ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : PLC یا AVR؟؟؟؟؟؟



lotus prince
07-02-2011, 22:04
سلام;
من رشتم مهندسی برق قدرت هست و میخوام یک کار عملی هم کنار این درس های تئوری(وای از این تئوری بودن) داشته باشم.
این میکرو کنترلرها و PLC خیلی من رو جذب کرده و میخوام یکیشو یاد بگیرم و ادامه بدم.میخواستم بدونم الان کدوم استفاده بیشتری داره؟و بیشتر به درد من میخوره(منظورم هماهنگی با درسه)؟
اصلا" چه فرق های عمده ای دارن؟
البته اینم بگم که به الکترونیک و برنامه نویسی علاقه دارم و زبان ++C رو بلدم.
و اینکه اینی رو که پیشنهاد میدید از کجا شروع کنم؟
آیا کلاس یا کتاب مفید و گام به گامی در این زمینه هست؟

lotus prince
08-02-2011, 11:35
کسی از مهندسان عزیز جواب این سوالها را نمیدونه؟

Last Night
08-02-2011, 16:52
سلام
البته من مهندس نیستم اما فک میکنم plc بهتر باشه با توجه به رشتتون به نظر من اگه کامل مسلط بشید اینده دار تره و به راحتی میتئنید جذب بازار کار بشید(به شرط تسلط)...مسلما از یه مهندس برق بیشتر انتظار میره که plc بلد باشه تا میکرو..

بازم خود دانید
گود لاک

lllhamedlll
08-02-2011, 17:20
سلام همسایه!!!!من از تاپیک کناری مزاحم میشم.
در مفید و مثمر بودن plc که شک نیست...اما چرا بیشترانتظار میره از avr ...خوب البته به علاقه و گرایش هم بستگی داره ولی فکر نمیکنم avr اینقدر بدبخت شده باشه؟؟؟؟میشه بیشتر توضیح بدید؟؟؟

h_zaman06
08-02-2011, 17:26
مهندسین برق قدرت معمولا میرن تو کار PLC ... هم آینده خوبی داره و هم درامدش خوبه ... هم جالبه

lotus prince
08-02-2011, 17:46
با تشکر از جوابهاتون
من تازه کارم و در مورد هردو تو اینترنت یه چیزایی خوندم ولی میشه در مورد فرقهاشون بگین.
مگه هردو برنامه نویسی برای یک هدف نیست؟اصلا PLC با میکروکنترلرها چه فرقی داره؟
از کجا شروع کنم ؟آیا کتاب یا کلاس مثمر ثمری تو این زمینه هست؟

Last Night
08-02-2011, 18:15
میکرو کنترلر و پی ال سی با هم 360 درجه:31: فرق دارن . درسته که به طور کلی از هردو برای کنترل پروسه استفاده میشه.

پی ال سی رو میتونیم به دو بخش اصلی تقسیم کنیم سخت ازار و نرم افزار.



پی ال سی چند زبان برنامه نویسی داره(مثل نربانی و فلو چارتی) وقتی که با استفاده از یکی از این زبان ها برنامتو نوشتی برنامه رو به سخت افزار منتقل میکنی .شرکت های مختلفی سخت افزار میسازن که غولشون زیمنس المانه . ال جی ودلتا و ...هم میسازن.

lotus prince
09-02-2011, 00:53
میکرو کنترلر و پی ال سی با هم 360 درجه:31: فرق دارن . درسته که به طور کلی از هردو برای کنترل پروسه استفاده میشه.

پی ال سی رو میتونیم به دو بخش اصلی تقسیم کنیم سخت ازار و نرم افزار.



پی ال سی چند زبان برنامه نویسی داره(مثل نربانی و فلو چارتی) وقتی که با استفاده از یکی از این زبان ها برنامتو نوشتی برنامه رو به سخت افزار منتقل میکنی .شرکت های مختلفی سخت افزار میسازن که غولشون زیمنس المانه . ال جی ودلتا و ...هم میسازن.




دوست عزیز من هم میخوام این فرق هاش رو بدونم.
خوب میکرو ها هم به این ترتیب نرم افزار به سخت افزار که همون میکرو آی سی باشه منتقل میشه و بعد اون برنامه رو روی سخت افزار اجرا میکنه.
حالا فرقش کجاست؟

h_zaman06
09-02-2011, 13:29
فرقش توی اینه که پی ال سی توی محیط های صنعتی و کاربردهای کاملا دقیق استفاده میشه ... اونم به خاطر اینکه نویز پذیری خیلی پایینی داره و کار کردن باهاشم راحته
اما میکرو به محض اینکه توی یک محیط نویزی قرار بگیره دچار مشکل میشه ... مورد بعدی فکر میکنم این باشه که توانایی های پی ال سی خیلی بالاتر از میکرو هست .... البته میکرو های pic هم که تازه داره تو ایران جا میوفته هم از نظر فرکانس و هم از نظر نویز عملکرد بهتری نسبت به ای وی آر دارند ...

اطلاعات دقیق تر بخوای باید تا آخر این ترم صبر کنی :) چون کنترل صنعتی گرفتم و داره پی ال سی درس میده

lotus prince
09-02-2011, 16:30
به نظرت می تونم خودآموز یا از طریق کلاس های بیرون PLC رو یاد بگیرم؟

Msba
09-02-2011, 19:16
با توجه به مظالب بیان شده ذکر چند نکته رو لازم می دونم:
1-avr یک دستگاه نیست یک چیب است به طوری که احتیاج به یک برد راه انداز دارد سپس یک دستگاه درست می شود.
2-دستگاه هایی که توسط میکرکنترلر ساخته می شوند از نظر حجمی بسیار کوچک هستند و بیشتر در هدف های کوچک به کار گرفته می شوند مثلا کنترلگر یک موبایل که البته کنترل گر برخی آنان ARM است.(avr نمی تواند.)
3-میکروکنترلر های avr یک General Purpose Micro-controller هستند یعنی یک کاربرد عمومی دارند.پس طراحی تخصصی داخلی ندارند(هم می تونن در یک کار دانشجویی باشند هم در یک پروژه اتوماسیون) این باعث عدم تخصص می شود.(مثل یک دکتر عمومی نه متخصص)
4-آیا شما راضی می شوید که یک کارخانه چند میلیاردی رو به یه چیپ 10-15 تومنی بسپارید؟
5-در واقع PLC یک میکروپروسسور است نه میکروکنترلر. سرعت قابل ملاحظه، حجم نا محدود برنامه، اضافه کردن هر ماژول دلخواه به رک دستگاه،داشتن منبع تغذیه فوق العاده و مخصوص، توانایی کنترل کنتاکتور ها و تایمر ها به صورت مستقیم و بدون نیاز به رابط که در میکروکنترلرها استفاده می شود(این رابط مثلا یک ترانزیستور است.)
6-زبان برنامه نویسی فوق العاده ساده و سریع که به صورت خطی و جاروبی عمل می کند که معروفترین آن لدر است.ویژگی این زبان نزدیک بودن به شماتیک استاندارد IEEE است. یعنی کافی است بدانید المان چیست.
7-عدم محدودیت IO در PLC . اضافه کردن ماژول IO .
8-PLC ها توانایی اتصال به تمامی پروتکل های صنعتی به صورت ساده رو دارند.
9-قابلیت کار با تمامی محیط ها اعم از نظامی ، رادیویی ، رطوبتی بدون احتیاج به طراحی خاص
10- عدم محدود شدن تایمر ها.
11- عدم محدود شدن رم پردازنده سیستم.
12-avr در کارهای کنترلی که نیاز به شرایط بحرانی دارند کارایی ندارد اگر هم کارایی بخواهیم از آن بگیریم ساخت جعبه و برد دستگاه بسیار مهندسی و دشوار خواهد بود که نسبت به این چیپ ارزش ندارد
13-avr ها هم قابلیت اتصال به نمامی پروتکل ها را دارند که از طریق کد یا یک چیپ جانبی امکان پذیر است، اما این کار روند اصلی برنامه را در پروژه های سنگین ریسکی می کند. در این حالت یا باید میکرو رو با سرعت بیشتری Run کرد و یا نوع کد نویسی را عوض کرد.
14-زبان برنامه نویسی AVR سی و Basic است. هرکدام ویژگی خاصی دارند. به نظر من AVR احتیاج به کلاس ندارد زیرا بسیار ساده است مخصوصا بیسیک آن.از ویژگی های C می توان به درک ساده در CV و کتابخانه های فوق العاده در Winavr اشاره کرد.این دو دو کامپایلر مطرح avr هستند.برای basic هم Bascom یک هیولاست از نظر قدرت و داشتن کتابخانه ها. برای یاد گرفتن آن بهترین مرجع avr علی کاهه هست، برای C هم مرجع کامل که سه نویسنده دارد.
15-افزایش IO در avr با قویتر شدن چیپ و یا مالتی پلکس کردن همراه است.
16-شما در avr باید الکترونیک بدونید یعنی مدار طراحی کنید،PCB بکشید و خطا یابی کنید اما در PLC شما فقط ماژول می گذارید و برنامه می نویسید.(البته الان خیلی ماژول برای میکروکنترلر ها هست که تجاری هستند نه صنعتی یعنی معلوم نیست در محیط های مختلف چه واکنشی نشان می دهند.)
17-PLC یک کنترل محیط امن فراهم می کند یعنی ممکن است که یک دستگاه پرس در هر 500000 ضربه بدون خطا عمل کند اما Avr در این تعداد احتمال خطای بیشتری دارد. و این یعنی قطع عضو!
18-PLC ها گران قیمت هستند و این یعنی بد!
19-Avr می تواند در تمامی اهداف شما را همراهی کند(کم و زیاد) دستتان را لنگ نمی گذارد. اما PLC به علت حجیم بودن و گران قیمت بودن اصلا مناسب کار خانگی و دانشجویی و تجاری نیست فقط صنعت.
20-مدارات میکروکنترلی بر اساس ولتاژ های پایین کار می کنند حداکثر 12 ولت در مدار دیده می شود.(به غیر از برد انتقال قدرت) اما PLC می تواند بر اساس ماژول مختلف در رک خود ولتاژهای ولتی تا چند ده و یا بالاتر داشته باشد.
21-avr می تواندیک پروژه تجاری تمیز را بدون هیچ نقص و نویز پذیری به شما تحویل دهد اما شما نمی توانید یک PLC را در یک جعبه جای دهید!!!!!!
22-PLC ها هم می توانند مدارات TTL را درایو کنند. avr هم می تواند 3 فازه درایو کند.
در هر صورت شما در avr هنر طراحی و برنامه نویسی دارید و در PLC هنر اطمینان، صحت ، سالمی صنعتی ، برنامه نویسی(بیشتر چیزهایی که بخواهید ماژول است .) رو خواهید داشت.


در هر صورت اگر کارهایتان تجاری استAVR .
صنعتی PLC .
برو کلاس PLC .چون AVR یک هلوی پوس کنده است براحتی می تونی یاد بگیری.


هیچ کدوم آینده ندارند مگر اینکه استاد و حرفه ای باشی.
ختم کلام.

lotus prince
09-02-2011, 21:34
با تشکر از توضیح جامعت دوست عزیز
در مورد 21ام :

-avr می تواندیک پروژه تجاری تمیز را بدون هیچ نقص و نویز پذیری به شما تحویل دهد اما شما نمی توانید یک PLC را در یک جعبه جای دهید!!!!!!
plc نویز پذیری بیشتری نسبت به avr داره؟من فکر میکنم برعکسه.
دوما" من نمیخوام با plc یا avr کاروکاسبی راه بندازم فقط می خوام کنار درس یه کاری هم بلد باشم.و اینکه مدرک plc (اگه وجود داشته باشه و بگیرم) در کنار مدرک مهندسی برق قدرت به درد میخوره؟

Msba
10-02-2011, 16:49
منظور بد متوجه شدید:
این یعنی از نظر سایز شما نمی تونید یه PLC رو تو یه جعبه کوچیک جای بدید.
Avr در صورتی بدون نویز عمل می کنه که طراحی برد آن به صورت کاملا تخصصی باشه اگه نباشه باید منتظر نویز باشید. اما PLC کلا نمی دونه نویز چیه!!!!
مدرک PLC هم موجود داره.S7 و S5 زیمنس خوب یزای هستند خاصی کلاس بری رو سراغ s7 .

avhm_60
11-02-2011, 00:20
با سلام خدمت عزیزان
فرق بین PLC و AVR رو عزیزان تا حدود زیادی گفتن و یکی از فرقهای اصلی این دو هم این می باشد که PLC دارای سیستم عامل است یعنی سیستمی که یه چرخه ای رو دایم تکرار می کنه و ما برناممون رو داخل اون چرخه (OB1) قرار می دیم ولی در AVR سیستم عاملی وجود ندارد و تنها برنامه ای که ما می نویسیم اجرا می شه این یک عامل مهم فرق بین این دو می باشد باعث قدرت و کارایی بیشتر PLC می شه
در ضمن من توصیه می کنم در مورد PLC به صورت حرفه ای جلو برید از یادگیری سخت افزار و برنامه نویسی شروع کنید و زیاد درجا نزنید بعد به سیستمهای DCS و scada و امنیت این سیستمها بپردازید که بحثهای روز و جالبی می باشند

Last Night
11-02-2011, 00:30
اگه خواستی کلاس مفته بری برو مراکز فنی حرفه ای...کلاساش مجانیه...اما باید خودت استین بالا بزنی یاد بگیری///

lotus prince
11-02-2011, 11:31
با تشکر از همه ی شما دوستان به خاطر راهنمایی هاتون