ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : ترتیب پارتیشن ها برای نصب 2 سیستم عامل

pars20
16-03-2011, 11:07
ابونتو رو روی هاردم نصب کردم که همه هارد رو پاک کرد.(پنگوئن نفهم 400گیگ روext3 کرد ) بعد کل هارد رو فرمت کردم حالا میخوام ایکس پی و ابونتو نصب کنم .(احتمالا بعدا هم 7 هم به این دوتا اضافه کنم )چند تا سوال دارم

1-بهترین وضعیت ترتیب پارتیشن ها؟
ترتیب پارتیشن ها چطوری باید باشه؟ ایکس پی اول نصب کنم یا ابونتو

2-حجم پارتیشن ext3 چقدر باشه؟
از ابونتو استفاده زیادی نمیخوام بکنم هر چی حجم کمتر بهتر.تو یه سایت گفته بودن حداقل 10 گیگ ولی فکر نمیکنم برای من لازم باشه

2-حجم پارتیشن swap چقدر باشه؟
ram=2.5G

taia
16-03-2011, 11:55
1-بهترین وضعیت ترتیب پارتیشن ها؟
ترتیب پارتیشن ها چطوری باید باشه؟ ایکس پی اول نصب کنم یا ابونتو

ببینید امیدوارم این یک آموزش کلی بشه و سوال در این مورد دیگه نداشته باشیم.
اول چند کلمه است که باید توجه داشته باشیم بهشون که عبارتند از
Primary و Extended و Logical Partition
که به ترتیب میشه اینطور به صورت ساده در مورد هر کدام توضیح داد که:
Primary
در واقع پارتیشنی است که امکان بوتیبل شدن را دارد و بنابراین سیستم عامل ها باید در این نوع پارتیشن ها نصب شوند.

Extended
در واقع پارتیشن های لاجیکال رو نگه می دارد.

Logical
پارتیشنی است که در خود هر داده ای جز داده های مربوط به سیستم عامل را ذخیره می کند، مانند فایل های تصویری، صوتی و ...

با این توضیح فرض می کنیم شما یک هارد 120 گیگی دارید و می خواهید 2 سیستم عامل ویندوز اکس پی و لینوکس اوبونتو را روی اون نصب کنید، و با این فرض شروع به پارتیشن بندی هارد می کنیم.
شما به دو پارتیشن primary نیاز دارید، یکی برای ویندوز و یکی برای اوبونتو، و نیاز به یک پارتیشن Extended که خود شامل تعدادی پارتیشن Logical میشود، شما اگر می خواهید swap هم داشته باشید باید در این قسمت بسازید و خوب حالا هر تعداد دیگر، ما فرض می کنیم شما 3 پارتیشن Logical هم برای swap و فیلم و موزیک هم در نظر می گیرید.
با توجه به علاقه ی ویندوز به پارتیشن اول! ابتدا یک پارتیشن برای ویندوز میسازیم، با توجه به ویندوز که اکس پی هست، من 20 گیگ در نظر می گیرم، بنابراین به شکل زیر می شود

======100======= ==20==

سپس یک پارتیشن primary دیگه برای اوبونتو بعد از پارتیشن دوم میسازیم با سایز 20 گیگ که به این شکل می شود.

====80==== ==20== ==20==

حالا بقیه هارد رو به صورت extended در نظر می گیریم

====80==== ==20== ==20==

و از داخل اون هر تعداد پارتیشن Logical که نیاز داریم درست می کنیم که در مثال من 3 پارتیش یکی برای swap و بقیه برای داده های موسیقی و فیلم و عکس و ...

= ==40== ==38== =1= = ==20== ==20==

بدین صورت پارتیشن های ما ساخته شده. حالا می تونید ابتدا ویندوز رو نصب کنید. سپس اوبونتو رو و در نهایت هم پارتیشن های دیگه را برای استفاده فرمت کنید.

2-حجم پارتیشن ext3 چقدر باشه؟
از ابونتو استفاده زیادی نمیخوام بکنم هر چی حجم کمتر بهتر.تو یه سایت گفته بودن حداقل 10 گیگ ولی فکر نمیکنم برای من لازم باشه

به نظر من 10 گیگ کم هم هست، بالاخره شما دانلود دارید، بسته نصب خواهید کرد و ... البته اگر قصد دارید پارتیشن home رو جدا بسازید بله 10 گیگ زیاد هم هست ولی اگر کل سیستم رو می خواهید در یک پارتیشن بسازید کم خواهید آورد. ضمن اینکه شما نگفتید نیازتون چی هست؟ چون می گید کاری با اوبونتو ندارید؟

2-حجم پارتیشن swap چقدر باشه؟
ram=2.5G

امیدوارم دیگه در این مورد سوال نشه!

در مورد swap هم صفحه ی قبل گفته بودید دوباره، ببینید قبلا هم توضیح داده بودم، swap زمانی بکار می ره، که یک برنامه در حال اجرا باشه ولی به حالت idle در آمده باشه برای زمان زیادی، سیستم برای اینکه مموری اصلی شما بی جهت استفاده نشه، اون برنامه را به swap منتقل میکنه، دیگر مسئله ی swap برنامه های سنگین هستند، مانند DBMS ها، یک DBMS می تونه در یک دستور select مثلا 300 مگابایت داده لود کنه که اینها بروی رم شما خواهند آمد، در حالی که اون داده ها معمولا فقط برای نمایش هستند و قرار نیست کاری به صورت real-time روشون اتفاق بیافته، بنابراین سیستم به صورت خودکار اون داده ها رو روی swap لود میکنه.
حالا اگر مموری اصلی شما آنقدر زیاد هست که مثلا اجرا بودن نرم افزارهای idle براتون زیاد اهمیتی نداشته باشه، و شما از برنامه هایی که گفتم مانند DBMS ها استفاده نمی کنید، کلا swap برای شما نیازی نیست، ولی خوب ساختنش ضرری هم نداره، مقدارش هم هر چی کمتر باشه سرعت کار سریعتر خواهد بود به طبع، ولی باز مقدارش باید با نیاز شما تنظیم بشه، اون دو برابر مقدار رم، برای زمانهای گذشته بود که رم ها نهایتا 1 گیگ بودند، که خوب همچنان اون نظر داره اعمال میشه، البته می گم شما ممکن هست با نرم افزار Oracle کار کنید و مثلا حتی با 16 گیگ رم هم نیاز به swap داشته باشید که اون دیگه مربوط به کاربر خانگی نمیشه.

iw8u
22-03-2011, 14:56
می تونی اوبونتو رو داخل ایکس پی نصب کنی یعنی هردوشون داخل یه پارتیشن

Behroux
22-03-2011, 18:55
سلام
لینوکس به اینکه روی پارتیشن primary نصب بشه یا logical حساسیت نداره بنابراین به نظر من ضرورتی نداره که حتما اون رو روی پارتیشن primaery نصب کنیم.
من به تجربه دیدم که لینوکس اگه روی پارتیشن logical نصب بشه بهتره. پیشنهاد من قسمتی از فضای آخرین پارتیشن logical است.
با اینکه لینوکس هیچ مشکلی با پارتیشن های ویندوزی نداره اما ویندوز میونه خیلی خوبی با پارتیشن های لینوکسی نداره:41:

Open-Source
23-03-2011, 00:55
هر جور که دوست داری نصب کن.
هر تعداد سیستم عامل و هر مدل سیستم عامل خواستی نصب کن.
حداقل یه درایو Primary نیاز داری ، برای بالا آوردن گراب(یعنی سیستم عاملت رو میتونی توی هر مدل درایوی که دوست داری نصب کنی).
بعدش هر جور که خواستی گراب رو تنظیم کن.

gnulinux
23-03-2011, 11:33
یه پارتیشن پرایمری کافیه حالا میخوا 20 تا سیستم عامل نصب کن یکی که پرایمری باشه بوت منیجر توش نصب میشه تمومه

pars20
28-03-2011, 13:26
دوستان تشکر حل شد.توضیحات taia جان کامل بود .از اون وقت تا حالا 5-6 بار ابونتو رو نصب کردم.اخر پارتیشن ها رو گذاشتم برای لینوکس. هربار که میخوام ابونتو نصب کنم از تمام اطلاعاتم بک اپ میگیرم

vahidmir2000
14-04-2011, 15:33
ببخشید اگه سوالم تکراریه. من الان روی سیتم اکس \ی سرویس پک ۳ دارم و میخوام ابونتو ۱۰.۱۰ نصب کنم. یکبار از آپشن نصب لینوکس در کنار ویندوز در منوی نصب لینوکس استفاده کردم ولی بعد از نصب ویندوزم بالا نیومد و فقط لینوکس بالا اومد. با اینکه منوی انتخاب سیستم عامل هم نشان داده مشد. میخوام بدونم مشکل کار من از کجا بوده. اگر یک لینک هم بدین که آموزش نصب لیندوز در کنار ویندوز اکس پی رو داشته بشه ممنون میشم

mj.nosratzadeh
16-04-2011, 18:20
ببخشید اگه سوالم تکراریه. من الان روی سیتم اکس \ی سرویس پک ۳ دارم و میخوام ابونتو ۱۰.۱۰ نصب کنم. یکبار از آپشن نصب لینوکس در کنار ویندوز در منوی نصب لینوکس استفاده کردم ولی بعد از نصب ویندوزم بالا نیومد و فقط لینوکس بالا اومد. با اینکه منوی انتخاب سیستم عامل هم نشان داده مشد. میخوام بدونم مشکل کار من از کجا بوده. اگر یک لینک هم بدین که آموزش نصب لیندوز در کنار ویندوز اکس پی رو داشته بشه ممنون میشم
منم این مشکل رو دارم

tajrobenik
01-07-2011, 11:56
با سلام .......... تایپیک جدید نزدم چون به نظرم به این موضوع سوالم خیلی مرتبتت ه ...:

==========

من الان اين سه پارتيشن رو دارم

1- که ویندوز همین الان روش نصبه
primary

2-این رو تازه درست کردم و سوالم در مورد همین ه :
primary

3- اطلاعات عکس و فیلم و ... هم که باز داخلش چند تا درایو دیگه هست توی این ه :
logaical

===========
تايپ اولي ان تي اف اس ه که روش ويندوز نصب هست
مي خوام روي پارتيشن دوم اوبونتو نصب کنم
هنوز تايپي واسش اختصاص نکردم
شما چي پيشنهاد مي دين؟
ntfs or fat or fat32 or ...

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

==========

بعد از این که پارتشن رو درست کردم و ...

سي دي رو مي زارم و بوت مي شه و بعدش مراحل رو چه جوري طي کنم که درايو ها رو فرمت نکنه ( و به نوع فرمتشون هم کاری نداشته باشه و فقط اوبونتو رو نصب کنه ؟)

(((( امکان داره با انتخاب گزنه اي کل پارتشن رو پاک کنه و يا کل اطلاعات پاک بشه؟ )))))

cdp
01-07-2011, 17:35
با سلام .......... تایپیک جدید نزدم چون به نظرم به این موضوع سوالم خیلی مرتبتت ه ...:

==========

من الان اين سه پارتيشن رو دارم

1- که ویندوز همین الان روش نصبه
primary

2-این رو تازه درست کردم و سوالم در مورد همین ه :
primary

3- اطلاعات عکس و فیلم و ... هم که باز داخلش چند تا درایو دیگه هست توی این ه :
logaical

===========
تايپ اولي ان تي اف اس ه که روش ويندوز نصب هست
مي خوام روي پارتيشن دوم اوبونتو نصب کنم
هنوز تايپي واسش اختصاص نکردم
شما چي پيشنهاد مي دين؟
ntfs or fat or fat32 or ...

==========

بعد از این که پارتشن رو درست کردم و ...

سي دي رو مي زارم و بوت مي شه و بعدش مراحل رو چه جوري طي کنم که درايو ها رو فرمت نکنه ( و به نوع فرمتشون هم کاری نداشته باشه و فقط اوبونتو رو نصب کنه ؟)

سلام

آموزش کامل نصب ابونتو 11.04 رو اینجا نوشتم... با این آموزش نصب کن...کاری به پارتیشن های دیگت نداره...

*** رو از توی آدرس بردار...

اول باید همون پارتیشن خالی که داری رو پاک کنی (بعنی هیچ نوعی نداشته باشه) بعد مطابق آموزش نصب کن...

(((( امکان داره با انتخاب گزنه اي کل پارتشن رو پاک کنه و يا کل اطلاعات پاک بشه؟ )))))
آره... این صفحه رو اگه دیدی باید Something else رو بزنی...

قبلش با ماشین مجازی (VMware یا VirtualBox) هم می تونی نصب کنی تا دستت راه بیفته...
اگه سوالی بود در خدمتم...

tajrobenik
01-07-2011, 18:07
با تشکر ... از جوابتون ...

اما تو این آموزشی که گذاشتین این قسمتش

- در صفحه باز شده در قسمت Type for the new partition گزینه Primary رو انتخاب کنید
در قسمت New partition size in megabytes سایز پارتیشن رو به مگابایت وارد کنید
در قسمت Use as از لیست بازشو Ext4 رو انتخاب کنید
در قسمت Mount Point از لیست بازشو / را انتخاب کنید (در لینوکس / به معنی root است)

بازم داره در مورد پارتیشن بندی صحبت می کنه ...

آیا این امکان وجود نداره که :
اوبونتو پارتیشن بندی نکنه
مثلا واسش تعیین کنم تو درایو دی نصب بشه : درایوی که قبلا حافظه و نوع تایپش مشخص شده و فقط خالی ه .

cdp
02-07-2011, 12:40
با تشکر ... از جوابتون ...

اما تو این آموزشی که گذاشتین این قسمتش

بازم داره در مورد پارتیشن بندی صحبت می کنه ...

آیا این امکان وجود نداره که :
اوبونتو پارتیشن بندی نکنه
مثلا واسش تعیین کنم تو درایو دی نصب بشه : درایوی که قبلا حافظه و نوع تایپش مشخص شده و فقط خالی ه .
آره میشه... ولی باید درایو فرمتش لینوکسی باشه (ext) و بهتره ext4 باشه که بیشتر نرم افزارهای پارتیشن بندی ext4 رو ندارن...برای همین بهتره توی نصب اضافه کنید...

توی لینوکس درایو D نداریم... به این صورت (sda1,sda2 و... و اگه هارد دیگه ای داشته باشید sdb1, sdc1,...) هست...

در هر صورت برای نصب حتما باید این قسمت رو انجام بدید:

در قسمت Mount Point از لیست بازشو / را انتخاب کنید (در لینوکس / به معنی root است)

tajrobenik
02-07-2011, 22:38
که بیشتر نرم افزارهای پارتیشن بندی ext4 رو ندارن...
چرا ندارن ؟؟؟؟
نرم افزاری نیست که این فرمت رو داشته باشه .....

من که سرچ زدم ... این جوری که پیدا کردم بیشتر نرم افزار ها از فرمت
ext3
پشتیبانی می کنن ...

آیا می شه اوبونتو رو روی این فرمت نصب کرد؟

cdp
03-07-2011, 12:15
چرا ندارن ؟؟؟؟

شاید چون ورژن قدیمین ext4 رو ندارن و همینطور اکثر این برنامه ها تحت ویندوز هستن نه لینوکس! و توی این برنامه ها پشتیبانی از فایل سیستم های لینوکس یه قابلیت اضافه هست...

من که سرچ زدم ... این جوری که پیدا کردم بیشتر نرم افزار ها از فرمت
ext3
پشتیبانی می کنن ...

تفاوت فایل سیستم های ext2,ext3,ext4 (البته تاریخ پست رو هم ببینید)

نرم افزاری نیست که این فرمت رو داشته باشه .....

gparted (توی اوبونتو Live هست) و Acronis Disk Director 11 دارن...

آیا می شه اوبونتو رو روی این فرمت نصب کرد؟
میشه نصب کرد مشکلی نداره...(گفتم بهتره ext4 باشه...)

tajrobenik
03-07-2011, 14:37
میشه نصب کرد مشکلی نداره...(گفتم بهتره ext4 باشه...)
پس چرا وقتی من فرمت
ext3 رو انتخاب کردم باز هم ارور داد ...؟؟؟؟

می شه همین قسمت رو توضیح بدین ...
فرض کنید ما یک فرمت
ext3
داریم و فقط می خوایم این فرمت رو انتخاب کنیم و اوبونتو داخلش نصب بشه ...

cdp
04-07-2011, 17:31
پس چرا وقتی من فرمت
ext3 رو انتخاب کردم باز هم ارور داد ...؟؟؟؟

می شه همین قسمت رو توضیح بدین ...
فرض کنید ما یک فرمت
ext3
داریم و فقط می خوایم این فرمت رو انتخاب کنیم و اوبونتو داخلش نصب بشه ...

ext3 و 4 توی نصب هیچ فرقی با هم ندارن...

چه اروری میده؟ اینجا بزارید...

tajrobenik
06-07-2011, 13:47
وقتی که این درایو رو انتخاب می کردم امکان انتخاب روت رو نمی داد ...

شما خودت امتحان کن ...

دو عکس دیگه ....

تو ویندوز یک پارتیشن ex3 درست کن ...
بعد سی دی اوبونتو رو بزار ...
و همون درایو رو انتخاب کن ...
ببین می تونی ..؟؟؟!؟؟

cdp
06-07-2011, 22:37
وقتی که این درایو رو انتخاب می کردم امکان انتخاب روت رو نمی داد ...

شما خودت امتحان کن ...

دو عکس دیگه ....

تو ویندوز یک پارتیشن ex3 درست کن ...
بعد سی دی اوبونتو رو بزار ...
و همون درایو رو انتخاب کن ...
ببین می تونی ..؟؟؟!؟؟

توی VirtualBox با Acronis Disk Director دو تا پارتیشن ext3 ساختم... توی نصب با اون فایل سیستم ها نمیذاره نصب بشه... ولی میشه راحت تغییرشون داد...

توی صفحه انتخاب درایو روی پارتیشن راست کلیک کن و Change رو بزن...

Use as اگه روی do not use the partition بود روی ext3 یا ext4 بزار...

حالا MountPoint رو انتخاب کن...

tajrobenik
07-07-2011, 11:01
....

پس امکانش نیست ما یک پارتیش قبلا درست کرده باشیم و فقط با انتخاب اون پارتیشن بتونیم اوبونتو رو نصب کنیم ...
و باید با خوده اوبونتو پارتیشن بندی کنیم یا حداقل نوع پارتیشن رو تغییر بدیم که این خودش یک نوع پارتیشن بندی هست ...
و به نظر من این یک نقطه ضعف ه خیلی بزرگ هست واسه اوبونتو ...

بازم ممنون این که جواب سوالاتم رو دادین.

iw8u
16-07-2011, 14:15
با سلام:20:
من ابونتو رو داخل ایکس پی نصب کردم و نصبشم مثل برنامه های کاربردیه و هیچ گونه محدودیتی توی به کاربردن اوبونتو نیست.برای نصب درایوی که ایکس پی روش نصبه رو انتخاب کردم که فرمتش NTFS هست.و فایلهای ابونتو توی پوشه ای به نام ubuntu قرار گرفتن.هردو سیستم عامل هم در منوی انتخاب سیستم عامل به راحتی اجرا میشن.:46:

taia
16-07-2011, 15:31
با سلام:20:
من ابونتو رو داخل ایکس پی نصب کردم و نصبشم مثل برنامه های کاربردیه و هیچ گونه محدودیتی توی به کاربردن اوبونتو نیست.برای نصب درایوی که ایکس پی روش نصبه رو انتخاب کردم که فرمتش NTFS هست.و فایلهای ابونتو توی پوشه ای به نام ubuntu قرار گرفتن.هردو سیستم عامل هم در منوی انتخاب سیستم عامل به راحتی اجرا میشن.:46:

اتفاقا محدودیت ها زیاد هستند، و کلا برای همین هست که wubi فقط برای تازه کاران و کسانی که قصد استفاده ی کوتاه مدت دارند پیشنهاد میشه.
از محدودیت ها میشه به:
نبود امکان hibernate
خراب شدن/ حساس بودن سیستم به هارد ریست
عدم پشتیبانی درست از فایل سیستم ویندوز
و یکی از مهمترین محدودیت ها پایین بودن سرعت سیستم به شکل نسبتا مشهود به دلیل استفاده از فرمت متفاوت

اینها در واقع مشهورترین و در واقع مشهود ترین ها هستند.