مشاهده نسخه کامل
: حضرت خضر
همسایتیهای عزیز اطلاعات کامل میخواستم در مورد ایشون؟
Haj_Amoo
19-02-2011, 14:13
من دقیقن نمیدونم منظور شما از اطلاعات کامل چیه! پیامبری به نام خضر در متنهای مقدس مسیحیان و یهودیان (لااقل بهطور صریح و مستقیم) وجود نداره! از دیدگاه بیشتر مفسران مشهور قرآن، همسفر موسی که قرار شد در سفری چیزهایی را به او بیاموزد، خضر نام داشته! برخی از مفسران قرآن هم اون رو الیاس میدونن، هرچند که تعدادشون کمه!! اگر نظر مفسران قرآن کارتون رو راه میاندازه، ارجاعتون میدم به تفسیرهایی که بر آیههای 60 تا 82 سورهی کهف نوشته شده. اگه دسترسی ندارین بگین چند موردش رو براتون بفرستم!!
توی تاریخهایی که در قرنهای میانی اسلام نوشته شدن مثل تاریخ طبری، مسعودی، بیهقی، ثعالبی و ... هم از داستانهایی که در مورد خضر گفته شده زیاد سخن به میون آوردن! اگه بخواین چند صفحهای از تاریخ طبری رو براتون خواهم فرستاد!
اين كه يه افسانه هست يا واقعيت داره؟و اين كه شنيدم ايشون هنوز زنده هستن
من دقیقن نمیدونم منظور شما از اطلاعات کامل چیه!
كلا هر چي در موردش ميدونين اينجا بذارين ممنون ميشم و البته نظر شخصي خودتون رو
Haj_Amoo
19-02-2011, 21:58
افسانه هست يا واقعيت داره؟سوالی کردین جواب دادناش (لااقل برای من!) سخته!!
قبل از هرچیز، من همیشه سعی میکنم که تا جای ممکن از اظهارنظر صددرصد و صفردرصد خودداری کنم و همیشه جایی برای امکان اشتباه در حرفهام باقی بذارم! ببینین، برای این که تشخیص بدیم چه واقعیه چی نیست نیاز به یه روش داریم! مثلن در این مورد به خصوص، ممکنه شخصی با خوندن داستانهایی که در کتابهای مختلف دربارهی خضر نوشته شده و انطباق دادن اونها با معیاری که از واقعیت در ذهنش داره، بگه که این داستانها قصهای بیش نیست! (یا برعکس!!) که در اینجا مشخصه که درستی این ادعا وابسته به درستی درک از واقعیت، درستی منابع بررسی شده و درستی روش بررسی هست که بسته به میزان درستی اینها نتیجه هم میتونه درست باشه!! و البهت اظهارنظر دربارهی اینها چیزی است که از توان من خارجه و تا به حال هم (با وجودی که زمانی قصد داشتم دربارهی موضوعهایی مثل این تحقیق کنم) در این موضوعها بررسی و تحقیقی مفصلی نداشتم!!
این شد یک راه! راه دیگهای که برخی پیش میگیرن اینه که شخص با درست فرض کردن پیشفرضهایی مثل این که خدا وجود داره، محمد پیامبر خداست و قرآن از طرف خدا نازل شده، نتیجه میگیره که پس هرچه در قرآن هست عین حقیقته! پس صحت و درستی داستانهای قرآن پیشاپیش درست هست! اگر کسی هم بخواد که درستی این داستانها رو برای شخص تایید یا رد کنه، باید این کار رو با تایید یا رد این پیشفرضها انجام بده که در توان من نیست!! اگر شما این راه دوم رو پذیرفتهاید من با فرض گرفتن درستی این موضوع بحث رو ادامه میدم!
با این وجود در مورد خضر حتی با درست درنظر گرفتن داستانهای قرآن مشکل دیگری هم هست که در قرآن حرفی از خضر به میون نیومده! مفسران قرآن با تکیه بر برخی روایتها و احادیث از امامان نتیجه میگیرن که همسفر دانای موسی (توصیف شده در قرآن) همون خضر هست! پس برای درستی این باید فرض دیگری رو هم وارد کرد که احادیت و روایات در دستری صحیح هستن! حالا بستگی به شما داره که آیا قبول کنین یا نه! ممکن کسی بگه که چون من فلان مفسر (به هر دلیلی) رو قبول دارم و چون گفته که اون خضر هست پس من هم بر این مبنا که اون شخص حتمن دلیل قانعکنندهای برای ادعاش داشته، این ادعا رو قبول میکنم!! دیگه تصمیم با شماست! باز هم من چون سر از کار فقها در نمییارم اظهارنظری نمیکنم!
شنيدم ايشون هنوز زنده هستن در این باره داسان و حدیث و روایت زیاده! مثلن جایی نوشته بود که خضر از سرداران سپاه ذوالقرنین (به اعتقاد مفسران گذشته اسکندر) بود که در جستجوی اسکندر برای آب جاودانگی از اون آب نوشید و جاودانه شده!! (هر چند در همین مورد هم داستانهای ضد و نقیض فراوان هست مثلن گویند که مشک آب زندگانی اسکندر از قضای روزگار پاره میشه و کنیز اسکندر که اسمش بختک بوده از اون مینوشه و جاودانه میشه! شاید چندان لازم به یادآوری نباشه که این بختک همون بختک مشهور توی اعتقادهای قدیمیها (و بعضن جدیدیها!!) است.)
البته نظر شخصي خودتون رومن نظر خاصی ندارم و اگر هم داشتم ممکن بود اینجا نذارم چون به هر حال نظری شخصی هست!! من تا رسیدن به یک جهانبینی که بتونه لااقل خودم رو قانع کنه خیلی فاصله دارم!!!
===
اگر میخواین از دیدگاههای مفسران باخبر بشید، میتونین یک نشخه از نرمافزار مبین که هم قرآن داره هم تفسیر رو از توی اینترنت تهیه کنین و از اونجا خودتون بررسی کنین!
[خیلی تایپ کردم!!!]
Haj_Amoo
19-02-2011, 22:14
12 صفحه از جلد یک تاریخ طبری که دربارهی خضر و موسی و یوشع بن نون هست! (کیفت جالب نیست ولی قابل خوندنه!!)
121 کیلوبایت
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
vBulletin , Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.