ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : مخترع شبكه جهاني اينترنت از تكه تكه شدن اين شبكه ابراز نگراني كرد



Mani_Borna
26-05-2006, 05:05
مخترع شبكه جهاني اينترنت با ابراز نگراني از تغييرات جديد در شبكه اينترنت اعلام كرد اين شبكه بايد بي‌طرف باقي‌مانده و در برابر تلاشهايي كه خواهان تكه تكه كردن آن هستند، مقاومت كند.

به گزارش بخش خبر شبكه فن آوري اطلاعات ايران، از ایرنا، "سر تيم برنرز-لي" اعلام كرد اقدامات اخير آمريكا براي متفاوت كردن هزينه‌هاي دسترسي به سطوح مختلف اينترنت در مدل اوليه درنظر گرفته شده براي اين شبكه جايي نداشته و چنانچه آمريكا بخواهد شبكه اينترنت را به دو بخش تقسيم كند، اينترنت وارد عصر تاريكي خود خواهد شد.

"سر تيم" محقق انگليسي كه در سال ‪۱۹۸۹‬شبكه جهاني را به عنوان ابزاري براي ارتباط ميان دانشگاه‌ها ابداع كرده‌بود، در مراسم افتتاحيه همايش آينده اينترنت "‪ "[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]‬در شهر "ادينبرگ" بيان داشت: به عقيده من تنها يك اينترنت بايد وجود داشته باشد و هر كس بخواهد تكه‌اي از اينترنت را براي خود جدا كند متوجه خواهد شد آن بخش از اينترنت بسيار ناكارامد و خسته‌كننده خواهد بود.

از زمان پيدايش شبكه اينترنت در اواخر دهه هشتاد ميلادي همراه با رشد سريع اين شبكه ايده‌هاي فراوان و متفاوتي در زمينه چگونگي تكامل اينترنت مطرح شده اما كنسرسيوم شبكه جهاني كه "سر تيم" مديريت آن را به عهده دارد موافق و پشتي‌بان مدلي باز و آزاد براي اينترنت است.

اين مدل بر پايه خنثي و بي‌طرف بودن اينترنت است كه در آن همه مي‌توانند در سطح يكساني به شبكه دسترسي داشته‌باشند و با تمامي ترافيك اطلاعات موجود در اينترنت به صورت يسكان رفتار شود.

مدل ياد شده توسط شركتهاي مطرح و تاثيرگذاري نظير "مايكروسافت" و "گوگل" نيز مورد تاييد قرار گرفته‌است.

با اين وجود شركتهاي مخابراتي و برخي اداره‌كنندگان زيرساختهاي اينترنت در آمريكا مخالف مدل ياد شده هستند و عقيده دارند اطلاعات شركتها و موسساتي كه براي استفاده از اينترنت هزينه پرداخت مي‌كنند بايد در مقايسه با داده‌هاي مربوط به كاربران عادي اينترنت اولويت بالاتري داشته باشد.

به طور مثال شركتهاي ارائه‌دهنده اشتراكهاي باند پهن اينترنتي براين باورند شركتهاي تلويزيوني بايد براي ارسال برنامه‌هاي تلويزيوني خود در شبكه اينترنت، پول پرداخت كنند.

اين درحالي است كه مدل اينترنت آزاد خواهان نقل و انتقال اطلاعات همه انواع كاربران، اعم از تجاري و خانگي، به صورت رايگان در اينترنت است و عقيده دارد هيچ كس نبايد براي ارسال نوعي خاص ازاطلاعات به شركتهاي ارائه دهنده اشتراك اينترنت پول بپردازد زيرا در غيراينصورت شركتهاي فوق به دروازه‌بانان اينترنت تبديل خواهند شد و درنهايت شركتهاي تجاري بزرگ قادرخواهند بود هزينه استفاده از اينترنت بدين شكل را بپردازند اما كاربران عادي و حتي دانشگاه‌ها، دسترسي كامل به اينترنت را از دست خواهند داد.

به گفته "سر تيم"، به علاوه پولي شدن دسترسي به برخي بخشهاي اينترنت سبب مي‌شود دسترسي آن دسته از كاربران كه توانايي پرداخت هزينه‌ها را ندارند محدود شده و اينترنت كم كم در اختيار انحصاري سرمايه‌داران قرار بگيرد.

همايش "‪ "[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]‬تا روز جمعه در مركز همايش‌هاي بين‌المللي شهر "ادينبرگ" در انگليس ادامه خواهد يافت.