ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : Social Phobia



ALI-17
11-12-2010, 12:52
هراس اجتماعی
آیا می‌دانید که شایع‌ترین هراس در بین مردم، صحبت کردن در مقابل جمع است؟ بسیاری از افراد اگر مجبور باشند که در جلوی دیگران صحبت یا سخنرانی کنند دچار دل‌آشوبه، تپش قلب و عرق کردن کف دست‌ها می‌شوند. امّا در بیشتر موارد، اگر مجبور به انجام این کار باشند، بالاخره به نوعی از پس آن برخواهند آمد.
کمی اضطراب، پیش از یک سخنرانی مهم و یا رفتن روی صحنه به انسان کمک می‌کند که اجرای بهتری داشته باشد. امّا گاهی اوقات بعضی‌ها نمی‌توانند از پس اضطراب شدیدی که به هنگام مواجهه با برخی موقعیت‌های اجتماعی به سراغشان می‌آید برآیند. برای آن‌ها، پاسخ دادن به یک سوال در کلاس درس، ارائه مطلبی در جلوی دیگران، و یا حتی صحبت کردن در سر میز غذا، باعث آنچنان اضطرابی می‌گردد که تحملّش ناممکن می‌نماید. این شرایط اضطرابی را هراس اجتماعی (یا هراس از اجتماع) می‌نامند.



هراس اجتماعی چیست؟
هراس اجتماعی (که گاهی اضطراب اجتماعی نیز خوانده می‌شود) به ترس شدید از قرار گرفتن در موقعیت‌های اجتماعی اطلاق می‌شود. این ترس آنقدر شدید است که برخی افرادی که دچار هراس اجتماعی هستند را در صورت امکان از قرار گرفتن در این موقعیت‌ها باز می‌دارد. و همانند سایر هراس‌ها، این ترس متناسب با خطر واقعی که وجود دارد نیست. با وجودی که بسیاری از افراد از این که در برخی موقعیت‌های اجتماعی خاص دستپاچه و شرمنده شوند می‌ترسند امّا کنار آمدن با این وضعیت برای بعضی‌ها بسیار مشکل است. افرادی که دچار هراس اجتماعی هستند معمولاً خطر شرمندگی و دستپاچه‌شدن را بیش از اندازه، و در همان حال، توانایی خود برای رویارویی با آن موقعیت را کمتر از حدّ برآورد می‌کنند.
بسیاری از افراد در خلال دوران نوجوانی، احساس کمروئی و خجالتی بودن می‌کنند. تمام تغییرات فیزیکی و هیجانی که در این دوره در زندگی ما اتفاق می‌افتد، می‌تواند بر روی اعتماد به نفس ما در آینده تأثیرگذار باشد. و نوجوانانی که احساس اطمینان کافی برای پرداختن به این مشکل نداشته باشند، در آینده نیز نسبت به چیزهایی که در این دوران برایشان مشکل آفرین بوده حساس‌تر خواهند بود.
بسیاری از نوجوانان، به ویژه آن‌ها که به طور طبیعی کمی خجالتی‌تر از هم سن و سال‌های خود هستند، از این که در مرکز توجه قرار گیرند احساس ناراحتی می‌کنند. غالباً برای آن‌ها، درخواست قرار ملاقات، صحبت کردن در مقابل جمع و یا حتی نشستن بر سر میز غذا همراه با عدّه‌ای که آن‌ها را خوب نمی‌شناسند، کاری استرس‌زا و اضطراب آفرین است. امّا اکثر آن‌ها بالاخره با چند بار اشتباه کردن، راهی برای کنار آمدن با این مشکل پیدا می‌کنند.
هراس اجتماعی چیزی به مراتب فراتر از خجالتی بودن طبیعی و یا احساس ناخوشایندی که اغلب مردم گاه و بیگاه دارند است. هراس اجتماعی، کمروئی و خجالتی بودن مفرط است که با اضطراب همراه می‌گردد و باعث می‌شود که فرد کاری که دوست دارد را انجام ندهد و یا از حضور در موقعیت‌هایی که ممکن است مجبور به صحبت کردن با دیگران و یا برای دیگران گردد اجتناب کند.
هنگامی که فردی آنقدر خجالتی باشد که با بعضی افراد خاص یا در برخی موقعیت‌های اجتماعی خاص صحبت نکند، به نوع خاصی از هراس اجتماعی دچار است که به سکوت گزینشی معروف است.
این عبارت همان‌طور که از نامش برمی‌آید یعنی صحبت نکردن («ساکت» ماندن) در برخی موقعیت‌ها و نه در همه جا (گزینشی). این افراد با کسانی که با آن‌ها احساس راحتی کنند (مثل افراد خانواده یا دوستان) و یا در بعضی مکان‌ها (مثل خانه) مشکلی در صحبت کردن با دیگران ندارند و با آن‌ها به طور عادی مکالمه می‌کنند. امّا در بعضی موقعیت‌ها چنان احساس ناراحتی می‌کنند که ممکن است اصلاً قادر به صحبت کردن نباشند.



عوامل پدید آورنده هراس اجتماعی
برخی نوجوانان مشکلات اضطرابی بیشتری نسبت به بقیه دارند. همچنین آن‌هایی که پدر و مادر و بستگان نزدیکشان مشکلات اضطرابی داشته باشند، احتمال بیشتری دارد که بعدها دچار چنین مشکلاتی گردند. این امر ممکن است به دلیل ویژگی‌های بیولوژیک مشترک در بین افراد خانواده باشد. برخی ویژگی‌ها می‌تواند بر عملکرد مواد شیمیایی مغز (انتقال دهنده‌های عصبی یا برخی هورمون‌های استرس) که تنظیم‌کننده وضعیت خلق و خو مثل اضطراب، کمروئی، عصبی بودن و استرس هستند، موثر باشد.
برخی افراد با شخصیتی محتاط به دنیا می‌آیند و به طور طبیعی نسبت به موقعیت‌ها و وضعیت‌های جدید حساس هستند و از قرار گرفتن در چنین موقعیت‌هایی خجالت می‌کشند. این امر ممکن است در پیدایش هراس اجتماعی نقش داشته باشد. برخی دیگر ممکن است با توجه به تجربیاتی که در زندگی کسب می‌کنند، شیوه‌ای که دیگران نسبت به آن‌ها واکنش نشان می‌دهند و یا رفتارهایی که در پدر و مادرشان یا دیگران می‌بینند، در طول زندگی شخصیت محتاطی پیدا کنند. اعتماد به نفس کم و فقدان مهارت‌های انطباقی برای مدیریت استرس‌های طبیعی نیز می‌تواند در پیدایش هراس اجتماعی نقش داشته باشد. همچنین آدم‌های نگران، کمال‌گرا یا کسانی که به سختی از اشکالات کوچک می‌گذرند، احتمال بیشتری دارد که دچار هراس اجتماعی گردند.



کنار آمدن با هراس اجتماعی
روان درمانگران می‌توانند به کسانی که دارای هراس اجتماعی هستند کمک کنند تا مهارت‌های انطباقی برای مدیریت اضطرابشان را به دست آورند. این امر شامل درک و تنظیم افکار و باورهایی که باعث اضطراب می‌شوند، یادگیری و تمرین مهارت‌های اجتماعی برای افزایش اعتماد به نفس و جسارت، و سپس به کاربردن تدریجی و آهسته این مهارت‌ها در وضعیت‌ها و موقعیت‌های واقعی است.
یادگیری روش‌های آرامش (relaxation) مانند تنفس و تمرین‌های شل کردن عضلات می‌تواند یکی از عناصر درمان باشد. تمرینات نمایشی نیز می‌تواند مفید باشد. در این تمرینات، روان درمانگر و نوجوان، وضعیت‌های خاصی را در نظر می‌گیرند و در آن به ایفای نقش می‌پردازند. این کار می‌تواند انجام این رفتارها را به هنگام مواجه شدن با شرایط واقعی، برای نوجوان آسانتر و خودکارتر سازد.
گاهی اوقات صحبت‌هایی که فرد با خودش می‌کند باعث به وجود آمدن اضطراب در او می‌گردد. بنابراین یکی از روش‌های درمان می‌تواند اصلاح این گونه صحبت‌ها و یادگیری انجام صحبت‌های مثبت‌تر با خود باشد که به تقویت اعتماد به نفس و مهارت‌های انطباقی بیانجامد. نوجوان می‌تواند با راهنمایی روان درمانگر، افکار فعلی خود درباره موقعیت‌های خاص را اصلاح کند و از نگرانی‌های خود بکاهد.



غلبه بر افکار نگران کننده
افکار نگران کننده دارای کیفیت خاصی هستند. آن‌ها معمولاً به شکل سوالی با این مضمون که «چه می‌شود اگر ... » شروع می‌شوند و بیشتر منفی هستند تا مثبت. مثال‌هایی از این‌گونه افکار چنین است: «چه می‌شود اگر هیچ آشنایی بر سر میز نباشد که کنارش بنشینم؟» و «چه می‌شود اگر در امتحان رد شوم؟». افکار نگران کننده معمولاً بدتر و بدتر می‌شوند تا جایی که فرد نه تنها فقط انتظار چیزهای بد را دارد بلکه در انتظار بدترین چیز ممکن است.
هنگامی که فردی با هراس اجتماعی به این فکر می‌کند که معلّم او را برای درس دادن احضار کند، به احتمال زیاد این سوالات از ذهنش می‌گذرد: «چه می‌شود اگر جواب اشتباه بدهم؟» یا «چه می‌شود اگر بچه‌ها به جوابم بخندند؟» و یا افکاری مانند: «من نمی‌توانم جواب دهم. خیلی سخت است. من قاطی خواهم کرد و جواب اشتباه خواهم داد» معمولاً صحبت کردن با خود، باعث بدتر شدن اضطراب می‌گردد و الگوهای اجتنابی فرد را تقویت می‌کند. اصلی‌ترین پیامی که افراد در خلال این صحبت‌کردن‌های با خود به خودشان می‌دهند این است که «خیلی ترسناک است» و «من نمی‌توانم از عهده‌اش برآیم.»
روان‌درمانگران می‌توانند به افراد کمک کنند تا این افکار را شناسایی نموده و مورد بررسی قرار دهند. برای مثال، دانش‌آموزی که نگران احضار شدن توسط معلم در کلاس است باید بررسی کند که چقدر احتمال دارد که او جواب غلط بدهد. اگر او معتقد گردد که معمولاً جواب درست را می‌داند، در این صورت احتمال این که جواب غلط بدهد بسیار کم می‌شود. سپس روان درمانگر می‌تواند بر روی مهارت‌های انطباقی در مواردی که دانش‌آموز اشتباه می‌کند و چگونگی جایگزین ساختن افکارهای نگران کننده با افکار آرامش‌بخش کار کند. برای مثال، فرد می‌تواند تصوّر کند هنگامی که دوستش به یافتن اعتماد به نفس مجدّد نیاز دارد به او چه می‌گوید و یاد بگیرد که خودش نیز همان گونه فکر کند.
دارو درمانی نیز برای درمان هراس اجتماعی در برخی نوجوانان می‌تواند مفید باشد. غالباً داروهایی که به تنظیم عملکرد سروتونین (ماده‌ای شیمیایی در مغز که به ارسال پیام‌های الکتریکی مربوط به خلق و خو کمک می‌کند) تجویز می‌گردد. هر چند دارو درمانی مساله را به طور کامل حل نمی‌کند امّا می‌تواند باعث کاهش اضطراب گردد و به نوجوان فرصت دهد تا به تمرین برخی از روش‌های مثبتی که در بالا ذکر شد بپردازد.



ترجمه: کلینیک الکترونیکی روا‌ن‌یار

منبع

"Social Phobia" Arey Lyness, PhD, April 2004.

kiarash3500
11-12-2010, 21:39
داروهاي كه واسه درمانش استفاده ميشن چيان؟

ALI-17
12-12-2010, 01:44
درمان اولیه

از آن جا که ریشه این بیماری از ترس و اضطراب آغاز می شود همه متدهایی که می تواند بیمار را به مرحله Relaxation یا آرامش برساند قدم اولیه است.

شنیدن موزیک آرام بخش ، تمرین های تنفس شکمی ، تکرار یک Mantra یا لغتی که با تکرار آن در ذهن ، با دنیای درون خود ارتباط ایجاد می کنید . گوش کردن به ضربه های یکنواخت طبل !

در مرحله دوم شما یکی از شرایط ناگواری را که آزارتان می دهد و زندگی شما را محدود کرده انتخاب می کنید . قدم به قدم روند این واقعه را بررسی و احساس های مربوطه به هر قدم را ثبت می کنیم.

در مرحله سوم ، Relaxation را با مراحل چند گانه ی این واقعه همراه می کنیم . این نوع درمان به نام Systematic Desensitization شناخته شده و در درمان بسیاری ترس ها و نگرانی ها به کار می رود.


درمان داروئی

Pzopranolol یا Inderal معمولا به وسیله نوازندگان ، گویندگان ، سخنرانان و ... در هنگام انجام حرفه خود مصرف می شود و ترس و نگرانی از مشکلات احتمالی را خنثی می کند.

مهم ترین و اساسی ترین درمان برای بیماری خجالتی بودن Cognitive Behavioral Therapy است .
در این نحوه درمانی بیمار ریشه های نگرانی و ترس خود را پیدا می کند. و به بی اساسی و غیر واقعی بودن آنها پی می برد و بعد تمرین هائی را در فاصله جلسات درمانی انجام می دهد و نهایتا به این واقعیت اساسی دست می یابد که ترس ها و نگرانی ها زائیده ذهن بیمار او می باشد و قضاوت دیگران نقشی در آرامش روانی او ندارد.

از آن جا که طبق آمار در بیماران مبتلا به Social Phobia ریسک ابتلا به افسردگی بسیار بالاتر است استفاده از داروهای ضد افسردگی(Asentra/Alprazolam/Propranolol) اغلب نتایج چشم گیری خواهد داشت.

Old_Chater
12-12-2010, 12:23
داروهاي كه واسه درمانش استفاده ميشن چيان؟

نظرتون واسه فلوکستین چیه؟

kiarash3500
12-12-2010, 13:29
نظرتون واسه فلوکستین چیه؟

به نظر من سرتالين خيلي بهتره حيف كه واسه من شبا بي خوابي مياره

Old_Chater
12-12-2010, 13:32
به نظر من سرتالين خيلي بهتره حيف كه واسه من شبا بي خوابي مياره

شروع کردی؟

kiarash3500
12-12-2010, 13:51
شروع کردی؟

نه ولي ميخوام شروع كنم البته نسخه ندارم داروخونه هاي شهر ما به هيچ وجه بدون نسخه دارو نميدن
كسي راهكاري سراغ داره؟

Old_Chater
12-12-2010, 14:01
بیا اینجا چند تا باکس برات میگیرم
من مصرف کردم خوشم نیومد به نظرم هیچی کلونازپام نمیشه...

kiarash3500
12-12-2010, 14:26
بیا اینجا چند تا باکس برات میگیرم

فدايي داري گلم ميسي


من مصرف کردم خوشم نیومد به نظرم هیچی کلونازپام نمیشه...

اره كلونازپام عاليه ولي خوب مصرف بلند مدتش كبد رو نابود ميكنه

ALI-17
12-12-2010, 16:06
اره كلونازپام عاليه ولي خوب مصرف بلند مدتش كبد رو نابود ميكنه100% اشتباه میکنید/پدرم 13ساله داره مصرف میکنه و هیچیش نیست!

kiarash3500
12-12-2010, 19:46
100% اشتباه میکنید/پدرم 13ساله داره مصرف میکنه و هیچیش نیست!

با چه دوزي مصرف ميكنن؟اخه يكي از دوستاي من مشت مشت كلونازپام ميخوره اونجوري خيلي ضرر داره

reza-atom
12-12-2010, 20:11
واسه خودتون همینجوری دارو تجویز میکنین ! :دی خوبه !:13:

ALI-17
13-12-2010, 00:59
با چه دوزي مصرف ميكنن؟
هر شب یه دونه 2mg میخوره.

ALt3rnA
13-12-2010, 01:14
با چه دوزي مصرف ميكنن؟اخه يكي از دوستاي من مشت مشت كلونازپام ميخوره اونجوري خيلي ضرر داره
به دوستت بگو کلونازپام در دراز مدت پدرش رو در میاری وقتی الکی میخوره ! نه جسمی ... که روحی .
دوستت بهتره بشینه یه گوشه گریه زاری کنه تا اینکه سعی کنه با این چیزا دردشو موقتا تسکین بده .
من میدونم کلونازپام چیه . چند سال هم بدون تجویز پزشک مصرف کردم . میدونم چه حالی داره ولی الان مثل چی پشیمونم .

kiarash3500
13-12-2010, 12:44
چند سال هم بدون تجویز پزشک مصرف کردم .

چند سال و با چهخ دوزي؟

Saeed System
14-12-2010, 09:57
من خودم یه آدم فوبی اجتماعی هم هستم اصلا هم مخفی نمیکنم..

نه اونقدر فوبی هستم که دوستی نداشته باشم و داخل اجتماع نشم..

چرا حدود 6-7 دوست دارم که 1 دونشون صمیمیه و تو اجتماع هم مثلا هیئت ها و سینه رنی ها زیاد میرم...

کلونازپام رو امتحان کردم ....آرامش میده...حافظه یه مقدار مشکل پیدا میکنه...شادابی انسان رو میگیره..مثلا:

دیروز با دوستت علی رفتی بیرون خیلی خندیدید و خوش گذشت چون طبیعی بودی ولی امروز که کلونازپام زدی توی خودتی زیاد

حرف نمیزنی کلا دید انسان تو همون روز عوض میشه.....


.................................................

یه محصولی اتفاقی و خیلی خداروشکر میکنم باهاش آشنا شدم.....

کپسول مولتی ویتامین و مولتی اسپکتروم همرا با جنسینگ زیاد......

محصولی از seven seas
بسته 60 تایی 12 تومن .کپسول قهوه ای لوزی شکل

عکس:
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

این مولتی ویتامین تاثیر زیادی روی استرس روزانه و شادابی انسان در مقابل انسانهای دیگه و خلاصه اینجوری بگم 1 دونه می

خوری با دوستت میری بیرون خیلی خوش میگذره حتی بیشتر از وقتی که طبیعی هستی..

بعد اینو که میخوری آدم یه جوری خودشو لوس میکنه یه حالت بچه زرنگ و لوس میشی...

و مخصوصا روی حافظه تاثیر زیادی داره و خیلی خیلی حافظه بند مدت رو تقویت میکنه

kiarash3500
14-12-2010, 13:42
کپسول مولتی ویتامین و مولتی اسپکتروم همرا با جنسینگ زیاد......

محصولی از seven seas
بسته 60 تایی 12 تومن .کپسول قهوه ای لوزی شکل

اسم اصليش واسه خريد چيه؟

Saeed System
14-12-2010, 16:54
اسم اصليش واسه خريد چيه؟

مولتی ویتامین و مولتی اسپکتروم همراه با جنسینگ محصول سون سیز

اینم یسری اطلاعات از یک سایت ایرانی درباره این محصول





Multivitamins & Minerals with Ginseng

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

تركيبات:
حاوي ويتامينهاي A،D،E،C،B6،B12 تيامين،نياسين،ريبو فلاوين،فوليك اسد، بيوتين،پانتوتنيك اسيد و املاح ضروري براي بدن شامل: كلسيم، فسفر، آهن،منيزيم، روي، يد،پتاسيم ،مس، موليبدن،منگنز، كولين، اينوزيتول و عصاره جينسنگ بدست آمده از ريشه گياه جنسنگ مي باشد.


اثرات:
-مفيد در سلامت بدن
- تقويت قواي جسمي و رواني
- برطرف كننده نياز بدن بهانرژي، ويتامينها و مينرالهاي ضروري در طول زندگي خصوصا موارد استرس


مقدار مصرف:
روزي يك كپسول همراه غذا


برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید

Saeed System
14-12-2010, 19:22
الان همین کپسول رو خوردم.. 2 ساعتی هست.....یه احساس بدی پیدا کردم ...نمیدونم چرا امروز اینجوری شده..

قبلا خیلی اثرش خوب بود....اعصابم خورده...

رفتم یه کارت شارژ آنلاین بخرم ...این پست بانک 5 هزار تومن پولمو خورد صفحه هم گیر کرد حسابمو چک کردم 5 تومن کم شد....شارژ هم بی شارژ

به نظر من هیچی آدم طبیعی نمیشه..آدم با این قرصها به هیجا نمیرسه...

کیارش جان نخور دوستانه بهت می گم

kiarash3500
14-12-2010, 19:30
من العان فقط روزي 40 ميلي گرم فلوكستين مصرف ميكنم ديگه هيچي اما ميخوام با سرتالين عوضش كنم نظرتون چيه؟

Saeed System
14-12-2010, 19:38
من العان فقط روزي 40 ميلي گرم فلوكستين مصرف ميكنم ديگه هيچي اما ميخوام با سرتالين عوضش كنم نظرتون چيه؟

کیارش جان من در اندازه ای نیستم که بگم چه قرصی بخوری..چیرو جایگزین چی بکنی

روانپزشک چند سال تحصیل کرده پدرش دراومده تا به مشکلات روانی انسانها رسیدگی کنه..

این سوالت رو باید 100% یه روانپزشک جواب بده...

به اطلاعات داروها و کمپانیهای سازنده و اینها اصلا نباید حساب کنی..

حتما به روانپزشک مراجعه کن

خود همین عوض کردن دارو امکان ایجاد عوارض داره ...باید پله به پله کم کنی بعد دوباره بری رو داروی دیگه

و دوباره پله پله برسی به دوز مناسب فقط روانپزشک میتونه 100% و بدون شک بهت کمک کنه

kiarash3500
14-12-2010, 19:44
و دوباره پله پله برسی به دوز مناسب فقط روانپزشک میتونه 100% و بدون شک بهت کمک کنه

روانشناس تا 1 ميليلون پيدات نكنه عمرا افسرديگتو خوب كنه اما من فقط با سرچ كردن تو نت تونستم افسردگيمو بدون برگشت درمان كنم
جيك جيك

Saeed System
14-12-2010, 19:49
روانشناس تا 1 ميليلون پيدات نكنه عمرا افسرديگتو خوب كنه اما من فقط با سرچ كردن تو نت تونستم افسردگيمو بدون برگشت درمان كنم
جيك جيك

نه عزیزم! 1 ملییون!!!!!!!! من هنوز بلد نیستم بنویسم 1 ملییون یا ملیون..

من روانپزشک میرفتم تویه قلهک تهران ...یه آقای 48 سال تحصیل کرده اروپا ...

ویزیتش 15 هزار تومن! اونم 3 ماه 1 بار ...

3 ماه 1 بار 15 تومن میگیره!

kiarash3500
14-12-2010, 19:56
خوب حالا تونست خوبتون كنه؟

ALI-17
16-12-2010, 18:54
خوب حالا تونست خوبتون كنه؟
به نظر من خوب شدن بیمارای روانی 90% دست خودشونه!:20:

kiarash3500
16-12-2010, 20:05
به نظر من خوب شدن بیمارای روانی 90% دست خودشونه!

يعني بايد چيكار كرد
شما راهكار مناسبي سراغ دارين؟

ALI-17
16-12-2010, 20:35
يعني بايد چيكار كرد
شما راهكار مناسبي سراغ دارين؟
(روانشناس بالینی)