مشاهده نسخه کامل
: دو سه تا سوال
سلام
میخواستم بدونم کلا اذان ها رو چه طور تشخیص میدن؟ مثلا از کجا میفهمن ساعت 5:3:22 اذان صبحه؟ ظهر و ....؟
میخواستم بدونم لحظه ی سال تحویل چه طور مشخص میشه؟ یه وقت 2 بعد از ظهره؛ یه وقت 3 نصفه شب!!
مسخرم نکنید. اون آدمای جنوب کره زمین چرا پرت نمیشن پایین؟ اصلا مشکل من اینه که نمیتونم یه کره فرض کنم که سطح یداشته باشه که بشه روش زندگی کرد. زمین رو مثل یه توپ فرض میکنم همه چی رو سطح بیرونیشه.
shabe.saket
14-03-2011, 19:17
سلام.
خیلی خلاصه میگم نحوه محاسبه اذان رو.
اذان صبح:
هنگامی که خورشید نسبت به ما زیر افق قرار دارد و میخواهد بالا بیاید (هنوز بالا نیوومده) رگه های نوری پیدا میشود. هنگامی که این نور کم رو دیدیم اذان صبح ه. مقدار درجه ای که خورشید به افق نرسیده تقریبا رگه های نوری ظاهر میشه بین 17 تا 19 درجه است.
اذان ظهر.
خورشید دقیقا در وسط نصف النهار ناظر (شهر ) قرار دارد.
اذان مغرب:
پس از اینکه خورشید غروب کرد هنوز آسمان روشن ه. چون کاملا پایین نرفته و ما بدلیل موج جو زمین فکر میکنیم نیست.
در این حالت یه نور نازک قرمز در امتداد افق ه. که خیلی هم زیباست مخصوصا اگه از ارتفاع بهش نگاه کنید.
لحظه ای که اون خط قرمز ناپدید میشه وقت اذان مغرب ه.
تحویل سال:
اول اینکه تحویل سال یعنی چی؟
تحویل یعنی لحظه ای که خورشید به اعتدال بهاری میرسه.
یا لحظه برخورد حرکت وضعی با حرکت انتقالی زمین.
تقویم هجری شمسی مانند دیگر تقویمهای موجود در دنیا نیست كه با تغییر روز، سال جدید در آن آغاز شود، بلكه در یك لحظه به نام تحویل سال یا رسیدن خورشید به نقطهی اعتدال بهاری است كه آغاز میگردد. فرقی ندارد كه در چه نقطهای از زمین باشید زیرا این لحظه برای همه كاملاً یكسان است.
این امر یکی از نقاط قوت تقویم شمسی در مقایسه با تقویم های دیگر ه.
جنوب زمین:
جاذبه کره زمین باعث میشه همه ثابت بمونن و پرت نشن.
جاذبه زمین این احساس رو در ما بوجود میاره که ما همیشه روی سطح ایم.
اگه در شمال کره زمین باشیم فکر میکنیم روی سطح ایم.
اگه بغل زمین باشیم بازم فکر میکنیم مثل شمال روی سطحیم.
اگه جنوب زمین هم باشیم همین احساس و داریم.
Malwaare
14-03-2011, 19:27
حالا چرا احساس نمیکنیم که بر عکسیم؟:31: یعنی سرمون به سمت پایینه انگار داریم رو سقف راه میریم.:31:
Arash4484
14-03-2011, 19:36
به توضیحات کامل دوستمون این مورد را اضافه میکنم:
راجع به اینکه چرا حس نمیکنیم روی زمینی کروی هستیم:
در اینجا ما بایک موضوع بسیار بزرگ طرفیم
اگر ما غولی به حجم عطارد بودیم این موضوع رو به سادگی حس میکردیم!
ولی همانطور که مورچه ای بر سطح بالن حس نمیکند در حال راه رفتن روی سطح کروی است
زمین رو مثل یه توپ فرض میکنم همه چی رو سطح بیرونیشه.
خوب ..درست فرض میکنید!
======================
راجع به بحث اوقات شرعی و سال تحویل یک معترضه تقریبن خارج از بحث داشتم...
1-در زمانهای گذشته (در بازه 1400 سال پیش تا به 60-70سال قبل) مومن با نگاه به انوار خورشید وقت کارهای مذهبیش را میافت
سخت گیری ثانیه ها برای من گنگه...اصلن اگر قرار براین حجم دقته ساعت رسمی که اعلام میشه آیا دقیقن با منزل من سازگاره
2-بدون شک لحظه سال تحویل رسمی که اعلام میشود برای تهران است و فی المثل حتا با قم نیز متفاوت تست چه برسد به مشهد یا شیراز! هیچ جا ندیدم در این مورد توضیحی داده بشه
-------------------------
به نظرم اینها اعداد رسمی به افق موسسه ژئو فیزیک تهران یا محل کار آقای ملک پورند و لاغیر : )
لطفن اگر توضیحی برای این موارد وجود دارد(بخصوص مورد دوم) دوستی بیان کند
Haj_Amoo
14-03-2011, 20:19
حالا چرا احساس نمیکنیم که بر عکسیم؟[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] یعنی سرمون به سمت پایینه انگار داریم رو سقف راه میریم.[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] راست و چپ، بالا و پایین، پشت و رو و ... همگی نسبی هستن!
مثلن اگه روبهروی هم قرار بگیریم، دست راست من معادل دست چپ شما خواهد بود یا من میتونم با دستم عدد 7 رو نشون بدم و فقط با برعکس کردن عدد 8 رو نشون بدم، هرچند که در واقع شکل دست من تغییری نکرده!
زمین رو نداره که شما روی اون باشی و عدهای هم هم پشت اون باشن! به عنوان مثال شما نمیتونی بگی روی توپ کجاست!!! در نتیجه پشت هم بیمعنیه! یادمه دوستی ازم پرسید اگه یه نفر از قطب شما و نفر دیگهای قطب جنوب زمین رو سوراخ کنند و به هم برسن، کدومشون سروته هست! که من گفتم هردو و هیچکدوم!! هرکس از نظر خودس درست ایستاده و از نظر دیگری برعکس!!!
این یه مورد!
جواب بهتر این که شما نباید وضعیتتون روی زمین رو با وضعیت خود زمین مقایشه کنید! (البته در این مورد بهخصوص) روی زمین گرانش هست و باعث میشه ما نتونیم ازش جدا بشیم! حتی اگه فرض کنیم که ما پشت زمین باشم (!) باز هم نخواهیم افتاد چون نیروی گرانش ما رو روی زمین قلاب کردن! اصلن افتادن یعنی چی؟! افتادن یه سیب از درخت وقتی اتفاق میافته که نیروی گرانش زمین از حدی که بتونه سیب رو جدا کنه بیشتر میشه! ولی توی فضا چی هست که بر جاذبهی زمین غلبه کنه و ما رو به سمت خودش بکشه؟؟!
===
همون طور جناب "شب ساکت" اشاره کردن اغاز سال برابر با ورود زمین به اعتدال بهاری هست! مدار زمین بیضیه، پس در دونقطه بیشترین فاصله از مرکز و در دو نقطه کمترین فاصله از مرکز رو داره! دو نقطهای که بیشترین فاصله رو دارن به ترتیب در یکی طولانی ترین روز سال و کوتاه ترین روز سال (یا بلند ترین شب (یلدا)) رخ میده! در دو نقطهای که کمترین فاصله از خورشید رو داره روز و شب با هم برابر هستن!یکی اعتدال بهاری است و دیگری اعتدال پاییزی! اغاز سال خورشیدی (یا شمسی یا جلالی (تقویم خودمون)) وقتی هست که خورشید وارد اعتدال بهاری میشه! یا به تعبیر دیگهای: " اعتدال بهاری یا اعتدال ربیعی، (در نیمکره شمالی) در ستارهشناسی به لحظهای گفته میشود که خورشید از صفحه استوای زمین میگذرد و به سمت شمال آسمان میرود. "
مدت دقیقی که طول میکشه زمین یک دور کامل در مدار بزنه یک سال هست! مبدا حرکت در تقویم خورشیدی اعتدال بهاری یا نوروز خودمون هست! این مدت زمان 365 روز 6 ساعت و ... (خردهای) هست ولی تاریخهای ما به صورت عدد صحیح هستن و نه اعشاری! (یه روز و نیم که نداریم! (؟)) پس ما ممکنه بگیم اول فروردین آغاز بهار هست ولی این به اون معنا نیست که ساعت 24 روز 29 اسفند یک دور زمین کامل میشه! بلکه شش ساعت و چند دقیقه و چند ثانیه و ... بعد این اتفاق میافته! همینطور سالهای بعد هم این زمانها روی هم جمع میشن! جمع شدن این ساعتها دقیقهها روی هم باعث میشه که به تدریج بین سال تقویم و سال واقعی اختلاف بیفته و باعث بشه هر چند سال یه بار برای کم کردن اختلاف سال رو کبیسه کنن و ... !!!
آخرکاری یکم منحرف شدم!!!
مشکل اینه که شما کره زمین رو مثل سطح خارجی توپ در نظر می گیرید!توپ یک کره است که سطح بیرونیش کاملا جامده.اگه جسمی روی سطح قرار بگیره در همه جای اون سطح خارجی با هر زاویه ای می تونه باشه.ولی زمین درسته که کره است.ولی قاره ها و اقیانوسها و ... طوری هستند که همیشه به طور عمود بر محوری هستند که بر کره زمین عموده و روی سطح خارجی زمین نیستند.شما اگه توپ شیشه ای رو به دو قسمت کنید به طور افقی و مثلا توش اب پر کنید اونوقت چند تیکه کاغذ یا صفحه توش بذارید این به شکل کره ما نزدیک تره.نه اینکه صفحات و کاغذ ها رو رو سطح خارجی توپ بذارید که همشون بیفتند!اونجوری بود که قبل از اینکه ما سر و ته شیم اب اقیانوسها باید از طرف دیگه بیرون می ریخت!
2-بدون شک لحظه سال تحویل رسمی که اعلام میشود برای تهران است و فی المثل حتا با قم نیز متفاوت تست چه برسد به مشهد یا شیراز! هیچ جا ندیدم در این مورد توضیحی داده بشه
تازه ساعت تحويل سال كه اعلام ميكنن اشتباه هستش.
اينا ميان و 6 ساعت رو از لحظه تحويل سال كم ميكنن و هر چهار سال 4*6=24 ، يه سال كبيسه در نظر ميگيرن.
لحظه ي تحويل سال رو به اضافه ي 6 ساعت بكنيد تا زمان واقعي تحويل سال بدست بياد.
Arash4484
15-03-2011, 08:56
قاره ها و اقیانوسها و ...طوری هستند که همیشه به طور عمود بر محوری هستند که بر کره زمین عموده و روی سطح خارجی زمین نیستند.شما اگه توپ شیشه ای رو به دو قسمت کنید به طور افقی و مثلا توش اب پر کنید اونوقت چند تیکه کاغذ یا صفحه توش بذارید این به شکل کره ما نزدیک تره.نه اینکه صفحات و کاغذ ها رو رو سطح خارجی توپ بذارید که همشون بیفتند!اونجوری بود که قبل از اینکه ما سر و ته شیم اب اقیانوسها باید از طرف دیگه بیرون می ریخت!
زمینی سطحی کره و شکل(با خمیدگی ها و تو رفتگیها)است
زمین یک پوسته جامد داره و همه چیزهای که ماصحبتش کردیم یا به این پوسته متصله یا روشه...
ونیروی گرانش(جاذبه) مارو نگه داشته
اینها غلطه یا صحیح؟
طوری هستند که همیشه به طور عمود بر محوری هستند که بر کره زمین عموده و روی سطح خارجی زمین نیستند.
پس کجا هستند؟ مثالتون(کره پر آب و کاغذ) هم کاملن گنگ و عجیب بود...
پ.ن:اصلن از عمود بودن بگذریم ... عمودبرمحورفلان یک نماد هندسی و جغرافیایی برای شناسایی محل است. مثل اینکه من در عرض و طول فلان هستم...ولی اینکه زیر پای من چیست ربطی نداره که شهر من به کجا عمود است
Arash4484
15-03-2011, 09:13
تازه ساعت تحويل سال كه اعلام ميكنن اشتباه هستش.
اينا ميان و 6 ساعت رو از لحظه تحويل سال كم ميكنن و هر چهار سال 4*6=24 ، يه سال كبيسه در نظر ميگيرن.
لحظه ي تحويل سال رو به اضافه ي 6 ساعت بكنيد تا زمان واقعي تحويل سال بدست بياد.
عزیز شما روز اول فروردین رو میگی
لحظه تحویل سال متفاوته ، که توضیحاتش همینجا داده شد
سوال من راجع به متفاوت بودن این لحظه(یا بهتر بگیم زمان) در عرض های مختلف جغرافیایی است
در مورد کبیسه هم دوستان توضیح دادن..و طول یک سال کامل خورشیدی۳۶۵٫۲۴۲۱۹۸۷۸ روز است. که آن خورده با جمع شدن هر چهار یا پنج سال یکبار تبدیل به کبیسه میشود
تحویل سال:
اول اینکه تحویل سال یعنی چی؟
.
تحویل یعنی لحظه ای که خورشید به اعتدال بهاری میرسه.
یا لحظه برخورد حرکت وضعی با حرکت انتقالی زمین. سلام ممنونم از توضیحتون میشه منبع این جمله رو بگین تا بیشتر مطالعه کنم.:11:....................................... ...............................................
shabe.saket
16-03-2011, 13:37
منبع والا چند سال پیش این مطلب و توی یکی از مطالب نجومی که توی تقویم نوشته بود خوندم.
شما میتونید این مطلب و بخونید.
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
vBulletin , Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.