PDA

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : آموزش زی‌پرشین - Latex

rayaneh22
19-11-2010, 15:23
اینجا قصد دارم به آموزش زی‌پرشین بسته‌ای برای تایپ متون هست و بیشتر برای تایپ متون ریاضی استفاده می‌شود بپردازم.
لازم به ذکر هست که نرم‌افزارهای تایپ متون ریاضی عبارتند از:
فارسی‌تک، تک پارسی (فارسيتک توسط دانشگاه صنعتی شریف تهران و تک پارسي برای شرکت داده کاوی است)
سوالات فارسي‌تک هم می‌تونید بپرسید. اما تآکید کنید که مربوط به کدام نرم‌افزار است

بنام خدا کارمون را شروع کنیم.
زی‌پرشین را باید نصب کنید.
برای نصب باید یکی از توزیع‌های تک که miktex یا TexLive هست را نصب کنید. اگر نسخه‌ی آپدیت شده‌ی این توزیع ها را داشته باشید، زی‌پرشین هم به صورت اتوماتیک نصب میشه.
من بیشتر با میک‌تک کار می‌کنم. پس روش نصب میک‌تک را میگم.
۱- به صفحه‌ی [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] رفته و فایل MiKTeX 2.9 Net Installer را دانلود کنید
۲- فایل دانلود شده را در جای مناسبی کپی کنید و اجرایش کنید
۳- این فایل یک فایل نصبی نیست و برای دانلود سورس نصبی میک‌تک استفاده میشه و pckage (بسته‌ها) های مربوط به میک‌تک را دانلود می‌کند
۴- بعد اجرا یکی از سرورهای استرالیا یا آمریکا را برای دانلود انتخاب کنید (سرعت خوبی دارند)
۵- میک‌تک حدود یک گیگابایت است. بجای دانلود می‌توانید از طریق ارسال پستی دریافتش کنید. یا از میک‌تک پرتابل که بدون نیاز به نصب هست استفاده کنید
برای دانلود میک‌تک پرتابل به لینک زیر بروید (میکةک پرتابل شامل میک‌تک و ویرایشگر هست)
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

مرحله بعدی نصب ویرایشگر است.
به لینک زیر بروید و TexMaker (تک‌میکر) را دانلود کنید. (توسط دوست عزیزم جناب آقای سید رضی علوی‌زاده پچ شده و امکانات تایپ بهتر فارسی بهش اضافه شده است)
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

** من استفاده از میک تک پرتابل را برای شروع کار توصیه می‌کنم. چون حجمش حدود 70 مگ هست و خوبه.

mir@
21-11-2010, 01:26
کار خوبی است. همه آحاد افرادی که با ریاضیات و علوم مرتبطه سر و کار دارند، باید جهت نوشتن مقالات و پایان نامه های خود از LaTeX و مشتقات آن بهره بگیرند.

اینجانب به عنوان یکی از اعضای هیأت امنای این انجمن، از شما به دلیل این کار خداپسندانه قدردانی می کنم.

rayaneh22
20-12-2010, 09:57
اولین قدم آشنایی با لاتک و سپس زی‌پرشین هست. برای این کار این راهنماها را بخوانید.

۱- مقدمه‌ای نه چندان کوتاه بر Latex2e - فایل pdf ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])

۲- مقدمه‌ای نه چندان کوتاه بر Latex2e - فایل TeX ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])

۳-راهنمای زی‌پرشین (XePersian) ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])

سوالات خود را در سایت پارسی‌لاتک می‌تونید بپرسید. من و دوستانم آماده پاسخگویی هستیم.
برای این کار وارد سایت
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید شوید و عضو شوید.
سپس در
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید سوالات خود را بپرسید.

iilam
23-01-2012, 16:15
سلام دوستان من تازه زی پرشین رو نصب کردم پایان نامه چن تا از بچه ها رو دارم خواستم با تغیر دادن اونا کم کم یاد بگیرم ولی متاسفانه نمیتونم. یعنی میخوام خودم شروع به تایپ کنم جملات فارسی که نوشتم رو نشون نمی ده و تغییراتی که در فایل بچه ها می دم رو بسورت بریده بریده نشون می ده. من دستورا رو بلدم یعنی به راحتی در در دسترسن ولی برای شروع پایان نامه خودم مشکل دارم اگه راهنمایی کنین بسیار ممنون میشم. الان دوشنبه 3 بهمن 90 هستش.

CppBuilder2006
25-01-2012, 01:02
راستش منم خیلی راه اندازیش رو بلد نبودم یه سری فایل portable برای زی پرشین از یکی از دوستان همراه با پایان نامه ش گرفتم با کم ترین تغییرات متن ریاضی مورد نظرمو نوشتم. حیف که سرعت اینترنت اجازه نمی ده وگرنه همه فایلا رو می فرستادم. توی parsilatex.org یا جاهای دیگه دنبال نسخۀ قابل حمل (portable) از XePersian بگردید که نیاز به نصب نداشته باشه بعد از پایان نامه یه نفر استفاده کنید. اگه سوالی بود بگید. (اگه نبودم می تونید به آدرسی که به توی امضام هست هم بیاید سعی می کنم کارتونو راه بندازم)

wolfomid
25-12-2014, 14:11
سلام
من mik tex نصبی رو دانلود و نصب کردم ولی نمیتونم فارسی خروجی بگیرم
به صورت زیر مینویسم
\documentclass{book}

\usepackage{xepersian}
\settexfont{B Zar}

\begin{document}

امید

\end{document}
ولی همش صفحه package instalation باز میشه
مشکل چیه؟
مگه پکیج xepersian موقع نصب خود نرم افزار نصب نشده؟

hadi.safiaghdam
25-12-2014, 14:43
سلام
من mik tex نصبی رو دانلود و نصب کردم ولی نمیتونم فارسی خروجی بگیرم
به صورت زیر مینویسم
\documentclass{book}

\usepackage{xepersian}
\settexfont{B Zar}

\begin{document}

امید

\end{document}
ولی همش صفحه package instalation باز میشه
مشکل چیه؟
مگه پکیج xepersian موقع نصب خود نرم افزار نصب نشده؟

سلام
کدوم نسخه نصبی؟ basic یا کامل؟
ممکنه از نصب نبودن فونت یا از نصب نوبدن زی‌پرشین نباشه.
اینجا بهتر می‌تونیم بهتون جواب بدیم:
qa.parsilatex.com

hadi.safiaghdam
25-12-2014, 14:44
تکمیل جواب. چون اخر پیام رو الان دیدم.
اینکه میخاد بسته‌هایی نصب کنه یعنی شما نسخه basic رو نصب کردین و نه کامل رو.
قبل اینکه این بسته‌ها رو نصب کنین، باید با package manager همه رو آپدیت کنین. بعدش بسته‌ها رو نصب کنین.

wolfomid
25-12-2014, 21:00
ممنونم از پاسختون
نسخه کامل رو از کجا میشه دانلود کرد؟
میشه لینک بدید؟
من basic 64 bit نصب کردم

hadi.safiaghdam
25-12-2014, 21:50
ممنونم از پاسختون
نسخه کامل رو از کجا میشه دانلود کرد؟
میشه لینک بدید؟
من basic 64 bit نصب کردم

پیشنهادم تک‌لایو به جای میک‌تک هست.
صفحه
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] A7%DB%8C_%D9%86%D8%B5%D8%A8_%D8%B2%DB%8C%E2%80%8C% D9%BE%D8%B1%D8%B4%DB%8C%D9%86
قسمت «نصب» رو ببینین.
تالار زیر می‌تونین سوال بپرسین.
qa.parsilatex.com

hadi.safiaghdam
25-12-2014, 21:53
اینم روش دانلود:
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] A7%DB%8C_%D8%AF%D8%A7%D9%86%D9%84%D9%88%D8%AF_%D8% AA%DA%A9%E2%80%8C%D9%84%D8%A7%DB%8C%D9%88

wolfomid
25-12-2014, 22:07
پیشنهادم تک‌لایو به جای میک‌تک هست.
صفحه
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] A7%DB%8C_%D9%86%D8%B5%D8%A8_%D8%B2%DB%8C%E2%80%8C% D9%BE%D8%B1%D8%B4%DB%8C%D9%86
قسمت «نصب» رو ببینین.
تالار زیر می‌تونین سوال بپرسین.
qa.parsilatex.com

ممنون
ولی tex live حدود 2.5 گیگه و فعلا نمیتونم دانلود کنم، شنیدم ک tex live دیگه نیازی به نصب چیزی نیست و خودش پکیج فارسی داره
من واسه mik tex میخواستم، نسخه basic رو نصب کردم فکر میکردم پکیج زی پرشین رو داره، بلاخره متوجه نشدم چیکار کنم

hadi.safiaghdam
25-12-2014, 22:14
ممنون
ولی tex live حدود 2.5 گیگه و فعلا نمیتونم دانلود کنم، شنیدم ک tex live دیگه نیازی به نصب چیزی نیست و خودش پکیج فارسی داره
من واسه mik tex میخواستم، نسخه basic رو نصب کردم فکر میکردم پکیج زی پرشین رو داره، بلاخره متوجه نشدم چیکار کنم
میک‌تک هم حدود ۲ گیگ هست. اما اطمینانی بهش نیست. (با توجه به سابقه‌ش)
میک‌تک complete و تک‌لایو کامل هستند. و در اینا نیازی به جدا نصب شدن زی‌پرشین نیست و زی‌پرشین یکی از بسته‌های آنها هست که با بقیه بسته‌ها نصب میشه.

نسخه basic رو هم نصب کنین، می‌تونین بهش زی‌پرشین رو اضافه کنین.
اول باید بسته‌هاشو آپدیت کنین.
بعدش زی‌پرشین رو بهش (با خودش) بهش اضافه کنین.
بعدش یک فایل رو باهاش باز کنین و اجرا بگیرین تا هر چی کم داره رو نصب کنه. این فقط یک بار لازمه و بس.