد.

رايانه هاي كوانتومي به جاي استفاده از يك ها و صفرها كه در رايانه هاي ديجيتالي به كار مي رود، از وضعيتي موسوم به 'سوپرپوزيسيون' استفاده مي كنند - وضعيتي از ماده كه مي توان آن را به طور همزمان يك و صفر دانست.

يكي از حيله هاي محاسبه كوانتومي انجام محاسبات در همه وضعيت هاي سوپرپوزيسيون به طور همزمان است. با تنها يك بيت كوانتومي، يا كوبيت، اختلاف زياد نيست اما با افزايش شمار كوبيت ها تفاوت چشمگير مي شود.

گفته مي شود كه اگر شمار كوبيت ها به 100 برسد رايانه هاي كوانتومي را قابل رقابت مي كند.

'اريك لوسرو' از دانشگاه كاليفرنيا در سانتا باربارا در اين همايش بكارگيري فناوري فيزيك كوانتوم گفت: هيجان آور است كه ما اكنون به نقطه اي رسيده ايم كه اگر بخواهيم يك پردازنده كوانتومي بسازيم از اين صحبت كنيم كه از چه ساختاري استفاده خواهيم كرد.

ابداع مهم اين گروه يافتن راهي براي قطع كامل تماس ها -اينتراكسيون- ميان عناصر مدار كوانتومي بود.

وضعيت هاي كوانتومي ظريفي كه آنها ايجاد مي كنند بايد بدون آنكه نابود شود دستكاري، جابجا و ذخيره شود.

'جان مارتينيس' از دانشگاه كاليفرنيا سرپرست مطالعات يادشده گفت: اين مشكلي است كه براي سه يا چهار سال درباره اش فكر كرده ايم، اينكه چطور بايد تماس ها را قطع كرد. حالا اين مشكل برطرف شده و اين عالي است - اما خيلي چيزهاي ديگر هم هست كه بايد انجام دهيم.

راهكاري كه گروه تحقيقاتي يادشده ، پيدا كرد تحت عنوان معماري 'رزكيو' معرفي شده است. اين اساسا نقشه يك رايانه كوانتومي است و چندين مقاله ارايه شده در كنفرانس دالاس، چگونگي استفاده از آن را نشان داد.

لوسرو در اين باره گفت: ما در آستانه دستيابي عملي به يك رايانه كوانتومي قرار داريم.

او مي گويد، جهان بيت هاي كوانتومي ابررسانه اي 10 سال قبل حتي وجود نداشت.

به گفته وي، ما هنوز فاصله زيادي از يك رايانه كوانتومي در ابعاد وسيع داريم اما همين نيز پيشرفتي سريع است.

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]