مشاهده نسخه کامل
: *تعريف استرس ، عوامل شايع ايجاد آن و راههاي كاهش شدت آن از ديدگاه روانشناسان *
sarveboland
31-01-2011, 18:37
*تعريف استرس ، عوامل شايع ايجاد آن و راههاي كاهش شدت آن از ديدگاه روانشناسان * ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
استرس
عبارت است از واکنشهای فیزیکی، ذهنی و عاطفی که در نتیجه تغییرات و نیازهای زندگی فرد، تجربه میشوند. تغییرات میتوانند بزرگ یا کوچک باشند. پاسخ افراد به تغییرات زندگی متفاوت است. استرس مثبت میتواند یک انگیزش دهنده باشد در حالی که استرس منفی میتواند در زمانی که این تغییرات و نیازها، فرد را شکست میدهند، ایجاد شود.
علایم شایع
• فیزیکی: گرفتگی عضلانی، سردرد ، درد قفسه سینه ، ناراحتی معده ، اسهال یا یبوست، افزایش ضربان قلب ، دستهای سرد و مرطوب، خستگی ، تعریق شدید، بثورات ، تنفس سریع، لرز، تیک، تحریکپذیری، کماشتهایی یا بیاشتهایی، ضعف، احساس خستگی، گیجی.
• عاطفی: عصبانیت، اعتماد به نفس پایین، افسردگی ، بیتفاوتی، تحریکپذیری، ترس و پاسخهای هراسی، اشکال در تمرکز، احساس گناهکاری، نگرانی، بیقراری، اضطراب و وحشت.
• رفتاری: سوءمصرف الکل یا مواد مخدر، افزایش مصرف سیگار، اختلالات خواب ، پرخوری، کاهش حافظه و منگی.
baghiye dar edameh matlab
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
اصلا نمیدونم برای چی.صبح که میشه حدود ساعت 7 یا 8 شروع میکنم خواب های جفنگ دیدن انقدر که مغزم میخواد بترکه.
از یه طرف نگران نمره ها انتخاب واحد از یه طرف دیگه صرو صدای زیاد اطراف خونه.
موندم به خدا چیکار کنم؟؟
wichidika
05-10-2011, 15:08
يك متخصص مغز و اعصاب:
اضطراب، علت 90 درصد اختلالات حافظهاي در جوانان است
مطالعه ممتد سبب افت كاركرد مغز ميشود
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
يك متخصص مغز و اعصاب علت90 درصد اختلالات حافظهاي در جوانان و ميانسالان را اضطراب عنوان كرد.
دكتر فرامرز اميري در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، در تعريف «حافظه» گفت: حافظه، يك استعداد ذهني است كه از سه جزء ذخيره سازي، حفظ و بازيابي دوباره اطلاعات و تجربيات برخوردار است.
وي ادامه داد: براي تشكيل حافظه لازم است كه اطلاعات ابتدا ذخيره شود و سپس اطلاعات ذخيره شده حفظ و چنانچه در مواردي لازم باشد، مجدد به ياد آورده شود و يا با تجربيات قبلي و شرايط جديد تطبيق داده شود تا بتوان از آن حافظه براي كمك به پيشبرد كارهاي روزمره استفاده كرد.
اين متخصص مغز و اعصاب با بيان اينكه حافظه به دو دسته كوتاه مدت و بلند مدت تقسيم ميشود، ادامه داد: حافظه مانند ظرفي است كه اطلاعات مختلف در آن جمعآوري ميشود و اين ظرف بايد از گنجايش قابل قبولي برخوردار باشد و بتواند اين اطلاعات را نگهداري كند و در مواقع نياز بتوان اطلاعات لازم را از آن برداشت كرد.
وي ادامه داد: اتفاقي كه براي بيماران آلزايمري ميافتد اين است كه اطلاعات به آنها منتقل ميشود، اما ظرفي وجود ندارد كه اطلاعات در آن ذخيره شود.
اين متخصص مغز و اعصاب علت اختلال حافظه در سنين مختلف را متفاوت دانست و افزود: معمولا مهمترين علت اختلال حافظه در جوانان و ميانسالان از اختلالات هيجاني و استرسهاي بيش از حد ناشي ميشود.
اميري ادامه داد: اين اختلالات باعث ميشود زماني كه فرد در يك موقعيت ويژه قرار ميگيرد و يا اطلاعاتي به او داده ميشود، نتواند تمركز كند، به همين دليل نميتواند اطلاعات ورودي را ذخيره كند و در صورت ذخيره نيز به دليل اضطراب بيش از حد، مسيرهاي حافظهاي راه خود را گم ميكنند و فرد نميتواند دوباره از آن اطلاعات استفاده كند.
وي با بيان اينكه بهترين كار براي تقويت حافظه در مرحله اول تمركز است، افزود: فعاليت طبيعي مغزي نيز در تقويت حافظه موثر بوده و لازمه آن يك خواب مناسب است.
اميري شب بيدار ماندن دانشآموزان براي درس خواندن را اشتباهي تقريبا رايج عنوان كرد و گفت: فردي كه شب درس ميخواند حافظه خوبي نخواهد داشت؛ چرا كه بي موقع از مغز خود استفاده ميكند. پس بايد زماني اطلاعات را به مغز بدهيم كه آمادگي براي دريافت داشته باشد.
اين متخصص مغز و اعصاب با بيان اينكه پروسه مطالعه يا يادگيري بايد منقطع باشد، افزود: اگر فرد قرار است مطلبي را طي 8 ساعت در يك روز ياد بگيرد بهتر است اين كار را در فواصل 5/1 تا دو ساعته انجام بدهد و وقت استراحت نيز داشته باشد.
وي ادامه داد: مطالعه ممتد و پشت سر هم موجب افت كاركرد مغزي و در نتيجه عدم تشكيل حافظه ميشود و اگر هم حافظهاي تشكيل شود فرد نميتواند از آن اطلاعات در جلسه امتحان و در مواقع لازم استفاده كند.
اميري در ادامه داشتن حداقل فعاليت هوازي مانند پيادهروي به مدت نيم ساعت تا 45 دقيقه در 5 روز هفته به منظور تقويت حافظه را لازم دانست و گفت: فعاليت بدني به تقويت حافظه كمك ميكند.
اين متخصص مغز و اعصاب، با اشاره به اينكه 90 درصد مشكل اختلال حافظه در افراد جوان و ميانسال به خاطر اضطراب است، اظهار كرد: علت اختلال حافظه در ميانسالان اغلب به علت آلزايمر است كه اين مشكل نه با دارو حل ميشود و نه با مكملهاي غذايي. بلكه با ورزش، خواب مناسب، تغييرات خلق و خو و شخصيت، تلاش در جهت رفع مشكلات خانوادگي يا محل كار و به طور كلي اصلاح شيوه زندگي، برطرف ميشود.
انتهاي پيام
Lady parisa
01-11-2011, 14:07
ارولين آلدوين از متخصصان علوم پزشكي دانشگاه دولتي «اورگون» و دستيارانش از اطلاعات مربوط به 1000 شركت كننده مرد از طبقه متوسط و كارگر جامعه در آمريكا بين سالهاي 1985 تا 2003 ميلادي براي انجام اين بررسيها استفاده كردند. اين 1000 نفر به اين دليل انتخاب شدند كه در آغاز مطالعات يعني در دهه 1960 ميلادي، كاملا سالم بودند.
به گزارش يونايتدپرس، اين مطالعه كه در مجله «مطالعات پيري» منتشر شده نشان داد: زندگي كردن با عوامل استرس زا احتمال مرگ زودرس را افزايش ميدهد و هرچه اين عوامل شديدتر باشند، عمر انسان كوتاهتر ميشود. اما از سوي ديگر حتي استرس خفيف و متوسط هم اگر مدت طولاني مثلا چند سال ادامه پيدا كند، ميتواند همين تاثير نامطلوب را داشته باشد.
منبع: ایسنا
wichidika
26-02-2012, 23:47
تنفس عميق موثرترين راه كار براي كاهش استرس و آرامش پيدا كردن است.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، آكادمي آمريكايي پزشكان خانواده در اين مقاله چند دستورالعمل مفيد را براي انجام تكنيكهاي تنفسي عميق ارائه كرده است.
به گزارش سايت اينترنتي هلت دي نيوز، در اين مقاله تاكيد شده است كه روي يك سطح صاف به پشت دراز بكشيد يك دست خود را روي معده و دست ديگر را روي قفسه سينه خود قرار دهيد.
- در اين وضعيت به آرامي نفس بكشيد و مطمئن شويد كه در حين تنفس معده اندكي بالا بيايد.
- پس از فرو بردن هوا يا عمل دم نفس خود را يك تا دو ثانيه نگه داريد.
- سپس عمل بازدم را به آرامي انجام داده و اجازه دهيد معده پايين برود. اين تكنيك را تكرار كنيد تا كم كم آرامش بر شما غلبه كند.
انتهاي پيام
wichidika
22-03-2012, 11:35
استرس مزمن ذهن را تخريب ميكند
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
يك آزمايش جديد تاييد كرد استرس مداوم و مزمن نه تنها قدرت تفكر انسان را دچار اختلال ميكند بلكه هم چنين موجب نقص و ناتواني در حافظه ميشود.
به گزارش سرويس سلامت ايسنا، در اين آزمايش يك مكانيسم نوروني (سلول مغزي) شناسايي شده است كه استرس را به طور مستقيم با نقص حافظه و اختلال در قدرت تفكر مرتبط ميكند.
به گفته متخصصان دانشگاه نيويورك، هورمونهاي استرس روي ناحيه prefrontal كورتكس مغز (PEC) تاثير ميگذارند. اين ناحيه از مغز در واقع عملكردهاي اجرايي سطح بالا نظير كارايي حافظه و تصميم گيري را كنترل ميكند.
به گزارش روزنامه ديلي اكسپرس، اين متخصصان بررسي كردند كه استرس مداوم تاثير منفي روي فعاليتهاي اين ناحيه از قشر خاكستري مغز بر جاي ميگذارد.
جزئيات اين آزمايشات در مجله نورون منتشر شده است.
انتهاي پيام
wichidika
09-10-2012, 08:11
آهسته غذا خوردن باعث کاهش استرس مي شود
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
متخصصان تغذيه اظهار کردند: آهسته غذا خوردن علاوه برتسهيل در ترشح هورمون مربوط با احساس سيري، باعث ايجاد احساس آرامش در طول روز ميشود.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) منطقه خراسان، آهسته غذا خوردن باعث ايجاد احساس آرامش و لذت بردن از طعم واقعي غذاها ميشود.
به گفته متخصصان، جويدن کامل غذا در کاهش استرس در سيستم گوارشي و جذب کامل مواد غذايي موثر است.
متخصصان توصيه ميکنند که در هنگام غذا خوردن ضمن حفظ آرامش، ذهن خود را از تمام مشغلههاي روزمره پاک کنيد.
افرادي که با عجله و يا در حين انجام کار غذا مي خورند، چند ساعت بعد احساس گرسنگي ميکنند زيرا در اثر تند خوردن احساس سيري در آنها ايجاد نشده است.
انتهاي پیام
vBulletin , Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.