مشاهده نسخه کامل
: عقیده به هفت آسمان از کجا منشاء گرفته است ؟
غلامعلی نوری
14-01-2011, 17:17
با درود بر دوستان
از زمانهای باستان مردم بر این عقیده بودند که هفت آسمان وجود دارداز طرفی می دانیم آسمان مادی نیست که ما بخواهیم گونه های هفتگانه ی آن را از هم جدا و طبقه بندی کنیم
آسمان یک لفظ مجازی است نه واقعی و مادی
بنابر این:
سر چشمه ی ارائه ی این اندیشه براستی به کدام قوم و ملیت تاریخی باز می گردد ؟؟
sayanermia
14-01-2011, 17:34
تنها رفرنسی که پیدا کردم از ویکیپدیا بود که نوشته هفت طبقه آسمان از اعتقادات بابلیان بوده
sayanermia
14-01-2011, 17:43
در ادب پهلوی ستارگان به دو دسته ی هرمزدی و اهریمنی تقسیم می شوند. اختران یا ثوابت به خاطر سکون و آرامششان هرمزدیاند و اباختران یا سیارات، به سبب هرزگی و ناآرامی شان در فضا، اهریمنی. [۲۲] ماه و خورشید و ستارگان تا پدیدار شدن اهریمن ثابت و بی حرکت بودند و روزگار به پاکی می گذشت و همه جا نیمروز بود، امّا با آمدن اهریمن [برخی] به حرکت درآمدند و تا فرجام ازحرکت باز نایستند. [۲۳] ایرانیان نیز مانند یونانیان به وجود هفت اباختر قائل بودند: هرمزد (مشتری)، کیوان (زحل)، بهرام (مریخ)،ناهید (زهره)، تیر (عُطارِد)، ماه سیاه یا ماه اباختری وخورشید سیاه یا مهر اباختری.
برخلاف گوهر اهریمنیشان نام هایی ایزدی دارند. برخی [۲۴] برگزیدن این نام ها را حاصل نفوذ فرهنگ و نجوم بابلی ها، که سیارات را خدا می انگاشتند، می دانند، اما با توجه به کهن بودن باور ایرانیان به نقش ستارگان، این برداشت و اصولاً تأثیرپذیری ایرانیان از بابلیان نیاز به دلیل قانع کنندهای دارد. از سوی دیگر باور به نقش ستارگان، در هر جای دیگر جهان، بدون تأثیرپذیری از جایی دیگر امری عادی است.
در اساطیر ایران هر یک از هفت اباختر، سپاهبد ستیز و نبرد با یکی از اختران است. هرمزد اباختری با هفتورنگ که سپاهبد شمال است؛ کیوان که سپاهبدان سپاهبد اباختران است، با میخِ میانِ آسمان که سپاهبدان سپاهبد است؛ بهرام با وَنَند، که سپاهبد خاوران است؛ ناهید با سَدویس (سهیل)، که سپاهبد نیمروز است تیر با تشتر، که سپاهبد خراسان است؛ و گوزَهر و موش پریِ دنب دار [۲۵] با خورشید و ماه. [۲۶]
بدون تردید این نبردها در شکل گیری افسانه های اساطیری و همچنین صورفلکی برای ایرانیان باستان نقش بسیار مهم می داشته اند. آنها گمان می کردند که پیدایش خسوف و کسوف به این خاطر است که ماه سیاه و خورشید یا مهر سیاه خود در میان خورشید یا مهر سیاه خود را میان خورشید و ماه از یک سو و زمین از سوی دیگر قرار می دهند. [۲۷]
نبرد تیر با تشتر یکی از نمونه های زیبای برداشت ایرانیان از نبرد اباختران است. [۲۸] اباختران همه ی نظام زمان را، که مربوط به اختران است می آشوبند و فراز و فرود می آورند و این روشنی که در آنان است روشنی هرمزدی است، تابه سبب پوشش روشن، گناه کم کنند و دیگر این که مردم از دیدنشان نترسند. [۲۹] از هفت اباختر در متن های فارسی با نام های گوناگونی یاد شده است. بار معنای این نام ها ما را به برداشت پیشینیان از هفت اباختر نزدیک می کند. از آن جمله اند: هفت آسمان، هفت آسیا، هفت آیینه، هفت اختان، هفت اختر، هفت اختران، هفت اژدها، هفت انجم، هفت بام، هفت بانو، هفت پدر، هفت پیروزه کاخ، هفت پیکر، هفت تابنده، هفت چراغ، هفت چرخ، هفت چشم چرخ، هفت چشم خَراس، هفت خاتون، هفت خدنگ، هفت خَراس، هفت خرگاه، هفت خواهران، هفت دختر خضرا، هفت در، هفت رخشان، هفت سالار، هفت سلطان، هفت شمع، هفت عروس، هفت محراب فلک، هفت محیط، هفت مرکب، هفت مشعبد، هفت مشعله، هفت مهره ی زرین، هفت نژاد فلک، هفت نقطه و هفت هندو. [۳۰]
منابع :
۲۲ بهار، پژوهشی دراساطیرایران، ۲۶
۲۳ بندهش، ۴۴ تا ۴۵.
۲۴ برای نمونه :بهر، همان جا.
۲۵ ماه و مهرباختری.
۲۶ بندهش، ۵۶ ،۵۸.
۲۷ نک:بهار، همان جا، ۶۲، پانویس۲۴. بهار می نویسد که ایرانیان خود چنین گمان می کردند، یا که این گمان را ازبابلی ها آموخته بودند!
۲۸ دربارۀ نبرد اباختران با اختران نک:زاداسپرم، فصل۲
۲۹ بندهش، ۵۹.
۳۰ فرهنگ آنندراج؛ لغت نامۀدهخدا؛ فرهنگ معین.
شاید یک مبنا وجود هفت سیاره ( هفت جرم متحرک) در آسمان بوده
خورشید + ماه + عطارد + زهره + مریخ + مشتری + زحل
در ضمن در جایی خونده بودم یکی از دلایلی که علیه گالیله ( در رد وجود اقمار سیاره مشتری یا به عبارتی اجرام جدیدی در منظومه شمسی) در دادگاه به کار رفته بود این بود که در کله انسان 7 سوراخ وجود داره.
بیشتر باید در جستجوی دلایل تقدس عدد هفت در فرهنگ ها باشیم.
هرچه میکشیم از یهود میکشیم:
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
این میگه قبل از یهود بوده ولی سندی نداره من حتم دارم موسی اولین خالق هفت آسمانه بعدش هم در قران:
الله الذي خلق سبع سماوات ومن الأرض....
DATAGOSTAR352
19-01-2011, 19:09
با سلام
من شنيدم که 7 سمبل عدد بي نهايت بوده .
چون 6 جهت شناخته شده بود به همين دليل عدد هفت يعني توصيف نا پذير و براي اموري که نهايت ندارند به کار مي رود ...
هفت آسمان يعني آسمانهاي بي انتها ...
هفت زمين هم يعني زمينهاي بي انتها ...
تا جائيکه مي دانم موضوع جهانهاي بي انتها هم بصورت يک فرضيه مطرح هست و منظور از اين آسمانها فقط آسمان ما نيست که چند ميليارد سال نوري وسعت دارد ...
سلام به همه. همیشه این طور بحثها رو دوست داشتم اما کجاست علاقه مندی که با اون حرف بزنم.من اطلاعاتم در این زمینه تا حدودی خوبه. اما واقعا اطلاعات ما جوانهای شیعه باید اینقدر کم باشه که ببینیم ویکی چی میگه؟!!! اول اینکه بگم منظور از آسمانهای هفتگانه هفت سیاره آشنای منظومه ما نیست بلکه منظور خدا از هفت آسمان بلند یعنی واقعا بلند! یعنی تمام این یکصد میلیارد کهکشان کشف شده میشه آسمان یکم!!! نسبت آسمان دوم باآسمان اول سه برابر است و همینطور آسمونهای بعدی سه برابر آسمون قبلی! عظمت خداوند ما فوق اون چیزی است که به سایارات ما بگه هفت آسمان! چیزی که خدا به آن قسم میخورد بسیار عظیم است مثلا در سوره واقعه خداوند قسمی دارد که می گوید :قسم به روز نزول ستارگان و تو ای پیامبر اگر بدانی این قسم بس قسم بزرگی است! که طبق تفاسیر یکی از موارد متناظر این آیه انفجار ابر اخترها و تولید سوپر نواهای عظیم است که خود تولید سحابی های رنگی عظیم میکنند الان میدانیم که اگر این اتفاق رخ بدهد دوتا خورشید در آسمان خواهیم داشت(رویداد در قرن 11 میلادی ملت سه روز دو تا آفتاب داشتند) در حالی که میلیونها سال نوری بازمین این ابر خورشید فلصله داشته(در حالی که آفتاب ما 8 دقیقه نوری با ما فاصله دارد) و حدود چندین هزار بار بزرگتر از آفتاب ما بوده عمرش تمام شده وترکیده است !حالا ببینید عظمت اونو کی میتونه محاسبه کنه!!در حالی که کهکشانهای دم دستی ما که هزار قرن نور طول میکشه از عرضش رد بشه فقط یک نقطه است!اینجاست که امام علی(ع) میگوید سوره واقعه به خاطر عظمت اطلاعات نهفته در آن مخصوصا برای من نازل شده.اگه باز سوالی داشتید بگین کامل جواب میدم.
BioHazard
17-03-2011, 02:13
ای یادش بخیر ، :دی وقتی لینک زیر رو دیدم ، فهمدیم چرا توی قرآن همیشه زمین مفرد بود و آسمان جمع... و طبق تفاسیر 7 آسمان داریم.
تئوری MultiUniverse ، که ادعا دارد دنیا از 7 دنیا درست شده است.... که ما در دنیای 7 ام هستیم.
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
تا اونجا که ما می دونیم تئوری جهانهای موازی که هنوز هم ثابت نشده می گه بینهایت جهان موازی جهان ما وجود داره و هر لحظه هم باز بوجود میاد!عدد 7 رو به جز ویکی پدیا جایی ندیدم!تازه تو خود متن هم نوشته اون دو نفر تعداد این universe ها رو ده به توان نمی دونم چند حساب کردند.منشاءش رو هم گفته سال 1895 که یک فیلسوف گفته!حالا ما نفهمیدیم چیه قضیه این!
نمی دونم چرا همه دوست دارن یه جوری علم رو به دین مربوط کنن.هیچ وقت هم به هیچ جا نمی رسن!اصلا دین مگه قراره راه علم رو باز کنه؟درسته بعضی جاها خدا یه چیزایی می ذاره که افراد علم گرا یه اطمینانی حاصل کنن که این دین از طرف یه قدرت برتر (یعنی خدا)هست.من هم بعضی چیزها رو قبول دارم.ولی نه که همه چیز رو با هم قاطی کنیم.اینجوری تنها چیزی که لطمه می خوره همون دینه.چون یه جا یه چیزی رو تفسیر می کنیم و علمی جلوه میدیم(به طور اشتباه)بعد علم میاد ردش می کنه و این دینه که ضربه می خوره
BioHazard
17-03-2011, 14:56
تا اونجا که ما می دونیم تئوری جهانهای موازی که هنوز هم ثابت نشده می گه بینهایت جهان موازی جهان ما وجود داره و هر لحظه هم باز بوجود میاد!عدد 7 رو به جز ویکی پدیا جایی ندیدم!تازه تو خود متن هم نوشته اون دو نفر تعداد این universe ها رو ده به توان نمی دونم چند حساب کردند.منشاءش رو هم گفته سال 1895 که یک فیلسوف گفته!حالا ما نفهمیدیم چیه قضیه این!
نمی دونم چرا همه دوست دارن یه جوری علم رو به دین مربوط کنن.هیچ وقت هم به هیچ جا نمی رسن!اصلا دین مگه قراره راه علم رو باز کنه؟درسته بعضی جاها خدا یه چیزایی می ذاره که افراد علم گرا یه اطمینانی حاصل کنن که این دین از طرف یه قدرت برتر (یعنی خدا)هست.من هم بعضی چیزها رو قبول دارم.ولی نه که همه چیز رو با هم قاطی کنیم.اینجوری تنها چیزی که لطمه می خوره همون دینه.چون یه جا یه چیزی رو تفسیر می کنیم و علمی جلوه میدیم(به طور اشتباه)بعد علم میاد ردش می کنه و این دینه که ضربه می خوره
که ببینید تا اونجایی که تونسته Level بندی کرده و حرف اسلام رو هم آورده. اینم عکسش
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
بعد میشه اون حرف "ده به توام ....." برام بنویسید اینجا ؟
Soheil-Green
04-07-2011, 15:18
همونطور که بابک جان گفتند:
شاید یک مبنا وجود هفت سیاره ( هفت جرم متحرک) در آسمان بوده
خورشید + ماه + عطارد + زهره + مریخ + مشتری + زحل
بیشتر باید در جستجوی دلایل تقدس عدد هفت در فرهنگ ها باشیم.
مردم فکر میکردن آسمان هفت طبقه داره که در هر طبقه یکی از این اجرام قرار دارن و بعد از طبقه ی هفتم دیگه میرسیم به فلک الفلاک و ازاین چرتو پرتا!
کلیسا هم از این نظریه خیلی دفاع میکرد به خاطر اینکه اونور هفت آسمان جایی برای بهشت و جهنم و برزخ باقی میموند...
vBulletin , Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.