PDA

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : مسئله رباتیک و یک سوال احتمالی

hamedhabibi
14-03-2011, 09:32
با سلام خدمت دوستان

سوالی در خصوص محاسبه احتمال داشتم که ممنون میشم راهنماییم کنین. سعی میکنم کوتاه توضیح بدم که وقتتون زیاد گرفته نشه.

فرض کنید N تا نقطه روی یک صفحه دوبعدی در حال حرکت هستند. این نقاط حرکت خودشون رو از لحظه 0 شروع کردن و ما الان در لحظه t قرار داریم. هدف ما این هست که بدونیم در لحظه t+100 با چه احتمالی نقطه (x,y) روی این صفحه توسط این نقاط متجرک اشغال میشن.

برای حل این مسئله بنده اومدم و اون رو به دو قسمت تقسیم کردم. در مرحله اول میام و مسیر حرکت تک تک نقاط رو به طور مجزا پیش بینی میکنم (با روشهای سری زمانی خطی) . به عبارت دیگه با توجه به حرکت هر کدوم از این نقاط در لحظه 0 تا t، مدل ریاضی خطی تک تک اونها رو به طور مجزا به دست میارم. حال با استفاده از این مدل می تونم مسیر حرکت هریک از این نقاط رو تا لحظه t+100 پیش بینی کنم. تا اینجا مشکلی نیست و خطای محاسبات پایین هست.
حال من N تا مدل ریاضی دارم (N برابر با تعداد نقاط متحرک هست) و قصد دارم احتمال اشغال شدن نقطه (x,y) با توجه به این مدلهای حرکت رو به دست بیارم. اگه مدلهای به دست اومده رو m_1 تا m_N نامگذاری کنیم من باید p(x,y|m_1,m_2m...m_N)a رو حساب کنم؟ یا اینکه باید با استفاده از قضیه احتمال کل این رو حل کنم؟

قبلا از توجه دوستان تشکر میکنم.

Iron
14-03-2011, 12:49
دوست عزیز. منظور از نقطه اینه که طول و عرض صفر باشه؟ اگر اینطوره احتمال اینکه این اتفاق بیافته صفر ه. یعنی نمیشه که این نقاط متحرک دقیقا روی اون نقطه بیافتن.

hamedhabibi
14-03-2011, 13:45
ضمن تشکر از شما

فرض کنید نقطه P روی این صفحه رو به این صورت تعریف کنیم :
P=(x,y)| 0 < x < 320, 0< y < 240
و (x,y) هم مقادیر صحیح (نه حقیقی) باشن. هر کدوم از این N نقطه که قبلا مطرح کردم هم میتونن آزادانه تو این صفحه حرکت کنن.

hamedhabibi
14-03-2011, 14:39
فکر کنم راه حلش رو پیدا کردم. میتونم از روی نقاط پیشگویی شده، تابع مخلوط گاوسی مربوط به اون صفحه رو تشکیل بدم و اینجوری احتمال تک تک نقاط این فضای دو بعدی گسسته به دست میاد.