ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : آسمان ايران شهاب باران مي شود



saeeddz
13-12-2010, 14:18
دبير اجرايي شاخه آماتوري انجمن نجوم ايران از بارش شهابي جوزايي در روزهاي 23 و 24 آذر ماه خبر داد و گفت: اوج بارش شهابي جوزايي در روز 23 آذر ماه است به گونه اي که مي توان 120 شهاب را در ساعت مشاهده کرد.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
اسدالله قمري نژاد با تاکيد بر اينکه در بارش شهابي در هنگام عبور سياره زمين از ميان توده اي از ذرات در مسير حرکت انتقالي خود به دور خورشيد رخ مي دهد ، گفت: زمين در حرکت انتقالي خود به دور خورشيد ، در چند نقطه، مدار دنباله دارها را قطع مي کند که با ورود ذرات باقي مانده از دنباله دارها بر اثر اصطکاک مي سوزند که از ديد رصدگر زميني به صورت بارش شهابي قابل مشاهده است.
وي با اشاره به بارش شهابي جوزايي روزهاي سه شنبه و چهارشنبه 23 و 24 آذر ماه با تاکيد بر اينکه اين بارش منشاء «دنباله دار» ندارد ، اظهار داشت: کانون بارش شهابي جوزايي يک سيارک با نام «فايتون 3200» است که در سال 1998 کشف شد. بارش شهابي جوزاني در صورت فلکي جوزا از باقي مانده اين سيارک ايجاد مي شود.
دبير اجرايي شاخه آماتوري انجمن نجوم ايران به جزئيات اين بارش اشاره کرد و گفت: زماني که اين سيارک در مدار خود به نزديکترين فاصله خود به خورشيد مي رسد ذراتي را به بيرون پرتاب مي کند و وقتي زمين، مدار سيارک را قطع مي کند، اين ذرات وارد جو زمين مي شوند که پس از سوختن به صورت بارش شهابي قابل مشاهده هستند.
وي، رنگ شهاب هاي اين سيارک را عموما سفيد ذکر کرد و يادآور شد: برخي از شهاب هاي جوزايي داراي درخشندگي زيادي هستند که اين امر رصدگران زيادي را تشويق مي کند که در شب هاي سرد آذر ماه به رصد اين اجرام آسماني بپردازند.
قمري نژاد با بيان اينکه سرعت اين ذرات بارش 35 کيلومتر بر ثانيه است که نسبت به ساير بارش ها از سرعت کمتري برخوردار است، خاطرنشان کرد: کانون بارش شهابي جوزايي در صورت فلکي جوزا در دو درجه ستاره «کالستور» که يکي از ستاره هاي اين صورت فلکي است قرار دارد.

وضعيت ايران براي رصد پديده زيباي بارش شهابي جوزايي
دبير اجرايي شاخه آماتوري انجمن نجوم ايران با تاکيد بر اينکه اين پديده نجومي از ايران قابل مشاهده است اضافه کرد: معمولا از کانون بارش نمي توان شهاب ها را رصد کرد بلکه در 40 تا 50 درجه از کانون مي توان بيشرين تعداد شهابها را رصد کرد.
وي تعداد شهاب ها در ساعت (ZHR) را 100 تا 120 شهاب در ساعت ذکر کرد و گفت: زمان اوج اين بارش در ظهر روز سه شنبه 23 آذر ماه برابر 14 دسامبر است که قابل رويت نيست.
قمري نژاد در عين حال بهترين زمان رصد بارش شهاب جوزايي را هنگام غروب «ماه» دانست و افزود: غروب ماه فرصت مناسبي براي رصد شهاب هاي کم نورتر و قدر بالاتر است.
وي با بيان اينکه رصدگران براي رصد و ثبت اين پديده نجوبي روزهاي سه شنبه و چهارشنبه را انتخاب کنند ، خاطر نشان کرد: اميدواريم شرايط آب و هوايي به گونه اي باشد تا منجمان امکان رصد اين پديده زيباي نجومي را داشته باشند.
صورت فلکي جوزا يا دو پيکر از صورت فلکي منطقه البروج است که خورشيد در تير ماه در آن قرار دارد بنابراين بهترين زمان براي ديدن اين صورت فلکي، فصل زمستان است.

جوزا داراي ?? ستاره پر نورتر از قدر ? است. آلفا (کاستور) و بتا (پلوکس) ستاره هاي پر نور اين صورت فلکي و نمايانگر سرهاي دو پيکر هستند.

shabe.saket
13-12-2010, 15:16
مکان این بارش ها در آسمان معلومه؟
مثلا افق غربی، جنوبی؟
با چشم غیر مسلح یا دوربین دوچشمی دیده میشن؟

saeeddz
13-12-2010, 15:49
مکان این بارش ها در آسمان معلومه؟
مثلا افق غربی، جنوبی؟
با چشم غیر مسلح یا دوربین دوچشمی دیده میشن؟
ساده ترین چیزی که میتونم بگم اینکه دور ور ماه(که متاسفانه کامل خواهد بود)رو دقت کنی باید
+
کانون این بارش در ۲ درجه‌ای شمال شرق ستاره کاستور قرار دارد ولی شما برای دیدن شهاب‌ها باید به شعاع حدود ۴۵ درجه‌ای کانون بنگرید

Babak
13-12-2010, 16:34
بارش جوزایی امسال شرایط ایده آلی نداره. اوج بارش ظهر 23 آذره و ماه تا نیمه شب توی آسمون.
حدود نیمه شب به بعد که ماه غروب کنه تا صبح وضعیت خوبه. یه جا با آلودگی نوری پایین ( خارج از شهر ها) و با چشم غیر مسلح میشه بیشتر از 50 شهاب در ساعت دید.
شهاب ها رو با دوچشمی و تلسکوپ نمیشه دید.

Alireza SM
13-12-2010, 16:54
بارش جوزایی امسال شرایط ایده آلی نداره. اوج بارش ظهر 23 آذره و ماه تا نیمه شب توی آسمون.
حدود نیمه شب به بعد که ماه غروب کنه تا صبح وضعیت خوبه. یه جا با آلودگی نوری پایین ( خارج از شهر ها) و با چشم غیر مسلح میشه بیشتر از 50 شهاب در ساعت دید.
شهاب ها رو با دوچشمی و تلسکوپ نمیشه دید.

نميشه ديد ؟ يعني با تلسكوپ كسي شهاب نديده تا حالا ؟‌

راستي اين شهاب سنگ ها چي ميشن قراره به پوسته زمين برخورد كنن ؟

Babak
13-12-2010, 17:23
سرعت حرکت شهاب خیلی زیاده و رخدادش هم قابل پیش بینی نیست. فقط ممکنه خیلی شانسی با تلسکوپ دیده بشه. جدا از اینکه خط سیر شهاب چند ده درجه است . در حالی که میدان دید تلسکوپ ها حدود 1 درجه و دوچشمی ها نهایتا 10 درجه است. نتیجتا فقط بخشی از شهاب دیده میشه.

شهاب واره : عامل ایجاد شهاب قبل از برخورد به جو
شهاب: همون نوری که تو آسمون میبینیم
شهاب سنگ: قطعه بازمانده از شهاب که روی زیمن میوفته.

شهاب های بارش شهابی و کلا شهاب هایی که درخششی در حد ستارگان آسمان دارن ، عامل ایجادشون ابعادی در حد غبار و نهایتا دانه ماسه دارن. اینها کاملا در جو میسوزن و از بین میرن.
فقط آذر گوی ها ( شهاب هایی با درخشش بیشتر از درخشش سیاره زهره ) ممکنه شهاب سنگ بشن. عامل ایجاد اذر گوی ابعادی چند سانتیمتر به بالا دارن.

Cleeev
15-12-2010, 16:07
دیشب 5 ساعت متمادی آهنگ تو گوش چشم به آسمون کلی حض کردم از دیدن بارش شهابی...

حدوداً 30-40 تا در ساعت بارید از کوچیک تا بزرگ... بعضیاشون نسبت به بقیه خیلی طول میکشیدن که کلی حال میکردم یکی بیاد بخوره به زمین چه حالی میده... :دي

اصلاً یه حس خوبیه وقتی میبینی مهاجمان به زمین نابود میشن... حال میکنی میبینی نابود میشن و میگی oohh yeaah... this is it (از اثرات بازیا و فیلمای جنگی استکباریه دیگه :پی)

اینجاییم که من پرت شدم نسبت به تهران جای داغونیه ولی حداقل خوبیش اینه که آسمون نسبتاً نیمه پر ستاره ای داره و صافه و نورای مزاحم خیلی کمن...

Bret_Hart
01-01-2011, 16:29
خطرناکه
نگو که خطر داره